RSS - xml

Kontrollerades senast: 2022-11-08 09:43:16

ason

Spurten kvar

2019-03-11 13:52

Som vanligt händer det en del med och runt mej. De senaste 7 månaderna så har jag jobbat nere i Skåne/Blekinge hos IOGT-NTO som verksamhetsutvecklare. Jag har trivts med jobbet, men inte riktigt fått det sociala bredvid jobbet att fungera. Jag avslutar min anställning sista mars och vänder hemåt gamla kära Lesjöfors igen. 


Kanske var det saknande av nära och kära som avgjorde mitt val, kanske fanns det en "rädsla" att fastna nere i Skåne långt ifrån det liv jag var van vid att leva, med mycket folk runt mej som jag kan träffa nästan dagligen.

Har fått en hel del nya vänner genom mitt arbete och jag kommer sakna kontoret i Hässleholm, Sösdalaföreningen som har sett till att jag haft någonstans att bo, kollegorna på IOGT-NTO m.fl


Frågan jag ofta får nu är "vad ska du göra nu? " Hittat nått nytt? ". Svaret är enkelt, jag har inget nytt ännu och jag har ingen aning om vad jag ska göra. Det brukar ramla ner nått i knät som jag får ta ställning till.


Sommarjobb är dock fixat på Dalhalla igen och jag ser verkligen fram emot sommarens alla konserter och att få träffa alla fantastiska människor som jag jobbade med förra året.


Något som jag inte visste var klart när jag valde att dra hemåt var att min yngste son fått jobb i Filipstad och nu flyttat hem till Lesjö igen och fått ny lägenhet. Stolt och glad över att det går bra för honom. Äldste grabben drog till Stockholm och hittade både jobb och sambo så det går bra för de mina just nu :) 


Dagarna nere i Skåne har på fritiden fördrivits med att titta på massor av serier, filmer och sport och mitt hockeyintresse har nästintill exploderat när man bor så långt ifrån favoritlagen. Alltid varit intresserad, men har nog sett fler matcher live denna säsong än när jag bodde hemma i Värmland. Kan i och för sig bero på att jag då var uppbokad 3-4 kvällar i veckan plus helger med föreningslivet.


Pokerintresset har inte svalnat, men tillfällena att spela har jag begränsat till en gång i månaden och i hemmaklubben. Skönt med alla härliga personer som jag träffat genom pokern och där hittar jag nog mina närmsta vänner idag. Framgångarna under SM förra året med 2 pengarplaceringar stärkte självförtroendet runt pokerborden och efter SM råkade jag vinna turnering på Malta, på CC och Lepok av bara farten. Årets första vinst låter vänta på sig, men en andra plats bakom Lepoklegenden Ari Hissa är inte fy skam det heller.

 

Nu har jag bara 3 veckor kvar i "norra Tyskland" som Towa kallar denna landsända och jag hinner nog med några bravader ännu och har ni någon som har ett ledigt jobb som Verksamhetsutvecklare eller liknade så tipsa dom om mej ;) Tuff vecka framför mej med årsmötesutskick och plock under morgondagen, medlemsträffar i Blekinge onsdag-torsdag och en begravning på fredag. Helgen gissar jag blir en dag med sport och filmer.


Må gött och ta väl hand om er/Kram Ason

Dax att resa sig

2018-01-23 19:40

Efter ett mörkt 2017 så hade jag inga bra känslor in i det nya året.


Försökte isolera mej från allt och alla och tyckte mest synd om mej själv. Varför vet jag inte, jag har haft ett bra liv och fått uppleva mina drömmar. Fått 2 härliga ungar, bestigit Kebnekaise, spelat poker-VM (WSOP) Har stor släkt och många vänner m.m Plötsligt tog bara lusten att göra saker slut, eldsjälen i mej slocknade och jag ville och vill inte vara med någonstans.


Tog mej mod att ändå åka upp och fira exet på hennes 50-årsdag där jag lovat bjuda på lunch och bio. Hon trots allt en av mina närmsta vännner. Fick mej ett uppvaknande på bion som var om Ted Gärdestad, hade nog mer känslor än jag trodde för damen. Därför var det skönt att släppa lös allt där i salongen och böla till filmen och få ut de känslorna och sen gå vidare. På kvällen låg jag på hennes soffa och surfade på dejtingsajt och hon gjorde det samma från sin säng :). 


Som grabb på dejtingsajten har jag fått få svar. "tack men nej tack" , "vill inte ha kontakt, du får söka vidare" eller inga svar alls. Lurade in en fd kollega på sajten och hon har fått över 30 svar att begrunda och förvalta. Kanske skulle bli förmedlare istället;). Lägger därför dejtsökandet på hyllan ett tag och försöker hitta jobb och livslusten tillbaka istället.


De få gånger jag hittat till pokerborden i vinter har jag bara känt olust och har lämnat över det mesta till krafterna i Filipstad nu för att de ska kunna ta över.


Under december var det skönt att vara ledig från jobb och sökte en hel del jobb. Januari har varit långtråkig när man inte har nått att gå till och helgerna fulla med dömning av innebandy. Efter dömande i söndags efter 4 matcher på 4 dagar kände jag bara tomhet och stängde in mej i 2 dygn utan att ta konakt med någon och inte heller svara i telefon (nu ringde det inte så jävligt många) för jag behövde fundera över min situation. Beslutet idag blev att jag slutar döma på obestämnd framtid och gör sista matchen på lördag. Övriga matcher har jag avbokat och skrivit till domaransvarig i distiktet.


Nu har jag fått inbokat 2 intervjuer för jobb och på torsdag ska jag till Örebro för den första. Tisdag efter det har jag en intevju i Ludvika.


Så nu finns där ett ljus i tunneln och jag kommer fortsätta söka många jobb runt om i landet för att se vart det nappar om jag inte får något av de jag nu sökt. Vem vet det kanske tillochmed blir en flytt.


Må gött därute och ta hand om varandra /kram Ason

inför 2018

2017-12-29 14:18

Blickar tillbaka på 2017 och ser mest mörker, visst har det hänt mycket bra saker men de överskuggas av allt tråkigt och sorgligt som hänt. Sen händer det ju rätt mycket runt mej även om jag själv är rätt lugn av mej.


Året innehöll 2 operationer, en magoperation och en lillfingeroperation. Lillfingern blev visserligen rakare men inte helt rak. Magoprerationen gick bra, men efter allt som hänt så har jag inte prioriterat viktminskningen (vilket jag nu tar tag i) under senaste halvåret.


Blivit av med 2 bilar, den första JUCKEN blev stulen under alla hjärtans dag och jag hade det mesta i bilen just då. Kalender, dator, hemnycklar, mediciner, telefon, bokföring m.m Någon tyckte att de behövde låna bilen en sväng tydligen. Efter två veckor började parkeringsbörterna komma och efter tre veckor så hittades bilen. Dock i så dåligt skick att försäkringsbolaget valde att lösa in den. Hittade en billig VW istället som jag lånade ut till lillebror som var ofin nog att krocka den. I samma veva hade Sebben köpt en SAAB som han hade över sommaren och som jag köpte av honom efter han vänt hem till Göteborg igen. Eller köpte å köpte, han tog min 50 tums TV i utbyte ;)


Att bli av eller mista saker verkar vara mitt mantra 2017. Förutom alla saker som får fötter så miste jag min far i början av sommaren och det mesta av semestern kretsade runt vakande, begravning och boupptäckning. I samma veva så valde jag och Towa att separera efter 14 år tillsammans. Kanske hade vi "växt" ifrån varandra och blivit mer vänner de sista åren. Önskar henne verkligen lycka till med det nya livet i Falun.


