RSS - xml

Kontrollerades senast: 2019-03-18 10:17:10

Superstar9808 blogg

Superstar9808 blogg på Nouw

Recept- Kycklingsås med pasta

2019-03-18 08:00
Från Superstar9808

Heej!

Jag hittade ett recept på Ica för ett tag sen och tagit lite inspiration där ifrån, jag fick som sagt inspiration från de recptet men de slutar alltid att de blir något typ helt annat. Jag följde inte receptet 100% men jag tog inspiration som sagt (jaja ingen bryr sig så vi skriver receptet istället..)Ingredienser

- 2dl Créam fraiche

- 5dl MAT EXTRA

- Kryddor

- 2kg Kyckling

- 1 förp Pasta

Hur du gör:

* Stek kycklingen i smör/olja i en stekpannan tills den får en fin färg.

* Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen.

* När kycklingen har fått färg och inte är rosa så häll ner MAT EXTRA "matlagningsgrädde" och chréme fraiche i pannan.

* Krydda kycklingen med krydder du känner för, (jag använde vitlökspulver, svartpeppar & salt). Om vi har färsk vitlök hemma så brukar jag även ta 3 klyfter och pressa i.

* Sen är de bara låta kyckligen puttra ungefär 5min eller tills pastan är färdig.

<-- Bild tagen från google! Inte riktigt så krämig blev min men vill man ha med krämig kan man minska på MAT EXTRA.

Vad händer i livet just nu?

2019-03-18 05:00
Från Superstar9808

Heej!

Asså jag suger verkligen på att uppdatera här.. Jag är ju liksom bara hemma med dottern då jag är mammaledig just nu och vi gör inte så mycket om dagarna.

Sömn: Hon har sovit till och från på dagarna, ena dagen kan hon sova bara 30min på hela dagen medan andra så kan de bli 3h. Hon sover bäst i vagnen eller hos mig (eller sambon på em)! På nätter har alltid sovit bra från start, i början så väckte jag henne tills hon hade nåt sin födelsevikt efter de så sov hon hela nätter med 2-3 uppvak för mat, sen blev de 1-2 uppvak och nu har börjat sovit hela nätter med ibland uppvak för napp (inte varje natt). Har från ungefär sen hon blev 2 månader sovit i sin säng, hon har väldigt svårt att somna om vi inte lägger oss i våran säng samtidigt dock (kan krångla då också men inte lika länge som om vi skulle gå ut) men vi försöker nu få henne att somna själv eller att vi sitter bredvid henne tills hon somnar. Ibland går de bättre och ibland sämre precis som allt annat.


Rutiner: Vi har väl inte riktigt fasta rutiner så men försöker iallafall hålla samma tider under dagarna men allt beror på hur hon sover på dagarna. Hon vaknar oftast vid 6/7 på morgon och då flyttar jag över henne till våran sängen och somnar vi om 1 till 2h innan vi går upp för dagen, sen kör vi flaska och kör soffhäng någon timme framför tv (oftast youtube) innan vi byter blöja och tar av pyjamasen å byter om, sen är det dags för första sovstunden och den blir oftast oss mig i ungefär 30-60min. Sen blir de mys, ibland blir de även sång stund innan de är dags för mat igen. Efter denna matstund brukar jag försöka gå ut så hon får somna i vaken (sover bäst där) och då brukar de blir mellan 60-120min och då brukar jag försöka gå in efter ett tag ibland hinner jag äta lunch ensam och ibland får jag söva henne i soffan igen och försöka äta då, när hon vaknar igen så blir mat & tv igen och invänta pappa som kommer runt 16. När pappa kommer brukar vi ibland gå å handla eller så sätter han sig och spelar lite medan jag och dottern leker/sjunger innan de är dags för att laga mat till oss och dotter får mat och ska sova (inte alltid de går) sen blir de mys framför tv innan vi hittar sängen runt 21 och ibland går vi alla eller bara damen.

Övriga frågor:

Vad heter eran dotter? Hon heter Chloé Paulina Maria Lindberg

Hur kom ni fram till namnet? Inte helt hundra, jag bad sambon komma med några namn han kunde tänka sig (både tjej och killnamn) och jag gjorde detsamma sen skrev vi bara ner på en lista. En dag satt jag å ritade skiss på en "födelsedag tavla" och bara kände dessa namn vill jag ha så jag skrev till J och skrev "dessa namn kan jag tänka mig" och han svarade "jag med" och på den vägen här de. Vi valde att vi inte skulle säga till någon först men eftersom folk frågande så valde vi att svara ändå.

Hur gammal är ni? Jag är 20 år fyller 21 år i år. Sambon är 30år fyllde 31 i år. Chloé är 5 månder den månad (27/3).

Ska ni ha dop eller namnfika? Vi ska ha dop på hennes 6 månaders dag, varken jag eller sambon är troende men de är en fin tradition tycker vi.

När fick du tillbaka mensen? Början av Januari, några dagar innan åter besöket hos bm. Men jag var på återbesök på sjukhuset någon vecka så visste att de såg bra ut.

Fick du någon bristningar efter förlossningen? Jag fick grad 2 bristning i bäckenbotten.

Skulle du vilja födda vaginalt igen? Absolut, dock vill jag nog bli igångsatt igen för jag tyckte de var så smidigt.

Vill ni ha syskon? Ja, när de blir vet vi inte.

3 Tjejnamn samt 3 killnamn?

- Tjejnamn: Astrid, Alwa & Maya.

- Killnamn: Charlie (dock har sambon en katt som heter de), Dylan (en av namnen vi hade om de skulle bli kille) & Casper.

Vilken vagn har ni? Vi har EMMALJUNGA SUPER VIKING 2018, Outdoor Timber (bild nedan)! Vi har dock andra hjul och ett helt svart handtag. Vi använder sittdelen, vi anvönde liggdelen till hon var runt 3 månader.

Förlossningsberättelsen (del 2)

2019-01-02 11:08
Från Superstar9808

Heej! då var de dags för del 2 av min förlossningsberättelse och nu tänkte jag skriva om själva förlossningen.


Jag hade fått en tid för kontroll vid 14 fredag den 26 Oktober, där jag blev uppkopplad på CTG och fick lämna urin och blodprov. Min mormor följde med mig även idag så sambon kunde jobba då vi inte var säkra på om jag skulle bli igångsatt samma dag eller om jag skulle få åka hem igen och vänta till helgen.

Vi satt inne på rummet i ungefär 2h då vi väntade på svar från blodprovet och så skulle en läkare titta på de och bestämma hur vi ska gå vidare, blodtrycket var fortfarande högt och läckte ännu mer äggvita. Vid ungefär 16 så kom sjuksköterskan in och säger att jag skulle bli kvar och börja igångsättningen direkt. Så fick första dosen cytotec och blev ännu en gång uppkopplad på CTG medans mormor ringde mamma som skulle få hämta min sambo som typ precis hade kommit hem från jobbet och köra hem mormor. Jag fick även en iv-nål (om de heter så) i handen, sen fick jag gå ut å möta upp sambon i entren och säga hej/hejdå till mamma/hennes man och även tacka mormor för hon följde med. Nu började även jag och sambon skriva till familjen och även våra sociala medier att vi blev inskrivna och vi snart skulle ha våran bebis ute.

Ca 18: Blir uppkopplad på CTG och får andra dosen cytotec.

Ca 20: Har legat uppkopplad på CTG en stund, blodtrycket tas å log nu på 160/90 och får även tredje dosen av cytotec. Nu börjar jag även få lite sammandragningar.

