RSS - xml

Kontrollerades senast: 2019-03-19 20:37:46

ÄGGFASTA - LCHF BOOST

ÄGGFASTA_LCHF_boost blogg på Nouw

14 februari - en vänskapsdag

2019-02-14 19:24
Från ÄGGFASTA_LCHF_boost


Klicka här för att komma till mitt recept på dessa utsökta bounty.

Ett tips.

Följ receptet men gånga det med 8. Frys in och ta en bit när det är dags för fika.

Vill du kan du då tillsätta 1 msk sötströ. OBS! (1 msk sötströ när du gångar receptet med 8.)

Men som vanligt så rekommenderar jag en sötningsfritt. Du kommer aldrig vänja dig om du inte börjar.



Favorit i repris

2019-01-14 21:07
Från ÄGGFASTA_LCHF_boost
https://nouw.com/äggfasta_lchf_boost/aggpasta-med-pesto-27621616

Njut av pasta och pesto!

Ny domän

2018-12-07 20:08
Från ÄGGFASTA_LCHF_boost



Som ni märkt har det varit väldigt svårt att komma in på äggfasta.com under en väldigt lång period. Jag har även haft svårt att uppdatera med nya inlägg. Vilket resulterat i att jag periodvis förlorat över 50.000 läsare.

Jag har nu köpt ett nytt domännamn och har även bytt samarbetspartners, så jag hoppas på att åter kunna nå ut till alla.

aggfasta.se gäller från och med nu.

äggfasta.com finns inte längre.

Smoothie - Spenat/Hallon

2018-10-14 19:40
Från ÄGGFASTA_LCHF_boost

Barnrecept i kategorin - Barnfliken

På vardagsmornarna när tiden är knapp brukar jag ha smoothie färdig till barnen i kylen.

Smoothie är en förträfflig frukost där du lätt kan gömma i lite nyttigheter, som i det här fallet spenat. -Något som inte brukar vara en favorit hoss barn.

Detta recept är 1 portion/flaska. Jag brukar göra 4 flaskor åt gången.

Mixa ihop 15 g färsk spenat, 1,5 dl yoghurt och 30 g hallon. (Använder du frysta hallon kokas dessa och låts svalna innan de mixas.)


NÄRINGSINNEHÅLL

Kolhydrater: 11 g

Protein: 8

Fett: 6


Ny receptkategori - för de minsta

2018-10-03 07:52
Från ÄGGFASTA_LCHF_boost
Nu är den här! En Kategori där alternativa recept för de minsta samlas.

Allt kommer inte vara LCHF men helt utan det vita sockret.

Ny kategori

2018-09-05 12:15
Från ÄGGFASTA_LCHF_boost
Inom kort kommer en ny kategori på bloggen med recept på alternativ fika till barnkalaset. 

Vardagslyx

2018-08-07 11:54
Från ÄGGFASTA_LCHF_boost


Det behöver inte kosta för att smaka!

Ljushållare för en 10:a på Lagerhaus.

Aldrig förr har det känns lyxigare med ett ägg.


Fika i sommar!

2018-07-01 21:14
Från ÄGGFASTA_LCHF_boost



Nu i denna ljuva sommartid tipsar jag om min minsta men ack så magnefika kategori, perfekt för varma sommardagar.

Recept- glass,bakverk,tilltugg

Klicka på länken ovan och njut även gastronomiskt av sommaren!

Som alltid är mina recept helt fria från sötning.


Nytt smarrigt recept kommer inom kort.



Länktips

2018-06-02 18:04
Från ÄGGFASTA_LCHF_boost
För dig som är nybörjare inom LCHF finns värdefull information att finns HÄR






Reportage på tyska

2018-05-02 10:04
Från ÄGGFASTA_LCHF_boost


Nu kan du läsa ett gammalt reportage jag gjort för tyska hälsotidningen LCHF Deutschland som nu finns i annan tappning.

https://lchf-deutschland.de/so-funktioniert-lchf-und-eierfasten/


Tekniken spökar

2018-05-01 17:55
Från ÄGGFASTA_LCHF_boost
Jag har fortfarande problem med portalen.

Du kan skicka och följa länkar som du kopierat direkt från webbläsaren. Även använda sidan som vanligt.

Dock fungerar inte det enbart att använda domänen www.äggfasta.com för att hitta hit.


Jag jobbar på detta och hoppas på snar lösning.


Se upp för falska ägg!

