RSS - xml

Kontrollerades senast: 2022-06-25 05:12:44

emilianillsson blog

emilianillsson blog on Nouw

Ops... Glömde helt bort!

2019-09-24 13:21
Från emilianillsson

Nämen, Hej igen...

Jag behöver verkligen skriva av mig lite, och varit ett bra tag sen! ‍♀️ Åhh, i all vardagsstress så tappar man saker på vägen. Bloggen var en av dem!
Livsuppdatering: Jag lever livet med min Thea samt sambo Kevin fortfarande. Älskade familj!

Jag pluggar till lärare f-3, och är inne på ANDRA året redan!!! Helt sjukt, tiden går snabbt ska ni tro. Bilden ni ser är ifrån Nollningen som vi hade för alla våra blivande studenter! Jag och min fina vän, Erica!

Nyheterna, andra barnet är på väg. Följer ni mig så vet ni detta. Igår var vi på andra ultraljudet, där vi fick veta vad vi ska få i Februari! Vilket mina och Kevin systrar fixade så bra för oss. Video finns på Instagram, så häftigt! Vi har även bestämt namn men kommer inte gå ut med det ännu.

Åhh, får ju inte glömma min älskade nya hund Zoe!
Hon är snart 6 månader gammal. Rasen är då en amstaff, och kan säga det bästa hundrasen. Hon är så himla familjevänlig och bara älskar att mysa! Hon är så underbar och rolig, vem tror ni gå upp sist om dagarna... Hahha, Zoe!
Helgerna är det hon som sover längst, haha! lite komiskt!
Thea och Zoe kommer verkligen bra överens, så det är jätte skönt!

Livet känns så härligt just nu! Skolan rullar på och som alla undrar, jag kommer INTE hoppa av skolan pga av ett andra barn. Vi har diskuterat och planlösningen blir så här att Kevin kommer ta den första tiden med Lill pojken samt Thea! Sen i juni kommer jag får sommar ledighet, då kommer jag ta mamma ledighet med barnen. Vilket kommer blir så kul.
Det ni ska veta är att Kevin är förälder också inte bara jag, bara för jag inte gå hemma med barnen så älskar jag inte dem mindre utan jag gör det för att jag någon gång i framtiden ska få ett riktigt jobb samt en bra utbildning! Vi kommer hjälpas åt som vi alltid gör! Även i denna situationen. Thea kommer få en syskon, lillebror dess utom. Vilket vi är väldigt glada över. 20 år och två barn, detta trodde jag absolut inte ÄLSKAR MITT LIV!

pressen och stressen...

2018-12-03 16:11
Från emilianillsson

Halloj!!

än en gång försöker jag med detta! Jag vill det på mycket, men känns inte som många är inne på att läsa om våra liv.. Blir svårt och det tar tid att skriva blogginlägg varje dag♡

Som många vet har jag börjar plugga, första kursen är avklarade. Men har många kvar tyvärr är.. Idag ligger jag hemma, både jag och Thea är trötta och gnälliga haha! Har levt i min nya pyjamas alltså!

Det är mycket med skola, vilket jag hade räknat med.. Men kanske inte så här mycket! Som ung och även mamma har man mycket i vardagen speciellt med skolan på axlarna... Thea kräver mycket tid nu och känner ibland att jag inte kan ge den tiden. Vilket är väldigt jobbigt!

Hade jag fått välja så hade jag bara velat vara hemma 2 veckor med Thea och bara mysa och leka med henne. Men tyvärr, det är inte verkligheten...

Men skolan går annars bra, blev ju godkänd på första kursen. Vilket är väldigt skönt! Jag har fått så himla fina vänner, som hjälper och stöttar med allt! Så jag ångrar absolut ingenting!

Om ni vet några tips eller så om hur man kan varva ner och bara ta det lugnt. skriv gärna dem till mig, känns som jag verkligen behöver det ♡

Kram på er så länge!

Hur går det med livet?

2018-10-09 11:14
Från emilianillsson

Men hallå!!

Gud detta va ju absolut inte igår!

Jag tog en paus med min blogg då jag kände det blev väldigt mycket ett tag, jag har ju börjat plugga som många av er vet. Första kursen är nästan gjord och bara typ hur många som helt kvar!

Lillen har börjat krypa, och det går undan. Kevin är på pappaledighet och kommer vara det tills hon börjat på dagis. Hon växer och snart dax för ett års dagen! Men *lilla* tös är verkligen inte så liten längre. Men det är kul att se henne växa!

