RSS - xml

Kontrollerades senast: 2020-04-19 03:01:10

AnnaTannersjö blogg

AnnaTannersjö blogg på Nouw

Summering av allt!(del1)

2020-04-19 00:00
Från AnnaTannersjö

Ja, tyvärr försvann jag bara. Det var mer än ett år sen sen sist men tänkte skriva ett inlägg nu iallafall. Om vi drar allt kort, på vårvintern 2019 mådde jag generellt hyfsat kast men på tanke på att det var sista terminen i grundskolan för mig så var det hyfsat bra ändå. Början av min sommar tog jag det mest lugnt och umgicks med familj och vänner och bara var glad att jag hade tagit mig igenom hela grundskolan med faktiskt väldigt bra betyg enligt mig själv.

Sen så kom LHF(Luleå HamnFestival)som man bara var tvungen att gå på så jag var där i de dagarna de varade, sista kvällen av LHF åkte jag till min kompis mormor och morfars gård och tältade med hon och tre andra filurer och två av dem hade jag aldrig träffat(nervöst). De visade sig att alla var trevliga och vi åkte och badade, grillade lite och hade det gött(den kvällen började jag dejta en riktigt trevlig och gullig kille).

Helgen därefter åkte jag och mina föräldrar och min lillasyster Bella till Ume och spenderade natten där, jag fick förfrågan att ta ett hopp in jobb på klubbviken med början på dan efter och en vecka fram så de tackade jag ja till. Klubbviken var superrolig och älskar att jobba där ute, nackdelen är att det blir 80-100 minuter båt varje dag och att man kommer hem sent ibland, men det är det värt. Den killen jag skrev med under denhär tiden har sagt att det var nog hans värsta tid i hela sitt liv eftersom vi inte träffades nå och skrev knappt då jag jobbade. Efter den veckan på klubbviken hade jag jobb på EFS sundet och där bakade, städade stugor och kapell och även vände sandlådor jag och Jaden(min klasskompis från F-klass upp till mellanstadiet).

Sedan 11 e Augusti hände det att jag blev tillsammans med den där killen från tältningen, han heter Leo och är världens bästa kille❤️.

Dagen efter åkte jag ner till Stockholm med mina föräldrar och Bella och sov där en natt och sedan åkte vidare till Kreat! De var fint varmt och helt enkelt bra väder, de som var mindre bra var att i havet blev jag biten av fiskar och det gjorde ont och var väldigt obehagligt så jag badade mest i polen. Vi var på Kreta i en veckan och sedan åkte vi hem till Lule. Leo började sin första dag i 2:an på gymnasiet samma dag som vi kom hem men eftersom han började på eftermiddagen kom han till mig ändå. Sen började jag första året på Restaurang och livsmedel, de var spännande, nervöst och kul på samma gång, det gick bra och jag är supernöjd med min klass och lärare(om jag fortsätter med bloggandet så kanske det kan komma upp recept till och med).

Så nu är första delen ute och andra delen kommer imorgon så ni kan hålla utkik efter det

Men ha det bra så syns vi snart igen❤️

Ett speciellt nyår🎆

2019-01-26 06:00
Från AnnaTannersjö

Hej hoppas ni har haft en super jul och även ett bra nyår! Min jul var super bra, mysigt och härligt och mitt nyår var bra men bara lite annorlunda i år. Jag var på ett läger som heter Livskraft Polar(finns syd å norr beroende på vart man bor) och det var verkligen superroligt och de var även mitt första år som jag var på detta läger och hoppas jag kan åka nästa år igen. Livskraft Polar är i Älvsbyn folkhögskola och där hade jag varit tidigare när jag var på min första konfirmationsträff så lokalerna var inte så nya för mig. Det var jag och två till ungdomar från Luleå och samåkte med en av de(Johanna) och den andra(Elias(inte mitt ex)) träffar jag hyfsat ofta, vi kom dit i bra tid så vi hann packa upp å bädda där vi skulle sova. Jag och Johanna la oss i ett rum som det inte var någon i än så länge, sedan kom de kanske 9 personer till i samma rum. Det datumet vi åkte ner var 28 December 2018 och var där till 1:a Januari 2019.

Hur jag sov och sedan la Johanna sin madrass brevid min(hennes jacka också)

Hur en vanlig dag såg ut

Den 31:a December 2018 vid 22:00 när vi skulle på kvällsmöte på EFS(schemat för nyår såg annorlunda ut jämte med de andra dagarna), vi alla ca 120 personer var inne i den lilla hallen och de var så trångt. Efter jag hade varit inne i hallen i ca 5 minuter i väntan på att komma in i själva salen och från ingenstans känner jag att de blir svårt att andas och jag har hyfsat nyligen fått astma så jag tog med min medicin som jag hade i jackfickan å gick ut, trodde typ ett tag att jag skulle svimma. Efter att stått ute i ca 15 minuter och alla har gått in så gick jag oxå in för de kändes som om astmaattacken hade lugnat ner sig, efter ca 10 minuter gick jag ut och en kvinna kom fram till mig å frågade hur jag mådde å då sa jag att jag hade svårt och andas så hon sa att jag kunde sätta mig i soffan inne i matsalen, efter en timmes pratande med fyra olika vuxna och 1177(vårdguiden) om vi skulle åka till Piteås akut, så tillslut åkte jag och en av ledarnas fästman(eftersom mina föräldrar inte var med på lägret) mot Piteås akut, kom dit ca 23:40 och sedan efter ett tag fick jag göra en snabb undersökning med EKG å blodtryck och sedan fick jag andas in kortison(tror jag de var) och innan de dricka någon konstig vätska. Vi satt där till ca 00:05 och sedan åkte vi för att kolla när de fortsatte å smälla raketer och släppa kinesiska lyktor, och sedan drog vi oss tillbaka till Älvsbyn igen. Det som var mest sorgligt var ju att jag satt på akuten på tolvslaget. med sen efter min lilla tripp till Pite så var de öppen scen å sen skulle vi slå världsrekord med sätta flest köttbullar i ens mun på en viss tid(de var oväntat många). Efter de hade vi disco till kl 04:30 kanske sedan vid 06:00 så gick jag och Johanna och gymmade i källaren å alla tyckte vi var så konstiga. Jag,Johanna och vad jag tror tre till personer dygnade, det är tydligen någon tradition att man ska göra de. Vid 13:00 blev jag och Johanna hämtad av min pappa som körde oss tillbaka till Lule.

