RSS - xml

Kontrollerades senast: 2019-08-19 06:54:35

annielize blogg

annielize blogg på Nouw

Vad är det nu jag ska hitta på där borta?

2019-08-18 20:14
Från annielize

Okej, så kanske e bra att förklara för alla läsare (Hej släkten) var jag ska läsa, vad jag ska läsa, var jag ska bo, hur jag ska bo, hur länge är jag borta, varför åker jag, är jag taggad och vad tycker egentligen mormor om detta? (Hej Mormor, älskar dig!)

Först och främst så ska jag som sagt till "The united states of america" och till en stad som heter La Crosse i delstaten Wisconsin. Staden ligger vid Mississippifloden vilket är lite häftigt, har på min Bucket list att ta en simtur där. Får se om det händer! På University of Wisconsin - La Crosse ska jag läsa kurser inom Marketing and Management som tillhör Business Administration avdelningen eller hur man nu säger. Alla kurser är anpassande efter vad jag har läst tidigare på LNU och vad som kan komplementera till ordinarie utbildningsplan på mitt program.

Jag kommer bo tillsammans med 3 andra tjejer (alla från USA) på Reuter Hall (checka in nedanför). Som tur va har vi varsitt rum och sökte det med anledning av problemen jag hade i Brighton med sömn och så. Skönt att något "eget" också och stänga in sig. Mina rumskompisar är relativt yngre än mig, fortfarande en gåta hur mycket yngre, men det är jättetrevliga än så länge på det lilla vi har skrivit till varandra. Ser framemot att träffa dem.

Jag kommer vara borta en "semester" aka en termin vilket är ca 4 månader. Mellan 26/8 - 21/12 är jag på andra sidan atlanten och är riktigt taggad på att åka nu när det bara är EN VECKA tills resan börjar. Jag åker för jag har alltid velat prova på och se hur det amerikanska college-livet är, upp till bevis om det är som alla får de framstå eller om det framstår mer positivt än vad det är.

Det var väl en liten informativ beskrivning om vad som kommer ske och allt sådant där. Vad mormor tycker vet alla som känner henne. Skräckblandad förtjusning kanske är en bra beskrivning? Får fråga henne. :)

Ha De!

Nästa vecka åker jag...

2019-08-13 18:05
Från annielize

Okej, så jag tror det var igår på jobbet som det faktiskt slog mig ganska hårt. Jag åker nästa vecka till USA för att plugga på universitet i en termin eller en "Semester" som dom nu säger där borta. Detta är något som alltid varit så långt ifrån och nu är det så nära att man nästan kan ta på det. Det roliga i det här är att jag inte gjort någon som helst ansträngning för att börja packa eller skriva lista på vad jag ska ha med eller kollat om jag måste inhandla något, som typ adapter. Försöker hitta den jag köpte när vi åkte till USA i februari men den har nog fått fötter eller så har jag lånat ut den och inte fått tillbaka den. Sista är mest troligast.

Så, idag är det 12 dagar till resan mot USA börjar, det är 13 dagar tills flyget avgår från Landvetter och om 14 svenska dygn är jag i USA. (Lista ut den ni, haha)

De två sista veckorna består av jobb, träffa så många som möjligt, fira syrran och mig, packar, faktiskt kolla om jag behöver något, tvätta så jag har allt som jag vill ha med mig är rent, jobba, rida och mysa med Victor.

Ha De!

God morgon

2018-10-11 08:10
Från annielize

Hej Hallå.

Varit "försvunnen" nu i några dagar då det har varit full rulle eller så ha energin varit så låg. Har i alla fall de senaste dagarna varit i skolan, pluggat, varit i stallet och jobbat. SEN har jag äntligen varit på gymmet igår efter en lång och envis förkylning som fortfarande håller i sig lite. Men måste börja träna nå så man är redo för Beach 2019 eller hur? ;) hahah!

Idag blir det skola, är på väg redan nu för att jobba med grupparbetet innan en eftermiddagsföreläsning. Alltid lika kul att ha de eftersom man kommer hem kl 18.... Men Men, hockey på tv idag lagom till man kommer hem så det ska nog bli en bra kväll.
Börjar bli redo för helgen nu, första gången jag är ledig en hel helg utan att resa någonstans eller jobba någonstans. Ska bli riktigt skönt att ta en lång skogstur med pollen och dricka lite vin med Pawwe.

Ha De!

Rocker min nya snygga tröja till höger, as skön! -->

Sovit bort helgen?

2018-10-08 08:13
Från annielize

God morgon!

För mig känns det fortfarande som söndag idag, fast jag e påväg till Kalmar för att börja jobba med grupparbetet. Kan vara för att jag bokstavligen hela dagen igår. Somnade vid 23 och vaknade vid strax innan 12. Åt och Åkte därefter till hästen. När jag kom hem duschade jag och somnade vid 16-tiden igen och vaknade vid 19. Åt och somnade om vid 23. Sen hela natten utan problem och vaknade när klockan ringde 6.15. Jag kan inte förstå hur jag kunde sova så länge, aldrig gjort det tidigare även när jag sovit mindre dagen tidigare har jag alltid vaknat runt 8-tiden.

