RSS - xml

Kontrollerades senast: 2019-07-31 01:44:54

wrongislandgolfers

Sista rundan!

2011-03-19 07:06

Sista rundan denna resan gick återigen på Atalaya Old Course i strålande sommarväder. Vi hade starttid 08:09 men de två Engelska par som hade starttiden 08:00 lät oss vänligt nog slå ut före. Det märktes redan på första fairway att två dagar med gassande sol hade torkat upp banan betydligt, även om det fortfarande var vått på sina ställen. Johan och förra rundans vinnare Torbjörn delade för dagen en "buggy" medan en skröplig Jörgen valde att promenera i hopp om att få igång en sjuk lekamen men redan efter 4 hål kändes det att Golf inte var att tänka på för unge herr Julin idag heller och därför bröts dagens runda efter 9 hål. De övriga två ångade på men Torbjörn som blivit febersjuk under natten kunde tyvärr inte upprepa gårdagens fina resultat utan fick se sig besegrad av Johan som i stor stil gick rundan på 71 slag. Johan som inte har mycket till övers för att som Torbjörn visa känslor blev vare sig tårögd eller rörd utan konstaterade enkelt att han är bäst. Efter en dusch på hotellet beslutades det gemensamt att vi skulle ta en liten lunchtur till "Puerto Banus" länk till denna metropol här http://www.puertobanusguide.com/ . Denna hamn var en fantastisk upplevelse för en proletär och två KD- anhängare. Hur denna hamn kom till finner du under denna länk http://sv.wikipedia.org/wiki/Puerto_Ban%C3%BAs . Lunchen som intogs smakade muy buena. Torbjörn vars näsa numera var muy congestionada valde enkelt en pastarätt medan dagens segrare Johan och den avbrutne Jörgen valde en trerätters helmeny. Efter lunchen utforskade vi hamnen och gatorna runt omkring innan resan fortsatte tillbaks till hotellet och ett par timmars vila och lite förpackning inför morgondagens avresa mot kalla Sverige.

Det hördes när den tjocke föll från tronen

2011-03-16 16:39

Ånyo en tidig morgon och avresa mot Atalaya Old Course där vi hade starttid 08:26. En golfbil inhyrdes av Torbjörn och Jörgen emedan Johan som den Nihilist han är valde att promenera. För första gången denna veckan fick vi starta i solsken men trots detta var det lite kyligt då det blåste en kall vind in från Medelhavet. Johan som hade siktet inställt på att vara obesegrad under veckan gick ut hårt med par redan på första hålet och Torbjörn gjorde detsamma då han ville sätta lite press på vår klubbs bästa golfare.Jörgen valde tyngd av sjukdom att bryta efter hål fem och bege sig till hotellet men där blev det tji eftersom Johan hade nyckeln i fickan så det blev till att köra tillbaks till klubbhuset och vänta in de övriga i två timmar innan de fick spelat klart rundan och då de kom in och "scoren" räknats gavs resultatet Johan 76 slag och Torbjörn 74, kan tänka mig att vissa hemmavarande klubbmedlemmar jublar över detta resultatet. Torbjörn tog tårögd emot gratulationerna och förklarade att efter hans barns födelse var detta det största han upplevt. Lunch intogs på hotellet och där träffade vi ett gäng på 10 st från Falköping som vi hade en trevlig pratstund med. Middag som vanligt vid 19 tiden och sedan blir det till att ladda inför den avslutande rundan som också den spelas på Old Course imorgon kl 08:09.

Luholteffekten håller i sig!

2011-03-15 17:52

Efter ytterligare en fantastisk frukost så  begav vi oss ut till Flamingos Golf för att spela samma bana som igår men med avsevärt bättre väder. Länk till Flamingos Golf här www.flamingosgolf.es

Efter "incheckning" på klubben slog vi ut på första och vi lyckades alla göra par på detta första par fem hål.  Rundan gick sedan vidare i rask takt där Luholt och Torbjörn delade en golfbil men unge herr Julin traskade på med kärra. Om det var just kärrran eller frånvaron av golfbil som gjorde att nämnde Julin låg på "sänkningsnivå" de första nio hålen går ej att förklara men Stalinistien i sällskapet darrade och såg segern i dagens runda rinna ut i sanden på samma sätt som valsegern gjorde i höstas. Tyvärr så kände sig ledaren efter nio hål sämre och sämre och hade varit tvungen att bryta efter det tionde hålet om inte den storsinte  El Gordo överlåtit sin plats i bilen efterjust detta hål. Tyvärr så hjälpte det inte att Torbjörn och Jörgen gjorde sina bästa rundor för veckan utan den vår klubbs stora stjärna fick stå som segrare ännu en gång på 73 slag följt av Torbjörn på 82 och Jörgen på 85.El Gordo satte nytt rekord i antal birdies i rad 2 st (3 Totalt idag) så om detta fortsätter kan vi inte köra bil efter rundan? Efter tvagning beslöt vi oss att åka till Gibraltar i det fina vädret.Lite kuriosa om Gibraltar här http://sv.wikipedia.org/wiki/Gibraltar Efter en tur på ca 45 minuter nådde vi fram till Gibraltar town och åkte igenom på den Spanska sidan men blev stoppade på den Engelska sidan av en Engelsk Immigrationkvinna som inte tyckte om att vi saknade pass. Trots Johans svada gick det inte att passera så vi fick vackert köra tillbaks utan att se några apor. Glädjande nog kunde vi på redden se Ex Vinga Matilda och ex Nautilus där dom är stationerade som bunkerfartyg. Återresan gick via El Octogono Club de Playa tennisclub där en lättare lunch intogs innan hemfärden mot Estepona. Efter ankomst blev det bastu för Johan och Torbjörn och sängliggande för den tredje i trion som tyvärr fått feber.

