RSS - xml

Kontrollerades senast: 2019-03-27 19:06:11

Svea Travel

Tack Amerika!

2019-03-27 12:26
Från [email protected] (Dennis)
Det blev några härliga veckor i Amerika. Vi inledde i Lousianna där New orleans bjöd på härligt sommarväder. Vi åt underbara cajunkräftor, åkte ångbåt på Missisippifloden och mycket mer. Väl vidare till San Francisco så var vi naturligtvis ute på Alctraz och det blev en positiv överraskning. Mycket turister ja visst, men det fungerade väldigt bra ändå. Vi var även på vinprovning uppe i Napa Valley. Efter Kalifornien så blev det Arizona! Äntligen fick jag se de häftiga kaktusar som man sett i alla gamla amerikanska filmer från "prärien". Sammanfattningsvis törs jag nog påstå att resan blev en succé. Våra härliga resevänner avslutade äventyret med en ridtur ut över flod och berg! Nu är vi åter hemma och laddar inför kommande Seniorresa till Phuket med utresa 30 april dä vi har två platser kvar...
12e mars bär det av.

2019-01-17 12:35
Från [email protected] (Dennis)
Det närmar sig! Planeringen inför vår kommande resa till Amerika är i full gång. Första stoppet, New Orleans är nästan färdigplanerat. Det blir krokodiler, flodturer, cajunkräftor och myket mer. I San Francisco har vi en del kvar att fixa men vinprovning och Alcatraz ligger i alla fall klart. På vår ranch i Arizona där vårt tredje stopp är förlagt har vi det mesta klart. Det är en helt fantastisk natur som väntar och den skall vi naturligtvis se på nära håll. Det här blir något alldeles extra!

Läs mer om resan här.

Planeringen inför Amerikaresan i full gång!

2018-11-09 13:41
Från [email protected] (Dennis)
Vi håller som bäst på med det sista inför vårens kommande Amerikaresa! Det blir San Francisco med Alcatraz, spåvagnar och mycket mer. Vi skall äta cajunkräftor och ta en tur på Missisippifloden då vi besöker Lousianna och New Orleans. Vi kommer även hinna med Arizona och det lugna ranchlivet. Vill du hänga med?! Läs mer här.

Åland levererar alltid...

2018-07-10 10:45
Från [email protected] (Dennis)
I helgen så var vi på Åland där det var dubbeltrav. Vi tog båten från Kapellskär på fredagsmorgonen och dryga två timmar senare så var vi framme i Mariehamn! Solen sken från en klarblå himmel och vi hade en fantastisk dag innan vi till kvällen åkte ut till travet för tävlingar. På lördagsmorgonen så åkte vi till Lumparland och tog bilfärjan över till Föglö där det var "Föglödagen". En helt underbar dag där det kastades pil, sjöngs allsång, dracks pilsner och där det serverades påe ålandspannkaka och rökta flundror. På kvällen var det åter dags för trav. Vid 12 tiden på söndagen så var det dags att ta sikte på Sverige igen. Några timmar senare så passerade vi åter Norrtälje efter en kanonhelg på Åland. Kan verkligen rekommenderas...


Svea Travel arrangerar resan till Amerika!

2018-05-24 05:26
Från [email protected] (Dennis)
Äntligen är det klart, i mars bär det av till Amerika! Som vanligt när det gäller Svea Travels resor så blir det en reseupplevelse utöver det vanliga. Vi reser med i en mindre grupp och får på så sätt en mer personlig känsla. Som vanligt så läser du mer om resan på vår hemsida!

www.sveatravel.se

Tack för en trevlig Seniorresa till Phuket!

2018-05-19 05:19
Från [email protected] (Dennis)
Så har alla gäster kommit hem efter två veckor på Phuket samt för en del även 3 dagar i Bangkok! Det blev en lyckad resa, som det faktiskt alltid brukar bli. Vi har så härliga resebvänner med på våra resor så det är inte så svårt att jobba ihop en bra reseupplevelse då. Tack kära resevänner...


En kanonhelg i Tallinn!