Livet på högskolan är verkligen inte som man tror, inte alls som gymnasiumet. Men väldigt mycket roligare. Mycket fest, men mycket gemenskap också! har träffat världens bästa människor här. Där alla har samma drivkraft som en själv.

Det är verkligen värt att gå högskolan fast det kan vara kämpigt då och då! ♡

Men så ni vet detta nu kommer jag börja blogga och komma tillbaka till det så mycket som jag kan och hinner!

Kraaaamm

min Kropp, före och efter graviditeten

2018-06-19 12:26
Från emilianillsson

Godmorgon, tisdag ❤️
Jag vaknade kl 6 i morse och kunde inte somna om. Lilltjejen vaknade också då men hon somnade efter en halv timme igen. Idag fyller min kevins mamma år och ikväll ska vi fira henne, med att gå ut på restaurang. Det ska bli mysigt och trevligt. Men just nu ligger jag i sängen och myser med thea som sprallar för fullt. Hon är så mysigt och gosig just nu. Jag har verkligen fått världens snällaste barn. Hon säger nästan ingenting men än när hon är hungrig annars är hon alltid en glad bäbis.
Jag tänkte ta en liten för ovh efter graviditeten angående min kroppen. Vad är det som har förändras och inte.


När jag vi mindre så va jag väldigt smal. Och många som trodde att jag inte åt och så vidare. Jag hade inte häller något sinne för modem tyvärr.
Jag har alltid pendlat mellan 50 kilo till 55 kilo. Men aldrig över 55.

Den fösta bilden ni ser tog 2011 och den andra 2012. Jag va då alltså 13&14. Jag va alltså mega smal. Jag trivdes inte med mig själv alls.


Men när jag blev gravid med Thea gick jag upp hela 18 kilo. Jag började på 51 kilo slutade på 69 kilo. Vilket, med min länge skulle vägt redan för början av graviditeten. Nu är jag nere på 54 igen, och allt känns jobbig igen. Känslan att bli lika smal igen, jag vill verkligen inte det. Jag har försökt hålla kilona men gick inte hela vägen.


Det som känns jobbigast är väll vågen inte själva kroppen. Skulle vilja väga iallafall 60 kilo.

Det som har hänt med min kropp efter graviditeten, är egentligen inte så mycket.


En av grejorna är ju att jag fått som det kallas för chipsapattar. Haha, jag trivs med det, absolut ingenting jag stör mig på. Det är därför det finns bh men oftast går jag utan ändå. Men innan hade jag ju dem här näta fina brösten. Själv ville jag ha större men trivs nu med mig själv, när det kommer till det ämnet.


Det jag älskar med min kropp nu är att jag nu har lite fett på magen. Det hänger inte men det finns där. Jag ÄLSKAR det, jag brukar hålla på med lilla bullen på magen. Den är absolut inte stor men va gör det. Innan Thea va min magen verkligen platt. När jag la mig ner såg man mina höftben. Tyckte verkligen inte om det. Det va liksom något som alltid störde mig.


GUD, min rumpa hänger. Och mina höfter är så stora. Jag såg alla dessa inlägg på Instagram där dem efter 1-2 månader förlossningar kom dom i sina vanliga kläder igen. Tyvärr gjorde jag ju aldrig detta. Mina höfter hade blivit för breda och även rumpa för stor. Så detta resulterade till att jag fick köpa helt nya jeans. Istället för storlek 34 gick jag upp till 38. Alltså två hela storlekar. Vilket jag är så nöjd med. Med lite höfter och så känner jag mig mer kvinnlig.

Men ni ska veta att jag verkligen ÄLSKAR min kropp. Jag skulle kunna förbättra och skaffa mig lite styrka men andras avgudar jag den. Dem har burit på ett barn och gått igenom en förlossning. Jag är så nöjd och glad.
Men lilltjejen börjar bli tyngre och skulle verkligen behöva träna lite styrka så man kan bära henne haha.

Hoppas ni inte tog detta inlägget fel, isåfall fråga.

Vad ville jag helt i livet

2018-06-18 20:28
Från emilianillsson

Hej, finisar♡

Vi alla har väll mål eller drömmar man vill uppnå med livet. Jag har några mål i livet som har med utbildning och familj att göra ♡

Det finns så mycket man kan önska och vill leva som. Men allting tar sin lilla tid. Tyvärr... Men med hårt arbete så löser allting sig så bra.

