RSS - xml

Kontrollerades senast: 2019-05-04 14:34:23

vattenhink

Homosexuella.

2015-04-10 11:58

Såg någon dokumentär för några dagar sedan som jag inte kan släppa.. Var en som hade varit tillsammans med en man som hade klivit ur garderoben efter 10 år tillsammans. Hon hade stöttat honom till 100% vilket jag fick tårar i ögonen för då många hade valt och förnedra och blivit arga..


Kan bli så förbannad på såna som är så anti homosexuella.. Det är en sån jävla dubbelmoral dom kör med!! När man säger "homosexuell", tänker man per automatik på två män, men vad är det för skillnad på två män som älskar varandra eller två kvinnor? Alltuäid är det männen som är extra utsatta. Två kvinnor är ju bara hett, eller?


Vi alla föds olika, och har olika läggningar. Kan bli rent av förbannad på såna som är så anti-gay att dom tar helt avstånd från homosexuella människor, eller väljer och förnedra? Av vilken jävla anledning?


Jag är inte homosexuell, inte heller min make, men skulle min make i framtiden visa sig vara det så skulle jag stötta honom, även om det så klart gör ont då han inte kommer kunna vara mig till lags närhetsmässigt/sexuellt. Vi har ju trots allt ändå 2 barn, och en riktigt lång vänskap som för mig är viktigare än någonting annat.


Sex, ja.. Det kan man väl få vart fan som helst egentligen.. Inte precis så att det är brist på kåta människor. Men visst, för mig är det väldigt mycket skillnad på och ha sex med en random och med en man älskar...


Tycker att det är fördjävligt att en som är homosexuell ständigt ska behöva gömma sig. Jag kan gå med min make och pussa honom offentligt, men skulle två män gå och pussa på varandra skulle alla genast reagera.. Två kvinnor... Ja, det är liksom inte lika farligt som två män?


Vad är det som är så farligt när två av samma kön älskar varandra? Vad är det som triggar så många att dom måste vara oförskämda och elaka?


Ingen ska behöva skämmas för att dom har en annan läggning eller till och med älskar någon av samma kön. Ingen ska ens behöva vara rädd för och gå ut med vilken läggning dom har.


Jag skiter fullständigt i vad andra tänder sexuellt på, så länge det inte har med att någon tar skada av det, eller blir utnyttjad.


Inte precis så att en homosexuell människa våldtar alla straighta människor dom ser, snarare respekterar att personen har en annan läggning än dom själva. Sen om personen som är homosexuell kan uttala sig om att någon straight ser bra ut.. Ja, so what? Jag har ju rätt och påstå att en dom är gay ser bra ut, utan att dom blir livrädda?


Trots att vi i sverige har blivit bättre på och stötta våra homosexuella så har inte resten av världen blivit det.. Blir så ledsen när jag ser dokumentärer där folk talar illa om "bögar", och alltid är det två älskande män det är så fel på? Åter igen, vad är det som är så läskigt? Inte precis så att alla bögar springer och våldtar alla straighta killar dom ser, så förstår liksom inte rädslan så många människor har? :/


Jag stöttar ALLA homosexuella till 100%. Tycker alla har rätt och få vara sig själva så länge ingen annan skadas och utnyttjas av det. Ingen ska behöva skämmas för den dom egentligen är. Det som attraherar en sexuellt kan man heller inte ändra på.


Och vem sjutton är det som skrivit alla biblar och koraner och alla andra SKIT böcker som hör till religion? Inte fan är det "gud" i alla fall. Snarare någon smart jävel som såg sin egna vinning i det och sedan sprang runt och gav ut dessa skit historier till människor som tappat tron om livet för och senare få något annat och tro på... Tadaaa, nu tror ca halva världen på dessa skrönor och har samma åsikter som några puckon hade för mer än 2000 år sedan..


Och låt oss säga att det skulle vara så att en homosexuell inte kommer till himlen (varför just himlen?), vad har det med alla runt omkring och göra? Vad skadar det oss andra om vi fortsätter och behandla personen som en värdig människa? Det är ju i så fall personen det rör sig om det skadar.


Näe, blir otroligt ledsen av och se hur många homosexuella får utstå pga att många människor är rent utsagt puckade, oförstående och onda vissa gånger.


