RSS - xml

Kontrollerades senast: 2019-06-20 02:29:44

amandathun

Amandathun blogg på Nouw

TREDJE MAJ TVÅTUSENNITTON

2019-05-03 14:25
Från Amandathun

​När jag senast skrev så berättade jag om att jag börjat må bättre och saker och ting ordnade sig. Det ändrades snabbt när jag blev av med mitt jobb, nu har jag inte längre en tillsvidaretjänst och jobbar deltid i en månad på ett lager. 

Allt jag vill är att ha en tillsvidaretjänst så jag har en säker inkomst, men jag vill inte ta vilket jobb som helst längre. Jag vill ha ett bra jobb som jag gillar, ett jobb som jag känner mig bra på och kan stanna på. Innan jag fick min tillsvidarejänst så var jag stressad över pengar, jag jobbade extra för att få ihop mer pengar och hade inte riktigt en fritid som jag skulle vilja ha. Jag vill inte ha det så igen, jag vill inte behöva jobba röven av mig igen. jag vill ha balans. 


Vad vill jag jobba med? Plugga? Jobba deltid och plugga deltid? Många tankar som flyger runt nu, inga svar dock.  Men nu vet ni hur det ligger till. 

Måndags tankar.

2019-02-18 19:25
Från Amandathun

Det är inte bättre. Jag går i terapi och känner att jag mår sämre än någonsin, är det för att jag för första gången säger allting högt? Första gången jag pratar om MINA känslor? Jag brukar aldrig svara på något som har med mina känslor att göra, jag vill inte heller ha frågor om det när man är ett gäng i samma rum. Jag kanske klarar av att öppna upp mig för en person men inte flera, sen beror det ju på VEM det är också. Jag önskar jag var mer som dom som vågar prata ut om sina känslor och inte dölja dom, allting hade vart så mycket enklare för mig då .

Jag har ju även börjat på ett kostschema, dock tycker min kbt att jag ska fortsätta med det då jag faktiskt äter bra och så mycket som man ska göra. Innan kostschemat så åt jag max 2 gånger om dagen och inte alls någonting som gav mig energi, kanske en macka eller makaroner. Inte konstigt man var så trött alltid? Dock är jag ju det fortfarande, så jag tror inte det endast berodde på min kost. Jag har ju också en fight med psykisk ohälsa och det tar ju på krafterna kan man säg.

Bara för något år sedan vågade jag alltid säga vad jag tyckte, alltid säga till om någonting var fel enligt mig. Nu har jag ingen energi att ens stå upp för mig själv, för ändra eller för något. Mår jag dåligt över något så skiter jag i att ta upp det för jag orkar inte ta och förklara mig för någon som antagligen inte ens kommer förstå eller bry sig.

Det här med mitt mående, jag vill inget hellre en att kunna vakna upp varje dag och vara glad. Må bra. Kunna gå igenom en hel dag utan att känna alla dippar jag har, utan att överanalysera allting i min omgivning. Även om det inte ens är någon kommentar till mig så kan jag ta åt mig? Jag vet ju att jag inte borde, men det är min osäkerhet i mig själv som spökar.


Jag behöver sommar, då lär det säkert kännas bättre.

JAG MÅR INTE SÅ BRA

2018-11-28 19:22
Från Amandathun

Jag har enligt mig själv vart väldigt öppen ang min stress. Men nu när jag förra veckan var och faktiskt sökte hjälp för den, så skämdes jag? Varför gjorde jag det?

Jag var förra veckan och ville ha hjälp för min stress, jag har ändå klarat mig själv i 3 år men jag känner nu att jag vill inte ha kvar min stress. Så jag har nu fått remiss till KBT och jag kommer bli kallad till 6 möten, sen vet jag inte hur mycket mer jag behöver gå.

Min stress enligt läkaren har orsakat min ångest, min dåliga sömn och inprincip allt annat jag har problem med. Den har bidragit med en lätt depression, jag vill absolut inte att den ska bli värre.

Det blir inte lättare av att det snart jul med, få av mina vänner vet att jul inte är min grej. Alls.
Jag brukade älska julen, men när min Gamla mormor dog så följde julen med henne tyvärr. Jag försöker få tillbaka den känslan jag hade när jag gick in i hennes kök och plockade mat. När jag såg alla tomtar hon hade pyntat huset med och när man gick in i vardagsrummet, där hela släkten satt och mådde bra. Det är dock väldigt svårt eftersom hon dog endast två veckor innan julafton och därför har jag upplevt en julafton med mycket tårar och sorg. Min gamla mormor var eller rättare sagt ÄR min förebild. Pga denna händelsen så blir min stress lite värre än vanligt vid juletid, det är då jag anser man ska känna kärlek från nära och kära. Inte ångest.

