RSS - xml

Kontrollerades senast: 2019-07-25 22:02:14

Hilkeindesign.blogg

hilkeindesign blogg på Nouw

Från felaktigt beslut, till klokaste valet!

2019-07-25 12:17
Från hilkeindesign

Entreprenörssjälen vs Förvaltaren

För ett par månader sedan, eller om det var ngn månad sedan så gick jag ut med försäljning på delar/hela bolaget Hilkeindesign - inte visste jag att ett felaktigt beslut skulle förvandlas till det bästa som hänt.

Som entreprenör och kreativ människa, driven men samtidigt känslig så är Känslor och vision en viktig del i ens liv, förvaltning försvårar detta. Jag hade kommit till en fas inom Hilkeindesign där det går så bra, det flyter helt enkelt bara på - men man hade ingen tid till att vara kreativ. Kreativiteten hade jag (har fortfarande) i drivandet i bolaget men också under mitt egna varumärke Hilke Collection. När kreativiteten förloras så blir man trött och ledsen, man tycker inte det är roligt längre och då trodde jag att gå ut med att sälja var det bästa alternativet för att fokusera 100% bara på det egna varumärket 

- men ACK så fel jag hade.

***

Valet att gå ut med försäljning på bolaget möjliggjorde att nya dörrar öppnades. Nya kontakter skapades och en helt annan framtidssyn fick min uppmärksamhet. Jag bestämde mig för att behålla Hilkeindesign 100% och Jag hittade personer som vill driva Hilke Collection tillsammans med mig (det egna varumärket) , som öppnade upp min kreativitet igen om att skapa något oemotståndligt och starkt. Fick möjligheten att bli marknadschef och även bli delägare i ett annat bolag (kan inte nämna vilket här). Detta gjorde mig mer målmedveten till att SÄLJA hilkeindesign hade varit FEL beslut så jag har nu valt att behålla det till 100%

Utveckling och vändningar i livet hör till och jag har alltid haft stöd av vänner, familj och följare på sociala medier. Nu är detta beslutet det absolut bästa jag gjort - att behålla min bebis Hilkeindesign.

------> Det är ju dumt att sälja ett vinnande koncept. <-----

Hilkeindesign:
I
nredningsbutik fysisk butik och webbhandel. Här kommer jag stå för utvecklingen men jag kommer frigöra tid från butiken. Där kommer jag ha en butiksanställd och fokusera på utveckling istället för att förvalta det på plats i butiken. Vi älskar våra kunder och vår lokal, så där blir vi kvar.

Hilke Collection
Här kommer delägare komma in och vi ska skapa nya produkter för att komplettera marknaden med exlusiva produkter inom fashion och interiör. Det kommer bli så otroligt roligt och spännande och arbeta utefter struktur och crazyness. Inget är omöjligt för vårt varumärke, som ni nu bland annat hittar på Royal Design.

Marknadschef/Delägare
Jag kommer också gå in som delägare i ett annat bolag som jag kan avslöja mer om senare när allt är på plats. Jag kommer arbeta aktivt med att driva bolaget framåt och knyta ihop det med Hilke Collection på ett sätt som är så självklart.


Så..... gör gärna misstag eller var nära till misstag - för det är oftast då ni kommer fram till vilken väg ni vill gå. Hade jag aldrig haft planer på att sälja, så hade jag aldrig hittat de personer som kommer förgylla dagarna på jobbet.


KRAM G.HILKE

ÄNTLIGEN KLART! Måla om ditt badrum - kakel och klinkerfärg!!!

2018-08-29 21:03
Från hilkeindesign

Hej alla finingar!

Först ber jag om ursäkt för dålig uppdatering. Jag har haft så mycket att stå i just nu (like A iofs) och behövt prioritera att bara få ihop allt. Inte nog med att vi köpte ett hus i Italien med 4 lägenheter som vi renoverade under semestern, vi köpte också en tomt i Sturefors (linköping) och ska bygga nytt hus - på det så renoverar vi vårt fina hus vi bor i nu. Med 3 barn (en på 10 mån) och eget företag som man driver samtidigt. Så får man inte glömma att mitt egna varumärke Hilke Collection ställde ut på FORMEX i år och fick otroligt bra kunder. Så snart ser ni HILKE lite överallt i landet. Kan inte berätta allt nu, men det kommer ;)

Hur som haver så valde jag att testa KAKEL och KLINKER färg i vårt förfärliga badrum. Många har väntat på restultatet och äntligen kan jag berätta och visa.

