RSS - xml

Kontrollerades senast: 2019-10-09 19:23:28

trekidz & en smått galen mamma ;-)

Vi tar ett gladare inlägg med....

2011-04-19 20:44

Ikväll när Emilia skulle hoppa i säng var hon typ 2dm längre än vanligt för hon har tappat sin första tand!   Stolt som bara den stoppade hon tanden i ett glas med vatten med hopp om att få ett besök av tandfeén under natten    

Mammas goa stor tjej! =)


Kramkram

jahopp så var det dags igen....

2011-04-19 20:26

Jo.... jag önskar att det skulle vara något roligt som jag bloggar om nu men icke sa nicke.... :-/


Eddie, min älskade unge, har fått ny skolfröken då hans gamla fått barn och i samma veva så blev fritidsfröken sjukskriven i flera veckor och till råga på allt så blev även resursen sjuk denna vecka så nu är det bara ny personal runt mitt härta och jag vet att dom försöker för fullt att lära känna honom och förstå hur han fungerar. Men..... när man har de funktionsnedsättningar som Eddie har så fungerar det inte så himla bra med massa förändringar lixom, det ska vara som det alltid ha varit om ni förstår hur jag menar. Han kommer hem helt upp i varv.... tröttare än på mycket länge på kvällen och hans tics har ökat kraftigt.... koprolalin (fula ord tics) har ökat mest av allt. Ur munnen hoppar fula grodor hela tiden och vi kämpar med att omgiviningen ska förstå att det inte är något att "uppfostra bort" eller "läxa upp" utan att det bästa vi kan göra för Eddie är att inte lådsas om att vi hör honom och sedan göra allt för att minska stressen i tillvaron.


Viktigt att tillägga att större delen av skolklassen väljer att använda ett fult språk mot varandra med fula och hårda ord och det befäster ju bara Eddies tics än mer.

Hoppas det lugnar ner sig i takt med att den nya personalen blir med varm i kläderna! *håller tummarna*


Kramkram


Tack!

2011-04-03 15:15

Tack för er positiva respons till mitt förra inlägg!

Jag håller helt med om att det är fruktansvärt att det ser ut som det gör i skolans värld för många av våra barn med funktionsnedsättningar! Vi lever på 2011 och då trodde iallafall jag att vi skulle ha kommit längre fram än vad vi har gjort i förståelsen och bemötandet av dessa barn. Som att det inte är nog att barnen får kämpa extra varje dag bara för att orka med skoldagen och hålla ihop, de måste kämpa för att bli accepterade i samhället oxå.

I lärarutbildningen borde det, enligt mig, innehålla betydligt mer obligatorisk om barn med olika funktionsnedsättningar än vad det gör och rektorerna skulle satsa mer på att öka kunskaperna om detta bland sin personal för en bra förkunskap och ett bra bemötande minskar symtomen på tex Tourettes syndrom.


Eddie har koprolali oxå, det är en sorts vocala tics där fula ord "hoppar" ur munnen okontrollerat, alltså det är INTE något som han kan styra över själv och det är inte trots.... Ur hans mun kommer ofta -Jag ska döda dig, jävla fitta, motherfucker, bögjävel och liknande ord som såklart inte är så roligt att han går runt och säger men som sagt han kan inte styra det och han väljer inte orden själv. Han menar heller inte att han ska döda den personen han säger det till! Vikigt att säga det!


Den som är intresserad av att läsa mer om Eddies funktionsnedsättningar kan läsa vidare här:

Allmän information om neuropsykiatriska funktionsnedsättningar:

http://www.attention-riks.se/index.php/neuropsykiatriska-funktionshinder-npf.html


Tourettes syndrom:

http://www.attention-riks.se/index.php/tourettes-syndrom.html


ADHD:

http://www.attention-riks.se/index.php/adhd-damp-.html


Kramkram

Min son var mobbad av sin lärare.......