Tiden gick och jag spelade på mobilen och försökte sova då och då. Vi byter personal vid 23, får även fjärde dosen runt här någonstans. Vi 01 så hade jag börjat fått mer och mer kraftiga sammandragning så görs en bedömning om jag ska få fler doser, de kommer snabbt tillbaka och ger mig femte dosen av cytotec. Jag får även sitta uppkopplad i CTG under tiden, så de blir lite svårare att sova men sover korta intervaller på 10min dit 5min hit osv.

Ca 03/04: Jag får sjätte dosen cytotec, och ungefär 40min senare så känner jag som en pil körs upp i underlivet och något började forsa. Jag förstod väldigt fort att de var vattnet som hade gått (12h efter första dosen), ringde in sjuksköterskan som hjälpte mig få av mig och även så jag får en "blöja". De rinner så fort jag ställer mig upp och rörde mig de minsta lilla ett bra tag. Dem valde att avvakta dos nr 7 av cytotec pågrund av vattnet hade gått och se om de skulle komma igång av sig själv. Nu började jag även få kraftig mensvärk som inte går att beskriva med ord, det spelade inge roll om jag stod eller log de gjorde fruktansvärt ont.

Ca 06: Började få värkar och de valde att undersöka mig och se hur öppen jag var, jag var här öppen 1,5cm! Barnmorskan samråde med sina kollegor och dem ville ge mig dos nr 7 av cytotec. Vid 7 tiden byter vi även personal igen.

Ca 07: Jag hade knappt ätit något på många timmar, så de slutade med att jag kräks upp drickan jag hade drukit den senaste timmen. Jag ringer in barnmorskan, och vi kom överens att jag skulle få en macka och bara få i mig något. Men de går segt, jag åt halva och sen var de stopp. Sambon matade mig yoghurt och även höll han sugröret till min dricka bara för jag skulle få i mig vätska.

Ca 09: Jag får mer och mer regelbundna värkar, eftersom de stod still just nu så ville läkaren testa ballongmetoden. De krångla in den (inte de skönaste) och när de skulle sätta fast själva snöret så åkte den ut, då sjuksköterskan hade fyllt på den för lite så de valde att glömma ballongmetoden. Nu får jag även lustgas (50/50) så jag skulle kunna andas någorlunda igenom värkarna och lära mig att andas i masken. 

Ca 10: Nu började värkarna göra riktigt ont, och jag började känna kraftigt tryck neråt. Jag ville ha EDA så läkaren kom och de undersökte mig och jag var öppen 5cm och de såg huvudet å jag kunde inte hålla emot så mycket med men fick andas genom masken en stund till innan de väljer att de inte går att stå emot längre, så dem väljer att vända mig på höger sida. Jag har sambon framför som påminner mig att andas genom masken hela tiden och efter 20 min å 4 krystvärkar så var våran bebis ute.

10:36 kom äntligen våran lilla prinsessa till världen. Jag fick henne på bröstet och de var helt overkligt, så kunde inte riktigt ta in att de var min dotter. 

Förlossningsberättelsen ( del 1)

2018-11-12 21:49
Från Superstar9808

Heej!

Sist jag skrev så var jag i gravidvecka 35 (34+0-34+6), och nu är jag inte gravid längre så i detta inlägg tänkte jag skriva min förlossningsberättelse från sista mötet hos min barnmorska där allt startade. (varning för långt inlägg)

Jag och min sambo var hos barnmorskan tillsammans för att skriva en sammanfattning av graviditeten och en vanlig kontroll av barnet den 17 oktober, vi började ta blodtrycket och hon tyckte undertrycket var högt så hon ville då att vi skulle ta urinprov där de visade att jag läckte äggvita. Hon blev lite orolig för att de skulle var havandeskapsförgiftning så vi gjorde klart sammanfattningen och kollade blodtrycket igen men de ville inte gå ner trots att jag hade suttit stil en stund så barnmorskan valde att ringa upp till sjukhuset och vi fick komma på en kontroll på förlossningen. Väl där fick jag i första tag lämna ett till urinprov, och sen blev jag uppkopplad i CTG och de tog även blodprov sen var de bara att vänta. Efter 2h där så kunde konstatera att de var äggvita i urinet, värderna var okey, blodtrycket var fortfarande hög och CTG såg bra ut så skulle komma tillbaka på fredag igen och gå till min barnmorskan på torsdag för att ha extra koll på mitt blodtryck. När jag kom hem så ringde till min barnmorska och lämna ett meddelande om vad som hade gjort under dagen.

Den 18 Oktober ringde min barnmorska på morgon, och vi kom överens att jag skulle komma till henne på dagen. Så åkte dit och vi kollade blodtrycket och lämna urinprov men inget hade ändrats. Resten av dagen var villa och bara vänta på att man skulle till sjukhuset på fredag.

Den 19 Oktober så fick vi en morgon tid på förlossning för kontroll, men de var fullt så vi fick gå ner till specialmödravården väl där så fick jag åter igen lämna urinprov, blodprov och ett blodtryck togs och blev uppkopplad på CTG för att titta till bebisen. Så återigen vänta vi vid på svar och efter 2h så fick vi reda på att inget hade förändrats. Vi var lite stressade då vi skulle iväg så fick hålla koll på andra symtom annars skulle de boka in en ny tid för kontroll.

På söndag (21 oktober) så var jag och sambon bara hemma och tog de lugnt under dagen märker jag att mina fötter svullnar upp och jag börjar bli lite orolig, så efter ha pratat med en kompis så ringde jag in till förlossning och förklarade läget och hon i telefon ville att jag skulle komma in på kontroll eftersom jag hade varit inne tidigare i veckan. Så vi åkte in och gjorde samma kontroll åter igen och inget hade förändras så vi fick åka hem efter 2h. På Måndag (22 oktober) så log jag bara i soffan och tog de lugnt, jag och sambon lagade middag på kvällen precis som vanligt men när jag hade ätit typ hälften så fick jag springa å spy och då började de även flimra för ögonen så de blev ett samtal in till förlossning igen och de ville att vi skulle komma in på kontroll så vi åkte in och gjorde samma sak igen å fick samma svar att vi skulle hålla koll på symtomen, skulle jag få mer symtom så skulle jag ringa in annars skulle jag vänta på en tid till specialmödravården.

Jag fick en tid till specialmödravården på torsdag (25 Oktober) på morgonen, så fick göra samma kontroll igen med urinprov, blodprov och uppkopplad på CTG åter igen. Jag hade med mig mormor så min sambo kunde jobba, men när jag hade suttit klart CTG så fick jag och mormor sätta oss i rummet bredvid och bara vänta då dem provsvaren som var kvar, med dem de hade fått in kunde de se att de hade blivit sämre, så var tvungen att vänta på en läkare som skulle kolla hur mycket öppen jag var och prata om igångsättning då de värderna bara blir sämre så ville de inte ta någon chanser. Hon tittade men min tapp var omogen och jag var inte öppen, så väl klar där så var de dags att åka hem å vila resten av dagen. När sambon kom hem var de bara att packa bb-väskan då jag skulle vara beredd på att bli igångsatt dagen efter. Dagen efter (26 Oktober) så ringde jag in till förlossningen vid 8 och fick en tid för kontroll kl 14, så möte upp mormor på stan vid 13 och åkte upp till sjukhuset. Vi fick vänta en stund på ett rum, men till slut fick vi ett där de kopplade upp mig åter igen på en CTG, jag fick lämna urin och blodprov. När CTG var klar var de bara att vänta på svar, och efter typ 2h så fick jag svar att jag skulle bli igångsatt på en gång....


Detta var dagarna innan själva förlossningen, så de får bli 2 delar så förlossningen kommer inom kort.

Gravidvecka 35 (34+0-34+6)

2018-09-25 18:27
Från Superstar9808

Heej! Nu var de ett dag sen jag skrev här och de är väl lite för de har varit ungefär samma sak både vad som hände och mående, så jag tog en lite paus men är nu tillbaka då de har hänt lite andra saker. Nu är jag vecka 35 och de är inte så många veckor kvar nu, de är helt sjukt att vi snart är 3 i familjen. Men vad har hänt sen sist?