HUR JAG GJORDE:

1. Tvätta rent alla ytor

2. Lägga primer på golvet (då de egentligen inte rekomenderar att måla klinker, men ska man göra det så måste man använda primer innan - och jag älskar att göra saker som någon säger DET GÅR INTE, klart det går)

3. Rollade golvet (tips börja med väggen) med kakelfärg från Bauhaus

4. Fyllde i alla fogar med FOGPENNA (detta tog tiiiiiiid)

5. Rollade väggen 3 gånger

6. Maskerade inte ordentligt, spillde på golvet och fick måla det igen

7. DONE


Blev otroligt bra ! Och vi har duschat 10 gånger nu och inget har hänt på varken fogarna eller färgen.

Om jag rekomenderar det?

Har man ingen tid, så gör det INTE haha. Men om man vill spara pengar och göra om sitt badrum och få en snygg look - DO IT ;)


KRAM G.HILKE

VI STÄLLER UT PÅ FORMEX !

2018-08-18 21:03
Från hilkeindesign

Så fantastiskt roligt! Nu är det snart 2 år sedan som jag lanserade Hilke Collection på Formex. Vi fick flera återförsäljare och nu har vi över 40 stycken i Sverige, en i Danmark, Norge och Sydkorea. Helt fantastiskt!

Designen är ritad av mig och varje produkt betyder något. Det är något som jag älskar - att få sätta en betydelse på en produkt, en kärlek, en kraft.

I år lanserar vi flera nyheter! Våra populära ”Amico” vaser som betyder Vänner på italienska kommer även i förnicklat utförande efter önskemål från hundratals kunder. Amico står för vänskap och att alla passar ihop oavsett vilket, form/ursprung/färg. Det är därför det finns 3 olika former , 3 olika storlekar och 2 olika utföranden (mässing/ förnicklad mässing).


Våra svenska handstöpta herrgårdsljus är en av favoriterna. Lackade, brinntid på 9 timmar, certifierad RAL färg, varken rinner eller ryker och bäst av allt - de kommer i fantastiska lyxiga boxar (som mycket annat från vår kollektion).

Hoppas många av er gillar det vi gör! Och att vi också kanske får träffa er där.

Ha en fantastisk fin kväll!

KRAM G HILKE

NAKENSUSHI OCH PANIKÅNGEST 😂

2018-08-17 20:22
Från hilkeindesign

Orkar inte med oss . Idag var planen att spela in PODD-avsnitt 3 & 4 (”Driva Livet”) - men jag är så tankspridd att jag totalt glömmer bort poddutrustningen hemma .

Förra avsnittet så glömmer Bohag (Claudia) sin dator hemma. Det går bra nu hahaha. Vilken härlig dag ändå! Fick träffa på Jessica som tog fantastiska bilder till podden - ska bli kul att se sen.

Lite Yoga och KBT löser allt! Sen är man FIT FOR FIGHT igen. Att man aldrig lär sig. Något som jag älskar är UTMANINGAR och andra ENTREPRENÖRER. För dem förstår precis vem jag är - exakt samma tänk, energi och mål. Det handlar inte om att ”ta det lugnt” det handlar om att hitta en balans i sig själv. Jag vet vad jag behöver för att fortsätta driva Hilkeindesign framåt. KBT, Yoga, Kärlek och härliga människor. Precis så!

Många kanske tänker - varför berättar hon det Här? För det är det fina med företagande - inget är Omöjligt! Man måste bara våga släppa på alla tankeställningar och ta in möjligheterna. Jag är otroligt självmedveten (vet fortfarande inte om det heter så ) men jag vet vad jag behöver för att lyckas och vad som är mina utmaningar. Scenskräck och Balans - där är mina utmaningar och jag kommer göra allt för att besegra dem

ALL KÄRLEK TILL ER

PS. ANDRA AVSNITTET AV PODDEN ”NAKENSUSHI & PANIKÅNGEST” SLÄPPS SÖNDAG 21.00

KRAM G.HILKE

PÅ ANDRA SIDAN HJÄRTAT!

2018-08-16 08:50
Från hilkeindesign

Godmorgon finingar!

Nu är det ett par dagar sedan jag kikade in här, ber om ursäkt för det men har inte riktigt hunnit med :). Vi håller på att förbereda mycket inför FORMEX som drar igång nästa vecka, där vi ställer ut med vårt egna varumärke Hilke collection. Det är många saker som ska klaffa inför en mässa.

