RSS - xml

Kontrollerades senast: 2019-08-12 04:06:49

Amanda

Comeback

2018-08-27 18:44

Tja! 


Det var ett tag sedan. Mycket har hänt, på dessa år. Vi kan väl börja med att säga att jag nu är 19 år och jag har dessutom både körkort och bil. Jag tog studenten i år, en härlig upplevelse faktiskt och det som är ännu härligare är att jag inte behöver gå tillbaka till skolbänken så som mina systrar gjord i veckan. Det är fantastiskt skönt, men samtidigt lite tråkigt då jag nu istället är väldigt sysslolös.. För tillfället i alla fall. Men planer på att gå tillbaka till en skolbänk finns faktiskt i mitt huvud, men jag måste bara lära känna mig själv lite mer innan jag tänker göra något karriärval. Jag vill ju inte påbörja en utbildning om jag inte är 100% säker på att det är just den utbildningen jag vill gå. I nuläget så pendlar jag mellan två helt olika yrken, den ena är mer av en dröm och den andra är mer... sunt förnuft eller vad man kan tänka sig.


Det blir ju valtider nu.. och jag kan helt ärligt säga att jag är lite rädd för de vuxna jag ser på sociala medier som smutskastar varandra och varandras politik.. inte riktigt det bemötandet jag vill se från vuxna som är mer än 20 äldre en mig. Men, det är då  faktiskt ganska lätt att komma med bra argumentationer om allt de säger är ... trams helt enkelt.


Men nu ska jag avrunda inlägget här då det börjar dra ihop sig för att hämta 2 av tre systrar på fotbollsträningen. 

Det var ett tag sedan!

2016-10-30 22:00

När klockslaget slagit 22:00 vintertid får jag känslan att skriva något här, på "bloggen" jag så sällan skriver på. Mycket har hänt sedan sist. Jag går nu i mitt andra år i gymnasiet det är nu det roliga börjar då man får studera den inriktning man valt. Jag har då valt foto-media som vår skola kallar det men egentligen är det  medier, information och kommunikation. 


Men det har ändå varit så stressande med alla inlämningar man fått. Det är ändå skönt med bara en lektion på fredagar och till våren kommer även mina onsdagar bestå av bara en lektion. Det ger tid till att hinna med inlämningar och läxor men jag är typ bäst på att skjuta upp sådant. Även om jag hatar stress så presterar jag ofta bäst då.


Nu har jag i alla fall höstlov. En vecka som jag kan slappa, men jag har ändå en del att göra. Skolan har tagit så mycket tid att jag inte städat mitt rum på säkert över en månad. Det är inte jätte stökigt, efter lite damsugning och få in kläder i byrån. Helt ärligt måste jag nog vika om allt i byrån för att få plats med allt. Inte för att jag har så mycket kläder, det är bara att jag gillar lite tjockare kläder. Det tar då upp mer plats. Sen har jag tänkt att jag skulle kunna göra någon klipp till youtube igen. Det var ett tag sedan. Men det vet jag inte när det blir, jag vill göra något under själva videon. Sen kanske jag måste göra fler videos för att jag inte kommer att ha tid när jag går tillbaka till skolan. Sen ska jag säkert göra andra saker med.


Jag väntar bara till jag kan leva mitt liv genom en lens. Jag älskar att fotografera och spela in. Det är bara att det känns som att jag är så begränsad. Därför är det viktigt för mig att få mitt körkort så snabbt som möjligt i vår. Så att jag kan ta mig till platser jag aldrig vart i. Jag vill också känna mig mer fri. Jag har en viss ideal över hur jag ska leva mitt liv men just nu tillåter inte samhället mig det. Eller tillåter och tillåter, det är inte lätt att ta sig till olika ställen när man bor på landet. Att åka till Göteborg tar typ 45 minuter med bil. Säg att det kanske skulle ta mig 4 timmar med cykeln?


Ska sova nu, eller försöka i alla fall så säger jag adjö till vem som nu läser detta!

Orimliga och idiotiska tider!

2016-03-14 12:50

När jag skriver detta inlägg så sitter jag i skolans entré och försöker fördriva tiden så mycket jag möjligen kan. Vi har fått nytt schema pga ny engelska lärare. Andra gången vi byter detta läsår, innan har vi slutat så att jag hinner med bussen som går 12:05. Dock så har de gjort att vi slutar 10 minuter efter att bussen åkt, vilket leder till att bussbarnen som jag bland många andra tillhör i, får vänta i ca 2 timmar på att nästa ska gå. 

Kom inte och säg att jag ska sitta och göra läxor, dels för att jag känner mig mycket mer bekväm med att göra dem hemma i mitt eget rum än att sitta här, där många elever går för bi. Han min skärm nästan helsvart för att gömma att jag skriver här. Den ända läxan jag har är religionen, allt annat är jag klar med. Sedan, eftersom det är en Måndag det här, så har man knappt läxor.

