RSS - xml

Kontrollerades senast: 2019-04-19 18:27:37

Patrizia Abelli

patrizia blogg på Nouw

Min förlossningsberättelse

2019-02-09 16:45
Från patrizia

På tisdag är det åtta veckor sedan förlossningen, så nu känner jag att det är dags att skriva ner en förlossningsberättelse innan jag glömmer bort hur det var. Så vi kör!

13/12 - 17/12 Latensfasen: Jag började få värkar 13/12, dock väldigt svaga och jag tog det som förvärkar. Men ganska snabbt, typ redan dagen efter så ökade värkarna i intensitet. Här började hoppet stiga och jag trodde verkligen att det var på G, vilket det var på sätt och vis, men efter en kontroll på förlossningen så var jag bara i latensfasen. Under dessa dagar så hade jag värkar konstant ungefär var tionde minut, och jag åkte in för att få sovdoser på förlossningen två gånger. Dom här värkarna gav inte mer än att jag öppnade mig ungefär 3-4 cm på fyra dagar.

Jag och Fredrik låg hemma i soffan, hade Harry Potter marathon och åt mat typ. Vi bara väntade på att det skulle dra igång på riktigt, vilket det inte gjorde. Bröt ihop totalt ett par gånger och tänkte att hon aldrig skulle komma, och den 17/12 fick jag nog. Jag var helt slut efter alla värkar, och dom gjorde så himla ont (ingenting jämfört med aktiv förlossning, men där och då). Varken smärtstillande eller varma duschar hjälpte, så Fredrik fick ringa in till förlossningen för att jag grät för mycket för att orka ta ännu ett samtal med dom. Vi fick komma in och jag kände mig bara likgiltig och var helt inställd på att vi skulle bli hemskickade med ännu en sovdos.

Vi kliver in på förlossningen och jag är helt rödgråten, dom förstår direkt att det var mig dom pratat med tidigare haha. Vi fick en barnmorska som skulle göra en kontroll på mig, och hon konstaterade att jag var nästan fyra cm öppen men hade fortfarande för få värkar för att bli inskriven. Däremot så hade dom TACK OCH LOV en gräns på att dom endast får ge ut två sovdoser (vilket jag redan fått), och det slutade med att hon kom in med ett band med mitt namn på. Då förstod jag att jag skulle bli inskriven och både jag och Fredrik fick typ glädjetårar.

Direkt när jag blev inskriven så fick jag ta ett bad. Låg där i någon timme tror jag, det var skönt att få bada men skulle inte säga att det var någon vidare smärtlindring. Jag tror att det hade funkat bra om det var min första dag med värkar, då man blir mer avslappnad. Men eftersom jag var inne på dag fem med värkar så krävdes det lite mer. Resten av kvällen hängde vi inne på rummet, spelade kort och kollade på Vänner. Jag fick en spruta morfin som funkade bra, men jag sov väldigt dåligt på det. Vaknade iallafall upp efter några timmars sömn den 18/12 och nu börjar förlossningen.

18/12 Förlossningsdagen: På morgonen kommer den nya barnmorskan in tillsammans med en student, presenterar sig och utför en kontroll. Nu öppen cirka 5 cm med oregelbundna värkar. Hon berättar att dom ska ta hål på hinnorna och sätta in värkstimulerande dropp. Nu kör vi, nu ska bebisen ut! Ganska omgående när dom satte droppet så kände jag att värkarna blev otroligt intensiva, och jag bad om lustgas. Den fungerade på så sätt att jag typ hade något annat att tänka på, eftersom jag var tvungen att andas på ett visst sätt. Här börjar det bli ganska luddigt, allt går liksom i ett. Men jag minns att jag sitter på en pilatesboll och får värk efter värk som gör så sinnessjukt ont, skulle gissa på att det var 5 värkar på 10 minuter här, och dom är extremt intensiva. Det dröjde inte länge innan det var ohållbart, och jag tackade ja till epidural. Jag hade hört sedan innan att det kan ta väldigt lång tid innan läkaren kommer, eftersom att det är så pass få personer som får sätta EDA. Men jag hade tur, han kom inom 30 minuter. Att sätta epiduralen kändes ingenting, det gjorde inte ont över huvud taget. Antagligen eftersom att jag hade så starka värkar som tog över smärtan Och när den började värka, alltså HALLELULJA moment! All smärta försvann, och jag låg bara och sov tills att jag var öppen 10 cm.

När jag väl var helt öppen och hon skulle glida ner så tog det lite tid, och det kändes lite kaosartat i rummet. Mycket folk kom och gick, förstod inte riktigt varför. Har förstått nu i efterhand (genom journalen) att Elsie blev stressad i magen och hennes CTG gick ned lite då och då. Eftersom att det började bli lite kritiskt för henne så beslutade de sig för att hjälpa till med sugklocka. Och det finns nog inte en enda kvinna i ett förlossningsarbete som blir glad när det ordet nämns, och jag var inget undantag. Jag hade ju inte heller krystat länge alls och hade därför kraft kvar, vilket gjorde mig ännu mer besviken. Men självklart så var det viktigaste att bebisen kom ut och mådde bra, så sugklocka fick det bli. Dom behövde dock bara hjälpa henne ner en liten bit, förbi en kant, så jag fick avsluta krystandet själv. Dock så hade epiduralen värkat så bra på mig att jag inte fick några krystvärkar... Så jag körde "ned med hakan och tänk att du trycker ut en tampong"-tekniken som jag hade läst om innan, och det funkade!

Med feberfrossa (som var typ det värsta av allt), ett enormt illamående och noll krystvärkar så lyckades jag ändå krysta ut min lilla tjej. Var skapligt stolt över mig själv då! Och klockan 18:37 den 18/12, efter fem dagar med värkar och nio timmars aktiv förlossning kom hon. 3590 gram och 51 cm lång av ren och skär perfektion <3

Gravid vecka 35 - 38

2018-11-27 18:30
Från patrizia

Hej vänner! Oj oj oj, nu börjar det närma sig slutet på den här graviditeten. Är idag i vecka 37+4, vilket betyder att bebisen är färdigbakad och kan komma i princip när som helst. Dock har jag en känsla av att det kommer dröja iallafall ett par veckor till.

Mående: Jag mår bättre än jag trodde att man skulle göra när man är såhär gravid. Tyckte typ att det var jobbigare sist jag skrev då jag tyckte att allt var väldigt tungt. Nu har jag vant mig lite och det med att jag kände mig yr osv sker inte lika ofta längre. Har börjat få en del molande värk i magen och sammandragningar, men det ska tydligen vara normalt i slutet och antar att det är förvärkar? Blir dock bara typ glad när det kommer för då känns det som att det närmar sig.

Kost och cravings: Dricker julmust varje dag och det är min enda "craving" (eller så är det bara väldigt väldigt gott). Annars så är jag bara väldigt hungrig och försöker att alltid äta när jag är det, och äta hyfsat bra mat då jag vill vara laddad om förlossningen skulle sätta igång. Hört att det är bra att preppa några veckor innan med mat och sömn, så man orkar mer.

Vikt och kropp: Magen putar ut mycket! Jag tror typ att den putar ut mindre än vad den gör så jag går alltid in i saker med den och spiller mat på den, haha. Är också tyngre i kroppen och känner mig otymplig. Längtar verkligen tills jag får tillbaka "min" kropp igen.

Övrigt: Som sagt, förlossningen närmar sig. Känner mig förvånansvärt lugn och taggad inför den, men det är nog kroppen som ser till att jag känner så. Hade jag haft panik så hade det ju inte funkat liksom. Mina oroligaste tankar just nu är om Fredrik kommer vara hemma när det startar (eftersom att han jobbar natt och det är vanligt att det startar på natten) och kommer jag fatta att det är igång?! Haha, antagligen så förstår man, men tänk om jag förstår det för sent? Så hinner inte Fredrik hem och jag får föda i vardagsrummet. Okej, ganska orimligt nu när jag skrev det men. Längtar iallafall tills vi får träffa vår lilla prinsessa.

