RSS - xml

Kontrollerades senast: 2022-10-14 23:23:48

JENNYH.se - Inredning, familj & mat

jennyhochjoline blog on Nouw

Gravid BF februari 2023

2022-10-14 22:11
Från jennyhochjoline

Helloooo bloggen! Det var inte igår. Verkligen inte. Nästan två och ett halvt år sen faktiskt. Jag har saknat att skriva under den här tiden, och nu när det finns så mycket att *dokumentera* så är det dags igen.

Det är ju faktiskt så (som alla som känner mig, följer på Insta eller är vän på FB redan vet) att jag är gravid och vi väntar en liten pojke i februari 2023. Omg. Jag = pojkmamma? Aldrig sett mig som en. Men det ska bli spännande och kul med en av varje. Svårast av allt är väl namn, och det hade varit svårt oavsett kön för vi har inget klockrent. Namnet i mina drömmar har alltid varit Joline, aldrig något annat.

Vi plussade några dagar innan midsommarafton, men båda två tänkte att njaee här tar vi inte ut något i förskott så vi gick och tänkte typ *det är nog inget där inne* trots positivt test haha. Mot slutet av sommaren så hade jag ca. två veckor där jag mådde illa, var tvungen att äta när jag kände illamåendet komma. Men utöver det - inga symptom alls. Möjligtvis stärkte det våra känslor att *det kanske inte är något där inne ändå*...

Tog till slut något mer test och magen började växa tidigt, så till slut fick vi nog inse att det faktiskt var något där inne ändå. Vi berättade för våra föräldrar innan inskrivningen/KUB som vi hade mot slutet av augusti, i v.13 +3 men ingen annan visste då. På KUB blev det ju verkligen på riktigt.

Magen var galet svår att dölja vid det här laget så veckan efter KUB var det bara att outa för alla.

RUL hade vi 28/9 och då fick vi veta att det var en liten pojk. Joline fick veta några dagar senare och så körde vi en gender reveal för våra föräldrar.

Känner mig nästan oförskämd när människor frågar hur jag mår och jag svarar bra. Det är så många som verkar må så dåligt på olika sätt, så jag får dåligt samvete över att jag *bara* haft det jobbigt med illamående i ca två veckor. Däremot kom foglossningen tidigt, precis som i förra graviditeten. Runt vecka 16-17 började jag få känningar och nu får jag ont om jag anstränger mig för mycket eller på fel sätt. Men det går ju att hantera, jag vet var gränserna går, även om jag korsar gränsen lite för ofta när jag t.ex. städar hemma. Dammsugaren är numer 100% Emriks jobb.

En annan sak är tröttheten - galet! Jag har något lågt järnvärde som kan göra en del såklart men mest är det för dem tog bort en av mina mediciner för min hypotyreos. Såå besviken för utan den är vissa dagar som en zombie, i en dimmig värld där ingenting spelar någon roll. Hatar dom dagarna. Men återigen - hanterbart och vet ju varför.

Åh iallafall, häromdagen köpte vi de första bebiskläderna. Jag och Emrik tillsammans. Tyckte det var mysigt att gå och kika och köpa något ihop. Och så nu efteråt kan jag gå loss på butiker, loppisar och marketplace själv haha.

Vi hade ju innerligt hoppats att vi skulle hitta ett hus innan nedsläpp men det har vi gett upp nu, istället har vi börjat förbereda för att verkligen maxa det vi kan här hemma för att få det att funka. Idag bor vi på ca 100 kvm med bara två sovrum - vårt och Jolines. Men bebisen behöver ju inte ett eget rum det första året. Däremot är det galet mycket platsbrist för allt runt omkring, skötbord, prylar, kläder etc.

Vi som sprungit på så mycket visningar, väntat och längtat efter att hitta något. Kan det inte få bli vår tur snart...

Nej, det här får räcka för idag. En sammanfattning av graviditeten hittills. Kommer fortsätta skriva här under tiden, det är såå kul att titta tillbaka på senare och jag har såklart redan läst igenom allt som finns från när jag var gravid med Joline. Så otroligt glad att jag dokumenterade och skrev mycket då.


Vecka 22 (21+4)

BF 19 februari 2023.

Inte så vacker.. än.

2019-05-15 21:21
Från jennyhochjoline

Idag fick den rulla ner till Växjö och kommande dagar blir det lite tvätt och laga felen (förhoppningsvis).

Jag åker ner imorgon kväll och då hoppas jag att jag har med mig tyget till dynorna, det borde komma imorgon.

Funderar just nu en del på olika färger och lack för utsidan på vagnen och gasolboxen. Läser trådar lite överallt och mest återkommande är hammarlack, bengalack, båtfärg och plåtfärg. Får se vad det blir till slut. Alla ser ut att bli bra resultat!

Renovering påbörjad

2019-05-13 18:03
Från jennyhochjoline

Fixdag igår! Rev ut massor skräp, bland annat skjutdörrarna till sovdelen och en madrass som låg där. Skulle inte tro att jag är sugen på att sova på den, fasen vet vad som finns för äckligt i den madrassen.

Sen rykte alla fula gamla gardiner och rullgardiner. Såg ut som dom inte var tvättade sen vagnen var ny, urk.

Planerna såhär långt:
• All köksinredning och skåpsluckor osv ska bli ljusgrått.
• Väggar och tak ska också få färg, dock något oklart om exakt kulör ännu.
• Det blir en platsbyggd säng längst bak, 140cm får plats så det blir gott om utrymme!
• Något ska göras åt utsidan. Lacka eller ev måla med båtfärg vilket jag läst mig till att många gör. Någon som har tips?
• Bygga om soffgruppen fram.
• Nya gardiner, klädsel till dynor, belysning osv.
• Golvet ska fixas.