2018-04-16 12:57
Från [email protected] (Dennis)
Nyss hemkommen efter en fantastisk helg med resegänget till Tallinn! Vi åt gott ombord och hade en trevlig fredagskväll. På lördagen kom vi i land och efter att ha checkat in på vårt lyxiga hotell så bar det av till Travbanan där tävlingar väntade. Naturligtvis så satte vi V4:an vilket sedan gott och väl betalade lördagskvällens middag i Tallinn Old Town. På söndagen stod bowlingturnering på programmet. Det blev en spännande och rolig eftermiddag. Vid sesxtiden på på kvällen så lade Baltic Queen ut från hamnen och en trivsam kväll ombord väntade. I Puben var det senare på kvällen ett quiz som vi tävlade i. Förutom ett enda pris så gick övriga priser till vårt sällskap! Många drinkbiljetter, chokladaskar och bubbelflaskor blev det...
På måndagsförmiddagen anlände vi till Stockholm och kunde summera en riktigt trevlig helg!

www.sveatravel.se

www.facebook.com/sveatravel

Hemma från USA!

2018-03-19 13:02
Från [email protected] (Dennis)
Under en dryg vecka så var vi nyligen i Amerika. Det blev en rolig, spännande och innehållsrik resa där vi samtidigt sonderade terrängen inför att kunna producera en egen resa till USA för vår resevänner. Här nedan har du en liten sammanfattning...


Mot USA!

2018-03-03 18:46
Från [email protected] (Dennis)
Jag har aldrig varit i USA men nu skall vi ändra på det. Vi åker på måndag (5/3) och första stopp blir San Fransisco. Några dagar på västkusten innan vi flyger vidare till Dallas där det skall smaskas BBQ. Vi kommer sedan hyra bil och ta oss mot Lousianna där det kommer bli Cajunkräftor i New Orleans. Jag hoppas och tror att detta blir en kanonresa där vi även kan få lite inspiration för en eventuell gruppresa med SVEA TRAVEL inom en framtid...

Miljöpartisternas galenskaper slår mot oss...

2018-01-17 10:30
Från [email protected] (Dennis)
Så får vi tacka de 3 % miljömuppar som i Riksdagen håller Löfven som gisslan.
Den nya flygskatten som man nu tvingat på Sverige är ju bara nonsens. Man straffar de som landar och startar i Sverige men alla tusentals plan som flyger ÖVER Sverige kan fortsätta släppa ut sitt, utan att beröras.
Det här innebär t. ex. att en flygresa till Thailand efter 1 april blir c:a 400:- dyrare. Vi på Svea Travel kommer naturligtvis inte att ändra våra priser på vårens Seniorresa för det men alla ni kloka resevänner får väl ta en extra funderare när ni står vid valurnorna i höst...

https://www.thaiairways.com/en_SE/news/news_announcement/news_detail/NewRegulation.page?

Paris!

2017-12-18 11:10
Från [email protected] (Dennis)
Ingen har väl glömt den regniga söndagen i januari då Maharajah krossade konkurrenterna i Prix dÁmerique! Till kommande upplaga av det stora loppet kanske vi kan hoppas på någon annan svensk deltagare i hetluften...

Som vanligt så åker vi ju ner till Paris sista helgen i januari och precis som vanligt så brukar vi ha det mycket revligt tillsammans med glada vänner! Vi reser ner på fredagen och hinner nog med lite ost & vin innan natten lägger sig över takåsarna i Paris.

På lördagen åker vi ut till Grosbois och hälsar på ute vid "borgarna". Anders Lindqvist brukar ha en stressig dag med många besök denna dag men nog skall även vi kunna knalla över och ta en titt. Vi hinner även med en lunch innan det bär iväg till Vincennes för lördagens tävlingar där Prix du Luxenburg är huvudnumret.

Lördagskvällen avslutar vi med en god middag. Efter frukost på söndagsmorgonen så tar vi åter sikte på Vincennes och den stora tävlingsdagen. För dig som inte varit nere på Prix dÁmerique så kan jag bara säga att det är en häftig upplevelse. De svenska hästarna brukar ofta stå i bra odds så liret borde ju dessutom gå bra. Beroende på hur mycket stålar som spelats in så väntar Paris söndagskväll på oss efter tävlingarna.

På måndagen hinner vi med att ta en titt på staden med "turistögon" men för de som önskar så är det trav ute på Vincennes även denna dag! När kvällen nalkas så är det dags att åka upp till flygplatsen för resa mot Stockholm/Arlanda där vi landar senare på måndagskvällen.

En fullmatad travhelg där vi hinner med trav i tre dagar! Dessutom skall vi äta god mat och naturligtvis mumsa trevliga ostar. Eftersom vi bara har max 10 platser så är det först till kvarn som gäller. Gör en intresseanmälan omgående för att vara säker på en plats. Den är inte bindande utan bara för att platserna skall garanteras i rätt ordning.

