RSS - xml

Kontrollerades senast: 2018-11-17 10:39:31

jojo576

Requiem

2018-06-09 08:39

Någon gång i slutet av maj läste jag ut den sista delen i Lauren Olivers trilogi.

They have tried to squeeze us out, to stamp us into the past. But we are still here. And there are more of us every day.

Sista boken var också väldigt bra, jag gillade sättet den var uppbyggd på. Minns inte så jättemycket mer än att det var en bra roman och ett välgjort avslut på trilogin!
Titel: Requiem
Författare: Lauren Oliver
Sidor: 470
????!?

Elva dagar i Berlin

2018-05-10 18:43

Någon gång mellan jul och februari läste jag denna särskilda roman.

Det må vara att Arne Murberg inte är något nobelprisämne. Men han är en god människa och när hans far på sin dödsbädd ger honom ett uppdrag gör han sitt bästa för att ro det i land. En komplikation är att uppdraget hör hemma i Berlin; Arne är ingen van resenär och hans tyska kunde vara bättre. Han preparerar sig noga och ger sig så småningom iväg. Väl på plats i den tyska huvudstaden tar han sig fram med karta och på Guds försyn, åtminstone till en början, men hans snirklande väg korsas av både onda och goda krafter. En galen professor och en ung kvinna i rullstol, till exempel. Och ett par gula skor. Och en häxprocess.

Denna bok minns jag som föga förvirrande men lite lagom underhållande. Härliga karaktärer, men kanske inte den mest spännande bok jag läst.
Titel: Elva dagar i Berlin
Författare: Håkan Nesser
Sidor: 364
???!??

Pandemonium

2018-05-10 18:31

Läste just ut den del två i Lauren Olivers dystopi serie.

The second book in Lauren Oliver's remarkable New York Times bestselling trilogy about forbidden love, revolution, and the power to choose.

In this electrifying follow-up to Delirium, Lena is on a dangerous course that takes her through the unregulated Wilds and into the heart of a growing resistance movement. This riveting, brilliant novel crackles with the fire of fierce defiance, romance, and the sparks of a revolution about to ignite.

Man blir så engagerad i böckerna när man sträckläser en serie, att det blir svårt att inte tycka att de är bra. Denna bok gillade jag mer och mer med varje sida jag läste, så i början kunde jag ibland finna den lite långtråkig men sakta men säkert ändrades det totalt. Dock var den uppbyggd så att vartannat kapitel var i dåtid och nutid som jag måste säga försämrade boken en del. Det blev svårt att komma ihåg vad som hänt innan och se ett samband som gav en lite sämre läs-upplevelse.

Titel: Pandemonium

Författare: Lauren oliver

Sidor: 375

????!?

Grymheten

2018-05-05 16:32

Lite senare i januari läste jag även ut Grymheten.

 

Skåpbilen är nu bara ett flammande skelett och jag tycker att det är vackert. Männen är döda och allt jag ångrar är att de inte visste vad som väntade.


En diplomat försvinner under en tjänsteresa och lämnar efter sig en sjuttonårig dotter - Gwendolyn. När FBI ger upp hoppet om att hitta honom tar Gwendolyn över sökandet. Den enda ledtråd hon har leder henne till Frankrike och där kastas hon in i en brutal värld av vapensmuggling och trafficking. Under en ny identitet reser hon från slummen i Paris, via nattklubbar i Berlin, in i hjärtat av Prags mäktigaste gangsterfamilj. I denna nya värld av lönnmördare, spioner och kriminella sammanslutningar inser hon en sak: för att överleva måste hon bli lika grym som männen hon jagar. 


Inte ska man neka att den var spännande, för det var den. Men jag hade kritik mot skrivandet. Jag tyckte inte huvudkaraktären kändes så realistisk utan det blev nästan lite klyshigt just för att man kände igen karaktären från många liknande böcker. Kanske är det bara jag som är helt för hård mot boken, men jag fann bara att det var svårt att relatera till karaktären för hennes tankar mm kändes just så påhittade :/

Titel: Grymheten

Originaltitel: The Cruelty

Författare: Scott Bergstrom

Sidor: 424

??!???

Harry Potter och Hemlighternas kammare

2018-05-05 16:18

I januari nån gång läste jag ut andra delen i favoritserien.