Ja detta var då mitt nyår och tog med de som var lite "roligt" enligt mig alltså att jag behövde åka in till akuten men hoppas ni har haft ett bra nyår! Vet att detta inlägget kommer ut sent men har varit så mycket i mitt privatliv som har gjort så att jag inte hunnit och orkat skriva inlägget, men nu är det ute och det är de viktigaste.


Men ha det bra så syns vi snart igen❤️

Vad har hänt❔

2018-12-25 23:30
Från AnnaTannersjö

Okej,vi ta det från sista inlägget kanske, när skolan slutade var jag hemma på lördagen och sedan åkte jag iväg på mitt konfirmationsläger i två veckor men uppehåll över midsommar. Under konfirmationen så lekte vi mycket lekar som att spela innebandy på en presenning med vatten och sopa på,vi fick lära oss om bibelns uppbyggnad och mycket mer om kristendomen(de var ju inte direkt konstigt),jag fyllde år och min kompis var bara tvungen att säga det när vi åt frukost så de sjöng för mig och då det var min födelsedag hade jag frågat om Elias kunde komma till sundet där jag hade konfirmationslägret och det fick han. Andra veckan när vi kom tillbaka var alla förkyla och hade svag feber, två var även hemma. Även andra veckan gjorde vi oxå massa saker som att bygga upp ett 20 manna militärtält fast bara 6 stycken skulle sova där(jag sov där inne och la mig under fönstret som inte slöt tätt och då de regnade blev jag blöt), hela våran grupp skulle till g-stans kyrka å öva till konfirmationsgudstjänsten och pröva kopporna de som var för sjuka för att cykla fick åka med minibussen å resten fick cykla, jag cyklade dit å prövade kopporna i Petregården sedan gick vi upp till kyrkan å övade hur vi skulle gå, efter ett tag började min kompis må dåligt å känna sig svimfärdig så jag sa till våran präst och sedan märkte jag hur dåligt jag oxå mådde så jag fick ta och lägga mig på en bänk. Vi skulle bara ta gruppfoto och enskilda foton sen skulle vi få skjuts "hem" av våran präst, våra ledare hade även bestämt att jag och min kompis skulle ta bild först så vi kunde åka. Senare på kvällen blev jag även döp.Under lägret spelade mitt "gäng" extremt mycket kort som bubblan,fisken,hjärterdam,New York och massa mer. Konfirmationsgudstjänsten gick bra vår grupp hade ett teaterspel som handlade om att en tjej som håller på att bli borttagen från gud på grund av pengar,alkohol,vänner/pojkvän och självmordstankar och sedan hittar hon tillbaka till Gud, de jobbiga med det var att JAG VAR GUD och denna pjäs spelades upp för över 300 personer, gissa om jag var nervös?


Sen efter konfirmationen flöt de på, jobbade,provspelade för en film, åkte och badade med kompisar,åkte till Stockholm,var på tivolit i stan(åkte en sak och det var en sak för mycket, jag kunde inte gå själv på 30 min) och mycket mer roligt!


Sen började skolan igen...

De blev som vanligt, gick upp kl 06:00,sminkade mig,åt frukost,borstade tänderna och sedan cyklade till skolan med ett stopp hos min kompis då vi alltid cyklar med varandra på morgonen. Hade dessa ordinarie mentorsdagarna som är så onödiga särskilt när man går i 9:an(det är iaf det jag tycker).

Jag och min kompis Emma var å fotade lite till min bilduppgift,å detta är en av alla färdiga bilder

Efter vi gått ett tag i skolan mådde Nina(min hund) sämre och sämre så efter mycket prat med veterinärer fram och tillbaka hade vi fått en avlivnings tid då hon skulle få åka upp till himlen och slippa all smärta, vi hade varit gång på gång till veterinärer och fått höja doser av medicin och få andra . Den 30:de Augusti 2018 kl 08:38 fick min älskade Nina somna in för evigt.Nina var en fantastisk hund som visste vart hon hörde hemma hon var som det yngsta barnet i familjen. Men det var inte det enda jobbiga denna höst, jag var tvungen att ta det svåra beslutet att göra slut med Elias av personliga själ.

Sen blev det december och då gick allt bara så snabbt, och helt plötsligt var de sista veckan i skolan. Men innan den veckan hade vi som flera andra skolor i Sverige "luciatåg" men på skolan jag går på har vi inte bara en spelning på skolan, utan vi brukar ha en turné.

Vårat schema är väldigt stressigt som ni ser på bilden ovanför.

