RSS - xml

Kontrollerades senast: 2020-02-24 12:41:46

Sofiethufvesson

Sofiethufvesson blogg på Nouw

JAG ÄR TILLBAKA

2020-02-24 12:16
Från Sofiethufvesson

Hej! Minns ni mig? Jag är tillbaka igen. Men nu hittar ni mig istället på nouw.com/sofiepaulinaa

Välkomna.

Lussebak

2018-12-19 15:51
Från Sofiethufvesson

Vi är helt klart i den bästa tiden på året enligt mig. Förr var sommaren det bästa, men jag kan inte med värmen på samma sätt som i yngre dagar. Börjar ju närma mig mina 30, men i sinnet är jag fortfarande 20. Hehe. Julen var det jag menade. Jag älskar julen och nu är det inte många dagar kvar. Ni anar inte hur mycket jag längtar efter att få se Jacobs min när han ser klapparna under granen på julaftons morgon.

Nu i dagarna bakade vi lussebullar här hemma. Det blev många lussebullar i form av J som i Jacob och några "vanliga". Goda blev dem minsann också.

Förutom bak har det hänt en del här hemma. Vi har fått en lillasyster och hon blir snart tre månader. Hon utvecklas så fort och livet som mammaledig med barnen är det bästa jag vet trots ryggbajsar som har samma färg som lussedegen och vissa morgnar behövs två kannor kaffe. Men vet ni? Jag kan inte ha det bättre. Livet är faktiskt väldigt bra nu och på fredag går Kim på julledigt.

GULDKORN I VARDAGEN

2018-08-20 18:49
Från Sofiethufvesson

Godkväll på er. Hoppas er måndag ( kul att jag fick kolla kalendern innan jag skrev måndag för jag faktiskt var osäker på vilken dag det var. Haha. ) har varit bra. Min måndag började ungefär som igår. Mitt mående var med andra ord inte på topp och det enda jag såg framför mig var en lång dag innan Kim skulle komma hem igen. Som tur är vände det vid lunch och vi tog oss ut i trädgården för lite frisk luft och lek. När vi kollade in tomatplantorna fullkomligt kryllade det av röda färdiga tomater som var redo att skördas. Vi plockade och plockade. Tomat är förmodligen Jacobs favorit grönsak. Vi satte oss vid trappen på altanen och mumsade i oss en efter en. Efter varje tomat som Jacob stoppade i sig sa han hur goda dem var. Det var så mysigt att sitta i solen tillsammans sådär. Det krävs inte mycket för lite guldkorn i vardagen. Nu har kvällens middag slunkit ner och det blev inget mindre än fläskfilé med potatisgratäng. Lyxigt och gott såhär i början på veckan. Nu väntar en fortsatt lugn kväll. Mammsen i huset är sugen på kladdkaka. Vi får se hur det blir med den saken. Förresten har jag och mannen bokat in en dejt nästa vecka. Åh vad jag ser fram emot det!


TUFF NATT

2018-08-19 13:28
Från Sofiethufvesson

Hujedamig vilken natt det blev inatt. Kände mig som en urvriden trasa trots att jag fick sova till kl 8. Som sagt var kvällen igår lite jobbig här hemma. Trycket lättade och till slut kände jag att sängen kallade. Det blev många uppvak inatt. Inte på grund av trycket. Men det blir inte så bra sömn om nätterna nu när det närmar sig slutet. Magen är stor och tung. Det är svårt att vända sig i sängen och det blir minst 2-3 toalettbesök varje natt. Sen ska vi inte tala om alla dessa konstiga drömmar man har som gravid. Någon annan som också känner igen sig? Minns att det var likadant när Jacob låg i magen. Ännu värre att det oftast är mardrömmar som gör det svårt att somna om. Egentligen har hela förmiddagen känts tumult för min del. Yrsel, kallsvettig och svag. Det blir en del vilande för min del idag helt enkelt. Men vi har haft en mysig morgonstund här hemma trots mitt mående. Kim och Jacob åkte till affären i morse för att köpa hem frallor och gott pålägg. Tydligen hade Jacob charmat flickorna i butiken och velat hälsa på alla. Vi satt en lång stund vid frukostbordet och jag har jag tagit mig en dusch. Nu väntar vila några timmar sen hoppas vi på en piggare mamma ikväll.