1 Vi får inga på måndagar om man inte hakar efter på lektionerna, vilket jag inte gör.

2 Det var pricis helg, 2 dagar utan skola som är i mitt fall, perfekta dagar för läxor. Mina läxor är små och snabba som inte behövs 300 dagar för att göra. 

Vaarför säger folk ens att man ska göra läxor när man har det så här? Är det för att alla andra saknar effektiviteten på lektionstiden? Som gör att de kommer efter? Men bara för att det är så kan man väl inte gå och tro att alla är så? Herregud,de t blir ju nästan kränkande och man drar alla över en kam. Aja let's move on!


Just nu är det 1 timma och 15 minuter kvar, ska jag skriva detta inlägg hela tiden? Nja tror inte det du... I alla fall, så är det här fallet med tiden skit surt. Man skulle ju kunna ta och flytta över några minuter, eller flytta upp hela lektionen, jag klagar inte. Dock så är det så att läraren vi fått nu redan jobbar 100%, så han jobbar egentligen övertid med att ta över oss. Vilket han borde få en aplåd för, inte alla kan ta han om en klass med bara tjejer. I alla fall så har jag skit tråkigt, för jag, som bor 2 mil här i från kan inte gå hem. Ingen kan heller hämta mig, mamma skulle kunna eftersom att hon vabbar, grejen är bara att min syster vägrade att gå upp. Så någon kommer att vara lite sur när man väl är hemma (jag). Så himla patetiskt, kan de inte sätta in fler bussar? Eller juste... nu fattar jag, det är ju för att jag bor på landet, samt skolan jag går i ligger "på landet" fast i en liten by (på 11 tusen invånare skit samma).


Vad mer hatar jag med detta? Jo all denna röktlukt som är så rutten så det inte finns något värre. Ska du röka? Visst varsågod, bara kom inte tillbaka fören om typ 2 timmar för lukten sitter ju 17 med kvar! 


Aja nu säger jag hej då och försöker göra annan skit under tiden. 

I lost myself while losing you

2016-01-20 23:08

Har påbörjat ett prodjekt på Wattpad

;)


 

2016

2016-01-10 21:12

Det är nu 2016, jag ska i vår bli 17 år. Jag har från och med i vår levt i 17 år på denna jord. Jag är inte gammal, inte liten men väldigt ung. I de 16 år jag left nu, har jag gått igenom mycket för en snart 17 årig tonårstjej. Jag har haft många vänner, men få som jag verkligen litat på. Jag har fått hat mot mig, från yngre, äldre och jämnåriga. När jag säger har så menar jag många saker. Det kan vara att jag varit mobbad, min mobbning var mer den typen av att de inte visste vad de gjorde. För dem var det bara ett skämt, inget som skulles ta allvar. Jag var bara annorlunda, uttalade mina 's' och 'r' på ett annat sätt. Man hör vad jag säger, men det är annorlunda. Jag kan säga både 's' och 'r'. Jag kan dock inte göra rullande 'r'. Det var det jag var mobbad för i de "unga" åren mitt uttal. Sen kan det varit hat som att man säger något bara för att man själv inte gör så. Här är det mer folk som inte kan förstå att folk är olika. Det är mer kommentarer. Från någon som är yngre kan det vara att man blir påpekad som gammal, för att man gillar andra saker som är riktade mot de "äldre". Från jämnåriga kan det mer vara kommentarer om t.ex musiksmak. Jag gillade Darin väldigt mycket som barn, när jag säger barn menar jag i ca 6 årsåldern. Men de andra i min ålder gillade honom inte. Jag minns när de pekade och skrattade "haha du gillar Darin" Sen brukade de lägga till "Han är inte ens snygg" Samma sak gäller Hannah Montana, det var i typ 3:an-6:an. Men om man säger så här min favoritlåt då av Darin som än idag är en av mina absoluta favoriter är "Be Who You Wanna Be". Jag är ganska säker på att den 6 åriga jag inte förstod vad han sjöng om. Det jag gillade då var att barn var med och sjöng. Men nu, som den 16 åringen jag är och lyssnar på texten. Så är jag ganska stolt över den lilla glada flickan jag en gång var. Han sjunger ju om att man kan bli vad man vill. Jag vill bli väldigt mycket här i livet. Jag vill hjälpa människor, inte på ett sätt som att jobba i vården. Jag vill hjälpa människor med deras liv, få de att se det positiva i saker. Väldigt många klagar över deras liv, att de inte är på rätt ställe osv. Men det är inte så svårt att lösa detta. Du måste ta DITT liv i DINA EGNA händer. Jag vill inspirera människor, jag vill få människor att må bra. Jag vill helt enkelt ta ut skiten ur denna värld. Vi lever i en värld som just nu går framåt, med detta menar jag att många fler accepterar homosexuella. Vi är mindre rädda för det vi inte känner till. 

 

Dock så finns det en stor himla negativitet i världen, full med elände och krig. Jag vill inte att det ska vara krig, jag vill inte att man ska vara osams. Visst man kan ha olika åsikter om saker. MEN VISA RESPEKT! Bara för att han eller hon inte vill samma som du eller har samma perspektiv, betyder inte att de inte tillhör våran värld. Vi är födda olika, alla är vi unika på våra egna sätt. Vi behöver inte sprida hat. Jag tror personligen att människan inte är född med ondska, man vet inte mycket som spädbarn. Hat är något man lär sig. 