Jag fick stiga upp 05:20 och ändå blev det stressigt, när vi alla var i skolans matsal började sjunga upp och så,sen bara rullade de på. Jag var lucia på hälsocentralen,Savoy och en av gångerna på flygplatsen och det var superkul verkligen så ifall ni har möjlighet att vara lucia var de! Ville helst av allt vara på hälsocentralen för att min mamma jobbar där och då skulle hon se mig som lucia å de är ju lite speciellt om man nu kan säga så, Savoy skulle jag egentligen inte vara på men eftersom hon som skulle vara där var lite yr och hade åkt hem efter den första spelningen på skolan fick jag hoppa in. På den första spelningen på skolan var den enda killen som går i kören lucia å jag tyckte han var super fin som det, det vill säga oavsett köns identitet ska du kunna vara lucia eller vad som. Sista veckan var väl bra, måndag,tisdag och onsdag hade vi 9:or enligt schemat. På torsdagen hade vi bouleturnering och vi 9:or hade volleyboll och vi ska varje år kläut oss för man kan vinna et bästa utklädnaden så vi bestämde oss för att vara "appar", vi van verken utklädnaden eller spelet i år. På fredagen var de finaler för 7:or(de har innebandy),8:or(de har basket) och 9:or och efter hade vi lunch och efter fick bi våra betyg.Vi slutade va 12:55 och efter de tog jag bussen in till stan och sedan var jag resten av kvällen där. Sedan på måndagen var det julafton och ska troligtvis göra ett inlägg om det oxå men vi får se. Förresten den 15 December graderade jag till 3 kyu (de vill säga grönt bälte) i ju-jutsu, Var osäkert ifall jag kunde gradera då jag bra gått en termin och har varit skadad både psykiskt och fysiskt så har inte kunnat träna.Men med mycket träning kunde jag äntligen gradera och de var så skönt att något jag verkligen längtat efter gick. Så sluta aldrig kämpa för något du vill. Och förlåt att det inte han komma upp nå fler Stockholms inlägg men jag har tänkt mer på mitt liv utanför bloggen.


Men ha det bra så syns vi snart igen❤️

Stockholm dag 1🌎

2018-08-13 18:00
Från AnnaTannersjö

På Jag vaknar kl 05:00 av mitt alarm,klär på mig de kläderna som jag hade tagit fram kvällen innan, linnet & skortan kommer från H&M, byxorna kommer från Cubus(jag har gjort hålen själv) och skorna kommer från NIKE.Jag sminkade mig lite lätt innan jag borstade tänderna och sedan. Sedan väntade vi in taxin

Vi checkade in vårt bagage,fick våra boardingkort och gick igenom säkerhetskontrollen, sedan satte vi oss och väntade på att få kom ombord på planet. Efter alla satt sig ner på sina platser får vi reda på att det är fel på en lampa så vi får inte lyfta, efter ca 7 min får vi lyfta och då känner man att det känns lagom säkert. Jag hann somna konstigt, men min familj väckte mig när vi fick frukost, jag åt den och den var helt ok jag gillar müslin väldigt mycket och efter jag ätit somnade jag snabbt igen. Jag vaknar igen när vi är på väg att landa.

Efter vi landat går vi av planet och går raka vägen för att hämta vårat bagage, medans jag stog och väntade på väskbandet skulle börja rulla gick de andra från min familj på toa,väskorna kom en efter en på bandet. När vi hade alla väskor började vi gå mot hissen som tog oss ner mot Arlanda Express. Efter vi åkt i ca 40 min var vi framme i Stockholm city. Sedan gick vi till vårat hotell som är en av alla tusen Scandic hotell som finns i Stockholm, vi fick vänta i ca 1 h innan vi fick våra rum. Efter vi hade väntat ett bra tag så fick vi äntligen våra rum, mina syskon och min pappa tog det lite större rum medans jag och mamma tog det mindre rummet. Vi lämnade bara väskorna och gjorde oss lite hemmastadd innan vi började röra oss mot tunnelbanan som skulle ta oss till Mall Of Scandinavia​!

Efter ett tags shoppande tog vi en paus och jag köpte en kycklingmacka och en dricka

Vi shoppade ett tag till och när vi började lessna så började vi ta oss mot MBQ(Mongolian BarbeQue). En av mina personliga favoriter när det gäller restauranger, jag beställde en cola och åt för det mesta sushi men även mongolian barbe que. Efter vi hade ätit upp betalat började vi gå mot hotellet men först ett stopp på 7 eleven, vi köpte två drickor och chips. när vi var på hotellet gick jag och mamma och lämnade väskor mm och sen gick vi över till de större rummet. Vi satt och pratade och hade det mysigt innan jag och mamma gick tillbaka till vårat rum och gjorde oss i ordning för att sova. Vid ca 00:00 tiden hörde vi att det var någon som bankade på vår rum och om jag ska vara ärlig så blev jag rädd(men det är inte så konstigt eller?) hur som så tror vi att han bara tog fel på rum för när jag gick för att kolla i det där titthålet såg jag ingen, men hade svårt att sova efter då det var massa ljud nere från gatan.

