RSS - xml

Kontrollerades senast: 2019-08-12 17:52:43

Pebbles

pebbles blogg på Nouw

Pizza

2019-06-19 18:55
Från pebbles

​Har varit så sugen på bröd hela dagen, bröd är något som jag sällan äter men jag bestämde mig för att göra en pizza. När jag väl hade satt igång märkte jag att det inte fanns någon tomatsås hemma och jag var/är för trött för att gå ut så istället blev det röd pesto, kyckling, fetaost och avokado på pizzan och oj va gott! Det var väldigt mättande så jag och mamma som delade på pizzan orkade inte ens med halva men nu finns det lunchlåda till imorgon. Kan verkligen rekommendera att skippa tomatsåsen om man känner för lite variation och något nytt. 

Nu ska jag ta och lägga mig i ett bar och samla krafter för en lång dag på jobbet imorgon. Vet inte om jag börjar bli sjuk eller om det bara varit lite mycket på senaste för jag är sjukt trött idag... Hoppas att jag bara behövde en dag ledig och att jag håller mig kry för nu är det inte lång tid kvar tills pojkvännen äntligen kommer! o då vill jag ha all energi i världen så jag orkar med jobb och allt som vi vill hitta på tillsammans. ​​

Efter 2veckors träning - Resultat

2019-06-19 12:39
Från pebbles

​Bilden till vänster är tagen den 5Juni och bilden till höger är tagen idag, det är inte världens skillnad men man kan se att kroppen börjat tona sig speciellt på magen kan man se. Jag har inte rört mig viktmässigt vilket för mig absolut inte spelar någon roll eftersom mitt mål inte handlar om vikt utan om att bli stark och bygga muskler helt enkelt. Sen tycker jag att det är lite trevligt att jag fått lite färg under de här två veckorna också haha. Tänk vad lite viljestyrka, träning och hälsosam kost kan göra! Jag känner mig piggare, jag vaknar mellan 6-7tiden varje morgon jag som vanligtvis brukat ligga och sova till åtminstone 10-11tiden. Jag är gladare och inte alls lika bitter eller tråkig haha har nog med att göra att jag fått energi. 

Nu ska jag ut i solen och njuta av min lediga dag!​​

Day off

2019-06-18 21:24
Från pebbles

​Hola!
Ligger nu i soffan och tittar på Kalla Fakta men är snart redo för sängen och min otroligt spännande bok "Bara du" som jag än så länge kan rekommendera. Idag blev det inget gym istället såg jag till att jag fick in mina 10.000 steg, fick ta en kvällspromenad för att komma upp till det dagliga målet. När jag kom hem tog jag fram min lilla pilatesboll och mitt träningsband ​(vet inte vad det kallas men ni förstår vad jag menar) körde ben i 30min och avslutade med 10min abs. Att inte gå till gymmet betyder inte att man inte kan träna och dessutom få ett effektivt träningspass! Jag svettades så mycket under de 40min jag höll på och min mamma frågade gång på gång om jag mådde bra haha. Imorgon är jag däremot ledig och då blir det gym! motivationen är verkligen på topp då jag vet att jag åker utomlands om 2veckor och förhoppningsvis är jag nästan i samma form som jag var när jag lämnade Schweiz. 

Nu mina vänner ska jag ta och titta klart på Kalla fakta och sen sängen. ​​

2dagar i solen

2019-06-17 08:42
Från pebbles

Godmorgon!
Många av er har nog sommarlov eller semester nu så ni är förmodligen inte vakna ännu men själv ska man jobba och ville träna innan jobbet så har varit uppe sen 6. Jag har haft en fantastisk helg! som ni vet fick jag åka in en snabbis till jobbet på Lördagen men efter det har jag varit helt ledig. Jag har solat, myst med Mini, tagit långa kvällspromenader, börjat på en ny bok, shoppat och igår hade jag även tid över för att fixa till mitt rum så att det är redo för Daniels hemkomst om nu mindre än 2 veckor. Jag är inte helt klar med rummet men jag är nöjd än så länge och jag vet att jag kommer bli super nöjd så fort jag är klar. Som jag nämnde så har jag börjat på en ny bok och jag måste säga att det är lyx för mig, jag älskar att läsa men känner aldrig att jag har tid för det eller tid har jag men jag kommer aldrig till ro för att läsa. Jag är lite speciell när det kommer till böcker för jag måste gilla en bok från början om jag ska ta mig tiden att läsa den, baksidan + 2 kapitel är vad jag brukar ge en bok. Detta gör jag för att jag inte vill slösa min tid på en bok som jag förmodligen inte kommer att uppskatta och så att jag istället kan välja en annan haha jag är likadan med filmer trailer + 5-10min, förstår ni hur många bra böcker och filmer jag missat pga detta?

