RSS - xml

Kontrollerades senast: 2019-04-15 16:11:43

sofiaslycka

Våga prata om känslor och ångest!

2017-03-11 12:10


Jag mår okej.
Standard svaret jag ger när någon frågar hur jag mår. Det är hur jag mår. Det är ett sätt för mig att säga idag är en bättre dag. Idag har jag ingen ångest, idag funkar allt som det ska. Idag har jag en bra dag.

Ångesten, panikångest! Finns i många olika varianter och former. Oftast i perioder men även längre tid. Jag kan ha perioder jag mår bra, riktigt bra. Dessa perioder är när jag inte har ångest perioder. När jag har ångest perioder kan jag ha dåliga dagar och okej dagar. Så om du får svaret jag mår okej så har jag en period som är jobbig men just denna dagen är bra. Det är svårt att förklara att man är inne i en dålig period och man vill inte heller förklara alltid. Acceptera att jag mår okej för okej är bättre än dåligt.

Hur vet man att man har ångest eller panikångest? En fråga man ställs inför ofta.

Ångesten är att man är nere, har dåliga tankar oftast om sig själv eller de man gör eller har gjort. Kommer oftast ihop med oro och stress under längre perioder. Det kan vara små saker som orsakar oro och stress i vardagen som gör att man hamnar i en deposition och får ångest. Viktigt att man tar itu med vad som har fått en att känna oro och stress och försöka förändra beteendet så att oron och stressen släpper det gör att man har lättare att komma över ångesten och må bättre.

Panikångest kan ske väldigt olika från person till person men oftast handlar det om att man mår dåligt av någon anledning och när det sker känns det lite som att man får en stroke. Hjärtat slår väldigt fort, smärta i bröstkorgen, domningar i armar och ben, klump i halsen som gör det svårt att andas. Och framförallt rädsla. En rädsla inom sig som tror och säger till en att nu dör jag. Alla människor som får panikångest drabbas på olika sätt. Och helt olika tillfällen. Man kan få det i ett rum fyllt med folk och när man är ensam.
Om du känner någon som har lätt för panikångest attacker är det viktigt att veta hur man ska lugna ner dom prata om vad det är som triggar dom och hur bästa man ska få dom att andas lugnt och långsamt. Så man kan hjälpa dom på bästa sätt om man skulle vara med när det händer.

Det är viktigt att vi berättar och pratar om det så folk får mer förstående för ångest och panikångest. De är viktigt att ungdomar idag pratar om det i skolan så det får eb förståelse i att alla mår inte bra även om det inte syns utifrån. Jag tror att de kan leda till större respekt emot varandra. Att de ger en större acceptans emot alla sjukdomar som existerar men inte syns på en person från utsidan! Våga prata om känslor!

Något att tänka på för nya året!

2016-12-30 21:11

Jag brukade vara en sån person som inte prata om varför jag mår dåligt. På sätt och vis pratar jag väl inte rakt ut om varför jag mår dåligt. Men jag vågar berätta vad som har fått mig må dåligt. Jag vågar förklara.. jag berättar när jag vet vad det är som får mig må dåligt. Ibland kan jag inte sätta fingret på varför jag mår som jag gör då är det svårt att förklara. När man inte vet själv varför. Då är det lättare att stänga inne allt. Låtsas som man mår bra för att man inte vet anledningen till att man är ledsen.
Det är också svårt att förklara för en person som inte vill acceptera att depriton är en sjukdom. Att det oftast är väldigt svårt att styra själv.
Om du känner någon som lider av någon typ av deprition ha tålamod och försök förstå att det inte är lätt att bara kasta bort alla dåliga tankar. Vi behöver tid att prata, älta om och om igen. Tills vi kan lämna det bakom oss och börja leva.
För mig kan olika grejer som händer i livet finnas kvar länge jag kan tänka om och om igen.. inte bara dåliga saker utan även bra saker som skett. Bara för man är deprimerad betyder inte det att man bara har negativa tankat. Vi har bra tankar med dock svårare att få fram dom när vi mår dåligt. Ibland behöver vi även hjälp att få fram bra minnen. Det kan vara bra att prata dessa minnen med den som lider av deprition så den blir påmind om det som är bra det som vart roligt och det man tycker om 😇 och så klart visa viljan att man vill skapa nya minnen med den personen som mår dåligt. Att skapa roliga minnen i framtiden. Ge personen något att se fram emot. Detta gör de lättare för den som mår dåligt att kämpa vidare. Att veta att den har något att tänka på något positivt något roligt och spännande..
Det kan vara något att tänka på inför 2017.
Kanske kan du hjälpa en vän eller familjemedlem att må lite bättre genom att ge dom lite av din tid och dina skratt.
Jag vet hur jag vill vara och hur jag vill må och hur jag ska bete mig mot mina nära och kära under 2017 . Jag har mål och drömmar och något att se fram emot. Vilket gör att detta slutet på 2016 är helt underbart och jag ser fram emot 2017!😍

Nu mår jag bra!

