RSS - xml

Kontrollerades senast: 2019-04-15 17:04:39

Min blogg om mitt år i New York

ny blogg

2008-10-09 21:54

 SKAFFAT NY BLOGG   SKAFFAT NY BLOGG    SKAFFAT NY BLOGG


http://sofianasmark.blogspot.com/

En riktig svenne-dag

2008-10-08 23:35

Idag har det varit mycket att stå i! Skönt på sätt och vis, tiden går och man slipper tänka. Först jobbade jag på dagis mellan 8-12, det gick bra. Inga större problem alls. Efter jobbet hämtade jag upp Bea och tog med mig henne till Kramfors där vi skulle lämna in mammas passat. Medan vi väntade på att den skulle bli klar gick vi och fikade med Izabelle. Hade inte träffat henne sen i juni så det var trevligt. Vi smed planer inför helgen. Sen åkte jag hem, lagade mat med pappa. Efter det for jag till Tobbe, den snåla jäveln bjöd inte på fika så jag tog med mig amerikanska kakor. Emmeli kom också och fick fika. Tillsammans for vi sedan till ridskolan och kollade på min gamla hoppgrupp, sjukt sugen jag blev på att rida. Ska kanske dit och hoppa lite nästa vecka. På vägen hem stannade jag och Tobbe hos Bea för att få fika.  När jag kom hem så var det flera telefonsamtal som skulle ringas, folk som ville prata med mig osv. Snart ska jag krypa ner i sängen och se på ett avsnitt av andra avenyn med min katt Nasse.  Nasse som för övrigt sover i min säng varje natt. Han är trogen!


På fredag är det lagfest med fotbollslaget, kommer bli svin kul.

På lördag är det bowling i Sundsvall med brudarna, kommer bli kanon.Hemma

2008-10-06 23:13

Tillbaka till verkligheten alltså. Det var verkligen en underbar helg i Uppsala! Frida är toppen, vi hade så hilma roligt. Det bästa på väldigt länge. Saknade henne redan på kvällen när jag kom till Sundsvall.

    Fortfarande är allt en ända röra, när ska jag kunna bestämma mig för vad jag verkligen vill och hålla fast vid det? Förvirring,ångest och motgångar måste få ett slut. Jag är dock ganska säker på lösningarna till alla mina problem, har bara lite svårt att stå fast vid dem ibland. Omgivningen påverkar, och den ständiga förändringen. Hur flummig är inte jag egentligen?

    För att göra allt lite mer komplicerat har jag upptäckt att folks liv här har förändrats medan mitt "svenska" liv har stått stilla. Personligen har jag förändrats men inte mitt liv här i Kramfors. Konstigt men ajja.


Imorgon ska jag iaf träffa Carro, vilket kommer bli trevligt!


Jag vet att många av er vet om mina planer för i höst, men det finns några som inte får veta ;) Därför kan jag inte skriva om det än.

De ni

2008-10-04 16:15

Jag har tagit beslutet som jag skulle ta, bara så ni vet. Så nöjd! Mitt liv kommer inte bli tråkigt än på ett tag kan jag lova. Vill så gärna skriva vad det är men jag får nog inte det, än!

   Dessutom har jag sökt några utbildningar som börjar efter jul. Första ekonomprogrammet i Uppsala, andra är civilekonom i Sthlm, tredje kommer nog bli ekonom i Lund...listan är lång. Hoppas jag kommer in på nåt av de.

  Frida och jag har tvättat idag. Planen för ikväll är att ta ett romantiskt (!) bad, laga god middag och sen gå ut ikväll med Tydén och grabbarna. Imorgon blir det hemresa för mig. Måste träffa alla tomtar i Kramfors som jag inte hunnit träffa allt för mycket.

   Love


Uteliv i Uppsala

2008-10-03 19:43

Nu ska jag och Frida ut med fyll-Tydén! Sweden och dess umgänge, ett plus med att vara här. 

  

Rörigt

2008-10-01 14:07

Ja som ni alla förstått är mitt liv ganska rörigt just nu, och det blir inte bättre heller. Det har till och med blivit rörigare. Denna gång ska jag fatta mina beslut helt själv! För att om resultatet inte blir det bästa har jag bara mig själv att skylla. Då kan jag ialla fall stå för det själv eftersom det kommer vara mitt eget fel. Hur som helst ska jag naturligtvis göra det bästa som går så jag slipper ångra mig.