 

Den äldre generationen går in här, inte alla men många av dem. De som inte är så accepterande av det som är annorlunda. Något jag personligen har svårt för. Är när en kristen säger att det är fel att vara homosexuell osv. Att det är en synd. 

Står det inte i Bibeln att man ska älska sin näste? Så som det står att man inte ska mörda. Jag vet att många säger "Love the sinner not the sin". Men även om de säger detta, så behandlar dem de inte rätt. 

 

Men åter igen det är 2016, ett nytt år. Ska jag vara helt ärlig så har vår värld kommit väldigt långt under mina snart 17 år. Jag hoppas att när jag har barn någon gång i framtiden så kommer dem att växa upp i ett tryckt universum. Sverige är ett tryckt land dock, men jag vill att den tryggheten vi har, ska finnas för alla. 

 

Dock kan man bli lite orolig, när det gäller den där Trump gubben. Hela den grejen med muslimer alltså. Jag får känslan att han är denna generationens Hitler, bara mindre kraftfull.

 

Att bro på muslimer och andra "kategorier" människor faller under. Hella denna skiten är som om man skrev en uppsats eller något. 

Man har en Titel i detta fallet kallar vi det Människa. Sendan har vi några under rubriker. Självfallet en massa text också.

 

Människa

 


Människan har under en lång period kategoriserat varandra, detta för att visa vilka som är "annorlunda". Men är vi egentligen så olika? Jag menar jag kan säga massa underkategorier vi hittar inom kategorin 'människa'.

Vi har några som dessa:

Muslim

Kristen/Katolik/Protestant/Ortodox

Jude

Vit

Svart

Asiatisk

 

 

Förr i tiden hade vi klassamhället. Idag tror jag att många skulle säga att vi är glada att inte längre ha kvar adel, kung (styrande kung) osv. Men allt detta som du kan se över, är exakt samma sak fast på en mycket extremt större skala. 

Förr, men det förekommer även idag. Så klassade man svarta som mindre värda, vita hade mer värde och mer rättigheter. Allt bara pga en hudfärg. 

 

Om det är något som jag alltid hatat och alltid kommer göra så är det orättvisa. Då menar jag den orättvisa som jag personligen tycker är så uppenbart fel att bara den dummaste dåren kunde göra något sådant. Och stämmer det jag säger så finns det många av den sorten i vår värld. 

Det är just den orättvisa när någon klassas som mindre värd. Vi är alla födda till denna värld och vi måste alla hitta ett sätt att samsas. Jag hoppas att 2016, kommer att bli ett av de åren vi ser politisk ändring till det bättre, både inom och utanför Sverige. Jag hoppas att 2016 år det året kriget blir mildare. Jag hoppas att 2016 är ett år där ett frö blir till en rot.

Vem är du?

2015-12-26 21:04

Jag, har inte den blekaste aning om vem du är. Hur gammal du är, vad du jobbar som, eller om du studerar. Vet du vem du är, lever du ditt liv? Eller lever du men så som andra förväntat sig av dig? Vad gör du med ditt liv, gör du det du vill eller drömmer om? 

Jag har under den senaste tiden kollat mycket på motivation videos på youtube. Jag ser världen på ett annat sätt, bättre sätt om jag ska vara ärlig. 

Om du är någon i min ålder, 16. Då har du typ hela ditt liv framför dig, men det är bra om du inser detta med. Är du 30+ så ta åt dig. Lever du ett liv du inte är nöjd med, för att det inte är det du ser framför dig. Det är inte din dröm. Som sagt är du ung, så behöver du inte riktigt oroa dig. Men är du vuxen, och lever ett liv i normen. Men det är inte det liv du vill ha, kanske du vill gå ner lite, eller så vill du börja göra det här eller det andra. 

Om du verkligen vill något, så går du efter det, no matter what! Ofta gör vi det inte för att vi är rädda för att misslyckas. Men vad föredrar du? Att aldrig ta chansen och misslyckas helt och hållet. Eller sträva efter din dröm, och aldrig ge upp. 


Många vill ha saker, men få vill lägga ner tid för att komma dit. Framgång kommer inte gratis, det är något du förtjänar. Det handlar inte om vad du gör när alla ser, utan vad du gör när alla sover. Om DU är uppe kl 4, för att ta en morgon tur. Då är du steget före alla andra, medan du är ute och kämpar för att nå ditt mål. Då sitter andra inne i värmen, men det är DU som sliter för det du vill ha.


Ta dig tid att lyssna på denna!

Things change…

2015-11-25 19:41

Just nu sitter jag och förhör min syster på sin läsläxa, hon läser för mig med andra ord. Jag minns själv när det var jag som läste och mamma eller pappa som lyssnade. Måste nog ge dem lite cred om jag var så som min syster. Inte att hon är dålig, men… det blir väl lite uttråkande när hon inte riktigt vet vad som står fast man sagt det flera gånger. 


