RSS - xml

Kontrollerades senast: 2019-05-04 14:11:11

Watergirl

Tid att koppla av

2011-04-04 18:00

"Tidpunkten att slappna av är när du inte har tid att göra det". Så stod det på en tavla jag såg i ett skyltfönster. Fanns en hel del tavlor. Vita tavlor i olika storlekar. Svart text. Olika ordspråk. Så enkla men ändå stilrena och fyller sitt budskap.


Visst är det sant. När jag inte har tid, inte hinner koppla av det är då jag behöver det som bäst. Så var min situation förr. Hade inte tid att avsätta till mig själv. Satte aldrig mig själv i främsta rummet. Har inte tid. Hinner inte. Ska bara. Jag måste.  Reagerade inte. Ekorrhjulet i rullning. Reflekterade inte. Lyssnade inte på kroppens signaler. Bara flöt med utan att ta ett steg tillbaka och tänka efter. Allt gick bara av sig självt. Känns som att det inte var jag som höll i livets fjärrkontroll. Att tänka på sig själv, få tid till sig själv, ja det fanns inte då.


Idag är läget annorlunda. Nu sätter jag mig själv i främsta rummet utan att vara egoistisk. Fel ordval - Jag är inte egoistisk. Jag tar mig tid varje dag. Jag har rätt att må bra. Jag tillåter mig själv att må bra. Jag har en acceptans för det som hände. Jag tar ansvar för mig själv. Det handlar om min vilja att må bra. Jag mår bra - min omgivning mår bra. 


Mina killar ansvarade för hemmet hela helgen. Jag valde att tillbringa helgen tillsammans med mitt     vilket var superskön avslutning på veckan. Otroligt att en person kan ge mig så mycket energi bara genom att finnas i min närhet. När jag kom hem på söndagen hade jag energi nog att putsa alla fönster och tvätta flera maskiner tvätt. Mådde jättesuperbra.  Idag hade jag en tjej på besök som gav mig massage - axlar, rygg och ben. En bättre början på ny vecka kunde jag inte fått. Så härligt ligga där bara vara i nuet och må bra. Å så bra jag mår nu även timmar efteråt.


Nu mår jag riktigt bra! Men jag har också genomfört en resa för att komma dithän jag är idag. Så bra jag mår nu har jag inte mått på många många år. Fast jag trodde, intalade mig själv att jag mådde bra. Tänk att man kan lura sig själv. Skulle aldrig vilja byta bort mitt liv idag till det ekorrhjulet jag sprang i förr.  


Lärt mig säga NEJ. Lärt mig ta ett steg tillbaka och fråga mig själv -vill JAG?        -gynnar det MIG? Jag gör inte saker för att jag måste utan för att jag VILL. Kan inte mina vänner acceptera det så är det inte mina vänner....  


Ett annat ordspråk skrivet på en sådan tavla var "Happiness is when what you think what you say and what you do are in harmony". Där befinner jag mig nu. 

Längtan

2011-03-26 21:32

Har ni oxå känt den där längtan nån gång? Längtan efter sol och fågelkvitter. Längtan efter sommaren. Längtan efter glass. Längtan efter någon. Längtan efter ..... Ja spelar ingen roll vad vi längtar efter. Vet att det känns så härligt när längtan tillfredsställs.  


Själv har jag längtat efter solen och vårvärme. I morse vaknade jag kvart över sju av att solen knackade på sovrumsfönstret. Fast det va lördag och jag inte hade några speciella planer gick jag upp så tidigt. Ni som känner mig väl vet att jag kunde legat dra mig längre egentligen.... Kokade kaffe  som avnjöts på uteplatsen till ljudet av fågelkvitter. Vilken härlig morgon! Då njöt jag. I det ögonblicket mådde jag bra. Vill ha fler såna mornar.....   


Har länge känt en längtan efter att ägna en hel dag åt mina söner. Gjorde så idag. Va med 16-åringen och shoppade. Mycket trevligt. Senare på dan var det dags för 18-åringen att spela träningsmatch och då var jag där. Tyvärr förlorade dom men för mig spelade det ingen roll. Kände mig tillfredsställd med dagen så långt....  


Har ni tänkt på hur bra vi mår när längtan tillfredsställs och hur jobbigt det är när viss längtan inte kan tillfredsställas? Längtan har jag fått lära mig hantera. Det är kanske det som är meningen. Vissa saker kan inte tillfredsställas när man verkligen vill på grund av olika omständigheter. Då får man lära sig hantera känslan. 