NERVÖSA TIMMAR IKVÄLL

2018-08-18 22:04
Från Sofiethufvesson

Ja hörni. Vi har haft ett par nervösa timmar här hemma ikväll. Nu när kvällen närmade sig upplevde jag ett tryck mot blygdbenen som jag aldrig känt tidigare. Varken den här eller graviditeten med Jacob. Det är svårt att förklara hur det kändes. Men ett starkt tryck neråt som ilade. Nästan som början på en krystvärk fast man inte krystar. Förstår om det låter lummigt. Hur som helst blev jag alert direkt och min första tanke var att skynda mig att packa förlossningsväskan. Inte för att jag egentligen trodde att vi behövde åka in. Men för att jag förstod att det kan verkligen hända när som helst nu och då vill jag vara redo. När den var färdig tog vi ut babystolen i bilen. Vi provade att fästa den och kollade att allt såg bra ut. När vi kände att vi fått bra koll kopplade vi loss den igen och lade den i bagaget så den är redo för lillasyster när det är dags. Detta höll i sig i cirka två timmar konstant. Jag misstänker nu i efterhand att det är bebisen som håller på att fixera sig. Att lägga sig till rätta inför förlossningen. Med Jacob kände jag aldrig det. Men eftersom kroppen redan varit med om detta en gång tidigare kanske det känns mer andra gången. Jag har ingen aning, det är bara mina egna spekulationer. Hur som helst har trycket lättat vilket känns skönt. Att känna sig bajsnödig i två timmar var mest obehagligt om vi säger så. Hoppas jag har rätt angående detta. För det är lite för tidigt för bebis att kika ut. Vill gärna att hon stannar inne ett tag till.


LÖRDAG OCH FOTOALBUM

2018-08-18 17:24
Från Sofiethufvesson

Hej fina. Hoppas inte ni är lika trötta som mig den här dagen. Fy bubblan alltså. Placerade mig i fåtöljen för en stund sen och tvekar på att jag kommer komma upp härifrån. Inte på en bra stund i alla fall. Som tur är har vi kvällen fri och kan därmed vara hur trött jag helst vill och kan. Vi har farit och flängt en del idag. Dagens stora händelse var Jacobs kusiners kalas. Till hans stora förtjusning blev det kakor och tårta. Behöver jag säga vilken sockerkick han hade här hemma sedan? För att lite senare nästan somna med huvudet i tallriken under middagen. Det tar krafter att gå på kalas. Men ack så kul. Efter dagens bravader blir det en lugn hemmakväll med familjen. Precis vad vi alla behöver. Jag har även hunnit baka en ny omgång bröd i eftermiddag. Tycker det är roligt, gott och det är dessutom så mycket billigare att baka själv. Ska försöka hålla igång med detta nu.



Lite senare ikväll tänkte jag placera mig här. Äntligen har jag tagit tag i biten med att framkalla nya kort att sätta i albumet. Det var på tok för längesedan och mina album ligger i lådan och väntar på att bli fyllda. Igår kväll valde jag ut alla bilder som ska beställas och det är verkligen kul att gå tillbaka i tiden. Sen tycker jag även det är mycket roligare att titta i album än i telefonen. Vad har ni för er ikväll?

EN EXTRA VÄLKOMMEN TORSDAG

2018-08-16 14:51
Från Sofiethufvesson

Ni kan tro jag har välkomnat den här torsdagen med öppna armar. Hujedamig vilken energi jag vaknade upp med idag. Det händer inte varje dag såhär sent i graviditeten må ni tro. Med andra ord har jag tagit vara på energin rejält och hunnit med en hel del på min spontana att göra lista som kommit upp under dagens gång.