--> Eftersom jag min moderkaka har legat i framväggen (vet inte om den fortfarande gör de) så har inte känt mini så mycket tills några veckor tillbaka, nu känner jag mini varje dag mer eller mindre och mini har börjat fixera sig så den ligger med huvud ner.

--> Jag mår väldigt bra trots att jag har börjat få foglossning när jag ansträngt mig lite för mycket och lite sammandragningar till och från. Jag är väldigt glad att jag inte fått de fören nu för foglossning är verkligen inte skönt speciellt när de inte vill släppa hur jag än gör. Sen har jag börjat som en variant av sendrag men ännu värre, de som knät låser sig och gör så att tappar känslan i hela benet och de håller i sig i typ 5-10 min men de känns som en evighet.

--> Jag har börjat med järntabletter igen, jag hade först niferex (kapslar) men de gick verkligen inte för mig. Så fort jag tog dem så fick jag upp igen även om jag delade dem och la de in yoghurt. Men sen några veckor tillbaka fick jag testa duroferon (tabletter) och dem funkade så mycket bättre och dem ska jag fortsätta med och så får jag hoppas att de funkar värdena förbättras.

--> Vi har nu de mesta som behövs den första tiden så som babysitter, en bärsele, vagn (saknas regnskydd), skötväska, kläder (kan vara för mycket beroende på hur liten eller stor mini här). Vi har två babynest (kanske onödigt) men ena kommer ligga i spjälsängen och förflyttas till soffan på dagen, sen har vi fått en av minis mormor en liten mindre till vagnen som passade perfekt, jag var lite orolig hut jag skulle göra med vagnen nu när kylan drar in över Sverige men nu vet jag och de blir som jag vill ha det.

Tankar:

Jag har alltid haft lite ångest över min vikt, då de ständigt besök på sjukhuset för både min adhd men den sista åren innan min 18 årsdag så var de väldigt mycket om min vikt, och till slut så satt de spår. Man blir inte nöjd med sig själv när man ständigt får höra "du måste gå ner i vikt" osv till slut såg man bara sig själv som en tjockis. Dem senaste två åren har jag försökt hitta mig tillbaka till den glada tjejen igen innan alla sjukhus besök om min vikt som hade suttit spår i en, vissa dagar är bättre än andra.

Sen blev jag gravid, och jag tänkte inte så mycket på magen i början att jag skulle bli "tjockare" utan var mest glad att jag och min pojkvän hade skapat något fantastik och skulle få se och känna hur barnet ska växa i magen. Men snabbt fick jag se nackdelen med att vara gravid och de är hur vissa personen tycker dem har rätt att kommentera min kropp bara för jag är gravid. Barnmorskan kollar min vikt varje gång, i början var de 1 gång i månaderna och nu närmare slutet är de 1 gång varann vecka och jag tycker de är lika jobbigt varje gång för jag "behöver ju inte gå upp så mycket" men jag haft "tur" att jag bara gått upp väldigt lite och jag är väl glad för de men jag förstår inte varför de är sån hets när de kommer till vikten. När du är gravid kommer du gå upp i vilket fall som helst varken, tänk ett barn 3-4kg i graviditetens slut tillsammans med moderkaka, blodflöde, fostervatten osv sak få plats och du måste ju äta för att ditt barn ska få den näring så varför är vikten så himla jobbigt trots att jag vet att jag skapar en ny människa så finns alltid oron där att man ska "gå för mycket".

En sak som stör mig ännu mer är kommentarerna man får för just för man är gravid.. "Hej tjockis Hur mår magen?, "Är du säker på att det inte är två där inne?", "gud, var stor du har blivit" "Gud så stor du är, är de inte dax snart"... Kommentarer som gör mig så jävla ledsen men de som gör mest ledsen är att de kommer från personen som står mig nära, kommenterar som de inte hade vågat sagt om de inte hade vetat om att jag är gravid men bara för man är gravid tycker väldigt många att "de är okej" att uttrycka sig hur som helst. Detta är mina känslor för jag har alltid fått höra att jag är större än alla andra, men jag vet också att de finns folk som är mindre "normala vikten" också får ångest över dessa kommentarer bara för samhället är uppbyggt på ett sjukt sätt, ett sjukt samhälle som mitt barn ska växa upp i och de är min skyldighet att ändra inställning till nästa generation.

De var allt jag hade för denna gång, vi får se hur jag mår och hur mycket jag orkar skriva. Men tack för ni läste enda till slutet så syns vi i nästa inlägg.

Vecka 21 (20+0-20+6)

2018-06-24 21:14
Från Superstar9808

Heeej!

Detta inlägg kommer lite sent än vad som planerat för jag har varit trött i veckan, men bättre sent än aldrig.

Appen:

Barnet: Barnet är nu cirka 24 cm långt mellan huvud och fot, och väger cirka 290 gram i början av veckan och cirka 360 gram vid veckans slut. Barnet rör sig fritt i fostervattnet och nu kan du kanske känna sparkar långt upp i magen och ända nere vid blygdbenet. Barnets första avföring, så kallat mekonium eller "barnbeck", börjar bildas i tarmen. Sinnesorganen utvecklas i raskt takt och smaklökarna på tungan är färdiga. Barnet börjar reagera på smärta. Fram till halva graviditeten växer de flesta barn likvärdigt, men nu börjar de individuella skillnaderna i genetiken göra sig gällande - en del kommer bli långa och smala, andra lite kortare och "knubbiga". Barnets födelsevikt påverkas även av vad mamman äter, så tänk på att äta en allsidig, bra kost.


Mamma: Du är nu halvvägs i graviditeten! Du kan nu känna livmodern nära naveln. Brösten kan börja läcka råmjölk, ditt barns första kost. Tänk på hur du sitter och ligger, men även på hur du lyfter saker. Din rygg utsetts för mycket påfrestning - så var rädd om den! Bäckenet börjar bli mer rörigt på grund av graviditetshormonerna. Har du mycket besvär finns det speciella bälten att köpa som "fixerar" bäckenet när du går och står. Fråga din barnmorska om var du kan få tag på ett bälte. Det kan även vara en god ide att träffa en sjukgymnast för att få tips och råd om bra övningar vid bäckenbesvär. (Nu är det dags att börja modifiera din träning så att den anpassas till att du är gravid.)

Hur har jag mått?

Denna vecka har mått bra men precis som förra veckan så har jag varit väldigt trött, och även i fredags så blev jag sjuk och de blir tydligen värre när man är gravid märkte jag. Klockan ringde vid 7 käkade frukost (flingor med fil) men spydde upp de på väg till första bussen, i väntan på andra bussen så kände jag bara mer å mer yrsel så stark så var tvungen att sätta mig ner, huvudvärken kom mer och mer därmed kom illamående och jag kände bara att hela kroppen skrev "sängen" men jag kämpande och klarade dagen. Men min bror kunde hoppa in lördag så jag kunde sova hela lördag och nu har jag bara hosta, slem å rinnande näsa, så får jag hoppas att de försvinner också snart. Annaers har denna vecka å midsommar varit bra, bara tagit de lugnt denna helg å vilat upp mig. Nu går jag (vi) in i vecka 22 så hoppas denna vecka blir bättre, vi syns i nästa inlägg.

Vecka 20

2018-06-15 07:00
Från Superstar9808

Heeej!

Nu är vi i vecka 20 (19+5), 48,6% av graviditeten är passerat. Tänkte berätta hur jag har mått, hur de är å vad appen säger om denna vecka.

