RSS - xml

Kontrollerades senast: 2019-07-10 22:04:12

mammasflisoliven

mammasflisoliven blogg på Nouw

Kanske rätt så bra ändå

2019-07-10 17:15
Från mammasflisoliven

Hejsan!
Jag har funderat lite och det kanske är rätt bra ändå att jag börjat skriva här igen. Så får man ur sig allt istället för att bara trycka ner det. Det kändes väldigt skönt igår i alla fall.

På förmiddagen gick jag till parken med Olivia och hennes kompis, det var skönt väder. Efter lunchen så tog vi en lång cykeltur, det känns i baken och jag vågar inte tänka på hur det ska kännas imorgon

Det var inte lätt att ta ett kort samtidigt som man cykla.
Nu är vi hemma och jag har slängt mig i soffan, Felicia i sängen och Olivia är ute och badar med sin kompis. Vi ska göra lite toast till middag senare.

Kram kram

När livet inte blir som man tänkt sig

2019-07-09 23:41
Från mammasflisoliven
Hej!

Ibland tar livet en annan vändning än man själv vill. Min man och jag ligger i skilsmässa, ett beslut som jag inte ville ta men tillslut var tvungen till. Vi hade det inget bra sista tiden. Slutat att prata med varandra, han begraver sig i jobb och jag i barnen, vi slutar att bry oss om varandra tyvärr.

Vi fick en bra början på skilsmässan, han flyttade ut i Maj och vi hjälptes åt att fixa iordning hans lägenhet. Jag bor kvar i våran dyra fyra med barnen, har försökt att hitta något annat men det är inte lätt, man blir lite kräsen också jag vet vad jag har. Men det är inte många slantar kvar efter räkningarna är betalda, jag har ju bara sjukpenning. På något sätt lyckas vi få ihop det i alla fall, den här månaden lyckades jag till och med köpa oss en ny begagnad soffa som Felicia och jag slet med många blåmärken blev det. Skön är den

Vi har gjort saker tillsammans med barnen, jag tycker det har varit kul och bra för barnen. Jag mådde skit i början för jag var orolig över hur jag skulle klara mig ekonomiskt, sen började jag faktiskt må rätt bra ett tag.


Han var snäll och bjöd oss alla på semester, vi åkte till Vimmerby och bodde på hotell. Vi hade det väldigt mysigt och trevligt. Sen får jag veta att han har gått vidare med sitt liv och allt kommer ju såklart bli annorlunda. Nu blir det väl inga mer utflykter tillsammans med oss och barnen. Jag gick ner mig rätt mycket, det var som ett svart hål slukade mig. Jag har konstanta ångestattacker och vill gråta hela tiden vilket är jobbigt när man har barnen kring sig hela tiden så då får man försöka tränga undan gråten. Jag vet inte varför jag mår så här, jag tycker ju det är skönt att bo själv med barnen och jag vill verkligen inte ha tillbaka det sista året vi hade tillsammans. Men vi har ändå varit tillsammans i över 17 år, man har ju lite minnen ihop inte bara dåliga många bra väldigt bra.


Hur tar man sig förbi det här hålet jag hamnat i? Jag vill ju bara må bra. Självklart vill jag ju att han också ska må bra.

Kram kram



Oj...

2019-02-27 22:04
Från mammasflisoliven

Hejsan!
Längesen jag tittade in här. Det har varit väldigt skönt och behövligt med en paus, slippa ta fram kameran så fort man gör något och komma på något bra att skriva. Men samtidigt har jag saknat det lite att få skriva av sig vad man gjort och man kan gå tillbaka och se vad man gjorde och minnen som sparas. För mig vart focuset fel jag ville ha så många läsare som möjligt istället för att som jag i början gjorde skrev för min egen skull.
Jag börjar smått och lite då och då så får vi se vart vi hamnar.

Kram kram

Inne ute?

2018-05-11 08:00
Från mammasflisoliven

God morgon!
Ligger i sängen och drar oss.

