RSS - xml

Kontrollerades senast: 2019-08-11 09:52:19

stickavirkasmycka

Ny adress till bloggen!

2019-05-29 15:49

Nu har bloggen bytt adress från www.stickavirkasmycka.bloggplatsen.se till:www.stickavirkasmycka.se

 

 

 

Visst blev det en bättre adress! /Maria

Spirituella bloggen

2019-05-09 11:09

 

Bildkälla: https://picserio.com/free-angel-wallpaper-and-screensavers.html


Som ni vet har jag en spirituell blogg som jag skriver nya inlägg i under rubriken "Spirituella bloggen". Ni är varmt välkomna att läsa den och dessutom lära er mer om andevärlden, änglar, väsen och mästare. Det finns mycket att lära både för den som är medial och inte.


Kom ihåg att vi mediala även ser olika saker i andevärlden och har olika öden samt syften att uppfylla. Så jag tror även vi kan lära oss massor av varandra.


Men att vara medial är inget måste för att intressera sig för änglar och andra sidan, de vakar ständigt över oss och vi kan få meddelanden som inte alls kräver medial förmåga så som en att hitta en fjäder eller få en plöstlig personlig kontakt med någon du får hjälp av. Jag har skrivit bloggen anpassad för alla, och jag hoppas att du ska få mycket behållning och intresse som kan leda till att du lär dig ännu mer om dig själv. För det är ju allas vårt syfte :)


Gå till bloggen här:


Spirituella bloggen


Välkommen i kärlek och ljus!  


Andlig vägledning

2019-03-14 15:13

Jag har många strängar på min lyra och jobbar även med andlig vägledning. Jag har varit medial sedan barndomen men på senare år har mina förmågor ökat oerhört vilket gör att jag har daglig kontakt med andar, änglar och väsen av olika slag. Utöver detta har jag spått sedan jag var ca 12-13 år gammal, det har också ökat min förståelse för att kunna se vad som ska ske i framtiden. Till en början spådde jag i runor och spelkort för att sedan övergå till att spå med tarot kort och senare även med änglakort. För egen del idag spår jag även IChing (en kinsesisk spådomsform där man ritar streck kombinationer som ger olika budskap) medialt med hjälp av det tredje ögat. 


Därtill har jag på senare år också fördjupat mina kunskaper om änglarna och deras värld samt samarbete med dem. Att förstå hur kristaller används och kan användas i samklang med änglar samt ärkeänglar är något jag också fördjupat mig i samt praktiserar nästan dagligen.


I mitt arbete med andlig vägledning ger jag vägledning till den som vill ställa frågor om sin framtid samt veta mer om sin skyddsängel och stenar som kan vara aktuella för just dig.


Välkommen att besöka min sida där du kan få din spådom smidigt via mail!


www.seframtiden.simplesite.com


 


NOVITA

2018-03-16 10:40

   

En stor utställare på sy- och hantverksmässan var NOVITA som har hemsidan www.novitaknits.com. De har garn och mönsterbeskrivningar. En av Novitas återförsäljare är Tiinas garn som också ställde ut mittemot Novita.

Mer från mässan

2018-02-25 12:08

 

Här visas ett fantastiskt garn upp, gigantgarnet, som du stickar med jättestora stickor som du ser på bilden. Du kan även sticka med armarna, helt utan stickor, men stickor är att rekommendera. Gigantgarnet finns att beställa hos gigantgarn.se och finns i vackra naturliga färger. Du kan ju sticka vad som helst med gigantgarn men just nu är trenden att du ska sticka filtar av det här garnet eftersom resultatet blir så fint, så det är bara att sätta igång! Helt klart en av mässans höjdpunkter!

Sy- och hantverksmässan

2018-02-24 20:15

   
Idag har jag besökt Sy-och hantverksmässan i Älvsjö! Vilken upplevelse, det kan jag verkligen rekommendera! Det var en riktig kvinnoträff för det första, alla generationer var där. Det fanns mycket garner och tyg, men även pärlor och annat roligt. Här har jag hittat handfärgat ekologiskt garn, färgat med mineralfärger och från Sverige! Det är Viveka Skantz garn, handfärgat kamgarn med merinoull som går att tvätta i maskin. Jag tycker att det är viktigt att tänka på hur garnet tillverkats, det kan vara mycket kemikalier i ett garn du köper. Köp helst garn från Sverige så att transporterna är kortare. Här finns en länk till Vivekas garn: www.vikangarn.se