   Nu åker jag till Sundsvall för att sedan imorgon åka vidare till Uppsala och umgås med Frida ett par dagar. Har saknat henne som en galning, så det kommer bli grymma dagar. När jag kommer hem har jag förhoppningsvis ett enklare liv. Kanske inte fullt så spännande men ;)

Den hårda sanningen

2008-09-28 17:13

Ja, nu är jag hemma i Sverige igen. Närmare bestämt Myckelby. Frågan är varför? Den frågan ställer jag ofta mig själv. Hur kunde jag byta ut allt det roliga i USA för att komma hem till Kramfors som suger mer nu än någonsin.

   Saken är den att jag trivdes aldrig i min nya familj i Greenwich, CT. Kan bara beskriva situationen där som sjuk. Min kropp sa ifrån och då kände jag bara att jag inte orkade "resa runt mellan kompisar" där, det hade jag ju precis gjort i nästan en månad. Tappade orken och satte mig på ett plan hem till Sverige.

   Nu känner jag bara att jag saknar USA så hilma mycket. Katie, min första host mom, sa alltid att allt som händer gör det av en speciell orsak. Nog alltid hade hon rätt. Bara någon dag efter jag kom hem bröts familjefriden och nu behöver min familj mig mer än någonsin. Kunde bara lägga mina planer på hyllan och börja läsa upp beytgen på Komvux. Läser på distans, så jag kan alltså vara vart jag vill. Behöver inte vara i Kramfors nåt alls. Lika bra att läsa upp nu så jag kommer in på Uppsala Universitet när jag vill. Till i december ska jag läsa 400poäng sen ska jag flytta/gör nånting annat. Inte här. Ändra vill jag försöka åka tillbaka till USA (kan bli svårt, de drog in mitt visum när jag kom hem) eller så vill jag plugga.

   Just nu försöker jag bara vara glad åt allt jag har här. Carro,Bea,Tobbe och Frida....det är underbart att vara i samma land som er återigen. Har inte träffat Frida än. Men det ska jag göra till veckan, ska ner till Uppsala och chilla ett tag. Dock saknar jag Lina som är ensam kvar i USA, och Klara som pluggar i Gedansk. Vi kommer nog ses till jul!

  När jag landade på arlanda var det första jag sa ; Här blir jag inte kvar länge (alltså i Sverige). Men vi får se vad som händer. Antar att världen ligger i mina händer, det är bara inte så lätt att se alla möjligheter.

   Så nu vet alla vad som hänt och händer....

Som någon vis person sa

2008-09-28 00:07
Only change is consistant

Crazy

2008-09-22 23:30

Jag har inte uppdaterat min blogg på länge. Tänkte att jag måste göra det så ni vet att jag lever och mår bra. Sista veckan har varit en väldigt omtömlande vecka för mig. Innan jag delar med mig till er andra av allt,så vill jag själv känna mig tillfreds med allt.

    Tack till alla ni som läser min blogg!

Över.

2008-09-16 00:25

Nu drar jag, står inte ut längre i denna familj. Man får inte ens vara sjuk! Det är dock de som är sjuka, i huvet!

U.S.A

2008-09-15 02:06

Jaha....då var denna helg över. Suck. Helgerna går på tok för snabbt. Nu är det bara att ställa in sig på en lång arbetsvecka. Det kommer nog gå bättre denna vecka, ska tänka på att jag får lön och kan åka in till Manhattan och shoppa upp den.

   Det är svårt att förklara min situation i denna nya familj, inte för att vara oförskämd men ni hemma förstår ändå inte. Ni är inte här och ser, ni har aldrig varit i samma sits som jag. Det är knappt så folk här fattar. Ingen är dum eller otrevlig mot mig. Men det är ändå så hilma sjukt hur denna familjen fungerar. Vet knappt om man kan kan kalla det familj. Huset är en arbetsplats. Thats it.

   För att göra saken värre åker Klara hem imorgon och jag håller på att bli sjuk. Suck suck suck. Det är bara att längta till nästa helg. Tänker åka in till Manhattan på lördag. Lina och jag ska försöka planera in roliga saker så man har något att se fram emot. Det kommer förmodligen bli så att jag kommer hem tidigare än planerat. Just nu vet jag inte vad jag ska göra och då är det bäst att göra ingenting tills jag vet vad jag vill.

  Vad vill jag? Jo, vara kvar i USA. Under rätt omständigheter. Det finns en gräns för hur mycket allt är värt att kämpa för.


Kommer sakna Klara som en galning. Det är alltid henne jag ringer när jag får problem. Hon har fått mig att göra saker som jag inte vågat. Små saker som ändå betyder så mycket. Hon har poshat mig. Vi har bestämt att vi ska hålla kontakten, och hälsa på varandra hemma i Sverige och Polen sen. Lina och jag tror dock att hon kommer vara så upptagen med sitt pluggande och sina nya vänner i det främmande landet. Klara, du är guld värd!

