RSS - xml

Kontrollerades senast: 2019-09-21 00:52:25

STUDENTER ÄR VI ALLIHOPA...

Lägenhet 2.0??

2011-11-14 18:16

Jag skyller på mina klasskamrater (som har nu i en vecka pratat om deras ankommande flytter) för att jag nu ska titta mig om efter en ordentlig tvåa då man har pratat om hur skönt det skulle vara att ha ett rum till som man kunde stänga dörren om.

Vill ju helst ha en tvåa i samma hus som jag bor i nu, om än inte nödvändigtvist på samma våning (en våning ner skulle inte sitta dumt). Skulle inte vilja byta område då jag har nära och bra till både skola och affärer. Frågan är bara vad tvåorna ligger på i hyra, men den kan ju knappast vara högre än den jag redan har!

Och då kommer vi till det jag alltid har sagt, "Höjer dom hyran så ska banne mig jag ha en större lägenhet också!", kan nog bli verklighet snabbare än vad man trott, fast liksom åt andra hållet istället...

Jag och Nadja ska till KBAB (alias Kebab) imorgon och kolla om dom har några ritningar över tvåorna i mitt hus och ifall det är någon av dem som kommer bli ledig någon gång under dom närmaste månaderna.

Håller tummarna!

Monsterboken om Amerikansk Litteratur

2011-09-02 16:56

Ni vet paketet som jag sa att jag skulle hämta i onsdags? Fick reda på att,

1) Det vägde 3.02 kg
och
2) Det innehöll bland annat detta monster:

The Heath Anthology of American Literature

2695 sidor tjock, inte undra på att paketet vägde 3kg!!     

Logik-trotsande regn, skolan och annat tjôt

2011-08-31 15:15

Blå himmel,  soligt (för en gångs skull) och det regnar...

... Någon mer som ser felet i detta??   

Det regnar från klarblå himmel, jaja, sånt kan väl vara kul det också, men inte när jag ska ut! Skulle bort till pressbyrån vid skolan och hämta ett paket (med skolböcker, vad annars??) men råkade titta ut precis när det började regna. Förhoppningsvis så slutar det snart.

                                                   *-*-*-*

Skolan började i måndags och med det så började sidorna i skolböckerna bläddras i. Lärde mig från förra året att det är lika bra att börja med en gång för hamnar man på efterkälken så är det ett helvete att komma ikapp igen.

Den här veckan så börjar vi med tre (3!!) olika kurser samtidigt; Språkhistoria, Lingvistik och Språk Översättning. Sen att vi bara har lektioner tre dagar i veckan är en annan sak.   

                                                   *-*-*-*

Var i skolan idag och hade lingvistik (mellan 10:15-12:00). Tog mig sen en promenad ner till Ica (det tar faktiskt drygt tio minuter längre tid att gå från skolan och dit än det gör att gå hemmifrån mig) då jag skulle handla mjölk och bröd.

Billigt och snabbt, ja? I helvete heller! Kom ut en halvtimme senare och 300 (!!!) spänn fattigare! Dom smyghöjer priserna, och gör varorna både tyngre och större.   
... Ne, det e bara jag som slöhandlar igen...

Köpte mig en ordentlig lunch iallafall, då våran lilla Ica har skaffat en salladsbar där man kan plocka ihop sin egen sallad. Snabbt och smidigt och man får precis det man vill ha.

                                              *-*-*-*

Ska gå bort och hämta paketet nu när det äntligen har slutat regna och sen blir det till att fortsätta läsa i skolböckerna inför morgondagens lektioner, som är språköversättning och språkhistoria. Får en ordentlig sovmorgon då vi inte börjar förren 13:15   

                                                *-*-*-*

Coolaste lägenheten i Kronopark, Karlstad

2011-06-07 18:07

   URSÄKTA RÖRAN DET ÄR NY-OM-MÖBLERAT          

Nästan ett år sen - och i skolan går det också bra :)

2011-06-07 17:35

Tid: 18:00
Plats: Coolaste lägenheten i Kronopark, Karlstad
Lyssnar på: "What about my dreams?" - Kati Wolf (Ungerns ESC bidrag 2011)
Gör?: Spammar Nadja med SMS   
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Jag vet, titeln är så tagen från filmen ^^ Som jag aldrig sett....