Appen säger:

Barnet: Den är nu ca 22 cm långt från huvud till fot och väger cirka 225 gram i början av veckan och cirka 280 gram vid veckans slut. Barnet växer snabbt. Utvecklingen av sinnesorganen- hörsel, syn, känsel, smak och lukt - kommer nu. Om det är en flicka så finns det redan cirka två miljoner ägganlag i äggstockarna. På huden finns ett vitt fett (vernix caseosa/fosterfett) som skyddar den känsliga huden mot påverkan av fostervattnet. En del barn har kvar en stor del av detta fettlager när de föds.

Mamma: Barnet rör sig mer och mer och nu känner många kvinnor av de första rörelserna i form av ett fladdrande eller kurrande- de regelrätta sparkarna kommer när barnet blivit lite större. Magen blir större när livmodern växer och på en del mammor kan naveln börja puta ut. Kring den här perioden kommer du få ett moderskapsintyg från din barnmorska som du skickar in till försäkringskassan. Halsbränna är inte helt ovanligt- det känns som en brännande känsla i bröstet och kan ge sura uppstötningar. Det beror delvis på att den övre magmunnen blir lite slappare och på att den växande livmodern trycker matsmältningsorganen uppåt. Det finns receptfria läkemedel som hjälper mot halsbränna- Prata med din barnmorska eller hör med farmaceuten på apoteket.

Hur mår jag?

Denna vecka har jag mått väldigt bra (peppar peppar), de ända "negativa" är väl att jag har tappat aptiten lite grann vissa dagar så de kan lite längre att jag får i mig men de är inget något negativt egentligen om man tänker efter. Jag har inte mått något större illa mående iallafall å de är jag väldig glad för, tröttheten kommer ibland också men den är hanterbart. Denna vecka har jag även haft semester med min pojkvän så vi har varit hemma å tagit de lugnt, kollat film å bara myst.

Vi var på vårat första ultraljud i veckan. De var en sjukt känsla att se att de log någon därinne men en stor tyngd släppte också från mina axlar jag har varit så orolig att de inte ska ligga någon därinne eftersom jag inte känt något (trodde jag) men sen läste jag att de kan kännas som kurrande ljud och de kan vara så att allt kurrande har varit de när jag har trott att jag har varit lite små hungrig. Så de kan vara så jag har känt, men inte trott att de var de. Vi fick en nytt beräknad födelsedagsdatum från 1/11 till 3/11.

Men de var allt jag hade för denna gång men hoppas ni alla mår bra, så syns vi i nästa inlägg.

Min helg

2018-06-03 21:31
Från Superstar9808

Heej!
Bilderna ovan är två bilder jag tog igår lördag, ena visar när min pojkvän å min pappa försöker få in möbler som skulle kastas i pappas bil, vi åkte till returen då tveta är stängd fortfarande (de var det sista vi hade läst) och sen åkte vi till Ikea. Ja ni hörde rätt, vi åkte till Ikea i denna värme! Vi handlade lite till sovrummet blandat så mini ska få plats med sina grejer sen. Vi handlade två malm byråer en med 6 lådor en med 4 lådor, sängbord å sen lite smått som täcke, kudde till pojkvännen, nya sängkläder å en kudde till mig å lite sånt satt de blev lite grejer å det är även de andra bilden ska förställa nämligen när vi stod i kassan å allt var klart och på vagnen. Sen tog vi en lite lunch på Ikea efteråt och sen åkte vi bara hem med grejerna och började först plocka ut alla grejer vi hade i rummet å även dammsög å skurande golvet innan vi började bygga ihop de vi hade handlat på Ikea!
Idag har de bara typ bestått av fixa de sista med små saker som hade hamnat ute i vardagsrummet under tiden av omplacering och byggande av möbler igår. Vi gick å handlade lite lunch och sen blev de bara mys framför tv fram tills middag och sen fick älsklingen spela lite tv spel i rummet å jag tittade film i vardagsrummet å kvällen slutar med massa mys å även en fotmassage för mig Imorgon ska jag jobba 7-13 och sen hem å vila med fötter som tar livet av mig just nu, jag får jätte lätt ont men de har ju med graviditeten att göra så man får bara stå ut men de är inte lätt när varje steg man tar gör ont, men hem å vila efter jobbet imorgon å älskling kommer hem vid 17 ungefär! Då får vi se vad som händer då men nu ska jag avsluta detta inlägg för de börjar bli dags för oss gå å lägga oss eftersom klockan ringer 5 första gången Hoppas ni har haft en bra helg å eran vecka blir kanon så syns vi i nästa inlägg!
Hejdå så länge

Vecka 17

2018-05-31 12:19
Från Superstar9808

(Jag suger verkligen på att uppdatera denna blogg..)

Men de har den enkla förklaringen att tröttheten som brukar komma under graviditeten har kommit, jag är sjukt trött hela tiden speciellt när jag har jobbat. Sen vet jag inte riktigt vad jag ska skriva heller, dem senaste veckor har bara påstått av jobb och sen hem och vila i stort sett.

Jag är i vecka 18 (17+6) i skrivande stund iallafall och tänkte summera vecka 17 lite grann (så gott de går)

- Trötthet på en helt nivå, man har ingen energi sen blir de väl inte bättre när de är så varmt ute heller.

- Jag mår bättre, illa måendet har försvunnit mer eller mindre. Jag kan känna av de om jag inte har ätit på länge så jag måste få i mig något regelbundet typ som drickyoghurt eller nåt.

- Jag kan inte ligga på magen längre utan att få ont i magen, magen har även börjat synas lite grann och även blivit hård på ovan sidan.


Vad säger appen om vecka 17 (16+0-16+7):

Barnet: Barnet är nu 16 cm långt från huvud till fot och väger cirka 90g i början av veckan och cirka 120g vid veckans slut. Huvudet är ännu stort i förhållande till kroppen, men det börjar se mer proportionerligt ut. Ögonen är slutna, men de har blivit större och ögonfransarna och ögonbryn har vuxit. På huvudet växer mer och mer hår. Och alla fingrar och tår har nu fått små naglar. Underhudsfett börjar lagras, det hjälper barnet att hålla värmen samt ger energi. Barnet hjärta pumpar nu runt ungefär 24 liter blod per dygn. Barnet kan nu uppfatta och reagera på ljud utifrån.

Mamma: Livmodern växer i snabb takt, dess övre del är ungefär mitt emellan ditt blygdben och din navel. Den ökade blodvolymen gör att en del kvinnor, känner sig ovanligt varma, får ökad svettning eller blir extra andfådda. Många kvinnor blir även täppta i näsan eftersom slemhinnorna svullnar vilket tros beror på hög halt av graviditetshormoner. Slidan kan avge en ökad mängd sekret. Så länge som flytningarna är doftfria är det inget att oroa sig för, men skulle du får illaluktande flytningar är de bra att tala med barnmorskan. Slemhinnorna kan vara sköra och lättblödande såväl i näsan som i underlivet. Vid samlag kan man med fördel använda sig av glidmedel om man har problem med känsliga slemhinnor.

Barnvagns djungel

2018-05-15 16:13
Från Superstar9808

Heej igen! Innan jag börjar med dagens inlägg så jag vill jag berätta en sak. Jag försöker fixa regelbundna inlägg här men de är svårt när jag jobbar med den jag gör, jag jobbar på en Circel k (Statoil) och nu under sommar innan jag ska födda i höst kommer de bli mycket jobb där (om de går som vi vill denna sommar), nu är min ena chef sjuk och måste tänka upp för honom på schemat, men jag har lite inlägg jag vill göra men vet hur eller när jag ska göra dem! Men så vet ni att de är påväg men de tar tid!

