RSS - xml

Kontrollerades senast: 2019-07-08 11:02:11

ZEINAS KITCHEN

ZEINAS KITCHEN

Syrisk kebab karaz- Kebab i körsbärssås

2019-07-08 09:17
Från Zeina

Nu är det äntligen säsong för körsbär och dom är som godast nu på sommaren. Förutom att njuta av körsbären precis som de är eller att baka något med dem så kan du göra denna fantastiska syriska maträtt. Köttbullar i en syrlig körsbärssås. Något av det godaste jag har ätit, smakerna är helt fantastiska. Det är syrligt, sött, mustigt och gott! En delikatess från Syrien som du bara måste testa. 4 portioner Köttbullarna: 500 g köttfärs (gärna lammfärs) Ca 1 dl finhackad persilja 1 finhackad lök 1 tsk sju kryddor- recept HÄR! om du vill göra egen mix 2 tsk paprikapulver Salt och peppar Körsbärsås: 800 g-1 kg körsbärs (justera mängd efter smak, jag tog 1 kg) 4-5 msk granatäppelsirap 1 msk vetemjöl Saften från en halv citron Salt och peppar Servering: 0,5 dl rostade pinjenötter 4 st libabröd Persilja till garnering Gör såhär: Kärna ur körsbären. Blanda ihop alla ingredienser till köttbullarna. Rulla köttbullar. Hetta upp olja och stek köttbullarna ca 3 min på varje sida. Ta ur köttbullarna från stekpannan, tvätta inte inte ur stekpannan. I samma olja som du stekte köttbullarna vänder du i körsbären och vetemjöl. Stek körsbären under omrörning i ca 3-4 min. Vänd i […]

Inlägget Syrisk kebab karaz- Kebab i körsbärssås dök först upp på ZEINAS KITCHEN.

Prasorizo- Grekiskt ris med purjolök

2019-07-06 09:08
Från Zeina

Sitter och njuter av den skinande solen och vackra utsikten här i Grekland när jag publicerar detta läckra recept. En helt underbar grekisk risrätt som jag har serverat med fetaost och maroulosalata. Om du vill göra hela rätten vegansk kan du enkelt skippa fetaosten och istället servera med rostade pinjenötter. Ljuvligt! Kan även serveras vid grillat eller en god gryta. Görs enkelt på få ingredienser. Prasorizo kan tillgas på många olika sätt, jag valde att behålla den simpel.  4-6 portioner 4 dl långkornigt ris 2 st purjolök 1 liten knippe färsk dill 4 msk olivolja 2 tsk salt Ca 6 dl kokhett vatten Serveringsförslag: Citron Maroulosalata Fetaost eller rostade pinjenötter Gör såhär: Tvätta purjolöken ordentligt och hacka sedan i strimlor. Lägg i en sil, tvätta en gång till så slipper du massa sandkorn och låt rinna av i silen en stund. Hacka dillen fint. Hetta upp olivolja i en gryta. Stek purjolöken tills den mjuknar och blir glansig, ca 5 min under omrörning. Vänd i dillen och stek lite till. Vänd i riset, salt och stek nån sekund till. Häll över kokhett vatten, låt koka upp och sänk sedan värmen. Lägg ett lock på grytan och låt sjuda långsamt på medelhögvärme tills riset […]

Inlägget Prasorizo- Grekiskt ris med purjolök dök först upp på ZEINAS KITCHEN.

Maroulosalata- Grekisk sallad

2019-07-06 09:06
Från Zeina

En fräsch grekisk sallad med krispig romansallad och gurka smaksatt med dill. Fantastiskt gott, enkelt och passar perfekt vid de flesta rätter. Servera göras med fetaost eller njut av maroulosalata precis som den är. 4 portioner 1 st romansallad 1 gurka 2 st salladslök 3-4 st kvistar färsk dill Ca 3 msk olivolja Ca 2 msk rödvinsvinäger eller saften från 1 citron Salt Serveringsförslag: Fetaost TIPS! Du kan tillsätta mer örter i salladen som tex oregano och persilja. Recept på grekisk sallad med tsatsiki hittar du HÄR! Gör såhär: Tvätta alla grönsaker och låt rinna av i en sil. Hacka sallad, gurka, salladslök och dill. Lägg i en skål och tillsätt vinäger, olivolja, salt och blanda ordentligt. Servera gärna med fetaost. 

Inlägget Maroulosalata- Grekisk sallad dök först upp på ZEINAS KITCHEN.