2011-04-01 21:42

Igår hade vi en oerhört inspirerande föreläsning av en underbar tjej som delade med sig av sin livshistoria till oss. Hur hon mobbades av sin lärare redan i klass 3.... hon hade usel självkänsla och hennes uppväxt kantades av massor av olika hinder och flera självmordsförsök samt inläggning på psykiatrin..... men nu mådde hon bättre än nånsin :-)


Sofia, som hon heter, fick mig att inse att jag vill skriva av mig lite kring min son Eddies första skolår.... ett skolår som var mycket mycket mörkt för både Eddie och oss andra i familjen. Eddie har som många av er redan vet ADHD och Tourettes syndrom, dessa funktionshinder beror INTE på ouppfostran, dålig hemmiljö eller något sådant som kretsar kring många i vår omgivning. Barnen med dessa diagnoser är oftast MER väluppfostrade, har oftare en betydligt mer strukturerad vardag än andra barn..... men tyvärr så får både barnen och deras föräldrar ofta kämpa så oerhört mycket mer för det som enligt lagen är en självklarhet!!


Förra läsåret började väl rätt okej för Eddie.... svårt att sitta stilla har ju de flesta barn när dom börjar 1an.... Han har mycket tics i perioder och dessa accelerarade under hösten och han började vifta mer och behövde ofta hoppa och studsa samt låta med munnen (vocala tics) för att "ticsa av sig" vilket inte accepterades av hans ena lärare, hon blev mer och mer provocerad av hans beteende och han straffades allt oftare med att sitta i ett litet utrymme som finns mellan korridoren och personalrummet i skolan. Han störde de andra barnen var hennes försvar när vi ifrågasatte hennes sätt att BEMÖTA honom. På vårterminen deltog min son inte många stunder inne i klassrummet. Läraren blev mer och mer ful i munnen både mot oss och Eddie. Kallade Eddie för sjuk, problembarn, att vi måste uppfostra honom bättre och hon sa även till barnen i klassrummet att Eddie hade en sjukdom i huvudet vilket resulterade i ännu mer utanförskap även bland kamraterna som var rädda att bli smittade av hans sjukdom. Pedagogiskt var ordet va? Eddie fick under en rätt lång period stå tillsvars inför många av de andra barnen att han inte alls var sjuk, att ADHD o Tourettes är funktionsnedsättningar och inte några sjukdommar! Han började må allt sämre och gick in i en mycket destruktiv period med depression och kraftig ångest. HAN VAR SJUK PÅ RIKIGT! På skolan gjorde han 3 suicidförsök! TRE SUICIDFÖRSÖK OCH 7ÅR GAMMAL! Jag tror inte att någon som inte själv har upplevt detta kan förstå hur vi kände oss då, så fruktansvärt förtvivlade, rädda och förbannade! Det läraren kommenterade detta som skett med var typ alltså nu måste ni prata med Eddie för han kan ju inte hålla på sådär på skolan för de andra barnen kan ju bli rädda.... HMM DE ANDRA BARNEN? EDDIE DÅ? Det var aldrig fråga om hur Eddie mådde från hennes sida och egentligen inte heller i så stor utsträckning från övrig personal heller, eller jo, en kontaktade rektorn och krävde att trappräcket skulle höjas så han inte skulle kunna klättra dit igen.... men svaret på detta blev att det skulle bli för dyrt..... HMM!

Eddie sa ofta till oss att han inte orkade leva längre, att han ville dö, att han måste döda sig själv om han skulle bli tvingad att gå till skolan igen.... vi bestämde oss gång på gång för att plocka honom från skolan och börja om på nytt på något annat ställe men sedan bestöt vi oss för att försöka kämpa för hans rättigheter ett tag till, och ett tag till, och ett tag till...... Det var ju lixom inte han som gjorde fel, det var läraren som hade på tok för lite kunskap under sina fötter för att kunna bemöta Eddie på ett respektfullt och icke kränkande vis. Sommaren närmade sig och vi fick reda på att lärare blivit omplacerad utav rektorn.... vi andades ut, Eddie andades ut.... Hans jubelord blev: Jaaaa nu slipper jag äta min medicin längre för nu kommer hon som gav mig min ADHD att försvinna! Självklart var det ju inte så enkelt för medicinen och ADHD´n har han ju kvar iallafall men depressionen och den värsta ångesten blev han av med under sommaren och han såg fram emot att börja skolan igen under hösten. För hon som var elak mot honom fanns inte kvar där längre.........