Nu börjar tiden springa iväg här och det ska jag också, vi får helt enkelt höras senare eller imorgon. Hoppas ni får en bra start på veckan.

Vart har jag varit?

2019-06-15 19:42
Från pebbles

Ja ni det undrar jag med! jag har varit i något jobbmindset där jag haft tunnelseende, jag har på riktigt bara Tränat, jobbat, ätit och sovit - Repeat. Skulle varit min lugna vecka denna veckan men den här tjejen hoppade in i Torsdags och jobbade o så idag fick jag hoppa in som räddare i nöden hehe nee eller jo så var det faktiskt. Jag behövde bara åka in och ut till jobbet idag så var hemma efter typ 1,5h så inte riktigt en full dag hehe men när jag var klar på jobbet idag så började äntligen ledigheten!! Jag har ätit lunch ute i solen, solat, gått promenad, shoppat, tränat och ätit lite mer och vill ni veta det bästa? I get to do this all over again tomorrow! Inte riktigt hoppas jag då jag hoppas på en sovmorgon och inte något jobb överhuvudtaget.

Jag behövde verkligen få vila lite, man eller jag har svårt att känna när det kanske blir för mycket och köttar på istället för att dra lite i bromsen. Jag älskar att jobba och har alltid gjort så jag tror att det är anledningen till att jag ibland inte märker av när jag börjar bli trött, jag hade kunnat kört varenda dag den här månaden och inte känt av något förrän jag fick ledigt. Men som sagt får göra samma sak imorgon igen vilket jag verkligen ser fram emot!

Nu är det jobbigt...

2019-06-07 08:56
Från pebbles

Godmorgon!

Ja ni jag hade tänkt börja med att dela med mig av vad jag titeln handlar om och det är mitt söt- och saltsug för det börjar verkligen bråka med mig nu hehe. Jag är konstant sugen på allt som är onyttigt, jag vill ha godis och vill jag inte ha godis så vill jag ha chips eller så vill jag ha donken eller så är det något annat som kroppen eller snarare huvudet skriker efter. Jag hade ju blivit van vid att dagligen äta något onyttigt och nu när det snart gått en vecka utan allt detta börjar den jobbiga perioden. Det är nu man måste hålla emot och inte gå och köpa den där chokladen vilken kanske inte låter så svårt men släng in att du ska ha din mens om bara någon dag... Jag gick faktiskt igår och köpte en proteinpudding med smak av karamell för att stilla begäret vilket fungerade i 5min sen var jag sugen igen hehe. Efter jobbet ikväll ska jag gå och handla hälsosamma snacks så att jag ändå har något att äta på när jag blir riktigt sötsugen för jag tror att det kan hjälpa om iaf lite.

Ah min morgon har inte riktigt gått som tänkt då jag glömde att ställa larm till klockan 6 och istället vaknade vid 8. Tur var det att jag vaknade vid 8-tiden för annars hade jag förmodligen försovit mig till jobbet men däremot fanns det ingen tid för gym vilket är tråkigt men får väl gå efter jobbet istället. På tal om jobb så måste jag springa iväg nu så vi hörs snart igen.

Nationaldagen!

2019-06-06 09:34
Från pebbles

Godmorgon!

Sitter nu och väntar på att det ska bli dags att gå till jobbet, börjar inte förrän 11 idag så det blev en stressfri morgon som började med gym (legday) och jag kände mig så stark idag vilket var super härligt, sen kom jag hem o fixade mig, åt frukost och lagade en lunch som jag ska ta med mig. Dagens lunch består av vegetariska Nuggets och bulgur med lite grönsaker är redan sugen på lunchen haha men det får vänta några timmar.