Jag beundrar dom som går ut med sin "utstickande" läggning öppet och vågar stå för det. Dom som vågar vara sig själva trots den skit dom får ta (speciellt i andra länder). Stå på er, för ni är lika mycket människor som någon annan i denna värld!


En människa är född med känslor, hjärta och hjärna oavsett läggning. Och höra elaka saker gör ont, vare sig läggning.


Nu vart det här inlägget väldigt random då det inte rör mitt liv/mina barn, men då har tydligen har några övriga som läser min sörja till blogg så tänkte jag att jag kunde dela med mig av det jag står för, och lite av mina åsikter. Kommer uppdatera om barnen senare ikväll. Kram

barnledig andra helgen i rad.

2015-04-05 13:57

Jisses, från och aldrig kunnat ha en enda ledig stund till och få vara helt barnledig 2 helger i rad känns helt overkligt.


Dock var joel tok sjuk förra helgen och denna var hans yngsta lillebror här, så har väl inte varit så mycket tid för varandra, men helt okej ändå då det viktigaste är att man får vara sig själv. Inte precis panikslaget då vi alltid myser tillsammans på kvällarna.. Oftast framför en film, men ibland spelar vi tillsammans. ;D


I helgen har jag varit piss lat då jag varit helt ledig från allt! :D mest legat framför tvn med gänget (hundarna) och myst. Skulle gått ut och låta dom leka av lite, men det blåste så för djävligt så skickade ut Joel och Johannes med hundarna... Riktig latmask i helgen med andra ord! ;) ..


Nu sitter jag på bussen och lyssnar på musik och längtar tills jag är framme då jag ska hänta mina fina beeebisar!! Som jag längtat efter dom.. Löjligt, när man väl är barnledig så saknar man ihjäl sig efter dom, och när man haft dom under en period längtar man efter barnledighet...


Imorgon är det slut på vilan för oss och lovet för barnen, men det har varit en bra påsk för både oss och barnen.. Kram!

Ensamt!

2015-03-29 16:35

 


Jaha, idag är första dagen på närmre 3 år jag vaknar upp HELT utan barm. Kollade på klockan och vart riktigt chockad. 10!! Vi stiger alltid upp 7 som senast vare sig det är helg eller inte, så 10 känns som att man sovit bort hela dagen. Och... egentligen var ju klockan 11 då vi dragit fram den nu hehe..   

 

 

Låg och drog mig lite. Kändes skit konstigt och vakna upp med bara Joel.. Bara vi 2, och så klart jyckarna som ligger lite här och där.    

Tyckte ärligt talat att det var alldeles för tyst och dött.. Självklart var det ju skönt och få sova ut också, men jisses så trååååkigt man har det utan barnen... Gick ut med jyckarna, men eftersom att det regnade och stormade ville ALLA hem. Alla har en tendenes till och avsky rusk och regn. Därav vill dom inte göra annat än och göra av sig idag. 

 

 

Är som alldeles för trött för och orka städa upp och fixa med tapeterna.. Ska ju riva ner massa för och senare måla om här hemma då jag vill ha vita väggar och massa fina väggdekaler här hemma. ÄLSKAR den stilen och tror det kommer bli mer personligt här hemma. Negativa: Attd et är ett sådant jävla jobb och få ner alla tapeter för och renare hålla barnen borta från väggarna när dom ska torka, men man får ju ta ett rum i taget, annars kommer det verkligen inte och gå. 

 

 

Har mest legat och lyssnat på musik och myst in mig idag. Men det är väl egentligen det bästa man kan göra som barnledig för första gången på många år. Det är en stor grej för mig och vara barnledig. Alma är en otroligt intensiv tjej som väldigt sällan vill göra saker och ting utan mamma. Det går inte och sätta henne framför tex tvn för och senare gå och diska, eller sätta henne med ett ritblock för och kanske hinna dra några snabba drag med dammsugaren. Hon vill ständigt vara med, vilket kan vara otroligt påfrestande och tröttsamt i långa perioder, därför blir det en stor grej med och vara barnledig och kunna få bara vara mig själv. 