Hantera en viss längtan har jag lärt mig under snart ett och ett halvt år men jag lovar er att den sortens längtan som föll över mig bara genom ett kärt sms ikväll och som kan falla över mig emellanåt, är ännu jobbig att hantera vissa gånger. Lär mig nog aldrig.....

Dagarna man minns

2011-03-21 09:43

Har ni någon gång varit med om att det dom säger i reklamen stämmer? Tänker i mitt fall på Fritidsresors reklam. Livet är inte dagarna som passerar utan dagarna man minns. 


En vändpunkt i mitt liv är en av de dagarna jag minns. En dag i slutet på oktober 2009. Då träffade jag T efter vi haft kontakt i nästan två månader. Under tiden som gått har jag upplevt många stunder med T att minnas. Härliga dagar, något han gjort eller sagt. Tänk att en människa kan beröra en så. Kräftfisket i augusti 2010 var något av det bästa i mitt liv och har ett starkt minne från den helgen som jag alltid kommer bära med mig. Fiskade kräftor för första gången i mitt liv. En helg med inslag av allt man kan begära. Härligt sommarväder, skratt, bad, god mat och dryck, romantik. Må bra stunder varje minut. På flotte ute på sjön.  Såg solnedgången tillsammans. Alldeles alldeles underbar helg.   Skulle vilja skruva tillbaka klockan till vissa minnen och återuppleva dom igen. Men då skulle de dagarna inte längre vara ett minne eller?


Ser fram emot skapa ännu fler dagar att minnas......Njut av livet du också. Carpe Diem - Fånga dagen. Lev i nuet. Det som finns i framtiden kan vi inte kontrollera. Här och nu i detta ögonblick är det som gäller. 

  

Kärlekshälsning

2011-03-15 08:05

Uppmärksamma sin käresta kan man göra på olika sätt. Jag har idag uppmärksammat min i webbradion lugna favoriter. 


Skickade ett mejl till vardagsflirten och igår ringde dem. Blev sååå glad att de läst mitt mejl. En kompis sa till mej: -Det är sånt som förgyller ens vardag. Å visst är det så. Händelsen förgyllde verkligen gårdagen. På grund av teknikens under missade jag början av programmet flirten  . En av killarna bandade så fort programmet gick igång. Mobiltelefoner kan man ha till mycket. Kommer väl lyssna på det ljudklippet hur mycket som helst idag.....


Min pärla jag hittade för snart ett och ett halvt år sen förgyller min vardag varje dag. Hela tiden visar han vad äkta kärlek är både genom ord och handling. Jag behöver inte ens fundera över hans känslor för mej. Han spelar inte alls i samma division som andra killar jag varit tillsammans med. Jämfört med honom spelade de i knatteliga. Så underbart härligt ha ett förhållande där killen verkligen visat sig vara drömprinsen och ingen groda. Aldrig upplevt detta i ett förhållande tidigare.  


Man kan hitta sin guldklimp utan att egentligen leta. Fick av en slump se en bild på T och det var som om hela han sa: -Här är jag! Såg honom och bestämde mig för honom ska jag ha - och jag fick honom......å nu får han dras med mig för jag byter inte bort honom.....Har man hittat en riktig pärla behåller man den och släpper den aldrig.


Svårt få tiden räcka till....har så mycket i veckorna och helgerna känns ibland allt för korta och för få men nu ska vi väl efter inslaget i lugna favoriter ta tid bara för varandra och göra något tillsammans på tu mand i kärlekens tecken. Bara vara utan krav.......


Kärleken är underbar när man funnit rätt    
Chilla

2011-03-14 00:14

Ja chilla det har jag verkligen gjort i helgen. Nog första gången jag använt det ordet själv. Hört killarna hemma snacka om att de ska chilla med vänner men jag - jag har inte chillat tidigare.  


Hela fredagen gick åt till att städa, diska, tvätta, vika tvätt, sortera sopor, snygga till här hemma inför helgen. När lördan kom var det så skööööönt  att ha allt undanstökat och bara kunna gå upp, baka frallor och njuta av att det var lördag. Möte på badet vid tio, hemma vid halv ett. Bara ta det lugnt.  På kvällen hamnade man i en grannes soffa, chillade med två väninnor och såg Melodifestivalen Final 2011. 