Läs mer här!

Bildtävlingen från Berlin avgjord.

2017-12-11 11:09
Från [email protected] (Dennis)
Alla resevänner som medverkade under vår travweekend i Berlin fick skicka sin bästa bild från vistelsen till oss sedan fick Svea Travels följare vara med och rösta fram bästa bilden.
Vinnaren hittar du via länken nedan.

Vinnare bildtävlingen, Berlin 2017.


Höstmörkret för tankarna till palmerna på Phuket!

2017-11-09 12:00
Från [email protected] (Dennis)
Nu har mörkret lagt sig över Svedala och en lång vinter stå för dörren. Förhoppningsvis få vi en vit och trevlig sådan men samtidigt blir ju längtan till värmen större för varje snöfall som kommer. Som tur e så erbjuder vi på SVEA TRAVEL vår mycket populära Seniorresa till Phuket med två utresor kommande vår. En fantastisk reseupplevelse där vi åker ner i en mindre grupp på max 15 personer, detta för att kunna säkerställa en mer personlig reseupplevelse. Eftersom platstillgången är så begränsad så är det bäst att göra en intresseanmälan så fort som möjligt om du vill vara säker på att få plats. Du är mer än välkommen med ner till värmen!

Rökförbud på Thailands stränder!

2017-10-10 10:52
Från [email protected] (Dennis)
Äntligen! Vidriga fimpar och stinkande bolmare skall nu bort från Thailands stränder. Inte en dag för tidigt. Vi får verkligen hoppas att man nu håller efter det och lagför de som struntar i detta.
Läs mer här.


Klassisk film om SAS.

2017-10-05 09:46
Från [email protected] (Dennis)
SAS (Scandinavian Airlines) är ett flygbolag med historia och gott renommé. Här är en liten film om från "förr".
Svea Travels Vinterträff 2017.

2017-10-02 12:14
Från [email protected] (Dennis)
Hej. Första helgen i december är det dags för vår årliga Vinterträff.
På vår Facebooksida så delger vi årets destination...

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1595302913861057&id=452853888105971

Årets Vinterträff!

2017-09-05 10:19
Från [email protected] (Dennis)
Snart tillkännages årets destination! Vår härliga vinterträff första helgen i december har blivit lite av en tradition. Vi har varit i Malmö och på Mälaröarna. Vi har upplevt Hjalmar i Örebro och Jersey Boys på China. VI har ätit 8-rätters i Tallinns TV-torn och mycket mer. Årets destination tillkännages 1 oktober 20:00 och det sänds live på vår Facebooksida.

Tack för förtroendet.

2017-09-02 10:15
Från [email protected] (Dennis)
Våra resor blir ofta fullbokade och det går snabbare för varje gång. Det måste ju vara ett kvitto på att vi faktiskt erbjuder en reseupplevelse utöver det vanliga. Höstens Seniorresa till Phuket blev snabbt fullbokad och nu är även vår travweekend till Berlin fullbokad!

Att vi nu redan börjar få in bokningar till kommande Prix dÁmerique helg är ju jättekul för det är verkligen en resa vi är stolta över. Alltid ett glatt gäng och vi hinner med mycket ostar, vin och entrecoter förutom allt trav. Det är roligt och tacksamt att vara resecoach på Svea Travel...

Kabinpersonalens hemliga gömmor...

2017-06-21 13:23
Från [email protected] (Dennis)
Här är den hemliga trappan du inte visste fanns i flygplan
Har du någonsin undrat vad flygvärdinnor gör under långa flygningar? Det finns tydligen en hemlig trappa som leder till svaret.
1. Här är trappan som du inte visste fanns
Under varje långflygning kommer det en tid då flygvärdinnorna släcker ner lamporna så att passagerarna ska kunna sova eller se på en film. Men var försvinner personalen i planet då? Well, här är svaret.2. Det finns en trapp som leder till ett eget litet rum med sovhytter
Rummet finns dock enbart på större flygplan som gör långa flygningar. Det gäller alltså inte flygplanen som tar dig till London på två timmar.

3. Där kan personalen i lugn och ro vila upp sig under flygningarna


4. Eller bara ta en fikapaus


5. Här är en ritning som visar rummet6. Även piloten använder rummet
Med andra ord så har personalen ombord en rätt hygglig tillvaro på långflygningarna trots allt...

Full fart på bokningarna...