När sommaren led mot sitt slut så flyttade Robin ut och till jobb i Stockholm, samtidigt som Sebben drog till Göteborg och sin skola. Valde då att säga upp min stora lägenhet på Nybovägen och flytta in temporärt i lillstugan vid mor och Hasse till jag hittade en lägenhet som passar min situation. I oktober hittade jag en etta på Stiftelsevägen här i Lesjöfors (trångt å mysigt när båda pojkarna bodde här en natt).


Som om det inte var nog så blev det omorganisation på jobbet och en tjänst skulle bort i Karlstad. Christian skulle få välja Sundsvall, Växjö eller bli uppsagd. I det läget kände jag att en småbarnspappa med hus och fru skulle få det tuffare än mej att bli arbetslös så jag sa till arbetsgivaren att säga upp mej istället för Christian. Lycka till Christian, hoppas du löser alla knopar som kan dyka upp i efterdyningarna av mitt arbete :)


Förhandlade till mej några extra månaders lön och den 1/12 var jag utan jobb efter 11,5 år på NSF. Det klart bästa jobbet jag nånsin haft.


Nu går jag in i 2018 utan pappa, sambo/särbo, hemmaboende barn och jobb på första gången på många många år. 


Tufft och ibland ensamt men med stor släkt och många härliga syskonbarn att lägga tid och kraft på så kommer nog 2018 oxå försvinna fort och vi står inför årskifte 2018/2019.


Om jag har några önskningar för 2018? Nä inte egentligen.


De säger att jag skiter i allt men det skiter jag 


Må gött och gott nytt allt på er alla


kram Ason


Tuff sommar

2017-09-06 23:17

Ligger i min lilla stuga och kollar på olika klipp på youtube. Fastnade på känslosamma låtar på olika talangtävlingar.

Känner att mycket av de känslorna som jag tyckte borde kommit i somras nu släpper taget och tårar rinner och blandas med skratt och leenden. Saknaden efter min söner, Towa och givetvis de nära och kära som lämnat jordelivet gör sig påminda en kväll som denna. Skönt att bara släppa på den flod som bara väntat på att få komma ut.


I början av sommaren gick min far bort och jag var med honom när han somnade in, något jag är väldigt tacksam för. Jag såg hur han kämpade de fyra nätterna som jag vakade hos honom på sjukhuset. Det kändes konstigt och befriande när han till slut fick ro och slapp sina krämpor. Sjukhuset gjorde honom så fin och jag tillbringade några timmar ensam med honom, en stund som jag bär med mej resten av mitt liv.


I början av sommaren fick äldste sonen veta att han fått jobb i Stockholm i september och eftersom han och jag hade bott själva senaste året så kändes det plötsligt så stort att bo kvar på Nybovägen och jag sa ganska snabbt upp min lägenhet. Med Sebben studerande i Göteborg, Towa studerade i Falun och Robin boende i Stockholm så kändes det rätt.


Visste innerst inne att detta var vår sista sommar tillsammans alla 4 och jag har försökt ta vara på denna sommar så gött det gått. Båda grabbar nu utflygna till varsin storstad vilket känns jobbigt i ett fadershjärta. I slutet av sommaren så valde jag och Towa att gå skilda vägar. Vi fick 14 år tillsammans och vi ha inte varit riktigt osams eller haft några megagräl under dessa år. Mer som att vi vuxit ifrån varandra (eller mer hon som vuxit ifrån mej, jag är nog minst av allt vuxen). Towa är en av mina bästa vänner och hoppas vi kan hålla kontakten även i fortsättningen.


Letade mindre lägenheter, men hör och häpna så fanns det inga lediga i Lesjöfors.

Efter moget övervägande av mor och Hasse så fick jag flytta in i lillstugan på deras tomt. Ett litet hus på 1 rum och kök, mulltoa och utan vatten men hur mysigt som helst. Dusch i ett av uthusen och vatten hämtar jag från mor och Hasse (6 meter från mitt hus). Trivs väldigt bra i mitt nya boende och har mått väldigt bra sista tiden efter min tuffa sommar. Mått bra att bara haft mej själv att bry mej om i det vardagliga.


Pratade med mina söner igår och kändes skönt att höra deras röster. Även samtalat med Towa idag och vi håller tätt kontakt fortfarande och de gånger jag träffat hennes släktingar så känns det som jag är en i "familjen".


Känns som idag har jag vaknat upp och genom att släppa ut känslorna så känns det som nu är det framåt och uppåt som gäller.


Glöm inte att ta hand om varandra och kramas så blir världen lite bättre.


Stora KRAMAR  <3 /Ason

Semester,bilar och flytt m.m

2017-07-02 10:56

Igår gjorde jag sista arbetspasset innan semestern. 5 veckor oplanerad semester var det länge sen jag hade. Oplanerad och oplanerad kan väl diskuteras. Hela familjen hemma över sommaren och jag är den enda som är ledig så jag får sköta markservicen när de andra slavar på sina jobb.


Annars har det hänt stora saker i vinter och våren i mitt liv. I november opererade jag mina tänder och sövdes för att laga och ta bort det som var trasigt i munnen, i januari så gjorde jag en magoperation och sen startaen av flytande till nu har jag tappat 29 kilo. Några årsmöten har avklarats och jag har avgått från mina 3 ordförandeposter i Lesjöfors och ha nu inga ideella uppdrag kvar på byn just nu.


Just nu hatar jag bilar, på alla hjärtans dag så stal min bil med dator, mobil, nycklar mediciner och mycket annat, efter 3 veckor hittade de bilen. Några dagar senare så kommer jag till bilen så har de stulit skyltarna. SUCK. Tar bilen och åker till Helimia i Filipstad, bilen låter lite konstigt så jag lämnar in den så de kan kolla upp den. Tar några veckor innan de säger att den kostar 82000 att laga. Försäkringsbolaget köper in bilen för 33000:- (gissar att jag inte fått 7000 för den om jag försökt säjla den). Köper en billig bil för 3000:- och den går kanonfint, i samma veva köper Seb en bil och 2 dagar senare så lånar lillebror min bil till jobbet och kör av vägen så min bil blir skrot. Försäkringen täcker inte krocken å det är tur att jag inte köpte en dyrare. Får låna Sebs bil tills han börjar sommarjobbet. Nu har vi sagt att jag köper hans bil efter sommaren....


I maj opererade jag mitt krokiga lillfinger (vikingsjukan) och har lite sviter efter den operationen med svullet lillfinger och tappar skinnet på fingret, dock kommer det väl oxå bli bra inom sin tid.


Sommaren kommer bestå av packande och slängande av prylar. När sommaren lider mot sitt slut så flyttar en efter en ut och drar vidare. Sebben fortsätter sina studier i Göteborg (1,5 år kvar), Robin har fått jobb i Stockholm och Towa drar till Falun för sina studier ( 1 år kvar). Kvar blir då jag ensam i min stora 3a. Jag har i dagarna sagt upp lägenheten och flyttar den 1 september till Lillstugan nere i Amerika syd. Sökte först lägenhet i Lesjö, men ingen verkade ha något lämpligt ledigt så det blev hem till mor å Hasse och lillstugan som de har på gården.