Svart nagellack och en jobbig natt

2018-11-12 09:31
Från patrizia

Topp 3 bästa besluten för den här hösten var att köpa svart nagellack. Älskar!

Godmorgon! Har själv vart vaken sedan 06.45 då jag skulle in till skolan för att jobba med ett grupparbete idag, men hamnade hemma i soffan istället. På väg till Sthlm fick jag reda på att det var tågstopp, elfel, bränder och allt vad det var så det kändes inte ens lönt att försöka ta sig in. Fick vända hemåt när jag nått Upplands Väsby. Självklart segt, men nu känns det som man haft en produktiv morgon så det är ju en fördel iallafall.

Har för övrigt haft världens sämsta natt. För det första kunde jag inte somna förrän efter 01.00 då jag kände mig orolig i kroppen och hade ganska intensiva sammandragningar. Och sedan vaknade jag till hela tiden då jag sov oroligt. Får verkligen sota för när jag är igång lite för mycket nu. Men har så svårt att bara ta det lugnt... Snart är den här graviditeten avklarad iallafall och jag ser verkligen fram emot det.

Idag blir det en hemmadag. Ska jobba lite med skolarbetet hemifrån, kramas med Fredrik och sedan får vi se om det blir något festligare än så. Hoppas att ni får en bra måndag! x

Två nya inköp

2018-11-06 17:02
Från patrizia

Tänkte bara snabbt visa upp mina senaste favoritinköp. Två muggar ifrån Cervera ifrån märket Broste Copenhagen. Aldrig hört talas om det innan men jag älskar deras grejer. Vill ha både tallrikar och fler muggar därifrån. Jag tycker verkligen att det är viktigt vilken typ av mugg jag dricker mitt kaffe eller te ur, och dessa gjorde kaffet dubbelt så gott. Haha, kan inte vara ensam om att känna så? Te blir absolut godast i mina muggar från Rörstrand Ostindia kollektionen, hehe.

Sedan hittade jag och F den gulliga bodyn i sammet med ett matchande hårband inne på Åhléns. Tanken är att lilla baby ska ha på sig det på nyår. Alltså tänk att hon är här snart!! Och tänk att det är nyår snart? Det är typ lika sjukt. Känns som det bara var någon månad sedan det var nyår sist. Men så tycker jag att det känns varje år.

Graviduppdatering vecka 32 - 34

2018-10-31 15:37
Från patrizia

Äntligen tänkte jag ta tag i att skriva en till graviduppdatering. Jag vet iallafall att en har väntat på det (Sara R, hehe). Senast jag skrev så var jag i vecka 31 och nu är jag i vecka 34 (33+5). Vilket innebär att det endast är sex veckor kvar till bebis är beräknad. Det känns verkligen svårt att greppa. Sex veckor är ju liksom ingenting men det känns ändå så långt bort på något vis? Tror inte riktigt man kan mentalt förstå det förrän det sker.

Mående: Nu känner jag mig verkligen gravid. Det är tungt i form utav att jag blir yr typ jämt, och har en konstant känsla utav en tyngd på magen (inte så konstigt kanske, haha). Men ni vet när någon typ ligger på en och man får panik att den måste flytta sig, typ så känner jag väldigt ofta. Har hört att den känslan ska försvinna när baby fixerar sig iallafall så det är mitt hopp just nu. Hon har alltså inte fixerat sig än, men legat med huvudet neråt i cirka sex veckor nu så håller tummarna att det sker inom de närmsta veckorna.

Kost och cravings: Näe, fortfarande inga cravings. Verkar som att det inte blir roligare än bakverk och dryck. Min törst håller fortfarande i sig och jag kan dricka massor. Kissar inte heller ut det på samma sätt som om jag druckit de mängderna som icke gravid, så jag behöver nog det ökade vätskeintaget.

Vikt och kropp: Magen är en riktig kanonkula nu, jag vet inte hur den ska kunna bli större haha. Läste nånstans dock att den inte växer så mycket mer i storlek nu, utan att den mer åker neråt och sådär. Men vi får väl se. Det är konstigt att jag typ inte har känt att magen växt så mycket, det har liksom skett väldigt sakta men säkert. Och nu kan jag inte förstå hur den blev så stor plötsligt? Men måttet på livmodern är bra och hittills har jag gått upp drygt 12 kg. Träningen får jag anpassa mer och mer för varje pass. Det är häftigt hur kroppen verkligen säger till en hur man kan träna och inte och jag kör stenhårt på att lyssna på kroppen.

Övrigt: Just det! Vi har ju vart på föräldrakurser. Det var tre tillfällen där vi gick igenom förlossning, amning och första tiden med bebis. Vi var en liten grupp på ca 10 personer, vilket var mysigt till skillnad från andra ställen där man kan få sitta i stora salar med massor utav blivande föräldrar. Man lärde sig lite nytt, främst om amning för mig då jag redan är väldigt påläst om förlossning. Men mest skulle jag säga att det var bra att gå dit rent mentalt, man förstår lite mer nu att vi faktiskt ska bli föräldrar, och det är snart.

Fick bli en väldigt snabb och halvdålig bild på magen i vanlig ordning. Men är så dålig på att ta fina bilder... Ville få upp det här inlägget nu iallafall så gjorde det bästa utav situationen, hehe.

Blivit överraskad med en babyshower!

2018-10-29 19:15
Från patrizia

Ja, som rubriken lyder så blev jag överraskad med en babyshower igår! Alltså jag vet typ inte vad jag ska börja skriva. Har fortfarande inte riktigt kunnat smälta att man kan bli så uppvaktad av sina nära och kära. Att dom lagt ner så mycket tid och planering på mig och baby utan min vetskap. Blir lite gråtig så fort jag tänker på det. Men jag kan ju berätta om hur det gick till iallafall.

Igår så hade jag och Fredrik lovat min syster att vi skulle vara barnvakt till hennes son ett par timmar under dagen, vilket vi var. Detta var då alltså för att hålla kvar mig i Sala men det visste jag ju inte då. Efter vi hade vart barnvakt så sa mamma att någon som "säljer babykläder i jättebra material" var i stan och ville att jag och syrran skulle med och kolla på det. Jag är ju på så fort någon nämner babykläder så det var inte svårt att få med mig på det.

När vi är på väg till den personen (som inte finns förstod jag sen) så ringer Oda mig och säger att hon ska åka hem till Stockholm snart, men att hon gärna vill ge mig en klänning till bebisen och att jag bara skulle kunna svänga förbi hos hennes mamma då hon hade klänningen där. Jag anar fortfarande ingenting och tycker inte heller att det är märkligt, så jag ber mamma svänga förbi hos Oda.

Jag går upp till dörren och knackar på och så öppnar Oda, och sedan går allt i slow motion typ haha. Det första jag ser är Julia som åkt hem ifrån Sälen som jag inte träffat på flera månader, och sedan alla andra ansikten på mina närmsta vänner och alla skriker "SURPRISE!!!". Jag blir så sjukt chockad och typ backar ut genom dörren och börjar gråta, skratta och alla känslor på en och samma gång.

När dom väl fick in mig så hade dom dekorerat så sjukt fint, bakat massa goda grejer och styrt upp med lekar och presenter. Jag fick bland gissa ingredienserna på olika sorters barnmat, gå tipspromenad och annat kul. Och så fick vi JÄTTE fina presenter till baby.

Ja, skulle kunna skriva ännu mer utförligt om allting men då skulle texten bli alldeles för lång. Jag trodde aldrig att jag skulle kunna bli så överraskad och jag tror ärligt talat att en babyshower inte är jättebra att ha för en höggravid person hahaha, den chocken satt i länge. Nej, skämt åsido, jag är enormt tacksam över hur alla har fixat med det här bakom min rygg och kommer aldrig att glömma den dagen. <3

Fishtaco

2018-10-26 13:11
Från patrizia

Oops, nu var det ett tag sedan jag uppdaterade här. Men jag har inte riktigt fått in "blogg"-tänket känner jag. Glömmer bort att ta bilder och ens reflektera över vad jag gör. Nåväl, mat verkar jag aldrig glömma att ta bild på så delar med mig av onsdagskvällens fishtaco som jag och Fredrik gjorde. Vi hade torsk med fishtaco-krydda, och olika tillbehör såsom mango, avokado, picklad rödlök, majonäs etc. Busenkelt och väldigt smarrigt.