2016-11-25 14:48

Mina mardrömmar börjar nå sitt slut..
Ja tro det eller ej men det börjar dom. Klart ja drömmer mardrömmar ibland men inte alls i samma mängd som tidigare och inte alls om samma saker. Nu är de vanligare att jag drömmer att jag bråkar med en bästa vän eller misslyckas med ett skolarbete.. mycket bättre mardrömmar om du frågar mig. Det gör mig stolt över mig själv!
Jag är inte långt ifrån mitt mål vilket visar på att jag mår bättre. Jag har stärkt mig själv både psykiskt och fysiskt till en nivå som jag för två år sedan inte trodde var möjligt! Jag kan med ett ärligt hjärta för första gången på mycket länge säga att jag mår bra utan att behöva tänka en extra gång. Jag följer mitt egna hjärta tar ett steg i taget, har mål och framtidsplaner för mig själv. Jag vet vart jag vill i livet, vet hur jag ska ta mig dit. Vågar satsa och ge allt!
Tiden läker inte sår men med tiden blir man starkare. Det jag en gång gick igenom kommer jag alltid bära med mig men jag kommer inte älta det mer. Jag vågar leva igen vågar tro på en framtid igen!
För dig som någon gång blivit utsatt för våld, fysiskt eller psykiskt, tro mig du kommer överleva men du måste ta dig tid att fokusera på dig själv ha vänner som stöttar dig i allt du gör ingen som dömer dig utan står vid din sida oavsett. Låt tiden gå och när du klarar en dag utan att må dåligt ska du fira.. när du klarar en vecka ska du fira när du klarar en månad ska du fira. Ge dig själv positiva tankar och sätt upp mål. Gör allt det där du ville göra men inte vågade på grund av din partner. Visa att du minsann kan leva ditt liv precis som du vill och älska dig själv !
Älska dig själv mest på denna jord för det är du som har kämpat det är du som tagit dig ett steg längre det är du som går ifrån relationen med styrka och värdighet!
Det är så jag känner idag! Haft en månad utan ångest! Det är dags för mig att fira! En månad är ett stort steg i rätt riktning😍
Så nästa gång jag firar blir när jag klarar ett halvår 😇 ser fram emot 2017!
Kramar Sofia


Tankar, relationer och motivation

2016-11-19 14:31

Vissa dagar finns allt bara där, i mina tankar.. trycker på bröstet inifrån.
Ord som förföljer en, personer som påstått att de älskar mig eller tycker om mig som sedan kallat mig saker eller spridit saker bakom min rygg.. Jag hör och ser mer än vad ni tror. Jag vet mer än vad ni vill att jag ska veta. Men jag trycker inte ner en annan människa för det. Jag skulle aldrig klara av att med flit såra eller skada någon varken psykiskt eller fysiskt med vilja. Aldrig! Även om jag tänkt tanken många gånger så kan jag inte göra det. För jag vill inte göra en annan människa illa på något sätt.
Ja vet att jag har sårat personer men det har aldrig vart min mening.
På något sätt så känner jag mig väldigt mogen då jag sätter andras mående framför mitt egna. Men det är också en börda, då jag har svårt att få mig själv att må bra. Jag boostar mina vänner och familj konstant .. försöker få dom att känna sig värdefulla för det är dom.. för mig är dom det!
Jag vet att de försöker boosta mig tillbaka men jag har svårt att skilja på att de dom säger är sant eller om dom bara säger det för att de tycker synd om mig.
Alla säger jämt att jag är så stark och många ser upp till mig bara för att jag kämpat.. har en kämpar glöd som många andra inte har. Jag är envis och har en stark vilja. Denna veckan har jag kommit igång med träningen fått mer fokus på skolan. Jag kan faktiskt känna hur tyngden på mitt bröst börjar släppa. Hoppas att det fortsätter så..
Anledning till att jag mår lite bättre kan vara för att även om jag inte har ett förhållande med någon så känner ja mig inte ensam. Har många andra relationer i mitt liv som tar upp min tid mina tankar och min kärlek. Familj, vänner, skola och träning!
Så jag ser mig själv inte som singel eller ensam jag set mig som en person som har många relationer till personer som betyder. Som får mig skratta, le och känna mig betydelsefull. Jag vet att så länge jag följer mitt egna hjärta kan inte ångesten komma åt mig.
Även om 2016 börjar gå mot sitt slut så ser jag fram emot 2017. Ett viktigt år för min framtid och de året jag fyller 25år. Kan inte bli ett dåligt år så länge jag har en positiv inställning och motivation.
Kram Sofia

Att leva med panikångest!

2016-10-11 08:23

Det är konstigt hur andra människor alltid säger att man ska be om hjälp om man mår dåligt.. Men när man skriker efter hjälp är det ingen som förstår eller lyssnar, dom går bakom ryggen på en och snackar skit. Säger att man är som en fjortis eller liknande som bara behöver massa uppmärksamhet hela tiden. Jag ville inte ha uppmärksamhet det var ett rop på hjälp som ingen lyssnade på.. 

Ingen ville förstå.. Jag ser idag tydligt vart jag ska vara i livet och det är hemma nära min familj och mina närmsta vänner. Det är där jag kan må bra och få den stöttning och den hjälp jag faktiskt behöver.. Jag har de senaste åren gått igenom många jobbiga och svåra perioder.. Men många nya människor jag har mött på vägen har inte riktigt förstått hur illa det har varit. Dessa personer kommer jag att lämna kvar där jag träffade dom. Men de som har förstått de som har orkat lyssna och försökt hjälpa mig, de få personerna kommer jag ha i mitt liv för alltid. Ni vet exakt vilka ni är och jag vet att ni förstår hur tacksam jag är att ha er i mitt liv. 
 
