RSS - xml

Kontrollerades senast: 2019-12-03 13:03:31

Who Cut the Cheeze?

Ost, mat, vin och öl

En skön februarikväll med öl och mat i tysk anda tillsammans med Norbert Lang...

2019-12-03 12:59
Från Fredrik

En av mina kära kunder är AlmÃ¥sa Havshotell pÃ¥ Södertörn, ett hotell- och konferensanläggning fint belägen precis vid havskanten (HÃ¥rsfjärden). Under 2018 renoverades hela stället och jag fick äran att ta hand om det grafiska. Fast känner du mig rätt vill jag ju gärna hitta pÃ¥ nÃ¥got kul som har med ost, mat och dryck […]

The post En skön februarikväll med öl och mat i tysk anda tillsammans med Norbert Lang och Gustav Lindh appeared first on Who Cut the Cheeze?.

Ostfestivalen 2019 på Münchenbryggeriet

2019-02-21 23:33
Från Fredrik

En Ã¥rligen förekommande aktivitet för mig och mamsen. Vi siktar alltid pÃ¥ att hänga pÃ¥ dörren vid öppnandet pÃ¥ fredagen – minst med folk och det finns alltid tid till att prata med ostproducenterna. I Ã¥r blev det lite annorlunda eftersom Frägsta Mejeri skulle ställa ut sina ostar. Jag hjälper dem med formgivning, webb och […]

The post Ostfestivalen 2019 på Münchenbryggeriet appeared first on Who Cut the Cheeze?.

Skördefest på Hötorgshallen 27 sep (som passar på att fylla 60 år)

2018-09-30 23:06
Från Fredrik

Hötorgshallen är ju lite av en matinstitution (och sevärdhet) för matälskare. Hallen har säkert haft sina ups-and-downs under de 60 Ã¥r de serverat allehanda smakligheter till förväntansfulla gäster men har ändÃ¥ befäst sin status som Stockholms matmecka. Visst, det finns ett antal krogar (i food truck-känsla) som jag skulle vilja se i Hötorgshallen. Taylor & […]

The post Skördefest på Hötorgshallen 27 sep (som passar på att fylla 60 år) appeared first on Who Cut the Cheeze?.

Panorama Hotel CIS i Kartitsch, Österrike

2018-01-08 12:22
Från Fredrik

I september Ã¥kte jag och farsan pÃ¥ en liten roadtrip till Österrike. Han har varit där en del men jag var novis i ämnet Österrike och tyrolen. Östtyrolen i detta fall. Jag har försökt komma iväg men det var alltsÃ¥ först nu i september som det blev av. Jag passade även pÃ¥ att boka en […]

The post Panorama Hotel CIS i Kartitsch, Österrike appeared first on Who Cut the Cheeze?.

En härlig piemontesisk kväll på Astrids i Södra Ängby

2017-12-21 15:25
Från Fredrik

Astrids Restaurang i Ängby är ett härlig kvartershak. Här serveras riktigt bra mat (till bra priser) och Sasja som är sommelier har minsann knÃ¥pat samman en riktigt bra dryckeslista som kan attrahera den värsta/bästa hipstern. Genom Ã¥ren har jag inmundigat välsmakande droppar frÃ¥n Nizza Silvano (Roero), Ezio Trinchero (Asti), Campi di Fonterenza (Toscana). Jag vet […]

The post En härlig piemontesisk kväll på Astrids i Södra Ängby appeared first on Who Cut the Cheeze?.

En resa till Barolo, Monferrato, Roero 2017

2017-12-14 12:30
Från Fredrik

For pÃ¥ en liten resa till favoritstället Piemonte i slutet pÃ¥ oktober. Piemonte och Monferrato visade sig frÃ¥n sin bästa sida med ovanligt varma dagar och ytterst trevliga möten, goda mÃ¥ltider men framförallt gott att dricka. Det blev en trip till den smÃ¥tt fantastiska lilla vinproducenten Tenuta Grillo i Gamalero i Monferrato, vi träffade Silvano […]

The post En resa till Barolo, Monferrato, Roero 2017 appeared first on Who Cut the Cheeze?.

Panforte + Gorgonzola = sant

2017-12-04 21:15
Från Fredrik

Julhetsen och julstressen är här. Av nÃ¥gon märklig anledning är december en mÃ¥nad med mycket jobb och dÃ¥ samtidigt fundera pÃ¥ julklappar och annat. Nä, bäst är att bara stressa av och njuta. Passar pÃ¥ att gÃ¥ förbi bästa haket i Hötorgshallen nämligen Carls Deli, där finns det alltid gott julgodis. Ett litet nytt grepp […]

The post Panforte + Gorgonzola = sant appeared first on Who Cut the Cheeze?.

Cugnà – Marmellata del Piemonte

2017-12-03 16:44
Från Fredrik

Världens godaste marmelad till mjuka italienska ostar sÃ¥som Robiola heter Cugnà, det är en mixtus av frukter och druvor frÃ¥n Piemonte. Här tillverkas den alltid av nonnan i huset efter vinskörden. Basen i marmeladen är druvmust som fÃ¥tt koka i typ 12 timmar, sedan blandas allehanda lokala frukter. Även de klassiska hasselnötterna nocciole ingÃ¥r ELLER […]

The post Cugnà – Marmellata del Piemonte appeared first on Who Cut the Cheeze?.

Hellasgården Storstugan

2017-11-23 21:20
Från Fredrik

HellasgÃ¥rden, mitt emellan Sickla och Älta (Nackareservatet) är en fantastiskt plats för utomhus rekreation av olika slag. Här finns en bastuklubb, grillplatser, joggingspÃ¥r, tennisplaner, fotbollsplan, badmöjligheter i lilla Källtorpssjön. Här har ocksÃ¥ Storstugan stÃ¥tt sedan 1945. SÃ¥ länge jag vet hade Hellas Storstugan drivits i formen av enklare kök med kafé. Hugade skidÃ¥kare eller skridskoskrinnare […]

The post Hellasgården Storstugan appeared first on Who Cut the Cheeze?.

Stigbergets Amazing Haze

2017-02-20 15:54
Från Fredrik

Det blir mer och fler öl här hemma än ost (och vin) nuförtiden. En av de bryggerier som passar mig som handen i handsken just nu är Stigbergets Bryggeri i Göteborg. Deras Amazing Haze, West Coast IPA och inte minst GBG Beer Week 2016 är enligt mig Sveriges bästa öl pÃ¥ temat fruktbomber med mycket […]

The post Stigbergets Amazing Haze appeared first on Who Cut the Cheeze?.