2018-04-01 11:21
Från ÄGGFASTA_LCHF_boost


EU har tidigare fått rapporter om att det förekommer falska ägg på marknaden från Kina. Med den nya märkningen skall du som konsument nu få vetskap om det är ett ägg gjort på konstgjord väg du köpt.

Köp inte ägg med märkning 4! (Se bild under Produktionssätt)

Skalet på dessa konstgjorda ägg görs av kalciumkarbonat, och själva ägget består av resin, harts och koagulerande cellulosa till äggvitan. För att få en trovärdig gula tillsätts ätbart gult pigment.

Dessa ägg smakar som ett vanligt ägg, men saknar alla nyttiga vitaminer och mineraler som ett hönsägg har.

Ett kännetecken på om man ätit ett kemiskt ägg är att äggulan är lite krämigare än ett vanligt hönsägg vid löskokt och lite gummiaktig som hårdkokt.

Hur många falska ägg har vi fått i oss under åren?!

Tabbouleh

2018-03-11 18:56
Från ÄGGFASTA_LCHF_boost


Tabbouleh- ett tillbehör fullt med järn. Ett perfekt tillbehör till fisk, kött eller som en sallad till maten.

Detta recept är anpassat för sig som äter normal lchf


RECEPT

(2 portioner)

Finhacka 50 g bladpersilja, 1/2 gul lök, och

1 tomat.

Riv, 100 g blomkål (blomkålsris)

(Använd gärna matberedaren för att göra ett perfekt blomkålsris)

Rör samman alla ingredienser och tillsätt 1/2 dl olivolja, 1/2 dl pressad citron, 1/2 tsk salt och 1 krm svartpeppar.

Blanda väl.

Njut av en smakexplosion!


NÄRINGSINNEHÅLL

(1 portion)

Kolhydrater: 8,8 g

Protein: 2,9 g

Fett: 23 g



Lattesemlan

2018-02-13 14:54
Från ÄGGFASTA_LCHF_boost



I media har det redan i månader pratats om alternativa semlor. Semmelwrapp och nachosemlan har det skrivit hett om i sociala medier.

I fjol bjöd jag på mitt Semmel-alternativ i nytänk. - Gräddsemlan.
Recepet hittar du här: http://äggfasta.com/graddsemla-29184220

I år bjuder jag på en variant som i första anblick inte förknippas med den semla vi idag är vana vid. Smaken däremot avslöjar vad som gömmer sig i koppen.

Mitt bidrag till alternativa semla 2018:

Lattesemlan!

Ingridienser:

2 dl kaffe

0,5 dl vispad grädde

1-2 droppar bittermandelarom.


Vill man ha en söt smak kan du tillsätta sötströ.
Dock tycker jag att detta är onödigt.

Näringsinnehåll

Kolhydrater: 2 g

Protein: 1 g

Fett: 22 g

Just nu är det störningar på bloggportalen.

2018-02-09 18:15
Från ÄGGFASTA_LCHF_boost
Nytt recept uppdateras när problemet är löst.

"LCHF-Pizza"

2018-01-10 20:10
Från ÄGGFASTA_LCHF_boost



1 januari är dagen då flest svenskar statistiskt äter pizza. Det är även dagen då nya nyårslöften är satta. Nya mål att nå. Gå ner i vikt är statistiskt det vanligaste nyårslöftet bland oss svenskar. Vara hälsosammare ligger även det på många svenskars lista.

Detta rimmar illa med "stora pizza ätar-dagen"

Jag brukar själv inte köpa pizza då jag först och främst aldrig tyckt att köpepizza är välsmakande.

Men ibland, när vardagen känns extra tung kan det vara skönt att slippa ett av dagens moment och lämna mat-görat till någon annan.

Jag har fått många frågor om vart det finns pizzerior som kan servera "LCHF vänlig" pizzor. Mitt svar är: På samtliga Pizzerior!

Beställ rätt och slätt en pizza utan botten.

Be om att få önskad fyllning i en ugnsfast form.

Jag vill även tydliggöra att även om du äter en pizza utan brödbotten är det inget du bör göra till rutin då såsen innehåller socker och osten inte är av den hälsosammaste sort.

Men ibland får man väga fördelarna mot nackdelar utan att känna självbesvikelse.


Finns orken när pizzasuget faller på rekomenderar någon av mina pizzor som du finner under recept.

Jag länkar till två här: En lämpad för en mer strikt lchf och en för dig som äggfastar.

http://www.äggfasta.com/gourmet-pizza-25181501


http://www.äggfasta.com/-1-kolis-pizza-28401453


Så står du där med pizzasug i en grå vardag med nyårslöften att uppfylla så kan kompromissa med dig själv och välja ett mer "lchf vänligt" alternativ.