Vann rätt låt? Frågar alla tidningar efteråt. Jag höll i alla fall på drunkna i Saades ögon  . Tyckte faktiskt låten var en av de bästa så - ja, jag tyckte nog att rätt låt vann och då menar jag låten.....

Det finns många schlagers som fortfarande är lika bra när man hör dem.   Ein bisschen frieden med Nicole är fin lyssna på - kommer ihåg den fina vita gitarren (efteråt hade jag en önskan kunna spela gitarr men hur skulle jag få tid lära mej det med skola, simträning och annat kul). I Evighet med Carola gillar jag och Främlingstexten kan ju alla. Tusen och en natt är en av många jag minns. Kul är det i alla fall sitta och surfa gamla schlagers på you tube. 


Söndag förmiddag chillades i soffan med två timmars lång film, tillagade en god middag och hann med en cykeltur på kvällen med en väninna. Om mina batterier inte blivit laddade i helgen så vet jag ärligt talat inte om jag verkligen kan ta det lugnare.... Kanske får ladda hos någon annan nästa helg???


Chilla är faktiskt inte så dumt ändå.
Varför Watergirl?

2011-03-11 19:04

Överallt ska man numera ha ett användarnamn. Till e-posten, olika hemsidor man ska logga in på, till bloggen....kan vara svårt ibland komma på vad man ska kalla sig själv...


Watergirl var ganska givet namn. Jag älskar vatten!  Började simma när jag var sex år och ville bara lära mig mer och mer, bli bättre och bättre. Nu blev jag väl ingen riktig elitsimmare med tanke på resultat -  men motivationen att träna och tävla försvann inte förrän vid 18-års-åldern. Det var jag som under träning låg och drog alla andra som var mer explosiva på tävling. Jag var ett med vattnet i tolv år. Har aldrig räknat ut hur många meter jag simmat under min livstid eller hur många timmar jag lagt ner på simningen. Det är åtskilliga i alla fall. 


När tiden som simmare var över fick jag förfrågan att bli simtränare. JA självklart! Att vara kvar i klubben och dela med sig av kunskaper och erfarenheter, utvecklas på bassängkanten och bli den där simtränaren som man önskade man hade när man själv låg där och malde bassänglängd efter bassänglägd. På det stora hela hade jag bra tränare under hela tiden och nu när jag hållt på med barn och simning i över tjugo år, vet jag varför tränaren argumenterade eller gjorde si eller så.....


Hundratals barn, ja så många är det säkert som jag haft i babysim, lärt simma i simskola och tränat och manat fram på simtävlingar efter att varit verksam i två simklubbar (LS i 15 år och KSLS 6 år). Landskrona har dock en speciell plats i mitt hjärta som hemmaklubb. Där lades ju grunden till min simbana. Speciellt roligt är det när en speciell tjej jag haft i babysim för nästan 18 år sedan och följt hennes simutveckling fortfarande kommer fram till mej och kramar om mej såååå hjärtligt. Nu är hon simhopperska.....Blir så varm i hjärtat av den familjen  . Då vet man varför man hållt på med barn och simning. Det ger en så mycket på många sätt och naturligtvis vill det till ett brinnande intresse.


Skulle vilja jobba med simningen på heltid så framtiden får väl visa ifall det blir så. Tack Pär L för att du ledde mig in på simtränarbanan och aldrig trodde jag att jag skulle hålla på så länge eller bli så omtyckt som jag är......(säkert finns det någon som inte gillar mej men man kan ju inte va i allas hjärtan)


Många minnen kommer över mig nu när jag skriver. Skulle kunna fylla en hel bok om simningen i mitt liv....Vill avsluta med att jag tycker det är bra för barn att prova på olika idrotter men en idrott alla ska kunna är att simma. Är du simkunnig?


Simma lugnt   

Må bra

2011-03-09 18:40

Äntligen kväll. Sett fram emot och längtat efter min egen tid idag. Dagen har inneburit tonåringar, kaffedrickande, fixa intyg, matlagning & bakning. Nu stundar den - min egen tid. Äntligen ska jag få koppla av, drömma mig bort och bara njuta en halvtimme.   


För en tid sedan var jag med om en händelse och har stor respekt för att inte hamna i samma situation igen. ...Därför är egentiden så oerhört viktig för mig.