Något ni andra borde ta lärdom av, är att allt inte alltid är som det ser ut. Att någon beter sig på ett visst sätt betyder inte att det är en dålig eller elak människa utan faktiskt någon som mår väldigt dåligt och behöver hjälp. Döm inte andra innan du lärt känna dom, det finns alltid mer än vad ditt öga ser. 
 
Hade du själv velat vakna upp 2-5 gånger per natt för att du drömmer mardrömmar. Då mardrömmarna är så verkliga att du vet inte vad som har hänt och inte hänt när du vaknar. Hade du själv velat vakna upp mellan 6-8 på morgonen oavsett vilken tid du somna, och vid detta tillfälle vaknat 50% av gångerna i tårar. Det är svårt att bearbeta saker i vanliga fall, men när du inte sover så blir det ännu svårare. Varje kväll innan ja somnar är jag rädd eller har ångest då jag inte vill sova på grund av alla mardrömmar. Varje morgon vaknar jag fortfarande trött och mår dåligt. Har ångest. Över att jag inte kan hantera mina drömmar. Över att folk missförstår mig som person. 
 
Detta kommer nog vara ett av de djupaste inläggen jag lägger ut, men jag måste för att ni ska förstå hur det är att leva med en panikångest som man inte kan kontrollera själv.
 
Jag känner på mig flera timmar ibland innan det händer och ibland händer det på två sekunder. De spelar ingen roll om jag är med min bästa kompis eller familj. När ångesten tar över tappar jag all kontroll över mig själv. Kan göra saker som sårar eller skadar mig själv eller andra. Men det är inte meningen, jag kan inte kontrollera det. Det är verkligen ingenting jag vill, vill inte tappa kontrollen men det är sjukt svårt. Man kämpar hela tiden varje dag. 
Jag äter medicin som ska hjälpa mig och ja till viss del gör den det, har inte alls panikångest lila ofta som förut. Men det sker fortfarande. Jag ska diskutera med läkare om vi ska byta eller höja dosen dock är detta inte helt bra för kroppen. Vi får se vad som händer. 
Något jag har märkt av som är bra för mig, spontanitet. När jag hittar på saker spontant så mår jag jätte bra i alla fall när jag gör det jag hittat på. Att jag försöker leva för stunden. Att inte tänka så mycket. 
Det är viktigt att folk runt omkring förstår att jag inte alltid mår bra. Även om de kan se ut som att jag gör det. Det är viktigt att förstå att få en person med panikångest att känna sig obekväm eller ovälkommen är något som triggar ångesten. 
Det är därför det är så viktigt för mig att vara runt personer som verkligen förstår, familj och riktigt bra vänner. För de vet hur viktigt det är att jag inte känner mig ensam, uttittad eller nedvärderad. 
 
Så allt jag ber om är att ni förstår hur viktigt det är att visa respekt för andra människor. Bara för att man inte ser sjuk eller skadad betyder inte att man mår bra. Finns så mycket man kan må dåligt över utan att det syns på en. Det ända vi kan göra är att alltid visa respekt till alla vi möter för man vet aldrig vad den personen bär med sig. 
Det som gör ont för mig kanske är en skit sak för en annan eller tvärt om. Det betyder inte att man är sämre för det.
 
Kärlek till min familj och bästa vännerna son alltid finns där för mig ❤️<3

Jag kommer bli bra!

2016-05-14 09:58

Jag har kämpat, slitit, levt, drömt, hatat, älskat och jag har gett upp... Ibland mår man bra, inte okej inte dåligt utan bra. Det händer även att man mår hur bra som helst.. Men man kan inte alltid må bra.. Ibland måste man ha en dag att få må dåligt. Få gråta ut, för man kan inte vara på toppen jämt. Ibland behöver man få koppla av, stänga av omvärlden gråta ut så att man kan må bra igen.. 

Jag gav upp allt , men det kommer aldrig att hända igen! Jag kommer aldrig att ge upp helt. För jag vet att jag kan kämpa varje dag, jag har styrkan som krävs! Jag vet att jag kan må bra, visst har jag haft många dåliga dagar.. 
Jag kämpar varje dag för att inte ha en dålig dag, att inte låta det dåliga ta mer av min energi än det redan gjort! 
Ibland när man har en dålig dag vill man verkligen skrika ut till hela världen hur dåligt man mår , man vill höra av sig till någon som man vet kommer lyssna, förstå och trösta. Men man kan inte, det går inte att ringa efter hjälp. För man tror inte att dom kommer förstå.. Man kommer få kommentarer som släpp det eller allt kommer bli bra ! 
Jag vet att de kommer bli bra jag kämpar ju för att det ska bli bra, ibland vill jag bara ha en kram för att känna mig mindre ensam! 
Jag kommer alltid ha min familj men ibland behöver man en vän, som bara finns där för en. Jag hade gjort det för dom jag bryr mig om , men ibland undrar jag om dom hade gjort samma sak för mig. 
Det är svårt att ha tillit för andra än familjen, väldigt svårt. Men jag försöker att släppa in andra, hoppas dom förstår att jag försöker. 
Även om jag har svårt för att berätta hur jag mår och hur jag känner. 
Men jag hoppas jag kan må bra snart det är mitt största mål och nu har jag massor av hjälp.. Från familjen , psykologen och läkaren. Så snart kanske ja vågar prata mer om mina känslor även för mina vänner 😇
Tack för mig!

Vår, april och en kommande helg!

