RSS - xml

Kontrollerades senast: 2019-04-15 17:19:11

Sofiashundar

Gott nytt år

2013-12-31 18:50

2013 är ett år som vi nu gärna lämnar och ser fram emot ett friskt och roligt 2014!
Hundmässigt har det inte varit ett så kul år, eller ja, både och - det har varit ett rent helvete stundtals och jag har nog aldrig gråtit så mycket och varit så orolig som detta år. Men glädjen över att Lycka faktiskt finns kvar hos oss och mår bra, ja den slår ju allt! Men vi hade gärna varit utan tre operationen, seninflammationen, parasiter och kisseristruligheter!Vi har lärt oss att man i motgångar ser vilka som bryr sig på riktigt, vilket har varit tufft, men ja, hellre att veta än att vara invaggad i någon falsk föreställning...


För min del började året tufft men sista augusti fick jag jobb som som hunddagisfröken som jag trivs så otroligt bra med! Jag kan ha mina egna hundar med mig och jag längtar efter att få gå till jobbet - vilken grej va! :D
Jag har inga direkta löften inför 2014 men förhoppningen är att vi ska träna massor, både hundarna och jag och så egenträning för mig och så kanske en o annan tävling för Doran och om Lycka är fräsch kanske vi också vågar oss ut. Men främst - vi ska ha roligt, hålla oss friska och njuta av livet!


Några bilder från dagens spår och uppletande vilket gick fantastiskt bra!

                             

Gott nytt år med HOPP om lycka och välgång! 

God Jul!

2013-12-24 21:59

God jul önskar Doris och Lycka med flock!

 

Grattis Lycka

2013-10-09 22:23

Grattis min älskade tjej, hela fem år idag!

Senaste året har varit tufft för oss båda, så det är med extrem tacksamhet jag firar dig denna dag, tacksamhet över din tappra styrka och att du idag mår bra!

Jag skulle kunna skriva spaltmeter om hur mycket du betyder, men ord blir futtiga i jämförelse.

Jag älskar dig, mer än till månen och tillbaka och jag hoppas vi delar många fina år till tillsammans!   

Bilder från dagens firande


                                                         

September

2013-09-08 21:32

Vi lever och mår bra :)

Jag har börjat jobba på ett hunddagis och tjejerna får följa med! Så himla roligt och de sköter sig långt över förväntan, är mäkta stolt över mina fina tjejer. Vi bor nära så vi går dit och hem och de blir rätt trötta mentalt såhär innan de är vana att vara där bland alla nya intryck.


Igår var vi i skogen och mös en stund. Man får passa på att ta tillvara på de underbara kvällarna vi har, ja dagarna med - vilket fantastiskt väder det är - helt ljuvligt!


Doris har fällt ur som sjutton så snart är det nog löp på g igen, hon är en riktigt nakenfis och det känns typ som att klappa en gris ;) Men hon är lika galet pigg och busig som innan hon fick svackan i våras - superskönt!

Lycka är *pepparpeppar* fräsch i sina ben och vi håller på att bygga upp styrka och kondition igen. Hon fick vara lite lös på promenaden igår samt göra några skick i uppletanderutan och hon är varken halt eller stel efteråt - underbart!


Lite bilder kommer här:

       

             

               

Bilder från dagens skogstur

2013-08-23 20:26

                         

Bad och lite apportering

2013-07-31 09:23

I söndags for vi på utflykt med bästa Eva och Ezzi, till ett msyigt litet badställe. Mycket uppskattat av två-som fyrbenta!

Lycka fick förstås bara doppa sig för att kyla ned sig, iom hennes bicepsseneinflammation, men hon var rätt nöjd med att ligga och softa på stranden. Hon fick posera lite också! (Hrm ovanligt ;)) Doris fick även två markeringar med dummien som hon gjorde så fint. Jag var och kollade på workingtest för flattar i lördags och mitt apporteringsintesse väcktes igen. Doris fick på lördagseftermiddagen två enkelmarkeringar och en dubbel och hon har ju inte tränat apportering på hur länge som helst förutom två ggr sista året men löste uppgifterna hur fint som helst! Den där hunden är en stjärna! <3


Nu bildbomb!

                       

Lycka sover

2013-07-25 23:20

Cykeltur

2013-07-20 23:07

 

Idag fick vi hem cykeln och Doris och jag tog direkt en cykeltur!

Vi värmde upp med 15 minuters promenad, sen cyklade vi 2,5 kilometer och varvade ned i tio minuter innan husse plockade upp henne med bilen. Jag fortsatte cykla en sväng, behövde lite mer motion, med Doris blir det ju inte så mycket motion för mig liksom.