Nu under tvåan har han fått en fin lärare som bemöter honom respektfullt och med hänsyn till hans funktionshinder och han deltar i alla lektioner, ticsar lite under lektionstid och får inte utbrott lika ofta och vi får höra att han till och med är bäst i klassen i många uppgifter och att han är en underbar filur med bra lösningar.....


På raster o fritidstid finns det fortfarande en hel del bekymmer men inte i samma utsträckning som förra läsåret.....


Tack så mycket för att JUST DU orkade läsa....!


Kramkram


Snygga hjärtan och dagens middag

2011-03-26 15:46

Idag var jag o Joanna på loppis i Kovland, jag fyndade 2 superfina hjärtan som ska hänga på väggen, båda vita i shabby chic stil. Det ena har gummisnoddar på där man fäster kort och den andra står det "välkommen". Kanske laddar jag upp bilder när jag har satt upp dem..... vi får se =)


Känner mig stolt idag, började morgonen med en 4,5km prommis. Så skönt och så nödvändigt för jag håller på att utvecklas till en riktig soffpotatis ja.... :-S Nu gäller det bara att fortsätta i samma anda, eller hur?


Strax dax för middag hos oss, idag blir det nå så gott som fläskfilé med grönsaksröra och potäter.... niceigt värre!


Kramkram

Nu är han frisk igen...

2011-03-16 18:13

Ja, eller rättare sagt igår var han frisk. Somnade med nästan 40 i feber i måndagskväll o vaknade med 36,5 igår morse.... TACK för det! =) Det var säkert delvis era tumhållningar som hjälpte honom att bli frisk så snabbt   


Idag efter dagis så var han så himla trött o sliten men nu tycks han ha gått in i andra andningen och leker som en riktig liten vilding *S*, mina andra goungar är med sin pappa den här veckan....


Imorgon är sista föreläsningen i den underbara *NOT* sociologikursen som vi har läst i några veckor nu.... sedan återstår bara hemtentan nästa vecka (men det är ju egentligen inte BARA för det är inte lätt det där tycker ja) Sedan återstår det bara mer roliga kurser i min utbildning!!! =)


Kramkram


Mammas sjukling...

2011-03-13 18:05

Edvin verkade tröttare än vanligt på förmiddagen så det blev middagslur redan vid 11, efter 2,5 timme vaknade han o var ledsen o varm... jodå mycket riktigt han är sjuk, 40,3 visade tempen för en stund sedan. Han bara sitter o ser helt slut ut men tack o lov så dricker han iaf massor med vatten o saft! Nu får ni hjälpa mig att hålla tummarna för att detta är snabbt övergående! Vi har ju dåliga erfarenheter av feber i Edvins fall då han ju hade hög feber mer eller mindre hela hösten   


Emsan sover hos farmor o farfar på Alnö i natt o Eddie är med pappsen...


Ikväll blir det störtsköna Solsidan för mig   


Kramkram

Testing testing ;-)

2011-03-13 12:06

Gör ett nytt försök att blogga lite om min o mina barns vardag, får väl se hur det går och om ni tycker att vi är tillräckligt intressanta *S*


Vad gör vi nu för tiden då?

Jo, den galna mamman pluggar på förfullt andra terminen på programmet för psykisk ohälsa -särskild komplicerad problematik vid MIUN och hon stortrivs! Hon har även börjat jobba extra inom psykiatrin avd 52A+B (affektiva) och även där är det kanon!


De trekidzen är på dagis o skolan på dagarna o Emilia längtar bara mer och mer inför den kommande hösten och de nya utmaningarna som 6års för med sig för henne! =) Edvin är en riktig busunge som är full av energi och nyfikenhet på livet. Min storkille Eddie är en lagom tuff grabb som kämpar på i skolan (stora framsteg sedan förra läsåret!) och han vill inget hellre än att bli accepterad för den underbara kille han är!


Detta var en liten uppdatering om oss....


Kramkram!