2016-04-27 14:44

Det är april och våren är här.. Med allt vad det innebär regn, sol, regn, sol, blommor och pollen .. Dock har våren hittills varit väldigt kall. Det har inte vart så bra för mig då jag har ont i leden vid bröstbenet och revbenen.. Vilket gör det svårt för mig att andas och må bra. Men jag försöker klä mig varmt så jag slipper bli kall och sjuk. Men det är svårt eftersom vädret varierar så mycket. 

Förhoppningsvis blir det varmare i maj! 
 
Mina drömmar börjar bli bättre sakta , men det tar tid. Vilket gör att jag jämt är trött då jag sover dåligt :( 
Det är jätte jobbigt för det påverkar mig negativt när jag pluggar, för är jag trött kan jag inte koncentrera mig. Så jag hoppas det blir bättre snart. 
 
Just nu sitter jag på tåget på väg till Göteborg ska överaska min storebror som fyller år idag, han vet att jag skulle komma ner i helgen men jag åker ner lite tidigare bara för att kunna spendera lite mer tid med honom. Då jag saknar honom sjukt mycket när jag bor i Skövde.. Ser honom inte lika ofta som innan.. Så de ska bli roligt att få träffas och hitta på massa roliga saker i helgen.. Ikväll blir det nog bara kvälls mat tillsammans men i helgen blir det både fotboll och firande med familjen 😇 
Längtat hela månaden på den här helgen! 
 
 
Hoppas ni andra får en bra Valborg det ska jag ha i alla fall :) 
Grattis på födelsedagen brorsan 😘

Mardrömmar, tentaperioder och en vän!

2016-03-10 13:50

Tenta perioden är igång igen men det blir mindre och mindre jobbigt för varje gång man har en tenta period. Tror jag lättare kan fokusera på det jag gör när jag har mycket att göra och ett fullt schema :) 

Känner att ju mer jag engagerar mig i saker som styrelse grejer och jobb på kåren får jag även mer kontroll över mina studier. 
Till och med när jag vart förkyld det senaste har jag haft ork och tid för studier och inte skjutit på det till sista dag. Utan vart klar med en vecka till godo. Det får mig att må bättre och vara mindre stressad.
 
Något som dock blivit sämre är att jag drömmer mer och mer mardrömmar vaknar flera gånger varje natt och vissa gånger i tårar.. Inte alltid samma sak, utan olika saker. Det skrämmer mig väldigt mycket... Vet inte vad jag ska göra för att bli av med dom.. Ibland undrar jag om jag hade blivit av med drömmarna om jag pratade om dom men vem hade orkat lyssna på mig när jag berättar om mina drömmar.. Jag menar det är ju fortfarande bara drömmar. Vissa handlar ju i och för sig om saker som jag har vart med om så det är inte konstigt att dom inte försvinner. Förhoppningsvis försvinner dom till slut. Men oftast kommer dom och går lite som dom vill.. 
Hade ju drömmarna i höstas även när jag sov ihop med killen jag hade ett kortvarigt förhållande med .. Som för övrigt var den snällaste killen jag vart tillsammans med. Han visade att jag är värd så mycket mer och att jag kan lita på andra människor igen. Är glad att han visar mig hur en vän kan vara och jag är tacksam för det. 
Men fokus på mina drömmar , det spelar ingen roll hur jag mår eller om ja sover med någon eller ensam jag har drömmarna ändå.. Därför tror jag att jag behöver prata med någon om dom.. Kanske en vän eller en psykolog , men iaf prata om dom. 
 
Någon av er som har tips om drömmar får gärna dela dom tipsen med mig! :) 

År 2016, tid för familj och vänner!

2016-01-09 01:36

 

Nytt år och nya möjligheter... Ja det är så man säger men...
 

Att blicka framåt är inte alltid så lätt. Man står och stampar på samma plats om och om igen. 

Jag vet att jag är en sån person som fastnar i mina tankar ibland, i dåliga och bra tankar.. Men oftast är det sånt jag redan vart med om.. Jag tänker om hur det hade blivit om jag handlat annorlunda men kommer alltid fram till samma svar.. Hade inte allt det där hänt hade jag inte vart den jag är idag. Så då kan inte allt vara så dåligt än då. För jag är stolt över mig själv, för jag har dom finaste vännerna man kan be om och jag har en familj som alltid ställer upp för mig.!
Hur kommer det då sig att ibland sitter man där och känner sig så ensam. Det spelar ingen roll om jag har ett förhållande eller inte, eller om jag är i ett rum fullt med folk som tycker om mig, jag känner ändå känslan.. 
Känslan av att jag är ensam. En tomhet som inte försvinner. Som om någon tagit något ifrån mig. Jag vet att det är sant, det finns någon som har tagit ifrån mig. Något jag aldrig kommer få tillbaka. 
Igår lyssnade jag på en Håkan Hällström låt, där han sjunger att det är försent för kärlek ren som snö .. Och på något sätt känner jag lite så. Det som någon tagit ifrån mig är det som var rent, oskyldigt och hoppfullt. Ren kärlek, inget krav och inga begär bara äkta och sann. 
Jag gav allt för någon som ljög för mig och när sanningen kom fram blev jag tom. 
Jag vet inte om jag någonsin kommer att läka helt. Men jag måste försöka och göra mitt bästa. Jag vill inte såra andra bara för att jag har blivit sårad, vill inte pressa andra för att jag har blivit pressad. 
Men ibland lyckas jag nog med det ändå. Det är de som skrämmer mig mest, att jag lyckas såra någon fast jag inte vill. 
Jag hoppas de personer som blivit sårade av mig genom de senaste åren förstår att det inte var min mening. Jag var för blind för att se att mina steg framåt sårade andra.
Men jag vet idag att man ska tänka sig för innan man gör något förhastat, lita på sitt hjärta och ibland ta ett steg åt sidan för att inte såra andra. Jag hoppas att ni tar del av min erfarenhet, att för varje steg framåt ni tar glöm inte konsekvenserna ni kan lämna bakom er! 
Jag är glad att jag börjar vinna tillbaka vänners tillit och vänskap, men alla har inte den turen som jag haft. 
Tack mina gamla och nya vänner för att ni tror på mig att jag är bättre :) 
Ni får mig att kämpa varje dag och får mina mardrömmar att minska sakta men säkert. 
Tack för allt! 
 