Greenwich är sjukt

2008-09-14 04:50
Greenwich och ett ställe i L.A är de rikaste och dyraste ställena i USA. Och nog fan märks det, på alla sätt och vis. Helt sjuk!

Min dag.

2008-09-13 04:25

Nu ska jag skriva ett inlägg om min dag. Från att jag vaknade till nu, så får ni hemma se hur en aupair dag ser ut.


06.45 Väckarn ringer

07.10 Kliver upp efter att ha snozat 3gånger. Snoz är det bästa och värsta som finns. Det är sjukt skönt att få ligga kvar några extra minuter i sängen. Men det är ett helvete att veta att man snart måste kliva upp.

7.30 Började min arbetsdag med att ena flickan inte hittade sina läxböcker, så hon var väldigt ledsen över det. Vilket resulterade i att de inte hann med bussen och jag fick skjutsa dem till skolan. Hem sen igen, åt frukost med lille killen som är 2år. Sen iväg till Trumble Bugs med honom ,där han lekde med andra barn och ledarna. Jonas Karlsson, min granne ,skulle passa perfekt som ledare för Trumble Bugs ( T.B är som gymnastik för barn, dagis/gympa). Sen hem igen för att åka med Eva ( mammans assistent) till platsen där ena flickan spelar tennis, så att jag skulle hitta dit senare på eftermiddagen. Hem igen och laga lunch, hotdogs blev det. Sen gick jag och la den lille som skulle sova middag.

   Klockan äntligen 12, fick dock jobba över 15min (suck). Raka vägen till Dunkis där jag mötte upp Klara och Lina. Hem igen till mig för att fika och spela kort. Sen var de tvunga att jobba och åka. Så jag tog en nap.

   14.40- jobb...('är egentligen ledig till kl 15, men skulle aldrig hinna om jag inte började tidigare). Så jag plockade ihop alla saker vi skulle behöva inför kommande aktiviter på eftermiddagen. Väckte lillen som sov, tog med han i bilen för att åka och hämta tjejerna på skolan. Eller ena tjejen skulle till doktorn med mamman, så jag hämtade bara ena. Henne tog jag till tennis, väntade där med lillen medans hon spelade. 16.30 kom Eva med andra tjejen och tog hem tennis-tjejen. "Andra tjejen" skulle på skridskor, så i regnet hittade jag med hjälp av GPS:en till Stamford där det var. Ut och in  i bilen hela tiden. Bärandes på den lilla i regnet.

  19.00 Var jag hemma igen efter alla aktiviteter. Då var weekend-nannyn här så jag lämnade ifrån mig allt ansvar. Skönt! Tydligen hann jag inte med att åka till JFK med Klara och Lina. Så jag åkte och köpte middag istället, och bjöd hem Anna. Kycklingsallad blev det. Mums! Vi såg på tv och hade allmänt mys. Och nu sitter jag här.

   Om mitt inlägg är jobbigt att läsa beror det nog på att jag pratat engelska hela dagen, är alltså inställd på det språket. Sen för att jag är trött....muuu


GOD NATT.

Jobb...

2008-09-10 19:39

Snabb uppdatering!


- Har börjat jobba, det är väl okej. Både positivt och negativt..

- Fått internet i mitt rum, vilket betyder att jag ska blogga mer och på min nya spännande blogg

- Jaha, var det allt kanske?


Saknar Sverige och alla mer än nånsin!


Ikea

2008-09-08 17:24

Igår åkte jag och Anna till Ikea i New Haven, hon körde och jag var kartläsare. Vägen dit är lätt, men jag glömmer alltid vilket exit det är. Nu ska jag komma ihåg att det är 46. Vi åt köttbullar och mos med lingonsylt, jammi! Svensk mat är något speciellt. Sen inhandlade vi lite saker inne på ikea, jag köpte några ljus som jag ska ha i min nya lägenhet. Jag måste lägga upp lite nya bilder snart så ni får se hur fint jag bor! På vägen hem från IKEA stannade vi i Darien (my old place) och tog en icekaffe i parken, mys! På vägen hem därifrån ville jag visa Anna mitt gamla hus, när vi svängde upp på vägen tyckte jag att det skulle vara pinsamt om familjen såg mig åka förbi dem. Så jag gömde mig bakom Anna med solglasögnonen på. Fjantigt men sant!

   Nu vill jag bara att det ska bli onsdag, får då börjar jag jobba. Vilket även innebär att jag kan nog ha bil när jag vill, köpa hem den mat jag vill äta osv.