Men iallafall till dagens inlägg, jag har tittat på barnvagn sen vi fick ett + på stickan & tittade lite även när min svägerska & min bror skulle ha 2015 men tittade liksom inte lika noga som jag har gjort nu. Men de är verkligen en djungel av barnvagnar! Jag vill ha den på ett visst sätt och min pojkvän en annan, hur kommer man överens utan att nån av oss "ska lägga sig" för den andra. Resten av grejorna får jag typ fria händer, men just barnvagn är väldigt viktigt för oss båda lika mycket & de är där vi krockar och de ofta diskuterar om när de drar upp.

(1. Crescent Comfort 2018 Duovagn Grey Melange, 2. Emma ljunga edge 3. Emma ljunga super viking)

Dessa 3 modler av vagn har jag tittat på och fastnat tyckte för mer eller mindre, Jag vill dock ha grå vagn tror jag om vi ska ha en helt ny vagn men problemet är att jag inte fått känt på nån fysiskt utan bara sett online. Vi kanske åka & titta på lördag med min mamma å hennes man i olika barnbutiker så man får känna lite på olika vagnar! Man måste typ bestämma sig snart också om man ska han den i tiden, hört att de är sjukt leveranstid på att få dem :/ Har ni tips på barnvagnar och hur man ska tänka kring allt detta, så får ni gärna kommentera nedan å kommer med tips? Jag behöver så många tips som jag kan få, och tar jätte gärna emot! Men de var allt för detta inlägg, vill bara skriva av mig lite i denna barnvagnsdjungel! Ta hand om er så syns så vi i nästa inlägg :)


KRAM

En ledig dag i solen

2018-05-10 15:40
Från Superstar9808

Min lediga dag spenderar jag i Vagnhärad, när jag var här senast så var de på studenten när vi skulle ha champagne frukost hos en i kompis bor i närheten! Känns lite konstigt att vara här efter så länge, var snart 11 månader sen man tog studenten!
Men just nu sitter vi typ i centrum å bara njuter i solen och äter godis, får se om vi träffar någon eller men de återstår å se vad vi gör. Men nu ska vi njuta av solen en stund till så får vi se vad som händer ❤️

Upd + en stor nyhet

2018-05-04 11:11
Från Superstar9808

Heeej! Nu var de sjukt längesen jag skrev ett inlägg och de finns väl ingen ursäkt för de egentligen har inte riktigt haft någon motivation till de! Jag skrev sista gången i September sen dess har de väl inte så jätte mycket, vi gör en lite tillbaka blick innan jag ska berätta en en nyhet för er!

- Den största händelsen för mig är väl att jag träffade min pojkvän i november (Vi firar 6 månader idag), han har efter typ 2/3 månader bott hemma oss mig hos min mamma efter personliga skäl hemifrån.

- Jag har blivit faster för sjätte gången, en liten pojke vid namn Felix.

Det är väl de som har hänt som är värt att berätta just nu tycker jag, nu till den stora nyheten (iallafall i min värld) och de är så att jag är gravid!!! Jag är just nu i v.15 (14+0) och vi ska alltså ha barn Oktober/November. Mitt mående har varit upp och ner men jag har mest mått illa, man orkar inte göra så mycket när man mår så och känner bara att man vill spy typ. Hoppas de släpper snart!!


Men de var det jag ville berätta i detta inlägg, jag kommer typ göra nån slags gravid vecka för vecka liknade! Med de var allt för denna gång, hoppas ni vill följa min resa så syns vi i nästa inlägg.

XOXO Sanna

Atm

2017-09-12 16:10
Från Superstar9808

Heej! Nu är de typ 4 månader sen jag skrev här, mitt senaste inlägg var bilder från studenten å mycket har hänt sen dess..

Jag har bråkat med två av mina vänner, om någon skit sak egentligen (som vanligt)! Jag var jätte ledsen från början å speciellt när ena person jag bråkade med tog bort alla blockeringar å la till mig igen men nu bryr jag mig inte, livet måste liksom gå vidare! Men jag å den ena tjejen har kontakt idag men inget kommer liksom bli som förr igen och de hoppas jag hon förstår också! Med detta bråket så tog jag bort alla från min klass men har nu börjat lägga till dem igen efter allt.

Sen har jag blivit timvikarie i Södertälje, och de är stort steg för mig. Och även bra träning för mig, då jag har väldigt svårt med nya miljöer å människor men de har gått så bra! Alla personal har varit bra, de har tagit emot mig väl å jag trivs så bra på de två förskolor jag har varit på än så länge! De svåra är att jag inte kan planera något under dagarna innan 18 eftersom jag inte vet om de kommer ringa in mig! Jag jobbar fortfarande kvar på circel k, å har mina fasta helger tills jag hittat något på heltid!

Just nu?, jag har precis slutat mitt pass på circel k å sitter på bussen hem. Ska vara med dem bästa ikväll, vet dock inte när så de återstå å se lite senare! Just nu är jag även ledig fram till den sista 30/9 så får se vad som händer de kan ändras väldigt fort

Men nu ska jag snart gå av, jag ska försöka blogga mera nu när jag mår bättre å livet börjat gå åt rätt håll första gången på väldigt länge känns de som! Men vi hörs i nästa inlägg

(Jag bjuder på några bilder från den senaste veckan, med dem bästa i hela världen + en bild på mig å Oscar från FO&O)

STUDENTEN!!

2017-06-15 06:47
Från Superstar9808

Dagen med ett stort D

2017-06-13 05:07
Från Superstar9808

Nu är dagen som har varit så långt borta här, jag tar äntligen studenten!

Nu håller jag på att fixa mig, smink och ska snart klä på mig. Sen om ungefär 20 min ska vi hämta en kompis sen ska vi rulla bilen mot Vagnhärad till en kompis som vidare hennes mamma ska köra ut hos till en annan kompis där vi ska ha våran champagne frukost. Sen har hon fixat en större bil med 7 sätten så alla får plats en istället för 2 då vi 6st. Sen drar vi runt 8 till skolan för lite fotografering, lunch och sen ska vi äntligen få springa ut vid 12.30!


Men jag var och gjorde mina naglar och fick lite liv i ett hår och nedan kommer resultatet för dem som inte har sett de redan!

De sista inför.

2017-06-12 06:00
Från Superstar9808

Hejsan allesammans!

Nu är klockan 6 och klockan ringer 6.30 pågrund av att jag ska fixa de sista idag inför studenten imorgon!!!

Så idag ska jag fixa de absolut sista inför STUDENTEN, så först fixa mina naglar kl 9 i Nykvarn och bussen dit går 8.10, dem går bara en gång i halv timmen och tar ungefär 30 min att åka med mer eller mindre om du åker motorvägen eller gamla vägen. Men sen ska jag äta lunch på jobbet (circel k) min mamma jobbar idag så då kan jag passa på och prata med henne när jag ändå är där.

Sen ska jag ta bussen in till Södertälje klockan 13.25 och när jag är framme så ska jag gå till min frisör och få i lite liv i mitt hår och fixa min fula utväxt som har blivit nu. Jag vill ju inte ha grå utväxt på studenten, så de kommer för och efter bilder antingen idag eller imorgon.

Men vad gör du uppe nu om kl ringer 6.30?

Jag har haft en dålig natt, jag somnade inte fören vid 12 (på natten) och sen har jag vaknat av att jag är kissnödig eller torr i halsen typ 300 ggr känns det som och sen vid 4 när jag var och kissa för typ tredje gången så kunde inte jag somna om så jag valde att ge upp och leka med mobilen och dator, så jag passade på att göra ett inlägg när jag ändå var i farten.

Problemet är att jag ska upp typ 4/5 imorgon för att göra mig klar för champagne frukosten och sen ska vi vara i Vagnhärad kl 6 hos en kompis, vare hennes mamma kör ut oss till dit vi ska vara. Och sen kommer jag förmodligen vara så taggad och nervös så jag kommer inte kunna sova, iallafall inte så många timmar.