Att känna "nu mår jag bra", att kunna tänka tanken i den stunden. Är det någon som gör det? Jag gör! När jag krypit ner i ett varmt bad. Kvällstid, mörkt ute, endast värme- och stearinljus tända i badrummet och lugn musik strömmar ur högtalarna. Då mår jag bra! Mitt badrum är min oas. Mitt krypin när jag vill ha min må-bra-stund. Snäckor, flytande värmeljus, stenar, stearinljus, små saker som värmer mitt hjärta bl a en torkad ros jag fått av min älskling, citat, grön växt. Underbart mysigt avkopplande att ligga där i badet bara vara, njuta av att känna ro och ett inre lugn.    


Rusade genom livet utan att stanna upp, tänka till.....Det känns som att jag inte själv höll i fjärrkontrollen.....hade ingen pausknapp....stannade aldrig upp, funderade gagnar det mig? Vem gjorde jag det för? Hittade alltid konstigt nog en annan växel att lägga in och ett reservbatteri att nalla på. Men plötsligt....hade jag ingen högre växel att lägga i, ingen energi i batteriet att nalla på.....Provat köra en bil utan bensin? Nä, det går inte. Känns som jag varken hade bensin eller olja.  


Kunde inte påbörja tillfriskningsprocessen innan jag fått insikten. Där var min älskling en klippa. Stöttade mej och kom med kloka ord. En del av mig hade svårt acceptera att jag inte pallade utan bara ville sova, göra ingenting, fick inget gjort, passiv, allt som inte var jag....En jobbig tid att ta sig igenom både för mig och även för mina tonåringar....Med motivation, vilja, träning och verktyg som fungerar för mig börjar jag nu känna igen mig själv sedan ett par veckor tillbaka.


Badet är en del av den tid då jag sätter mig själv i främsta rummet. Så enkelt och tillgängligt och kostar inget mer än uppvärmningen av vattnet. Att umgås med min särbo en hel helg om så skulle vara får mig också att må bra även om mina killar får vara ensamma hemma. Är man 18 och 16 fixar man va utan morsan ett par dygn väl. Har börjat säga nej oftare och stannar upp tänker till någon gång varje dag. Egoistiskt att tänka på sig själv? Nä! Jag tillåter mig själv att må bra!!för att andra omkring mig också ska kunna må bra.


Nu vill jag bada   


Nu börjas det!

2011-03-09 00:38

I dag är första dagen i mitt bloggliv. Har inte gjort detta tidigare. Inför min 40-års-dag förra året skrev jag en lista på saker jag vill göra innan jag blir för gammal, innan det är för sent......Att testa blogga var en av dem sakerna så nu är två saker avklarade   Yeah!


I ett svagt ögonblick önskade jag mig en tatuering i 40-års present. Fick en! För någon månad sedan var det dags att se till att en grej på listan kunde strykas. Ingen återvändo. En späckhuggare sitter nu på min högra skuldra och jag blev supernöjd och fått många positiva kommentarer. Men det blir inte fler. Sa självsäkert till min väninna att nästa gång blir i så fall på en möhippa vilket never happens!! 


Nu tror ni kanske jag är singel men nix, är jag inte! Jag hittade en pärla bland singlarna här ute i cyberspace för snart ett och ett halvt år sen   . Honom släpper jag aldrig! Behöver inte skriva han är underbar för vems partner är inte det... Jag är lycklig över att han dök upp där på dejtingsajten, jag såg honom och bestämde mig - honom vill jag ha....honom ska jag ha....det var något över honom som bara.....Skulle kunna skriva hur mycket som helst om mannen i mitt liv men tänker inte göra det. Skriver bara....Nu vet jag vad ÄKTA kärlek innebär och hur det känns........


Det var riktigt roligt det här. Lätt att skriva, inga problem med fingersättningen på tangentbordet - man är ju utbildad sekreterare - så inlägget skrivs med x antal ord per minut. Orden bara kommer. Måste nog bromsa mig själv nu. 


Att skriva ett inlägg är sin sak. Vad andra tycker är en annan. Skriva om saker och ting i livet och på ett sätt som fängslar läsaren är nog inte så lätt. Vi får väl se om jag får några kommentarer här på min blogg.


Tänk vad tiden går fort när man har det trevligt. Nu är det dax för denna bloggerskan att få sin skönhetssömn.


  Bestämt denna smiley får bli avslut. Jag älskar vatten!