För två veckor sedan idag var ambulansen här (läs här!) . Jag skrev ett inlägg om det. Det hade helt enkelt blivit för mycket för mig; Eget företag med butik, webbutik, eget varumärke, homestyling, podd, blogg, köpt hus i italien, renovera på semestern, köpt tomt, renoverat vårt befintliga hus, rita, ändra och skapa det nya huset, byta butik från 35kvm till 107 kvm, ha en pop-up outlet på 300kvm och rigga upp den på 3 dagar. Ja ni hör ju själva. Och så glömmer jag alltid .... Är ju mammaledig med min 9 månaders och har 2 till grabbar.

Jag var helt enkelt helt slut. Men något med mig är att jag är otroligt självmedveten (heter det så?). När jag mår dåligt så gör jag något åt det. Så jag har börjat med YOGA och KBT. Ja, så är det - och det är det bästa jag gjort. Nu är jag inte yr längre och kan äntligen glädjas åt alla måsten och roliga projekt.

Reptilhjärnan är aktiv dygnet runt, sa hon till mig. Den delen i hjärnan som gör att du förr kunde (försöka) springa ifrån lejon, fienden ect. Den drar igång när du är rädd/stressad eller måste för att springa ifrån något - måste tänka snabbt. Men när du väl är i säkerhet så ska den stängas av, det gör den inte på mig. Så jag måste lära mig andas med magen, inte halsen och Sluta tänka emellanåt. Det är mitt hinder och min utmaning och det kommer jag lyckas med! Jag är på god bit efter bara 2 veckor.

I vårt senaste PODD-AVSNITT kommer vi prata lite om ovan. Och om ni missat att lyssna på vårt allra första så kan du göra det HÄR!

Kom ihåg! Alla har vi något vi kämpar mot, men vore livet en dans på rosor så hade det varit TRÅKIGT enligt mig. Jag är inte den som gräver ner mig, snarare tvärt om. Motgångar gör oss starkare och vi lär oss av dem. Jag slutar fortfarande jobba 16.00 på vardagarna och sitter inte på helgerna heller. Har inte gjort i över 1 år - Instagram och blogg är en annan sak, det är ju så roligt att jag inte kan hålla mig ifrån det ;) Om jag inte behöver - och då gör jag det!

KRAM G.HILKE

VI LANSERAR FLER SMYCKEN !

2018-08-10 18:29
Från hilkeindesign

- WOW -

Jag är sååå glad Vi kommer lansera vår andra kollektion av smycken på Formex under Hilke Collection. I 18K guld och 925 Silver , handgjorda av vår fina guldsmed från Linköping Sverige Rutiljewelry .

Designen är ritad av mig och heter ”ANIMA GEMELLA” som ritades upp till våra gryt- och glasunderlägg 2016 och betyder Tvillingsjäl/Själsfrände på italienska .

Vad tycker ni?

KRAM G HILKE


HOME MAKE OVER - BARNRUM & MÅLA KAKEL/KLINKER!

2018-08-09 21:35
Från hilkeindesign

Nästa torsdag börjar min stora kille ETTAN! Otroligt stort för de små liven och för mammahjärtat! Som många vet så är jag lite av ”skomakarens barn” här hemma och har precis börjat styla igen (på hemmafronten) - lagom till att vi ska sälja och bygga nytt haha. Så idag gjorde jag klart rummet för min stora kille!

Har ingen bild på gardinerna då det var motljus men köpte MAJGULL från IKEA som är min favorit och hängde från tak och ner. På så sätt ser det ut att der är högre till tak och en mjukare känsla, eftersom möblerna är svarta.

Visar lite FÖRE bilder nedan.


Ja ni ser ju själva haha - KAOS.
Men såhär blev det - och min fina pojke blev såååå överlycklig!


Närbild på MAJGULL gardinerna


Han älskade ANNNNNANASEN mest (från IKEA)


Tänkte också visa hur resultatet blev på kaklet vi målade i Badrummet (eller klinker = golv). Ni kan läsa i Tidigare Inlägg vad jag använde mig av för färg.

Det tog låååång tid haha men blev helt underbart bra! Nu ska jag bara måla klart väggarna och in med nya möbler ect så visar jag hela resultatet då. Tar kanske några dagar Så en liten sneakpeek nedan

KRAM G HILKE


FÖRE

EFTER


PODCAST ÄR LANSERAD !

2018-08-07 20:00
Från hilkeindesign

Äntligen är den ute! Vi har haft lite strul med PODCAST appen - ni vet den där lila som ni har på era i-phones när ni köper dem. Så nu kör vi via PODBEAN istället. Ladda hem appen och börja lyssna! Ni måste logga in med Facebook eller G Mail innan.



