RSS - xml

Kontrollerades senast: 2019-10-09 19:32:32

Själv pepp

Då smyger jag igång lite fint och försiktigt med träningen igen!

2011-04-10 22:08

Nu har jag äntligen blivit frisk så nu smyger jag igång med min träning lite fint och försiktigt. Har precis varit ute en sväng i den härliga vårkvällen blev en runda på 2,3 km.

Började passet med att köra 1 min gå 1 min jogga x 5 sen avslutade jag med att göra 16 utfall sen gick jag hemåt i lugn takt.


Känns som ett rätt lagom träningspass att smyga igång med såhär när man varit sjuk ett par dagar.  

De va dagens träning för min del, tänkte även flika in några små rader om mina matvanor nu när jag ändå är i farten.  

------------------------------------------------------------------------

Mat va ämnet ja..

Frukost äter jag allt för sällan tyvärr efter som jag oftast går upp väldigt tidigt när jag jobbar så blir det sällan att jag äter en riktigt bra frukost utan det brukar bli så att de jag häller i mig till frukost är 1-2 kaffe koppar. Sen börjar man jobba sen försöker man hitta tid för att äta lunch.


Tyvärr är det i alla dagar som man hinner äta lunch heller, vilket är mindre bra men fram över när jag kör mitt eget rejs då kommer det bli ändring på de planet för jag ska ha min lunch på minst 30 min that's it liksom. När jag väl äter lunch då är det i princip alltid något i husmanskost väg och en tallrik grönsaker till maten så klart. :-) Till middag äter jag nästan alltid något nyttigt ofta en hel del grönsaker minst 3 sorters grönsaker till middagen.


De bästa jag vet är Sallad och bland det värsta jag vet är skräpmat i alla dess former. Vilket jag också försöker undvika i allra högsta grad, godis ja de äter jag för det mesta bara på helgerna läsk händer det dock att det slinker ner ett par glas i veckan till lunchen men i övrigt så brukar jag bara tugga tuggummi och dricka kaffe i veckorna de är väl de mest onyttiga sakerna som jag sätter i mig konstant i veckorna.


Nu får det räcka för idag, åter kommer snart med mer uppdatering av träningen! :-) 
Peptalks

2011-04-09 01:18

Här om dagen så hittade jag en app på App Store som heter PeppApp. En ny favorit app helt klart, Du kan lyssna på peptalks som är helt underbara. Alltid lär man sig något om sig själv det finns några övningar som verkligen fungerar i alla fall på mig. Jag har lyssnat på nästan allla peptalks som finns i appen och man blir verkligen mer positivt inställd till livet och dess små och stora problem. Så har du en iphone elller annan mobil med tillgång till AppStore så rekomenderar jag dig varmt att ladda ner appen om du vill bli lite starkare inte bara fysikt utan mentalt också. :)

Beskrivning

2011-04-07 02:06

19 år är då jag och vad vill jag med den här bloggen då?

Jo jag vill peppa både mig själv och Hennie att träna där av att jag kom på idéen med den här bloggen. Träning/motion och kost är något som ligger mig varmt om hjärtat. Jag älskar att träna och tränar dagligen minst 30 minuter bollträning(på pilatesboll)


Utöver bollträngningen så går jag promenader i raskt tempo mellan 3-5 dagar i veckan. Rundorna som jag brukar gå är minst 2 km långa men de brukar bli att jag går upp mot 5-6 km oftast efter som jag har som mål att vara ute minst 30 min. 

Jag har inget direkt mål med min träning utan fokusen ligger på att behålla den vikt jag har just nu, samt att försöka ha en så sund livsstil som möjligt..