Lillstugan är det äldsta bevarade huset i Lesjö, mulltoa och jag får hämta vatten vid verkstan. Viktigaste är dock att ha något ställe att lägga ner huvudet när man ska söva.


Väl nere i nya boendet ska jag ta mej en funderare på vad jag vill och vart jag ev ska flytta vidare. Kontoret i Karlstad, sambo/särbo i Dalarna, ungarna i Stockholm och Göteborg. Stora beslut som gnager i mej , men samtidigt är lite spännande. Lämna Lesjö? dra mot Karlstad? Bli dalmas? Som sagt framtiden får utvisa, nu blir det ner i källaren och börja rensa lite bland grejerna, en del ska kastas, en del säljas och resten sparas.


Må gött


Kram Anders

Känner mej Futtig

2017-04-09 13:36

2017 har varit ett omvälvande år hittills, både runt mej men oxå i världen.


Mina problem känns så futtiga när det bombas med kemiska vapen i Syrien, lastbilar och bilar kör ihjäl folk med vilje både i London och Stockholm, buss kör i diket utanför Sveg och 3 unga dör. Överallt läser man om oroligheter och våld, det verkar inte finnas någon hejd på bedrövelsen.


Varför kan folk inte bara vara snälla och ta hand om varandra? En kram, ett leende eller bara lyssna på när någon behöver prata. Stockholmarna vissade stort hjärta i fredags och hela helgen där folk skjutsade hem de som behövde, bjöd på mat och erbjöd sovplatser. Det finns hopp för mänskligheten <3


De futtiga problem jag själv har är stora för mej och jag lider väldigt mycket av att tjuvarna togmin bil och massor med saker av mej  i februari. Bilen var kanske inte den bästa men den tog mej från A till B och försäkringsbolaget har ännu inte "hunnit" behandla mitt ärende än och jag står utan bil i ett jobb där jag reser mycket. Hade banne mej gått mycket fortare om de aldrig hittat bilen, nu ska det utredas och skickas papper m.m innan de kan ta beslut. Helmia har meddelat att de kan laga upp bilen för 82000:- och det lär ju inte hända. Eftersom jag ersatt del grejer så räcker nu inte pengarna till någon bättre begagnad bil. Ibland blir jag så trött på livet, men samtidigt så skojar jag bort det, för syvende och sist så är det bara grejer som försvunnit. Stort tack till Nyborg som lånat ut sin bil till mej i över en månad. Nu står jag utan bil från i morgon och jag får väl lifta till jobbet.


Kanske man skulle ge sig ut å leta pantburkar för att få ihop till en bil, går nog fortare än att få besked av försäkringsbolaget. Jobbade lite extra i början av året för att få en buffert och testa på ett annat jobb så jag skulle slippa resa så mycket, men jag passade inte för jobbet och fick sluta. Den buffert jag lyckades bygga upp är nu som bortblåst.


Positiva vindar sveper oxå förbi ibland. Det går bra för Sebben i Göteborg och han har lite extraknäck bredvid skolan, Towa kämpar på med skolan i Falun och Robin har fått praktik på förskolan i Lesjöfors och verkar trivas där. För egen del har jag kommit under 105kg efter min operation och kroppen mår lite bättre om än inte riktig bra. Har minskat mina uppdrag och försöker fasa ut mej på flera plan just nu för att orka med.


Nog med gnäll, nu ska jag ut å samla burkar :) Ta hand om er och världen behöver mer kramar så dela med er av KRAMAR.


Varma Värmlänska Kramar till er som vill ha <3 /Ason

Matförgiftad men laddad

2016-07-10 07:33

Lördagen hade jag tänkt tillbringa på Rio, men en banana split på Roxy ville annat. Bara en timme efter jag ätit så tillbringade resten av dagen på rummet, mest på toaletten. Verkar ha blivit matförgiftad och fyllt i några formulär som hotellet kom med. 


Åt för någon timme sen, men satsar mest på att få i mej lite vätska. Mår redan bättre och laddar för Rio i morgon och hoppas det inte är för mycket kö att regga sig. 


% marknaden verkar helt död. Förra året sålde till och med över 50%, men svårt att klandra folk att inte satsa på mitt spel efter denna resa. Dock vunnit en turnering även i år här och har nu 6 segrar i Vegas. Hoppas mina erfarenheter från förra året tar mej vidare från dag 1. Dag 1 A är snart slutspelade och det verkar som att ca 500 av de 764 kommer gå vidare. 1B väntas ha flera spelare, men det största fältet kommer vara 1C med ca 4000 spelare. Förra året spelade jag 1C.


Kl 20.00 startar dag 1B och då hoppas jag att jag sitter vid bordet och att korten är med mej. De som har/haft andelar i mitt spel kommer kunna följa mej från bordet i "vår" grupp, ni andra får rapporter via twitter och min status på FB.


En natts sömn mellan mej och min start i main.


Förväntansfull och laddad om än lite spak


/ason

Många tankar i huvudet

2016-07-09 05:55

Sakta vaknar Sverige upp och idag har många tankar vandrat hemåt och vad komma skall. Denna resa i år gjorde jag framförallt för att det kommer bli stora förändringar i mitt liv från hösten. 


Efter sommaren återvänder Sebben till studierna i Göteborg, otroligt hur mycket jag saknar denna grabb emellanåt. Han har även fått turen att inte likna sin far så mycket till utseendet. Sportintresset har vi dock tillsammans, poker spelar han oftas bättre än far sin oxå. Kanske har jag något kvar att lära honom.


1 augusti flyttar dessutom sambon till Grycksbo och ska börja studier i Falun, kommer bli tufft på hemmaplan då hon oftas får hålla reda på både mej och Robin. Vet dock att detta är en stor chans för henne att göra något annat och att hon stannat i Lesjöfors i 12 år är egentligen otroligt. (får hoppas att det är jag som fått henne att stanna så länge).PUSS och LYCKA TILL TOWA <3


Störste grabben har dock inte haft samma tur som lillgrabben, pappas utseende och samma tur med sjukvården. Nu ska han dessutom bo själv med mej i höst. Hans höftoperationer har tärt på grabben, men både han och jag kämpar med att hålla humöret uppe. I höst ska Robin få en ny höftled, då de andra operationerna inte fallit rätt ut. Enda fördelen är väl egentligen att vi har varandra (stackars grabb)


Som om inte detta vore nog så ska jag själv göra 2 operationer i höst. Den ena är en operation i munnen för att laga alla mina tänder, mitt problem är att jag alltid spyr på tandläkarna så de måste söva mej. Sist såg jag ut som en fotboll när de var klara. Blir nog inte annorlunda nu.


Min andra operation är en magoperation, mycket pga mina problem med protesen i höften som gör att jag inte kan röra mej så mycket och har svårt att gå ner i vikt + att jag älskar glass och onyttig mat för mycket. Folk runt mej är orolig för mej och denna operation, men det är en chans för mej att få ett bättre liv och bli rörligare.


Allt detta har jag försökt förträngt så länge det går och när jag snart ska åka hem får jag ta allt steg för steg när jag kommer hem.


Har precis bestämt mej för att spela Main event på söndag kl 11.00 Vegas tid, det vill säga 20.00 Lesjötid, lördagen kommer jag åka upp till Rio och kolla på dag 1A och sen anmäla mej till dag 1B. Kanske spelar jag någon av deepstackarna (185 eller 235) när jag är där. 23 % är sålda till main och jag kommer låta de som vill köpa in sig fram till 18.00 Svensk tid på söndag. 850:-/ % eller 5 % för 4000:-. Om man vill ha flera % så får man höra av sig. Jag är förhandlingsbar ;). För att % ska gälla så ska pengarna betalt inna turneringen startar. Swish 0730971528 eller swedbank 8381-6 403296540-4. 