Middag som vanligt kl 1900.

Gibraltarresan som uteblev

2011-03-14 17:26

Morgonen började som vanligt med inmundigande av frukost 07:00 och som vanligt fanns den i den kulinariska eliten så underskattade äggröran på menyn. Torbjörn som är något av en vegan höll sig till nybakat bröd och nutella, vad El Gordo och undertecknad förtärde behöver väl inte närmare beskrivas. Efter frukosten så begav vi oss i ösregnet till Atalaya New course för att mötas av et negativa beskedet att alla banor i området är avstängda under dagen på grund av regnet som kommit under natten och som fortfarande föll. Tråkigt besked men vi beslutade oss snabbt om att ta en biltur till Gibraltar för att ta en titt på apor och bunkerbåtar. Att det inte blir som man tänkt sig fick vi besked om när vi kom till hotellet och möttes av beskedet att Flamingo golf hade öppet trots regnet. Kontra kurs gavs och vi girade upp från den utstakade mot Flamingo Golf och möttes av ett fantastiskt klubbhus och det märktes att det är en bana för överklass och ej för Luholt och hans partikamrater (hmmm). Dock var det en partifrände till Luholt som ordnade dagens golfrunda , ingen nämnd ingen glömd.Vi fick ett trevligt bemötande av receptionspersonalen och tilldelades 2 skåp för ombyte. Banan var en mycket trevlig bana och det var nästan att El Gordo fick finna sig besegrad av Hinchado men som vanligt gick den fetaste segrande ur striden ännu en gång, men nu endast ett slag före unge herr Julin. Torbjörn var less och hade inte en av sina bättre dagar. Nu blir det bastu innan middag serveras kl 19:00. Bastun som för övrigt är en ångbastu med equalyptus ånga skall idag för första gången testas med bacon ånga, på grund av detta tog Torbjörn en promenad innan middagen.

Imorgon blir det ytterligare en runda på Flamingos golf eftersom vi fick avbryta dagens runda på grund av åska och regn efter hål 11. Lite kuriosa är att Fru Obama spelade samma bana i somras iklädd en kort H&M klänning, resultatet vet vi ej i skrivande stund.  

Tidig morgon och Paella

2011-03-13 16:47

Dag två började tidigt med frukost 07:00. Med Torbjörn som chaufför begav vi oss mot Atalaya Old Course klocckan 07:30 för att slå ut 08:09. Old course visade sig vara en mycket trevlig parkbana med många trevliga hål. Wrongislandgolfers ansikte utåt, herr Ternstrand segrade i dagens runda med 82 lag DOnsös svar på Michael Douglas i ´filmen "Falling Down" kom tvåa och tyvärr så tvingades undertecknad bryta vid femtonde hålet på grund av en knäskada så imorgon blir det till att åka golfbil på Atalaya NEw Course. Efter golfrundan fick det bli en sk turkdusch innan vi tog oss ner till Estepona harbour market för en trevlig eftermiddag bland kommersande turister. Lunch blev det i hamnen där Torbjörn åt en spansk plankstek och vi andra delade på en Skaldjurs paella.  MAten smakade underbart. Nu blir det ett par timars vila innan middagen serveras klockan 19:00. Imorgon slår vi ut klockan 09.00

Första rundan

2011-03-12 16:24

Vi ankom försenad flyresa och hällregn under bilresan ner till Estepona och Atalaya park resort vid 0230 tiden imorse. En pigg nattportier mötte upp med en enklare måltid och en flaska vin till detta. Efter denna kulinariska måltid kom vi i säng vid 03-30 tiden. Frukost fick vi 0730 och vår vana trogen så tog vi även i år äggröra med bacon och korv, skillnaden i år mot tidigare var att äggröran smakade mycket bätter och kocken var avsevärt mycket snyggare. (hmmm)

Bussen hämtade kl 0930 upp 42 st pigga och glada golfare där 90 % var från det tredje riket och som sig bör så fick dom plats först i bussen.

Vi fick starttid 1052 och det var en härligt känsla när vår mest skadebengne deltagare och vårt stora ansikte utåt peggade upp och slog ut. Atalaya Nes course var en MYCKET kuperad och "smal" bana men vi besteg den på lätta fötter och med stor frenesi. En hel del bra slag kontrades ut av majoriteten dåliga, men vi hoppas att morgondagens runda på Old Course blir avsevärt mycket bättre. Bussen hämtade upp oss kl 1510 för återfärd till hotellet men tyvärr så fick vi dricka upp varsinn öl innan återfärden mot hotellet där vi skall äntra bastun innan middagen serveras klockan 1900.

Vår egen "potatishandlare" Johan var för dagen bäst och vann på 80 slag före en pigg Torbjörn på 89, undertecknad hade en dålig dag och slutade på 99 men trots deta vår var det ändå bara unge herr Julin som mäktade med en äktaBirdie.

Tidig starttid imorgon 08:09 borgar för en tidig kväll i säng.

Viva Espana

2011-03-11 09:10

Då var det återigen dags för den årliga resan söderut med Wrongislandgolfers. Tyvärr så kunde Jens inte följa med på årets resa och glädjande nog så slipper vi LArs-Erik. Årets resa går till Spanien och Estepona som ligger i Andalusien ca 7 mil väster om Pablo Picassos födelsestad Malaga. Hur övergången från Portugals Caltaplana till Spaniens Paella kommer att fungera är i skrivade stund oklart men vi är försiktigt positiva till att miljöombytet kommer att  påverka oss positivt inför årets golfsäsong.