Jag är själv inte någon som gillar att läsa, även om ni kanske fått den bilden av mig. För att jag "höll er uppdaterade" om hur långt jag kommit i Harry Potter. Det är dock annat för mig, för jag har sätt filmerna så jag visste ju redan vad det handlade om. Jag läser inte böcker jag inte är intresserad av, och väldigt ofta har jag läst böcker som redan gjorts till film. Det blir tvärt om för mig, istället för att läsa böckerna först, så ser jag filmen före boken.


Själv har jag en bok i svenskan jag måste läsa, är på kap 5... av, jag vet inte hur många. Men jag har dessutom matte, som ska göras tills imorgon. Detta gör mig liiite stressad, för här sitter jag och lyssnar på min syster läsa högt. Medan jag vet att jag själv har en hög som måste göras, jag är trött och bil bara dra täcket över huvudet. Antingen hoppar jag över matten eller några tal, och gör dem på helgen med mamma, eller så sitter jag uppe till kanske mitt i natten och pluggar.


Känns som jag kom in på fel ämne, för det jag ville säga är. Nu när jag sitter här och lyssnar på min syster, så minns jag tillbaka till "min" tid. Det är nu man märker att man är gammal, eller hur?

Jag var kanske inte så jätteglad med min klass. Vi hade våra stunder då allt var bra, men väldigt ofta kände jag mig utanför. Mitt gäng var killarna, som jag nu verkar tappat kontakten lite med. Vi går inte längre i samma klass, dock samma skola. Ska jag vara helt ärlig så saknar jag dem. Visst jag säger hej till dem i korridoren eller petar på dem. Så de vet att jag finns, jag verkar ju i alla fall få en reaktion. Men frågan är om de bryr sig, om det någonsin gjorde det i början...


Jag har aldrig gillat förändringar, men är det något jag absolut inte vill ändra på så är det min vänskap till dessa pöjkar. En av dem var dessutom min första kompis och jag har alltid kallat honom bror. Inte till honom direkt, men när andra kompisar pratat om dem så har jag sagt "ehh han är typ som en bror, jag har känt han sååå länge så jag vet hur han fungerar".

Han har ju andra kompisar.... Vem vet, vi kanske inte längre är kompisar i hans ögon… Det är dock det som gör så ont, för han var en av dem som jag ändå tänkt varit där. Han kanske inte är en som skulle göra allt för att se mig le... Men jag vill ju ändå inte att något illa ska fara till honom, men om han bryr sig om mig vet jag inte… 😓

Snacka om att vara klumpig!

2015-11-22 10:36

Jag är den klumpigaste människan jag känner! Igår vid 4-5 tiden skulle jag gå ut för att ta kort. Jag tillhör en av de personer som sparkar på stenar bara för skoj skull. Så det var det jag gjorde, men då visade det sig att stenen var mer envis än mig själv. Så istället för att stenen for fram var det jag. Det första jag tänkte var ju givetvis "ingen såg mig va?" sen kollade jag på mitt knä. Då ser jag att jag skrapat upp de ända hela byxor jag har, och mitt knä. Så jag tar fram mobilen och ringer pappa. "Jag ramla, kom!" Så kom han. 


Det dåliga med detta är att skrap såren kom just vid knät, där det är töjt på olika sätt. Med andra ord så kommer ju inte mitt stora plåster sitta fast lika bra som den skulle om det vart på smalbenet istället...


Men det är det jag säger, det finns en risk i allt! Det är upp till en själv att bestämma om risken är värt det, vilket jag tycker det var, även om jag missade några riktigt bra bilder! 

Halloj!

2015-11-02 20:29

Det var ett tag sen! 

Nu har jag snart gått en termin av 6 på en väldigt liten skola med många möjligheter. Jag har haft några prov, varit på 2 utflykter osv.

Men annars så har det inte hänt så extremt mycket i mitt liv. Det är dock inget jag inte kan ändra på framöver! Jag har funderat lite... Vilket jag gör varje dag och lite för mycket om jag ska vara helt ärlig. 

Men i alla fall, för att komma rakt på sak. Jag har tänkt att ändra lite:

*Jag ska sluta med godis. I alla fall inte äta det lika mycket. Typ bara vid Jul, Påsk och andra högtider.

*Istället så ska jag äta frukt, vid den här tiden mest clementiner, vid vår äpplen osv.

*Jag ska vara ute mer! Visst jag vet att allt är så himla tråkigt för att det inte finns något här ute mitt i ingenstans! Men då får jag utforska lite!!!

*Ska inte spendera lika mycket tid på datorn. Göra mer saker under den tiden, som att göra läxor, städa (även om det är hur tråkigt som helst) och annat.

*Öva mer på min bas! Oavsett hur mycket jag hatar det så vet jag att man måste öva för att bli bra på något, det är precis det jag måste göra!