Oväder

2008-09-07 04:36

Idag gjorde jag allmänt ingenting, såg på film och jäste bara. Ikväll träffade jag en ny tjej, Anna. Hon verkar vara jätte trevlig och snäll. Vi skulle åka och hämta hennes värdbarn i New York State, efter många om och men hittade vi till slut. Men på vägen hem var det ett jäkla oväder, undra om det var orkanen Hanna? Väl hemma hos Anna igen åt vi och pratade, sen åkte vi ner till mig. Eller ja, hon skjutsade hem mig och jag visade henne mitt rum/lägenhet.

   Det var allt om min dag. Ha det fint!

6 september, min sista lediga fredag?

2008-09-05 17:55

Jag har kommit på att det kommer bli mycket jobb i framtiden, nu har jag inte jobbar på 1 månad vilket har resulterat i sovmorgonar varje dag och allmän lathet. Mitt nya arbetsschema kommer bli att jobba måndag till fredag, 7.30 till 19.30 fast med ett break mellan 12-15 på eftermiddagen. Tror att det kommer bli helt okej. Kommer vara ledig varje helg eftersom familjen har weekend-nanny, så klart....

   Frågan är vad jag ska göra idag, kanske njuta av poolen innan hösten kommer? Läsa en bok och lyssna på lite musik. Vänta på att nån kompis ska ringa och vilja göra nåt skoj. Förmodligen nåt sånt kommer det bli idag. Imorgon ska vi iaf åka in till Manhattan, det är ju Fashion week! Om inte hurricane Hanna kommer...

   Hej hopp!

hejhejhej

2008-09-04 20:13

LÄNGTAR TILLS JAG FÅR INTERNET PÅ MITT RUM, känns lite jobbigt att stå inne i köket och interneta...samtidigt som nannyn och städerskan pratar spanska, önskar att jag kunde förstå vad de sa. Vissa saker förstår jag, andra inte.

   Sen vill jag bara säga att jag är sååå glad att för alla mina kompisar här i USA. Utan dem hade jag kanske kännt mig ensam i det nya huset. Nu när mamman i familjen är på affärsresa tills nästa vecka, men hon ringde idag iaf och undade om allt var bra. Vilket kändes skönt, att hon bryr sig.

   Som många av er vet är att jag världens klantigaste tjej...tror inte inte att jag låste ut mig från min lägenhet idag. JO! Jag vet att pappan sa att det kanske inte finns nån nyckel för att de aldrig låser huset. Så paniken var ett faktum där. Jag kastade mig på mobilen och ringde Klara som i sin tur sa att jag skulle ringa föräldrarna i familjen, vilket jag gjorde och till slut löste det sig. Fanns en nyckel i en låda på kontoret.

   Så där stod jag ett tag med en låst lägenhet och en låst väska i lägenheten. Får fan inte upp väskan där jag har alla saker jag brukar använda, bikinin,sommarkläder, underkläder  ALLT! Önska mig lycka till med det.

   Har nyss varit på lunch med Pernilla på Greenwich strand, väldigt fint. Man kan ana manhattan ute i havet. Nu kommer Klara och hämtar mig, HON ÄR EN ÄNGEL FRÅN GUD TILL MIG, vi ska tydligen träffa en ny au pair. Trevligt trevligt.

   Puss på er. Särskilt på mamma.

Korta inlägg...

2008-09-04 04:30

När jag får igång internet i min nya lilla lägenhet ska jag bli bättre på att blogga. Håller dessutom på att skaffa en ny roligare blogg...

   Hur som helst flyttade jag till Greenwich nu idag. Min nytt nya rum är en liten lägenhet. Sängen gillar jag, lägger upp bilder på det senare. Ikväll kom Klara och hämtade mig. Vi for till Stamford och åt mat, sedan hängde vi på B & B ett tag innan vi åkte hem till mig igen. Vi håller på att försöka få upp min resväska, vet inte vad koden är. Så den är låst. Har 1000nr att välja på. Ska prova alla, är just nu på 200....

  Imorgon vet jag inte vad som händer. Pernilla var sugen att ses tror jag. Ska ringa och kolla vad Hanna har för sig också. Måste börja umgås med tjejerna här nu. Det ska nog bli så bra så. LCC:n sa idag att vi kommer bli 4st tjejer från Cultural Care här i G som är ifrån Sverige. Detta området är den ända som hon har svenska tjejer ifrån, så det är nice att vi är samlade här.

   Ha det så bra!

Rubrik saknas

2008-09-03 18:44

En sak har Klara och jag gemensamt POLEN.

Hon ska till Polen och läsa medans jag ska ligga vid polen och jäsa