Det ska stå när istället för bär

Det var första dagen av min Stockholmsresa, förlåt att den blev sen ska verkligen försöka bättra mig. Men ha det bra så syns vi snart igen❤️

Sista dagarna i pugget📕

2018-06-22 00:00
Från AnnaTannersjö

På torsdagen(14/6-18) gick jag upp vanlig tid på vardagar som är 06:00, jag kan säga att det tog ett bra tag. Jag drog på mig ett par svarta träningsbyxor och min LJJK tröja ett par vita ankel strumpor, och sedan gick jag och åt frukost,borstade tänderna och sedan cyklade jag mot min skola. Vi hade brännboll och det vi hade på oss träningskläder, vi "städade" först eller ja bar instrument från våran mentors bil till musiksalen och sedan gick vi mot brännbollen.Vi var lite handikappade vårat lag då vår brännare inte fick prata då hon nästan hade tappat rösten så hon fick använda en visselpipa och vi var även ca 15 st medans de andra klasserna var ca 25 st. Vi möte föst 8B och de van med 1 poäng och de började som vanligt klaga på domaren att vi hade blivit brända på något tillfälle,men domarna ändrade sig inte. Jag kan säga att min klass 8C räknas som skolans särklass bara för att ingen är intresserad av bollsporter och många som behöver särskilda behov går där inklusive mig själv, men klassen är lugna (eller oftast,jag räknas nog till de högljudda ibland) och alla kan prata med alla fast vi är uppdelade i grupper som alla klasser är. Sedan mötte vi 8E och det vann med 13 poäng om jag inte har fel, sedan fortsäte vi och mötte 8D och sedan 8A. Vi förlorade alla matcher men vi hade inte så höga förväntningar direkt, men alla hade mer eller mindre roligt och jag hade skrikigt så mycket så jag var hes. När min klass spelade mot 8A var jag borta ett tag då jag hade repetition med kören inför skolavslutningen, eftersom jag hade skrikit så mycket var det svårt att ta de ljusa tonerna så ibland veck min röst sig och jag var den enda alten(de som sjunger mörkt) förutom vår lärare så jag fick klara mig själv. Men efter vi hade spelat brännboll och jag sjungit slutade vi och då åkte jag hem. Jag duschade,tog på mig en tröja och ett par jeans,åt middag och sminkade mig lite sedan tog jag bussen till stan och gick ner mot kulturens hus för att se NLVs avslutning. Jag kan säga att alla gjorde ett riktigt bra jobb men vissa var mer begåvade än andra. Sen fick jag springa till bussen och hann precis på, jag han komma in genom dörren och fixa till mitt smink lite innan mitt 15 års släktkalas började, jag är nöjd med det som jag fick då jag inte hade önskat mig något i princip, efter det kollade jag och Elias på High school musical innan han blev hämtad, sedan var det bara att gå och sova.

Utsikten från Luleå Domkyrka mot södra hamn.

På fredagen(15/6-18) vaknade jag vanlig tid kl 06:00, steg upp tog på mig en tröja och sedan satte jag mig och lockade håret, när klockan var ca 07:15 sminkade jag mig väldigt lätt just bara för att jag inte skulle hinna med att sminka mig mer, jag tog på mig ett par blå jeans,svart T-shirt,vita ankelstrumpor, ett halsband med ett hjärta i silver och sist ett armband som Elias oxå har som är blått och "vitt". klockan var 07:25 när jag börja äta frukost så det blev jätte lite frukost(vet att det inte är bra men ibland blir det så), efter jag hade ätit min lilla frukost tog jag på mig mina nya nike skor och min blåa bomberjacka och sedan hoppade in i bilen,(planen var egentligen att jag skulle ha en svart klänning och skulle cykla ner men det var kallt och regnade så fick åka bil och ha andra kläder). Jag var framme på skolan klockan 07:40 och då skulle jag sjunga upp bland annat, så jag gick mot idrottshallen där våran avslutning är och mötte upp mina kompisar, insåg senare att mitt hår inte var så lockigt längre men vad kunde jag göra. vi började att köra i refrängen till "väntar på en ängel" och det gick bra och själv gillar jag den låten, sedan sjöng vi en låt som våran rektor hade skrivit och den gillar jag inte då den går upp där det inte känns som om den ska gå upp och sen går den ner där den inte ska gå ner och man ska låta ledsen samtidigt som man ska låta ledsen och vi ska samtidigt le, och det är de som kallas skådespeleri. Efter vi var klara med alla stipendium utdelningar och låtar så möte jag upp Elias som var där och vi gick mot mitt hemklassrum men han väntade i korridoren, vi fick veta vem vår nya mentor är som vi ska ha i 9:an då en av våra mentorer ska gå i pension(en av världens bästa lärare som hjälper en och lyssnar på eleverna). Sen fick vi sommarlov men jag gick ut till 9:orna som skulle tacka av lärarna och när de får sin ros, jag mötte min kompis som gick ut 9:an och höll nästan på att gråta för hon har betydligt så mycket för mig och hjälpt mig i mina motgångar samt att hon gick i kören när jag började 7:an och hon var en av de som gjorde så att man verkligen kunde vara sig själv, men vi kommer fortsätta hålla kontakten. Sedan gick jag till min syrras skola och jag kan ju säga att jag inte saknar den skolan då jag blev utsatt för trakasserier i 2 år och de gjorde ingenting och lärarna var inte särskilt bra heller. Efter dom också hade fått sommarlov åkte vi hem.

Jag han vara hemma va 1,5 h innan jag skulle till kungsfågeln(kommunala gymnasiet i Luleå) och se på när min kompis som jag har vuxit upp med sprang ut, jag hade med en bukett med blommor,en unicorn gosedjur och ett vinglas i plast med ett kort på sig. Jag ville typ gråta för att det känns så overkligt att hon har tagit studenten och jag började tänka på hur stor skillnad det är på våran ålder just nu, hon har nyss tagit studenten har jobb och körkort och här sitter jag och har ett år kvar i grundskolan har inte något sommarjobb ens, om ni inte har kommit på det så är det 4 år emellan oss men det har alltid känts som om det bara varit ett eller två fram tills hon började i trean på gymnasiet. sen kom jag på att jag skulle med bussen som går om ca 5 min och jag har klackar på mig så då går man alltid lite långsammare(iaf jag) så jag fick springa till bussen och fick sendrag i mitt smalben hur man nu lyckas få det kan man ju undra.