 

 

Alma har ju alltid varit en mammagris. Hon har aldrig varit så mycket för andra fram till nästan det senaste året då hon äntligen började ta för sig lite mer och äntligen såg att det finns andra och inte bara mamma. Därav så har det blivit så utdraget innan med och sova borta. Senast vi försökte så fick hon istort sett "panik" ocg vägrade. Hon skulle pront med oss (förra sommaren), så det är verkligen en stor grej att hon nu tuffat på sig så pass mycket att hon nu vågar sova borta.  Just nu är Almas "favoriter" Mormor, morfar och Mirijam som hon älskar allra mest. :) 

 

 

Huuuh vad jag saknar dom. Ser fram emot imorgon när jag ska hämta små fisarna igen.  Meeen... Måste säga att det är viktigt och vila upp ens energi också...    

barnledig.

2015-03-28 21:07

Nästan 3 år sedan jag var hwlt barnledig. Har inte varit det mer än någon timme hit och dit sedan efter stt Alma föddes... Nu är dom hos mamma och tror det kommer gå jätte bra då båda barnen älskar sin mommo och "kimba".. Känna väldigt tomt bara, och än har det bara gått några få timmar. :P


Vi åkte till uppsala kring 13:30 och var där halv 3.. Sprang in på new yorker och köpte skor till Joel, sen drog vi och käkade med mamma på Kina resturang då jag fyllt år nyligen.


Efter det så gick vi in på en ny affär och småhandlade lite till barnen.. Sjukt mysig liten affär med massor med små prylar som jag tycker är kul och kolla på. :) där efter åkte dom hem med "mommo" och jag åkte hem till oss.. Ångest deluxe av och skiljas åt (fast det var tack och lov bara från min sida, sån hönsmamma jag blivit).


Nu ligger jag med hundarna lite här och där i bäddsoffan och glor på tv med tända ljus. Klockan är inte ens 21 och jag är redan helt slut. Ska borsta tänderna, slänga av mig sminket och dreggla lite härligt på kudden samtidigt dom jag envist kollar i kors för och hålla mig vaken med Joel... :D

bättre sent än aldrig...

2015-03-27 22:01

Jaa.. Skulle ju skrivit ett till inlägg efter det senaste men fick väl rätt mycket med barnen och görs så glömde av mig. :P ..


Har hänt mycket sedan senaste inlägget. Liam har äntligen fått det bra i skolan. Nu villbhan äntligen till skolan igen, och när man hämtar honom så är han alltid glad och hans lärare kommer alltid fram och berättar hur dagen varit. Är otroligt flad över deras evengemang i slutändan ändå. Det viktigaste är ju att Liam trivs och känner sig trygg.


Övervägde beslutet över andra skolan, men i slutändan så kändes det ändå så himla fel och tacka ja pga att liam ändå har vänner i denna skola han går på. Han har dom i åk 3-4 som skyddar honom så fort det är rast, och han trivs med pedagogerna också. I nya skolan skulle han vara helt ny, utan vänner och trygghet. Skulle han bli mobbad där så skulle han inte ha någon alls, därav så tackade jag nej...


I tisdags när jag lämnade Alma på dagis fick jag såna tårar i ögonen.. Hon lyckades klä av sig alla kläderna själv! Min bebis håller på och bli stor tjej. 2,5 år och kan få av sig skor, overall, mössa och vantar. Jag får till och med tårsr i ögonen nu haha...


Under förra helgen var vi i alla fall och hämtade hem våran chickopicko som fått bo hos min mamma i ca 2 veckor då jag ville se om hans stress minskade av och bo utan barn och andra djur. Fungerade tyvärr inte då han istället saknade oss (och vi honom, så klart) så vart att vi hämtade hem honom igen istället.

Fick en jätte fin skinnjacka av pappas flickvän, sedan så hade hon köpt tårta så blev lite firad ändå. :D

På lördag åkte vi och snurra i uppsala, sedsn in på ikea och lunchade samt köpte lite som behövdes där hemma.. Efter vi "sen lunchat" åkte vi till och busade av ungarna på leos lekland tills närmre stängningsdags. Barnen var supernöjda. :D ..


I söndags så var vi och fikade hos pappas "svärmor" och sedan Gick vi hem till pappa och åt en lätt middag innan vi for hem..