Pannband i starka färger

2018-02-11 19:47

   

Eftersom pannband är så roliga att virka så kommer ett till här. Det är virkat med garnet "Paris" från Drops design. Det är verkligen ett perfekt virkgarn som inte glider när du virkar och ger ett fint resultat vid nogrannhet. Det här pannbandet har jag virkat med dubbla garntrådar, ett rosa och ett orange garn. Jag har som vanligt virkat vanliga luftmaskor tills kedjan av maskor räcker runt huvudet, då virkar jag samman ändarna med en fast maska och sen fortsätter jag virka fasta maskor tills pannbandet är brett nog. Här är det ca 6 cm.

Skålar av virkade dukar

2018-01-29 20:45

 

Gör skålar av virkade dukar - om du inte orkar virka en egen kan du köpa färdiga på second-hand, det finns i massor! Jag har slutat äta vanligt socker och äter istället steviasocker därför hade jag bara just steviasocker hemma när jag skulle göra detta.


Receptet du behöver:


2 dl steviasocker

1 dl vatten

valfri skål


Du tar 2 dl steviasocker och blandar med 1 dl vatten i en liten kastrull på spisen. Låt koka på svag värme, rör om med en gaffel tills vätskan klarnar. Ta blandningen från plattan och häll upp i en skål. Använd gärna gummihandskar och doppa duken helt i vätskan. Lägg sedan duken över en upp-och-nedvänd skål (täck den med plastfolie innan om du är orolig för fläckar). Låt sedan dukarna torka tills nästa dag.


Du kan naturligtvis sköja ur duken senare och använda duken som vanligt om du vill!

Reflexgarn

2017-12-28 16:41

 

 

Här har jag investerat i Järbos reflexgarn i svart. Garnet reflekterar ljuset och fungerar som en reflex i mörkret. Ett garn som gör dig kreativ, varför inte sticka en mössa eller ett pannband till dig själv, en reflekterande kofta till ditt husdjur eller färgglada reflexband att ha runt armen på jackan. Garnet finns i många färger så det är bara att välja och vraka. Jag valde att virka ett pannband i svart reflexgarn, det gick jättefort, det är mycket tacksamt att göra just ett pannband, det är bara att göra enkla maskor tills längan av maskor räcker runt huvudet på dig, sen virkar du ihop längan genom att fästa med en fast maska, fortsätt sedan med fasta maskor tills pannbandet är ca fem till åtta centimeter högt. Avsluta med att dra garnet genom den sista fasta maskan och sedan knyta en knut. Klipp av änden.   

Sommarhalsband i halvädelsten

2017-07-10 17:03

       

Nu är det verkligen sommar och ett härligt sommarhalsband passar bra. Det här halsbandet består av pärlor i halvädelsten. De gula är ädelstenen jade (som även finns i andra färger, vanligast i grönt och vitt) och de rosa är ädelstenen rostenqvarts. Pärlorna är trädda på fisketråd och halsbandet avslutades med ett vanligt klolås med motring (fästes med klämringar).

Lila halsband med halvädelstenar

2017-07-04 14:31

 

Vackert lila halsband med lila halvädelstenar (ametister) och lila, glansiga akrylpärlor. Ibland måste man våga och blanda pärlsorter för ett lyckat, spännande resultat. Halvädelstenar är mycket vackra och ett natur- material som vi ska ta vara på. Andra exempel på halvädelsten är jade (grön/gult/vit osv.) och rosenkvarts (rosa). Halsbandet är fäst med ett klolås och en motring (fäst med klämringar).

Tjeckiska glaspärlor

2017-06-18 19:08

 

Här är ett jättefint halsband med turkosa och vita tjeckiska glaspärlor. Pärlorna fångar ljuset väldigt fint och ser verkligen dyra ut! Ett lyxigare halsband men som ändå kan användas när som helst tycker jag. Pärlorna är trädda på fiskelina, halsbandet har ett klolås (med motring) som fästs med klämringar. Det tillhörande armbandet har tillverkats på samma sätt.

