RSS - xml

Kontrollerades senast: 2019-04-15 16:34:04

Sofia - en smalare sommar

Snart helg!

2012-04-13 09:47

Jaa hörrni då var det fredag igen! Kan inte fatta att veckorna går så fort, är rädd att jag bara skall hinna blinka och så är sommaren slut och så är det höst igen! :O Jag lever verkligen för somrarna, hatar vintern. Hatar julen, är verkligen grinchen alltså :) Men jag ääääälskar sommaren! En ännu större anledning att bli fit kan man tycka, men jag hittar verkligen inte motivationen... Vetefan vad jag ska göra alltså, försöker ta varje dag som den kommer men det är inte så lätt. 


Från och med idag skall jag iaf ta 1 timmes promenad varje dag, spelar ingen roll om det är i streck eller 30-30 osv. En timme sammanlagt. En del frestelser hägrar i helgen - skall laga nachos med en kompis (ostsås och chips... kan knappast bli mer onyttigt), och den här kompisen är förstås en sån där som vi alla avskyr - smal som en sticka och kan äta precis vad som helst utan att lägga på sig ett gram till skillnad från mig som går upp i vikt av att titta på mat. På söndag skall jag sedan på bio med min lillebror. Det bra är att den börjar 14.45, det borde göra det lättare att inte äta massa skräp. Det är svårare på kvällen tycker jag.


Snart skall jag laga tonfisksallad och sedan är det skola från 12.30-16.10 på ett ungefär.. Det tråkiga är att jag skall skriva tenta imorgon klockan 9 - ingen sovmorgon med andra ord.


Trevlig helg!


 


Fyy vilket väder idag!

Dålig karaktär

2012-04-11 10:10

Fy sjutton alltså vad dålig karaktääär jag haaaar!!!


Är en skam för alla lchf-are här i världen... Jag vill så gärna gå ner i vikt, men det börjar kännas så hopplöst. Har känt så här sen jag var typ 14! Och det känns som att jag ständigt försöker gå ner i vikt, men ändå pendlar samma kilon upp och ner. Jag måste börja lägga riktigt hård press på mig, nån sorts straff om jag inte går ner den vikt jag ska varje vecka. Jag måste få nån sorts morot som faktiskt funkar. Det här går ju inte.


Nog om det, idag är jag ledig från skolan! Känns underbart och skulle egentligen inte vilja gå utanför dörren eftersom det blåser storm och regnar med jämna mellanrum, men jag måste åtminstone en liten sväng ner till stan och det brukar kännas skönt bara man kommer utanför dörren :)

Den här lchf-aren äter frukt ibland :)  

Vikt vecka 1

2012-04-10 09:42

- 0,5 blev det denna vecka då! Kanske inte så jättebra resultat för att vara första veckan, men det har ju faktiskt varit påsk så jag är glad bara det är ett minus :) 


Måste dock öka till nästa vecka, eftersom jag måste gå ner i snitt 2,333 kg/månad vilket blir lite mer än ett halvt/vecka! Så jag satsar på lite bättre resultat nästa tisdag :)


Idag får jag hem min kära sambo, blir nog lite mys ikväll. Utan mat då haha!

Nu är det snart dags för skola, tjingeling.

Bakslag!

2012-04-09 11:27

Åh nej, vilket bakslag. Har blivit förkyld :/ Inte alls kul , idag är ju ledig dag och allt!


Svag karaktär som man har så får jag ju såklart äta choklad idag då... hrm.. Eget fel, hade några rader kvar hemma.

Man skall inte ha sånt hemma i skåpen, ska försöka lära mig det nu.


Blir knappast någon powerwalk idag, känner mig som jag blivit överkörd och sedan påbackad igen.... Men det var en kul helg iaf! Lagom med alkohol, lite mindre lagom med maten... Och har verkligen inte hållit någon som helst LCHF denna helg, Katrin Zytomierska skulle banka in skallen på mig haha :) Menmen, hoppas på att må bättre imorgon och att jag är back on track!! Invägning imorgon också, vet inte riktigt vad jag ska tro om det. Det får jag se imorgon :)


Ha en bra måndag!  

En lång fredag

2012-04-06 13:48

Jaa, för visst känns ju långfredagen alltid extra lång! Har precis dumpat pojkvännen i hamnen, han ska spendera påsken med sin pappa och jag ska bli här hemma och jobba och "fira" med lite vänner :) Vet inte vad jag tycker om påsken egentligen, man kan väl inte säga att man firar att det är påsk direkt? Snarare firar man väl att man får många lediga dagar, och att många kompisar som kanske pluggar långt borta kommer hem för att träffa släkt och vänner. 


Hursomhelst, blir inget påskgodis för mig i den bemärkelsen, men får se om det kanske blir en liten dessert ikväll. Skall ut och äta med två vänner, men brukar oftast vara för mätt för efterrätt! Kanske en kaffedrink ;) Jag räknar med att det blir någon form av utgång, men jag skall jobba imorgon så blir inte så mycket alkohol för mig. Borde ju ändå inte dricka så stora mängder eftersom jag ska gå ner i vikt! Dessutom är det utgång imorgon med, så... ja :)


Har förresten en riktig morot för gå ner i vikt, vi ska kryssa med segelbåt i södra Europa en vecka i juli! Vem vill vara tjock då? Vill kunna ha en bikini och känna mig fin i den :)


Ha en trevlig påsk!

:)

2012-04-04 17:24

Jaha det här ska då vara mitt första blogginlägg!


Det är alltså 7 kg som gäller till 30 juni, det kommer bli tufft men jag vill verkligen klara det! Kommer varje torsdag lägga upp veckans viktförändring, alltså inte vad jag väger, men hur mkt vikten förändrats. En gång i månaden kommer jag också att mäta mig. Jag äter enligt lchf, det har jag gjort sedan januari men väldigt liberalt och väldigt mycket fuskande tyvärr... Har nog tappat 2-3 kg sedan dess men har stått still på min nuvarande vikt ett par månader åtminstone.


Ja hursomhelst, jag hoppas att mitt sätt att skriva kommer locka hit någon läsare iaf :) Kommer nog skriva en del om mitt vardagsliv och shopping också, blir så himla tråkigt att bara skriva om vikt och mat. Ett och annat recept kan dyka upp också!


Nu är det snart dags för en kvällspromenad, det är iaf inget problem med tanke på vädret idag!