RSS - xml

Kontrollerades senast: 2019-10-17 16:33:15

linasofia blogg

linasofia blogg på Nouw

Påväg hem

2019-10-17 08:46
Från linasofia

Hej finisar. Klev precis på tåget mot Östersund. Ska bli så otroligt skönt att få långhelg och dessutom få komma hem. Har inte varit hemma sen i somras och under dom senaste två-tre veckorna har jag haft sån hemlängtan. Har verkligen saknat familjen

Recap

2019-10-06 15:20
Från linasofia

Okej är ni redo? Här kommer en liten recap på vad jag haft för mig på senaste och jag ska försöka att fatta mig kort.

Från januari till juni var det mest jobb och träning för min del, inget speciellt egentligen. Fyllde 20, firade valborg, gick på bal och hade det gött! Anton åkte hem till Östersund redan i början av juni för sommarlov och jag blev kvar i Uppsala ända till slutet av juli innan det var dags för min semester. Under den tiden fick jag besök av lite vänner samt mormor och mamma och vi hade det så bra! Spenderade även lite tid i Stockholm med Karin och Hannah och vi gick även på lollapalooza! Succé!

Väl hemma vankades det stråk, sol och bad. Njöt till 100% av att vara ledig och få spendera tid med vänner och familj.

Åkte hem till Uppsala i slutet av augusti och började jobba igen, vilket ändå var skönt. Kom tillbaka till mina rutiner. Detta blev dock inte långvarigt då jag redan i september åkte på en dunder förkylning som erbjöd både feber och bihåleinflammation. Blev hemma en vecka från jobbet innan jag var på benen igen.

Har hunnit med mysiga AW:S med mina fina kollegor samt kvalitetstid med Anton och lite kompisar. Hann jobba i ca 2 veckor innan förra lördagen kom och jag åkte på blindtarmsinflammation. Åkte in på akuten vid 13 på lördagen och fick opereras under natten för att sedan åka hem igen på söndag morgon. Anton var i Östersund denna helgen så det hela slutade med att min kära mor kom med flyget och Anton fick Åka hem en dag tidigare. Så senaste veckan har jag varit sjukskriven och legat hemma i lägenheten. Det var inte först än i fredags som kroppen orkade sig ut på en mindre promenad. Mår mycket bättre idag och ska börja jobba igen imorgon.

Det ska bli gött att komma tillbaka, blir så rastlös av att bara ligga hemma och jag börjar bli riktigt trött på att varenda rörelse gör ont. Men om allt fortsätter i denna riktning så borde jag vara helt fri från smärta inom en vecka.

Det var mitt senaste halvår ganska kort och gott ändå. Slänger upp lite bilder också. Kram



Comeback

2019-10-05 14:34
Från linasofia

Oj men hej. Det var inte igår.

Sist jag skrev någonting här var runt nyår och sedan dess har bloggen verkligen stått och dammat. Har inte haft lust att skriva något samtidigt som jag många gånger önskar att jag hade gjort det. Det är ju så himla roligt och fint på något sätt att ha något att kolla tillbaka på.

Som från ingen stans kom lusten tillbaka och jag kände bara för att skriva av mig lite. Mycket har hänt, men samtidigt ingenting alls. Jag flyttade till Uppsala och in i en liten men fantastisk lägenhet på 30 kvadrat. Och det är där jag befinner mig nu.

Hade svårt i början att vänja mig vid min nya stad, och det tog en månad eller två innan lägenheten började kännas som ett hem. Jag flög runt på olika förskolor som vikarie och hittade ingen riktig plats där jag trivdes. Men i slutet på mars fick jag jobb på stadium outlet och tacka gudarna för det. Har underbara kollegor och därmed skaffat mig nya vänner och ett umgänge som jag verkligen trivs med.

Hade alltid tänkt mig att börja plugga förra hösten, men hade inget riktigt sug på det heller. Visste varken ut eller in och hade absolut ingen aning om vad jag ville plugga. Det är egentligen inte först nu, nästan ett år senare som jag verkligen känner att jag vill plugga och jag börjar väl allt mer veta vad jag vill göra. Så för tillfället siktar jag mot plugg hösten 20/20 då jag inte heller känner mig helt klar på jobbet heller.

Hur mår jag då? Jag mår bra. Förutom att jag periodvis känner mig lite rastlös och understimulerad i och med att jag är så van att ha så mycket att göra, och nu är det mest bara jobb. Och det är väl förmodligen därför som plugg blir allt mer aktuellt för mig.

Uppsala är fint, underbart och jag älskar att bo här. Ångrar inte en sekund att jag flyttade hit. Har i princip alla mina vänner i Uppsala och Stockholm så jag trivs verkligen. Det enda jag verkligen saknar är familjen såklart. Men som tur är fick jag spendera hela min semester i somras hemma med dom.