En rolig sak som jag snott av Isa ;-)

2010-08-24 09:03

Vad heter ditt/dina barn: Eddie, Emilia och Edvin

 

När var du beräknad att föda: Eddie var beräknad 29 april, Emilia 13 februari och Edvin 1juli

 

Föddes barnet/barnen på utsatt datum, om inte när? Nope, ingen av dem är född på utsatt datum utan alla har kommit före, Eddie och Emilia kom 3 dagar för och Edvin 6dagar före

 

Hur stort var barnet/barnen? Eddie 53cm och 4225gram, Emilia 52cm och 4435gram, Edvin 51cm och 4014gram

 

Hur lång tid tog förlossningen? Eddies förlossning tog 6 timmar från det att dom satte igång mig, Emilias förlossning tog 1,5timme från att vattnet gick (startade så) han vara inne på förlossningen i 45min och Edvins tog ca 10 timmar från första värken.

 

 

Tog du någon smärtlindring? Mmm, med Eddie var det lustgas, med Emilia var det EDA (vet dock ej om jag han få nån effekt av den då det ju gick så snabbt) Med Edvin var det oxå EDA, såååå himla underbart, låg och käka godis och smsa med folk ända tills det var dags att krysta, kände knappt av värkarna innan =)

 

Tog ni reda på könet? Inte med Eddie men dom 2 andra gångerna. Med Edvin var det dock jag som först såg att det var en snopp på skärmen =)

 

Hade ni bestämmt vad barnet/barnen skulle heta? Nope, det kom efter ett tag....

 

Hade du svår graviditet? Jag hade mkt besvär med foglossning under Emilias och Edvins graviditeter, med Emilia spydde jag några ggr men i övrig var det bra.

 

Kan du tänka dig att skaffa fler barn? Det känns bra nu, man ska ju hinna med dom man har oxå. Men visst man ska ju aldrig säga aldrig även om det inte känns så nu....

 

Har du fått några bristningar? Ja, trist nog

 

Var du nervör inför förlossningen? Nej.... eller möjligen lite inför Edvins nedkomst då Emilias förlossning gick så snabbt och jag var orolig att Edvin skulle komma snabbare....

 

Hade du några cravings? Mmm, med Emilia hade jag estrellas grillchips och coca cola och med Edvin hade jag mandariner.

 

Hur mycket gick du upp i vikt? Med Eddie var det 20-22kg, Emilia 25-27kg och Edvin 15-17kg   

 

Hur länge ammade du? Eddie ammades i 2 veckor, Emilia i 5 veckor och Edvin i drygt 4månader

 

Vem är barnet/barnen mest lik? Emilia är både likt mig och Julia (storasyster) medans grabbarna brås på pappa sin

 

Vad är det bästa med att ha barn? Svårt att välja då det är mycket som är bra med dom, nästan allt! Men all kärlek då kanske?

 

Är ditt/dina barn döpt? Japp, Eddie döptes när han var 2 månader, Emilia när hon var nästan 7månader och Edvin var 5 månader


Hoppas att det var oki att jag snodde den här skojsiga grejjen av dig ISA?!? =)

Verkligen länge sedan.....

2010-08-24 08:55

Nu var det väääääldigt länge sedan jag skrev här i bloggen men jag känner att nu är det dags =)


Mitt liv är påväg åt ett nytt och spännande håll, jag ska börja plugga på MIUN (programmet för psykisk ohälsa -särskilt komplicerad problematik) Jag ser verkligen fram emot det och tycker att det ska bli så intressant!


Lilleman är nu inskolad på dagis och det känns så bra, han stortrivs verkligen där med alla barn! Emilia går sista dagisåret och Eddie började 2an igår..... Bara jag som inte blir äldre? *S*   


Kram på er!Länge sedan sist.....

2010-04-09 09:41

Hello hello....


Nu var det länge sedan jag uppdaterade bloggen känner jag. Men jag har inte riktigt haft orken tidigare men nu har jag det   


Påskhelgen spenderarade hela familjen i fjällen (Arådalen) tillsammans med min mamma och pappa, vi hade det så trevligt och allt fungerade över förväntningarna trots att vi var 8st i samma stuga. En liten stuga med 2 små sovrum, kokvrå och "storstuga"..... Eddie tränade på sin ståbräda, Julia tränade att åka snowboard och Emilia vrålåkte tefat ner för backarna. Lite skoteråkning blev det oså testade vi pimplings lyckan i Vissjön medan Edvin sov i skoterpulkan *lovely* Eddie o Emilia fick varsin minifisk som släpptes tillbaka.....