Märkte att det är nästan ett år sedan jag skrev sist, och över ett år sedan studenten. Men till mitt försvar så har jag haft mycket att göra, universitetet är mycket tuffare än gymnasiet (fast inte på GHU - Global Hållbar Utveckling. Det var nästan lika mycket flumm som Livskraften var...)

Fick precis veta att jag nu får ihop mina 36hp som jag behöver för att få CSNpengarna till nästa år   Har suttit och hållt andan i nästan en månad för att se om jag fick ihop dom eller inte.

Ska åka hem till Gbg nästa vecka. Ska ha med fågeln (ja, han hon, den, det lever fortfarande) så mamma och pappa kommer upp och hämtar oss i den nya(ste) snygga bilen   Stor och bekväm är den också...

Ska kolla om jag inte har några bilder på min lägenhet på datorn någonstan som jag kan lägga upp. Har inte gjort det än. Hade tänkt att sitta på min stora balkong idag, men solen försvann nästan lika fort som den kom idag.


Danny Bhoy!!!    Han e så jävla rolig!!


Rockerfeller Street! En av dom bästa i årets ESC!!

Kontrakt...

2010-07-21 18:16

Hyreskontrakten kom idag, tillsammans med diverse regler angående tvättstugan etc. Fick även ett kuvert från skolan med en massa papper.

Papper, papper, papper.... Nästan synd att vi inte har någon vedkamin att bränna skiten i...

Har fixat adressändring och hemförsäkring och grejor också.
Ska försöka ta och börja packa den tredje flyttlådan snart... blev påmind förut att allt ska inte bara packas ner, det ska packas UPP också...

Fullt Ös - Var é Bromsen?!

2010-07-20 22:39

För en vecka sedan satt man och önskade att det skulle bli lite fart på det hela... Nu hittar man inte bromsen...

För dom lyckliga få som lyckats undkomma nyheten så berättar jag igen, Jag kom in på Karlstad Universitet!!!
Har också fått en Etta på Fagottgatan 2, andra våningen. Den är på 27 kvm och har balkong! Min lycka är gjord ^^

Åker och hämtar nycklarna den 2 augusti och flyttar upp möblerna någon gång innan den 15, själv kommer jag inte dit förren runt den 27:e eftersom jag inte har några pengar att leva på innan första utbetalningen kommer runt den 4:e september...

Har packat dom två första lådorna idag. Mest väskor och böcker och filmer, sånt som jag inte behöver ha ståendes uppe. Ska börja på tredje lådan imorgon och det blir nog ännu mera böcker eftersom jag bara kan packa några i varje låda (för det är ju knappast några tunna böcker jag har).
Ska försöka få i mina 61 mangaböcker i samma låda så jag vet var jag har dom... 40 InuYasha, 9 Death Note, 10 Hellsing och 2 Gundam Wing :D

Fick pappas gamla laptop också :D Fast den är egentligen inte så gammal, 1 ½ - 2 år max. Så nu kan man skrota den stationära ^^

Åker till Farmor på fredag, har inte så mycket pengar på mobilen, så är det något så ring istället för SMS... svarar jag inte så kan det bero på den taskiga täckningen... om jag inte står i potatislandet vill säga....

Intagningsbevis & Liseberg

2010-07-01 21:51

Om en till två veckor så får jag veta var jag har kommit in någonstans!!
Karlstad, Kalmar eller Örebro?? Förhoppningsvis Karlstad   

Och så fort intagningsbeviset har kommit så är det till att söka lägenhet...

---

Liseberg på lördag!    Cissi & Co kommer ner från Mariestad/Karlstad på lördag och då ska vi på liseberg! Vi blir en hel drös som ska dit, men vi är ändå inte tillräckligt många för att få grupprabatt   Det blir Cissi och hennes två systrar, Anna, Jag,  Jonte, Jocke och Simon.

... Jag har säkert glömt någon ...   

---

Dagens Låt(ar): "The Old Apartment" - Barenaked Ladies"Dance With The Devil" - Breaking Benjamin

CSN (och andra grejor)

2010-06-15 23:52

Seriöst, om det fanns något man skulle vilja strypa så är det väl CSN (Centrala Studie Nämden för dom som inte visste det). Det började när jag skulle ansöka om studielån, visst, skitenkelt! ... INTE!