Inte bara mina vänner som ska ha kredd utan även min fina familj som alltid finns vid min sida i vått och torrt. Aldrig tvekat att ställa upp för mig oavsett vad och aldrig krävt mer än kärlek tillbaka ❤️ 
Mamma, pappa och storebror jag älskar er!❤️

Tankar kring svek

2015-12-18 14:38

Att inleda ett förhållande med någon som tidigare blivit sårad är väldigt svårt och mycket krävande. Av båda parterna.

Det är viktigt att båda förstår hur viktigt det är med ärlighet och tillit. Fungerar inte detta bör man inte inleda ett förhållande i första hand. Om nu fallet är att man redan inlett förhållandet bör man tänka ordentligt på i vilket tillfälle man bestämmer för att avsluta det påbörjade förhållandet. Och framför allt vara ärlig om det. 
 
För att redan har blivit sviken och tätt in på bli det igen får en inte direkt att må bättre. Den personen som blir sårad gång på gång har till slut ingen tillit kvar för någon. 
Det är tråkigt att det blir så att personer blir sårade. Man önskar att folk kunde vara lite mindre själviska och faktiskt ge känslor och livet en chans. Visst att det finns olika sätt man kan bli sårad på, vissa värre än andra. Handlar väl oftast att folk gör saker utan att tänka sig för , eller gör saker för dom är för omogna för att veta vad det är dom egentligen känner. 
Det är dom personer som är osäkra och rädda som oftast gör de största misstagen och det är också de som kommer ångra sig mest i slutändan.. Men personen som blir sårad då? Vad händer? Jo den personen går bara djupare in i sitt skal och bygger upp mur efter mur för att gömma sina känslor så långt in det går så när någon försöker hitta känslorna så finns det inget kvar. Och personen blir kallad känslokall bara för att den vill skydda sig själv från att bli sårad...
 
Det var allt från mig idag! 
Kram Sofia 

Sista veckan i november

2015-11-25 11:54

Slutet av november.. På söndag är det första advent.. Helt sjukt att tiden gått så fort. Känns som jag nyss började studera och nu är redan julen här.. 

I veckan så står plugget högst upp på listan sen ska jag jobba på kåren både idag och på fredag.. Ska bli extra kul på fredag då det är "hot in hat" tema. Sen planerar jag och tjejen jag bor med att ha en riktigt mysig hemma kväll på lördag, äta god mat och dricka lite gott vin. Bara ta det lugnt :) ser redan fram emot det. 
I helgen som var så vart jag nere i Göteborg och hälsade på mina föräldrar och mina katter. Bakade en massa julbak och åkte på julmarknad på Tjolöholm slott.. Det var väldigt mysigt men också väldigt kallt.. Hade helt fel skor för att vara utomhus så mycket, men ah man lär sig av sina misstag.
 
Anledningen till att jag starta denna blogg var för att skriva om förhållanden över lag, kompis förhållanden, familje förhållanden eller kärleks förhållanden.. Jag vet att jag lite kommit av mig sen jag börja studera men jag kommer inte sluta helt .. Jag kommer att fortsätta. 
En stor anledning till att jag kom av mig lite är för att jag nyligen blev tillsammans med min kille och var rädd att jag skulle skriva för mycket om oss.. Vilket inte är tanken. Tanken med mitt skrivande är att det ska hjälpa alla oavsett hur mitt liv ser ut. Jag är väldigt lycklig med min partner mycket för att vi pratar om allt är öppna mot varandra. Vilket jag anser är viktigt. 
 
Jag kommer skriva betydligt mer men inte idag, som sagt studier står högst upp på listan denna veckan. 
Kram Sofia 

Skola och flytt

2015-11-07 13:12

Då har de nya kurserna dragit igång, känns som man knappt fått klart de gamla innan de nya börjar. Men det känns bra. Gillar våra nya föreläsare då de verkligen försöker få oss fokuserade på skola. Så känner mig väldigt taggad på skolan just nu även om det inte gick jätte bra på tentan. 

Men inga tårar här, det är bara att göra omprov om man inte får godkänt. Svårare än så är det inte. 
Idag så kommer jag även att flytta ifrån min kusin och flytta ihop med en jätte gullig tjej. Hon studerar också på högskolan men går sista året. Känns som det kommer funka jätte bra mellan oss och det ska bli skönt att ha ett eget rum att kunna stänga in sig i ibland. Man kan inte alltid vara hundra procentig hela tiden. Utan ibland måste man få vara själv. Sen behöver man ett eget rum så man kan ha bättre koll på sina saker. 
Har märkt att jag varken vet ut eller in om vad jag har och inte har just nu. Men sånt löser sig. 
Kan inte skriva mycket mer just nu då ja ska börja flytta men ni får ha en underbar helg. 
Kram Sofia 

Inspiration och tenta plugg!