* Okej det är typ det. Jag ville bara göra en till punkt 😝😏

 

Okej, något jag tror skulle löna sig är att fortsätta på Steal My Girl. På tal om det... Hur många vill att tiden ska gå lite fortare så vi får killarna tillbaka? Visst, dem är väl förtjänta av en break!! Absolut, det är bara att det kommer inte vara lika mycket av dem längre. Men inget kommer väl att förändras i slutändan? Jag hoppas i alla fall inte det! 

 

Jag har på den senaste tiden (och under hela mitt liv) varit beroende av musik. Men jag har gått lite utanför ramarna den senaste tiden. T.ex så får jag så mycket feeling av folk som gör covers av kända låtar, fast på t.ex en fiol, cello osv.

Några tips:

Stay With Me - Kevin Olusola River Flows In You - Daniel Jang


Ha en trevlig fortsättning!!! 

Första dagen SA1

2015-08-18 16:28

I dag började jag skolan. Gymnasiet mer exakt. Jag hade inte varit så nervös, jag var mer nervös för att börja 7:an. Men idag fick jag paniken, det var inte förrns idag som det faktiskt slog mig att jag inte skulle gå i samma skola, med samma människor längre. Det kan vara både bra och dåligt. Vissa saknar man, andra... not so much.


Men som tur är så går faktiskt min vän Matilda i samma skola fast en annan linje. Så vi träffades vid vår gamla skolas slöjdsal. Det är typ 300 ish meter mellan skolorna. Men vi skulle samlas vid Kulturen. Som är kanske 50-100 meter från slöjden. Sen satt vi jämte varandra med andra vänner med när lärarna pratade.


Sen gick vi till skolan och vi fick information osv. MEN det var först då jag insåg att vi bara är tjejer. Varför är jag inte förvånad? När jag gick i Lena så hade vi 4 killar i klassen. I 7:an - 9:an var det 8, nu inga alls. Våra handledare sa också det, alla de år dem har jobbat tillsammans har dem aldrig haft en klass med bara tjejer. Jag ville lära känna nya killar, det är ofta inte alltid men ofta dem som jag kommer best överäns med, kanske för att dem killarna jag känner knappt har någon åsikt alls (nära vänner killar). 


Dem gick igenom hur man skulle komma ut om det började brinna. Då märkte dem att klockan var 10 i 10. Bussen går 10... Jag och Matilda skulle dessutom hämta ut våra gratis mapp, penna, sudd och linjal. Som tur så hann jag faktiskt med bussen! 


Sen så kom jag hem, fick lite till panik för att jag inte hade mappar, mer en den jag hämtade. Men sen hittade jag lite fler. I stället för att har alla olika SO ämnena för sig så har jag allt i samma, så nu saknar jag bara en mapp till spanskan och flera skrivblock...   

Känner mig gammal

2015-07-23 19:30

Okej, jag kanske ska förklara vad jag menar med titeln. Jag brukar ofta skriva på min egna laptop. Men nu sitter jag nere och använder en stationer dator. Det var länge sedan jag använde detta tangentbord. Om jag ska vara ärlig så känns det roligare. Men hur får det mig att känna mig gammal? 


Jo, det var kanske inte så länge sedan jag fick en egen dator. Jag fick min laptop vintern 2014, så man kan ju inte säga att jag haft min dator jättelänge. Men jag är ju ända van med min lilla laptop, inte denna skärmen eller detta tangentbord. Men jag tror att datorn är en annan från den jag använde lite mer än 1 år sedan. 


Jag vet inte hur det kommer att bli med videon jag skrev om förra veckan. Jag måste hitta tid att göra den, och sen vill jag göra den så bra jag bara kan. Med andra ord så vill jag inte att mina syskon är hemma, för dem är hur högljudda som möjligt. Det betyder att dem kommer att störa mig under tiden jag håller på med videon, det kommer göra så att jag tappar koncentrationen. Så vi får se om jag ens kommer att göra den. 


På tal om videor, jag är mycket mer närmare mitt mål, jag har inte så många kronor kvar fören jag kan köpa kameran jag vill ha. Så då kommer i alla fall ljudet och kvalitén vara bättre än den jag redan har, sen kommer jag ha kvar kameran jag har som en vlogg kamera.

En normal sommar

2015-07-22 18:27

Jag ville inte att denna sommaren skulle bli som alla andra jag har haft. Vilket jag inte kan säga har hänt. Lite har varit annorlunda, men det har inte varit som jag förväntade mig. Visst, jag har passat en hund, och jag har varit mer aktiv. Men det känns som att ganska mycket saknas.


Det är 26 dagar innan jag börjar en ny skola. Början till vuxen-livet... I bland önskar jag att jag bara kunde åka tillbaka i tiden och vara liten, slippa oroa mig för något.   

Trötta ögon, ömma öron

2015-07-17 19:20

Jag har inte gjort så mycket dag än att kolla klart Chicago Fire. Mina småsyskon har varit här idag, och oavsett om det verkar helt ofattbart så är de mer högljudda än vad dem är hemma. 