Varför skriver jag då detta inlägget? Jo, för jag vill inte skämmas över att jag kämpar med inre stress. Jag vill inte att någon annan heller ska känna så eller att folk ska tro att man är omänsklig.

Jag har försökt dölja för mig själv och alla andra att jag faktiskt behöver hjälp att bli av med min stress, jag trodde att jag har kunde klara av det själv. Inte visa känslor/visa mig svag inför någon, ge intrycket till att jag är stark och kan ta det mest som kommer mot mig.. Men jag har även insett att när man är stark så är det när man kan prata om sina känslor och inte alla andras.

Jag gjorde ett inlägg för ca ett år sedan där jag berättade mer om min inre stress som jag kämpar med, jag fick väldigt mycket kärlek efter den och det uppskattar jag. Dock är det fortfarande många som tror att man bara kan sluta stressa, att man kan trycka på en knapp så är allt bra. Det är inte så, jag vet inte varför vissa tror det? Dessa kommentarer om " sluta stressa ", " stress är ju inte så farligt" och " skärp dig, det är inget att stressa över" Jag hoppades verkligen på att dessa kommentarer skulle försvinna, men det kanske dom aldrig gör?

Om du som läser inte har sett mitt förra inlägg där jag förklarar mer om min stress så kan du klicka här:
https://nouw.com/amandathun/ni-alla-tror-att-det-ar-latt-men-ni-kan-32166198


Tack för mig.


TANKAR KRING ARBETE

2018-09-04 20:35
Från Amandathun

Jag har ju haft några jobb under åren, några bra och många inte så bra. Tack vare detta har jag lärt mig hur ett arbete bör vara och kännas.

Mitt färsta jobb - Jag var tvungen att sluta där pga blev kallas saker som t.ex SLAV och då vill jag även poängtera att min pappa var delägare i detta företag men jag blev ändå kallad detta av en äldre man. Ingen respekt där inte.

Mitt andra jobb - Jag hamnade på en avdelning där det var grupperat, alltså mellan äldre och yngre (yngre som festade) Jag festade inte, så jag var med de äldre som kunde vart min mormor/farmor. Knappt någon av de andra yngre pratade med mig, förutom några få då såklart. Där var även en arbetsledare som dömde med blicken och ALLTID sa till oss att jobba snabbare även om det inte gick.

Mitt tredje jobb - Ett av de värsta jobben. Jag fick göra alla uppgifter på stället men dög ändå inte, jag jobbade bland råttor och fick inte skrika för då var det kört. Jag blev lovad en arbetsledar roll, men då jag inte kunde vara med på en mesig utbildning pga jag fortfarande jobbade p ett annat ställe 1 månad till så fick jag inte den tjänsten. Jag fick konstant höra att jag inte dög, att min chef var besviken på mig för att jag inte hann göra tre saker samtidigt. Usch, här sjönk mitt självförtroende något otroligt.


Mitt fjärde jobb - Hamnade på ett ställe som jag ÄLSKADE, fick en familj för resten av livet (trodde jag). Sedan började folk påpeka saker och eftersom jag var inne i en stressad och jobbig period så började jag tro samma. Jag är den som vågar påpeka saker MEN efter detta jobbet lärde jag mig att endast tala för mig själv då de andra inte kommer våga stå upp för sin åsikt när det väl gäller. Jag blev mindre och mindre omtyckt då jag påpekade brister i arbetsgänget, tillslut var dagarna kvar och jag skulle inte få förlängt då det inte behöves. Dock fick andra förlängt direkt, men jag insåg senare att det var bäst så. Jag hade inte vuxit som person om jag var kvar där och jag kommer alltid vara tacksam till detta jobbet!

Mitt femte jobb - Där var lite likt som förra arbetet, mycket snack bland kollegor och sen får jag skiten för min åsikt MEN när egentligen alla hade samma åsikt. Blev trött på att bara jobba med tjejer då det oftast kommer fram helt fel och skylls på alla. Jag försökte att inte bry mig då jag ändå hade en riktig pärla på avdelningen som jag kunde förlita mig på. Här lärde jag mig att det går inte att lita på någon.

Mitt sjätte jobb - BÄSTA jag haft, min extra familj, mina bröder. Finns inga kollegor jag älskar så mycket som dom och det fina är att jag fortfarande har kontakt med dom. Här växte jag sjukt mycket som person då det var på Engelska och jag HATADE att prata det inför andra.