Och på tal om att vara dålig på att ta bilder - Har inte heller tagit en enda magbild sedan senaste graviduppdateringen. Så vill inte göra en ny uppdatering utan bild. Tänkte försöka få till en under helgen iallafall så att det inlägget kan komma upp snart. Har ändå vart på föräldrarkurs och lite sådant som kan vara kul att skriva om.

Men vi hörs om inte allt för länge igen!

Good morning!

2018-10-12 15:03
Från patrizia

Såhär mysig morgon hade jag idag. Innan jag blev gravid så tyckte jag mycket om att ta en kort promenad innan frukost för att vakna till och få igång kroppen. Har dessvärre inte kunnat gjort det då jag alltid vaknar upp vrålhungrig och typ svimmar om jag inte äter direkt. Men idag kände jag faktiskt att jag kunde gå en liten sväng innan frukost och jag blev påmind om varför jag brukade tycka om det så mycket. Vädret var helt perfekt också. Soligt, krispigt och höstigt. Gick i cirka en kvart och åt sedan den goda frukosten ovan. Morgonen är verkligen min favoritstund på dagen!

Nu är det ju helg också! Jag sitter på tåget på väg till Sala och ikväll blir det bio och eventuellt en liten träff med en saknad vän. Har känslan av att detta kommer bli en bra helg.

Gravidupdate - Vecka 30 och 31

2018-10-11 17:16
Från patrizia

I vanlig ordning flyger veckorna förbi, och imorgon går jag in i vecka 32! Så här kommer en graviduppdatering för vecka 30 och 31.

Mående: Har haft två relativt bra veckor! Ryggen är inte värre än sist så det känns bra, hade fått lite smått panik om det hade eskalerat. Känner mig ganska rastlös i kroppen, kan inte riktigt finna ro. Och sover inte speciellt djupt, drömmer och vaknar till en del på nätterna. Men läste att det var vanligt då man förbereder sig inför vad som komma skall så det känns helt okej ändå.

Kost och cravings: Har mer cravings på dryck än mat nu. Några saker som får det att vattnas i munnen är bubbelvatten, jordgubbssaft, cola zero och julmust. När det gäller ätbara saker är jag mest sugen på frukt så det äter jag väl en om dagen iallafall. Annars äter jag på som vanligt och äcklas inte av något speciellt eller så.

Vikt och kropp: Jag börjar känna mig ganska fint gravid nu om man får säga så. Magen är verkligen en kula och kan inte misstas för något annat än en gravidmage och i övrigt syns det liksom inte så mycket att jag är gravid. Känner mig lite svagare i kroppen, att jag i vissa övningar på gymmet har lätt att känna mig lite svimfärdig, så nu börjar jag få anpassa träningen. Lägger absolut mest fokus på att träningen ska utföras för välmående och inte resultat, och så kommer det vara ett bra tag framöver. Känns hur bra som helst!

Övrigt: Jag tror att hon kan ha börjat/har fixerat sig nu. Känner mest hennes fötter uppe vid revbenen och har gjort ett tag, sen en känsla i bäckenbotten som att hon typ borrar sig neråt. Nu vet jag ju inte hur det ska kännas när bebis fixerar sig men kan tänka mig att det är något sånt. Vi får se nästa gång vi är hos barnmorskan. Hoppas iallafall så kan man släppa tanken om vändningsförsök, hört att det ska vara ganska så obehagligt hehe.

Nästa vecka är det dags för föräldrarkurs och det ska bli spännande! Återkommer med hur det var i nästa update.

En helt vanlig dag i livet

2018-10-04 17:28
Från patrizia

Hej på er!

Idag är en sån dag som inte är speciellt rolig men ändå väldigt nödvändig. Har liksom fått saker gjorda, och det är alltid tillfredsställande.

Jag började min dag med att sova ut, så jag vaknade av mig själv vid 9.30 ungefär. Som alltid nu för tiden så var jag superhungrig direkt när jag vaknade, så nästan direkt satte jag på kaffebryggaren och kokade ägg. Åt min frukost i sängen framför Youtube, så jag hade verkligen den bästa starten på dagen enligt mig.

Efter några timmar av slappande så bytte jag om till träningskläder och gick till gymmet. Ben och rumpa stod på schemat idag, och det gick jättebra. På bilden ovan ser ni hur jag ser om jag kollar ner på mina fötter, haha. Börjar få en riktig kanonkula nu.

När jag kom hem så slängde jag ihop en lunch. Idag blev det tonfisk blandat med keso, ägg, bulgur och blandad sallad. Åt tre majskakor (chia och havssalt) med jordnötssmör och banan på till dessert också, men tog ingen bild på de. Det är dock ett HETT mellis-tips, himmelskt gott.

Och därefter har jag städat hela lägenheten. Den är ju inte speciellt stor dock som man kan se på bilden, hehe. Men det var fan ansträngande ändå. Har ju haft problem med ryggen på senaste och det är ganska illa just nu när jag vart igång så mycket idag.

Nu sitter jag med datorn i sängen igen och har precis duschat och BUS:at mig, och nu blir det bara att ta det lugnt resten av kvällen. Hoppas att ni får en fin kväll!

Första gången vi fick gå in i vår nyproduktion

2018-10-04 00:16
Från patrizia

Som jag skrev i mitt senaste inlägg så kommer jag att uppdatera här i bloggen om lägenheten som jag och Fredrik köpt. Kommer verkligen vara roligt att kolla tillbaka på senare när allt är klart tror jag.

För att dra historien om lägenheten så hade F köpt en nyproduktion i centrala Uppsala innan vi träffades, en tvåa på 56 kvm. Tyvärr visste han ju inte att vi skulle bli tre personer som skulle komma att flytta in i den hehe, så vi kommer ju bara att kunna bo i den några år innan det är dags för lilla baby att få ett eget rum. Men det är ett senare problem. Vilket fall, när jag blev gravid så kände jag att jag ville vara med och äga lägenheten så jag ska alltså köpa in mig på den.

Förra veckan så fick vi, som sagt, för första gången gå in i vår lägenhet, och det var ju långt ifrån klart men det var ändå så himla roligt att få se den IRL.

Här nedan kommer lite bilder på hur den ser ut just nu. Inflytt kommer att ske i slutet på mars 2019 om allt går enligt plan.

Jag blev så himla glad när jag såg att väggfärgen i sovrummet var exakt som vi ville ha det. Det är så himla lätt att den här typen av blå kan göra sig jättefin på en liten yta, och inte alls se lika bra ut när det målas i ett helt rum. Men det blev perfekt och precis som jag tänkte mig i huvudet. Rätt möbler till det här så blir det tio poäng.

Såhär ser vårt kök ut so far... Man ser ju alltså grunden men inte mer än så. Tror iallafall det kommer bli väldigt bra när det är klart. Dock så hade vi tänkt att vi skulle ha ett runt matbord, men det tar nog dessvärre upp för mycket plats. Så det blir att gå på jakt efter ett snyggt rektangulärt bord istället.

Den högra dörren på bilden är där ytterdörren kommer att vara, som inte finns ännu. Och det rummet man kan skymta in i bredvid är toaletten. Där hade dom dock inte gjort något alls än så tog ingen bild där inne.

Och här är partiet av vardagsrummet där vi förmodligen kommer ha soffa, soffbord etc. Där ser man även väggfärgen vi valde i resten av lägenheten (förutom toaletten). Den är lite mer grå än den lite varmare vita som ursprungligen skulle vara på väggarna. Mycket nöjd med den färgen också! Hoppas att det gör sig bra till golvet som ska läggas senare.