Hoppas å tror att förra årets erfarenhet ska ta mej längre. De två sista timmarna i dag 2 förra året var stendöda och därtill en fruktansvärd utdragning. Första dagen så ägde jag bordet och gjorde få fel och så även halva dag 2. Var kul att sitta med 3 stora pokerproffs den dagen och känna att man visste hur man skulle spela. Vid bordbytet hamnade jag bara med småstackar som gick all in hela tiden och när jag väl synade så blev jag utdragen. 


Ser framemot söndagen och att än en gång få spela Main event. Tack alla för ert stöd där hemma både ekonomiskt och hejarop. Hoppas det komma ta mej längre och att min hemresa måste bokas om ;)


Må gött/Kram Ason

Långa dagar

2016-07-07 01:29

Inte hänt så mycket egentligen sen jag skrev sist, dagarna blir långa när man inte har så mycket pengar att röra sig med.


Hade gett min guddotter "presentkort" på Victoria Secreet när hon fyllde år och när hon gick ur 9:an plus att hennes storasyster önskade sig samma när hon fyller år. Så gårdagen (läs tisdag) blev en shoppingdag där jag inhandlade 15 trosor i alla möjliga modeler och färger. Blickarna från alla damer där inne är alltid lika kul att studera när jag letar storlekar och hänger ännu ett par trosor på vänster hand.


Väljer sen att vandra från affären "hem" till hotellet med min fina rosa påse och mina rosa solglasögon. Efter handlandet så blev det buffé där jag träffade en svenskfamilj och fick prata lite svenska vid mjukglassmaskinen. Gick sen till rummet och skulle bara vila en stund och somnade givetvis. Gick sen ner till Casinot och satte mej vid en maskin och kollade igenom telefon och beställde dricka. Fördelen med att inte ha pengar är att man tappar lite vikt, nackdelen är att dagarna blir fruktansvärt långa.


Eftersom jag sov på eftermiddagen så kunde jag inte sova i natt. Ringde upp yngste grabben å sjöng på hans 20-årsdag och nu är jag inte längre tonårsförälder. Hittade i alla fall ett av mina favvoprogram på TV "Våra värsta år" som körde 3 avsnitt efter varandra :). 


Somnade runt 5 och vaknade när de ville städa rummet vid 10. Gick efter stund ner till buffén och åt frukost. Mos, bacon, bönor, lök, melon, Glass i stora lass m.m plockade dessutom med mej 2 munkar till rummet. Rummet städat när jag kom upp, och jag kryper ner mellan de nya lakanen och kollar matchen mellan Wales och Portogal, somnar i halvtid och vaknar när de blåser av matchen. 


Resten av dagen blir lugn med någon promenad, kanske en tur upp i tornet, men i morgon ska jag försöka ta mej i kragen och besöka Rio.


Lördagen närmar sig med snigelfart, hoppas på en bra start och att de 50000 man får i startstack växer under dagen så man kan komma till dag 2 med en spelbar markerhög. Förra året var jag bästa svensk första dagen och låg bra till efter matpausen i dag 2. Sen blev jag flyttad till annat bord och blev kortkall. Målet är att gå längre än förra året, men delmål ett är att överleva dag 1.


Vet inte vad folk tycker om mitt skrivande, kommentera gärna. Ser hur många träffar jag får, men inte om det är läsvärt. 


Må gött därhemma./kram AsonUpp å ner

2016-07-04 23:04

Vegas exploderade i går i fyrverkerier och det höll på i timmar kändes det som. Lite kul att de firar inför självständighetsdagen. Man ser lite fler kläder med flaggan, text eller färgerna från flaggan. Mitt första besök i Vegas 2011 så landade vi den 4/7 och tyckte de firade dagen dåligt. Mycket folk ute men få festligheter. Nu vet jag bättre :)


Träffade min absoluta favorit Vegastjej i förrgår, Betsy, hon berättade att hon hade pratat om mej med sin vänninnan samma morgon. Satt bredvid henne på Stratosphereturran och hon bubblade av livsgläjde :) Träffat henne alla år utom ett här borta och hon skiner som en sol när hon ser mej. Åh Anders säger hon och berättar hur kul det är att se mej. Betsy är mellan 75-85 år gammal och en riktig krutgumma. Träffar även några svenskar och en säger, "var tvungen att komma fram å hälsa, kommer ihåg dej från två år sen". Ökänd även i Vegas.


Gårdagen var en tråkig dag, fick en riktig djup dipp och låg mest på rummet å kollade på TV. Åt på Roxys för första gången på detta besök och tog då oxå min första burgare, blev en till idag :). Kollade mina poäng på spelkortet och märkte att jag hade en biljett till ett slotsturnering som pågick. Spelade på maskin 4 och fick 3800 p. Vinnaren hade över 8000, de tävlar verkligen i allt här. Besökte även Donken för första gången, men köpte bara en dricka att ha upp på rummet.


Dagen började med att jag väcktes av gumman som varit och kollat lägenhet inför skolan i höst. Skönt att höra hennes röst och vi pratade faktiskt en gång till idag. Ringde sen till Sebben som fyller år på onsdag och kollade om de planerat något. Lördag ska de fira honom och jag är glad att de tar hand om "lillen" när jag är borta. Tänk att på onsdag är jag inte tonårsfarsa längre!!!. 


Många stödjande och värmande ord har strömmat in i natt från vänner och jag känner mej mer uppåt idag. Min brors döttrar har skickat sina shopping önskningar till mej så i morgon blir det Victoria Secreet och köpa underkläder. Vad gör man inte för de sina :)


Annars är det en lång väntan på main event och jag åker nog upp till Rio på fredag och anmäler mej, troligen till 1A eller så blir det 1B. Sålde inatt ännu 1% och är uppe i 13 % nu. Siktar på att nå 20% åtminstonde, 50 % som mest dock. Nyfiken? kontakta mej på FB eller 0730-971528.


När jag kollade spelkortet så hade jag nu 60 dollar att äta för och det räcker i alla fall till nästan 5 buffér. Går ingen nöd på mej direkt, men spelkassan tog slut tidigare än beräknat. Sen kostade ju kvalet till main 575 dollar och det grävde ett djupt hål i pluskan. 


Dagen idag blir nog mest driva omkring lite och kolla uppe i tornet på hotellet (faktiskt inte varit uppe än i år).


Hoppas ni alla mår bra/kram Ason


Åter på Stratosphere

2016-07-03 09:53

Utflykten till Rio blev kortvarig. Åkte upp på fredagen och reggade mej för Crazy 8 och spelade första starttiden. Fixade samtidigt så jag fick mitt rum där och sen besökte 888pokers rum där jag fick ännu en ryggsäck och ännu en för lite tröja (de hade inte xxl). Crazy 8 har 5000 i startmarker och är 30 min blindsperioder vilket gör det hela chansartat.