Jag vill inte kommentera på vilket som som man blev orättvist behandlad på, vilket jobb som man hade grov ångest på och vilket som cheferna lät sina favoriter göra vad de ville.

Jag har lärt mig hur en chef ska agera i olika situationer, hur dom ska behandla de anställda och hur de ska finnas tillhands för personalen. Jag som anställd ska känna mig trygg och veta att om jag går till min chef/ansvariga så ska dom ta det jag säger på allvar och INTE skoja bort det eller inte göra något åt saken.

En chef för mig ska visa sig och fråga hur folk mår, ska fråga om anställda har synpunkter kring lokal eller annat. Få de anställda att trivas och må bra, inte bara säga saker som dom sen inte kommer genomföra eller låtsas lyssna.

Jag har mycket erfarenheter kring hur en chef beter sig, så ja. Jag har mycket åsikter kring just detta.

- A

FJÄRDE SEPTEMBER TVÅTUSENARTON

2018-09-04 12:29
Från Amandathun

Hej, längesedan jag skrev något här.
Jag tänkte göra en uppdatering ang min stress, det är ju faktiskt ingen som vågat fråga mig om den sen jag skrev mitt inlägg där jag berättade om hur det är att vara stressad. Men jag antar att ni kanske vill veta ändå, även om ni inte frågat.

Jo, jag är mindre stressad nu som tur är. Dock kommer det och går i vågor, som igår. Helt plötsligt från ingenstans fick jag ångest och kände mig stressad över livet och det sitter fortfarande i idag. Det är jobbigt när det kommer helt oförutsägbart och dränker mig i tankar och känslor utan en anledning. När jag blir stressad så äter jag dåligt och då menar jag inte att jag slutar äta, jag missar bara vissa måltider eller ersätter det med snacks istället för något med protein i. Eller så har jag ingen matlust och äter inprincip ingenting, det är helt olika det där.

Kommer ni ihåg att jag berättade om min käke? Jag fick tillslut komma till Specialist tandvården i Halmstad och kolla upp den, det visade sig att jag bitit så hårt att en disk på högra sidan nästan ramlat ur. Vad fick jag då göra för detta? Jag fick övningar som jag aldrig "hann" göra tillräckligt mycket och fick ej äta sega saker eller tugga tuggummi. Det gick dock ganska bra ändå, min smärta är mindre men det var också stressen, får ju se hur länge detta håller i sig? Så fort jag blir det minsta stressad så gör mina käken ont och gör käken ont så gör hela ansiktet ont .

Då kanske du undrar vad jag menar med stress? Jo, jag är alltså INTE stressad som att jag är sen eller har mycket att göra på jobbet en dag. Jag är stressad inombords och kan hantera det ibland, men ibland inte. Så om du nu läser detta och tror att jag blir stressad av att ha fullt upp en hel dag så kan du tänka om, för isåfall bör jag ha gått in i väggen för längesedan.

Denna stress bottnar i helt andra saker.

Då har jag även en fråga till er nu när jag kortfattat berättat hur det nu ligger till för mig.

Vad gör ni när någon säger att den är stressad?
Antar ni direkt att det är pga för mycket jobb?
Frågar ni hur personen mår?
Hjälper ni personen att lugna sig? T.ex ta ett par djupa andetag?

Hur ni agerar när någon berättar om sin stress/psykiska ohälsa kan påverka den personen oerhört. Väldigt många tar inte stress på allvar, överhuvudtaget. Det är synd, för dom kan ju faktiskt också hamna där.


Min önskan är att folk tog psykisk ohälsa, i alla dess former på allvar och inte skrattabort det. För det är så de flesta gjort med mig, nu klarar jag ju mig ganska bra ändå men det finns ju dom som inte gör det.


Tack för mig.

LIVET VÄLKOMNAR MIG MED ÖPPNA ARMAR

2018-02-21 11:46
Från Amandathun

​Jag har ju då gått och blivit med jobb, jag är såååå glad för det. Verkligen.
MEN, det jag är så ledsen över är att jag ska lämna alla mina bröder, mina guldkorn i vardagen Oavsett hur mycket eller lite jag har jobbat där så har jag ALDRIG haft ångest över det, även om jag nästintill alltid går runt med ångest. Det är där jag mår som bäst, inget drama, bara kärlek kärlek kärlek. 