Så som ni ser, det är långt ifrån klart men dom har kommit en bra bit. Och vi bor längst ner så vår lägenhet är den som blir sist klar. Men enligt projektledaren så ligger dom i fas så det känns bra. Längtar så himla mycket tills vi får flytta in och göra det till vårt hem. Mitt och min lilla familjs. <3

Min helg - Lägenhetsbygge och massa mat

2018-10-01 13:20
Från patrizia

Dags igen för ett inlägg om min helg! Jag har inte skrivit något sedan förra veckan då jag haft fullt upp. Men har iallafall haft en väldigt bra helg.

Fredag: I fredags så skulle jag och Fredrik på en visning i lägenheten vi har köpt. Den håller på att byggas nu och det var första gången vi fick gå in i den och kolla. Dom hade faktiskt kommit långt med allting, och låg i fas vilket kändes skönt. Ibland blir ju nybyggen försenade, men så verkar det inte bli för oss. Jag tänkte faktiskt att jag skulle göra en egen kategori om just lägenheten, så det kommer ett separat inlägg med fler bilder som jag tog senare.

På kvällen så bestämde vi oss för fredagsmys! Jag har haft craving på kebabtallrik i princip sedan jag blev gravid, men har inte ätit det då jag inte äter kött. Så vi bestämde oss för att testa göra en hemmagjord kebabtallrik. Vi använde Hälsans Kök's "Pulled Beans" och stekte i kebabkrydda, till det skar vi potatis i pommesform i ugnen och köpte kebabsås på pizzerian. Det smakade SÅ HIMLA GOTT, nästan som riktig kebab.

Lördag: Och sedan var det ny dag och lördag! Då hade jag gjort planer med min vän Oda som bor i Stockholm att ses och hänga lite. Så vi tog pendeln in och jag mötte upp henne. Ganska direkt kände vi att vi var sugna på lunch, dock tog det någon timme innan vi hittade vart vi ville äta. Som det brukar bli när man inte har någon plan och ingen riktigt vet vad man är sugen på. Det slutade iallafall med en falafelrulle på Falafelbaren.

Vi hängde där i någon timme innan vi gick vidare till ett annat ställe där jag tog en kopp te och hon ett glas bubbel som vi satt och snackade över i några timmar till. Det är så mysigt att träffa vänner när man inte ses så ofta, samtalsämnena tar liksom aldrig slut.

Jag såg ut såhär...

Söndag: Vi vaknade upp hemma och var sugna på söndagsfrukost! Så jag bestämde mig för att baka scones, som inte blev så lyckade, hehe. Men dom gick ner för mig, Fredrik fick ge sig på det vanliga rostbrödet haha. Efter frukost så åkte vi in till Uppsala för att gå runt lite på Gränby. F skulle köpa en skjorta och jag fick med mig lite basplagg (har växt ur typ alla jag har så var tvungen att köpa lite preggo-plagg). Kvällen avslutades i soffan framför en serie.

Nu blev det väldigt mycket mat i det här inlägget men det är ju en av mina största passioner här i livet, plus att det är typ det jag kommer ihåg att fota av någon anledning?

Nåväl, det var iallafall min helg. Nu ska vi till badhuset och simma. Puss!

Gravid vecka 29 - Vi fick känna på hennes huvud!

2018-09-27 14:53
Från patrizia

Dags för ännu en gravid uppdatering! Denna gång för vecka 29. Är idag i vecka 28+6 och går därmed in i vecka 30 imorgon. Haha, alltså det är verkligen förvirrande med dom där veckorna. Och jag vet aldrig själv vad jag ska säga när någon frågar heller. Men går efter gravid-appen, tänker att det är ett säkert kort.

Mående: Har för mig att det var ganska så illa med ryggen sist jag skrev, och det är väl fortfarande mitt största problem. Men fasen vad mycket bättre det blivit sedan vi köpte gravidkudden! Så nu kan jag liksom leva med det. Andra skillnader sedan sist är att jag känner mig väldigt full i magen (ni ba no shit?) vilket gör att det känns ganska tungt att andas och att det ibland känns som jag ätit en sjurätters när jag inte ätit på flera timmar. Lite drygt men kan liksom fungera ändå.

Kost och cravings: Nope, fortfarande inga cravings. Jag kan dock äta lite "nyttigare" mat igen. Sedan gör jag ju typ inte det, hehe. Men blir inte lika äcklad av typ en fräsch sallad utan det känns mer lockande nu. Sen måste jag ha något sött efter middagen. Min nya favorit är vaniljkvarg med granola, mmm...

Vikt och kropp: Har fortfarande inte vägt mig sedan BM för drygt tre veckor sedan. Jag var där igår men vi vägde inte. Men vet ni? Jag har typ släppt lite på ångesten inför viktuppgången. Det är så sjukt skönt. Har helt enkelt accepterat och litar på att min kropp går upp det som min kropp behöver, sen om det är 10, 20 eller 25 kg får vara struntsamma. Så länge jag känner mig stark och nöjd med det jag ser i spegeln så är det liksom en bagatell vad som står på vågen. Och nuuu mina vänner har jag verkligen en gravidmage, alltså den är DÄR. Och den är välkommen. Känns mycket mer verkligt och mysigt.

Övrigt: Igår hos barnmorskan så såg allting jättebra ut, väldigt skönt. Hon sa att kurvan på mitt magmått (eller livmodermått? Vet faktiskt inte vad dom mäter) är "ett skolboksexempel" #nöjdtjej Hahah, måste ändå få skryta lite om det. Också så mysigt att få höra hennes hjärta igen. Och vi fick känna hennes huvud! Hon låg med huvudet neråt och då kunde man liksom känna sidorna av hennes huvud med händerna utanpå magen. Det var wow.

Min helg

2018-09-24 19:23
Från patrizia

Här kommer ett litet inlägg om min helg. Vet att jag brukade göra såna här inlägg förut och jag både gillar när andra gör det och att själv göra det. Så vi kör!

I fredags så spenderade jag morgonen i Stockholm eftersom att jag och F hade vart barnvakt dagen innan till min systerson. Vid 11:30 hade jag dock tid hos min frisör i Västerås så vi åkte tidigt. Fy vad jag hatar trafiken i Stockholm btw, både i stan och på motorvägen. Usch. Men vi kom fram helskinnade iallafall, hehe, efter många om och men.

Jag vet inte om det var gravidhormonerna som bestämde vad jag skulle göra med håret eller hur jag kunde vara så galen men jag valde iallafall att bli brunett! Haha. Efter typ sex år som blond? Blev väldigt nöjd med färgen men det har vart riktigt ovant. Börjar iallafall vänja mig nu och det känns bättre och bättre för varje dag. Har ingen bra bild på hur håret blev men ni kan ju se på tidigare inlägg.

I lördags så var ju jag med mamma och shoppade grejer till lillan som jag skrev tidigare. En overall som hon kan ha i vinter och en tjockare filt att ha i vagnen och sådär. Sen köpte vi plagg i lite större storlekar (typ 62) då vi redan har det mesta till nyfödd-tiden. Sen vet man ju inte hur stor hon är när hon kommer och hur snabbt hon växer i de större storlekarna. Det är sjukt vad mysigt det är att köpa kläder till sin lilla bebis. Kan inte förstå att hon ska ha dom på sig?

Och igår, söndag, blev en lugn dag och kväll. Det skrev jag också om igår. Rätt dumt nu i efterhand att jag ska skriva om min helg och sen har jag redan skrivit om två av dagarna? Haha, nåja. Fredrik kom hem vid 21:30 iallafall och då åt vi Max framför Love Island. Maten var så sinnessjukt god! Jag åt en Crispy no Chicken. Alltså har ju ätit den förut men #preglife är lika med när jag är hungrig är det jag äter det godaste som finns.

Och det var lite från min helg.

Hoppas att ni också haft en bra helg och en bra start på veckan!

