En av mina kära kunder är AlmÃ¥sa Havshotell pÃ¥ Södertörn, ett hotell- och konferensanläggning fint belägen precis vid havskanten (HÃ¥rsfjärden). Under 2018 renoverades hela stället och jag fick äran att ta hand om det grafiska. Fast känner du mig rätt vill jag ju gärna hitta pÃ¥ nÃ¥got kul som har med ost, mat och dryck […]
The post En skön februarikväll med öl och mat i tysk anda tillsammans med Norbert Lang och Gustav Lindh appeared first on Who Cut the Cheeze?.
En Ã¥rligen förekommande aktivitet för mig och mamsen. Vi siktar alltid pÃ¥ att hänga pÃ¥ dörren vid öppnandet pÃ¥ fredagen – minst med folk och det finns alltid tid till att prata med ostproducenterna. I Ã¥r blev det lite annorlunda eftersom Frägsta Mejeri skulle ställa ut sina ostar. Jag hjälper dem med formgivning, webb och […]
The post Ostfestivalen 2019 på Münchenbryggeriet appeared first on Who Cut the Cheeze?.
Hötorgshallen är ju lite av en matinstitution (och sevärdhet) för matälskare. Hallen har säkert haft sina ups-and-downs under de 60 Ã¥r de serverat allehanda smakligheter till förväntansfulla gäster men har ändÃ¥ befäst sin status som Stockholms matmecka. Visst, det finns ett antal krogar (i food truck-känsla) som jag skulle vilja se i Hötorgshallen. Taylor & […]
The post Skördefest på Hötorgshallen 27 sep (som passar på att fylla 60 år) appeared first on Who Cut the Cheeze?.
I september Ã¥kte jag och farsan pÃ¥ en liten roadtrip till Österrike. Han har varit där en del men jag var novis i ämnet Österrike och tyrolen. Östtyrolen i detta fall. Jag har försökt komma iväg men det var alltsÃ¥ först nu i september som det blev av. Jag passade även pÃ¥ att boka en […]
The post Panorama Hotel CIS i Kartitsch, Österrike appeared first on Who Cut the Cheeze?.
Astrids Restaurang i Ängby är ett härlig kvartershak. Här serveras riktigt bra mat (till bra priser) och Sasja som är sommelier har minsann knÃ¥pat samman en riktigt bra dryckeslista som kan attrahera den värsta/bästa hipstern. Genom Ã¥ren har jag inmundigat välsmakande droppar frÃ¥n Nizza Silvano (Roero), Ezio Trinchero (Asti), Campi di Fonterenza (Toscana). Jag vet […]
The post En härlig piemontesisk kväll på Astrids i Södra Ängby appeared first on Who Cut the Cheeze?.
For pÃ¥ en liten resa till favoritstället Piemonte i slutet pÃ¥ oktober. Piemonte och Monferrato visade sig frÃ¥n sin bästa sida med ovanligt varma dagar och ytterst trevliga möten, goda mÃ¥ltider men framförallt gott att dricka. Det blev en trip till den smÃ¥tt fantastiska lilla vinproducenten Tenuta Grillo i Gamalero i Monferrato, vi träffade Silvano […]
The post En resa till Barolo, Monferrato, Roero 2017 appeared first on Who Cut the Cheeze?.
Julhetsen och julstressen är här. Av nÃ¥gon märklig anledning är december en mÃ¥nad med mycket jobb och dÃ¥ samtidigt fundera pÃ¥ julklappar och annat. Nä, bäst är att bara stressa av och njuta. Passar pÃ¥ att gÃ¥ förbi bästa haket i Hötorgshallen nämligen Carls Deli, där finns det alltid gott julgodis. Ett litet nytt grepp […]
The post Panforte + Gorgonzola = sant appeared first on Who Cut the Cheeze?.
Världens godaste marmelad till mjuka italienska ostar sÃ¥som Robiola heter Cugnà , det är en mixtus av frukter och druvor frÃ¥n Piemonte. Här tillverkas den alltid av nonnan i huset efter vinskörden. Basen i marmeladen är druvmust som fÃ¥tt koka i typ 12 timmar, sedan blandas allehanda lokala frukter. Även de klassiska hasselnötterna nocciole ingÃ¥r ELLER […]
The post Cugnà – Marmellata del Piemonte appeared first on Who Cut the Cheeze?.
HellasgÃ¥rden, mitt emellan Sickla och Älta (Nackareservatet) är en fantastiskt plats för utomhus rekreation av olika slag. Här finns en bastuklubb, grillplatser, joggingspÃ¥r, tennisplaner, fotbollsplan, badmöjligheter i lilla Källtorpssjön. Här har ocksÃ¥ Storstugan stÃ¥tt sedan 1945. SÃ¥ länge jag vet hade Hellas Storstugan drivits i formen av enklare kök med kafé. Hugade skidÃ¥kare eller skridskoskrinnare […]
The post Hellasgården Storstugan appeared first on Who Cut the Cheeze?.
Det blir mer och fler öl här hemma än ost (och vin) nuförtiden. En av de bryggerier som passar mig som handen i handsken just nu är Stigbergets Bryggeri i Göteborg. Deras Amazing Haze, West Coast IPA och inte minst GBG Beer Week 2016 är enligt mig Sveriges bästa öl pÃ¥ temat fruktbomber med mycket […]
The post Stigbergets Amazing Haze appeared first on Who Cut the Cheeze?.