 

Färgglada virknålar

2017-06-03 17:50

       


Ett tips att köpa färgglada virknålar från Rusta! Mycket prisvärt set om fem virknålar i de vanliga storlekarna. Virknålar som består av både plast och metall brukar inte vara hållbara, plasten lossnar så småningom. Men plast eller virknålar i metall håller en livstid.

Pärlor från Porto

2017-05-24 17:07

 

Här har jag gjort armband med vackra naturpärlor (växtmaterial) från Porto, Portugal. När jag var där köpte jag pärlorna i en speciell pärlbutik och kände att jag borde köpt mer såhär i efterhand, lätt att vara efterklok. Men armband blev det, fyra stycken. Jag har trätt pärlorna på turkos vaxtråd. I början av pärlraden har jag fäst en motring och i slutet ett klolås genom att helt enkelt knyta vaxtråden. Det går lätt att knyta vaxtråd och vaxtrådsknuten inte går upp eftersom vaxet fixerar knuten. Det är just därför tråden är vaxad för att det ska vara lätt att knyta ett armband eller halsband.

Hänga på handväskan

2017-05-19 15:09

    

Här är ett hänge jag gjort som man kan fästa på handväskan eller en strandväska till exempel. Jag har använt vaxtråd och akrylpärlor. Blomsterpärlorna har jag köpt i en pärlbutik i Berlin som jag alltid älskat att besöka.

Genom att trä på pärlorna på dubbel vaxtråd har jag skapat en ögla i ena änden som jag sedan knutit närmast pärlorna. Den första blomsterpärlan är också knuten med en vanlig knut för fäste.

Virkad nåldyna för sticknålar

2017-05-03 16:20

 

För att hålla koll på sticknålarna, eller virknålarna för den delen, som används när en virkade eller stickade delar ska sys samman har jag virkat en nåldyna med dubbelt garn i lila och orange. Jag har använt Drops Paris garn och virkat med virknål 7. Jag har bara virkat vanliga maskor men virkat ihop en längd maskor från första varvet så att resterande varv virkas i en cirkel till önskad storlek. När jag sedan virkat klart har jag sytt samman både toppen och botten genom att använda dessa nålar. Innan jag sydde ihop botten fyllde jag nålkudden med bomull. Nålar för att sy ihop stickat eller virkat finns även i metall, mer hållbara men de färgglada plastnålarna skapar lite extra glädje tycker jag.

Sommarhalsband

2017-04-17 18:26

 

Här är ett fint sommarhalsband jag gjort av oregelbundna sötvattenspärlor i korall och turkosa glasstenar. Låset är ett vanligt klolås med motring som fästes med klämringar med hjälp av verktyg. Jag tycker mycket om att blanda en viss färgkombination, det är färgerna turkos, gult, rosa/korall och ibland orange. Denna kombination går jättebra att blanda med vitt också som extrafärg. Det ger en känsla av att strand, bad och sol.

Svart halsband med glashjärtan

2017-04-03 15:41

 

Ett vackert svart halsband med svarta skrimrande hjärtan i glas. Pärlorna är matta, svarta akrylpärlor som är lite större i storleken. Halsbandet är trätt på fisketråd och har ett vanligt klolås med motring. Samtliga fyra hjärtan har trätts så att de inte blir uppochner när halsbandet hänger runt halsen, vilket innebär att du måste vända på två av dem när du trär halsbandet.

Mer muranoglas

2017-03-31 14:41

 

Det här muranoglaset hittade jag på en marknad i Venedig. Glaset hade redan ett smyckeshänge som jag trätt ett läderband igenom. Jag har sedan fäst lås anpassade just för ändslut. Detta är alltså ytterligare en variant av smyckestillverkning där ändarna kläms fast i metallhållare. Alla smycken som tillverkas kräver en klämtång för fästningen av låsen.

Sommarväskans framstycke

2017-03-28 15:49

 

Såhär långt har jag kommit med min sommarväska, stickad med rätstickning med spaghettigarn. Det här är ett framstycke som ska vara väskans ena sidostycke. Det andra sidostycket kommer jag att sticka i rosa och sedan

stickar jag väskans axelband i vitt. Allt blir rätstickat, det är så enkelt och blir snyggt med spaghettigarn. Jag använder stickor i storlek 10. Det går ju bra att sticka med metall eller bambu, stickar man stort spelar det inte någon roll vilken sorts stickor man använder men ska man sticka smått är bambu bättre då stickorna inte glider ur händerna så lätt.