Blurrade ansiktet då jag inte vet om hon vill att hennes ansikte ska synas

När jag kom hem fikade jag lite och sedan bytte jag om till den klänningen som jag skulle ha på skolavslutningen,efter ett tag åkte vi till hon som tog studenten och där möte jag upp folk från stallet och andra personer jag kände igen. Vi var där från ca 17:00-22:00 och vi hade jätte roligt som vanligt. Först skålade vi och minglade och hennes mamma hade ett tal, senare åt vi middag och sist fikade vi och allt var jätte gott. Vi spelade kubb och lyssnade musik och pratade en hel del. Men efter ett bra tag började vi bege oss hem för att sova och jag skulle packa eftersom jag har konfirmationsläger som började på lördagen.

det blev ett längre inlägg idag men ville skriva om dessa två fantastiska dagarna med fantastiska människor, ha det bra så syns vi snart igen❤️

Det kunde ha gått så mycket värre🚗

2018-05-10 21:40
Från AnnaTannersjö

I söndags(6/5-18) var vi på kaninhoppning(ni som inte vet vad det är googla vet jag), allt gick superbra Moltas blev oplaserad i första klassen(tiden gick precis ut) och i andra klassen gick han på 3 fel. Men enligt mig är det super då han har haft dåligt självförtroende och inte varit sig själv helt enkelt, med min kompis kanin som jag hoppade började det inte jätte bra det heller, det blev i första klassen oplacerade då tiden gick ut och i andra klassen fick vi 4 fel och blev lite besviken på henne då hon tidigare hade gått jätte bra men de var ändå en helt ok runda.

Jag skulle hjälpa min kompis på framhoppningen(där man värmer upp kaninen) och därför lämnade godiset och monstern och sen ser jag ett barn på ca 2 år gå i vattenpölen bakom, sen går barnet till min godispåse och trycker ner sin blöta hand och då känner jag bara "för i helvete håll koll på din unge" och sen går ungen fram till min monster och hinner bara röra i den innan ungens mamma kommer. Sen går det ett tag där jag bara leker "kanintaxi" då allt började med att en tjej frågade ifall jag kunde hjälpa henne med att hålla ena kaninen medans hon hoppar med den andra, efter ett tag kom min kompis och frågad om jag kunde ta ut en kanin som jag älskar och såklart svarade jag ja, tillslut blev det så att jag bara fick en kanin som jag sedan fick beskrivning på hur buren såg ut och sen skulle lämna kaninen i. Senare så började vi packa ihop och ha prisutdelning, vi åkte förbi max för att kunna ta med mat och sen åkte vi mot våra kompisars stall då en tjej som bor i Haparanda kanske skulle köpa en kaninunge. Vi kollade på de extremt söta kaninungarna och fick även lära oss hur en bultpistol fungerar(hon visade på en morot) och helt plötsligt hade vi varit där i en timme så klockan var 21:00. Vi satte oss i bilen och började köra från stallet,jag satt och snapade med min pojkvän hur dagen hade gått och sen känner jag bara hur hela bilen skakar och när jag kollar ut ur fönstret ser jag bara gräs åka förbi så då skriker jag bara förarens namn i panik. Vi tog oss ut ur bilen oskadade och börjar springa tillbaka till stallet då det inte var så långt bort,när vi kom in och "skrek" "vi har kört ner i diket" så trodde först att vi skojade men sen fattade de att vi inte skojade så det följde springandes med till bilen. Först när vi är på väg till bilen börjar jag stor gråta och det känns som om jag kommer falla ihop när som så jag börja gå ist och sen så får jag låna min kompis mobil för att ringa min pojkvän för jag var i schok och även typ trauma så det ända jag tänkte var att jag ville att han skulle veta, han hade ställt in sig på att jag när som var hemma och att jag skulle berätta hur bra det gick men istället får han reda på att jag nästan dog så då börjar han gråta för att det blir tungt för honom med. När jag hade pratat klart kommer en vuxen och frågar ifall jag hade pratat med mina föräldrar och jag svarade nej,pappa hade ringde när det hände men då sa jag bara att vi tog luft, så den vuxna kom fram och sa att hon kan ringa min pappa och berätta vad som hänt och det gick jag med på och han förstog vad som hade hänt. Vi fick höra att hon som körde fick ett blodsockerfall och allt bara svartnade för ögonen. Stall ägaren kom och försökte få upp bilen men det gick inte eller nåt så den står kvar där, vi kom fram att jag och min kompis skulle få skjuts av de som bor i Skellefteå till Piteå tillsammans med alla kaniner och föraren med sin syster skulle ta bussen till Luleå och sen skulle deras föräldrar hämta upp de och deras kaniner i Luleå. Innan vi börja åka så stannade vi på max i typ en timme så klockan han bli ca 23:30 innan vi hade börja åka mot Piteå. Sen åkte vi nästan till Piteå innan vi möte upp min kompis pappa och lastade in alla kaniner,sen var de bara att åka mot Luleå. När vi var framme hos min kompis var de redan där för att hämta deras kaniner så vi lämnade bara över de och sen gick jag hem och de fortsatte mot Haparanda.

