RSS - xml

Kontrollerades senast: 2019-12-13 08:02:53

RebeccaW

RebeccaW blogg på Nouw

Baby-prep

2019-12-12 20:23
Från RebeccaW

Här är några av sakerna jag pysslade med fram till Selma kom. En virkad babyfilt, ett babynest med en snuttekanin. Gjorde även napphållare och har en vision om att fortsätta pyssla med tyg som jag köpte in men blev för trött sent i graviditeten för att använda. Så det lär ju dyka upp lite mer baby pyssel här.


Njöt verkligen av att pyssla till bebis. Så mysigt att sitta och virka eller lägga ner timmar på att göra något till en person man aldrig träffat men älskar nått så otroligt mycket. Så roligt att få ro om henne innan hon ens kunde använda grejerna!

Smultronställe

2019-12-10 14:19
Från RebeccaW

Var iväg på en fika imorse med en vän som också precis fått sitt första barn. Vi var gravida samtidigt och det är så märkligt att fått uppleva det tillsammans och sen kunna sitta på ett café tillsammans med våra barn. Helt galet.

Det här caféet var iallafall så mysigt. Det är även en handelsträdgård, och det ligger jättenära den nya lägenheten jag och min lilla familj kommer flytta till i veckan. Så kommer ju hänga här väldigt ofta framöver.

Det där var by the way den godaste bullen jag ätit på ett café, någonsin. Så god!

Mitt första barn

2019-12-10 12:55
Från RebeccaW

Mycket har hänt sedan jag lade upp något här sist. Jag hann bli gravid. Det är det största som har hänt. Och även det hela det här året har handlat om. Vårt första barn. Så stort. Så galet stort.

28 februari plussade jag på ett test och sedan dess har det varit en berg-och-dalbana. Graviditeten har gått bra och kortfattat mådde jag även väldigt bra! Kan skriva mer om det i ett separat inlägg.

Kan helt ärligt säga att jag ÄLSKADE att vara gravid. Visst att varje dag inte var en dans på rosor, men fram till sista veckorna innan hon föddes mådde jag oförskämt bra.

Fick göra en gravidfotografering gratis mot att jag var modell i en kurs. Så värt. Trots att jag var höggravid och mycket gjorde ont.

Men det största var nog att genomgå en förlossning och få min prinsessa. Min Selma. 29 oktober, klockan 09:09, hela fem dagar för tidigt kom hon. Min underbara dotter. Förlossningsberättelse tänkte jag skriva separat då det var så mycket som upplevdes då. Men kort sagt: det sjukaste jag varit med om. Så mycket smärta och kärlek på samma gång.

25

2019-01-22 20:53
Från RebeccaW

Helgen som var fyllde jag 25 år. Det är nu det händer. Man passerar den där magiska osynliga gränsen som ”vuxen på riktigt”.

Lördag kväll spenderades med mina närmsta tjejer på Deli Di Luca på Södermalm. 10/10 fick hela besöket.

På söndagen, min riktiga födelsedag, fick jag frukost på sängen, finfina paket och en mysig middag på Formosa i Gamla Stan. Första gången jag åt Hot pot, och det var kort sagt en upplevelse. Supergott och roligt när man kan välja och vraka bland ingredienser och sedan tillaga maten själv!

Favorithörna

2019-01-12 12:26
Från RebeccaW

Flytten förde med sig en del förändring både med layout men också med vilka växter som lever. Är så glad över denna monstera som jag haft i över två år nu. Den lever, är nöjd med livet och ba kör på.

Även min Fiolfikus klarade flytten och vänjer sig nu vid sin nya plats. Fiolfikusar är, i min mening, den mest krävande och divigaste växt som finns. Den har så många krav för att den ska trivas. Så jag hoppas att jag inte får någon överraskning snart i form av sudden-death.