Vad har hänt i helgen da?

Jo de har väl varit en lugn helg. I lördag så var vi bara hemma och tog de lugnt, mamma och hennes man satte upp tavlor och sen komma Emma och Agnes förbi en stund vid 15 på en pratstund. Sen följde jag med dem för vi skulle ha en tjejkväll med vin och massa sånt, först gick vi till kiosken där vi beställde mat och under tiden så gick vi in på Ica och köpte sprite (för blanda ut vinet) och chips, när maten var färdig så gick vi hem och käkade. Nä alla var mäta och belåtna så satte vi Agnes en pyjamas och myste framför tv en stund innan de var dax för henne att gå och sova, de tog väl ungefär 30 min för henne att sova. Sen hällde vi upp vin och satte oss ute på balkongen med musik och bara pratade om livet. Senare på kvällen kom en kompis förbi en stund och snackade skit innan hon skulle vidare, jag var kvar tills min bror kom hem runt halv 2, så jag var strax därefter och vaknade inte fören 11 på söndag ;)

Söndag vaknade jag som sagt vid 11, sen skulle vi fixa de sista inför studenten så jag klädde på snabbt och sen gick vi till bilen. Vi började på ÖoB och där handlade vi lite smått och gott, som chips och massa dricka. Sen var planen att vi skulle åka och handla sen hem, men ingen av kände väl att vi ville bara vara hemma och uggla så vi valde att åka ut till ett cafe som heter Eldtomta Cafe och Butik ute på Grödinge. Vi valde att köra en annan väg till affären sen, jag kan dock inte förklara hur vi åkte eftersom jag suger på vägar osv. Sen handlade vi på Ica Maxi innan vi till slut åkte hem, och tog de lugnt sen avslutande vi med grillat till middag :)

Vart tog jag vägen?

2017-06-08 08:00
Från Superstar9808

Heej nu var de ett tag sen jag skriv och de var fullt upp med skolan fram till betygen satts i slutet av Maj, sen har jag jobbat lite men mesta del tagit de lugnt med mina nära och kära så mycket de gått. Jag ber tusen om ursäkt för att jag bara försvann men jag har inte vetat vad jag skriva och valde att andas ut från allt med skolan att göra och bara vara glad för en gång skull, känns som de var flera år sen man var riktigt glad som jag har varit dessa dagar.

Men vad har hänt sen sist?

 • Jo den största saken är nog att jag har i stort sätt slutat sista ring, nu är de bara studenten kvar och de är bara 5 dagar tills dess, och jag kan inte riktigt ta in att de snart är min tur. Jag och många i min klass har känt från start att vi kommer få vara kvar tills vi är 45 typ och har verkligen känt att vi kommer aldrig komma härifrån men är står vi och har studenten runt hörnet, de är så sjukt om man tänker de och jag kommer nog aldrig förstå de. Men snart händer de iallafall även om jag inte är redo eller inte, men de ska bli skönt att byta miljö och bilda nya kontakter inom vuxet livet. Idag ska man till skolan vid 12 för en mentorslunch, och sen tillbaka på tisdag för sista gången.

 • Jag har även gått in i ett förhållande med världens finaste kille (jo jag vet alla säger de)! För mig var de kärlek vid första ögonkastet, men inte från hans sida för i Februari när vi tog modet att träffas så var han bara ute efter sex och jag klarade inte riktigt av de så i slutet av mars så valde jag att avsluta vårat kapitel så och de resulterade att vi inte skrev mer än "dagar" till varandra på snapchat, men efter typ 2 veckor så valde han att fråga massa frågor och vi valdes att träffas och i början var de stelt men sen blev de bättre och bättre ju mer vi träffades ju mer kär blev jag och denna gång även han. Sen 1 Maj frågande han mig, när vi såg vid vattnet om jag ville bli tillsammans med honom och han får mig att må så bra.

 • En annan stor grej är att jag har blivit faster för 5 gången, till en liten kille vid namn Texas. De är min äldsta bror med familj som har fått 2 barn tillsammans men brorsan har en son från ett tidigare förhållande. Och helt plötsligt så var inte Agnes minst längre.


 • I februari fick en nära vän till mig även kallad min svägerska en inflammation i hjärnan, så hon blev inlagd en vecka i Södertälje Sjukhus, sen blev hennes "kramper" värre och hon blev inlagd två veckor på Huddinge! Hon mindes inte sina nära och kära, när hon var som sämst så visste hon inte att hon hade en dotter. Jag var hos henne en gång när hon var en av de dåliga dagarna så först när vi kom upp så hade hon precis kramat innan så hon kom inte ihåg mig och sen krampade hon 2 gånger när vi där och de var nog den värsta synen jag har varit med om. De var hon på utsidan men de var som en tre åring på insidan, jag såg henne när jag tittade in i hennes ögon men hon var helt kall och jag var stark då men på kvällen mådde jag så dåligt att jag knappt vart jag skulle ta vägen. Men efter alla hennes undersökningar har man tagit fram att hon fått epilepsi så de håller på och ställer in hennes mediciner (kan ta månader men även år) just nu. Men hon får inte vara stora stunder ensam med sin egna dotter, och jag har varit hennes "barnvakt" så jag har sett henne krampa stora som små kramper.


 • Min bästa vän som flyttande till Piteå i början av januari var nere under påsklovet en sväng, så jag och Elin fixande en överraskningsfest till henne för hon fyllde år i februari! De roliga var ju att jag och Linda skämtade om de 2 veckor tidigare men hon trodde aldrig att de skulle hända så hon blev riktigt överraskad. Så vi lyssnade på musik, käkade snacks och drack fram till 24 på kvällen då jag följde med brorsan hem som jobbade.


 • Och på tal om de så 1 April flyttande jag och min familj in till Södertälje, och 31 Maj lämnade vi över nycklarna så just nu jobbar jag bara i Nykvarn. Jag kunde inte vara gladare att vi flyttande hit, jag är så nöjd!


Det var de jag hade och berätta för denna gång, ni ska få se min student i bilder sen och så hörs vi inte hinna så hörs vi på tisdag <3 (Nere har ni bilder från dem olika händelserna jag pratat om i inlägget! )


Har de så ses vi i nästa inlägg, Sanna!

Foto stund me Elin

2017-03-16 07:59
Från Superstar9808

Igår så tog jag med mig min kompis Elin för att ta kort, när solen äntligen ville komma fram! Och jag blev jätte nöjd med dessa bilder! Men nedanför har ni bilder på mig och de bilder vi är tillsammans!

Men det var allt jag hade för denna gång, jag ska försöka få till ett inlägg om denna hektiska vecka! Så syns vi inte innan så syns vi då, puss och kram ta hand om varandra ❤️

Upd

2017-03-13 07:39
Från Superstar9808

Godmorgon, då var det måndag igen *snark*!
Sitter på bussen mot skolan, jag har ba sovit 4 timmar i natt pågrund av Söndagsångesten men det ska nog gå!

Idag har vi samhälle som första lektion, och sen svenska i 2 timmar och efter lunch, hål och sist matte vi ska dock ha mentalträning men vi har fortfarande inge lärare efter våran läste slutade i mitten av oktober (tror jag) så vi får se när vi kan starta igång det!!

