RSS - xml

Kontrollerades senast: 2019-09-11 14:02:29

PonnyTeam

ponnyteam blogg på Nouw

Önskeinlägg!

2014-11-02 13:03
Från ponnyteam

Vi har fått en hel del frågor på olika bloggar där det undras vilka program vi använder oss av när vi gör videor samt redigerar bilder mm så vi tänkte ta upp det i detta inlägg!  Om ni undrar något annat så är det bara att kommentera! När vi gör videor...

använder vi oss av ett program som heter iMovie som finns på macbooks (Matildas skoldator) och det tycker vi är jättebra och det är där vi redigerar alla filmer.  iMovie finns på alla apples produkter och det är lika lätt att redigera på datorn som på mobilen så vi rekommenderar iMovie skarpt! 

När vi redigerar bilder...

använder vi oftast picmonkey och pixlr  och dem tycker vi är väldigt bra :)  Det finns många olika sett att redigera samt att det finns snygga textstilar och här får ni lite ex på bilder vi redigerat:

PICMONKEY: 

Före:

Efter:

sen gjorde vi även en bild till Halloween 

PIXLR (express):

Före:

Efter:

Hoppas ni gillade det här inlägget och om vill ha mer liknande inlägg så är det bara att kommentera!

/PonnyTeam

Uteritt + myskväll!

2014-10-29 21:41
Från ponnyteam

Hej allihopa! 

Nu sitter vi tillsammans med datorn i högsta hugg och tänkte skriva lite inlägg till er, det låter bra va? Uppdateringen idag har inte varit den bästa pga att  Matilda har varit i stan hela dagen och Olivia har inte haft tillgång till att kunna blogga tyvärr :(  Men tro inte att vi kommit in i en bloggtorka, absolut inte! Vi har en massa bloggidéer samt en rolig grej som vi hoppas om ett tag kunna berätta för er men en så länge håller vi  det hemligt  

Vid 6 tiden skrittade vi ut tsm med Pelle & Fafne i mörkret vilket var roligt men också lite läskigt då vi är otroligt rädda för vildsvin haha. Dessutom råkade vi skämma ut oss rejält.. Vi tyckte det lät som om det var vildsvin runt oss i mörkret så vi började prata jättehögt och sedan började vi även sjunga på en massa olika låtar helt ovetandes om att det var folk som lyssnade på oss  Det var när vi vände hem som vi såg att det stod någon i en trädgård och snickrade och när vi såg det tystnade vi direkt och vi släckte pannlampan och försökte bara ta oss därifrån så fort och diskret som möjligt! Det är en grej som är så otroligt typiskt oss 

nej nu ska vi skriva inlägg så tangenterna lossnar så vi hörs lite senare! 


/PonnyTeam

påväg hem!

2014-10-28 13:31
Från ponnyteam

Hej allihopa!  

Nu är jag påväg hem från dressyrträningen med Pelle och utvärdering kommer upp ikväll.  När jag kommit hem måste jag skynda mig och göra iordning mig och sen drar jag på en rolig grej som jag inte kan berätta nu då det finns risk för att än speciell person läser haha  Men mer om det senare 

Ett  tidsinställt kommer upp om en stund och Olivia kommer nog hålla er uppdaterade också så kika in under dagen!

/Matilda

Godmorgon!

2014-08-18 07:13
Från ponnyteam

Godmorgon allesammans!

Idag är det ju så att skolan börjar eller min gör det så då får man börja gå upp tidigt och gå till skolan. Tråkigt.

Just nu sitter jag och äter frukost framför datan och ska snart gå tillskolan, jag gick upp väldigt tidigt idag. 06:00 ringde klockan och då var det bara att gå upp.

Men iallafall idag så blir det en lugn dag då vi bara ska ha upprop och sedan lyssna när rektorerna pratar. Sen blir det hem och blogga! Idag blir det ingen ridning för Fafne ska få vila efter en helg full med grym träning. (Har varit och hopptränat i två dagar och han är helt slut)

Nä nu får jag sluta skriva så att jag inte kommer sent till första dagen i skolan! Bye Bye ❤️

Värdens underbaraste ponny


/Olivia

En fråga till ER...