Veckan har som sagt varit bra förutom att jag var tvungen och hämta båda barnen från skola/dagis. Alma hade gegga i ögonen (torkat/gamalt) och liam hade ätit för mycket så han mådde illa hahaha :'D


Idag så har jag och Alma faktiskt varit iväg och handlat lite. Vi tog en dag för oss själva helt enkelt. Alma var skit nöjd då vi käkade middag på chopchop. Vi lyckades äta en hel medium portion tillsammans, så nog sjutton åt hon med aptit, min lilla prinsessa. Hittade en gymboll för bara 20:- på öb. :D
Nu ligger jag och gosar med min stackars make som har 40° feber och yrar som sjutton. Sååå söt heheh...

När det blir till det bättre...

2015-03-18 11:45

Igår när jag hämtade Liam satt han på skolgården och lekte med ett annat barn. Han vart riktigt glad av att jag hämtade honom och såg i allmänhet gladare ut än han gjort på länge. Frågade honom om någon varit dum i skolan idag och han sa nej. Han hade till och med lekt med "o" under dagen.


Var så skönt och höra att det gått bra, att det kanskr slutar och mobba honom nu... Kanske kommer det och bli lättare och lämna honom i skolan i framtiden igen? Jag hoppas verkligen det. Har verkligen gjort ont i hjärtat av och lämna mitt barn i vetskap av att han fått utstå det jag en gång fått utstå..

Jag blev igår 26 år gammal och minns fortfarande vissa delar av ren grymhet som om det vore igår. Trots att det gått så många år så gör det fortfarande on och jag tvivlar på att det någonsin kommer gå över helt.

Tänker ju i vanliga fall inte på det så som jag gör nu när Liam får utstå det. Klart att det blommar upp till ytan ibland och att man tänker tillbaks på det, men inte alls så ofta..


Har som sagt övervägt pch byta skola nu, men jag och Joel har bollat det fram och tillbaka och vi båda är väl rätt så överrens om att risken att han blir mobbad pga att han är ny i klassen är ju större än att få detta och upphöra.. Och där skulle han ju heller inte ha någon vän överhuvudtaget..


Jag har även haft funderingar på om man i värsta fall ska skippa skolan och istället ha det här hemma och socialicera honom på andra vis. Funderingen har ju självklart funnits då jag inte vill att han ska behöva ta så pass mycket skada av det hela som jag fått göra.


Mitt liv är och se till att mina barn ska få det så bra som möjligt, vare sig jag får göra uppoffringar eller inte. Dom kommer inte få det perfekt då jag enbart är en människa med både bra egenskaper och självklart brister, men det jag i förväg kan se bli trauman kan jag ju också påverka.


Joel är ju inte helt på det och vi har ju heller inte pratat om det då det än så länge inte är aktuellt, men ger detta inte med sig så kanske jag får fundera mer på det och kolla runt.. Men tror nog att det ger sig, om inte annat så tänkte jag att jag ska försöka gå med en vecks och möta pojkarna halv vägs.. Gäller ju och vara smart och lista ut en plan av vad man kan göra och hur man kan nå dom.


Idag är tyvärr både Alma och Liam sjuka och hemma från dsgis och skola. Liam hostar och är fruktansvärt rosslig och Alma har fortfarande en släng av ögoninflammantion och har nu blivit rosslig hon med. :/


Kommer skriva ett till inlägg om gårdagen i allmänhet efter detta för och undvika att detta blir så rörigt. Kram

Trött, tröttare, tröttast...

2015-03-16 20:44

Hade hunnit borsta tänderna och gjort alla nattrutiner och lagt mig innan kl 20 idag (och nattat ungarna). Idag är jag minst sagt trött. Är så trött att jag kollar i kors. :D


Ligger och kollar på dr Phil och myyyser med mina odjur och min goaste make. Gör typ allt för och hålla mig vaken, och egentligen fattar jag inte varför jag envisas om det men känns ju inte sp kul och somna före barnen hehe...


Idag har liam haft en lugn dag i skolan där pojkarna inte vsrit på honom. Pratade med båda hans klassföreståndare och dom har pratat med sina kollegor om och ha koll och sedan så säger dom till så fort dom ser. På onsdag ska dom till en teater där det handlar om just mobbning, så kanske får alla inblandade och tänka till.

Nu ska fröken vindögd ta sig sin skönhetssömn. Imorgon fyller jag år, så måste vara utvilad så jag orkar hantera ännu mer vidrig ålders ångest.. Usch! Natti natt alla där ute!

sliten..