När jag kom hem frågade pappa då klart hur och vad som egentligen hade hänt och sånt, men han gick och la sig hyfsat snabbt efter jag hade komit hem eftersom jag kom hem ca 00:40 och sen somnade jag inte förrän ca 02:30 och jag skulle upp till skolan kl 06:00. När jag kom till skolan var jag typ en sengångare om vi ska säga så​

Det blev ett lite längre inlägg denna gång, men tror inte det skadar. Så mycket jag vet är att alla mår bra, både människor och kaniner. Ha det bra så syns vi snart igen❤️

Valborg🔥

2018-05-01 22:10
Från AnnaTannersjö

Jag vaknade kl 08:00 av att pappa kommer in i mitt rum för att han säger att han drar till jobbet, men jag somnar snabbt om och vaknar igen kl 08:30 av mig själv. Jag tar fram min musik och märker att musiken har varit på hela natten så jag stänger av den och kollar instagram och snapchat, efter de går jag upp tar två mackor och ett glas O´boy. Jag går tillbaka till mitt rum och byter om från pyjamasen till en tröja från Cubus som det står all or nothing på och ett par blå jeans från monki. När jag har bytt kläder fördriver jag tiden med att kolla på you tube och snapa med min pojkvän. Efter ett tag är klockan 11:30 och då år jag någon thai mat och sen visar de sig att jag ska åka till min pojkvän så jag skyndar till bussen som skulle koma 12:07, När jag åker buss så kliver det på en gubbe som det bara stank cigg och alkohol från som satte sig precis bakom mig och jag fick typ kväljningar. När jag var framme i stan för att sedan byta buss till den som man tar till till honom så kommer det fram en annan gubbe och frågar en massa saker och sen gick jag och ställde mig där bussen skulle komma och(ni som bor i Luleå och åker buss vet att det finns små skyltar med lampor som visar när bussen kommer) han ställde sig precis under en sån skylt, varje gång jag kollade åt de hållet kollade han på mig och lede och de var bara crepy. Sen kom bussen och jag trodde att han skulle på den men det skulle han som tur var inte. Sedan hände det inte så mycket mer, jag kom fram till stationen jag skulle hoppa av och sedan började jag gå mot hans hus.

När klockan var ca 17:00 ringde min pappa och frågade hur jag skulle ta mig hem för att sedan åka till min farbror, jag skulle ta bussen som gick 17:34 men dom skulle äta så jag följde med efter ett tag börja vi gå mot busstationen och under tiden pratade vi och hade roligt. När vi såg busen sa vi hej då och han började gå hem igen, när jag kom till smedjegatan(centrum) hoppade jag av och börja gå mot spelkällan där min brorsa var. När våra föräldrar kom hoppade vi in i bilen och börja köra mot hertsön, men när vi har åkt en bra bit märker min brorsa att han glömt mobilen så vi får åka och hämta den och sedan köra tillbaka mot hertsön. Väl framme går vi in och allt är väl som vanligt, bara att min kompis inte var där så jag fick vara med deras katt eller sitta och prata i vuxen bordet typ. Vi äter grillat och har roligt i "barnbordet"(det är ett tonårsbord men föräldrarna vill inte inse att vi har vuxit upp).Senare på kvällen gick jag själv till majbrasan i hopp på att träffa en kompis() som jag inte träffade), jag var där kanske 15 min eller nått den enda jag träffade var en kille som jag instruerar i ju-jutsun och han sa jag bara hej till. När jag är på väg hem ser jag en kvinna med en hund som bara står där vid väg kanten och jag tänker inte så mycket på de så jag fortsätter gå när jag är på väg upp för en liten backe hör jag en smäll(en smällare) så jag vänder mig om av bara ren reflex så ser jag den där hunden springa med kopplet efter marken och då fattar jag att den blivit rädd av smällaren så jag springer och lyckats få tag på den och efter ett tag kommer kvinnan och tackar för att jag tog hennes hund, hon förklarar även att de försökte träna men att han drog sig lös. Efter det lilla dramat fortsätter jag mot min farbrors hus och då skulle vi tydligen äta efterrätt som var rocky road och lite kakor, efter vi hade ätit fika var jag så mätt så jag typ inte ville röra mig. Men jag och min brorsa och en kompis gick upp på övervåningen och satte oss och spelade ett brädspel, det var jätte roligt men när vi var på andra ronden var alla tre så trötta så vi bara slamsade, när klockan var 23:30 började vi dra oss hem och väl hemma så matade jag Molle(min kanin) och sedan gick jag in och snapade med min pojkvän och sen somnade jag.

Detta var en väldigt rolig dag,bwt jag och min pojkvän har varit ihop en månad idag, ha det bra så syns vi snart igen❤️

En stressad dag⌚️

2018-03-18 20:00
Från AnnaTannersjö

Så här såg mitt schema ut lördagen den 17 mars.

08:00-10:45 Stiga upp/ göra mig klar till ridningen

10:45-12:30 Åka mot ridningen/rida

12:30-12:50 Släpa ut hästen i hagen/byta om till träningskläder

12:50-14:05 Åka från stallet/vara på Alcatraz

14:05-1620 Duscha/byta om/sminka mig

16:20-20:30 Örnäsgården på konfirmations träff

20:30-00:20 Vara på Pöyry/åka hem

00:50 Gå och lägga mig

Jag vaknade kl 08:00 som vilken annan lördag som helst, åt en simpel macka med smör & ost & drack även ett glas äppeljuice. Började ta på mig mina ridkläder och gör sånt som man brukar göra på morgonen. Jag tog in mina ridsaker(hjälm,ryktlåda mm) och hämtade en morot, sedan var det bara att invänta tills min familj blev klar. När jag kom fram sa jag hejdå till pappa och gick till klubbstugan och innan jag gick in lämnade jag alla saker utanför som vanligt, gick fram till pärmen där det står vilken häst man har fått jag hade "önskat" Saragoss och mycket riktigt fick jag han, Saragoss är ett halvblods valack som är 170 cm i mankhöjd alltså nästan som jag. Han var redan på bannan så jag gick bara runt och pratade med mina kompisar och sedan började jag rida, de var tungt i början men mer mot slutet gick han jätte fint men det var ett hårt pass så tillslut tog jag av mig min jacka och det var så skönt. Jag fick vara snabb efter ridpasset så jag borstade snabbt av honom och släppte sedan ut honom i hagen, jag gick in i klubbstugan för att byta om i omklädningsrummet. Jag tog på mig mina träningslegins,Luleå ju-jutsuklubb tröjan och mina löparskor, gick sedan ut till bilen och vi började åka mot alcatraz.