Sushi sunday

2018-09-23 20:21
Från patrizia

Hallå söndag! Ännu en helg börjar lida mot sitt slut, och jag ligger i sängen med datorn i knät och väntar på att Fredrik ska sluta jobbet vid 21 och komma hem med mat till oss. Jag har önskat Max till middag. Det är jävligt gott och jag slipper handla/laga mat. Perfekt!

Annars så har jag inte gjort något märkvärdigt idag. Jag åkte hem från Sala på förmiddagen och passade på att handla med mig sushi hem till lunch. Har vart sugen på det ett tag nu så det fick bli idag. Sedan slappade jag bara hemma och tog en liten kvällspromenad. Nu börjar det verkligen bli kyligt (endast skönt om ni frågar mig), så skulle ha min dunväst på mig. Insåg dock att den inte går att stänga längre, haha. Magen börjar verkligen ploppa ut nu.

Alltså promenader i all ära, det är verkligen skönt och uppfriskande. Och jag älskar att blanda mina dagar mellan styrketräning och promenader, speciellt nu under graviditeten när jag inte kan höja pulsen på samma sätt. Men nu har jag endast kunnat ta dessa promenader och inte vart på gymmet på TVÅ veckor då jag vart förkyld så länge. Usch, känns inte rimligt?! Börjar dock känna mig lite piggare nu så hoppas att jag kan köra igång lugnt senare i veckan.

Köpte min favorit "Crispy California" från Sushi Yama. Tips!

En liten kvällsuppdatering

2018-09-22 22:42
Från patrizia

God kväll vänner! Idag är det lördag och jag är i skrivande stund hemma hos mina föräldrar i Sala. Jag vaknade upp här imorse för att jag och Fredrik hängde här med dom igår kväll. Jag blev kvar över dagen och även nu inatt igen lite oplanerat. Ingen är dock hemma så jag ligger mest ganska utslagen i bäddsoffan och kollar på TV i min ensamhet, ganska gött med tanke på att jag är väldigt trött.

Dagen har jag i vilket fall spenderat med mamma. Vi har gått runt i massa butiker, både här i Sala och i Västerås, och shoppat kläder till bebis. Mysigt med en mamma och dotter dag som ändå inte händer allt för ofta. Jag tänkte iallafall göra ett "min helg" inlägg imorgon så då berättar jag mer och kanske lägger upp bild på lite av det vi köpte. Nu ska jag borsta tänderna, tvätta ansiktet och lägga mig o slå på någon film att somna till. Puss!

Live från bäddsoffan, hehe.

Att vända en dålig dag till en bra dag

2018-09-19 20:45
Från patrizia

Imorse när jag vaknade så hade jag ärligt talat ångest i samma sekund som jag slog upp ögonen, för att jag visste att det var en sån planlös dag. Jag såg framför mig hur jag skulle vara stationerad på samma plats hela dagen, precis som gårdagen. Missförstå mig rätt, jag kan älska såna dagar också. Men på senaste tid har det blivit lite för många och då känns det inte nice längre.

Jag bestämde mig iallafall för att försöka skapa en "att göra"-lista i mitt huvud, för att hålla mig sysselsatt och göra dagen till en bra dag. Ändra mitt mind-set liksom. Så nu klockan 20:30 så har jag faktiskt haft en relativt produktiv dag som inte vart speciellt uttråkande. Listan såg typ ut såhär:

- Rensa lådor: Vi flyttar i november och för att spara lite tid så rensade jag ut massa krams i våra lådor. Så tråkig grej men så skönt när det är gjort!

- Ta en promenad: Solen sken och det var tillräckligt varmt för att gå i linne. Så jag sög in den sista sensommaren och promenerade. Måste dock erkänna att jag är lite trött på sommaren? Skyller på att värme är jobbigare som gravid, hehe.

- Plugga: Hade lite jag kunde göra i mitt grupparbete så passade på att fixa med det.

- Måla naglarna

- Baka kanelbullar: Har vart sugen på att baka länge nu så tog tag i det! Avnjöt ett par till kvällsfika med ett glas mjölk. Det var gott men nästa gång blir det mer fyllning.

Blev alltså en ganska händelserik dag trots allt. Nu ska jag bara ta det lugnt dom sista timmarna av dagen, är så varm och har sammandragningar tror jag? Så det behövs. Imorgon väntas en roligare dag då jag och Fredrik ska vara barnvakt till min systerson. Mer om det imorgon.

Öppnar bloggen

2018-09-19 17:52
Från patrizia

Har skrivit här för att uppdatera mina närmsta om min graviditet. Men nu är graviditeten inte hemlig längre så har bestämt mig för att öppna bloggen. Under senaste tiden har jag känt mig ganska rastlös och uttråkad. Tyvärr har det blivit så att jag och mina vänner bor en bit ifrån varandra, och skolan tar inte jättemycket tid av mig, vilket leder till att jag känner att jag inte gör så mycket. Detta tillsammans med mitt intresse för text och bild, har gjort att jag vill ta upp bloggen igen. För att ha något att göra när jag känner mig uttråkad, och för att uppfylla behovet. Såna infall som jag får titt som tätt helt enkelt, och som håller i sig ett tag. Så får vi se hur länge det håller i sig den här gången. Och hur ofta jag skriver. Och om vad jag skriver. Jag tycker i vilket fall som helst att det är väldigt roligt och givande. Så vi testar och ser helt enkelt!

Gravid vecka 27 och 28

2018-09-18 18:19
Från patrizia

Nu är jag i vecka 28, 27+4 och tänkte att jag ville göra en uppdatering innan jag går in i vecka 29 - Alltså tredje och sista tremestern!

Mående: Rent generellt mår jag bra! Jag orkar med min vardag och allt sånt där. Men ryggen har verkligen börjat störa mig ordentligt. Kan ha ont från att jag vaknar, och har jag inte det så får jag ont efter att ha suttit i skolbänken i bara någon timme och sedan håller det i sig hela dagen. Tack och lov så har vi köpt en gravidkudde till mig nu (den bakom mig på första bilden) och det är det bästa vi kunde gjort. Det underlättar verkligen för mig och jag känner att det är mycket bättre då jag antagligen sover i en bättre position för ryggen. Så den är en jävla dröm! <3 Jag vill verkligen inte klaga och jag mår som sagt fortfarande relativt bra, men lite får man klaga iaf.

Kost och cravings: Den här börjar bli så tråkig att skriva något på för det är verkligen samma svar jämt. Dock har mitt sug för lösgodis faktiskt minskat lite nu när jag tänker efter, va jävligt sugen på det där ett tag hehe.

Vikt och kropp: Har ju inte vart hos BM sedan sist så har inte vägt mig, och det är nog bäst om jag lämnar det där till henne vilket fall. Det känns fortfarande jobbigt men försöker tänka att det är bara en siffra på en våg och det har sin förklaring, och då känns det lite tröstande. Har inte kunnat träna på en vecka då jag åkt på en rejäl förkylning men känns ändå som att jag orkar ta i på gymmet och så fortfarande. Då gör inte ryggen ont heller så det är jätteskönt.

Övrigt: Jag har fått en riktig gravidhjärna och gör konstiga saker lite titt som tätt haha. Igår kväll till exempel så råkade jag ha på ansiktsrengöring som tandkräm på tandborsten? Haha inte ens lika tub. Tur att jag kom på mig själv innan jag började borsta tänderna. Känns som att det var något mer jag tänkte skriva här men kommer inte ihåg nu så får ta det nästa gång hehe.

En bild från sängen idag med min älsklingskudde bakom <333

Och en till från efter duschen idag när jag står upp. Hon växer så det knakar

Gravid vecka 25 och 26 - Besök hos barnmorskan och köpt vagn!