Vi har att göra så att säga

Bürstner City 560 TL

2019-05-12 19:22
Från jennyhochjoline

Bürstner City 560 TL, årsmodell 1990.

Inte världens skönhet utanpå, inte inuti heller för den delen. Men det ska ändras på. Vi letade efter något med bra förutsättningar, dvs bra planlösning.

Vi köpte den med några småfel som ska åtgärdas plus att allt ska fixas till invändigt. Kul med projekt!

Felen (som vi vet om) är:
- Kylskåpet kyler dåligt, ganska vanligt fel så det ska förhoppningsvis inte vara något krångel att fixa.

- Värmen fungerar inte på gasol, vilket vi typ måste ha så det ska också fixas.

- Kökskranen fungerar inte.

- Elsystemet är något knas med, det ligger på hela tiden trots att huvudströmbrytaren är avstängd.

Sen ska den besiktigas nu i dagarna, så det är bara hålla tummarna att dom inte hittar ytterligare fel.

Köpt husvagn

2019-05-12 09:03
Från jennyhochjoline

Igår åkte vi lite halvt spontant sådär och köpte en husvagn! Har kollat ett tag efter något bra men det har liksom inte blivit mer än så. Egentligen behövde vi den bara vid ett tillfälle i sommar (Höljes) men ingen vi känner hade någon att låna ut så ja, varför inte köpa en egen och fixa till lite?!

Jag är (var?) verkligen ingen husvagnsmänniska, det är en gång om året (Höljes som sagt) och inget mer. Så detta ska bli spännande att se om jag ändrar mig. Finns ju ändå många underbara smultronställen i Sverige som är värda att besöka, bara man vet om dom.

Jag plöjer inspo överallt om renoverade husvagnar. Helt sjukt vad fint man kan fixa till dom! Ska bli kul att göra samma sak, maxa utrymmet och fixa till så snyggt och mysigt som det bara går.

Nu blir det lite dagbok här från oss under renoveringen, före- och efterbilder! Hoppas ni vill hänga på!

Ett ännu mer mejerifritt 2019

2019-02-06 15:45
Från jennyhochjoline

Hemmagjord vegansk burgare

Ett av mina mål för 2019 är att övergå ännu mer till veganska alternativ. Inte helt och hållet, men mer än nu. Det började jag med redan under 2018 och kommer fortsätta på samma spår. Det är faktiskt inte alls svårt eller krångligt.

Några produkter som är extra lätta att byta ut är till exempel:
• Smör mot mjölkfritt smör
• Bordsmargarin mot mjölkfritt bordsmargarin (Flora eller Carlshamn!)
• Matlagningsgrädde mot Oatly iMat
• Mjölk mot havre/kokosmjölk.

Havremjölk kanske inte är så god att dricka rakt ur glaset (finns å andra sidan ingen som helst anledning att dricka vanlig mjölk i dom mängderna heller, förutom för att ”det är gott”. Att barn behöver mjölk är väl förlegat vid detta laget, hoppas de flesta förstår att så inte är fallet). Men vi använder havremjölk uteslutande här hemma, i såser, gröt, bakning och allt sådant. Jag märker ingen smakskillnad och inte Joline heller.

Min anledning till vegetarisk kost var från början (20 år sedan nu!) djurhållningen, men idag är det minst lika mycket pga miljön och hälsan. Det glädjer mig att fler och fler börjar flexa och äta mindre kött i vardagen. Mer grön kost ÄR framtiden, vare sig folk vill inse det eller inte. De mest trångsynta är främst den äldre generationen, men när dom är borta och nya generationer växer upp så kommer detta att ändras också.

Sedan är det onödigt att sätta sig i olika fack. Vegetarian, vegan, whatever. Jag brukar säga att jag inte äter kött.

Vill ni att jag ska börja lägga ut recept igen?

Last day of 2018

2018-12-31 21:14
Från jennyhochjoline

Nyårsafton bjuder på middag, fina vänner och dans ♥️

God Jul!

2018-12-24 11:03
Från jennyhochjoline

Hoppas ni har en underbar dag ♥️

Grönt

2018-10-04 02:13
Från jennyhochjoline

I samarbete med Club Xprs

/ Kappa HÄR /

Hej! Passar på att uppdatera lite medans jag har lugnt på jobbet. Borde inte ens vara här, för jag har feber o är sjuk, men vad gör man inte när ingen kan byta pass med en... längtar bara hem till sängen nu.

Denna gröna kappa är iaf vad jag ville visa! Hade tänkt mig ljusgrå först (säkert kort) men den var slut så då blev jag typ tvingad att våga färg. O glad är jag för det, denna gröna är så sjukt fin! Verkligen fin kvalité till bra pris, 499kr. Jag har strl S. Finns en kortare modell också utan skärp i midjan. Kika HÄR.

Yellow for fall

2018-09-05 20:16
Från jennyhochjoline

Tröja (S) och kjol (XS) från Club Xprs

Perfekt kombo till hösten när lite kyligare dagar kommer. Än är det alldeles för varmt för såna här tröjor, det var 24 grader här idag. Jag som packade undan alla shorts (utom 2 par) och andra sommarkläder häromdagen.


Jobbar med motivationen för att skriva här. De senaste månaderna har den inte funnits. Tyvärr. Är så kul att kolla tillbaka på i framtiden men jag har bara ingen motivation och ingen inspiration till vad jag ska skriva. Hoppas verkligen att den kommer tillbaka snart för detta är ju min lilla dagbok!