Vi funderar på att testa att gå ut med katterna i koppel. Måste bara vänta tills vi får pengar och kan köpa koppel och sele. Jag tror dem kan gilla det

Jag tror verkligen dem skulle gilla det, hoppas bara inte det blir att dem ska gnälla vid dörren hela tiden sen för dem vill gå ut. Det där med koppel och sele är ju en hel djungel, finns ju massor av olika och i olika prisklasser. Tänkte väl köpa något billigt först för att se om dem gillar det, så kan man köpa något vettigare sen. Det kan ju hända att dem inte tycker om det, fast chansen är nog rätt liten 😁

Kram kram

God morgon!

2018-05-10 07:45
Från mammasflisoliven

Att vakna upp av att solen lyser in genom fönstret och att veta att man kan ligga och dra sig länge det är härligt 💜

Idag ska vi ha en härlig hemma dag, Felicia vill sola. Olivia och jag ska tvätta våra cyklar, så ska Olivia öva lite på att cykla utan stödhjul. Härligt med långhelg när det är fint väder.

Nu ska vi snart äta lite frukost.
Kram kram

Härliga sol

2018-05-08 23:30
Från mammasflisoliven

Hej!
Ligger i sängen ska snart sova. Börjar smått bli bättre från min förkylning med halsont från HELL.

Men hallå vilket väder vi har! Visst blir allt mycket roligare och enklare när solen lyser.
Jag har spenderat den största delen av dagen ute. Började med en lugn promenad efter lämning och sen tog jag med mig lunchen ut till en bänk på gården och satt och lyssnade på ljudskiva. Sen efter middagen var vi ute jag och barnen. Såå sköönt.

Jag har fortfarande inte hört något om min ögon operation, jag vill ju ha den nu så det blir klart någon gång.

Nej ta och sova lite nu då natti gott

Jaha

2018-05-06 03:35
Från mammasflisoliven

Här sitter jag ensam i mörkret och kan inte sova, jag fick gå upp och ta en Alvedon för halsen. Är det inte bättre på måndag ska jag nog söka till vc. Jag hade lite feber i torsdags kväll annars är jag bara snorig och för jäkla ont i halsen bara på vänster sida. Jag har försökt att titta i halsen men antagligen så svullen för även om jag sträcker ut tungan så ser jag inte halsmandlarna. Nej ett toa besök sen ska jag se om jag kan sova en stund till.

God natt på er

Härligt

2018-05-03 16:46
Från mammasflisoliven

Hej!
Här ligger jag och är sjuk

Jag har ont i halsen och hela kroppen. Har ingen lust med någonting utom att ligga i soffan. Det får bli köpemat idag.

Jag tog ingen promenad imorse för Felicia och jag skulle promenera nu ikväll, men det regnar så det känns ju inget vidare dessutom skulle jag nog inte orka heller.

Olivia vaknade 04 pigg som en mört, men än så länge går det bra jag trodde hon skulle vara grinigare än grinigast.

Kram kram

Lång men välbehövlig

2018-05-02 08:14
Från mammasflisoliven

Hej!
Jag har haft en lång men välbehövlig paus från bloggandet. Kände lite att jag tappade bort varför jag startade bloggen, det blev mest ett tvång att skriva något bara för att kunna få upp så många inlägg som möjligt. Jag har den som lite dagbok var det tänkt så man kan gå tillbaka och se vad man har gjort, har ju ändå haft den i ca fem år om inte mer.

Det händer ju inte jätte mycket här hemma, jag är fortfarande sjukskriven för min fibromyalgi och väntar på min andra ögonoperation för grå starr denna gång på vänster öga. Jag väntar också på röntgentid för mitt navelbrock.

När jag har opererat mitt öga ska jag börja arbetsträna lite smått får vi se hur det går 🙄 det ska bli kul.

Nu ska vi göra oss iordning och gå till förskolan med Olivia sen blir det en långpromenad för mig.

Kram kram