RSS - xml

Kontrollerades senast: 2019-03-23 12:33:41

ZEINAS KITCHEN

ZEINAS KITCHEN

Veckomatsedel v 49

2018-12-03 07:30
Från Zeina

Här kommer veckans matsedel. Hoppas att ni gillar den. Om ni tycker om mina recept och det jag gör får ni gärna följa Zeinas Kitchen på Instagram HÄR! och Facebook HÄR! Då blir jag glad 😀 Kramar från mig/Zeina Måndag Linssoppa med morötter Tisdag Risgrynsgröt med saftsoppa Onsdag Makhlama- Irakisk köttfärspanna med ägg. Vegetariskt alternativ- Menemen- Turkisk äggpanna med tomat. Torsdag Kycklingcurry Vegetariskt alternativ- Vegansk currygryta Fredag Gulasch Vegetarisk alternativ- Vegansk gulasch BAKTIPS! Lussekatter

Inlägget Veckomatsedel v 49 dök först upp på ZEINAS KITCHEN.

Atole de avena- Mexikansk havregrynsgröt

2018-12-02 10:54
Från Zeina

Atole de avena är en värmande havregrynsgröt som serveras varm i muggar som en dryck. Underbar att avnjutas som en stärkande frukost en kall vintermorgon! Ca 8 portioner 5 dl vatten 1 kanelstång 4 dl havregryn 8 dl mjölk (vanlig mjölk, havremjölk, sojamjöl osv funkar jättebra) 1 tsk vaniljsocker 1 liten nypa salt Socker efter smak (sockret kan uteslutas) Gör såhär: Koka upp vatten, kanelstång och salt. Låt sjuda i 2-3 min. Sänk värmen och vänd i havregrynen, låt puttra tills havregrynen suger åt sig all vätska. Tillsätt sedan mjölk, vanilljsocker, eventuellt socker och blanda. Låt sjuda på medelvärme i 5-6 min. Rör om med jämna mellanrum. “Gröten” ska vara ganska lös i konsistensen och ska kunna serveras i muggar som en dryck, om den känns för tjock kan du späda ut den med mer mjölk och låt sjuda lite till. Häll upp gröten i muggar och servera varm.

Inlägget Atole de avena- Mexikansk havregrynsgröt dök först upp på ZEINAS KITCHEN.

Treveckorssallad med rödkål

2018-12-01 17:02
Från Zeina

Jag testade att göra en twist på den klassiska treveckorssalladen, recept på den hittar du HÄR! Jag gjorde den med rödkål denna gång och smaksatte dressingen med senapsfrön. Alltså det blev MAGISKT! Så fantastiskt gott! Om du vill kan du servera salladen som den är eller piffa upp den med grönkål. Urläckert! Ca 10 portioner 1,5 kg rödkål 1 rödlök Dressing: 1,5 dl vinäger (tex vit vinäger eller äppelcidervinäger) 0,5 dl socker (sockret ger en god sötma och förlänger hållbarheten på salladen) 0,5 dl rapsolja 0,5 dl olivolja 1 msk senapsfrön (gula eller bruna funkar bra) 1 msk salladskrydda Ca 1 msk örtsalt eller salt (justera saltmängden efter smak) Valfri tillsättning vid servering: 250 g grönkål 2 äpplen eller valfria citrusfrukter (tex blodapelsin, grape, apelsin eller satsumas) 1 dl grovhackade sötmandlar, pekannötter eller valnötter Gör såhär: Strimla rödkålen, gärna i matberedaren eller med en mandolin. Hacka löken i tunna strimlor. Lägg kål och lök i en stor bunke. Lägg alla ingredienser till dressingen i en kastrull och koka upp under omrörning. Låt dressingen sjuda på  låg värme i 2 min. Häll den varma dressingen över grönsakerna och blanda allting. Smaka av och krydda eventuellt med mer salt eller vinäger. Täck väl […]

Inlägget Treveckorssallad med rödkål dök först upp på ZEINAS KITCHEN.