Spelet är ganska stelt i början och vi får snart byta bord. Vi får packa våra marker i en påse och sen gå på led till nästa rum. Där är spelet lite lösare och aggresivare, vilket passar mej dåligt. Är aldrig över startstack och när jag får knappen med drygt 2500 i stacken så kollar jag på en Kung och ingen gjort något före mej. Jag ställer och får syn av SB. SB synar med QJ och jag har K4. Flopp JK10 turn blank men river A. Han får stegen. Ute. Dock spelade jag längre än de andra eventen. Åkte i blindsperiod 8. när jag kollade senare i blindsperiod 17 med en period kvar för dagen så var de 48 kvar av 1291. Turboturra var ordet.

 

Efter det så gick jag till rummet och låg och tittade på Tv och lyssnade på stormen utanför. Nyheterna sa att två kvinnor dött under ovädret kvällen före och att de nu varnade för nästa storm och för att vistas i "kanalerna" under Vegas där de räknar med att minst 200 hemlösa "bor". Ställer mej vid fönstret för att kolla in blixten som lyser upp Vegas när jag känner att jag är blöt om fötterna. Hela mattan vid fönstret är skyblöt. Får byta rum och hamnar på våning 13 istället för 3.  Somnar till Al Bundy på TV:en.

 

Bestämmer mej för att checka ut från Rio efter att ha sett matchen Italien- Tyskland i Rios Sportbook. Under matchen hejade och buade de olika fansen åt varandra under framförallt straffarna. ca 50 italienare och 6-8 tyskar. En italiensk dam på 60-65 år gör fisttecken när Tyskarna missar och en annan springer fram i salen och jublar. Nästa miss så gör en tysk tjej samma sak och hoppar och stutsar. Så håller de på till tyskarna till slut avgör. En tysk filmar italienarna när de lämnar sportsbooken. 

 

Tar shuffeln ner till stripen och sen bussen till Stratosphere. Spelar lite texas mot dealer och plusar lite går över till Rouletten och plusar lite till. Bestämmer mej för att sen spela poker min dumme fan. Spelar i 6 perioder innan jag åker ut. Går till rummet och slickar såren och kan trösta mej att detta ändå är en av de få plusdagarna i Vegas hitills. Pengarna har gått åt fortare än jag beräknat och jag få nu hushålla med det jag har kvar. 40 dollar är undanlagd till taxin till flygplatsen. 

 

Mat äter jag "gratis" eftersom jag har så många poäng på kortet så jag betalar med de poängen och på Stratosphereturrorna är det gratis pizza i första pausen.

 

Hade hoppats att pokern hade gått bättre på slutet  och att försäljningen av % till main gett ett annat utslag. Men resultaten pratar för sig själv och jag kan ju inte klandra att inte tror på mej och mitt spel just nu. 

 

12 % är sålda och jag hade hoppats på minst det dubbla. för intresserade finns ännu chansen 1 % för 850:- eller 5% för 4000:- (rear lite för att jag vunnit platsen och behöver pengar).

 

Dagarna här borta går bra, kvällarna och måltiderna blir tråkiga när man är själv. Jag är en sån som lever där jag är och försöker tänka bort allt annat, men ibland kommer det meddelande hemifrån som gör att man får lite hemlägntan. Pratade med mamma i går, messade med Robin och Towa. Saknar dom alla. barn, syskon, syskonbarn, föräldrar,sambo, vänner och LESJÖFORS

 

Nu blir det sängen och kolla vad de har på TV:en. Stormen är över, temperaturen varierar mellan 94-104 farenhiet så det är rätt behagligt. I morgon blir det poolen, buffé och ev åka ner till Down Town i morgon för att spela på Binions eller Golden Nuggets. Fyrverkerier blir det i morgon, dagen före 4 juli så firar dom tydligen med det, istället för på nationaldagen.

 

God morgon till er där hemma, här är kl halv2.

 

/ason

Flyttar

2016-07-01 05:54

Sen förra bloggen har jag gått på små rosa moln här i Vegas. Spelade på måndagen bountyturran på Startosphere och lyckades med bedriften att faktiskt slå ut en. Var short i stort sett hela finalbordet, men när jag slog ut den som bubblade så var vi nästa lika alla tre. Vi gjorde en deal och fick 280 dollar var.


Tisdagen inleddes med att jag skulle böja mej efter min telefon som ramlat ner på golvet, höften gillade inte detta utan var uppe och rullade på kanten. Jävlar vad ont det gjorde. resten av dagen tog jag det lungt, bubblade lite i poolen och åt buffè innan jag gick till rummet och slappade. Första pokerfria dagen på alla mina resor!!!.


Kändes bättre i kroppen efter 12 timmars sömn och jag spelade på Treasure kl 14 och sen efter blivit utdragen där så åkte jag tillbaka till hotellet och spelade deras 19-turra. Denna gång slog jag ut 4 spelare och bubblade sen på finalbordet. 80 dollar för utslagningarna blev det och gött att ha pengar med till rummet. Tvättade upp lite kläder och kollade på TV resten av kvällen.


Torsdagen blev det ner till Down Town och spela på Golden Nuggets och deras 150 dollars turra. Första 12 perioder spelade jag som en gud innan jag blev vingdklippt med QQ mot KK. Endast 155 startande och 15 priser denna gång och jag åkte runt 30e plats. Gick allin på knappen med 99 (ingen gjort något innan) SB hittar QQ och jag är ute.


När jag kommer ut från Golden Nuggets så spelar de musikvideo på takvalvet som täcker över freemont street. Folk står och filmar och sjunger med. En makalös upplevelse och om du någon gång kommer till Vegas så är ett besök i Down Town ett måste.


I morgon fredag flyttar jag temprärt upp till Rio och ska spela mitt 3:e event i WSOP. Crazy 8 där vinnaren får 888 888 dollar. 4 starttider finns och jag siktar på att starta den andra som är klocka 16.00 Vegastid (kl 01.00 hemma)


Om någon är i Vegas och saknar sängplats så har jag i 4 nätter  två hotellrum med 4 bäddplatser för lilla mej.


Planerar att gå upp tidigt i morgon, äta på buffén och sen ta bussen till shuffeln som går till Rio. Hade först tänkt spela första starten som är kl 10.00, men vet inte hur lång tid allt tar med registrering m.m


Morgondagens turra spelar jag i 888pokers färger och jag hoppas få dela lite slantar med mina "sponsorer".

Finns 11,5 % kvar om någon fortfarande är sugen. Efter Crazy 8 så blir det en ända lång väntat på main. Spelar 1A  så jag hinner lägga om planerna om jag sklulle gå vidare till dag 2 som är samma dag som min hemresa är planerad.


Nu blir det lite internetläsning och ladda för morgondagen.


Go natt vänner /ason


Vindarna vänder

2016-06-24 13:51

Äntligen hittat kudden efter en lång dag. Två dagar sen Kjell åkte hem, innan han åkte hem hann vi med att komma i pengarna båda två på Luxor, jag vann och Kjell trea. Dagen efter kommer jag fyra på Luxor-turran och börjar tro på vändningen. 


Spelet haltar fortfarande och på onsdagen spelar jag bara en turnering, åker ut tidigt. Torsdagmorgon ringer jag några samtal innan turneringen på Luxor, åker ut först av alla och börjar vandra genom hotellen efter strippen. Betsämmer mej för att testa en deepstack på Rio, 15000 i start och 235 dollar i inköp. plötsligt börjar spelet stämma och jag lyckas snabbt öka min stack. 989 startande och 149 priser. Drygt 32000 i första. Vinner varje pott jag synar allin och även när jag är allin de första timmarna.