2015-10-13 19:32

Tenta plugg, seminarium, projektarbeten och duggor! 

Ja det är var vad mina närmsta tre veckor kommer bestå av... Börjar närma sig slutet av de första två kurserna i skolan och jag är jätte nervös! Men jag slutar aldrig tro på mig själv inte ens om ja misslyckas med ett prov eller inlämning för jag vet att ja kan göra bättre ifrån mig och klara av vad som krävs av mig. Jag vet detta för att jag litar på mig själv jag tror på mig själv.. Och jag har många som stöttar mig och motiverar mig. 
 
Jag är lycklig att jag har så många som bryr sig om mig och tycker om mig. Det får mig att känna mig speciell som om inget kan stoppa mig eller få mig må dåligt. 
 
Det är viktigt att få höra att man är omtyckt ibland, och lika viktigt för oss att höra är det att berätta för andra hur mycket man tycker om andra. 
 
Det fanns en människa som inspirerade mig väldigt mycket med just det här att prata om känslor. Hon berätta alltid hur mycket vi i hennes omkrets betydde mycket för henne. Jag tänker tillbaka på en av de sista gångerna vi sågs och det hon sa till mig var så vackert och äkta, "nej men inte har du gjort dig så fin bara för min skull? Du är det finaste jag har!" 
Jag kommer aldrig glömma dessa orden och hon kommer leva kvar i mina tankar för alltid. Varje gång jag säger något snäll, äkta och kärleksfullt är hon en del av varje ord. 
Min älskade mormor, tack för du gav mig så mycket kärlek och lärdom i livet. Kommer aldrig glömma dig, vila i frid! <3

Studier och kärlek!

2015-09-24 13:29

Denna veckan har vart en helt vanlig vecka med föreläsning och jobb med projektarbetet. Men idag njuter jag lite extra.

Jag njuter av att vara i en ny stad med nya möjligheter. 
Jag njuter av att jag åter styr över mitt liv precis som jag vill ha det. 
Drömmer om att bli färdigutbildad och börja bygga en karriär, med hjälp av den person jag har blivit. Ingen kan stå i min väg eller stoppa mig. 
 
Förra helgen när jag var på Pridefestivalen här i Skövde tänkte ja mycket på mina egna känslor om kärlek. Jag älskar många i min närhet. Finns mycket kärlek som jag ger till dom jag tycker om. Men att verkligen ge mitt hjärta till någon ja det där tar tid. 
Mycket lång tid.. Speciellt för någon som tidigare blivit sårad. Jag vet för jag har blivit sårad. Man bygger upp ett försvar inom sig för att inte bli sårad igen. 
 
Om du dejtar någon som blivit sårad tidigare och som har svårt att lita på andra måste man ge dom tid. Tid att finna sig själva och att känna efter om det är rätt eller fel.. Tid att känna efter sina riktiga känslor som oftast är väldigt svåra att hitta. Ger man inte den tiden är det lätt att personen känner sig instängd och tvingad att göra något som man inte känner sig bekväm med. 
 
En känsla som kärlek och att älska någon är inget man kan stressa fram hos någon även om man själv är jätte kär. 
De slutar oftast med att någon blir riktigt sårad. Vilket är tråkigt för man vill inte såra någon. 
 
Viktigt för att börja en relation är att prata. Prata om allt som kan göra att båda känner sig trygga i varandra. Hitta på saker som båda tycker är roligt att göra. Hitta på något som ger er möjlighet att lära känna varandra mer. Ett exempel ta en promenad och prata om allt mellan himmel och jord. Ta en fika på stan, behöver inte vara en lyx dejt på finaste restaurangen. Allt blir vad man gör det till. 
Och våga upprepa saker, i början är det lätt att man är distraherad av andra saker som gör att man kan glömma av vad personen har berättat. Men glöm inte av att lyssna helt för att vissa saker vågar man bara säga en gång..!
 
Och för Guds skull njut av tiden ni får med varandra även om det bara är 5 minuter. 
 
Det var allt från mig idag, måste återgå till skolarbeten och plugg för provet imorgon hade ju vart tråkigt att misslyckas när man gjorde så bra ifrån sig förra veckan 😇
Kram Sofia 

Sommar och lycka

2015-08-25 20:02

Blev inte så mycket sol och värme som jag hoppats på i sommar men det blev en bra sommar ändå. 