2018-09-06 16:13
Från patrizia

Mående: Nu börjar jag faktiskt känna av ordentligt att jag är gravid. Börjar verkligen känna mig tung och det är inte lika "lätt" att ta sig fram, och magen är lite bökigt i vägen. Kan dock fortfarande böja mig ner och så, men inte så länge till skulle jag gissa på. Och min ryggvärk som jag skrev om i förra inlägget blir bara värre och värre vilket suger. Har svårt att sitta i skolan en hel dag, och rör jag mig för mycket får jag också ont. Så funderar på att boka tid hos någon som kan sånt där. Men bortsett från att jag känner mig tyngre och ryggsmärta så mår jag fortfarande bra. Börjar faktiskt vänja mig vid tanken på att jag ska bli mamma, det känns inte LIKA sjukt längre (trots att det ändå känns heeeelt sjukt, hehe).

Kost och cravings: Inga direkta förändringar där, inte heller upplevt någon direkt craving. Lever för mitt citronvatten iofs, så det är väl de isåfall. Annars är jag bara mer hungrig, så mycket mat och fortfarande husmanskost är det som gäller.

Vikt och kropp: I måndags hade vi vecka 25 besöket hos barnmorskan vilket också var första gången jag vägde mig sedan invägningen. Har hittills gått upp 9 kg och väger nu 63 kg. Kändes spontant lite mycket, och blev ärligt talat rätt nedstämd. Men jag måste ju påminna mig om att det SKA vara så, och det är rimligt för mig och min kropp. Annars hade barnmorskan sagt något. För övrigt känner jag mig stark i kroppen och är tacksam över att jag kan hålla i min träning i princip som vanligt. Blev väldigt ärligt här nu men känns ändå skönt att skriva av sig om tankarna, tror faktiskt det är vanligare än man tror hos gravida kvinnor att tycka att viktuppgång är jobbigt. Men det får man ju inte prata högt om.

Övrigt: Ja som sagt så var vi hos barnmorskan vilket också innebar att vi fick lyssna på hennes hjärtljud för första gången! Det var en så häftig och fin stund. Och alla tester var bra med storlek på livmodern, hjärtljuden, blodsocker, vikt osv. Enda är att jag måste börja äta järntabletter varje dag istället för varannan då jag låg lite lågt där. OCH JUST DET vi har köpt barnvagn! En Joolz Day 2, som jag aldrig hade hört talas om förut men älskar. Var helt säker på att det skulle bli en Bugaboo men både jag och Fredrik föll för Joolz. Nu står vagnen i lägenheten och det känns så mysigt att hon kommer att ligga i den snart <3

Vecka 22, 23 och 24

2018-08-21 18:25
Från patrizia

Guuud vad snabbt tiden har gått sen jag sist skrev. Är liksom inne i vecka 24 nu (23+4 för att vara exakt). Men det känns typ roligare att skriva när jag har några veckor på nacken, då hinner det hända lite mer.

Mående: Mitt "allmäntillstånd" är fortfarande bra. Det är iofs vanligt i dessa veckor tror jag, ovanligt med illamående och sånt efter första trimestern. Däremot har jag haft lite krämpor typ som jag fick utomlands. Vi har spenderat senaste tio dagarna i Spanien och har haft ganska så ont i ryggen under slutet av resan faktiskt. När jag har legat ner på stranden så har jag känt av som att det strålar i högra skinkan, och kände av samma sak på gymmet idag när jag låg på golvet. Tänker om det kan vara någon typ av foglossning? Det känns ju dock bara när jag ligger på hårt underlag och aldrig annars så jag vet inte. Vi får se hur det artar sig helt enkelt. Har inte tagit så mycket hänsyn till min kropp och att den är gravid hittills, då jag inte känt att jag behöver det, men nu under resan kände jag faktiskt att jag borde växla ner lite för min egen skull.

Kost och cravings: Som sagt så har jag ju vart i Spanien så jag har ju verkligen kunnat stilla mina cravings under resan så det har räckt och blivit över. Åt chokladfondant fyra av kvällarna till exempel och det var magiskt! Plus massa annat som jag var sugen på. Så nu känner jag mig sugen på fräschare mat och känner verkligen att det är min kropp som vill ha det. Behöver nog en del vitaminer skulle jag tro efter tio dagar med mestadels pommes, bröd och annan näringsfattig (men ack så god) mat. Magen växer iallafall på ordentligt nu och gravidmagen blir allt tydligare hela tiden även om den kanske inte är jättestor.

Övrigt: Hon rör sig massor där inne och känner nu att jag blir typ orolig om jag inte känt henne på länge. Vet att jag innan graviditeten typ tänkte att "men herregud sluta överdriv" när jag såg någon skriva eller prata om oro kring minskade fosterrörelser. Men nu är man där själv och försöker tvinga fram rörelser så fort jag kommer på att jag inte känt något på ett tag, hehe. En grej som känns skönt också är att bebis har typ 25% chans att överleva utanför magen om hon skulle födas nu - Även om det helst absolut verkligen inte får hända då.

Två från stranden, brösten växer på iallafall :))) blivit framtung pga det, haha. När ska dom sluta?! Vill inte att dom ska bli större nu.

Senaste bilden på magen som är tagen igår på gymmet.

Gravid vecka 20 & 21

2018-07-30 20:27
Från patrizia

Kör uppdatering för två veckor då veckorna gått ihop lite. Nu känns graviditeten äntligen lite som en nedförsbacke. Har passerat 50% så nu känns det som att man kan börja räkna neråt. Dessutom har vi varit på RUL och fått reda på att vi ska få en liten flicka. <3 Och en sån lättnad att allt såg bra ut på ultraljudet. Älskar henne redan, fast jag inte ens vet vem hon är. Lite sjuk känsla.

Mående: Har inte haft någon skillnad på mitt mående tror jag. Tror att jag är lite piggare nu än jag vart tidigare och känner mig liksom inte gravid egentligen. Ända är att jag är HELT slut efter jobbet, mer än som icke gravid. Men jobbar min sista vecka nu så det känns skönt!

Kost och cravings: Känns som att jag äter mer än någonsin nu. Men jag antar att det är en kombination av mitt fysiskt krävande jobb där jag är igång hela tiden, tillsammans med att bebisen behöver mer näring nu när hon börjar bli så stor. Enligt min gravid-app är hon 24 cm nu, WHAT?!
Kände av något som jag antar kan liknas med en craving också, och det var att jag blev plötsligt sugen på leverpastej när Fredrik åt det på sin smörgås. Och jag har aldrig gillat leverpastej. Så gissar att jag behövde järn typ?

Vikt och kropp: All viktuppgång sitter på magen och brösten skulle jag säga. Alltså det börjar bli jobbigt med brösten nu, allt känns tight och sitter åt. Och folk säger att dom blir typ dubbelt EFTER födseln, vet inte hur jag ska klara det? Nej fy, det är faktiskt inte alls kul. Och magen växer sakta men säkert men den är inte jobbigt stor än. Ser fortfarande mest ut som att jag ätit gräddig pasta varje kväll under en period, hehe.

Övrigt: Hon har börjat sparka!!! Hon lever verkligen loppan där inne, och det både syns utanpå och känns. Jag och Fredrik upplevde första sparken tillsammans vilket var mäktigt. Jag sa till honom att "nu känns det som att hon rör sig" och han ville känna varpå jag säger att det är helt omöjligt för honom att känna något nu, det är för tidigt. Men så fort han la dit handen så fick han världens kick, haha! Så vi båda kollade på varandra och vart helt chockade. Nu rör hon sig mest hela tiden. Trodde det skulle kännas creepy men det är faktiskt bara mysigt. För övrigt så sjukt att jag kan säga hon och inte den?

Gravid vecka 19

2018-07-18 21:01
Från patrizia

Nu går veckorna så himla snabbt känns det som? Men ändå typ inte. Känns i vilket fall som helst som att det har hänt litegrann sedan sist jag skrev, och det är bara en vecka kvar till rutin ultraljudet! Det känns verkligen som en stor milstolpe. Så nästa gång jag skriver vet jag förhoppningsvis om det är en pojke eller flicka i magen.