När vi kom fram släppte pappa av mig vid ingången så jag bara kunde gå in, när jag kom in såg jag 7 välkända ansikten. Vi delades upp i två lag så 4 st i vardera, sedan började vi gå mot Prison Island. Den där timmen gick lika snabbt som 10 min, men jag kunde tyvärr inte köpa mer tid pga tidsbrist. dar vi gick ut från Prison Island ser jag min pappa,mamma och lillasyster sitta och vänta på mig så jag går och hämtar min jacka och ska ta min mobil som vi har satt i ett skåp för värdesaker, men då kom jag och min kompis på "vilken av skåpen var det vi satte de i "så vi börjar leta vi visste vilken av raderna och skåp "klumpen" som den var i men inte mer. Efter nån minuts letande hittar vi skåpet och jag tar min mobil och säger hejdå till mina kompisar och går till mina föräldrar.

När vi kommer hem hoppar jag i duschen på direkten men får reda på att det var någon vattenläcka där jag bor så att det är en dålig stråle men att det ändå funkar.Efter den extremt jobbiga duschningen kommer jag ut och tar på mig mina kläder, ett par byxor från gina tricot,en tröja där det står PHOENIX på och den är från STAY, ett skärp från Cubus och mina svart/vita puma skor. Jag borstar mitt hår och sminkar mig innan jag åker mot Örnäsgården, när jag kommer fram träffar jag min komfimandledare Anna som visar vilka jag ska vara i samma grupp som och även att jag fick sitta vart jag ville när vi skulle äta, jag satte mig med de andra tjejerna från min komfa grupp och vi satt och pratade medans vi åt lasagne och jag skrev till en kille som också skulle komma som jag även tränar tillsammans. När vi hade ätit klart skulle vi gå till våra grupper så jag pratade med Anna och frågade vilka jag var med för ni som känner mig så kommer jag inte ihåg saker så länge direkt, jag skulle vara med 5 killar och ensam tjej och alla andra var typ som störst 4 personer. Vi började med att leta efter djur som var ut stoppade i byggnaden och efter kanske 2 utmaningar skulle vi bygga en kyrka och vi skulle fundera på vad som vi tyckte var viktigt på en kyrka och sånt och då kommer en till från vår konfirmation och som får hoppa in i vår grupp och såklart var det en till kille så nu var jag själv tjej med 6 killar och ni kan ju tänka er det, och nej jag har inte emot killar det är bara att det blev lite stökigt och även att vi var så många. Efter en stund träffar jag på den där killen som jag hade skrivit med. Jag och min grupp stog i källaren för att göra ett "uppdrag" så kommer han bakifrån och petar mig hårt i ryggen och sedan springer iväg så jag springer efter och börjar kittla honom där jag vet att han är kittlig, och så håller det på fram och tillbaka hela kvällen. Tillslut ska vi på en Gudstjänst så jag och han och mina kompisar sätter oss på raden näst längst fram och sitter där i ca 45 min och sen är det slut. Så jag säger hej då till mina kompisar och sätter mig i bilen med pappa påväg till PÖYRY.

När vi kommer fram kommer jag mitt i musikquizet som jag som vanligt aldrig kan något men det är ändå roligt, medans de spelar äter jag lite eftersom lasagnen inte var så god eftersom det hade gjort laktosfria och glutenfri i samma. så jag åt lite där och efter musikquizet var det efterrätt, som vi åt av och sedan var det som vanligt att alla barn går upp till övervåningen för att leka slenderman, det är en tradition vi har och har haft sedan vi var små. Efter vi hade lekt satte vi på en film men när våra små syskon gick satte vi på you tube ist, klockan gick snabbt så vi började allt eftersom dra oss hem.

Detta blev ett väldigt långt inlägg men det var en lång men rolig dag så då blev det såhär, ha det bra så syns vi snart igen❤️

Hjärnskakning & veterinär🏥

2018-01-21 20:00
Från AnnaTannersjö

Okej, den här veckan har inte varit den bästa av dom alla, men nu ska ni få höra vad som har hänt.

Nina (min hund) har hostat en tid och vi har tänkt att det antagligen är hår och ludd i strupen eftersom hon slickar på filtar och tröjor så vi försökte få henne att inte slicka på tyg mm. på torsdag kväll blev det värre och på fredag morgon låg hon på vår matta i hallen antagligen för att hon kände att hon skulle dö så min pappa ringde djursjukhuset som ligger nära där jag bor och frågade om det fanns en ledig tid. Det fanns en ledig tid kl två och vid 13:00 låg hon åter igen på hall mattan antagligen för att dö då oxå, såg det första gången då för jag låg och sov på morgonen när det första gången hände. Eftersom jag hade sovit så länge eftersom jag inte gick till skolan på fredagen (pga det som jag ska berätta om sen) så hade jag bara fått reda på att det skulle till veterinären och inge mer så jag ringde pappa i panik och han sa att det inte fanns något att göra, att det bara var att vänta och se. när mamma och pappa kommer in till veterinären är det en kennel som skulle ha valpkontroll och därför drog det ut på tiden och det fick komma in ca 14:30. Hon började ,med att lyssna på Ninas hjärta och redan då hörde hon blåsljud och det är inget direkt bra besked så de tog in henne på röntgen och tog några bilder, det visade sig att Nina lider av hjärtsvikt och måste därför gå på hjärtmedicin och vätskedrivande till på måndag då vi har fått en ny tid. När det stog där inne såg det ut på veterinären att om vi skulle ha väntat till på måndag så skulle hon nog gått bort nu i helgen så vi åkte in akut. När jag fick höra allt detta när mina föräldrar kom hem sa det att vi kan inte vara beräd på att Nina kommer leva så länge till. Nina har redan börja bli piggare och än så länge går det åt rätt håll, vi ska tillbaka imorgon kl 08:00 så då får vi veta lite mer.