Doran var så duktig, sprang så fint och tyckte det var lajbans med ett högre tempo! Vi hade två hundmöten, det första stannade jag på, inte för att hon brukar göra dumheter, men det var precis i början och vägen var smal, och man kommer ju som sagt i högre tempo. Men det andra så fortsatte vi bara och hon sprang så fint brevid, varför trodde jag annat - duktigaste hjärtat <3

 

Lycka och Olga

2013-07-19 21:18

Här kommer några bilder från när jag och Lycka var på besök hos Emmelie och Olga! Så himla mysigt och min hund imponerar stort på mig! Hon och Olga fann verkligen varandra, jättekul att se! Och jättekul att äntligen få träffa Emmelie igen, det blir alldeles förlångt mellan gångerna. Men då båda våra töser har opererats för FCP så har ju även det satt käppar i hjulet, men nu hoppas jag det inte dröjer så länge till nästa gång :)

Tack Emmelie för dessa två dagar, så mysigt!


De låg i samma hage medan jag och Emmelie badade och solade <3   

Finaste flickorna!

 

Titta in i kameran nu då tjejer ;)

     

KÄRLEK, det finns inte ord för hur mycket jag älskar dig!

     

Grimaserar likadant! <3

   

Fina Olga          Man kan ju inte vara i skärgården utan att doppa fötterna! Hon hade nog gärna badat mer, men lite lugnt får man ta det!


 

Jag och min fina!     Muskler behövs, men vacker som en dag!  

Bästa weilerunge!

Vi gör det bästa av sommaren!

2013-07-03 22:17

Även om läget inte är helt okej, så gör vi det bästa av sommaren  


     

Status Lycka

2013-06-19 22:05

 

Hej!


Det rullar mest på i nygamla hjulspår så det är inte sådär jättemycket att skriva om, eller kanske egentligen, hade ju varit roligt att ha hela vår resa i bloggformat, man glömmer så fort. Men ptja, jag är ju inte den bloggande typen egentligen!


Nåväl, efter att Lycka haltat till o från trots smärtstillande så kändes det som att det var lämpligt att kolla upp det. Hade tid hos Lennart 22 juli, men det kändes för långt att vänta så ringde och kollade om de hade en tidigare tid. Det hade de inte(!) och detta var i början på maj. Så då fick jag tips om Ole Frykman som också är en väldigt duktig ortoped och där fick vi tid två veckor senare.


Jag ska inte sticka under stol med att jag var så sjukt nervös och rädd när jag åkte dit, åkte själv då Pelle var på guf-utbildningen, och det var ren ångest jag kände ju närmare jag kom väsby. Skulle han säga att det växt på sig massa artros? Eller något annat som skulle betyda att det inte fanns några chanser kvar? Hua, fy sjutton för den där oron och ovissheten!


Vi började med att han tittade på henne i skritt och trav ute innan vi gick in på ett rum och han kände igenom henne och så röntgades både armbågar och bogleder.


Vilken glädje när röntgen visade att den artros hon har bedömdes som inaktiva och utan vassa kanter och så    Och nu kommer jag inte ihåg exakt vad han sa, men någonstans i leden där det brukar bildas artros väldigt fort om det gör det var helt ren! Tack för det!   

Ole tyckte att Lycka rörde sig slarvigt men utan hälta i skritten, men i traven bär hon upp sig jättefintmed bra steg och god spänst och går jättebra. Hon reagerade lite när han maxböjde höger armbåge(slutade flåsa två andetag) men övrigt så var det fint. Han tyckte hon var välutvecklad muskulärt trots allt.


Det känns skönt att veta att ledmässigt är det inte knas, fantastiskt rent ut sagt! Att hältan, som kommer efter vila men värmer ur, snarare beror på att hon behöver mer rörelse och muskler! Råden var att ändra lite i träningsupplägget - börja simma, låta henne vara mer hund och se till att hon använder sin kropp ordentligt. Allt såklart med försiktig ökning och med sans och vett! Så vi har börjat simma igen, försiktigt men oj så mjuk och skön i lederna hon blir av det! Än simmar vi inte så långa pass, men lite mer ofta. Vi har börjat träna lite lydnad så smått, och rallylydnad! Ole tryckte på det att hon är en så förig hund som gärna går och tittar på mig så det är jätteviktigt att jag är noga med att växla sida på henne och även lära henne typ fotgåendet på fel sida med. Det är ju något alla borde tänka på som tränar mycket, inte bara vi med skadade hundar.


Kan ni förstå Lyckan efter nästan sex månader i koppel att få strosa själv? (ehrm, eller ja, det blev ju lite fart på benen om man säger så när hon väl fattade att hon var lös ;))


Vi är långt ifrån i mål, men jag har ett helt nytt hopp om att vi kommer få flera bra år tillsammans! Jag älskar att se hur hon blommar ut och det kommer fram så mycket mer än hon visat innan. Jag vet ju att det funnits inom henne, men nu när hon inte har ont kan hon plocka fram det, min underbara älskade

   

bilder

2013-06-14 13:56

Här kommer ett inlägg med ännu fler bilder på mina finaste skatter!