Men iallafall ikväll händer det inte så mycket, vi bor just nu i ett flyttkaos så det är kartonger överallt och mitt rum är i stort sett nerpackad förutom lite kläder och skor.
Vi ska flytta den 1 april dock så är det fullt upp just den helgen, för samma dag ska vi först på fotografi kl 14 sen gifter sig min mamma kl 16 och sen åker dem på smekmånad direkt efter på söndag så det åker typ direkt från lokalen till Arlanda! Men vi skulle få nyckeln den 24/3 dock så få vi leverans av köket och garderoberna vecka 12 och de är samma vecka! Dock så måste vi tömma K lägenhet den helgen för den ska städa på måndag och sen får jag å bröderna fixa det mesta när dem är på semester

Men nu måste jag gå hejdå, vi hörs i nästa ❤️

Alla barn är lika mycket värda- ingen annan är som du

2017-03-06 20:00
Från Superstar9808


https://youtu.be/gUfXK3fF4Eo

Om du lovar att bemöta mig med kärlek

Så lovar jag att möta dig och le

Är du öppen för att se mig för den jag är

Så är jag öppen för att se dig med


Ref.

Vi är alla som pusselbitar – olika, men lika unika

Vissa bitar passar inte ihop

Men varje bit passar med nån

Tillsammans blir vi en helhet

Där var och en bidrar med sitt

Vi är alla - lika unika


Om alla lär sig hälsa på varann

Visa hänsyn och kramas lite grann

I livet har vi alla rätt att känna

Trygghet och glädje från varann


Ref.

Vi är alla som pusselbitar – olika, men lika unika

Vissa bitar passar inte ihop

Men varje bit passar med nån

Tillsammans blir vi en helhet

Där var och en bidrar med sitt

Vi är alla - lika unika


Jämlikhet och demokrati

Alltid ska du känna dig fri

Med värdighet och respekt bygger vi

En fördomsfri stad


Kan vi enas om att alla tar sitt ansvar

Så vårt ord, vår handling blir okej


Ref.

Vi är alla som pusselbitar – olika, men lika unika

Vissa bitar passar inte ihop

Men varje bit passar med nån

Vi är alla - lika unika

Skola igen..

2017-03-06 12:49
Från Superstar9808

Heej! Jag suger verkligen att blogga, och jag ber om ursäkt för det. Jag har inte heller någon riktigt anledning till varför, skolan och livet har kommit i mellan och på det sättet har bloggen kommit lite i bak kant.

Men nu sitter jag iallafall i skolan igen efter en vecka lov (sportlov) och jag är så otaggad på skolan, jag har inte sovit något inatt för tankarna bara snurrade runt i huvudet och jag kunde inte riktigt hitta någon ro att sova.

Nu har typ hela dagen gått, vi har hål i 1 timme nu och sen har vi matematik i 1 timme å efter de slutar vi. Så jävla skönt, men det är tråkiga är att de är min absolut hat ämne som sista lektion och den lektion jag kan bli mest arg på då min mattelärare och jag inte är överens om de mesta... Men nu har vi som sagt håltimme, jag och en kompis sitter och lyssnar på musik och försöker få tiden att gå lite fortare!

Dagens outfit består av;

Tröja: Cubus 249kr

Byxor: Byxor 299kr

Strumpor: någonstans ;)


Ni som är lite nya på bloggen tänkte jag göra liten mini frågestund om mig själv;
 1. Ditt namn?- Sanna Lindberg
 2. Född?- 980805
 3. Längd?- 155 cm (kortis)
 4. Smeknamn?- Har inget
 5. Vart bor du?- Nykvarn just nu, men snart Södertälje
 6. Vad gör du på fritiden?- Är med kompisar, pluggar och ba ta de lugnt!!
 7. Vad är du mest missnöjd med din kropp?- Magen :/
 8. Vad är du mest nöjd med din kropp?- Ögonen
 9. Vad vill du jobba som äldre?- Barnskötare till sommaren och i framtiden kommer jag förhoppningsvis även bli förskolelärare! :)
 10. Hårfärg?- Brun, grå och lite blond
 11. Kan du själv säga att du ser bra ut?- Vissa dagar och vissa dagar inte då vill jag ba gömma mig under marken!
 12. Hur mycket bryr du dig om ditt utseende?- Nja inte så mycket, jag kan ta lite mascara
 13. Någon diagnos?- Jag har ADHD och Asperger, och det är en utmaning varje dag då min skola inte riktigt förstår mig och jag kan inte riktigt göra mig hörd heller.

Januari 2017

2017-02-05 15:44
Från Superstar9808

Heej! I detta inlägg tänkte jag skriva lite vad som har hänt under Januari! Hoppas ni tycker om det, och jag ska försöka få till det med bloggandet!

( inga bilder från Januari dock), dagarna innan nyårsafton var jag med min bästa Linda typ dagligen då hon flyttade dagen innan jag kom hem från Gran Canaria!

Jag startade Januari och de nya året med en resa till Gran Canaria tillsammans med min pappa och lillebror, vi åkte på nyårsafton och kom hem den 7/1!

Veckan efter jag kom hem så var jag först på bio med bästa Elin på måndag och från när jag kom hem därifrån och till torsdag så var jag hemma med feber men jag han bli frisk till skolan på Fredag så jag kunde träffa bästa Emilia!

Jag fick se min student mössa, och de gav hopp till sista terminen! Jag längtar dagligen :D

Min äldsta brorsdotter fyllde 4 år, helt sjukt vad tiden går fort <3

Och självklart tog jag några (många) selfie ;)

Jag och mamma var även och kolla på Danny Saucedo på Hamburger Börs i Stockholm

Tack 2016, nya tag för 2017!

2017-01-09 00:00
Från Superstar9808

Började 2016 med lite mys med bästa svägerskan och brorsdotter

Vi välkomnade även Giggs till familjen Lindberg/Flodqvist i början året

Jag fortsatte året med mys med nära och kära, och min sjukhus besök som jag då inte visste skulle en av många, och jag kämpade även på i skolan

Två sjuk dagar med bästa Ellen <3

Besökte MOS (mall of Scandinavia) för första gången

Typ de ända jag gjorde på våren var att besöka dessa så fort jag hade tid <3

Nedräkning till min stora dag började på riktigt, och jag blev även brun årig igen :)

Härliga och varma dagar på praktiken! Agnes blev 1 år (26/4) och Statoil blev Cirkel k under året också

Livet var på topp när de började närma sig sommar, träffade min förre detta pojkvän och så fort jag var ledig! Jag kämpade också fortfarande med skolan in i de sista månaderna kvar av 2.an.

Varma dagar innan sommarlovet

Sommarlovet kunde inte börja bättre, på min praktikplats så har de en björnfest för alla på avdelning varje år innan sommarlovet och i år fick jag äran att vara med och jag mådde jätte bra och jag kunde inte önska mig en bättre start! Vi slutade den 8/6 (onsdag) och sen på fredag så hämtade jag mina betyg tillsammans med bästa svägerska och brorsdotter och nu kunde jag börja mitt sommarlov på riktigt!

Blev vän med bästa Linda igen och även på Andys lekland med bästa familjen och även min dåvarande pojkvän <3

Jag jobbade en del, alltså sprida dagar under hela sommarlovet, och även i slutet av juni så jag slut med min dåvarande pojkvän men jag fart mest lättad över de så för min del var det ett bra break up ;)

Bästa dagarna denna sommar var med bästa Linda, och även under hösten så har de bästa minnena jag har i livet är med just denna tjej!

Jag åkte även till Kreta med några i familjen, och även så firande jag min 18 års dag där och jag kunde faktiskt inte önska mig bättre <3

När vi kom hem från Kreta, den helgen stod av fira min dag + jag tatuera mig (mina 4.a brorsbarn) <3

Året gick, jag började på bästa praktikplasten (dem har stöttat mig genom hela hösten), världens bästa vänner skulle inte byta ut dem mot allt i världen "kalla mig rik, jag har vänner av guld" och en helt fantastik familj <3

<-- En av dem bästa helgerna / Lucia dagen -->

Det var även någonstans jag fick reda på att min bästa vän skulle flytta 90mil härifrån :( <3

Sen kom julen, jag kan inte säga hur tacksam jag är för att ha en sån underbar familj som stöttar mig genom allt, och står bakom oavsett vad <3 Jag jobbade även hela julhelgen 10-18 både julafton och juldagen :)

Sen kom dagen jag var tvungen att säga hejdå till min bästa vän på obestämd framtiden, jag fick säga en vecka innan efter jag skulle åka utomlands och skulle inte hinna hem innan hon skulle åka så jag typ stor grät hela den natten + jag skulle upp kl 3 för att åka till Arlanda och vidare till Gran Canaria :/

Jag är nöjd med resan, och det var en bra start på de nya året! Nu har jag samlat energi och redo för att se vad 2017 har att erbjuda och jag tar även studenten till sommaren :D, och detta år ska bli mitt år och ska livet för mig ingen annan, nu kör vi 2017!