 

Sommarlovet är äntligen över! Harry Potter har längtat tillbaka till sitt andra år på Hogwarts skola för häxkonster och trolldom. Men hur ska han stå ut med den nye, omåttligt mallige professor Lockman? Vad döljer Hagrids förflutna? Och vem är egentligen Missnöjda Myrtle?

   De verkliga problemen börjar när någon, eller något, förstenar den ena Hogwarteleven efter den andra. Är det Harrys största fiende, Draco Malfoy, som ligger bakom? Eller är det den som alla på Hogwarts misstänker - Harry Potter själv?


Ännu en fantastisk Harry Potter bok, lika bra som den innan! Den är mysig, har spännande handling, fantastiska personbeskrivningar, härliga karaktärer och man mår alltid bättre efter att ha läst klart en bok. kan inte säga så mycket mer än att jag tycker att alla borde ge serien ett försök!

Titel: Harry Potter och Hemligheternas kammare

Originaltitel: Harry Potter and the Chamber of Secrets

Författare: J.K Rowling

Sidor: 423

?????!

Delirium

2018-04-24 07:55

Förra veckan läste jag ut den här härliga dystopin!

 The first book in Lauren Oliver's remarkable New York Times bestselling trilogy about forbidden love, revolution, and the power to choose.

In an alternate United States, love has been declared a dangerous disease, and the government forces everyone who reaches eighteen to have a procedure called the Cure. Living with her aunt, uncle, and cousins in Portland, Maine, Lena Haloway is very much looking forward to being cured and living a safe, predictable life. She watched love destroy her mother and isn't about to make the same mistake.
   With ninety-five days left until her treatment, Lena meets enigmatic Alex, a boy from the Wilds who lives under the government's radar. What will happen if they do the unthinkable and fall in love?

Det här var en bra dystopi, inte nödvändigtvis en blasvändare men den höll en lagom intresserad. Språket var underhållande och det var en fin handling med givande invecklad sensmoral. Tipsar den till dystopifans, trots att den inte var alltför mörk!
Titel: Delirium
Författare: Lauren Oliver
Sidor: 441
????!?

Alltid lite till

2018-04-24 07:33

Den här biografin läste jag ut den 9:e April!

>> Under hela mitt liv hade jag letat efter min gräns. Till sist nådde jag den. Jag hade aldrig kunnat föreställa mig att det skulle kännas så här.
Alla som vill bli bäst i världen måste lägga ner ett stenhårt arbete. Men få har kämpat kika hårt som Frida Wallberg.
Mot fysiska och psykiska övergrepp i boxningens machovärld.
Mot sin familjehistoria.
Mot sig själv, sin kropp och hjärnblödningen som nästan avslutade hennes liv.

Frida Wallberg är Sveriges främsta kvinnliga boxare genom tiderna. Alltid lite till är hennes egen livsberättelse: från den hårda uppväxten, via tonåringen som blir världens yngsta boxningsvärldsmästare, fram till den vuxna kvinnan som når sitt livsmål - och sedan går på en smäll som tvingar henne att inse att alla svårigheter inte går att lösa genom att ta i ännu hårdare.
Alltid lite till är en bok som stör och berör, om och av en pionjär som levt det liv hon själv - och ingen annan - valt att leva.

En intresserat självbiografi om ett liv mycket annorlunda från mitt. Den innehöll mycket mer än boxningstermer och den var mer grundad i hennes egna känslor och uppfattningar om sina erfarenheter som just gjorde den så mycket mer intressant att läsa en om det bara var radat upp ren fakta. Kan tipsa den till alla som uppskattar en bra självbiografi, samt självfallet alla i boxningsvärlden!
Titel: Alltid lite till
Författare: Frida Wallberg och Malin Jonson
Sidor: 247
????!?

Since you've been gone

2018-01-31 19:08

Ironiskt nog så läste jag ut denna sommarbok under jullovet.

It was Sloane who yanked Emily out of her shell and made life 100% interesting. But right before what should have been the most epic summer, Sloane just ... disappears. All she leaves behind is a to-do list.

On it, thirteen Sloane-inspired tasks that Emily would normally never try. But what if they could bring her best friend back?

Apple picking at night?

Okay, easy enough.

Dance until dawn?

Sure. Why not?

Kiss a stranger?
Um...

Emily now has this unexpected summer, and the help of Frank Porter (totally unexpected), to checka dig Sloane's list. Who knows what she'll find?