2015-03-16 09:47

Under helgen var "farbror Johannes" här och umgicks då barnen var riktigt lyckliga. :D

Städade hela dagen igår och fick massor gjort. Kastade rätt mycket och ännu mer kommer det och bli. Känns rätt jobbigt men det måste göras då det blir så sjukt mycket med tiden.

Ska rensa hela förrådet också. Har inte rensat det sedsn jag flyttade hemifrån för 7 år sedan så är nog en hel del som ska kastas där, oxh då kan jag ju äntligen lägga in saker från lgh till förrådet. :D

Igår kväll fick jag världens sockersug. Händer inte alls ofta längre, men igår var nästan så man la sig ner på golvet och yla som ett barn. Var helt slut efter städningen så gose Joel stäkker sig och bakar chokladbollar, så otroligt sött av honom! Han kan ibland hsn också min fina make. Käkade 2, sen var jag propomätt.. Insåg efter första att det inte var så gott med socker trots allt. Brukar bli så hehe..


Idag ska jag prata med Liams skola. Hoppas fasiken dom tar mig mer seriöst idag. Eller aa.. "Dom", snarare den biträdande rektorn. Annars får jag gå till rekorn och höra vart hennes "ståndpunkt" är till det hela.. Har ruskigt ont i magen över att Lism nu är i skolan och att jag som förälder inte kan skydda migg barn från alla elakheter han utsätts för. Det känns fördjävligt rent utsagt. Hoppas han får en bra dag, lillpluttrn mig.

Disco

2015-03-14 11:51

Igår hade skolan disco som Liam Så gärna ville gå på. Valde och sitta med hela discot för säkerhetens skull. Blev så helvetes förvånad över hur vissa föräldar är funtande.


Liam lekte med en av ungarna som inte är sp där värst snälla... BÅDA föräldrarna var där. Pojken blev hårdhänt under leken och började PUTTAS och tog hårda tag i Liam. INGEN av hans föräldrar sa till. Istället för och ställa yill en scen så valde jag och säga till Liam att han inte skulle leka med pojken mer och att jag tar upp detta med lärare/rektor redan på måndag...


Alla har vi ju olika uppfostran, men hur sjutton kan man inte säga till när ens barn är hårdhänt och puttas? Vare sig det är lek eller inte så är det inte okej överhuvudtaget.


Är oerhört stolt över Liam som trots att han får utstå mobbning så vågar han gå till discot ändå. Han var så gullig på vägen hem. "Mamma, tack för att du följde med på discot och satt och vaktade", sa han. Han hade haft det kul på discot, trots att en av dom elaka barnen var där. :)


Lille skruttiplutt vad jag älskar den ungen

Så jävla irriterande...

2015-03-12 09:30

 


Lämnade Liam och sa till hans klassföreståndare att "O" hade varit på honom igen. Svaret jag fick var i stort sett "jaha". Kunde inte precis skälla ut henne då hela Liams klass var i närheten, men när jag hämtar honom ska jag säga att jag vill ha ett möte med henne och pojkens föräldrar redan i början på nästa vecka. Blir det ingen ändring så får han byta skola till den skolan jag ansökte om först.   Pratade med dom från den andra skolan och föklarade läget. Jag vill inte behöva byta i första hand då Liam har kompisar, men samtidigt ska han inte behöva utstå denna skit, ännu mindre om klassförestånadern inte ens verkar vilja få stopp på det med engång. I alla fall, lyckades få på mig till på torsdag och meddela om han ska hoppa dit eller ej. Måste säga att det kom ju jävligt lägligt att vi fick detta erbjudande om platsen nu... Men men, hoppas verkligen att Liams nuvarande skola skärper till sig, för i övrigt har jag ju varit nöjd med den, och allra viktigaste: LIAM har trivts i den och varit nöjd med både den och sina nya vänner...    Känns som att detta är är en ren prövning på och hoppa på mina nerver, mitt tålamod och framför allt mitt jävla humör. Så otroligt svårt för mig och hantera skiten när jag samtidigt vet att mitt barn går och mår dåligt dagligen pga att någon elak liten skit som inte kan bete sig och måste göra illa någon annan för och själv må bra.  Kan inte ens sova om nätterna då jag ständigt tänker på det här. Har i snitt sovit max 3 timmar per natt sedan jag fick reda på det i torsdags förra veckan... Kan säga att det här är extra känsligt för mig som själv varit med om det ungefär halva min skoltid som jag hade. Det sätter sina spår. Hade lagt det bakom mig, men antar att det alltid kommer ligga och gro och hoppa upp i såna här lägen. Tänker tillbaks på vissa av dom hemska minnerna och tänker på min son. Det är inte okej någonstans. Har hellre en lärare som kommer hem till oss och hjälper honom och plugga än att han ska behöva utstå denna skit.   Ska ut och springa av mig onödig energi med Disa ikväll. Är som att man håller röven ovanför en ballong och gör allt för och inte råka sätta sig på den just nu. Min energi förvandlas till något negativt. Jag är allt annat än glad, enbart bitter och grinig och har svårt för och hålla minen just nu. I alla fall, en joggingtur med lite musik i öronen och Disa-fisa vid sidan av mig gör nog bara gott.. Ska kolla runt vart man kan börja gymma så kanske jag kan börja med det med, skulle vara skönt och komma i form igen...    Skriver mer ikväll eller imorgon.. Kram.  