2014-08-13 20:02
Från ponnyteam

Ja nu när sommar snart är slut så tänkte jag ställa en fråga till er som lyder såhär:

"Vad är ERAT bästa/roligaste sommarminne?"

Skulle vara jätte kul att veta vad ni har gjort i sommar och vad som var roligast!
Kan vara allt
möjligt. ❤️
/Olivia

Hur det ser ut att blogga på nattstad

2014-08-09 17:00
Från ponnyteam

Hej allihopa! 

Jag brukar väldigt ofta tänka tex "undra hur det ser ut när man  bloggar på blogg.se?" Så nu tänkte jag visa hur det ser ut att blogga på nattstad för er som  bloggar för andra portaler 

När du går in på http://www.nattstad.se/ så ser det ut så här:


Och när du loggat in ser det ut såhär: 


Det finns ingen direkt "admin panel" som det finns på tex horseworld/wordpress så i den här spalten kan du välja på vad du vill fixa på din blogg, tex skriva nytt inlägg, kolla kommentarer, statistik, fixa din design osv: 

När du ska skriva ett inlägg ser det ut så här: 


(Bild från nattstad)

Här ser du om du fått en kommentar eller om du kommenterat en annan nattstad blogg och bloggaren svarat då ser du det här:


Detta var lite bilder på hur det ser ut & hur det funkar att blogga på nattstad 

/Matilda

Q & A #3

2014-08-04 16:01
Från ponnyteam

Nu kommer del 3 utav svaren från frågestunden! 

Favorit dricka?

M: Coca Cola & multivitamin dryck 

O: Coca Cola, De (nya) Festis drickorna & Loka Crush 

Favorit färg?

M: rosa fast inom ridningen turkos 

O: Rosa och Marin 

Dröm hjälm?

M: En samshield, en john Withaker eller en uvex 

O: Antingen en Samshield eller en GPA Sverige hjälm 

Vad tycker ni om ask?

Båda: En hemsk sida som verkligen borde tas bort, tänk att många människor har tagit livet av sig pga en sida. Vi tror att dom som skapade sidan trodde säkert att ask skulle bli ett bra socialt medie  men vi tycker att när folk börjat ta sitt liv pga sidan då borde dem göra något åt saken. Sidan SKA bort. 

Vad tycker ni om mobbning?

Båda: Fruktansvärt, Mobbning är väll inte vårt bästa ämne att prata om direkt men vi hatar mobbning och speciellt nätmobbning. Sitter man bakom en skärm och kommenterar elaka saker anonymt till andra personer då borde man först gå till botten med sina egna problem. 

Hur brukar ni tänka för att blicka framåt när ni får motgångar?

M: Jag som person klarar inte av motgångar, det går bara inte. Speciellt inte med hästarna, om ett ridpass/tävling går/gått dåligt  så blir jag helt förstörd, jag är sur hela dagen och blir väldigt arg på mig  själv. En gång när jag hade tränat så hade jag lite problem med att min ytterhand ville byta sida och då var jag  rasande på mig själv så jag har väldigt svårt att ta motgångar men jag försöker att blicka framåt, jag försöker att hitta vad det var som gjorde att det gick dåligt och sen lägger jag upp en ny plan om hur jag ska ändra på problemet. 

O: Jag är en väldigt okänslig person och tar verkligen inte motgångar hårt. Jag brukar oftast bli arg istället och då blir det faktiskt mycket bättre.

Hur tycker ni det är att blogga tillsammans? 

Båda: Vi tycker det är väldigt roligt att blogga tillsammans för att uppdateringen blir bättre och det tar mycket mer tid om man ska driva en enskild blogg. 

Mer svar kommer inom kort!

/Ponnyteam


Kingen som hingst

2014-08-04 14:12
Från ponnyteam

Kings föl

2014-08-04 14:00
Från ponnyteam
Hej allihopa!
Vet ni en sak? Tidigare har King varit en godkänd hingst i Danmark och här kommer en bild på en utav Kings föl❤❤❤Visst e han söt?