Tänkte skriva ett inlägg till om vad mer som skett senaste månaderna, men tills dess, ta hand om er. Kram

Sammanfattning av mitt 2018

2018-12-31 09:47
Från linasofia

Hallå!! Sitter i skrivande stund på en buss från Svenstavik till stan och tänkte härmed, för tredje året i rad, sammanfatta det gånga året för er. 2016 var tungt, destruktivt och helt ärligt jävligt jobbigt, 2017 var stärkande, lärorikt och utvecklande. Och 2018, kära kära 2018, har varit ett år där jag har landat om ni förstår vad jag menar. Även detta år har varit stärkande på många plan.

Jag inledde året i Australien, påbörjade min sista termin på gymnasiet, reste, tog studenten och kastades ut i det välkända vuxenlivet och jag fick bli kär i en helt fantastisk kille. För mig har 2018 fört med sig förändringar, stora som små. Jag har varvat ner, landat. I mig själv och i min vardag på något vis. Jag har lärt mig mycket om vem jag är och hur jag vill vara och därav lärt mig vilka människor som jag faktiskt vill vara med. Att ta studenten var delvis trist så jag lämnade hela min vardag bakom mig över en natt, men det har varit så himla nyttigt. Att få jobba på ett jobb jag älskar och att få umgås med vänner som ligger mig varmt om hjärtat kan ju vara det finaste som finns.

Idag finns det inga krav på hur jag ska bete mig i lyan, inga krav på hur jag ska prestera på prov och den där hetsen över fester, människor och sociala tillställningar är liksom bortblåst. Så. Jävla. Skönt. Måste dock medge att jag nästan blivit lite tråkig då jag knappt är ute och träffar folk längre, men å andra sidan så är det mitt val och då väljer jag hellre att spendera tid med dem som jag älskar så så mycket än dem som är bäst på fest.

I takt med att jag landat har jag även mognat. Vilket man gör varje år och allt eftersom tiderna går. Målet inför nästa år är att fortsätta på samma spår. Jag ska ta mig an nya utmaningar så som att börja plugga och starta nästa kapitel i livet genom att flytta till Uppsala med kärleken. Ja ni hör ju, lilla jag ska bli sambo och därmed ta ett stort kliv.

Jag är förväntansfull över vad 2019 har att ge och jag ser fram emot det kommande året och dess utmaningar. Ta hand om er. Kram

Jobb, flytt, universitet?

2018-11-26 12:38
Från linasofia

I vanlig ordning så ekar det tomt här, och det var en hel månad sen sist. Mina dagar passerar fort som bara den och snart är det december. Vart tar all tid vägen? Alla undrar men ingen vet.

Just nu jobbar jag för fulla muggar samtidigt som jag letar efter en ny anställning efter jul. Det är nämligen så att det vankas flytt för min del. Planen är som så att efter jul och nyår förhoppningvis flytta ihop med gubben som bor i Uppsala (Anton med andra ord) förutsatt att vi får lägenhet och att jag hittar ett jobb. Det är ju lättare sagt än gjort, iallafall vad gäller lägenhet. Men vi håller tummarna. Det här med att pendla fram och tillbaka på helgerna funkar ju inte i längden när vi lika gärna kan bo tillsammans. Känner mig på många sätt och vis klar med Östersund just nu. Jag har inget som faktiskt håller mig kvar och det är alltid bra att vidga sina vyer.

Jag har även sökt till in till universitetet, mest för att se om jag kommer in eller ifall jag behöver plugga upp betygen lite. Fingers crossed. Hoppas på att komma in och få börja till våren. Jag saknar plugget och jag saknar produktiviteten med det hela. Dessutom är juristutbildningen som jag sökt hela 5 år, så det är lika bra att sätta igång asap.

Hoppas ni mår bra och att ni tar hand om er i vintermörkret. Själv så försöker jag att hålla mig pigg och alert vilket även det är lättare sagt än gjort i detta mörker. Håller tummar och tår att det blir lite snö och därmed ljusare snart!! Pok

Härliga helg

2018-10-24 13:09
Från linasofia

Hej hallå!!

Nu var det återigen ett tag sedan. Men jag har inte haft något intressant att skriva om heller för den delen. Veckorna passerar i rask takt eftersom jag har mitt måndag-fredag jobb. Det är faktiskt jätteskönt för nu får jag ju verkligen helg på riktigt.


Förra helgen hade jag för första gången på länge en hel helg bara för mig själv. Jag hade ingenting planerat vilket var så skönt. Spenderade helgen hemma med familjen och fixade diverse saker hemma, städade, sorterade och bara tog hand om mig själv. Sånna helger behövs också.