Hela dagen började med att jag vaknade vid 4 -.- men jag kunde somna om, jag älskar den känslan, när man vet att man kan sova längre. Sen har det gått bra resten av dagen.

Så varmt!!

2015-07-05 15:26

Okej, fortsätter sommaren så här så flyttar jag till månen!


Jag har aldrig gillar sommaren, men när det är så här varmt så kan jag inte stå ut med den! Förr var det mer på grund av alla insekter och sån skit som gjorde så att jag inte gillade sommaren. Nu är det dock så himla varmt att jag kan inte sova på natten. Sen svettas man floder och sånt! 


Visst jag gillar att bada, men jag är ganska kräsen av mig. Jag måste se i vattnet, men jag badar inte i hav, gillar inte salt vatten. Vissa sjöar går bra, men inte alla. Helst så ska det vara en pool, vilket vi inte har, så jag tar iskalla duschar i stället.


När man frågar en svensk hur en svensk sommar är, så svarar man ofta "regn". nääej du är nog inte så klok. Det är en brittisk sommar du förklarar. Jag skulle säga att en svensk sommar är varmt, man vill inte vara ute när det är som varmast, efter som man gillar kylan lite mer. Det är en tuff period. Regnet kommer någon gång i bland mest på våren, vilket gör den till min 2:a favo årstid.


Men helst ärligt, det blir varmare och varmare för varje år, inte bara på sommaren, utan på vintern. Jag hör hur folk klagar att det är så kalt på vintern. Men nä, det ligger ingen snö då är det inte kallt. Det kanske inte är varmt, men det har varit betydligt kallare.

Men det är i alla fall inte bra, detta. Inte för jorden!

Bara när man måste/inte har något annat att göra

2015-06-29 19:12

Så på onsdag har vi inte längre något WiFi, detta betyder att jag faktiskt måste gå ut för att ha kul. Jag tillhör den gruppen där vi inte bryr oss så mycket. 

 

Varje sommar säger jag att jag ska träna, men det är alltid något som kommer emellan, så som internet, mat, lathet osv. Vädret också för den delen, är regnar det eller oskar eller helt enkelt bara är tråkigt väder, så sjunker min lust för att cykla. Vilket är mitt sätt att träna på. Vissa springer, men om man cyklar en mil flera dagar i veckan så bygger man faktiskt också upp konditionen! Dessutom gillar jag att vara snabb med saker, så jag tar definitivt en chans att cykla över att springa! Någon gång i sommar kommer jag att cykla in till mina kompisar, det lär la ta ca 1 timma, men det är värt det. Sen har jag väl cyklat 1 mil (det är rundan jag tar) X-antal gånger, med tiden blir man ju snabbare, vilket betyder att konditionen ökar, och man kanske kommer fram snabbare, så det blir inte lika svårt. 

 

Förra året bröt jag armbågen när jag cyklade på Vrångö (ha alltid hjälm på dig när du cyklar. Oavsett hur bra du tror du är, så vet man aldrig när olyckan är framme).

Jag han inte riktigt göra något den sommaren, badade aldrig, var inte ute så mycket, fick inte anstränga mig för mycket. Jag hann cykla rundan en gång. Så en gång vs många gånger (i år alltså).

 

Det är också ganska sjukt att tänka. Jag ska börja i gymnasiet! Det är helt sjukt! Jag minns fortfarande första dagen i 7:an (förskoleklassen också för den delen).

Jag satte mig i ett 4-säte (2 mitt emot varandra), min kompis gick på bussen, vi pratade lite, sen flyttade han sig när hans andra kompisar kom. Jag satt där ensam. Sen efter några stopp senare, sätter sig en nia (då) diagonalt framför mig, hans kompis satt bakom mig. De pratade och skrattade. Jag kände mig hemsk! Jag hade min ryggsäck på min mage och mina armar runt den. Jag hade aldrig åkt längre än Lena Skola. Jag skulle till en ny skola, med nästan ingen jag kände. För att vara en som grät första gången jag åkte tåg själv, så var jag ändå ganska stolt att det inte var värre. 

 

Om man säger så här, när jag var typ 6-7 år åkte vår familj till sälen. Det var en backe, trollskogen kallade vi den för. Jag, Cornelia (min syster) och pappa åkte den. Det som var så himla dumt var att de hade hopp, hopp som jag gillade att åka i, Cornelia ramla några gånger. Men de stannade och kollade på trollen, det gjorde aldrig jag. Jag hade så roligt över att åka i hoppen liksom. Så jag tappade bort dem!

Jag kom ut på ett annat spår, jag la mig ner och grät. Först åkte jag dock runt och fråga om de sett min pappa. Sen la jag mig på spåret. 

Tack Gud att det kom en kvinna ca 10 minuter (enligt mig) och hjälpte mig till en som jobbade där. Sen ca 2 timmar (det kändes som det) efter, kom pappa! 