Nya tag imorgon...

2015-03-11 23:25

Ja, vart börjar man? Idag hade tydligen "O" puttat Liam.... Igen... Liam hade inte berättat detta för läraren, och jag är skapligt irriterad över att ingen uppmärksammat det TROTS att jag nu berättat att det finns en drivande unge som är rent av elak mot MITT barn. Dom äldre barnen i skolan har uppmärksammat det, men inte någon av lärarna, hur kan det komma sig? Frågade Liam och denna "O" är så pass feg att han ständigt passar på så fort lärarna vänt ryggen till..


Nu har jag gett detta 3 dagar där lärarna skulle få chansen och fixa det själva. Imorgon går jag raka vägen till rektorn/klassföreståndaren och begär ett möte där jag vill ha en handlingsplan på hur dom tänkt lösa detta. Uppenbarligen har ungen problem där hemma eller någon annnanstans som skolan får hjälpa honom i, det ska fasen inte drabba Liam.

Vem ska bära ansvaret? Föräldrarna som har en elak unge, eller skolan som har ansvaret om att barnen ska vara trygga under skoltid? Det är inte dom som får ta dom ständiga bråken på morgnarna, eller se hur ledsen han är efter skoltid så självklart är det lätt och bara låta tiden gå.

Tar dom inte mig på allvar imorgon så kanske man borde tacka ja till andra skolan ändå, trots allt.. Just nu är jag rasande... Känner mig så maktlös. Skulle vilja putta på den där elaka ungen och där efter fråga om han tyckte det var kul. Tror knappast han hade vågat sig på Liam där efter... Får dåligt samvete av att jag ens känner så och känner mig som ett monster.


Men ärligt talat så struntar jag i vilket när det gäller min son, mitt kött och blod som jag burit på i 9 månader trots alla motgångar. Han, min lilla kille som jag lyckats fostra väl. Som alltid vill ALLAS bästa (till och med sina mobbares), får ont i magen innan skolan, under skolan och även efter pga att ett annat barn utagerar sin egna ilska på honom genom är puttas, slå, ha sönder liams saker och säga elaka ord.


Min son är en av dom närmsta. Min uppgift är att ge kärlek, vårda, fostra och SKYDDA honom i ALLA lägen. Ska gå med en dag nästa vecka när han går kort dag och se vad läraren gör och gör hon ingen så tänker jag sätta hårt mot hårt mot denna "O". Har hjälpt mig många gånger och vara rak och hård mot Liam under hans värsta trots perioder, så kanske hjälper det "O" och sluta dumma sig, utan börja tänka till lite.


Lilla, lilla Liam... Min hjärta går itu ännu mer av och behova lämna honom ännu en dag i skolan där det finns barn som är allt annat än snälla mot honom. Känns fördjävligt att han ska behöva gå igenom samma helvetes period som jag fick som liten.. Som 6 åring också...


Vid den åldern ska man leka och ha kul med sina vänner och inte alls behöva tänka på vad man har på sig. Skolan ska vara spännande och vännerna ska vara snälla, dom man kom mindre överrens med höll sig ju alltid på avstånd så mobbning var inget jag behövde utstå i sån tidig ålder... :/


"Det är skit jobbigt och vara förälder" har jag fått höra många gånger som någon form av skrämsel mening innan jag fick Liam.. Jag håller med, men inte på dom grunderna att mitt barn skulle vara plågan, utan andras barn som inte kan låta MITT barn få en normal skolgång.


