RSS - xml

Kontrollerades senast: 2018-12-12 05:31:24

Pekoe ekologiskt te

Rent ekologiskt te. Mycket godare, mycket bättre för världen.

Två dagar, två julmarknader

2018-12-07 09:33
Från Mats

Tack till alla trevliga människor vi träffade på Schysst jul i Stockholm förra helgen! 15–16 december är det dags igen – först med Schysst jul Uppsala på lördagen, sedan blir det Jul vid Salnecke slott, Örsundsbro på söndagen. Schysst jul i Missionskyrkan är alltid rolig, med mycket folk med stort engagemang för sånt vi bryr oss om, såsom eko, arbetsvillkor och smak. Jul vid […]

Inlägget Två dagar, två julmarknader dök först upp på Pekoe ekologiskt te.

Schysst jul i Stockholm

2018-11-23 11:36
Från Mats

Schysst jul är en av årets roligaste julmarknader, med ansvarsfullt producerade klappar, mycket ekologiskt och trevliga människor. Varje år är en energikick! Kom till ABF-huset, Sveavägen 41, Stockholm  i helgen vetja, lördag och söndag 1–2 december kl 10–16! Vi tar med oss Kombucha-paket, Afternoon tea-paket och våra teer i burk och påsar 100 gram och 250 gram. Vill du passa på att […]

Inlägget Schysst jul i Stockholm dök först upp på Pekoe ekologiskt te.

Köp mer te när det gamla är slut

2018-11-23 11:35
Från Mats

Nu kände vi för att vara motvalls på Black Tea Friday och lägger ut en bild på ett grönt te från Darjeeling. KÖP DET INTE IDAG! Ta en kopp te som du redan har istället, skänk en slant till någon som behöver det och köp mer te en annan dag när det gamla är slut.

Inlägget Köp mer te när det gamla är slut dök först upp på Pekoe ekologiskt te.

En smiley för god livsmedelshantering

2018-06-08 10:44
Från Mats

Nu är vi utmärkta! Rent ekologiskt te säger vi. Då gäller det att inte bara produktionen är bra, utan också att vi behandlar teet på ett säkert sätt. Nu har vi fått en Smiley som bevis på att vi håller högsta klass i hanteringen av livsmedel. Smiley är en symbol som används i en del kommuner för att hjälpa konsumenter […]

Inlägget En smiley för god livsmedelshantering dök först upp på Pekoe ekologiskt te.

Vad är Kombucha?

2018-08-08 11:16
Från Mats

Vad är Kombucha? Kombucha är en dryck som görs av te som fått jäsa med socker och en speciell kombuchasvamp, scoby, till en milt syrlig dryck, som förutom att smaka gott innehåller bra saker som mjölksyrebakterier, mineraler och vitaminer. Scobyn består av jästsvampar och bakterier i symbios och utvecklar alla de nyttigheter vi vill ha i drycken. En bra kombuchasvamp […]

Inlägget Vad är Kombucha? dök först upp på Pekoe ekologiskt te.

Ortodoxt te, vad är det?

2018-02-02 15:45
Från Mats

Ortodox. ”Ortodoxi – renlärighet, grekiska orthodoxos, av orthos ’rätt’, ’sann’, och doxa, ’mening’”. I tebranschen betyder det att teet är producerat på traditionellt sätt, inte maskinellt som så mycket annat te. Det är en manuell process med maskiner som hjälpmedel. (Läs om den ortodoxa processen för svart te.) Rukeri – det ortodoxa undantaget i Rwanda I Rwanda produceras mycket te […]

Inlägget Ortodoxt te, vad är det? dök först upp på Pekoe ekologiskt te.

Mat & människor på söndag

2018-09-20 11:51
Från Mats

Här är bästa höstutflykten! Mat & människor är Fjärdhundralands matrunda, där du kommer nära maten och människorna som gör den. För oss, som i vanliga fall packar te till kunder som beställer på nätet och som vi inte träffar, är det här en högtidsdag. Det brukar vara en strid ström av intresserade, engagerade, vänliga människor – många tedrickare som är […]

Inlägget Mat & människor på söndag dök först upp på Pekoe ekologiskt te.

Nya KRAV-godkända burkar

2018-03-26 12:42
Från Mats

Vi presenterar stolt vår nya burk! Den uppfyller KRAVs nya förpackningsregler: Ingen PVC, ingen BP-A, inga SIN-ämnen – dokumenterat. Vi är godkända för att KRAV-märka te. Det betyder att vi tar ett ansvar för att kontrollera att vårt te uppfyller kriterier som går längre än EU-ekologiskt. Sedan årsskiftet 2018 är en av de sakerna att vi behöver uppvisa dokumentation på […]

Inlägget Nya KRAV-godkända burkar dök först upp på Pekoe ekologiskt te.

Iste – recept utan socker

2018-07-31 14:29
Från Mats

Recept på ekologiskt iste utan socker Traditionellt iste brukar innehålla te, socker och citron och har sin historia från USA:s sydstater där kallt, sött te varit populärt sedan mitten av 1800-talet. Idag kan vi köpa det söta teet på burk – men här gör vi en egen variant, utan socker. Vi nöjer oss att piggas upp av en gnutta koffein […]

Inlägget Iste – recept utan socker dök först upp på Pekoe ekologiskt te.

Kimchi och Kombucha – om de nyttiga bakterierna

2018-08-27 16:03
Från Mats

Kimchi och Kombucha: Den nya vetenskapen om hur tarmbakterierna stärker din hjärna är en ny bok skriven av Soki Choi som lyfter fram de små bakterierna, ”den mikrobiotiska revolutionen” och kopplingen mellan tarmbakterierna, tarmen och hjärnan. Kombucha, liksom Kimchi, är fermenterad – det är en levande dryck som kräver omsorg när man gör den, och som är blir bäst och nyttigast […]

Inlägget Kimchi och Kombucha – om de nyttiga bakterierna dök först upp på Pekoe ekologiskt te.