  • Bakat bröd
  • Renbäddat
  • Tvättat upp bebiskläder 
  • Lagat middag
  • Plockat undan i större delen av hemmet
  • Rensat en del i Jacobs rum

Några applåder förväntar jag mig inte efter dagens insats. Men jag ger mig helt klart en klapp på axeln för i vecka 36 är det enligt mig bra jobbat. Förmodligen är energin som bortblåst imorgon efter allt göre idag men vad gör det? Kul att passa på när orken finns. En annan sak som slog mig mellan tvättarna bland alla bebiskläder. Det finns för allt i världen knappt några pyjamaser till lilla donnan?! Mest bodys och byxor osv. Nu har jag iofs endast börjat tvätta upp storlek 50/56 så har inte någon större koll på de andra storlekarna för tillfället. Har hunnit glömma. Men ja, någon pyjamas måste jag helt klart ordna inom närmsta tiden nu.

Tvättade även upp dessa fina filtarna som jag köpte hem för ett tag sedan. Tänkte ha dem i våran säng sista veckorna nu. Så gjorde vi när vi väntade Jacob också. Så får filtarna doften från oss som bebisen känner igen när hon gosar med dem.


Förresten hade vi en sådan bra kväll igår i mitt barndomshem. På eftermiddagen bestämde vi oss för att grilla ihop med min familj. Det har ju inte blivit några grillkvällar den här sommaren på grund av torkan och förbudet men nu äntligen får vi grilla igen. Vi gick även bort till gården där det finns olika sorters äppleträd och plockade med oss massa hem. Är sugen på att göra en äpplepaj till helgen. Eller något gott med päron i för det plockade vi också.


DET TAR JAG MED MIG FRÅN MIN EGEN BARNDOM

2018-08-15 17:12
Från Sofiethufvesson

Något som jag försöker bära med mig från min egen uppväxt är den mysiga bakstunden. Det är inte alltför ofta vi bakar här hemma. Men när det väl händer vill Jacob alltid vara med och hjälpa till. Han vill oftast vara med vid matlagningen varje dag också. Det tycker jag känns kul. Han vill gärna hjälpa till att ta fram ingredienserna, blanda, lägga potatis i kastrullen eller vad vi nu gör vid middagen. Han får alltid vara med och jag uppmuntrar honom jämt. Igår tog vi fram barnboken med massa roliga och enkla recept. Han fick bestämma vad vi skulle baka och valet blev chokladmuffins. Vi hade en mysig stund och han fick till sin stora förtjusning smaka på smeten. Alla barns dröm vid bakning. Haha. När de var gräddade i ugnen satte vi oss och mumsade på fikan och det tog mig tillbaka till min egen barndom. Doften av nygräddat bröd eller kanelbullar när man kom hem från skolan. Ett glas oboy till det som jag drack varje dag under många år. Det ni, livskvalité om ni frågar mig.

SKÖTVÄSKAN

2018-08-15 12:25
Från Sofiethufvesson

Äntligen kom ett pling på telefonen med ett efterlängtat sms att skötväskan kunde hämtas ut. Tro det eller ej, men skötväskan är faktiskt något av de köpen jag sett mest fram emot inför lillasysters ankomst. Minns att jag tyckte det var mysigt att packa den när vi skulle iväg med små blöjor, extrakläder mm. Extra glad blev man när den dessutom var på pangpris och kostade 299:- istället för 699:-. Win win på den, eller vad säger ni? Tycker den är stilren med gulddetaljer som piffar upp den lite extra. Klassisk och snygg.

GRAVID & FAMILJEFOTOGRAFERING

2018-08-14 17:34
Från Sofiethufvesson

I juli fick jag äran att bli fotograferad i en björkskog tillsammans med min familj. Jag har aldrig känt mig särskilt bekväm att stå framför kameran men när det gäller sådana här fotograferingar är jag verkligen så glad att kunna se tillbaka och minnas. Vi gjorde även en gravidfotografering när vi väntade Jacob. Därför kändes det extra roligt att få fota magen ihop med honom. Vi har bestämt att vi ska göra en familjefotografering sedan när lillasyster blivit lite äldre. Vår tanke är att förstora upp vissa av bilderna och sätta upp på väggarna. Detta är bara några av bilderna. Visst blev dem fina? Vi är verkligen så nöjda.


Fotograf: Linnea Dahlgren