Tycker man att det är skit jobbigt och vara förälder till 100% så skulle man tänkt till några gånger extra innan man la sig i sänghalmen och hade det roligt.. Prövningar kommer med föräldrarskap, men kan man inte ta dom prövningarna utan och förstöra barnet så kanske man ska fundera på vad det barnet senare kommer göra för och få utlopp för det trasiga?? :/


Nu är jag så sjukt trött, därav luddig text. Ska sova nu så hjärnan får kylas ner och bli lite vettig igen.. ;) natti natt!!!

döds trött...

2015-03-11 00:44

Idag (10/3) har jag fått massor gjort vilket är riktigt positivt. Tyvärr så är jag efter denna dag helt slut både fysiskt och psykiskt vilket resulterar i feber och extrem huvudvärk.   

Liam var mycket gladare idag när jag hämtade honom. Han och "O" hade faktiskt lekt tillsammans och "O" hade bara varit lite dum, sa han. Kanske gav det resultat från ogår när han puttades tillbaka, min lilla skruttigubbe   .

Fick hem att jag fått en plats på en annan skoöa jag sökt till Liam för ca i år sedan.. Har faktiskt övervägt det men beslutat och säga nej då Liam faktiskt har vänner i skolan och detta är ändå så pass nytt (för oss som föräldrar och även för lärarna enligt dom) så det SKA kunna lösa sig.     

Har tränat gammel-pojken idag (Balder). Idag är FÖRSTA gången jag fick igång honom till bus med mig, trots att jag dagligen försökt få igång honom och misslyckats. Något lycklig jag är när jag lyckades få igång honom och lyckades busa med honom en stund. Testade efter en stund igen och lyckades igen, så nu har vi jävlar i mig kommit långt fram i träningen, jag och min nallebjörn   .

Nu ska jag sussa, uppdaterar imorgon igen. Natti     

    

     Ur balans...

2015-03-10 09:51

  Halloj!

Som dom flesta som läste min tidigare facebookstatus så har vi nu fått reda på att Liam blir mobbad. Det har varit riktigt jobbigt för mig och hantera detta då jag själv blev mobbad som liten. Det har helt klart satt sina spår i mig. Mobbning är ingenting jag vill att någon ska utstå, och allra minst mina egna barn.


Nu är jag inget skolbarn så jag kan skydda honom när det väl händer, utan jag är en förälder.. Känner mig så maktlös just nu. Hur ska jag göra? Hur ska jag beté mig? Vad ska jag säga? Hur ska jag visa Liam att jag finns när jag inte kan fråga ut pojken vad sjutton han håller på med? Och ja, visst. Det är klart jag kan det, men vad hjälper det Liam, eller den pojken som är dum? Hade min mamma gjort så på dom som var på mig kan jag lova er attd et bara hade blivit värre.


Det är 3 pojkar, en av dom "O" är speciellt drivande. Alla 3 hade retat Liam för att han hade haft en mussepigg tröja. Liam är 6 år nu och vill inte gå till skolan. Det skär i mitt hjärta så otroligt mycket. Den här "O" vet jag har varit på Liam förut men jag har inte tänkt så mycket på det. Har sagt till Liam att är han dum så ska Liam prata med läraren, och är inte läraren där och kan hjälpa och om "o" börjar slåss så får Liam självklart försvara sig. Liam är snart 7 år och har aldrig i sitt liv varken puttats, slagit eller varit medvetet dum mot någon fram tills igår då både jag och hans pappa fått UPPMANA honom till och försvara sig. 


Vet ni? Det är tungt, riktigt tungt oc behöva uppmana sitt barn till och putta / slå tillbaka om läraren inte är i närheten och kan hjälpa honom. Som förälder så känner man sig helt värdelös av och behöva göra så. Vi har alltid lärt honom att man inte ska slåss och puttas, men nu är det istället vänt mot oss.. 