Men det behöver ju inte betyda att jag aldrig ser dom igen, vi bor ju i en liten stad så det är ju absolut inte omöjligt. Men dom är så fina allihopa haha, vill aldrig lämna dom. But a girl gotta do what she has to.  

Annars då? 
Jo allting rullar på, kommer bli mycket jobb nu framöver då jag jobbar denna helgen och börjar nästa jobb redan på Måndag. 
Har bokat Summer on också med Julia, ser fram emot det sååå fantastiskt mycket. 
Annars händer det inte så mycket mer för tillfället haha. 

Puss. 

ÖPPET BREV

2018-02-16 13:33
Från Amandathun


ETT ÖPPET BREV TILL MIN FINA VÄN, J.

Hej fina du.
du har varit med om mycket under dina år, det kan man inte tro när man träffar dig för första gången.
Du är alltid så glad och pratar med alla i din närhet och försöker alltid muntra upp alla.
Kommer du ihåg när vi träffades för första gången? För det gör inte jag haha.. Jag vet dock att vi tack vare jobbet lärde känna varandra, utan det hade vi inte vart där vi är idag.
Jag kommer aldrig glömma när jag bad dig hämta en diskborste och du gav mig sopborsten. Det var då jag insåg att du ljusnar upp allas vardag med ett gott skratt.

Folk är väldigt bra på att trycka ner dig tyvärr, dom är avundsjuka för att du är stark, självsäker och att du vet vad du vill i livet. Det är väldigt få som vet om det redan i din ålder, men frågan är varför alla ska ska visa sin avundsjuka genom att säga onödiga saker till dig eller att viska massa skit? Det dom dock inte vet är att du är fucking made of steel girl, men ibland kan inte ens de starkaste människorna hålla emot.
Det är där du befinner dig just nu, det är för många som trycker ner dig tyvärr. När vuxna människor inte förstår problemet i vad de gör, inte ställer upp för dig när du behöver det som mest. Det gör mig pissed off, det är dom som formar oss? Att dom sen klagar på att vi ungdomar inte kan bete oss? Snälla, väx upp.

Det du har upplevt ska INGEN behöver uppleva, ingen ska påstå någonting annat.
Du ska inte heller få uppleva att folk viskar, pekar ellerr skrattar åt dig.
Alltså snälla, hur omogna är dom egentligen?
But honey, you know what?
De som säger att allt är falskt, att du ljuger eller bara vill ha uppmärksamhet.
Well, dom är ju som sagt avundsjuka och det är ju faktiskt dom som ger dig all uppmärksamheten.
Am I right?


Men vet du vad, J?
Det spelar ingen roll vad dom säger eller tror, för jag finns här för dig, varje dag, varje minut,
24/7 för din skull.
Vi må inte prata varje dag eller ses varje dag, men du är som en lillasyster för mig.
Jag tolererar inte att dessa människor trycker ner dig, att dom får dig må dåligt.
Ingen ska få min little sis att må sämre över någonting, detta var ju inte ditt fel så vad är deras problem?
Alla bör ställa upp för dig nu. ALLA.
Eftersom de uppenbarligen inte gör det, så kan dom packa sina saker och flytta dit solen inte skiner.
För du vet, vi kommer aldrig lämna dig ensam, varken jag eller F.
För vi älskar dig, mer än något annat.
Du är värd all lycka du kan få.

Puss.

EN TRIP TILL NORGE

2018-01-26 16:02
Från Amandathun

​Nu har jag anlänt till Oslo, är och hälsar på min fina Julia som flyttat hit! 
Tyvärr jobbar hon till 21 så jag är ensam hela dagen i lägenheten, men det är ganska skönt att bara chilla faktiskt. 

Imorgon är det planerat att vi ska äta Pinchos med hennes rumskompis Pierre, sedan blir det partajjj men FÖRST shopping ofc!

Sen på Söndag fyller Julia 21 och jag hade glömt av att slå in hennes present så jag gjorde det med toapapper nyss... :) hahah är man kreativ så är man. 


pusss

MINI BUCKETLIST 2018

2018-01-18 12:16
Från Amandathun

Här är några ställen jag vill besöka, om det blir under 2018 är en bra fråga men iallafall ett ställe detta år och jag är nöjd so far.

- Grekland, Santorini, Myskonos mm. Vart som helst i Grekland haha
- Paris
- New York BARA för att gå till Central Perk
- DisneyLand<33

Besöka staden Thun med min syster.


Släktforska, dock inte på dom som bor i Sverige. Jag vill få fram mina rötter och släktingar som finns där.