Mina mål/drömmar just nu är inte så många, försöker leva i nuet och ta det som det kommer.

Detta är det jag tänker på just nu som jag skulle vilja uppnå:

- Jag ska plugga 2019
- Jag vill ha 1-2 barn till
- Vill bli stor inom Influencer yrket
- Skaffa mig minst en hund till
- Jag vill bygga mitt drömhus

Detta är kanske inte dem störta drömmarna någonting ni har hört men jag är som sagt bara 19 år (som man lätt kan glöm pga av barn) Men denna listan kommer antagligen bli längre efter hand om förhoppningsvis kommer jag kunna bocka av dem så småning om ♡

Hur går det med amningen

2018-06-18 08:51
Från emilianillsson

Godmorgon alla fina ❤️
Idag sitter jag och lilltjejen spikade framför soffan. K 14.00 spelar ju SVERIGE!!!! Hoppas allting går som det ska nu och att dem VINNER.
MEn iallafall, för en och halv månad sen så va jag och Thea på BVC. Vi skulle ta och kolla hennes vikt, det visade sig att hon hade bara gått upp 200gm. Vilket jag kände på mig, då hon inte hade blivit helt mätt på amningen. Så hon sa till mig att jag skulle fortsätta försöka i en månad till och blir det likadant så får dem ta in ett läkar besök. Det kännes lite onödigt så pratade med min mamma och vi både beslöt oss för att prova ersättning. Jag köpte hem ersättning för att se om hon överhuvudtaget tar det och tycker om det. Vilket hon gjorde, vilken lättnad. Jag sa till mig själv att jag kan fortsätta amma under nätterna.
Dem två första nätterna vaknade hon men sen dess, har hon sovit hur länge som helst. Så nu mera sover hon hela nätterna.. Vilket är super skönt. Då jag inte fått någon riktig sömn på länge nobles jag helt chockad och trodde hon hade gråtit sig till sömns. Men så va ju inte fallet.
Det finns både för och nackdelar med att ge ersättning, då jag ville amma så länge jag kunde kändes det lie jobbigt den första tiden.
Det bästa med det är att Kevin också kan mata hennes och han också kan känna sig delaktig. Även att jag kan bära en RIKTIG bh.
Så just nu ammar jag ingenting då det mjölken försvann sakta, så jag slapp även mjölkstockning. Så himla skönt.
Men ni får ha en toppen dag ❤️

Gravid? Va?

2018-06-14 23:34
Från emilianillsson

Vad då, är jag gravid?

Det va dem första orden som kom ut ur min mun, just i den sekunden.
Den 7 juni 2017, det var två dagar innan studenten. Jag och mina vänner hade varit ute hela veckan då det va student veckan. Just den dagen hade jag ett läkar besök på Helsingborg lasarett. Det va gynekologen, jag skulle bara ditt för hade ont i magen. Men sak samma.
Jag satt i vänt rummet skulle ha besöket kl 10.00 men kom inte in för en halvtimme senare. Slapp betala för besöket iallafall.
Jag kom in och ni alla vet hur jobbigt det är att klä av sig och lägga sig i den j#vla stolen, jag hatar det så mycket. Men det va bara att göra. Några minuter innan jag skulle gå in så smsar jag med min kompis Hannah, där och då skickar hon sett skämt sms ”haha, bara du inte är gravid”. Medan jag svarar ”nej, skulle jag inte tro”


Som sagt jag la mig i stolen och han började snacka om vad han höll på med. Det ända jag tänkte va ”skit i snacket, bara gör det”
Jag ville bara komma till saken och få en diagnos varför jag hade så ont. Jag fick en diagnos men det va ju inte det jag tänkte på precis när jag fick veta.


Jag tyckte att besöket och undersökningen tog väldigt lång tid. Han körde med ultraljud i magen för att kolla nog. Men han titta och titta och fota massa. Jag bara låg och titta upp i taket. Ville inte ens se honom.
Efter ett tag vände han bilden mot mig och jag fick titta. Han säger ” jag tror inte du vet detta i med att du kom för en annan sak idag, men du är gravid”. Jag titta på bilden och såg det Lilla hjärtat ticka. Ja va i helt i chock, då jag och Kevin hade tagit en paus av privata själv så kom alla känslor på samma gång. Och det ända jag får ut mig ” vad då, är jag gravid?”
Han babblade hela tiden och började prata om diagnoser om varför jag hade så ont i magen. Jag hörde inte ett ord, det ända jag visste va att vad gör jag nu? Jag är 18 år, ska precis ta studenten och leva livet. Hur skulle jag tala om detta för Kevin? Ska jag berätta? Hur ska mina föräldra ta det?