Ett inlägg med text kommer snart med!                

Mina fina!

2013-05-10 00:04

    

Tisdag

2013-05-07 23:04

Vi träffade våra goa träningskompisar i söndags och spår stod på schemat. De som var med var Jenny med Diesel och Troja, Kattis med Eos, Nemo och Wilma och Sussie med Mio och lilla Athos (cockerbebis <3)

Doris fick ett spår av Kattis och hons spårade bra! Man märkte på henne att den här första värmen tar extra, men hon kämpade på hur fint som helst! Det är en fröjd att se henne arbeta, fina lilla hund!


Lycka fick ett spår av Jenny och hon antog det väldigt entusiastiskt   Hon spårade nog hellre än bra om man säger så, det blev lite fort och fel men hon skärpte till sig efter en stund och hon lattjade glatt med sin nya leksak och hittade slutet som var en låda med smaskiga köttbullar! Hon var nöjd efter :)


Vi körde även uppletande (ej Lycka förstås!) grillade korv och avslutade med en gemensam liten promenad :) Härliga timmar i skogen, det bästa med hunderiet tycker jag - just nosarbete och naturen tillsammans med sina älskade fyrbenta :)


Idag tog Doris och jag en promenad med Eva och Ezzi, Lycka fick hänga med bästa grannen under tiden. Sen har vi fixat med häcken utanför framsidans uteplats, och då fick tjejerna var ute på uteplatsen under tiden. De fick leta lite torrisar i gräset och sen vilade de mest. Och så hade Lycka och jag lite delade åsikter om hurvida folk och fä får gå utanför HENNES uteplats! ;) Det blir bra det där, bara hon får en påminnelse :)


Har många fina bilder jag vill visa, men bloggplatsen strular med uppladdningen


Ännu en bildbomb

2013-04-25 22:15

Hussen och matten firade 8 år tillsammans och så var vi och hjälpte Ps styvfar med båten inför sjösättningen. Flickorna var med och då vi rastade så blev det lite modellande för dem. Mina finaste, det finns inte ord för hur mkt de båda betyder. Och de är så fina med varann, de bästa av kompisar  


                                                   

Årets första skogsspår

2013-04-24 21:45

Vi och Eva med Ezzi spårade första skogsspåren, så härligt att det äntligen är barmark och att vi kan komma igång med mer skogsarbete igen :) Även enklare att gå på bra underlag med Lycka som är sviktande och mjukt för att skona lederna en del. Ezzi fick två kortare spår, ett förarlagt och ett som Pelle la. Jag gick ut åt Doris och försökte klura till det ordentligt och Eva la ett till Lycka!

Alla tre flickorna spårade jättefint, just nosarbete tycker jag är det allra roligaste och häftigaste med hundarna, vilka jäkla näsor de har!

Lycka tyckte det var väldigt kul, till och med så kul så spårarbetet tog över, hon spårade rätt över apporterna   Hon som alltid tar apporterna, men hon hade inte tid idag låter hon hälsa   Nåväl, slutet tog hon i alla fall och blev överlycklig över sin rosa nöffgris    Hon fick ett litet tokryck och sprang ett varv innan jag hann stoppa henne, kvick som en vessla. Så lycklig och glad tjej! OCh som tur var så blev hon vare sig halt eller minsta stel efter - ibland har man tur.

Hussen var nöjd över Doris spårarbete och hon var taggad som få . gulliga Doris!


Här kommer en hel hög bilder

                                                         

Kärlek i fysisk form, mina fina tjejer

2013-04-22 22:33

Nu var det ett tag sen jag skrev igen, men här är det peppar peppar bättre igen! Lycka ska sluta med smärtisen igen imorgon och hon känns torrare och bättre i armbågarna igen!

Doris är pigg och busig, älskade labbedoooa!


Några bilder från första skogspromenaden på länge - snöfritt, fågelkvitter och sol trots klockan var över 19 - U N D E R B A R T!


Åh vad jag älskar dessa underbara tjejer, precis som det är, med sina förtjänster och brister!

                               

Älskade Doris

2013-04-16 22:08

    


Då jag ej kommit in på bloggen på flera dagar så blir Doris födelsedagsinlägg försenat.

Men firad på rätt dag blev hon i alla fall, bästa Doris!

6 år fyllde hon, inte klokt vad tiden går! Det säger jag varje födelsedag, men 6 år. det är lång tid! Man skulle dock kunna tro att hon blev sex månander, busunge! Långpromenad, träing, bus med bollen, paket och blodpuddingstårta berikade hennes dag, nöjd och glad tjej!