Men nu helgen som var så kom Anton hem på besök. Vi gick på bio i fredags och såg First man och den får nog ta priset för sämsta filmen jag har sett. Det hände aldrig något och hela filmen var bara så himla seg att kolla på. Trist. I lördags lunchade jag med Ebba och Paula och sen åkte vi till Olivia för en välbehövlig Catch up!! Nu efter studenten ses man inte så mycket och Olivia har dessutom flyttat till Berlin. Så det var verkligen härligt att få ihop gänget igen och bara prata ikapp!!

Efter det så åkte jag och Anton till Svenstavik där vi spenderade resten av helgen. Vi åt god mat och var ute på jakt på myren vilket var en upplevelse i sig. Som tur var (tycker jag) så var det ingen fågel som blev skjuten, men det var ju lite spännande ändå!! Hade verkligen en superbra helg och är mer än redo för denna veckan!! På fredag åker jag dessutom till Uppsala och på Lördag har Ebba inflyttningsfest i Stockholm(!!!) ska bli superkul!!

Missade tåget

2018-10-08 11:18
Från linasofia

Ännu ett hej från ett tåg påväg från Uppsala till Östersund. Skulle egentligen åkt hem inatt men det visade sig att jag bokat fel tåg och därav fick boka en ny resa nu på morgonen. Har spenderat helgen i Uppsala med Anton, vilket var mer än välbehövligt efter förra veckan. Det härliga med distans måste ju ändå vara att man verkligen tar vara på tiden man får tillsammans när man väl ses. Känns såklart tråkigt att åka hem med vetskapen om att det kommer ta 2 veckor tills nästa gång. Men som tur är så har jag fullt upp speciellt denna veckan så jag räknar med att tiden går fort.

Känslornas bergochdalbana

2018-10-04 10:22
Från linasofia

Veckan lider mot sitt slut. Idag är det torsdag och imorgon är det fredag, vilket betyder att jag äntligen åker till Uppsala igen.

Har jobbat varje dag sen förra måndagen och jobbar även idag och imorgon. Är fortfarande förkyld och mina känslor och mitt humör har gått upp och ner hela veckan. Vet inte varför men enligt Google så är ju den mest relevanta anledningen till det stress. Men jag vet ju inte ens vad jag är stressad över? Och det värsta av allt är ju att mina humörsvängningar går ut över mina nära och kära eftersom det är dom jag umgås och pratar med dagligen. Ena sekunden är jag superglad, andra sekunden blir jag irriterad för ingenting och tredje sekunden så vips, då gråter jag. Konstigt det där med känslor och hur dom ibland bara är utom all kontroll. Hoppas det går över snart och att min förkylning gör detsamma!

Morning

2018-09-26 07:09
Från linasofia

Godmorgon!!

Alarmet ringde för en timme sedan och jag ska alldeles strax åka iväg till jobbet. Har fått jobba heldagar på skolan hela veckan vilket känns skönt. Fyller ändå inte ut mina lediga förmiddagar så då är det lika bra att ändå jobba. Ska jobba till 16.30 idag och sen väntar ännu en lugn kväll hemma. Är fortfarande förkyld vilket verkligen går mig på nerverna. Vill vara frisk och ha ork att göra saker!!!

Kram

Min helg från mobilen

2018-09-24 13:59
Från linasofia

Måste inleda med att berätta vilken bra helg jag haft. Anton kom hem i fredags så efter jobbet åkte jag hem och mötte upp honom. Måste även berätta att jag hade lektioner helt ensam med eleverna vilket gick superbra!! Vi åkte och handlade på Ica för att sedan spendera kvällen framför film i soffan med massa mys.

I lördags när vi vaknade tog vi och åt en snabb frukost och sedan var det av mot stugan i köttsjön där resten av familjen redan var. Vi grillade, promenerade, spelade sällskapsspel, skrattade och mös som aldrig förr. Älskar att få kvalitetstid med familjen verkligen. I söndags for vi hem ganska tidigt och vid 17 vinkade jag hejdå till Anton som skulle tillbaka till Uppsala igen.

Det är alltid lite jobbigt att säga hejdå, men jag vet ju att vi ses snart igen. Dock så ska vi vara igen varandra i hela två veckor denna gången, vilket kanske inte är så mycket egentligen, men vi har ju haft turen att kunna ses varje helg sedan han flyttade. Men som tur är så har både han och jag fullt upp vilket förhoppningsvis gör så att tiden går fort.

Hoppas ni haft en härlig helg, kram.

Från i fredags på jobbet med min ”fröken outfit”