THAILAND

2018-01-17 16:57
Från Amandathun

ORANGE IS THE NEW BLACK, AM I RIGHT'?

2018-01-11 13:20
Från Amandathun

NEW YEAR, NEW ME... NOT

Mitt nya år började i Thailand, väldigt skönt även om jag var kass.
Som ni ser har min arm skaffat sig lite bläck och jag är SÅ nöjd, gjorde den sista dagen på Koh Lanta och kunde inte vart bättre.

Vad har hänt so far på detta året då? Jo, min finaste vän Julia har flyttat till Oslo och jag är så GLAD för hennes skull! Ska faktiskt hälsa på henne redan den 26/1 och är sååå taggad på att se hennes och Pierres lägenhet!
Jag har även med min mor börjat på yoga, ska också börja på spinning igen men väntar tills allas nyårslöften skiter sig haha. Har så mycket planer för i år, då Bråvalla inte är detta året så ska de pengarna istället gå på massa resor. Man måste ju passa på medans man kan eller hur?

Detta året kommer bli det året då jag ska jobba mycket med mitt inre, bli av med stressen som förstör så mycket för mig.


I år är det även året då min syster tar studenten samt min extra syster Jennie, ska bli så kul att se vart de tar vägen i höst. Man är ju inte direkt en förebild när man bara vart instängd på Gekås sen studenten..haha nä usch, ångest på det.


Puss på er!

MIN MÅNE OCH SOL ÄR FORMAD SOM EN PANDA

2017-12-11 11:52
Från Amandathun

Goddagens!
Idag är det mycket som står på schemat, eller hela veckan faktiskt.
Idag har jag en franskund kl 13 och sen MÅSTE jag börja packa lite smått inför Thailand, jobbar ju dagen innan och har mycket planerat innan avgång.

v. 50.

Måndag - Franskund, börja packa
Tisdag - Jobb 8-17
Onsdag - Jobb 11.15-20.15
Torsdag - Fotvård och franskund
Fredag - Nagelfix och Panda i Gbg
Lördag - Julpartaj
Söndag - Franskund och nagelkund

v.51

Måndag - Jobb 7-16
Tisdag - Franskund och Jobb 15.30-23.00 samt måste packat klart
Onsdag - Åka till Köpenhamn sen vidare till Thailand

=======================================================


NI ALLA TROR ATT DET ÄR LÄTT, MEN NI KAN INGENTING.

2017-12-01 22:42
Från Amandathun

Stress.

I över 2 år har jag kämpat med inre stress, under denna tiden har jag förstått hur lite folk kan om det.

Jag har fått höra " bara sluta stressa, det är inte så svårt" eller " aha var det bara stress, men då är det ju ingen fara"

Min stress har resulterat i humörsvängningar, huvudvärk, ont i axlar, dåligt minne och tålamod, att jag påverkas lätt av andras negativa inställning och tar omedvetet efter deras beteende och humör.

Allting började som en vanlig dag på mitt gamla jobb, jag hade hand om matsalen denna dagen. Jag började känna mig yr och kände mig uppsvälld i hela kroppen, fick känslan av att jag skulle spy och svimma. Gick sedan in på toa för hade helt plötligt fått ont i halsen och såg ingenting, mina kinder var så svullna och det var mina lymfkörtlar med. Enveten som jag var ville jag ju jobba klart mitt pass, men så blev det inte då det blev för svårt för mig att fokusera. Åkte till läkaren antingen samma dag eller dagen efter, minns inte riktigt, Jag fick göra tester och dom skickade mig till en öron näsa hals specialist där det var mer tester men dom kom fram till att jag hade en inflammation i lymfkörtlarna, pga att jag börjat bita/pressa tänder på dagarna/nätterna. Dom bad mig att vila några dagar, vilket jag gjorde. Det tog dock ännu ett tag innan jag fick min bettskena, jag var tvungen att be VÄLDIGT mycket för att få en bettskena ska ni veta.

Då kanske ni undrar om bettskenan hjälpt? Svar, nej.
Jag fick senare problem med min käke och har idag väldigt mycket problem med den. En vanlig morgon för mig ser ut som så att jag måste massera min käke för att kunna öppna den, ibland hjälper inte heller det och då får jag dricka kaffe eller äta senare när käken släppt. Den låser sig hela tiden. Min hals gör ont konstant. Det gör ont upp i mina öron, det gör att jag hör sämre.