Det viktiga är inte vad du äter 1 dag, det viktiga är hur du lever resten av årets dagar.

Och du!

Hemmagjord pizza slår köpepizza med hästlängder!



Andréa's Vörtbröd

2017-12-11 20:45
Från ÄGGFASTA_LCHF_boost



Vörtbröd är en självklarhet på mitt julbord. Eller i ärlighetens namn under hela december.

Vörtbröd är inte svårare än något annat bröd att baka. Följ mitt recept här nedan för att få ett smakrikt och juligt vörtbröd.


RECEPT


(Ca 35 brödskivor)

(Blötlägg 3 st pomeranskal 1 dygn innan du bakar för att få de mjuka.) Vätskan behöver inte som i detta recept vara Solsidans Premium Dry utan du kan byta ut det mot Julmust Light eller vatten. Vatten om du äter strikt LCHF.

Jag föredrar öl när jag äter Normal lchf.

Det behöver inte heller vara Solsidans Premium Dry men jag rekommenderar den då den innehåller 50% kolhydrater än "vanlig" lageröl av samma procenthalt

Mät upp 1 tsk salt 3 msk fiberhusk , 3,75 dl pofiber och 2 tsk bakpulver i en bunke. Blanda samman.

Mät upp 3 dl Solsidan Low Carl Premium Dry öl i en bunke. Finhacka eller mortla 3 pomeranskal och lägg över det i ölen. Tillsätt 1 tsk mald kryddnejlikor, 1 msk mald anis, 0,5 tsk mald ingefära och 1 msk mals fänkål. Rör försiktigt så kryddorna blandar sig med ölen.

Tillsätt 12 st ägg, 25 g smör och vörtblandningen i dem torra ingredienserna.

Vispa med elvisp eller rör väl.

Klä en stor brödform med ett bakplåtspapper och häll över smeten.

Grädda i 175°c i 30 minuter.

Pensla med kaffe efter halva tiden.

Stäng av ugnen och låt brödet stå ytterligare 30 minuter i ugnen.

Låt svalna på galler.

NÄRINGSINNEHÅLL

(hela brödet)

Kolhydrater: 21 g (0,8g/skiva)

Protein: 97 g (2,7g/skiva)

Fett: 74 g (2g/ skiva)






Har du missat programguiden?

2017-11-12 16:36
Från ÄGGFASTA_LCHF_boost


Har du missat att läsa min programguide finner du den Här

Att läsa programguiden innan uppstart är ett måste för att du skall lyckas nå önskat resultat av äggfasta - lchf boost och din nya livsstil.


Du finner även guiden i "Kategorier" här ovan. Den är även sökbar i sökfunktionen i det översta fältet.


Lycka till!

Äggets dag

2017-10-13 14:36
Från ÄGGFASTA_LCHF_boost


Den andra fredagen i oktober infaller Äggets dag. I år är det den 13 oktober- idag.

I kategorierna, som du finner här ovan hittar du äggstrem god inspiration dagen till ära.

Allt blir äggstra gott med ägg!


Vitlöksbröd

2017-10-03 08:01
Från ÄGGFASTA_LCHF_boost


Ett vitlöksbröd till soppan, kvällsfikat eller förrätten är en livshöjare. Speciellt när höstens vindar viner utanför fönstret och vardagen känns mörk och kall. Höj livskvaliten med denna gastronomiska upplevelse!

Jag knåpade ihop detta recept för en tid sen och det har blivit en stor favorit hemma. Både hos stora och små.


RECEPT

Receptet på brödet finner du här:

Muggbröd - på mitt vis

Jag brukar gånga receptet på brödet till 3 så jag får 9 brödskivor. För bästa resultat gör du varje sats bröd separat och inte gör en stor smet.

Stek på muggbrödet lite extra så dem blir riktigt krispiga.


Pressa 1-2 vitlöksklyftor och rör samman med 50 g rumsvarmt smör och havssalt.

Skiva 1 tomat och 1 mozzarella.

Bre vitlökssmöret på dem svalnade bröden och lägg en skiva tomat och toppa med en skiva mozzarella.

Strö över lite svartpeppar, havssalt och färsk oregano.

Grädda i mitten av ugnen på 200°c tills mozzarellan är smält.

Toppa med en oreganokvist.


Låt svalna, och njut!