Go skinny-dipping?
Wait... what?

Jag gillade den här boken för den var en sådan härlig sommarbok och så fick jag träna mig på engelska så det är ju alltid bra. Ibland kunde jag känna att huvudkaraktären kändes lite platt och att historian var en väldigt klassisk tonårsroman när karaktärer och händelser kändes lite väl osannolikt lyckade. Men det var ju även det som gav den härliga sommarkänslan!
Karaktärsutvecklingen uppskattade jag också, samt gillade jag sensmoralen och hur den var invecklad i historien.
Titel: Since you've been gone
Författarinna: Morgan Matson
Sidor: 448
????!?

Toner i natten

2018-01-31 17:36

Precis före jul läste jag ut min första Jojo Moyes bok.

En förlorad kärlek. Ett mystiskt drömhus. Fem starka viljor.

Ena stunden är Isabel en firad violinist med en framgångsrik make, två fina barn och ett fantastiskt hus mitt i London. I nästa stund har hon förlorat sin man och står ensam på ruinens brant. Mitt i hopplösheten ärver Isabel en herrgård på landet, och när grannen Matt erbjuder sig att ta hand om renoveringen tackar hon ja utan att tveka. Men Isabels omstart i livet visar sig vara allt annat än okomplicerad. Grannen Matt har en hemlig agenda med renoveringen, och det har även hans fru Laura. Fastighets-mogulen Nicholas Trent ser den gamla herrgården som en väg tillbaka till rikedom, och den mystiske Byron, vems ärenden går han egentligen? När Isabel och hennes barn flyttar in i huset, kolliderar livet och drömmarna hos alla inblandade. Och hur långt är man egentligen beredd att gå för att få sina drömmars hem?

I början var jag inte så förtjust i boken, jag fann den seg och inte så tilltalande till mig. Men efter ett litet tag blev den bara bättre och bättre och desto mer jag läste blev jag så fast i bokens värld att jag bara behövde fortsätta läsa! Ändå var den väl kanske inte någon favorit därför att handlingen och karaktärerna kanske kändes mer anpassade och tilltalande för vuxna medan det inte väckte mitt intresse.
Titel: Toner i natten
Originaltitel: Night Music
Förgattarinna: Jojo Moyes
Sidor: 412
???!??

Agnes Cecilia - En sällsam historia

2018-01-31 13:09

Läste ut denna i kanske november så tänkte lägga ut en liten recension.

När föräldralösa Nora flyttar till en gammal lägenhet med sin nya familj, börjar märkliga saker att hända. Någon verkar söka kontakt med henne från andra sidan ... Nora dras in i ett magiskt äventyr, som hjälper henne att slutföra sorgearbetet efter föräldrarna och finna sin egen identitet.

Det var en fin bok med en intressant berättelse och väldigt välskriven. Dock tyckte jag att den ibland kunde kännas lite långsam och inte vidare händelserik. Men huvudsakligen så var det en väldigt fin historia!
Titel: Agnes Cecilia - en sällsam historia
Författarinna: Maria Gripe
Sidor: 312 st
???!??

Davines Love Lovely Curl Shampoo and Hair Mask Review

2017-11-04 14:42

    Hej igen! Det andra provet som jag fick hos frisören var också av märket Davines men var en variant för lockigare hår. Davines Love Lovely Curl Shampoo och Davines Love Lovely Curl Hair Mask testade jag imorse så tänkte berätta lite om dem, men för att jag testade båda produkterna samtidigt så kan jag inte riktigt ge varsinn recension utan det blir en gemensan.

   De luktade inget speciellt, som var lite synd för att Davines vanliga shampoo luktade så himla gott, men jag måste erkänna att alla Davines produkter (av de jag testat) är väldigt återfuktande. Shampoot var också märkt sulfat och paraben-fritt och hårmasken var märkt parabenfri, men även den var nog troligen sulfatfri för hårmasker brukar inte innehålla sulfater. Så de som söker ett CGM-shampoo, är det här nog perfekt för!

Resultatet för mig blev jättebra, nu har jag ju inte sett hur andra-dags håret är men so far so good. Jag har som sagt normaltjockt hår med självfall och en del frizz men mer på huvudet än vid lockarna, och de här produkterna funkade jättebra på mig!! Frizzet vid toppen av huvudet är fortfarande kvar, men mina lockar fick väldigt fint bounce och liksom volym. Lockarna separerade sig också jättefint av det här shampoot, plus så har mina lockar hållt sig bra hittills, som är väldigt härligt för normalt brukar mina lockar tyngas ner under dagen och på kvällen bara se sorgliga ut. Dock så har inte så lång tid gått än men hittills, så håller dem hoppet hyfsat bra ändå.