Förhoppningsvis var de sömn jag behövde för att orka med resterande av veckan. Förutom att sova bort helgen har jag jobbat 11 timmar och varit hos hästen. En ganska lugn helg utan några utropstecken. Nu hoppas vi denna veckan går bra med tanke på att det är ny kurs nu.

Ha De!

#morgonselfie haha!

Fredag

2018-10-05 10:20
Från annielize

God morgon.

Gårdagen gick riktigt fort, mest nog för att jag sov så länge. Skolan gick bra, hatar verkligen att dela in grupper själva för att som sagt blir det alltid någon utanför och i detta fallet är det som vanligt jag. Men hittade en grupp med flera från olika klasser så det blir nog bra. Hade en lugn trevlig kväll med bästis vovven i alla fall framför hockeyn och det blev till övernattning med lite sällskap i sängen.

Idag blir det ridning gånger 3 pass så kommer nog däcka ganska bra ikväll.
Ha De!

Värdelöst

2018-10-04 12:08
Från annielize

Ibland blir det inte riktigt som man tänkt sig. Hade tänkt gå upp vid 6 och gymma imorse, men tyvärr så hade jag extremt svårt att somna igår. Tankarna låg och snurrade så mycket att jag fick huvudvärk, tror jag inte somnade förrän efter 1. Så sov ut ordentligt till kl 10 imorse innan jag begav mig mot tåget för att åka till Kalmar och skolan. En total värdelös kursintroduktion på 1 timme som jag tyckte de kunde tryckt in på måndag nästa vecka istället för mellan 14-15 en torsdag, dagen efter en tenta. Visst hade jag kunnat hoppa över den men känner att dessa introduktioner är ganska bra för att förstå hur upplägget är, samt att vi ska dela in oss i grupper så det blir en skolgårdsfaktor där alla ska fixa ihop sig så snabbt som möjligt med sina kompisar och oftast blir det en över, troligen jag som vanligt..

Ha De!

Countdown

2018-10-03 13:14
Från annielize

Då var det 1 timme kvar till första tentan denna terminen. En hemmatenta som tur var, så länge den som klipper utanför är borta lagom till dess. Men med tanken på den snäva svängarna han tar så är det nog inga problem hoppas jag.

Sov ut imorse och tog sedan en promenad ner till stan för att köpa lite nödvändigheter och en kaffe. Tog en promenad för att komma ut överhuvudtaget idag och sen har jag typ alltid kört iden att man inte ska plugga samma dag som en tenta för man förvirra sig själv bara. Ibland har jag dock läst sammanfattningar typ 10 min innan, haha!

Håll tummarna för mig nu.
Ha De!

Saknar sommaren redan...

Regn Rusk & Tenta Plugg

2018-10-02 16:42
Från annielize

Denna dagen kommer verkligen inte bli särskilt rolig och har inte heller varit de tills nu. Tenta plugg och tvätt hela dagen fram tills 14 då man åkte ut till hästen och red i ösregn. Inte så fint som på bilden, de var för 2 veckor sedan och ganska tråkigt att hösten är här nu. Även om det innebär massa te, mysiga filtar och stickade tröjor.

Nu blir det dusch eftersom man är helt dyngsur och kall därefter... mer tenta plugg.

Ha De!

En vardag är svårt att fånga

2018-10-01 19:51
Från annielize

Första Oktober och Måndag. Är det den optimala starten på något nytt?
Kanske, Kanske inte. Det känns som man börjat om så många gånger så jag vet inte riktigt vad man kan göra annorlunda. Men Men, på onsdag är det första tentan för denna terminen och känner mig noll motiverad för den eftersom den är sjukt konstig. Hade i alla fall en någorlunda uppsamlings föreläsning idag och har hela dagen imon på mig att plugga också. Bästa är ju att det är en hemtenta så kan sitta hemma och skriva från mitt köksbord med en kopp kaffe och något att tugga på.

Idag blev det storhandling och gjort middagsschema inför veckan, bara luncherna som ska redas ut men vet inte riktigt hur dagarna ser ut så får köra freestyle där. Nu ska man försöka plugga någon timme till innan man måste få lite sömn. Knappt sovit något inatt på grund av tågförsening hem från Linköping och imorgon ska man upp och tvätta kl 7.

Ha De!

Mitt i veckan

2018-09-05 07:09
Från annielize

​Veckan har tickat på och skolångesten kom redan efter 2h kursintroduktion. Får hoppas att den lägger sig nu när informationen pumpas in i huvudet. Igår blev det en lång dag med Skola och sen jobb, åt kyckling men gröna grönsaker vid 22 igår. Lite sent för mitt tycke, men man är ju tvungen att äta. Nu blir det av mot skola för en ny dag.