Man fattar ju inte ett skit av det där gudsförgätna formuläret! Och så måste man söka om VARANNAN TERMIN!!! *dör*
Men ifyllt blev det tack vara min älskade 'syster' Cissi   
[Godtaget också för den delen    ]

Och nu häromdan så fick jag ett mail om att jag skulle gå in på studera.nu och kolla så att all information och sånt var korrekt, men det fanns ju inget där! Jag blir galen på dom....

Skit samma, det blir säkert bra ändå   
Var i skolan och hämtade betygen förra torsdagen på skolavslutningen. Fick även träffa Sofia och Therese igen   

3 MVG, 10 VG, 14 G & 2 IG   Och så 13,13 i snitt (mina kurser ska bara ha 10,22 och 11,10)

Ja, jag vet att jag skryter, men det tycker jag att jag har förtjänat :P

STUDENTEN!!!! (ramsorna ^^)

2010-06-05 14:09

"VI ÄR BF BÄST I SVERIGE!!! SHALALALA!!!"

"BF3! SHALALALALA!!! BF3! SHA LA LA LA!!!"

"BF!" "BÄRS!"
"BF!" "BÄRS!"
"BF! BF! BF!" "BÄRS! BÄRS! BÄRS!"

"ETTORNA HAR TVÅ ÅR KVAR, TVÅ ÅR KVAR, TVÅ ÅR KVAR, ETTORNA HAR TVÅ ÅR KVAR, TVÅ ÅR KVAR!

TVÅORNA HAR ETT ÅR KVAR, ETT ÅR KVAR, ETT ÅR KVAR, TVÅORNA HAR ETT ÅR KVAR, ETT ÅR KVAR!

MEN VI HAR BARA FESTEN KVAR, FESTEN KVAR, FESTEN KVAR, FÖR VI HAR BARA FESTEN KVAR, FESTEN KVAR!!!
"

Två dagar kvar (och knappt det)

2010-06-02 23:15

Två dagar kvar till studenten... och knappt det eftersom klockan är 23:15 just nu. Ca 15:00 på fredag (4/6) så smäller det! Då springer vi ut och behöver aldrig mera gå i skolan om vi inte vill.

Var och handlade grejor till studenten idag med mamma. Träffade Sandra utanför ICA Maxi på Allum :) Har även städat mitt rum eftersom Cissi kommer imorgon :D

Imorgon blir det till att städa och förbereda maten inför fredagen, och sen på kvällen så blir det "middag" (McDonalds xD) och bio med Cissi ^^ Vi ska titta på "Prince of Persia", så det så :P

Dagens Outfit:

  • Avklippta jeans
  • Negative-Tshirt
  • Solglasögon

Skolan....

2010-04-21 12:00

Sitter i skolan... Har håltimme mellan 11:00 och 14:30!! Tre och en halv timme som man inte har något att göra på. Men det bästa är att våran lärare har datasalen bokad så vi (Jag och Emma) sitter här inne och slöar/arbetar.


Cissi kommer imorgon!    Wiee! Hon ska stanna tills på söndag, vilket blir... 4 dagar!   Dagens outfit:

  • Jeans
  • Guns 'N' Roses T-shirt
  • Gympadojor
  • Fleecejacka från San Fransisco
  • Halsband med månadsten från 'Indo Nordic'

Eldflugornas Grav

2010-03-21 16:41

ELDFLUGORNAS GRAV  [1988]
(Grave of the Fireflies // Hotaru no haka)

Tittade på "Eldflugornas Grav" igår. Underbar film! Fast den var mycket sorglig!    


Filmen handlade om två syskon, Storebror Seita (14 år) och lillasyster Setsuko (4 år), som kämpar för att överleva på Japans landsbygd vid slutet av Andra Världskriget. Samtidigt som Seita kämpar för att ta hand om sin lillasyster så måste dom undvika både dom amerikanska bombattackerna och skytteplanen.

Ingen direkt underhållande film, men Setsukos glädje över det lilla som många andra ser som strunt, håller filmen flytande.


Betyg: 5/5