NÄRINGSINNEHÅLL

(Per brödskiva)

KOLHYDRATER: 1,2 g

PROTEIN: 6 g

FETT: 12,8 g




BC Burgers

2017-09-07 18:23
Från ÄGGFASTA_LCHF_boost

Foto Johan Halsius


I SoFo- Nytorgsgatan 33 på Södernalm i Stockholm har BC Burgers slagit upp sina portar.
BC (Before Christ) Burgers är en restaurang med härlig industri-interiör som skapar en soft atmosfär i SoFo-stil. Deras matfilosofi vilar på du som gäst skall veta vad du äter. Med Svenska säsongsgrönsaker, kött från närliggande gårdar, många bra vego-alternativ och även hamburgarbröd av mandelmjöl ger denna restaurang, i mitt annars så restaurangkritiska tycke, en hög rankning!

Är du i Stockholm, ta då med dig någon du håller kär och njut av en gudomlig middag oavsett val av kost och livsstil.

Från BC Burgers går du alltid mätt och belåten med både hälsa och plånbok i behåll!

*




Läs mer om BC Burgers, se meny eller boka bord HÄR.





Bästa betyg!

2017-08-08 21:29
Från ÄGGFASTA_LCHF_boost


Min älskade son ringer hem från Gotland där han medverkar under Medeltidsveckan med sin kör "Stockholms Domkyrkoförsamling gosskör" och ber mig ge honom recepten på mina bröd då han vill bjuda övriga korister på ett smarrigt bröd till frukost.
Det är väl ändå den bästa kritik man kan få?!



Recepten finner du nedan


Muggbröd - på mitt vis


Fässlers Frukostfrallor


Laxpaj

2017-08-07 20:34
Från ÄGGFASTA_LCHF_boost


Laxpaj du kan bjuda kungen på!

Detta recept är för dig som äter Normal LCHF

Äter du strikt byter du ut grädden eller utesluter den helt. Bara ägg som äggstanning är också gott! Pajdegen ger ytterligare kolhydrater så rekomenderar att du som äter strikt lchf gör denna paj utan deg. Fungerar hur bra som helst!


RECEPT

Pajdeg

Smält 120 g smör i en kastrull. Ta kastrullen från plattan och tillsätt 2 Dl mandelmjöl, 2 dl pofiber samt lite salt. Blanda väl. Tillsätt 4 ägg och rör noga till det blir en formbar deg.

Smöra en form och tryck försiktigt ut degen. Att ta hjälp av en sked kam hjälpa om det släpper i kanterna. Skölj ofta av skeden för att undvika att degen fastnar på den.

Grädda några min i ugn. Pajdegen skall stelna. Ca 5 min brukar vara lagom.

Fyllning

Stek upp 100 g spenat i lite smör. Häll över spenaten i pajskalet. Man behöver inte steka på spenaten, men jag tycket det blir godast.

Skär upp 1/2 purjolök i tunna skivor och låt svettas i smör. Även purjolöken kan tilläggas rå i pajformen, men det är godare om den får steka lite.

Skär ca 100 g kallrökt lax i tunna bitar och strö ut över pajen.

Strö över 50 g feta över pajen.

Vispa upp 6 ägg och 2 dl grädde med lite vitpeppar. (Salta behövs oftast inte då laxen är salt.)

Häll äggstanningen över pajen och tillsätt ca 200 g riven eller hyvlad ost.

Grädda i mitten av ugnen i 175°C, ca 45-60 min.

*


NÄRINGSINNEHÅLL:

(Per portion = 1/8)

Kolhydrater: 3 g

Protein: 23 g

Fett: 48 g



Erste August!

2017-08-01 23:32
Från ÄGGFASTA_LCHF_boost

Idag är det en stor dag för familjen Fässler. Erste August - 1 augusti, Schweiz nationaldag.

Denna dag står mig varmt om hjärtat då min far var Schweizare.

Årligen firar vi med schweizisk brakfrukost bestående av bland annat Tzofp och ostar. Raclette har vi avnjutit till lunch och avslutat dagen med traditionell Ostfondue.

Detta året bjöd vi in min väninna Hanna och hennes son Zackarias till vårt Fonduebord. Hanna äter själv lchf och har varit, och är en stor förebild för mig.

Jag fortsatte mitt brödexperiment, och ha visst! Fässlers Frukostfralla fungerar utmärkt till Ostfondue! Enligt sällskapet även snäppet bättre än det traditionella Grekiska lantbröd som man i vanligt fall doppar i fonduen.