Efter tredje pausen närmar vi oss pengarna och bubblan varar bara en hand. Tittar in i AJ när chipleadern har höjt och bestämmer mej för att ställa (är short). Tyvärr har han hittat QQ och brädan blankar. Jag slutar som 133 och får 353 dollar. Åker ner till hotellet och sätter mej vid texas mot dealer. När jag förlorar två händer i rad brukar jag öka insatsen och när jag vinner så sänker jag igen. Satsar vanligtvis 5-5 och 5 på tripps. Nu satsar jag 10-10 och 5 på tripps. Får 8,10 hj, floppen Jhj, Qhj X, turn 9hj. Jag får min tredje straight flush på en vecka och det betalar 700 dollar. 7 timmar poker gav 353 dollar, 1 timme vid detta spel gav 700.... Spelar 5 timmar till och växlar ut 600 i vinst.


I morgon blir det sovmorgon och ev spelar jag deepstacken i morgon oxå.


Glädjande nog har jag i år träffat mina favoritservitriser Chrystel och Christine. Förra året så missade jag dom. Kul att se hur de spricker upp i ett brett leende när de ser mej. Jag vet att det är bara mina pengar de vill åt så jag dricksar dom ordentligt.


Nu ska jag försöka sova några timmar innan buffen och sen kanske lite poker och kanske en stragiht flush till. /ason


Poker går trögt

2016-06-19 07:33

Fyra dygn har vi hunnit med att vara i Las Vegas, resan över gick smidigt och vi landade vid 15.00 Vegas tid. En timme senare var vi på hotellet. 19.00 spelade vi den första turnering. Dock ingen större lycka där. Dagen efter visade jag Kjell buffen och sen dess äter vi våra frukostar där. Vi sade sedan poolen och där har vi varit alla dagar utom en hittills. 


På onsdagen spelade vi tre turneringar utan någon större lycka, närmast var jag på Luxor där jag bubblade. Tog sovmorgon på torsdag och åkte sen till Rio och reggade oss till event 27. Spelade även en turboturra där som inte gav några pengar. Visade Kjell mitt favoritspel på casinot och han blev frälst. Spelet är Texas mot dealer. När någon av oss åker ut så vet den andre vart vi kan hitta varandra. På kvällen vid texas mot dealer så fick jag en straight flush och slutade ca 550 plus


Fredagen skulle vi spela event 27 senior 50+. 5000 i strartstack gjorde att spelet blev chansartat. Fick en bra start och var uppe i 11000, men under 4 perioden så var alla marker borta. Kjell mötte samma öde i samma period. Besvikna så åkte vi tillbaka till Stratosphere och  spelade 19 turneringen utan framgång. Kjell nådde finalbord men långt från pengarna.


Lördagen spelade vi lite texas mot dealer innan vi skulle spela turra på Treasure. Fick en fyrtal i knektar och växlade ut 55 dollar plus innan vi drog till tuuran, och äntligen kom någon av oss i pengarna. Kjell blev 2a och vann 440 dollar. Stratosphere turran på kvällen blev dock en snabb historia och vi var tillbaka vid texas mot dealerbordet. Bestämde oss för att spela ihop och jag. Vi gick in med 195 och jag fick min andra straight flush :). Vi spelade 2-3 timmar innan vi växlade ut 600 dollar. En bra dag, men pokerframgångarna uteblir. Vann 10 dollar på roulette och fick 80 dollar på mina 20% i Kjells 2a plats.


I morgon blir det Luxor och eventuellt Treasure och givetvis Stratosphere på kvällen. 


Hoppas att nästa gång kunna skriva om pokerframgångar i en turnering.


Må göttNamnbyte

2016-06-12 20:06

Om 1,5 dag så påbörjas resan till Las Vegas. 6.30 åker bilen till Örebro för att där ta bussen till Arlanda. Därefter direktflyg till Vegas. Redan första kvälllen så kommer vi testa pokerborden på vårt hotell :)


17/6 kommer både jag och Kjell spela vårt första WSOP-event, event 27 senior + 50. I USA får man vackert heta det namn som man har först i passet, så under en månad framöver så får jag heta som far min EVERT. Så om ni följer rapporterna på http://www.wsop.com/tournaments/ så är det Evert Andersson som det kommer stå.


Mellan eventen så kommer jag nog spela mindre och billga turneringar på de olika casinona efter stripen och nere i down town.


Event 46 blir mitt andra event och är en bounty-turnering där man får 500 dollar för varje man slår ut och den 27/6. Förra året så slog jag ut 6 stycken och fick 3000 dollar för besväret :)


Event 54 blir mitt 3e event under resa och heter crazy 8 och är 888pokers specialevent, med start 1/7. Efter det så kommer jag troligtvis försöka kvala in till main-event som startar 9/7....


Som ni förstår så börjar resenerverna synas på Ason/Evert/Anders.


Stort tack till er som köpt %, delad glädje är dubbel glädje sägs det och då borde delat på 19 ge väldigt mycket glädje <3. 


I morgon hejar vi fram Sverige och på tisdag dra jag på 1 månads pokersemester.


HEJA SVERIGE, HEJA EVERT

Mår gött nu

2016-06-01 15:46

Värmen gör gott åt min kropp och ingen av mina nära och kära ligger förnärvarande på sjukhus. Våren har varit tung med att både mor och far i omgångar fått hämtats i ambulans och man själv inte hinner med att känna hur man själv mår.


Just idag så mår jag kanon och spänningen inför resan till Las Vegas stiger för varje dag, men mycket ska hinnas med innan resan ska till. Första anhalten är födelsdagsfirande hos Lena ikväll, sen bär det av till Karlstad i morgon och sedan vidare till Glava och scoutmöte för asylsökande. 


Helgen bjuder på jobb i och med förbundsledningssamling på vackra Ransberg fredag-måndag. Under helgen kommer oxå båda grabbarna hem, Seb från Göteborg och Robin har varit i Eksjö och hälsat på en kompis. Ska bli gött å ha hela familjen hemma samtidigt.


På onsdag blir det heldag med mamma på sjukhuset då hon ska på två återbesök och provtagning, på kvällen så blir det poker om vi får ihop folk som vill spela sviten. Sviten är nog det roligaste av alla kortspel, men ett fenomen som än bara finns i norden och Tallin.


Torsdagen går åt att fira brorsdottern Ida som tar studenten och på fredag så går mitt gudbarn Moa ur 9an. Känns som tiden kommer flyga fram den närmsta veckan


SM-kval på lördag blir en liten försmak på vegas-resan och jag hoppas redan nu knipa åt mej en biljett till höstens SM på Malta. 


Söndagen hoppas jag kunna dra ihop en loppis för att få lite mer i kassan till Vegas, om jag hinner rensa bland mina saker. B.la så ska jag göra mej av med min golfutrustning som bara samlar damm nu.


Måndagen blir det lite jobb och att packa innan jag på tisdag ska ta mej till Örebro och bussen mot Arlanda.


Gissar att både jag och Kjell kommer spela 19.00 turran på Stratosphere samma kväll som vi landar :) 


Nästa blogg kommer nog på söndag eller måndag, ni som köpt andelar kommer att kunna följa mej i den gruppen för %-köpare på FB direkt i från bordet när jag spelar eventen. 