   En annan positiv aspekt som förvånade mig lite var hur Davines Curl produkter återfuktade håret lika bra som Davines vanliga shampoo men att Curl shampoot var lättare än det vanliga. För ofta brukar Curl-produkter var tyngre än vanliga produkter för att lockigt hår generellt är torrare än plattare hår, så jag har ofta problemet att jag har en del frizz och torrt hår men även att jag har vad jag kallar för "lättpåverkat" hår och lite lockigt så att många Curl-produkter ofta tynger ner mitt hår helt för mycket men att vanliga produkter inte återfuktar alls. Så i mitt fall var det här shampoot mycket bättre för att det återfuktade så att mina lockar fick jättefint bounce men hittills inte har tyngt ner det! Så om man har lite självfall kan nog det här shampoot fungera bra! 

   Även märkte jag redan i duschen att shampoot i sig var återfuktande för att shampoot detangle-a mitt hår perfekt!

5/6

   

Davines Love Shampoo and Conditioner

2017-11-03 22:59

Hej! Var hos frisören förra veckan och fick några prover på olika hårprodukter som jag nu tänkte skriva en recension om.

Både Davines Love Shampoo och conditioner har en lila färg och är rätt tjocka produkter. Jag har rätt medel eller normaltjockt hår med självfall och frizz vid hårbotten och shampoo fungerade helt okej på mig men gemensamt med balsamet var det lite för tungt för mitt hår. Så efter några timmar (och speciellt dagen efter) började mitt hår separera sig samt att det tyngde ner mina lockar lite, men inte vidare markant jämfört med andra produkter. Dock tror jag att produkterna skulle vara jättebra om man har tjockare eller lockigare hår än vad jag har! Är osäker, men har även hört att produkterna är sulfat och silikonfria som det finns många fördelar med, speciellt om man har lockigare hår, så det kan man ju alltid titta in på om man är intresserad. De luktade även väldigt bra och hade en härlig konsistes!
Det blir 3/5 för mitt hår.
????????????

Harry Potter och De Vises Sten

2017-08-13 16:38

 

I tisdags (8 augusti) läste jag ut första Harry Potter boken i mitt liv. 


Plötsligt händer det märkliga ting i den lilla staden! Mystiska stjärnskott på himlen och svärmar av ugglor mitt på dagen, katter som läser kartor och underliga människor som står i gathörnen och viskar. De viskar om en viss Harry Potter...


Föräldralöse Harry Potter bor hos sina elaka styvföräldrar och deras vidrige son. En helt ny värld öppnar sig för Harry när det visar sig att han egentligen är en trollkarl och börjar i Hogwarts skola för häxkonster och trolldom, en värld full av magi och spännande äventyr!


Jag gillade den! Verkligen mysig höstbok. Den är verkligen skriven som en saga och det är en gullig saga. J.K Rowling bygger väldigt bra upp en berättelse men skriver också så bra liknelser och beskrivningar för att förklara en känsla eller karaktärsdrag så att man verkligen förstår hur situationen är och känner igen den direkt för det är sådana korta men träffsäkra förklaringar. Hon är väldigt skicklig på att skriva tycker jag och jag gillar hennes sätt väldigt mycket. Samt är det väldigt gulliga och charmiga karaktärer som man fastnar för för att dem är så verkliga men samt med intressanta historier och en bra saga och berättelse. Jag gillar den verkligen!! Dock ångrar jag lite att jag inte läste den på engelska. 

Titel: Harry Potter och De Vises Sten

Originaltitel: Harry Potter and the Philosopher's Stone

Författarinna: J.K Rowling

Sidor: 375

?????!

Across the Universe

2017-08-13 16:23

filnamn-5e723c8ecee2222ca7655878d4201c51598ded51d3a28.jpg

  

I juni tror jag jag läste ut den här; Across the Universe av Beth Revis


What does it take to SURVIVE aboard a spaceship fueled by LIES?