Var detta allt? Nej.
Med stress vet man aldrig vad som dyker upp, ibland när jag är väldigt stressad så domnar armen bort, ibland får jag panikångest attack och får svårt att andas och ont i bröstet. Jag är konstant trött, men kan inte sova.. och nu det senaste så har jag fått ont i ETT(?!) finger varje dag. Så var kommer härnäst? Det är de läskigaste med stress, man vet aldrig hur det visar sig.

Detta påverkar min vardag otroligt mycket och anledningen till att jag aldrig berättar detta för någon är för att majoriteten av alla jag har sagt det till har inte förstått. Dom tror inte det är något att bry sig om liksom, det försvinner ju? Men det gör de inte tyvärr, men ingen förstår hur det är att leva med inre stress om man inte upplevt det själv.

Snälla, jag gör detta inlägg för att du som är en av dom som tänker " det är bara stress, inget allvarligt" eller " bara sluta stressa " ska förstå att det inte går, säg ALDRIG så till någon med stress.


Det enda ljusa i början av denna händelsen var mina bönor på mitt gamla jobb, dom ställde upp för mig men det var också i samband med denna stress jag började påverkas av vad andra tyckte och tänkte och fick samma inställning som dom hade. Men mina bönor ska verkligen klappa sig på axeln för att dom ställde upp för mig så som dom gjorde, min lilla extra familia <3


Tack för att du tog dig tid att läsa detta, puss och kram skumbanan.

TRO DET ELLER EJ

2017-09-26 23:21
Från Amandathun

Jag ska till Thailand??????!?!??
Jag var där 2008 senast, så najjjjjjjsss asså

FINNER INGA ORD FÖR HUR BRA HAN ÄR

2017-07-17 12:51
Från Amandathun

NIO DAGAR KVAR

2017-06-19 14:07
Från Amandathun

DET ÄR ENDAST NIO DAGAR KVAR TILL BRÅVALLA!!!

Hur taggad är man inte nu när det börjar närma sig?? As taggad :)
Veckan består av kvällspass Mån-Tors sen dagspass på Fredag, sen är det bara 2 pass kvar innan Bråvalla!! Har redan nu börjat små packa pga fullt upp denna veckan med kunder, midsommar och jobb. Tyvärr har jag åkt på en förkylning såhär lagom inför sommaren men vi får hålla tummarna att den försvinner innan Bråvalla :)

Bloggat från min mobil

2017-06-08 10:39
Från Amandathun

Mina senaste behandlingar i bilder!
Så roligt när det kommer igång med behandlingarna, gick ut med ett erbjudande för ett tag sen med fransförlängning nytt set för endast 350kr fram till augusti. Bokningarna bara trillade in, sååå roligt!

Sen startade jag en tävling på Facebook där man kan vinna en lashlift behandling där jag ska Lotta ut en vinnare av alla deltagare.

Annars består mina dagar av jobb och det klagar jag absolut inte på, nu börjar man äntligen komma in i det och det känns så skönt. Märks dock att jag inte är van vid att jobba på ett kontor då jag aldrig kan sitta still Hahah, får börja köra paus gympa.


Ha en trevlig dag!

GULT ÄR DÅ INTE FULT

2017-05-31 18:39
Från Amandathun

Det enda på mitt schema är jobb, jobb, jobb. Är det inte på kontor så är det behandlingar som ska göras innan den 9/6 då folket här i Varberg tar studenten. Roligt att ha mycket på schemat men idag tog jag ledigt då man är lite krasslig och ville ha en dag i soffan haha..

Imorgon är det nya tag och direkt efter jobbet har jag nagelkund, för på Söndag är det bal. Så roligt!!! Sen är det inte långt kvar till Bråvalla, hur taggad??????

Nu tänkte jag kolla klart på min favorit film Moulin Rouge och sen ska jag åka och sola lite så man har fått komma utanför dörrarna något idag haha, önskar er en trevlig Lill-Lördag!!
TJUGOFEMTE APRIL

2017-04-25 21:05
Från Amandathun

Klockan ringde vid 8 imorse och jag hade en nagelkund vid 9. Sedan åkte jag till stan med Emma och Becca och efter det har ingenting hänt haha. Det enda jag gjort är att slappa och kolla serie, väldigt skönt.

Imorgon är den stora dagen jag sett fram emot och då blir det Wahlgren & Wistam livepodd

Puss.

SKÖNHETER

2017-04-24 22:25
Från Amandathun

För er som undrar fick min Lash Lift utbildning super bra! Jag kommer kunna ta emot kunder i slutet av denna veckan eller början av nästa då jag inte fått hem produkterna än.