Just nu väntar vi bara på att kl ska bli 17.00 så vi får gratta Lena och sen blir det grillning :)


Må gött i stugorna


/ason

Framgång för speldjävulen

2016-05-18 21:04

Helgen var intensiv med Liseberg i 2 dagar med vårt flicklag i innebandy (03-06). Flickorna och Bo Melker sprang mellan åkattraktionerna medan Patrik och Maria strosade runt och jag la en del pengar på hjulen. Hade vunnit 2 priser innan jag och Patrik åkte till vandrarhemmet och checkade in gänget. Påväg dit träffade vi Majas föräldrar och när vi skulle åka från parkeringen så märkte dom att jag hade punktering. Patrik och Tomas bytte däck åt mej :) Stort tack för det. 


Väl på vandrarhemmet strulade kortet som jag skulle betala med, så Patrik var en räddande ängel än en gång. Vandrarhemmet var fint och trevligt och sängarna sköna.


Tillbaka till Liseberg så vann jag i rask takt 2 stjärnvinster till och en liten. Tjejerna hjälpte gärna till att bära dessa vinster till resturangen där vi skulle äta. Cher beställde 11 kycklingtallrikar till oss och sa sen "pappa betalar" och pekade på mej som stod efter alla ungarna :). Eftersom ungarna ville se Eurovisionfinalen så bestämde vi oss för att samlas 19.50 och avsluta med Kållerado. Fick lov att åka 2 gånger så att alla tjejerna fått åka med mej varsin gång. Andra resan blev jag riktigt blött. Mellan maten och Kållerado hade jag hunnit vinna en stjärnvinst till och en mellanvinst.


Sebben fick ett besök och jag lämnade en kasse godis och lite kläder till honom, tjejerna (och föräldrana) fick komma till mitt rum och ta 2 saker var ur alla mina vinster. Innan vi skulle sova så gick jag runt till alla rum och råkade ha sovmasken på mej och skrämnde upp dom rejält

 


Tyvärr hade vi bara en sovmask på mitt rum och min rumskamrat hade bestämt sig för att vara skogsarbetere större del av natten. Efter frukosten så åkte vi tillbaka till Liseberg. 3 stjärnvinster senare och 2 små som jag gav bort till ungar som inte vann något så var det dax att åka hem. Ena stjärnvinsten var en stor kanin som nu sitter i soffan bredvid mej. Hemresan blev lugn då resten av bilen sov. Godiset är nu nästa slut då släkt och vänner har fått lite grann.


Hemma knappt ett dygn och avresa mot Örebro och sen tåget till Stockholm. Efter ett kort möte så åt jag på Feca resturangen innan jag begick mej till Krukan för att spela lite poker. 900:- kostade det för de som ville vara med och kvala till Mästarnas Mästare, första priset innehöll även ett paket till cashgamefestivalen på Malta 8-12 juni. Det blev tillslut 28 deltagare med 22000 i startstack. 


Turneringen började bra, vann första potten och tog några små på det, men sen missade jag drag och hade nästbästa handen flera gånger. När vi var 20 kvar och blev 2 bord så hade strax över 8000 kvar. Lite senare ställer jag efter flopp med 6500 kvar och lyckas dubbla med en triss i 4or. Nu börjar korten komma och jag lyckas bygga upp till ca 30000 innan jag slår ut en deltagare med en rivrad stege. En mycket sympatisk kille som hade mycket marker när han kom till vårt bord, blev utdragen ett par gånger innan han och jag springer in i varandra. Otur nog för honom får han smaka på flytasons enorma tur och blir utrivrad då jag får bättre tvåpar när A landrar på bordet. 


Lagom till finalbordet har jag seglat upp som chipleader tillsammans med en engelsktalande yngling som tydligen frös då han hade en stor filt på sig. Slaskar bort endel på dåliga bluffar, framförallt till bordets enda tjej. Som jag alltid sagt så har jag svårt att spela mot det motsatta könet, de är för duktiga. Lyckats hålla mej topp tre och vid fem kvar är vi på bubblan. Betämmer att ge bubblan 1000:-, 800:- från ettan och 200 från tvåan. Filtmannnen är då chipleader Tjejen (Isabell) 2a och jag 3a. De två övriga har mellan 40-60000. Chipleadern 200000, Isabell runt 160000 och jag 158000. Efter en bra stund så går en av lågstackarna allin med 27000 och Isabell synar och drar ut med träffat bottenpar. Fyra kvar får jag AK spader och höjer rejält, Filtmannen går allin och jag blixtsynar som jag alltid gör utan att tänka mej för. Han viker upp QQ och jag säger "då räcker det med en kung". Första kortet på bordet är hjärter kung och resten av brädan blankar och jag blir en gigantisk chipleader.


Några händer senare åker Filtmannen ut mot den andra lågstackaren som sa att nu fick han mera pengar till blöjor.


Isabell slår sen ut blöjmannen och vi är Heads Up. Hon leder lite och har ca 350000 av de 616000 som är i spel. Hon vill så gärna till Malta säger hon och jag frågar om hon vill göra en deal där hon får Maltapaketet och jag får resten. Hon säger nästa ja, men frågar sen dealern om man får göra så. Vi får göra det, men hon vill spela lite till. Vi spelar en lång HU och jag har tagit ledningen med typ 420000-190000 när jag får A9 ruter. Blindsen är 10000-20000 och hon höjer (vilket hon sällan gör) och jag agerar än en gång för snabbt och säger allin. Hon rycker till och fumlar med korten och säger call med AK. Hon tar nu ledningen och jag är nere under 100000 när jag lyckats sätta mitt första färgdrag för kvällen och dubblar. Börjar bli lite mer aggresivare då jag ser när hon träffar och att hon blir tyst så fort hon får bra kort. Frågar henne igen om hon vill deala när jag leder lite men hon vill fortsätta och hon får fråga en gång till, tvekar och säger tillslut nej igen då hon vill ha lite pengar oxå. 


På blindsen 20000-40000 så höjer jag till 80000 med Q8 och jag har ca 450000 av 616000 marker och får efter tvekan syn. Floppen är AQ10 och hon ställer allin. Eftersom hon inte höjde pre så tror jag att min hand kan leda och jag säger syn. Hon vänder upp 10 5 med träff på 10an. turn är en 5a och hon tar då ledningen......men flytason avgör efter nästan 2 timmar HU med ett förlösande A på rivern :) Maltapaketet, 4000 plus och en plats i Mästarnas mästare där vinnarnen får ett Las Vegas-paket med WSOP-Main. 


Sjukt bra spel nästa hela turneringen, men jag måste försöka lugna ner mej och inte betta så snabbt. En bra träning inför Vegas-resan 14 juni.


Tisdagen förlades till Kansliet och 3 mötet och trevlig lunch med 2 kollegor. Träffade Björn G och surrade lite innan tåget mot Örebro och bilresan hem. Väl hemma, trött och glad så sov jag 12 timmar och gumman väckte mej när hon kom från jobbet vid 14. besökte mamma och sen Philip innan jag skulle kolla lite på TV. 3 timmar senare vill gumman att jag ska vakna så vi kan äta.....God mat och lite UNO på det. Behöver jag säga att jag vann även UNO?


Mästarnas mästare avgörs på lördag i Stockholm och det kommer vara 55 som kvalat in, jag tog plats 54 på mitt första försök :) NU ska jag sondera terrängen och kolla om någon vill åka med upp på över helgen till Stockholm och spela lite poker. Fredag är sista chansen att vinna plats i Mästarnas mästare och pålördag går det annars en annan turnering parallelt. 