Amy is a cryogenically frozen passenger aboard the spaceship Godspeed. She has left her boyfriend, friends-and planet- behind to join her parents as a member of Project Ark Ship. Amy and her parents believe they will wake on a new planet, Centauri-Earth, three hundred years in the future. But fifty years before Godspeed's scheduled landing, cryo chamber 42 is mysteriously unplugged, and Amy is violently woken from her frozen slumber. 

   Someone tried to murder her. 

   Now, Amy is caught inside an enclosed world where nothing makes sense. Godspeed's 2,312 passengers have forfeited all control to Eldest, a tyrannical and frightening leader. And Elder, Eldest's rebellious teenage heir, is both fascinated with Any and eager to discover whether he has what it takes to lead. 

   Amy desperately wants to trust Elder. But should she put her faith in a boy who has never seen life outside the ship's cold metal walls? All Amy knows is that she and Elder must race to unlock Godspeed's hidden secrets before whoever woke her tries to kill again. 


Jag har inte läst så många Science Fiction böcker så det var roligt att testa något nytt. Dock måste jag väl säga att det kanske inte är min absoluta favoritgenre. Boken i sig var bra skriven och jag gillade den lite men inte extraordinärt mycke just för att ämnet inte intressera mig speciellt. Det var en science fiction ungdomsbok och en bra sådan, kortfattat. Jag gillade den, och karaktärerna växte på en. 

Titel: Across the Universe

Författarinna: Beth Revis

Sidor: 417

????!?

Millie Birds bok om döda saker

2017-08-11 18:58

 

Runt Mars läste jag ut Millie Birds bok om döda saker av Brooke Davis så nu fär ni höra lite om den. 


Millie Birds bok om döda saker handlar om en flickas sökande efter sin försvunna mamma - det är en berättelse om sorg och oväntad vänskap, och om att det aldrig är för sent att leva sitt liv fullt ut. 


Jag gillade den, den var inte dålig, men jag var inte störtförälskad i boken. Min kritik är bristen utav verklighet i den, det kändes lite för inte genuint ibland, alltså att karaktärerna så som jag kände dem inte skulle säga/göra vissa utav deras handlingarna. Positivt är att den var väldigt unik och udda med komisk "spontanhet" som jag fann roligt att läsa. Speciella men charmiga karaktärer och fantastiska beskrivningar som fick en att känna att man gick bredvid de tre kompanjonerna och såg allt de såg. Enkelt sagt var den mysig. Men jag hade önskat något mer i handlingen eller en starkare uppbyggnad kanske. Vissa insikter kändes dock lite för mogna för att komma ifrån Millie med tanke på hennes ålder men jag gillade att läsa alla händelser, historier, insikter, tankar och personer i boken. Den kunde skifta från udda lättsamhet och allvarligt djup som ledde till att boken gav en mycket. 

Titel: Mille Birds bok om döda saker

Originaltitel: Lost and Found

Författarinna: Brooke Davis

Sidor: 250

4 eller 5 av 6

Efter Alaska

2017-08-11 18:17

 

I Februari iår läste jag ut Efter Alaska av John Green. Här kommer min recension. 


>>Hur ska jag någonsin ta mig ur den här labyrinten? Rakt fram & fort.<<

Före:

Miles Halters vardag hemma hos föräldrarns och i skolan tråkar ut honom till vanvett. Det enda som roar honom är berömda personers sista ord ... Något måste hända! Miles bestämmer sig för att gå de sista åren i high school på ett internat i stekheta Alabama. 

Efter:

Rum 43 på Culvert Creek. Rumskompisen Översten. Några hus längre bort: Alaska Young, den smartaste, knäppaste och sexigaste tjej Miles någonsin träffat. Första vännen, fyllan, svanen och rävmössan. Första gången någon du älskar dör. 


    Ifall man har läst någon utav John Greens böcker förut så kan jag meddela att denna bok inte skiljer sig i stil. Som alla hans böcker så är de underhållande på hans ungdomliga och nya sätt att skriva som är ärliga och rakt på sak. De är även beroendeframkallande och jag har aldrig klarat att inte läsa en av hans böcker under alla existerande tillfällen man kan hitta! Hans karaktärsskildringar är humoristiska men ibland lite väl överdrivna, speciellt i dess grovhet (ex alkohol, rökning etc). Rättare sagt var beskrivningarna av personer och ting väldigt "starka", men å andra sidan kan det ju vara så en tonåringen kan uppleva saker, speciellt i jämförelse med tidigare om det tidigare vart av långvarig vana (i detta fall Miles tankar om internatskolan och dess elever jämfört med hans tidigare mindre intressanta uppfattning av hans skolvardag och umgänge).Dock desto mer man funderar på den desto intressantare blir vännerna och verkligheten i deras personligheten när man mer börjar förstå deras kompiskemi och hur den verkligen är (om ni förstår vad jag menar).