Recept på fondue kommer!

(Fässlers frukostfrallor finns i föregående inlägg, och kan även hittas via Kategorin "Recept" och är även sökbar på bloggen.)

Vi avslutade kvällen med ytterliggare ett resultat från dagens eexperimenterande i köket - en chokladkaka med mörk chokladkross och överdrag. Denna kommer även den på recept inom kort.

Mir wünsched allnä em schönä Erste August!


Fässlers frukostfrallor

2017-08-01 13:57
Från ÄGGFASTA_LCHF_boost

Nybakat bröd på morgonen!

Snabbt, billigt och otroligt goda frallor för finsmakaren. Experimenterade ihop detta recept i morse för vår mysfrukost på balkongen.

Barnen älskade detta bröd!


RECEPT

Blanda samman 1,5 dl mandelmjöl, 1,5 dl pofiber, 1,5 msk bakpulver och 0,5 tsk salt i en bunke.

Vispa upp 10 ägg och 1,25 dl grädde.

(Äter du strikt byter du ut grädden mot kokosmjölk/kokosolja/vatten)

Häll över äggsmeten över de torra ingredienserna.

Vispa upp till en jämn smet och häll över i en stor ugnsfast form.

Jag använde mig av en stor glasform.

Grädda i ugnen på 175°c i 15-25 minuter. Brödet är färdigt när det är fast.

Dela 12 frallor.

*


NÄRINGSINNEHÅLL

(Per fralla)

Kolhydrater: 1,9 g

Protein: 8 g

Fett: 13 g






Muggbröd - på mitt vis

2017-07-27 12:25
Från ÄGGFASTA_LCHF_boost


Med detta inlägg höjer jag "muggbrödet" till skyarna.

Som vanligt nöjer jag mig inte med att följa recept, utan ständigt arbetar jag om, vidareutvecklar eller finslipar på recepten. Eller skapar helt nya recept i min lekplats - köket.

Brödet på mina hamburgare är just detta bröd. Då med en nypa havssalt som garnering.


RECEPT

Rör samman 1 msk mandelmjöl, 1 msk pofiber, 3/4 tsk bakpulver och salt i en kopp eller annan behållare som tål att ställas in i micron.

Vispa upp 1 ägg till ett skum och tillsätt 1 msk grädde. (Grädden byts ut mot kokosmjölk eller vatten vid strikt lchf)

(Att vispa ägget fluffigt ger ett lite fluffiga bröd, men går minst lika bra att bara knäcka ett ägg och grädde direkt i de torra ingredienserna. Detta gör jag oftast. Går fortast och är minst lika gott!)

Häll sedan över ägg skummet över de torra ingredienserna och rör väl.

Grädda i microvågsugn i 2 minuter på full effekt.

Skär brödet i 2-3 lagom tjocka skivor och stek i en upphättad panna med lite olivolja.

*


Jag brukar använda mig av mixerbunke och med tillhörande visp vispa ägget. Därefter tillsätter jag grädden och de torra ingredienserna och rör om med en gaffel/sked.

Jag använder även små gratängformar i både runda och kvadratiska former för gräddning i micron. Detta för att bröden ser så mycket mer ut för ögat, än om dem gräddas i mugg.

Stekningen i olivoljan är för att förhöja smaken.

Som tillbehör till soppa eller hamburgerbröd strör jag över en nypa havssalt på dem färdigstekta bröden.

Gudomligt!


*


NÄRINGSINNEHÅLL

(Per brödskiva - 1/3 recept)

Kolhydrater: 0,6 g

Protein: 3,3 g

Fett: 5,5 g



#GoEmma

2017-07-07 12:58
Från ÄGGFASTA_LCHF_boost


Det här är Emma. Trots att hon är nyligen 4 år fyllda är hon min stora idol!

En liten solstråle som alltid har ett leende på läpparna.

Emma har obotlig cancer. Den sitter i hemnes hjärna. Den går inte att operera bort. Allt hopp om henne är ute i Sverige.

Ett sista desperat försök att rädda hennes liv är en mångmiljon- behandling på andra sidan jordklotet.

Hennes öde får inte ligga på att det saknades pengar till behandlingen!

Donera gärna en valfri summa om går oavkortat till hennes behandling och uppehälle.

Via Swish: 0767-608 360

Följ hennes kamp på:

http://www.goemma.se


***



I tidningen Bamse, nr 10, 2017 som finns ute i butik nu, baseras Brummas sjuka kanin-kompis på lilla Emma.