Skrattade åt Jesper som skulle åka med sin Kite.... dock utan skidor    så det blev en och annan tvär-dunsning ner i snön och ett par volter *hehe* men bra underhållning var det verkligen!!!


igår var jag med barnen till Birsta en liten sväng och vi gjorde ett besök på skopunkten då Eddie o Emilia behövde gummistövlar.... kom ut därifrån med 2par gummistövlar, 2par foppatofflor och 2 par tenniskor för ynka 486kr.... det kan man kalla billigt och jag grinar inte ihjäl mig om skorna råkar gå sönder heller! *kanon*   


Ikväll så är det FREDAGSMYYYYS för hela slanten.... chips, saft och film *myspys*


Imorgon kanske Jesper o jag ska gå på bio om vi får nån som vill passa goplutten (Edvin).... dom andra ska sova på Alnö dom....


Kram kramÖnskar att folk skulle förstå!.....

2010-03-22 22:03

Ja, jag önskar att folk skulle förstå vad det innebär att ha ett barn med så stora svårigheter inom många områden så att det kallas funktionsnedsättningar. Att folk skulle förstå hur det känns när man måste tvinga sitt barn till skolan om mornarna för att barnet mår så dåligt när det vistas där. När barnet pratar om att det inte orkar leva längre om det ska behöva gå till den skolan längre, att det isåfall tänker ta självmord.... :´( När man måste fajtas om nästan allt i barnets vardag.... strida för det som man trodde var självklart..... alltid vara beredd att behöva stå tillsvars inför omgivningen, inför andra barn... alltid få höra hur galen just sitt barn är.... få samtal från barnet som är helt frustrerat och vill att man ska hämta det för att det inte orkar vara på skolan mer...... kriga! vända ut och in på stora delar av det som andra kallar privatliv.... höra gång på gång att barnet är retad/mobbad av skolkamraterna... gråta..... för att sedan tvingas kämpa vidare.... behöva veta att sitt barn har stora utbrott flera ggr varje dag pga att det inte blir förstått och bemött efter vad det behöver för att kunna fungera och må bra..... Jag önskar verkligen att folk skulle förstå.....


Kram Kram

Allt för länge sedan..........

2010-03-21 20:24

Ja... nu var det allt för länge sedan man uppdaterad bloggen dådå... men det har ju inte direkt hänt så mycket spännande i mitt liv denna veckan så det spelar nog inte så stor roll   Storbarnen har varit på skolan o dagis i vanlig ordning och jag har bakat kakor till min älskade farmor som har det lite jobbigt med bakningen nu mer och busat med Edvin har jag oxå gjort i massor såklart!   

Igår var jag på pubafton och hade trevligt med en massa goa bybor, dansade en del o drack iskall breezer *gött*   Nu blir det strax Johan Falk..... Joel Kinnaman är inte att leka med *S*


Kram Kram

Anna Bergendahl.......

2010-03-14 07:30

Alltså måste ju bara säga att hon har en helt otroligt bra röst den där Anna *s* Rätt låt vann på melodifestavalen i år tycker jag!

Jag o Eddie o Emilia hade mellomys i soffan med chips, dip o läsk.... mysigt värre   Emilia somnade på soffan vid 20.30 medan Eddie höll ut till strax efter nio... 


Vuxentiden i fredags blev perfekt, maten smakade utsökt och cidern visste sin plats *s* Dock blev det inget vin för min del... såg 2 filmer oxå: Bröllopsfotografen o Zombieland, båda var jättebra tycker jag!