% försäljningen har stannat av och nu med 3 veckor kva till resan så har jag en del kvar på event 27 som är Senior 50 + turnering, ca 10% kvar på event 46 som är en bountyturnering och drygt 30 % kvar på crayzy 8 som är event 54. Förhoppningsvis vinner jag Mästarnas Mästare på lördag och då finna  det % att köpa på main oxå :)


Önska mej lycka till på lördag


/ason


Närmar sig

2016-05-13 23:06

Om en månad så sitter jag nog här vid datorn och skriver att "i morgon bär det av till Vegas"


Längtan är stor och efter förra årets framgångar i de event som jag spelade så åker jag med tillförsikt om nya framgångar. 14 juni går resan och gissar att jag och Kjell sitter på Stratospheres 19.00 turra samma kväll :) Sen kommer vi nog lägga upp plan för spel den 15e på olika casinion. 17 juni spelar vi event 27 senior 50+ och förhoppningsvis går vi båda vidare till dag två, finalbordet är dag 3 . Samma dag som Kjell ska spela Supersenior för de över 65. 


Kommer efter 50+ spela lite mainkval och mindre turneringar på olika Casinon innan evemt 46 startar den 27/6. Det var i detta event som jag vann 3000 dollar förra året och det är en bountyturnering. Till denna har försäljningen av % gått väldigt bra och jag har bara ca 10% kvar att sälja. De övriga eventen som jag ska spela finns det en hel del att slå till på än.


Nästa event som jag ska ge mej på är event 54 Crazy 8 heter den och det är 888poker som fått in eventet i spelschemat i år. Detta kostar oxå 888 dollar. Till detta event så kvalar jag och ett gäng Lepokare till just nu och den 23/5 går kvalfinalen där minst 6 av oss ser ut att ta plats bland 27 möjliga. Seb leder liga just nu föremej och sen ligger Lepokare på 4, 11,25 och 28e plats just nu. Liga slutspelas den 20/5.


Givetvis hoppas jag att kvala in till Mian event som är event 68 av 69. 


För att få tiden att gå så försöker jag aktivera mej och helgen som kommer är fullbokad med Lisebergsresa för mitt innebandylag F12. 12 fnittriga, glada och helt underbara tjejer kommer göra Liseberg osäkert och det ska bli kul att se dom flänga omkring på Liseberg. Frågorna inna resan har varit mång och 08.00 samlas vi för att köra ner till Götet. 


Efter Göteborg så tar jag själv en tripp till Stockholm och besöker kansliet för några möten. Tyvärr så blev den kurs jag skulle haft 20-22 inställd så jag har fått en helt tom helg helt plötsligt, lördagen den helgen kan bli lite pokerspel.


Annars lunkar livet på, kroppen mådde väldigt bra av de varma dagarna vi haft och jag hoppas att det kommer flera sådana dagar innan Vegas. Ska hinna med att hjälpa mamma med bingon och ha en jobbhelg med förbudsaktiva. Planera ett läger i augusti ligger oxå på agendan.


Nu ska jag kolla de senaste avsnitten av Game of Thrones och sen sova.


Må gött /kram

Tuffar på

2016-05-01 16:50

Hej å hå vad tiden går.... Dock inte nog fort ibland. Många saker på gång i maj och rätt vad det är så kommer juni och resan till Vegas.


Närmast i händelser framöver är Lesjöforsdagen den 5/5 där jag är en av de som är ansvaringa bla tillsammans med fantastiskt duktiga Mona G och Peter Skoog (evigt ung). Besök gärna vår marknad och se småstjärnor, Smör-Elvis, Lesjöforsprofil, fotbollsmatch m.m


Det stora för mej personligen denna dag är Figgefonden som ska ge ut ett pris i Figges ära och vi (jag, Palle och Johan) har haft svårt i år att välja vilken kandidat vi ska ge priset.


Dagen efter så är det röj och städdag hos mor i Amerika. Jag fungerar bäst som arbetsledare och lekledare för barnen, men något ska nog även jag sätta tänderna i. Obligatoriska idrottsmatchen efter avslutat arbete på gräset hemma i Amerika med gammal som ung. Lutar åt fotboll i år :)


Lördagen den 7e är det klubbpoker och där leder jag poängligan efter 3 omgångar och tänkte försvara den placeringen, tur är att tvåan (Hissa) är bortrest och då blir det gapet i alla fall större. På tal om poker så inkasserade jag en 3e plats i Karlskoga i går. På finalbordet regerade en full ful finne som träffade allt och spelade ut mej efter konstens alla regler. GRATTIS Seppo!!!!!!!! Mike the Slim blev 2a.


Söndagen blir en tripp till Linköping med storgrabben då han ska opereras den 9/5 och när alla operationer är klara så har han som far och farmor en protes-djävel han oxå.


I övrigt erbjuder maj på en resa med mitt flicklag i innebandy till Göteborg och Liseberg, Ledarkurs/vård på Kungshol och sist men inte minst BINGO som jag hjälper mor med när hon har varit dålig. Veckorna kommer nog gå fort även om jag säkert kommer längta ihjäl mej efter den 14 juni.


Ikväll så har jag nått kvalfinal till WSOP-eventet Crazy-8, där en spelare får åka till Vegas och spela event 56. Drömmen är att senare kvala in till main-event men det har gått trögt de sista veckorna med de kvalen. Självförtroendet stärktes i alla fall en del igår med framgången i Karlskoga. 


Försäljningen av % har gått sådär. Kanske endel väntar in i det sista, men ett event har varit populärt och det har jag drygt 10% kvar bara. Det är event 46 som är ett bountyevent, samma som jag förra året kammade hem 3000 dollar på. 


Nyfiken på Vegas %? hör av dej på FB eller mobilen 0730-971528. Först till kvarn gäller och högst 50% per event säljs.


Nu ska jag ta en powernap innan kvällens sittningar.


Må väl mina vänner


Kram Ason

Det ljusnar

2016-04-05 16:36

Senaste dagarna har humöret varit uppåt, enda som stör är höften som värker men det kan jag stå ut med.

Mamma har kommit hem från sjukhuset, generatorn till bilen har kommit på posten (nu ska den bara monteras oxå)

Årsmötet med LIF avklarat, omvald som ordförande (mest för ingen annan ville tror jag). 


Innebandysäsongen är slut, bara mitt flicklag som tränar en gång i veckan ifall vi kommer med i cupen vi anmält oss till. Vi står på reservlistan.


Har väldigt mycket ledig tid nu och efter som jag är väldigt trött förjämnan så sover jag bort endel av den tiden.


Bara drygt 2 månader till jag åker till Las Vegas och spelar poker. Bestämt mej för 3 event och hoppas kvala in till ett fjärde, nämligen Main event.


Har så smått börjat sälja % i de event som jag vet jag ska spela:

Event 27: Senior +50 (1000 dollar)

Event 46: Bounty (1500 dollar)

Event 54: 888poker (888 dollar)


Vill man teckna sig för % så kostar det:


1% till event 27 Senior +50 = 90 kr
1% till event 46 Bounty = 135 kr
1% till event 54 888 = 80 kr


Main återkommer jag till om jag kvalar in

 

Om man vill ha % i alla eventen så kostar 
1% i alla 3 eventen = 300 kr


Återkommer med Main om jag skulle kvala in. Jsut nu är det sålt mellan 5-8% i de olika eventen och jag säljer som mest 50% i eventen.


Idag har jag faktiskt kvällen planerad, först träning med "mina" flickor och sen möte om Lesjöforsdagen.


Må gött/kram Ason