Mående: Fysiskt så känns allt toppen. Känner mig hyfsat energifylld och inte lika trött längre (trots att det är stor skillnad från innan graviditeten). Dock är det extremt jobbigt att vara gravid i den här SINNESSJUKA värmen. Det känns väldigt påfrestande med värmen typ inuti kroppen, lite panikkänslor. Utöver det har jag känt mig ganska moody denna vecka. Är lättretlig, känslig och typ lite kaxig? Hahah. Den som märker av det mest är väl Fredrik men det är sånt man får acceptera som partner kan jag tycka.

Kost och cravings: Ingenting speciellt denna vecka heller. Har druckit massor av citronvatten iofs, men det gillar jag som icke gravid också så vet inte om jag ska kalla det för en craving.

Vikt och kropp: Alltså nu är magen aldrig platt längre. Fram tills för några dagar sedan så var den platt på morgonen, men nu är den inte ens det. Den nedersta bilden i det här inlägget är tagen på morgonen när jag ligger ner, och då kan man liksom se livmodern utanpå magen. Det går inte att "dra in den" längre, som det annars blir när jag ligger på rygg. Känns så mysigt!!

Övrigt: Nu när jag sommarjobbar på Apotea så går jag cirka 25 000 steg om dagen, minst. Vilket såklart tär lite på mig. Jag klarar det, men det blir inte så mycket ork över till styrketräning. Det känns lite jobbigt, då gymmet är en stor del av min vardag och jag är van att vara där flera gånger i veckan. MEN - Är såklart glad att jag ens orkar med mitt jobb. Det finns de som redan nu lider av foglossning och vätskefyllda ben och fötter. Och jag är glad för varje dag jag inte lider utav av något sådant. Men det är iallafall en omställning som vart lite jobbig.

Började också gråta här om dagen för att Fredrik föreslog att vi skulle äta kikärtsbollar med lingon och potatis. Jag blev så ledsen att han ens kunde föreslå en så konstig kombination, hahaha.

Gravid vecka 18

2018-07-09 18:13
Från patrizia

Dags för graviduppdatering för vecka 18. Jag tycker att det känns som att man är i en period då det inte händer speciellt mycket, jag går mest och väntar. Väntar på att få gå på rutinultraljudet (som är om två veckor, längtar!), väntar på att känna någon typ av rörelse inifrån magen, väntar på att magen ska växa något. Ni fattar. Allt står mest still just nu, iallafall för mig. För lillen står det väl allt annat än still, den har mycket jobb att göra varje dag. Den är liksom 18 centimeter nu???? Kan verkligen inte förstå att det är en mini-människa som är 18 cm i min mage.

Mående: Just idag har faktiskt vart en sämre dag, då jag redan imorse vaknade och mådde illa och så har det fortsatt mer eller mindre under hela dagen. Har känt typ som att jag konstant har lågt blodsocker. Dagar som dessa hör dock till ovanligheten tack och lov. Vaknade inatt också med en extrem smärta i sidan av magen, men jag gick upp och kissade för att sedan somna om, och imorse så kändes allt bra. Så var förmodligen gaser eller något. Så mitt mående är alltså generellt bra, men med en sämre dag idag.

Kost och cravings: Den här veckan har jag inte haft något speciellt sug. Jag är mest mer hungrig än vanligt (av uppenbara skäl) och försöker se till att stilla hungern när den kommer med det som jag är sugen på i stunden. Men om något så är det fortfarande söta grejer jag är sugen på, som det vart under hela graviditeten.

Vikt och kropp: Jag passade på att väga mig när jag var hos mina föräldrar i helgen, och om den vågen stämmer så har jag gått upp ungefär 2,5 kilo sedan inskrivningen hos barnmorskan som var i vecka tio. Magen börjar puta lite nedtill, och är väldigt spänd. Fortfarande ingen typisk "gravidmage", men det är mest skönt. Kommer nog hinna både få en mage och tröttna på den innan det är dags att få ut bebben. Det enda är väl att jag får hjärnspöken och undrar om h*n växer där inne, eftersom att det inte växer utåt. Men - Förmodligen så är allt bra i magen, och jag växer nog utåt också, bara sakta men säkert så att jag själv inte ser det.

Övrigt: Har insett en ny grej som har kommit med graviditeten. Det här hände faktiskt första gången när jag var i kanske vecka två eller något, alltså innan jag ens visste att jag var gravid. Det är iallafall att jag har ett nytt sinnesläge, som jag gissar beror på hormonerna. Och det innebär att en situation kan börja med att jag asgarvar, och sen är det som att jag skrattar så mycket att det blir obehagligt, och jag får plötsligt en känsla av att jag är ledsen istället och börjar då gråta okontrollerat. Hahaha, alltså det är så läskigt och konstigt när det händer, har aldrig vart med om liknande innan.

Gravid vecka 17

2018-06-30 21:57
Från patrizia

På senaste tiden har jag haft ett sånt sug och behov av att skriva av mig, så som jag får någon gång om året (vilket är anledningen till att jag börjar blogga en gång om året och sedan slutar när jag tröttnat). Men den här gången så är det av en specifik anledning, och det är att jag är gravid. Shit. Det känns lika sjukt varje gång jag skriver eller säger det högt. Det är såklart helt fantastiskt, men också så extremt läskigt. Jag är en person med behovet att skriva ner när det händer stora saker i livet. För att sortera, bearbeta men framför allt i detta fall för att minnas och kunna se tillbaka på. Jag vet också att jag har ett antal nyfikna vänner som vill ha uppdatering då och då.

Jag är i skrivande stund i graviditetsvecka 17, alltså 16 fulla veckor plus en dag idag. Wow. Känns som att det var igår jag kissade på stickan i vecka 5-6 någonting, men samtidigt känns det som en evighet sedan. Det är så mycket som har hänt sedan dess, framför allt med mig mentalt såklart. Varje dag är en inre förberedelse inför en fortsatt graviditet, förlossning och livet som mamma. Tänk er, att jag ska bli mamma?

Hur mår jag då? Jag har haft extremt tur hittills. Har knappt mått illa, har god aptit, kunnat träna som innan, inte haft några komplikationer med blödningar, smärtor eller liknande. Det ända som har vart är att jag har vart väldigt trött. Men det har mest vart skönt, älskar känslan av att stänga ögonen och kunna somna direkt utan en hjärna som går på högvarv. Sedan hade jag lite problem med magen under första tiden av graviditeten, då jag var väldigt trög. Men det börjar bli bättre och bättre. Så jag hoppas att jag är en sån som har tur och får fortsätta må bra fram tills bebisen vill ut. :-)

Kost och cravings: Som jag skrev innan så har jag oftast väldigt god aptit. Jag kan äta det mesta, men det får inte vara "för nyttigt". Innan jag blev gravid så älskade jag att göra nyttiga bowls fyllda med sötpotatis, grönkål, kikärtor, sallad och så vidare. Skulle fan aldrig stoppa i mig det nu, mår illa när jag tänker på det hahaha. Det som funkar bäst för mig att äta är husmanskost. Jag äter i vanliga fall inget kött förutom fisk, men har haft ett väldigt köttsug. Så det har blivit mycket lax och sill såhär i midsommartider. Sedan smakar jag faktiskt kött av Fredrik ibland då jag tror att det är extremt viktigt att lyssna på sin kropp under en graviditet. Utöver husmanskosten så har jag ett sötsug efter typ donuts, godis och liknande vilket är olikt mig då jag verkligen är en salt-person i vanliga fall. Skulle aldrig köpa godis före chips till exempel. Nu är det tvärtom. Och sedan älskar jag apelsiner, grapefrukt, syrliga äpplen och vatten. Mmmm, önskar jag hade en apelsin nu...

Vikt och kropp: Jag har ingen aning om hur mycket jag har gått upp om något. Äger själv ingen våg. Men ville ändå ha med rubriken till framtiden, då man gör kontroller hos barnmorskan. Jag har inte fått så mycket mage ännu. Om man känner mig och ser mig utan kläder så ser man absolut att något har hänt. Men det kan lika gärna vara att jag är uppblåst. Den största förändringen har nog skett på brösten, dom började växa typ samma dag jag blev gravid och fortsätter stadigt att växa. Använder redan amnings-BH och har gjort i någon månad för att jag inte kan ha mina vanliga BH:ar, hehe.