Ja vad har hänt med mig då, jo det ska jag berätta nu för er. Jo det var såhär att jag hade haft ett barn pass på onsdag innan mitt egna pass på kampsporten där jag tränar och det gick super bra. På mitt pass värmde vi upp och började träna som vanligt, efter va 20-25 minuter in i passet skulle min graderingskompis göra ett fall på mig och han vred sig på något konstigt sätt så jag lyckades få hans knä rakt i bakhuvudet, de gjorde fruktansvärt ont och jag hinner inte resa mig innan en av mina instruktörer är där och frågar hur det gick. jag får resa på mig långsamt och gå mot köket för att vila ca 10 min efter kommer min huvud instruktör och säger att jag ska följa med henne till omklädningsrummet och det gör jag yr som jag var,hon säger att hon vill ringa 1177 (vård guiden) för att kolla så att det inte är något allvarligare. Hon ringer 1177 och då måste man ha person nummer och innan jag hinner säga att jag kan mitt så går hon in på deras hemsida ist, där hittar hon hjärnskakning och frågar upp de olika symtomen och jag börjar svara ja och nej, tillslut kommer vi fram till att det möjligt viss kan vara en lätt hjärnskakning och jag får gå ut till köket igen. När jag sitter i köket sitter två av mina kompisar där och försöker få mig på bättre tankar men problemet var att om jag börjar le/skratta så fick jag ännu ondare i huvudet/nacken, men efter passet hämtade min pappa mig så åkte vi hem.när jag kom hem såg jag att min tränare hade ringt så jag ringde tillbaka och hon sa att om det inte var bättre på morgonen skulle jag gå till skolsystern. det var inte så mycket bättre på torsdag morgon så jag gick till skolsystern och hon såg ut som ett frågetecken, men min mentor/idrottslärare sa att jag mest troligtvis har fått en lätt hjärnskakning och får inte träna på ett tag. Klarade av dan med nöd och näppe och fick tillslut sluta dan, jag och mina föräldrar kom på att man inte ska utföra saker som behöver mycket koncentration så vi bestämde att jag ej skulle gå i skolan på fredag. Jag har fortfarande lite ont i huvudet och är nästan hela tiden tröt men annars är det väl bra. Skulle ha graderat(fått ett annat bälte) idag men eftersom jag inte får träna så blev det inget av de.


Tack för att du läst detta inlägg, hade bra och ta hand om dina nära och kära❤️

Gotland(del 3&4)🌎

2017-12-28 23:00
Från AnnaTannersjö

Vi gjorde som vanligt kläde på sig,åt frulle,sminkade mig och gjorde mig bara i ordning innan vi skulle ner på stan. Vid ca 10:45 gick vi tillbaka till hotellet då det bjöd all som bodde där på fika, de var saffranspannkaka med grädde och någon sylt.

Vi gick ned till stan igen och tog det lugnt och bara hade det trevligt.

Efter vi var klara på stan gick vi och åt på en bar som heter Black Sheep arms, jag kan absolut rekommendera dom de hade trevlig personal,inredningen var snygg och stilrent och maten var jätte bra. Jag tog en nachotallrik den var jätte god, har faktiskt inte ätit så många nachotallrikar innan men den var väldigt god men pepperonin var verkligen stark. När vi hade ätit upp gick vi tillbaka till hotelrumet och åt snacks,sen gick vi och la oss.

Vi tog lite sovmorgon och vaknade då lite senare men när vi väl vaknade gjorde vi det som vi har gjort alla andra dagar och efter det så gick vi snabbt förbi TGR en butik som man kan hitta all billig skitt i om man frågar mig, jag köpte en liten spegel för 10 kr. Efter vårat snabba stopp på TGR så gick vi till museumet och var där tills klockan var ca 2 på dan och vi skulle börja dra oss tillbaka till hotellet. När vi var tillbaka på hotellet packade vi det sista och innan taxin skulle komma,eftersom det var en stund innan taxin skulle komma så vi fick sitta i matsalen medans. Vi hoppade in i taxin och åkte mot flygplatsen och sen åkte vi mot Stockholm. Efter en timmes flygning(alltså inte alls nå länge) kom vi fram och det visade sig att vårat flyg hade blivit en kvart försenad men det var ingen fara med det. Jag lyckades träffa en kompis från ridningen och hennes mamma,min farbror hans sambo och min faster och hennes sambo och även en kille från min kampsports klubb på mindre än 1 h man bara hur i hela friden lyckas du människa? När vi var hemma i Luleå så var de svin kallt jämfört med i Visby, när vi kom hem packade vi upp lite typ tandborstar och sånt som vi skulle använda. Det var min resa till Visby, förlåt att den här sista delen kom så mycket efter men har haft mycket i skolan och får nästan prestations ångest av bloggen ibland. Men ha det bra och hoppas ni hade en toppen jul; )