2017-06-16 13:13
Från [email protected] (Dennis)
Just nu är det full fart på bokningarna och vi har nu endast 3 platser kvar till höstens resa till Rhodos. Även till kommande Seniorresa till Phuket så är det mycket bokat, vilket glädjer oss. Vad Phuket avser så kommer vi denna gång att besöka en riktig favoritrestaurang i Phuket town. Natural restaurant är en thailändsk klassiker som serverar fantastisk mat med stor finess. Du kan se en video från restaurangen här.

Svensk så kallad sommar...

2017-05-31 13:18
Från [email protected] (Dennis)
Ena dagen 27+ och nästa 6 grader med blåst och regn! Svensk sommar är aldrig något att räkna med. Med några månader kvar så jobbar vi nu för fullt med planeringen inför höstens sensommarresa till Rhodos. Som vanligt så bor vi på ett bra "All Inclusive", genomför trevliga utflykter och aktiviteter och ser till att vi får en kanonvecka tillsammans. Vi har några platser kvar och vill du hänga med på en trevlig resa ner till Rhodos i september så är du mer än välkommen med en förfrågan...

Utresa 24/9 från Stockholm/Arlanda alt. Göteborg/Landvetter.

Läs mer här!


Svea Travels Vinterträff. Redan nu har vi fått flera frågor kring Vinterträffen. Många undrar vart det bär kommande vinter. Precis som vanligt så avslöjas detta den 1 september så det är bara till att härda ut.

Svea Travels webshop. Nja, det är väl egentligen ingen stor webbutik men i alla fall en sida där vi tipsar om olika smarta reseprylar när man är ute och far. De flesta har väl tröttnat på de uppblåsbara nackkuddarna och skulle väl vilja unna sig något bättre?! Och visst vore det väl smart att ha med en liten powerbank så du aldrig blir utan batteri till din mobil eller surfplatta. Du hittar flera smarta tips här.


Tallinn i helgen!

2017-05-16 16:00
Från [email protected] (Dennis)
I helgen bär det av till Tallinn! En härlig weekendkryssning där vi skall roa oss, äta god mat, gå på estniskt trav och mycket mer...

Det är tredje gången vi gör denna resa. En annan favorit är vår resa ner till Berlin i november! Vardagstrav i bakvarv, kall tysk pilsner, trevligt sällskap och gosa wurstar. Den resan ser vi fram emot...

Nyss hemkomna.

2017-05-09 16:41
Från [email protected] (Dennis)
Det blev en mycket lyckad Seniorresa till Phuket som vi den här gången avslutade med några dagar i Bangkok. Vi hade både nya och gamla resevänner med under resan och vi håller nu på att planera inför höstens kommande Seniorresa till Phuket.


Stort intresse för vår Sensommarresa till Phuket!

2017-04-05 22:24
Från [email protected] (Dennis)
I september bär det av till Rhodos och vi får redan nu in bokningar. Förra årets resa blev mycket lyckad där vädret var fantastisk, maten på hotellet underbar och utflykterna lyckade. Till höstens resa har vi både nya och gamla resevänner inbokade. Läs mer på vår hemsida...Svea Travels sensommarresa till Rhodos. Klicka här.


Ryan Air först ut med "Cupéseating...

2017-04-01 12:55
Från [email protected] (Dennis)
Att Ryan air skulle bli först är ju knappast förvånande. De har ju tidigare försökt med att ta betalt för toalettbesök ombord och även ett tidigare experiment med "ståplatser" på kortare flighter där ett antal personer fick stå längst bak i kabinen med bälten under start och landning för att sedan kunna gå i kabinen under flygningen. Inget av dessa "innovationer" blev dock bestående.

Nu har man dock tagit fram ett nytt koncept som Ryan Air kallar "Cupéseating". Detta innebär att sätesrader vänds mot varandra i kabinen. Tanken är att familjer och större resesällskap skall kunna få bättre gemenskap under flygningen. Det är tänkt att det skall finnas 4-6 avdelningar i varje flygplan och dessa platser kommer att kosta något mer.

Personligen så tror jag att detta kan bli en succé speciellt för barnfamiljer. Ryan Air har premiär den 3 juni med denna seatning och från Sverige så blir Stockholm/Skavsta-Paris Beauvais samt Stockholm/Skavsta-Rhodos först ut. 5/6 går första turen till Paris 14:50. Blir spännande att se om detta blir en succé eller inte...


Seniorresan till Phuket.
Travweekend i Tallinn.
Sensommarresan till Rhodos.