Idag spelade vi in avsnitt 2 så nu dröjer det inte innan den är i rullning med. Vår podd handlar om att ”Driva Livet”. Vi är två entreprenörer (bohag) och jag (hilkeindesign & hilkecollection) som har nått ett stort socialt nätverk och framgångsrika företag på kort tid. Jag driver en stor inredningsorganisation med alltifrån eget varumärke, webbutik, fysisk butik, instagramkonto, homestyling och sedan nu - podden. På det så är jag 3 barnsmamma . Så podden kommer vara ett bra sätt för oss att berätta om allt; framgång/motgång/entreprenörskap/familjelivet. Hur man lyckas driva livet helt enkelt och inte ibland hehe ❤️

Varje avsnitt kommer ha ett tema såklart. Så från och med avsnitt 2 så har vi ett tydligt ämne!

•••

Har ni laddat hem appen och loggat in?

Isf LYSSNA HÄR!


Hoppas ni vill hänga på !

KRAM G.HILKE

MÅLA KAKEL / KLINKER !

2018-08-05 17:09
Från hilkeindesign


Ett enklare och billigare medel för de som vill göra om sitt badrum. Självklart längtar jag bort till marmor och fina handtag i mässing, men det får det bli när vi bygger vårt egenritade hus inom 1 år

Bild från PINTEREST

* * *

Idag satte jag äntligen igång med ”Projekt Badrum”. Har i tidigare inlägg skrivit om att vi ska köpa hus och bygga nytt - så nu renoverar vi det hus vi bor i nu . Vi har ett otroligt Fult golv i badrummet och jag vill inte kakla om nu om vi ska flytta. Så valde att måla över det istället - blir det dåligt så får jag helt enkelt be mannen att kakla om Allt

Först och främst! Ordna en bra mask till jobbet, då färgen är otroligt stark. Jag är dålig på att läsa instruktioner så det tog inte lång tid innan jag blev yr (mer än vanligt haha), tur att mannen har allt hemma. Så fick ta på mig snygg-utrustningen.

Steg 1. Det står i olika forum att de inte alls rekommenderar att måla Klinker (golvet), men om man ska göra det så ska man använda primer innan (jag tror på det omöjliga - tänker att jag iaf vill testa först). Så detta gjordes igår.

Steg 2. Maskera kanterna - tänk inte som jag, jag gör det utan (vilket jag faktiskt inte gjorde denna gång hehe).


Steg 3.
Använder du pensel? Det kommer ta År och dagar, men du slipper måla mer än ett lager. Börja oavsett vilket med att måla kanterna (längs med väggen), jag valde även att måla fogarna med pensel så det blir tätt. Sedan körde jag en FIN roller. Men kom ihåg (detta missade jag), att man ska blanda färgen med 5-10% lacknafta om man ska köra roller - och det krävs även 2 lager färg för bäst resultat.

Steg 4. VÄNTA! Ja här tröttnade jag haha - lite av det värsta jag vet, men blir inte bra annars. 24 timmar ska du vänta innan det torkar. Sen målar du på med lager 2 och väntar 72 timmar innan du använder golvet (duschar ect).

Steg 5. FOGPENNA! Finns vit och svart (finns säkert andra färger på nätet). Jag valde vit penna och grå färg till golvet - vit färg till väggen. Kom ihåg - ovan beskrivning är till golv. Kör du vägg så behövs ingen primer.


Eftersom det är torktid så kan jag inte visa er resultatet idag Så ni får helt enkelt kika in här igen senare.

Kakelfärg köpte jag HÄR!!

Valde denna Fogpenna

KRAM G.HILKE!

INREDA BORT TRISTESSEN !

2018-08-02 19:51
Från hilkeindesign

Idag har varit en fartfylld men underbar dag. Att vara hemma med bebis , samtidigt som man är entreprenör och galen är ibland en lite speciell kombo. Man känner sig låst samtidigt som man älskar att mysa med bebis. Jag har varit hemma 9 månader nu och rastlösheten kommer ikapp i form av tristess när bebis sover - jag vill ut och jobba lite, bort från hemmet. Är de helt fel?

Så jag lurade hit svärmor en snabbis, så jag kunde åka och styla/vattna våra lägenheter. Det räcker med ett par timmar för mig att komma bort. Det var riktigt kul . Och som avslut på denna dagen blev det mys med hela familjen på marknad och tivoli ♥️



KRAM G.HILKE