Idag hade jag en franskund som jag tyckte gick jätte bra, jag skakade något otroligt men vägrade tappa hoppet på att set skulle bli bra haha! Kan ju alltid bli mycket bättre men jag är nöjd och hon var nöjd. Direkt efter blev det en Gellack kund som gick snabbt och sen DIREKT till gekås för att köpa lösfransar inför Onsdag haha!

Imorgon väntar en nagelkund för nytt set och sen vet jag faktiskt inte vad som händer. Hade vart kul om någon mer ville göra naglar eller fransar haha men vi får se!

Puss.

LASH LIFT UTBILDNING

2017-04-20 08:12
Från Amandathun

Igår var en riktig slappar dag, jag gjorde ingenting förutom kolla på RuPaul's Dragrace hela dagen haha! Idag blir det dock annorlunda, en kund för Gellack för att sedan åka och träna och sen hjälpa padre med ett badrum. Resterande dagar i veckan då?

Fredag- Två nagelkunder som det ser ut just nu

Lördag - Utbildning i Lash lift i Borås och sen ska jag bara chilla hela helgen haha!

Ps. Om ni checkar in min Facebook/insta - Beautifulby.a så kommer det inom kort upp en go tävling (bara för er i halland)

Ett mörker.

2017-04-19 11:08
Från Amandathun

Helt ärligt, innan jag åkte till Stockholm för att se mina barndomsidoler så mådde jag sjukt dåligt. Jag har aldrig vart med om sån ångest och ett sånt djupt mörker förut, trodde aldrig att jag skulle palla åka till Sthlm men det tackar jag för att jag gjorde. Det var helt FANTASTISKT all stress och ångest försvann när man stod i publiken med min barndomskompis, vi var nämligen på Tokio Hotel tillsammans i Göteborg 2010 och det var där jag föll för konserter. Vi var höga på lyckan och inget kunde stoppa oss, tills vi åkte till hotellet och somnade haha.


Dagen efter skulle vi festa med vår gamla klasskompis i Stockholm där hon nu mera bor, jag ville turista lite först så vi gick på stan och sedan slottsvandring haha. Efter slottsvandringen ville jag köpa en highlighter som jag visste fanns på Åhlens men tacka gudarna att Anna var hungrig.. Vi gick in på en thaibuffé vid Drottninggatan och hade precis hunnit äta upp första rundan då vi ser massa polisbilar åka i sjukaste farten och sen ett 30-tal människor fly i panik. Vi förstår ju självklart INGENTING men kollade definitivt i tidningen för att checka läget. "Lastbil har kört in i Åhlens, Terrorattentat." Våra hjärtan hoppade ur kroppen. Det började ringa i allas telefoner, ryktas om att en man gick runt beväpnad och det varresturangen stängde för allmänheten. Ingen kom in och ingen kom ut. Jag fick meddelande om att jag skulle hålla mig borta från fönster men problemet var att det var STORA fönster. Vi satt inlåsta i 2 h tills vi vågade springa till centralstationen som för övrigt var evakuerad, det var den näst närmaste vägen till hotellet om man bortser från åhlens. Vi fick springa lite krångligt då dom spärrat av lite här och där men när vi väl kom fram till hotellet var det en sån lättnad, även om alla gator runt om vårt hotell var avspärrade och fullt med poliser samt helikopter ovanför oss så var vi nöjda. Vi klarade det. Det var lite kortfattat av vår händelse lite såhär drygt en vecka senare haha, men helt ärligt så har det satt sina spår. De första nätterna var svårt att sova då jag såg händelsen där alla sprang i panik om och om igen i huvudet. Jag har fortfarande svårt att äta tillräckligt bra om dagarna då jag kopplar det med händelsen och hungern bara försvinner men framförallt har jag sett vilka människor som brydde sig mest under händelsen, vilka som har lagt onödiga kommentarer och tror att man kommer över sånt här lätt. Jag fick en mild upplevelse av hela händelsen men om du inte var där så har du ingen talan på hur jag ska känna.

HUR SVÅRT SKA DET VARA?