Övrigt: Köpte mina första gravidbyxor idag! Har inte behövt använda så mycket jeans nu då det varit varmt, men tänkte att jag skulle testa mina vanliga jeans och då fick jag andnöd haha. Så på jobbet har jag levt i träningstights. Men nu har jag iallafall ett par jeans att använda om jag känner för det.

Next up: Shopping i Uppsala

2017-05-06 12:45
Från patrizia

Spontan vinkväll

2017-04-29 20:18
Från patrizia

Exakt det här pågår hos mig just nu. Jag och Oda bestämde lite spontant att vi skulle ha vinkväll. Så jag har snabbt fixat mig och resultatet blev första och andra bilden. Ignorera min otroligt stökiga bakgrund (ja, jag måste gå ut med soporna! Haha). Nu har jag dukat upp med vin och tortillachips och inväntar henne.

Har för övrigt bara vart på kurs hela dagen så inget mer intressant att berätta där. Om någon var nyfiken liksom.

Ha en bra lördag peeps!

Önskelista: Skönhet

2017-04-29 12:00
Från patrizia

Tänkte dela med mig av lite omtalade (eller mindre omtalade) produkter som jag är sugen på just nu. Vi kör i kategorin skönhet. Inlägget innehåller inga ad-links, hehe.

Nicole Guerriero Glow Kit (HÄR!) // Jag älskar Anastasia Beverly Hills (speciellt deras highlighters) och jag älskar Nicole Guerriero. Så att dom skulle göra en collab... Ja, behöver väl inte säga mer.

LH Cosmetics Powder Puff (HÄR!) // Den här fick jag nys om på Anty's youtube-kanal. Kände direkt att en sån måste jag ha! Har liksom inte hittat ett bra sätt att fästa mitt puder under ögonen, men tror att den här kan hjälpa.

By Terry Brightening Serum (HÄR!) // Jag är ganska nöjd med mitt nuvarande serum från Estée Lauder. Men hade inte haft något emot att testa på detta, då jag hört väldigt bra om den, och att man får ett otroligt lyster vilket är typ det jag alltid strävar efter när jag sminkar mig.

By Terry Mascara (HÄR!) // Den här mascaran har jag faktiskt ett test på hemma just nu, och jag ä l s k a r den! Fransarna blir så långa, men ändå naturliga och noll klumpar. Bästa vardagsmascaran ever.

Ardell Demi Wispies (HÄR!) // Några utav mina favoritfransar kommer från just Ardell. Kvalitén är absolut godkänd för hur lite man betalar. Och jag tycker att just dessa ser väldigt fina ut. Skulle gärna bära dom på nästa festliga tillställning.

Urban Decay Naked Skin Foundation (HÄR!) // Det här är en produkt jag velat testa länge, sen den kom ut egentligen. Har hört otroligt bra om den, speciellt om man har oljig hy. Jag har dock inte speciellt oljig hy, vilket är anledningen till att jag inte slagit till. Samt att jag redan har så många foundations. Men som sagt - Hört väldigt bra om den, så skulle gärna testa den! Och om du har oljig hy kanske den är värd ett försök?

Clarisonic Mia (HÄR!) // Den här rengöringsapparaten har jag velat ha sååå länge. Men jag är helt enkelt för snål... Och den är alltid slut på hemsidan. Men du använder iallafall dig av den när du tvättar ansiktet. Man tar bara sin cleanser och sen så applicerar man med denna, och jag tror att den typ vibrerar eller liknande vilket ska göra att du får bort så mycket mer smuts än du får med bara händerna, vilket i sin tur leder till mindre finnar och andra orenheter.

Bare Minerals Mask Essentials (HÄR!) // Den här hittade jag igår när jag var inne och fönstershoppade på Kicks. Inget märkvärdigt egentligen. En borste du applicerar din ansiktsmask med, och en handduk du blöter för att ta bort masken med. Du kan ju ta en annan syntetborste och en vanlig handduk, men tyckte detta lilla sätt kändes så härligt och lyxigt ändå, hihi.

Dermalogica Cleansing Gel (HÄR!) // Och sist men inte minst, en cleanser från Dermalogica. Detta är en av flera saker jag vill ha från Dermalogica då jag blivit rekommenderad märket till min hy av en hudterapeut (gjorde hudtestet på Skincity och fick detta rekommenderat. Gör testet här!). Hittills har jag köpt en nattkräm. Sen köper jag nytt när min nuvarande motsvarande produkt tar slut.

God lunch och lite shopping

2017-04-27 16:21
Från patrizia

Idag är det dag 2 på min långledighet. Gårdagen spenderade jag i Sthlm.

Idag iallafall startade jag dagen med havregrynsgröt med banan, jordnötssmör, chiafrön och blåbär. Tyckte dock inte att jag fick till det så fotovänligt så blev ingen bild, hehe. Men det var iallafall sjukt gott. Det är ju typ det bästa med att vara ledig, att man kan äta så goda frukostar. ;-)

Frukostinspiration ifrån Pinterest

Efter löprundan mötte jag upp OdaMat & Prat för en lunch. Jag åt ett fiskpaket med torsk och lax som var väldigt gott. Och på torsdagar finns det alltid pannkaka där till efterrätt så det slank också ner. Nom nom. Vi satt och pratade där i två timmar och gick sedan ner på stan för att kika lite i gallerian.

Och jag fick faktiskt med mig lite saker hem. Bland annat en sport-BH, en vanlig "soft-bra" och ett värmeskydd som ni kan se på bilderna. Men också två par lösögonfransar, en ögonfransböjare och en träningstjocktröja som jag tänker ha när jag springer ute samt typ innan man blir varm på gymmet.

BH:ar från H&M, tror båda kostade runt 200-300 kr // Värmeskydd från Kérastase, 299 :- Det här är en refill för mig då jag haft en flaska tidigare men som börjar ta slut. Så jag kan varmt rekommendera denna om ni är på jakt efter något nytt, bra värmeskydd.

Nu har jag faktiskt bytt om till träningskläder igen, sitter i soffan med D och kollar på TV. Strax ska jag iväg på ett power pump pass. Ska bli riktigt skönt! Hoppas ni haft en bra torsdag hittills. <3

Jobb, gym och glass

2017-04-23 21:39
Från patrizia

Några bilder från min promenad hem från gymmet idag - 1. Jag, svettig och glad. // 2. Här var klockan runt 19.00 och vädret var ju amazing!!! // 3. Fotade av någon anledning mina ben och fötter? Och jag har av någon anledning ett skoavtryck på vänster lår, haha.

Hej guys!

Jag jobbade ju idag som jag tidigare nämnt. Dock bara 09.30 - 16.30 så inte världens längsta dag. Dock så har den vart ganska jobbig om jag ska vara ärlig då saker och ting inte gick som dom skulle. Men men, så kan det vara ibland.

Imorgon är det ju måndag så då är det ny vecka och nya tag. Haha, så förutsägbart. Men jag gillar det. Jag är en sån som gillar att "börja om". Det är därför jag haft typ 100 bloggar och rensade min bilddagbok en gång i kvartalet när jag var yngre, hehe. Lämnat den delen bakom mig nu dock. ;-) Nu kör jag nystart i livet varje måndag istället.

Efter jobbet bytte jag iallafall direkt om till träningskläder och tog min trötta kropp till gymmet. Var helt sjukt otaggad faktiskt, som man (iallafall jag?) brukar vara efter en arbetsdag. Men väl där så är det skönt och hemåt gick jag med humöret på topp, så det var absolut värt det.

Nu på kvällen så har jag tagit det lugnt hemma bara. Och smällt i mig vaniljglass med chokladsås och strössel. Haha.

Nu är det snart läggdags. Natti natti <3