Nu är det frukostdags här hos oss.... o söndagsfrukostarna brukar närmast likna hotellens    *HÄÄRLIGT*


Kram kram 

Fredag

2010-03-12 15:34

Idag är det äntligen fredag och denna fredagen innebär vuxentid....så jävla efterlängtat! Mys o go mat o dryck o nån bra film *härligt*

Menyn ikväll blir: baconlindad helstekt fläskfilé och potatisgratäng, vin, och efterrätt blir vaniljglass med hemgjord hallonsås *gott*  


Dom två största kidzen är lämnade hos farmor o farfar på Alnö och strax ska jag gå och lämna Edvin hos mormor o morfar sedan är det dags att börja förbereda för maten..... och hälla upp en cider eller lite vin *s*


Hoppas ni alla får en myyyysig fredag!!!!


Kram kram

Vuxentid o barn som vaknar för tidigt.....

2010-03-11 08:36

Idag verkar plutten må bättre, han vaknade iallafall utan feber *sköööönt* Hoppas bara det håller i sig och att alla andra får vara friska för imorgon är det tänkt att Eddie o Emilia ska sova hos farmor o farfar och Edvin hos mormor o morfar.... så man kan få vara bara vuxen för ett dygn! *välbehövligt till tusen just nu*

Ska äta go mat och njuta av gott vin hade jag tänkt!   

Men det bästa av allt ska nog faan bli att få sova hela natten utan att bli väckt av någon som tycker att det är morgon vid 3.30-4.30   Det börjar lixom bli lite jobbigt med så få timmars nattsömn för inte tusan kommer jag i säng nå tidigare heller :-S

 Det är tur att barnen är så underbart söta den där tiden på dygnet *s*.....


Nä nu ska jag se om nämda kille vill ta sig en liten tupplur   


Kram kramIngen Drakborg....

2010-03-10 12:06

Det blev inget besök på Drakborgen i dag för lilleman är sjuk, vaknade i natt med 39,5graders feber =( Tur för mig att jag inte hade sagt nått om det till dom andra 2!

Vi får helt enkelt göra det där besöket vid ett annat tillfälle, snart hoppas jag dock för Eddie o Emilias skull för dom har tjatat lääänge på detta!


Nä nu ska jag gå och mysa med sjuklingen en stund...


Kram kram

Redan här igen =)

2010-03-09 17:39

Jag undrar just hur längre det håller i sig att man skriver fler än ett inlägg om dagen?... *S*


Det hade gått så bra så för sonen i den stora staden idag *tack och lov* Dottra hade hittat en torkad blombukett i en snöhög på dagis så den hade hon gått och hållit i hela dagen typ.... o självklart skulle den med hem oxå *fnys* så nu har vi en gammal blombukett stående så fint så i snön här utanför...


Edvin fick smaka pannkaka med jordgubbssylt för första gången idag och det tyckte han var så gott så, allt slank ner med en väldig fart.

Lekte en liten stund med kusin Arvid med, eller lekte och lekte, snarare försökte ta allt han höll i ;-) Edvin klättrade upp på sin kusin och knyckte visp, giraff och nappen hans oxå *hehe* ( Det gäller att hålla sig framme tycker Edvin *S*)


Ikväll ska jag kolla in Luftslottet som sprängdes LÄÄÄÄNGTAR! Älskar verkligen de andra 2 filmerna i triologin och flera har sagt till mig att sista är bäst så det kan ju bara bli bra det här =)


Kram kram   


Jaha........

2010-03-09 10:23

Då ska man försöka sig på en liten blogg då med mer eller mindre intressanta inslag om mig, mitt liv och framförallt  mina älskade barn Eddie, Emilia & Edvin =)


Idag är Eddie på fritids, Emilia på dagis och Edvin är hemma med mamma och myser och håller mig sysselsatt med sitt krypande/ålande hittan och dittan ;-) Han är så snabb nu, man hinner knappt blinka så har han hunnit fram till nått som han inte borde... och jag som satt och sa till mina "promenad mammor" att jag aldrig behövt barnsäkra *ooopps* antar att det är dags nu!

Eddie skulle till kulturmagasinet med fritids idag, dom skulle kolla in utställningarna och Ice age 3 som skulle vissas där, hoppas verkligen att det kommer att gå bra för mitt älskade stor hjärta!

Vad gumman har gjort på dagis återstår att höra vid hemkomsten =)


Kram kram