2017-03-29 13:32
Från Amandathun

Hur svårt ska det vara att uppdatera bloggen? Haha tydligen väldigt svårt för mig, men kanske inte så konstigt då jag spenderar majoriteten av min dag i soffan.. Låter lika tråkigt som det är haha! Vad har hänt då? Jo jag har vart på typ 100 intervjuer känns det som, fick inga jobb MEN när jag väl fick ett jobb så har allting nu släppt.. ALLA jobb som jag vill ha ringer helt plötsligt och ba hej vi vill erbjuda dig jobb, så nu sitter jag i en väldigt jobbig situation ska jag meddela er. Allt detta med jobb osv har fått min bägare att totalt rinna över tyvärr... min stress och tyvärr ångest har blivit maxade (för min del) och jag känner bara för att ge upp, känner mig så misslyckad haha.. Jag är en arbetsmänniska som helst vill jobba så mycket som möjligt men nu har jag för mycket valmöjligheter och vill ha tre av 4 jobb som jag just nu kan välja mellan... Hur väljer man? Hur kan jag tacka nej utan att känna mig som ett asshole? Gud detta är verkligen skitjobbigt haha... Har ni tips så pls tell me.

RULLAR PÅ

2017-03-19 16:36
Från Amandathun

Haha visste att jag inte skulle sköta bloggen så bra som jag önskat. Det har inte hänt så jätte mycket faktiskt, jag har hjälp morfar att jobba på en mässa i Stockholm.

Min fina vän Josefine har fyllt 21 och annars har jag inte gjort något speciellt. Jag tänkte göra lite olika ögon sminkningar nu ikväll när jag är ledig haha så kanske kommer någon bild senare ikväll vem vet haha.

LASHES

2017-03-01 14:42
Från Amandathun

Började dagen med en franskund, blev väldigt långa och fina! Efter det har jag bara chillat, men tänkte nu dra till Emma med semlor och mysa haha sen kungsmässan woho.

YESTERDAY

2017-02-26 19:52
Från Amandathun

Gårdagen bestod av stress men lugnade sig mot kvällen då vi kollade en liten spelning på Centralen haha, efteråt var det "efterfest" haha men ingen fest direkt utan vi firade väl typ deras spelning genom att ta en öl eller två kanske tre haha ;) Det var en väldigt trevlig kväll kan jag säg, det var dock piss väder men vi klagade inte för det :)

Lashes on fleek yaas

2017-02-25 15:37
Från Amandathun

Nej tyvärr, jag har fortfarande inte hunnit ta några kort haha. Är sjukt stressad nu med då jag just nu är i Gbg om senast en timme ska vara klar för partaj mm känns sådär? Så hinner faktiskt Inte skriva så mycket mer då jag dör av stress strax haha... och ja jag hade bara en fin Snapchat bild med mina nya fransar

IT'S A BEAUTIFUL DAY

2017-02-24 17:12
Från Amandathun

Gud vad fint väder det är idag! Dagen började på arbetsförmedlingen där mötet bara varade i en kvart haha, han tror inte jag blir kvar där länge och det stärkte självförtroendet lite. Sedan åkte jag hem till Emma för att käka sedan tillbaka till stan för ytligare en intervju, på vägen till restaurangen ringde en annan person som ville boka Skype intervju haha. Emma piercade sig och sen åkte vi hem.

Väl hemma kände jag för att städa bilen så äntligen är den ren inuti, när det kommer till utsidan så hade vattenslangen frusit så haha ja den får vara lite skiten ett tag till... ikväll blir det bio och imon nya fransar som jag längtat!

GLÖMDE

2017-02-23 21:33
Från Amandathun

Är det bara jag som inte är förvånad över att jag glömde fota idag? Jag sov alldeles förlängde, tyckte synd om mig själv pga halsont och åkte sedan till stan för att köpa lister till hallen haha. Sedan dess har jag vart i soffan HELA dagen och sökt jobb, sjukt var desperat jag är nu ska jag säga er.

Imorgon ska jag starta dagen på arbetsförmedlingen tyvärr, sedan ska jag ha två intervjuer och efter det bär det av till Gbg (förhoppningsvis) för jobbmässa. Har dock ingen som vill följa med mig och det suger ju ganska hårt faktiskt då jag helst inte vill åka själv när jag vet att minst 5 vänner skulle behöva följa med.. men men får ta mig själv i första hand.

Bilden är btw från P3 guld galan, mysig kväll ❤

SYSTER

2017-02-23 10:20
Från Amandathun

Några bilder som jag tog på min syster för någon vecka sedan, gud vad kul det var att dra ut att fota igen. Älskar att fota andra i någon rolig miljö, här ville vi ha grushögar i bakgrunden men när vi väl kom dit så insåg vi att det inte var det stället vi tänkt åka till från början haha. Får bli en annan gång, men vad tycker ni? Jag är faktiskt väldigt nöjd, har dock inte redigerat dom så mycket förutom ljus och kontrast.