En liten blond kaninflicka, fäst i sladdar, liggandes i en sjukhussäng trallades med ett stort konstant leende.

Hennes vägg pryds av affirser av robotar och Star Wars - skepp.

Emmas pappa som genom sitt ideella arbete byggt bland annat Star Wars-robotar för att göra sjukhusbundna barn glada och få tänka på något annat, gestaltas i min mening av lilla Brumma i denna historia.

Ett leende förlänger livet, helt klart! Det är Emma ett bevis på!

#GoEmma #fuckcancer




Kulglass - Choklad

2017-06-20 18:53
Från ÄGGFASTA_LCHF_boost


Njut av chokladglass i sommar! Var för sig eller varför inte en bägare med 4 smaker. Choklad, hallon, kaffe, lakrits.

Samtliga kulglass - recept finner du under Kategorin "Recept- Glass/bakverk/tilltugg.

Detta recept innehåller grädde och riktar sig därför till den som äter Normal LCHF eller till den som inte äter lchf men vill kunna äta glass utan negativ hälsopåverkan.

Mina barn älskar mina glassar. De föredrar en skarpare chokladsmak medan jag gärna vill ha en mildare variant.

För skarpare smak tillsätter du extra kakao. Testa dig fram vad som faller dig i smaken.

Mina recept innehåller aldrig sötning. Vill man kan man tillsätta 1-2 msk sötströ per sats, men det är i min mening helt onödigt då dessa glassar är otroligt goda som dem är.



RECEPT

(4 glasskulor)

Vispa upp 2 dl grädde i en bunke.

Ta en ny bunke och vispa upp 1 ägg.

När ägget är någorlunda fluffigt, tillsätter du 1 msk kakao.. Vispa samman och häll försiktigt över ägget över grädden.

Använd en slickepott och blanda försiktigt ihop till du har en jämn smet.

Häll upp smeten i en bunke/låda. Sätt på ett lock och ställ in i frysen.

Ta ut glassen var 30 minut och rör försiktigt om i glassen för att förhindra kristalisering. Upprepa detta 1,5-2 timmar.

När glassen stelnat skopar du upp en glasskula och njuter av livet.

Du kan även göra dessa glassar i en glassmaskin. Då slipper du röra var 30 minut.



NNÄRINGSINNEHÅLL

(Per kula, ca 50 g)

Kolhydrater: 1,75g

Protein: 3,25g

Fett: 21,75 g


Kulglass - Hallon

2017-06-17 11:55
Från ÄGGFASTA_LCHF_boost


Idag är det strålande sol, vindstilla och alldeles, alldeles underbart!

Jag och dottern sitter på balkongen med en varsin glass.

Här nedan kommer receptet på kulglass med hallonsmak.


Detta recept innehåller grädde och riktar sig därför till den som äter Normal LCHF och till den som inte äter lchf men vill kunna äta glass utan negativ hälsopåverkan.

Mina barn älskar mina glassar. Speciellt i kombination med varandra. Hallon/Lakrits, Kaffe/Choklad, vilka ligger ute på bloggen med recept. Recept på chokladglass kommer i dagarna.


Mina recept innehåller aldrig sötning. Vill man kan man tillsätta 1-2 msk sötströ per sats, men det är i min mening helt onödigt då dessa glassar är otroligt goda som dem är.



RECEPT

(4 glasskulor)

Koka upp 1 dl frysta hallon, eller mosa 1 dl färska hallon.

Kokar du hallon låter du dem svalna i kylskåp. Dem bör vara kylskåpskalla så dem inte smälter grädden.

Vispa upp 2 dl grädde i en bunke.

Ta en ny bunke och vispa upp 1 ägg.

När ägget är någorlunda fluffigt, tillsätter du hallonen. Vispa samman och häll försiktigt över ägget över grädden.

Använd en slickepott och blanda försiktigt ihop till du har en jämn smet.

Häll upp smeten i en bunke/låda. Sätt på ett lock och ställ in i frysen.

Ta ut glassen var 30 minut och rör försiktigt om i glassen för att förhindra kristalisering. Upprepa detta 1,5-2 timmar.

När glassen stelnat skopar du upp en glasskula och njuter av livet.

Du kan även göra dessa glassar i en glassmaskin. Då slipper du röra var 30 minut.



NNÄRINGSINNEHÅLL

(Per kula, ca 50 g)

Kolhydrater: 2 g

Protein: 3, 25g

Fett: 21,25 g





Jag använder mig av hämtmatslådor är jag fryser in glassen.