Jag har jobbat mycket och festat en hel del :)
Men det bästa av allt är att jag om en vecka ska börja plugga. Kom in på biovetenskap med inriktning på resurser och hållbar utveckling. Jag kan inte vara mer stolt över mig själv. 
Jag har utvecklats och förändrats så mycket det senaste året som gått. Vuxit från tjej till ung kvinna. 
Förra året hade jag nått botten men med hjälp av många fina vänner och min underbara familj så lyckades jag hitta en glöd i mig som ville kämpa lite till.. Den glöden är en eld idag och den kommer bli svår att släcka :) 
En stor inspiration för mig den senaste tiden är Sara för hon tror på mig och ser så mycket potential i mig som ja inte själv har sett innan, men nu gör jag det. Tack fina Sara, kollega och vän. Vi har varandra så nära och våran ilska går ut över varandra ibland men det finns så mycket kärlek att det övervinner allt.. 
En annan inspiration för mig är mina föräldrar, att se dom lyckas så bra med deras liv. Man kan inte vara lyckligare kär än dom två.. Och jag vet att dom har kämpat för sin kärlek och tro för varandra med tanke på hur mycket pappa reser med jobbet.. Men dom har hållit ihop och dom har fostrat mig och min underbara storebror. Deras kämparglöd finns inom mig och den gör att jag orkar att må bra även dagar som är sämre och det får mig att inse hur stark jag faktiskt är. :) 
Sen att dom ska ta hand om mina två yrväder till katter nu när jag börjar plugga gör att jag älskar dom ännu mer.. Vill ha kvar mina katter i mitt liv ❤️
 
Finns inte så mycket mer att säga än att jag är så stolt och lycklig över mig själv just nu. Vet att ja kommer lyckas bra i livet för jag har känt på motgångar och förluster men vet även hur det känns att kämpa och lyckas övervinna. Så länge ja är mig själv kommer allt bli toppen😇

Nutid och framtid!

2015-06-19 11:49

Då var det dags att skriva igen.. Vet att mitt förra inlägg var känsloladdat och väldigt personligt. Men jag ville få ur mig mina tankar och mina känslor jag burit på. Så jag kan fortsätta mitt liv.. 

Nu när jag skrivit mycket om mitt förflutna och gjort det kapitlet avklarat kan vi fokusera på framtiden och vad som händer just nu. 
Jobbar klart mycket, sen festar jag en hel del. Jag dricker inte mycket men ja festar. Ja man kan festa nykter!!! 
Känns sjukt mycket bättre när man inte vaknar upp bakis dagen efter tro mig :) 
I helgen är det midsommar och jag ska jobba lördag och söndag.. Ledig idag så tänkte spenderar dagen med familj och släkt.. Vill inte ut och röja detta året.. :) 
Vill helt enkelt bara ta det lugnt.. Vill inte spendera mina pengar denna helgen sparar dom till min födelsedag och till hösten om jag ska börja studera :) .. 
Har sökt skola till hösten och jag längtar så mycket till den 9/7 då jag får besked om jag har kommit in eller inte!
Nervositeten och väntan på att få svar är olidlig.. Man vill ha svar tidigare så man kan planera mer inför hösten.. 
Men nej, här får man snällt vänta. 
Jag håller i alla fall tummarna att jag kommer in på någon av linjerna jag har sökt till hösten..
Men först hoppas jag på en varm juli och augusti med mycket sol! 
Kram Sofia 

Min historia!

2015-05-04 14:55

Har inte skrivit på länge.. Har jobbat så sjukt mycket.. En vecka körde jag 7 dagar i rad med ca 64 timmar.. Kör slut på mig själv. 

Men skriver inte för att berätta hur mycket jag jobbat det senaste.. Jag skriver idag för att idag för ett år sedan började en sommar jag sent kommer att glömma.. En sommar som kunde vart min sista om det inte vore för min familj och mina vänner. 
Jag vet att man kanske inte förstår mina val men ni ska veta att allt är inte så enkelt som man tror.. Man låter sig luras för man är för kär och man vill hålla fast vid alla fina stunder.. Men jag ska förklara vad som gick fel så gott det går. 
Idag för ett år sedan kom jag på mitt ex att vara otrogen mot mig. Jag bad honom komma hem till våran lägenhet då jag tvingade honom att packa en väska med allt han behövde för minst en vecka jag behövde tid för mig själv.. Han gjorde vad jag bad om och den natten blev inte mycket sömn och jag hade svårt att andas ett tryck över bröstet så tungt att jag ville spy.. Blev sjukskriven från jobbet en vecka.. 
Sen var jag i Stockholm med mamma och när jag kom hade jag bestämt mig med ett sårat hjärta att göra slut och kasta ut mitt ex ur lägenheten som stod på mig.. Jag var ensam men ensam fick jag inte vara länge.. Mitt ex börja höra av sig smsa och ringa konstant, allt för att be om ursäkt och hur mycket han ångrade sig och ville ha tillbaka mig.. Kom till och med hem till mig med en stor bukett med rosor.. Dum och blind av sina känslor som man var trodde man vart enda ord. Så här höll det på fram och tillbaka hela sommaren och varje bråk vi hade blev bara värre och värre. Och när vi väl kom fram till dagen vi firade min 22åriga födelsedag slutade kvällen i kaos. Under denna tid gick jag till en psykolog, mådde väldigt dåligt. Var deprimerad och hade självmordstankar! 
Så när mitt ex återigen gjorde bort sig på min dag så blev jag djupt sårad och jag orkade inte mer.. Tog en taxi hem till mig för att mina vänner skulle slippa se mig få panik ångest! 
Väl hemma bröt jag ihop, jag orkade inte mer.. Ville få bort smärtan från bröstet vilket slutade med att jag i all panik gjorde illa mig själv.. (Förlåt mamma, vet att detta sårar dig och du ska veta att jag mår bättre nu, mycket tack vare dig) 
Efter ca en halv timma 45 minuter dök mitt ex upp hemma hos mig.. Och då bröt helvetet ut.. Istället för att ta hand om mig få mig att må bättre tog han kökskniven som låg jämte mig på golvet och slog mig på låren allt vad han hade.. Allt detta under tiden som han skrek hur dum i huvudet jag var och hur äcklig och efterbliven jag var.. 
Denna kväll dyker ännu upp i mina drömmar ibland.. Jag är glad att jag fortfarande är vid liv idag.. Ni kanske undrar varför jag fortsatte hade kontakt med honom efter det här.. Efter denna kväll fick jag börja spela ett spel.. Mitt ex var nämligen forfarande skriven på min adress och innan han ändrade den var ja tvungen att låtsas för att inte bli av med hälften av det som fanns i lägenheten som vi köpt tillsammans .. Detta enligt sambo lagen! Det gick en hel månad till innan jag fick gjort mitt avslut och han hade bytt adress till sin nya flickvän.. Då kunde jag göra en polisanmälan.. Men allt det förgäves! 
Han går fri , han bor i samma stad och jag är lyckligare än jag någonsin varit. För jag vet att jag alltid kommer vara tusengånger bättre i alla lägen! Det värmer mitt hjärta att veta att oavsett om jag har en partner eller inte kommer jag vara mer älskad av alla mina vänner och min familj än han någonsin kommer att vara! Jag är fri till slut! Fri från allt, från smärta från ångest från plågande ord.
Jag har bara kvar ett hjärta av guld som alla älskar .. ❤️