Men det här är iallafall den plats i lägenheten jag älskar att titta på lite extra. Den är så fin den där hörnan. Visionen är att den blå väggen ska bli en klätteroas för både häng-och klätterväxter på nått sätt. Men mer om det en annan gång

Sista middagen

2019-01-02 11:18
Från RebeccaW

Sista måltiden 2018 spenderades hemma med min man. Han hade dukat superfint. Tillsammans lagade vi entrecôte med klyftpotatis och rödvinsås. Smarrigt var bara förnamnet. Till efterrätt hade vi köpt färdig tiramisu. Också den var god. Hade vi haft mer ork hade vi kanske vågat oss på att göra den själva, men det dög för oss. Resten av kvällen snaskade vi på god ostbricka tillsammans med två vänner. Supermysigt.

Nytt år; nya tag

2019-01-01 21:48
Från RebeccaW

Med ett nytt år framför mig vill jag starta upp den här bloggen igen! Mycket har hänt sedan sist. Jag har hunnit flytta, börjat nytt jobb och varit värdinna för julfirande hemma hos oss för första gången någonsin.

Jag har mycket att dela med er, men först vill jag välkomna det nya året.


Det är inte lätt alla gånger och ofta känns det som att man inte vet var man är på väg någonstans. Varje år står man inför samma frågor: vad ska det här året föra med sig? Vad kommer jag uppleva? Vad kommer hända längs vägen? Vilka mål ska jag sätta upp? Ska jag ha löften?.. och så vidare. Jag tror stenhårt på att "det blir vad man gör det till". Alltså. Vill du att det här året ska bli det bästa året i ditt liv så kommer du göra det till det. Sen är det klart att man möter motstånd på vägen, men det är en del av resan.


Jag ser fram emot 2019 då det är första året jag inte har någon som helst aning vad som kommer hända. Förutom att ta körkort har jag inga direkta mål för det här året. Förra året uppnådde jag allt jag sett fram emot, och nu, året jag fyller 25, känns det så befriande att få fylla ett helt år med precis vad som helst. Inga milstolpar eller andra mål som jag satt upp sedan år tillbaka att se fram emot. Allt det där gjorde jag 2018.

Därför är jag väldigt spänd på vad som kommer hända! 2019, nu kör vi!


Har ni några mål eller drömmar för det här året?

Årets tomatskörd

2018-08-17 18:13
Från RebeccaW

Skörade ”lite” tomater idag! Började blåsa nått fruktansvärt på balkongen och de som börjat bli röda riskerade att tappa fästet och åka i marken. Och det ville jag ju inte, så tog in allt! Så nu ligger mogna tomater tillsammans med de omogna inne väldigt ljust för att även de ska bli röda.

Plockade även in min enda solros som slagit ut. Så har numera ett väldigt färgglatt kök med både tomater och solros!

Första jobbveckan

2018-08-04 21:55
Från RebeccaW

(Helt orelaterad bild)

Det har varit tyst här ett tag på bloggen och det är på grund av att jag haft fullt upp. Förra veckan var jag hundvakt och den här veckan, ja den här veckan började jag mitt livs första riktiga jobb.

Jag tog ju examen i juni, och i maj skrev jag kontrakt på en liten förskola. Sommaren har gått och jag har fått vila ut ordentligt. Så i måndags var första dagen på en under bar start. Har fixat, möblerat om, planerar och ordnat. Basically: jag har fått jobba med det jag tyckt är roligast i världen.

När jag kom dig möttes jag av en helt tom lokal. Under veckan har jag fått helt fria händer att göra hur jag vill (såklart efter kommunikation med min chef) och det har blivit så bra! Känns verkligen som att jag får vara med och bygga nånting bra!

Nästa vecka väntar fina iordningställda lokaler på barnen som äntligen kommer! (Har haft max två barn denna vecka...)

Gröna Lund

2018-08-04 21:48
Från RebeccaW

Igår var en lång dag. Men vi hade bestämt dagen innan att vi skulle köra femkamp på Gröna Lund med några vänner. Var superkul! Aldrig kört det förut, men det var verkligen lyckat! Kommer definitivt göras om i framtiden! Jag blev snuvad på vinsten med en halv poäng, men var bäst flest gånger iallafall x)

Efter Grönan åkte vi hem till Tobias och Zandrah och fikade och pratade till långt in på natten. Var länge sen jag la mig så sent. Man ville liksom inte att kvällen skulle ta slut. Hade så trevligt!