Enda sen dess har jag haft sjukt stor oro över att tappa bort någon, mamma, pappa, mina syskon. Jag har svårt att vara ifrån dem... Man vet aldrig vem som finns där ute. Problemet med mig är också att jag tänker på det värsta som kan hända, det är därför jag alltid tvekar. På allt. 

 

Det kan vara både bra och dåligt. Jag ger mig aldrig in i något jag inte är 100% säker om. Sånt är bra ibland, men är det något som ska gå snabbt som blixten så är det svårare.

Jaja, vi ses nån gång! 

Bästa sommaren!

2015-06-27 09:16

Jag ska göra så att detta blir den bästa sommaren på länge. Jag ska träna (nej jag kommer inte bara gå till kylskåpet), jag kommer att cykla, springa (oavsett hur jobbigt det är) osv. Men jag kommer inte att göra det själv, jag ska få med mig min syster, i alla fall på spring grejen. Det är det hon gillar, cykla kan jag göra själv. Hon måste bara vakna tidigare -.-


Ja, jag är en av dem som vaknar tidigt, men tänk så här, jag vill hellre vara med om dagen, än att vara uppe på natten. Dessutom, om jag kör till det med mitt sov schema, så kommer det inte bli så lätt när skolan börjar.Jag brukar lägga mig tidigare också, jag säger inte att jag somna på en gång, men jag somnar tidigare än syrran. Alla mina syskon faktiskt, å jag ska vara äldst...


Men jag ska i alla fall se till att detta blir sommaren jag inte glömmer. Dessutom så ska jag passa en hund!! :D

På så sätt kommer jag ju inte glömma sommaren, eftersom jag ska passa en hund! Det är det bästa efter att ha en egen, vilket jag inte kan, eftersom mamma är allergisk. Men jag kommer att bo hos farmor under tiden jag passar hunden! Sen är det inte en  random hund, jag brukar gå ut med henne ibland också.


Sen får jag se till att jag kan vara med mina kompisar! Det är en sak jag hatar med att bo på landet, man bor så långt ifrån dem kompisar man faktiskt har! Men jag kan ju cykla dit, det lär bara ta runt en timma eller så..


Senare idag ska vi till min farbror och ingiftes faster... Let's just call her faster! Svengelska

Det kommer i alla fall att vara grill party, vill ta med mig vårt badminton när o rack. De har träd som skyddar dem från vinden, så det blåser inte lika mycket. Men det är bara om vi får.


PEACE OUT 

Steal My Girl Kapitel 4

2015-06-25 15:01

Mollys Perspektiv 

Jag sover. Min säng är så skön, jag skulle kunna stanna här hela dagen.

"Molly vakna" Jag öppnar mina ögon sakta men säkert. Josh! Varför väcker du mig nu!?!

"1D väntar på dig" Jag reser mig upp snabbt och gör så att han går ut. Jag bytte om snabbare än vad jag brukar. Kammade håret och gjorde en sid-fläta, från ena sidan till den andra.

När jag kom ner så var alla ute med Josh.  Jag gick till köket. Satte på tevatten, tog fram ost, skinka, gurka och sallad. Bröd också så klart.


"Hi" Niall hade gått in.

"Hi Niall, you want a sandwich?" Det är ju ändå Niall vi pratar om!

"Yes please" Vad var det jag sa!

"Do you want tee as well?" Han nickade.

Jag gjorde han en macka så som jag gjorde min. Han tog också jordgubbste.

"Wow this is good" Ja! Han gillar min macka!

"Thanks"

När jag hade ätit upp gick ja och borstade tänderna.


"Guys, we're done" Vi gick ut till alla de andra.

"Good, so where are we going?" Frågade Louis.

"There is a park near by" Sa jag.

"Lead the way Molly" Sa Liam.

Vi gick i 10 minuter, den ända som klagade var Harry. Lata unge, eller vuxen om man ska vara bokstavlig.

När vi kom fram så sprang Harry, Louis och Liam runt. De klättrade på allt, förutom Harry, han ville bara inte att de skulle skada sig. Niall hade tagit med sig sin gitarr.


"It's so quiet, Where are all the children?"

"Well, the internet is a big thing not a days. It sucks. I remember when I was little. Josh and I where running around and pretending we where in Narnia or Harry Potter. I always won"

"How can you win?"

"He died and I survived" Niall skratta.

"Well that sounds fun! It's bad, how kid's don't have the same imagination anymore"  Vi är i alla fall på samma sida.

"So why did you bring your guitar?" 

"I wanted to play a song"

"No one is stopping you" Han började spela, jag kände igen melodin och sjöng med.


Nialls Perspektiv 


Hong sjöng så bra! Jag blev förånad över att hon viste vilken sång det var.

"How did you know I played Get Along?"

"How can I not recognize a song Guy Sebastian has made?" 

"You sign really good. You know that right?"

"Yeah, I just hope it's good enough for them"

"For who?"

"The school I applied to"

"If you don't get in I can always help you" Hon skratta.

"I mean it! We'll do a cover and you'll put it up on youtube. Okay? You're gonna get in to that school"

"Okay, but first you need to catch me!" Hon sprang runt i parken. Hon hade två fördelar.