Idag är det ju nationaldagen och varje år har jag och min familj gått till golfängarna men i år får dem gå utan mig då jag jobbar fram till 18, jag hoppas att det finns några människor som känner för att komma och fixa glasögon idag så jag får nåt att göra. Har på känn att det kommer vara väldigt lugnt både idag och imorgon men vem vet jag kan ha fel. Efter jobbet hade jag tänkt att jag ska ta Mini på en långpromenad ifall det inte är för varmt för henne så att vi båda får in lite extra motion idag, körde enbart styrka på gymmet nu på morgonen så det skulle passa fint. Men först mina vänner jobb så vi hörs!

En dag i solen

2019-06-05 15:50
Från pebbles

Efter gymmet var det lunchdags så jag gick hem och slängde ihop en härlig sallad med kokt rödbeta, avokado, spenat, aubergine, broccoli, paprika, ägg och en pesto med soltorkade tomater. Tog med min sallad ut och passade på att njuta av solen, hur härligt som helst. Är det bara jag som tycker att det är lättare att vara nyttig på sommaren än vad det är på vintern? Allt jag vill ha är goda sallader, frukter och bär, sen kanske ett glas vin men det vill jag ha på vintern också haha. Oh vet ni vad jag handlade hem idag? Bigarråer! Kommer inte ihåg när jag åt det senast men det är ju så gott! Så det får bli till kvällsmyset istället för chips eller godis. Kanske ska göra en "Istället för-lista" någon dag och visa er vad jag byter ut chips och liknade med.

Nu ska jag snart börja med middag, ja jag vet att klockan bara är 16 men jag känner för en tidig middag idag helt enkelt.

Om en månad åker vi men vart?

2019-06-05 09:46
Från pebbles

Hola,

Blev en riktig sovmorgon idag! kommer knappt ihåg när jag senast sov till efter 9? men idag behövde jag och min kropp det. Som ni kanske förstår så är jag ledig idag yay, ska ta mig ut i solen lite senare men först ska jag till gymmet och idag tänkte jag köra ett helkroppspass. Börjar komma in i mina rutiner igen trots att det bara gått typ en vecka men det är så skönt! Har gymmet både i Måndags och igår innan jobbet och vet ni det är typ det bästa! jag är så mycket piggare på jobbet. Men det var inte detta som inlägget skulle handla om...
I Måndags skrev jag till min underbara chef och frågade henne om jag kunde ta två dagar ledigt i Juli eftersom att jag inte kommer ta någon semester och hon var mer än ok med det. Jag bad om 4-5/7 ledigt för att jag och Daniel ska iväg på minisemester i 5dagar, allt är bokat och klart men jag har ingen aning om vart vi ska... Jag vet hur hotellet ser ut då han skickade bilder på två olika för att jag skulle hjälpa att välja. Hotellet är magiskt, så lyzzigt och det bästa av allt ligger någonstans där palmerna bor och där det är varmt! Jag vill veta vart vi ska och jag vill åka nu! Får vänta exakt en månad för vi åker den 3/7 alltså Onsdag om 4veckor, hinner nog komma i riktig form och bli stark!

Ska ni iväg i sommar eller blir det att njuta av hela härliga svenska sommaren?

Snabba och enkla matlådor

2019-06-03 09:00
Från pebbles

Nu är jag hemma från ett 45min pass på gymmet, hur fantastisk start är inte det på veckan och dagen? Tänkte tipsa lite om matlådor som man kan ta med till jobbet...
Först och främst hur färgglada är inte dessa på rätter? På första bilden har vi vegetarisk snitzel med stekta grönsaker - till detta har jag gjort lite hummus.
Andra bilden är en wok med grönsaker, sojabönor, quornbitar och linser och till detta har jag tänkt göra någon form av chilisås men såklart en lite nyttigare variant. Båda rätterna är gjorda för att ta med som matlådor idag och imorgon, de tog mig 20min att göra båda rätterna vilket betyder ungefär 10min för var och en. Snabbt, enkelt, nyttigt och väldigt gott! sen får vi inte glömma ekonomiskt då de inte är så dyra ingredienser.

Jag vet inte varför men många ser nyttig mat som väldigt dyr och svår att laga men det är otroligt enkelt att slänga ihop något. Visst är kanske inte grönsaker det billigaste men om man planerar sina köp så blir inte veckohandlingen dyrare än om du hade köpt "vanlig" mat.
Nu ska jag dra iväg till jobbet och jag hoppas att ni alla får en toppen Måndag!