Som sagt väldigt många tankat och känslor. Han såg att jag va upprörd och han började så fråga mig om abort samtal. Men fick inte ut ett ord utan han sa att han satt upp en tid och sen får jag ju så klart bestämma själv om jag skulle gå.
Jag ringde min kompis i fullständigt panik, ”snälla kan du komma nu och hämta mig nu”. Jag skulle ta bussen hem och efter besöket skulle jag ut med Elina. Jag pratade massa med Hannah och hon gjorde mig på bättre humör. Jag åkte hem och sa till mig själv, ”detta har inte hänt”. Jag ska låsas som ingenting. Det va så himla svårt.


På torsdagen visste mamma och papps om det. Dem ville att jag skulle bestämma själv, hur jag skulle göra. Min mormor och morfar va helt underbara i den situationen. Dem hade inga fördomar eller något.
Jag gick även till Kevin och berättade för honom på torsdagenskvällen. Han tog det så bra och ville att vi skulle försöka igen, verkligen bli en familj. Allting blev så bra.
Jag kommer aldrig ångra lille Thea, hon och Kevin är det bästa som finns. Kunde inte fått en bättre familj en dem. Jag visste aldrig avlad kärlek va för än jag hade Thea. Hon får mitt hjärta att dunka i hundra 90 och jag älskar henne så så mycket. Jag sitter här nu ett år senare, och har det världs bäst.

Jag är så glad över jag tog beslutet att behålla henne och bli familj med Kevin igen ♡

Jag ska också inflika att jag ville bli ung mamma, men trodde aldrig att jag skulle vara 19år bara. Men vad spelar det för roll. Jag älskar att vara ungmamma. Kommer inte inte ihåg vad jag gjorde innan Thea haha.

Puss ❤️

Skolan är nära

2018-06-14 22:59
Från emilianillsson

Hej, alla!
Idag kändes det som ett steg närmre skolan. Jag har köpt en iPad till skolan, fatta vad sjukt! Jag älskar att vara hemma med min lilla Thea. Men samtidigt är jag sjukt taggad på få träffa nytt folk, och få nya vänner. Då dem flesta av mina vänner lämnade mig när jag fick barn av någon anledning. Hade varit 10 år framåt hade alla suttit i samma båt med familj och barn. Men sånt är livet.
Men tillbaka till ämnet. Jag ska ju läsa till lärare, f-3 lärare. Antingen i Halmstad, Malmö eller Kristianstad. Där står att jag har en plats på alla tre men man vet ju aldrig liksom. Men nu har jag bara sökt in för att se om jag kommer in. Men ska söka igen i september eller vad det är, för komma in till våren 2019. Sen är det 4 års av studier. Jag är väldigt nervös, har alltid varit den blyg och inte så framåt. Men när man lär känna mig så är jag hur roligt och galen som helt. Så får se nu i mitten av juni ska jag få reda på om jag kommer in eller inte. Är så spänd...
Någon mer som sökt in till skolan igen? Berätta gärna vad ni ska gå isåfall.

Sommar kläder för lilltjej

2018-06-08 20:11
Från emilianillsson

Hej på alla!


Nu har jag äntligen tagit mig än att beställa sommarkläder till lilltjejen♡ Har beställt några linnen, kjol och lite annat smått.

Hon har bara långärmad och långbyxor i sin garderob så nu fick det bli en uppdatering när det är så varmt som det är. På hela fem veckor har det inte regnat och nästan över 30 grader hela tiden♡

Skönt på ett sätt men, nu hade man gärna fått lite regn. Min blommor har dött och även gräsmattan. Hur ska detta sluta?

Göteborgare

2018-05-14 22:13
Från emilianillsson

halloj på er!

Under helgen har familjen varit i Göteborg ♡ Så himla trevligt att komma hemmifrån. Vi åkte dit där med våra vänner Eddie och Kajsa. Vi hade super mysigt, vi gick i stan åt gott och spelade canasta. Vi va även på universeum som finnas i Göteborg. Så härligt.

Jag och Kevin unnade oss lite kläder, hade mycket fint.

coolast med Göteborg va väll unerseum. Vi såg massa av tropiska djur, som apa, sengångare. Fanns läsa åker experiment och liknade! Super kul.