   Jag gillar hur historian var så väl uppbygd och hur handlingen tedde sig men den kan varit lite för romantiskt fokuserad för mig ibland. Personligen gillar jag också att läsa om de tankar författarna vill förmedla eller utveckla, budskapen om livet eller vissa utav dess svårigheter och i denna bok kändes insikterna väldigt personliga och riktiga till John Green på ett så verkligt berättande om en hanteringen utav en jobbig del i livet och det uppskattade jag väldigt mycke att få läsa.  Jag tipsar boken för både underhållning som först och djup sedan, men varnar om att man bör vara medveten om åldersgruppen den är riktad till och personligen skulle jag inte läst den ifall jag var för ung. 

(Det var så länge sedan jag läste den så jag minns inte helt hur den egentligen var, så lita inte för mycket eller tro hundraprocentigt på mina åsikter här. Men jag blev sugen på att läsa den igen och tänka lite mer om den..)


Titel: Efter Alaska

Originaltitel: Looking for Alaska

Författare: John Green

Sidor: 296

????!?

Extremt högt och otroligt nära

2017-08-11 17:28

  

Hej! Här kommer en bokrecension på Extremt högt och otroligt nära av Jonathan Safran Foer som jag läste ut i Januari/Februari iår. 


    Oskar Schell, nio år, är uppfinnare, frankofil, origamist, datakonsult, smyckesdesigner och amatörarkeolog. Han spelar gärna tamburin och korresponderar med Stephen Hawking. Morgonen den elfte september befann sig hans pappa högst upp i World Trade Center. Ibland plockar Oskar fram telefonsvararen med pappas sista meddelande som han gömt undan för sin mamma. 

    I en vas i en garderob hittar Oskar ett mystiskt kuvert som det står Black på och i det ligger en nyckel. Det kan vara en viktig ledtråd i en av hans pappas lekar. Dörför bestämmer han sig för att tillsammans med en 103 år gammal krigsreporter söka upp alla de 472 Black som bor i New York, och ta reda på vart nyckeln går och vem denna Black är som kanske kände hans pappa. 


Jag uppskattade hur unik boken var och hur historier sammankopplades som jag tycker tyder på litterär skicklighet. Den var underhållande och höll en läsande i undran om hur den skall fortsätta. Dock (utan att spoila för mycket) tyckte jag inte att slutet av den var tillräckligt bra. Men den fanns onekligen intressanta karaktärer och samt välbeskrivda reaktioner som jag gillade för det blev balanserande mellan de udda karaktärer och deras reaktioner som var anpassade efter dem. Men man fick verkligen känslor för karaktärerna som var fint gjort av författaren. 

Titel: Extremt högt och otroligt nära

Originaltitel: Extremely Loud & Incredibly Close

Författare: Jonathan Safran Foer

Sidor: 326

4,5/6


Mestadels Lushprodukts recensioner!!

2017-02-06 17:11

Oki jag vet att jag inte har bloggat på en ganska lång tid men jag kanske inte heller riktigt börjar med det nu heller, så jag skriver ett inlägg om det någon annan gång (och döper det "Shady's back" för eminem är cool typ och jag har ingen bättre anledning än det tyvärr).


I alla fall tänkte jag skriva lite recensioner om några hud- och hårvård prosukter som jag har gjort slut på, på jag vet inte hur lång tid, om nån undrar. Så här kommer det!!

 Oliva Day Cream - Moisturizer

  Denna är den ända produkten som inte är från lush xD Men jag tror inte att den var så dyr så det är ett + och den gjorde ju vad en moisturizer ska göra, men det blev inga anseevärt fantastiska resultat. Hittills i mitt korta 15-åriga liv har jag inte märkt att någon moisturizer har varit sådär superbra utan dem gör väl vad dem ska men inte mer än det. Så en 4/5 för att den gjorde lagom men inget mer direkt.'