Jag är sjukt nog STOLT över att Liam puttades tillbaka igår. Han är inte den sortens kille som vill någon illa. Jag tror att om denna "O" skulle fortsätta slå honom och inte sluta så skulle Liam bli ihjälslagen. Liam är FÖR snäll och det vet alla som känner honom. DÄRFÖR måste vi nu peppa honom till och försvara sig. Jag hoppas nu att "O" inte är på honom mer då han nu inser att Liam faktiskt kan ge igen efter igår. Antingen upphör det eller också så blir det bara värre.


Men mitt i all skit så måste jag ändå säga att jag är glad över att Liam funnit en vän som går i en klass över. Det började med att han såg mig när jag och Liam var och hälsade på skolan för andra gången innan han skulle börja i den, då frågade "J" om jag var Liams syster. Nästa gång när Liam gick i skolan så ´fick jag en liten utskällning av "J" (hans vän" för att jag hade små hundarna med mig till skolan en morgon (ute på skolgården i koppel), sedan så skällde han ut mig för att jag var för ung för och ha barn. Han är rent av klockren. 


Efter dom gångerna så har han och Liam funnit varandra och jag har fått en jätte bra kontakt med honom. Han brukar försvara Liam så fort han ser att dom retar honom. Han måste vara en av dom rättvisaste ungarna jag mött, och jag är så otroligt tacksam för att Liam har honom. Han har väl kanske blivit lite av en "fadder" blandat med vän till Liam. Man ska inte favoritisera barn, men det är svårt och inte ha honom som en av dom man tycker mest om i Liams skola då han vill ens son väl. 


Det jobbigaste med och veta att ens barn blir mobbat är att jag kan inte stoppa det med engång utan måste avvakta tills lärarna har löst det. Det är dom som måste ta tag i det först genom och uppmärksamma (vilket dom nu gjort då jag pratat med om ALLA), säga till "O" och dom andra och se om det slutar där, gör det inte det så är det samtal med deras föräldrar, och fungerar inte det så kommer jag och kontakta dom personligen. Men, för att jag inte ska råka ställa till det så håller jag mig i bakgrunden till och börja med, peppar Liam och berättar hur han ska göra i olika situationer när han FÖRSVARAR sig. 


Kan inte ens känna illska mot dessa barn.. Varför? Jo, för att jag anser att det är deras föräldrar som misslyckats. Ett barn som slåss, bråkar eller känner sig bättre av och trycka ner något annat barn mår INTE bra. Något har föräldrarna totalt misslyckats med under barnets uppväxt. Självklart kan det finnas andra faktorer också, så som diagnoser, eller grupptryck. Men även ett barn som har diagnoser kan med en bra grund förstå vad som är rätt och vad som är fel. Och ett barn som faller för grupptryck bör ju någonstans ha en spärr, finns inte spärren till en viss gräns så undrar jag i så fall hur bra det barnet mår? då är det ju samma som med den drivande ungen - njutningen av och trycka ner någon annan... 


Idag går Liam bara till 12, så jag hoppas att han haft en bättre skoldag och att "o" och dom andra barnen inte varit på honom.. Och om , så hoppas jag att lärarna ingripit... Usch, har så otroligt ont i magen. Är det någonting som fått mig totalt ur balans denna och den förra veckan så är det just det här. Har inget tålamod i övrigt och absolut inte för detta som jag heller inte kan påskynda och få och upphöra...   


Ha en bra dag. Kram / Nadja

Välkommen till min blogg.

2015-03-10 08:45

 Ja, jag får väl hälsa er som läser välkomna. Anledningen till att jag skapar en blogg är att jag vill skriva av mig. Just nu har jag helt enkelt för mycket i huvudet och känner ett behov av och skriva ner det. Kommer endast länka min blogg i min facebookstatus, mest för att min och Joels släkt ska få ta del av vad som händer då vi inte har så bra kontakt med alla, tyvärr.. 


Den kommer i första hand handla om mina barn och det övriga familjelivet,,. Anledningen till varför jag inte går ut med mitt fullständiga namn är för att jag inte tycker att människor som råkar glida in på min blogg av ren slump behöver veta vilka vi är. Det är inte så svårt och hitta oss via vårat efternamn då det endast är kring 50 st som har det, därav så väljer jag och hålla det från sidan. Dom som känner mig vet vad jag heter, och det räcker så (många som frågat detta på fb då jag tagit bort efternamnet där). 


/Nadja