Veckan som vart!

2015-03-29 16:35

Sovit så dåligt den senaste veckan. Haft en katt som skriker efter killar på dagen och natten. Sen har det vart mycket jobb. Jobbat dubbla jobb en dag.. 

I onsdags var jag i alla fall ledig och då var jag på bio med min vän, såg insuregant. Den var riktigt bra. Tyckte den faktiskt var bättre än ettan. Mycket händelserik och bra skådespelare. Något jag rekommenderar att se. 
Idag ska ja först äta middagen familjen och efter det ska jag se på flashdance med mamma på gothia. Hoppas att den är bra. Många säger att den är bra så jag har förhoppningar. 
Annars i helgen har jag bara jobbat.. Har inte haft ork till något mer. Så hoppas ja orkar med mer i veckan som kommer. Då jag ska jobba hela veckan ! 
Men jag hör av mig! 
Kramar s

Härlig vecka !

2015-03-20 09:03

 

Då har man hälsat på sin underbara snälla kusin Doffa över en natt i Skövde.

Fick träffa honom och alla hans klasskompisar och massa fler. Hade en så rolig kväll. Vi drack lite spelade spel och gick till kåren. Där fick jag lära mig ett nytt supar spel kallt kaps. Då man har kapsyler från olika flaskor och kastar i andras glas påminner lite om beerpong dock att fler kan vara med och det är väldigt roligt.
Jag är glad att jag är en så social människa som jag är och att jag blivit uppfostrad på ett sådant sätt att jag accepterar och älskar andra människor. Är väldigt lätt att lära känna nya och spännande personer. 
Jag hade aldrig någonsin valt ett annat liv än det jag levt. Trots motgångar och deprimerande perioder har jag kommit underfund med vad som får mig att må bra. 
Visst har jag dåliga dagar fortfarande ibland men de är färre än förr. 
Att veta att man är älskad av sina vänner och inte ha förpliktelser utan får göra som man vill och jobba så mycket som man vill gör att i alla fall jag mår så grymt bra! Det gör mig lycklig. 
Att bara ta en vardag och hälsa på sin kusin var så skönt. Kommer att upprepas under året. Trevliga människor och positivitet. Det är vad jag vill ha i mitt liv. 
Folk som helt enkelt tar sig tid att faktiskt få mig att må bra .. 
Som min fina underbara fru som från ingenstans skriver till mig att jag är det bästa som finns.. Det är äkta vänskap och äkta lycka ❤️ finaste vännen jag har. Terése, jag älskar dig! 

Vänskap och mer vänskap!

2015-03-02 02:34

 

Jag och min fru Tess i lördags på stage door ! ❤️

 

Haft en helt underbar helg med några av de trevligaste människorna jag träffat. 

Att umgås med dom får mig oerhört glad, att skratta så mycket gör mig lycklig. 
Jag vill verkligen inte byta ut dessa vänner för dom ger mig så mycket energi i mitt liv. Jag har gått runt och funderat mycket på varför jag är så mycket piggare nu än jag någonsin vart de senaste 4 åren. Svaret kom jag fram till i morse när jag med glädje gick upp tidigt och stekte pannkakor te de vänner som sov hos mig i natt. Så skulle jag vanligt vis inte göra dagen efter en ute kväll. Men jag vet att idag har jag valt de människor jag umgås med och ingen annan. 
Jag bestämmer över mitt liv och det spelar ingen roll vad folk säger till mig jag lever mitt liv precis som jag vill ha det. 
Jag behöver inget förhållande , jag behöver äkta vänskap och ärlighet av helt fantastiska vänner. 
Det är den vänskapen som får mig att må bra känna mig trygg och lycklig. 
Som får mig att le konstant och bara ha en känsla av att jag kan klara av allt att jag är starkast i världen. 
Jag älskar mina vänner och jag kommer alltid att göra det! 
Det är en relation jag vill ha resten av mitt liv underbara fantastiska vänner! 
Tack för att ni finns i mitt liv ❤️