Yuzu and Cocoa duschkräm

  Jag fick denna som ett prov för länge sedan, och jag minns inte resultatet på hyn så bra (förutom att den lugnade hyn) men jag gillar verkligen den tropiska känslan man fick av den. Även så är färgen väldigt fin. En mycket bra produkt!! Om man är ute efter en vanlig duschkräm så kan man likaväl testa den, en 4/5 från mig, men kanske högre om jag skulle prova den igen!!

Rub Rub Rub - exfolierande dusckräm

  Om man vill ha just en exfolierande duschkräm tycker jag att man kan prova dena med!! ungefär samma åsikter på denna som den förra, förutom kanske den tropiska känslan. Här kom ju det schweinecoola blå färgen in. 4/5 här också!! Förresten så får man gjärna ställa en fråga i kommentarerna om man undrar något som man tror jag kan svara på. Eller om man tror att jag inte kan svara på den också men då vet jag inte riktigt varför man skulle fråga den. Eller jo, en retorisk fråga kanske.

Marilyn - hårbehandling

  Denna sägs att ge håret ett litet ljusare "lyster" och det sägs med all sanning. I alla fall för mig med blont-brunt hår. Efter användning blev håret mjukt och lätt (? tror jag) och kändes väldigt hälsosamt. 4/5!!

Angels on bare skin - ansiktsrengöring

  Resultatet på hyn blev bättre, allt, acne, rodnad mm, förmildades, men ej med enorma mått. Utan lite svagt. Dock var den  en riktig pain in the arse att använda. Föreställ er att det är en jobb/skoldag, ni är trötta och vill snabbt bara gå och sova. Och så måste ni börja smula sönder en grej och applicera vatten på den och sen rinner den överallt och jag är inte ens passivt-aggressiv emot den utan bara riktigt vanligt-aggressiv emot den. Men utöver konsistensen (som man får komma ihåg att inräkna min fantastiska tålamod och nogrann het i min inte lite aggressiva recension) så fungerade den helt okej!! Inte jättemycket utöver det vanliga men, den fungera. 3/5 för jag måste fokusera på resultatet av den.

Celestial - återfuktande ansiktskräm

  Jag tror nog den här är den bästa moisturizern jag har testat. Inte helt säker här, för jag fick bara ett prov och jag har en känsla utav att detta är en sådan produkt som ger ännu bättre resultat desto längre tid man använder den. Funderar verkligen på att gå och köpa denna om den inte hade varit så himla dyr... Dock är det verkligen kvalité för pengarna. Och den är ju rätt tjock så perfekt att använda som nattkräm!! Det blir nog en 5/5 för att det är den bästa jag testat hittills (även om jag bara testat 3).

Mask of magnaminty självkonserverande - ansiktsmask

  Denna ansiktsmasken hörde jag en massa solsken om men i min upplevelse var den inte så himla bra. Visst lugnande den huden och förminskade porerna lite men knappt vidare anmärkningsvärt. Fast den kändes väl på och jag gillade konsistensen, men det är mest för att jag generallt verkligen gillar ansiktsmasker. 4/5 för jag har beslutsångest.

Breath of fresh air - Toner

  (oki det är en rätt konstig bild på lush på denna) Ansiktsvattnet/ Tonern Breath of Fresh Air gillar jag jättemycket!! Jag kunde se att mina porer såg mindre ut, jättefräsch och uppiggande känsla efter användning av den, ja verkligen gymt bra!!  Perfekt tonern tror jag nästan!! Hyn, blev bättre, den kändes bättre, man mådde bättre av att använda den. Riktigt bra verkligen!! Om man söker toner - Köp denna!! Annars, köp den gärna ändå om ni söker bra hudvårdsprodukter!!

5/5!!

Mrs Dalloway

2016-09-09 17:03

Mrs Dalloway läste jag ut lördagen 30/6, på kvällen runt 21.30
(Är fullt medvetenen om förseningen)

[Insert picture of book here]

Mrs Dalloway sade att hon skulle köpa blommorna själv.

Tidigt en sommarmorgon i början av tjugotalet går Clarissa Dalloway ut för att köpa blommor. Hon är en förtjusande kvinna, fångad i ett nät av plikter. På kvällen ska hon hålla en fest för att stödja sin förträfflige man i hans politiska karriär. Allting ska bli perfekt. Huset ska fyllas med framstående gäster. Och Peter, hennes ungdomskärlek dyker efter många år oväntat upp.