1 Hon kan parken

2 Hon är snabb

Nytt kapitel!!

Steal My Girl Kapitel 3

2015-06-23 17:10

Nialls Perspektiv 


Där står hon, Molly. Wow, hon är verkligen vacker.

Jag går fram till henne och räcker ut min hand.

"Hi I'm Niall" Vi skakade hand. Hon verkade nervös.

"I'm Molly" Sa hon

"And I'm Josh, her brother. If you're mean, anyone of you towards her. Then" Han blev avbruten av Molly.

"Then he'll do nothing because he has a bigger heart then the urge for revenge" Hon kollade på honom och han började gå upp för trappan.

"Kom hit sötnos" Sa hennes mamma.

"II guess you're wondering why we're here?" Frågade Louis.

"More like why you're right in front of me..."

"We saw your video. Act My Age" Började Liam

"Actually I was the one who saw it first. Then I send the link to the rest of the boys and showed it to Simon" Sa jag. Molly log lite. Hon har ett sött leende.


Mollys Perspektiv 


Dem sitter i mitt vardagsrum,  dem har sett min video. Är detta verkligheten?

"So what do you want to be when you grow up?" Frågade Harry.

"I want to be an actor. However I wouldn't mind standing behind the camera, or just something inside the media." Jag pausade. "Maybe even a police, but something like a homicide investigator"

"Sounds fun" Sa Niall.

"Yeah, but not for the victim, I mean, who wants the get murdered?" Vi fortsatte att prata tills klockan var 8.

"We need to go now. However we'll be back tomorrow to get to know you better" Haha om det inte hade varit Louis som sa det, skulle jag ta det som ett hot.

De gick ut ur dörren.


"OMG MAMMA! 1D VAR HÄR, I VÅRT VARDAGSRUM!" Jag har tappat hjärnan.

"Gumman gå och lgg dig nu" De har varit här i två timmar. Yes jag klarade det! Jag flippade inte ur framför dem!

__

Ser ut som att Niall får ett öga för Molly!

Steal My Girl Kapitel 2

2015-06-23 14:29

Nialls Perspektiv 


Jag sitter och kollar på en massa videos. Folk har varit bra, men hittills så har ingen gett mig gåshud.


"Niall, what are you doing?" Frågar Harry.

"I'm watching videos with #NoticeMe1D"

"You know there are people that does that for us right?"

"You have also watched!" Sa jag

"Not as many as you! Besides, I only watch the popular once" Våra argument är alltid så lugna. Det är konstigt.

"But it's we who should notice them. Not people that think they're good. We should!" Sa jag. Han skakade på axlarna som inget har hänt. Vilket det inte direkt har.


Jag kollade längre ner på Twitter. Act My Age Cover. Tjejen skrev att det var hon och hennes bror. Jag kollade på klippet, jag fick känslan! Jag skickade den till Louis och Liam. Harry hade hört, och Zayn har ju lämnat bandet.


"Okay, she was good" Hör jag Harry säga.

"NIALL WHAT'S HER NAME!" Louis kommer inspringande med Liam.

"Molly, and guess what!" Sa jag

Louis sa gissa och Liam sa vad... Bra där Lou

"She's Swedish"

"Me gusta!" Säger Harry

"No, Harry! That's Spanish, not Swedish" Sa Liam

"Where's Simon?" Frågade jag. Liam sa att han var på sitt kontor, så jag gick dit.


"What can I do for you Niall?" Frågade Simon med han mörka röst.

"Listen and watch. I like her!" 


Mollys Perspektiv 


"Det där var galet!" Jag vill åka igen! Helex är så grym. Men jag såg att Josh börjar må illa.

"Ja galet. Dock har vi två olika tolkningar av vad galet betyder. Du gillar det, för mig var det bokstavligen galet" Sa han.

"Tack Josh" Jag gav han en kram.

"För vadå?"

"Allt! Du vet hur man får mig att le" Han skratta.

"Ee ja! Man sätter bara på en massa YouTube videos!" Jag vet att han skämta, men han har en poäng!

"Hur länge har vi varit här?" Det kanske är dags att åka hem.

"Klockan är 4 så. Kanske vi ska dra oss tillbaka?" Ja bästa brorsan ever! Jag nickade och vi började gå till stationen.

*

*

*

Vi åkte tåg hem. Vi var hemma vid 6. Bara för att våra mobiler dog, kunde vi inte berätta vilket tåg vi tog, så vi fick gå en bit.

"Pax för duschen!" Sa Josh

"Du duschade i morse jue!" Han är värre än tjejerna i min F.d klass!

"Ja, och jag ska duscha igen" Vi gick in och vi hörde röster komma från vardagsrummet. Vi hade gått in i tvättstugan.

"If I'm right, that's Nolly and Josh" Hör vi mamma säga.

Jag och Josh kollade på varandra innan vi gick till vardagsrummet.

OMG 1D!

____

Vad kommer hända sen? P.s Jag skriver i Engelska för att dem faktiskt pratar Engelska!