Mrs Dalloway utspelar sig under ett enda dygn i London, en stad starkt påverkad av första världskriget. Genom sin speciella teknik stream of consciousness låter Woolf romanens olike karaktärer komma till tals genom att skildra deras inre tankar och monologer. På detta sätt kommer de olika karaktärernas liv att korsa varandra på de mest oväntade sätt. Det blir ett händelserikt dygn, där personliga minnen och reflektioner om livet får stort utrymme.

Jag tyckte den var väldigt bra, men det var väldigt mycket, det är en "tänkare". Nästan så att man kan läsa en sida varje kväll och få en poetisk idé att fundera på till sömns. Sedan så skrev Virginia Woolf den på ett väldigt annorlunda sett, speciellt om man jämför med modern tid. Förutom de äldre orden, så var hennes meningar väldigt uppdelade, på så sätt att det kunde komma en kort fras med bara två ord, en till sådan fras, en längre fras med handling, en parantes med förklaring, en fortsättning, en liknelse, en liknelse i liknelsen och sedan ett avslut med en tanke. Och en sådan massa metaforer!! Kom in mitt i en mening så många att man sedan behövde backa några rader för att förstå sammanhanget igen. Detta var både underhållande med en skrivstil så unik men ibland lite förkrångligande. Handlingen i sig hade både för- och nackdelar enligt mig, men lite svår att komma in i ibland. Då och då var det en riktig bladvändare och andra gånger inte riktigt, även var det vissa karaktärer man verkligen gillade och andra inte så mycket. Men jag gillade boken, den var intressant, både poetisk och filosofisk och en rekommendation till de som intresserar sig i något av det tidigare nämnda eller känner för att testa på en ny sorts bok!!
Titel: Mrs Dalloway
Originaltitel: Mrs Dalloway
Utgivningsår: 1925 (tror jag?)
Författarinna: Virginia Woolf
Sidor: 166
?????!

Hej!!

2016-07-25 11:18

Hej!! Oki jag har inte bloggat på evigheter, I am aware.
Men här kommer bara några små tankar för ja, skojs skull.

Jag insåg i tisdags att jag inte kommer kunna gå på träningen detta sommarlov. För resten av sommarlovet har vi planer och hittills av sommarlovet har vi både haft mycket planer och så har jag dåligt minne. För om vi kör på med lite statistik här, av det som har gått av sommarlovet så har jag haft tre möjliga dagar då jag kunde ha gått på träningen. De första två gångerna var första veckan och då ville jag enkelt sagt bara ta det lugnt istället. Och den tredje gången var i måndags (förra veckan, inte idag) men då glömde jag helt bort det, och det irriterar mig väldigt mycket för när vi var i USA planerade jag att jag skulle planera när jag kunde och wow jag planerar mycket. Sen så saknar jag träningen för ja, jag gillar den väldigt mycket och så skulle man försöka gå nån gång på sommarlovet, som jag nu missat och ingen gillar skuldkänslor (tror jag, omnån gör det så får ni jättegjärna göra det om ni vill, vill inte diskriminera någon trodde bara inte att det var så vanligt). Så ja, det är jag lite småirriterad påmigsjälv.

Jag har även kommit på en rätt bra plan angående typ kläder o sånt. Eller mode kanske. I alla fall, jag är en sån person som tänker ganska mycket på vad jag ska ha på mig varje dag, eller inte varje dag på sommarlovet utan då är det mer 50/50, men kanske 97% av skoldagarna för ja jag bryr mig rätt mycket om sånt. Men min nya coola plan, är om jag har några riktigt snygga o bra par av jeans så kan jag sen bara ha massa olika lite mer spaceade eller tröjor som jag gillar väldigt mycke och då behöver jag (förhoppningsvis) inte tänka så mycket på det utan då kan jag bara köra på med jeansen och ta en tröja jag känner för. Sen kanske jag stylar upp det lite men det är bara för att jag är sån :D

Nu är jag på vårt sommarställe och jag inser verkligen hur mycjet jag älskar detta ställe!! Alla problem verkligen bara försvinner, och kvar finns bara småproblem som att man blev småirriterad på nån osv, och såna bullshitproblem som jag kallar dem (problem som bara finns för en kort stund liksom, inte något man går o grubblar på) tbh älskar jag!!
Och så är det så himla vackett här :))