- Keep fighting, stay strong and life with hope -

xoxo Sanna

Fredag

2016-12-16 07:31
Från Superstar9808

Heej och godmorgon på er alla!

Idag är de fredag och även den sista fredag på denna höstterminen, jag har väldigt svårt att ta in att det bara 6 månader till innan jag tar studenten.

Vi har två "riktiga" skoldagar kvar (3 om man räknar med idag), så har svårt att se att vi ska jobba ihjäl hos dessa dagar kvar och sen har vi avslutning på onsdag den 21/12. Igår var min sista praktik dag för året också, kanske smiter in under nästa onsdag efter min avslutning ;)

Ikväll har jag inge planerat, bara ta det lugnt och dricka kanske?, det åter stå å se vad som händer. I helgen har jag inte heller något planerat, skulle behöva köpa julklappar dock men min bror har innebandy match imorgon i Gnesta så vi får se vad som händer helt enkelt! Ni som känner mig vet att jag kommer julhelgen så jag firar min jul på Cirkel K

Men nu ska jag gå av bussen, vi kanske hörs under dagen eller helgen! Men tills dess;
- keep fighting, stay strong and live with hope-

XOXO

Argumenterade tal- mobbning

2016-12-12 21:10
Från Superstar9808


Fundera en stund för er själva vad är mobbning för er? Det finns så mycket som man kan koppla till mobbning, ex. viskningar, retad eller sprida rykten men även elaka kommentarer på nätet, lägga ut kränkade bilder på Internet. Ordet MOBBNING är så himla stort begrepp, och i dagens samhälle har vi så lite kunskap om just mobbning.


Just varför för jag valde att just ta upp detta är för jag har varit där, jag har varit nere på botten, jag har varit det där “offret” och kämpar även idag om hitta tillbaka till den jag en gång var. Jag har fått stått ut med viskningar, att bli retad, elaka kommentarer på nätet och mycket mer i flera års tid. Jag vet hur det känns att vakna varje dag och inte känna sig tillräcklig, känna sig osynlig och ha den där känslan vad gör det om jag dör det är ändå ingen som bryr sig. Och jag kan även göra det idag. Personer som inte varit med om mobbning har svårt att relatera just till detta och bryr sig inte så länge det inte händer en själv.


Se framför dig ett fullsatt Friends arena och även gräsmattan med barn, så många barn i Sverige bli mobbade varje år, närmare 60 000= 1-2 barn i varje klass. Under det senaste åren så ser man på resultat från Friendsrapporten 7.5% av eleverna har blivit drabbade för mobbning och en femtedel har blivit kränkta av andra elever. I år i denna rapport från friends så får man även se hur barn mellan F-3 känner sig, 4/10 av det yngsta barnen känner sig någonstans på skolan otrygga, och var fjärde vill inte bli lämnade ensamma på rasten.


Personen som utsätts för mobbning dag in och dag ut, tappar till slut självkänslan och tror på mobbaren/mobbarna och mår sämre för varje dag, sen kan det också att offret mår så dåligt så det ser inte någon annan utväg än att avsluta sitt liv.


Flytta offret bara? Nej, även om personen är ett “offer” så är det en person med känslor och vad säger att personen inte kommer bli mobbad igen i den nya skolan och flyttar man offret kan även mobbaren se det som en slags seger och fortsätta att mobba.

Vad kan man då annars göra?

Kartläggning gör så man identifierar behov och förutsättningar för trygghetsarbete, om man inte har en förståelse för situationer i ens egna skola, så ser man inte heller åtgärderna. Ex på kartläggning är att man kan göra enkäter där både elever och personal svarar utifrån sina upplevelser.


Enligt en skattningar som är gjord av NASP (Nationellt Centrum för Suicidforskning och prevention av psykisk ohälsa), vid Karolinska Institutet, Suicide Zero och Friends, där man har kollat på självmord bland barn och ungdomar upp till 20 år och fått fram att under ett år tar 45 personer livet av sig på grund av mobbning. Det är nästan en ungdom i veckan, vill du vara personen som klipper en person livlina?


Nu är det dags att vi öppnar ögonen, ser du en person sitta själv i matsalen gå fram och sätt dig, eller ser någon ledsen även om du inte känner personen fråga om du kan göra något eller hämta någon visa att du finns för personen. Man kan bara säga hej i korridoren, för att visa att personen inte är osynlig, och det kan vara “offrets” vändning i livet. Ingen kan göra allt, men alla kan göra något!


STOPPA MOBBNING!!!

​(Det är mitt egna tal, som jag har skrivit och är jätte nöjd med den)


Äntligen fredag

2016-12-02 12:37
Från Superstar9808

Heej! Nu har de ett tag sen jag skrev, men jag har väldigt mycket i mitt liv just nu och jag är inte riktigt men bara typ 2 1/2 veckor kvar innan man får jullov och det betyder att de bara är 3 måndagar men iallafall idag har vi inte haft några lärare, så jag och två till satt och gjorde lite rester i barn och fritid sen slutade vi vid lunch (11.30) så nu sitter jag på bussen hem! Så skönt att ha helg, men i helgen vet jag inte vad som händer det återstå å se! Men de var allt jag hade å skriva för nu, men om vi inte hörs så önskar jag er alla en riktigt trevlig helg ❤️

Emilia 18 y/o

2016-11-21 00:22
Från Superstar9808

Grattis världens finaste människa på denna jord och även kallat min bästa vän, idag fyller du äntligen 18 år som du har längtat till den här dagen. Vi har haft våra bråk, men vi har stått i mot och idag är våran vänskap starkare än någonsin! Jag är så glad att jag har dig i mitt, vi har så många minnen så skulle jag skriva ner alla så skulle bli en hel bok. Denna text kan bli lång men det du behöver inte de för du vet vart du har mig och jag dig, å jag kunde inte vara gladare. Jag älskar dig av hela mitt hjärta och själ! Idag ska du bli firad med middag och massa presenter ❤️ grattis bästa du, på din stora dag

Elin 15 y/o

2016-11-16 08:00
Från Superstar9808
Idag är det ingen vanlig dag utan en av mina bästa vänners födelsedag och inte vilken födelsedag som helst utan hon fyller 15 år, som du har längtat efter denna dag!! Grattis på födelsedagen min finaste vän. Du är en helt orolig människa, jag är så glad och tacksam över att ha dig i mitt liv. Jag hoppas verkligen av hela mitt hjärta du får en toppen dag där du är omgivningen av skratt och kärlek. Vi har många minnen tsm och flera ska det bli och det ska jag se till. Du är sån glädjespridare, du är 100% dig själv och det ska ingen få ta bort från dig. Jag kommer kämpa för dig hela vägen, men hoppas du får en toppen dag för det förtjänar du. Grattis ännu en gång på din stora dag, och lova mig att knulla försiktigt! Jag älskar dig :*

Höstlov 🍂

2016-11-08 00:33
Från Superstar9808

Bästa höstlovet och kväll på längre, tack alla inblandade! Imorgon/idag börjar allvaret igen, inte taggad för 5öre. Det ända som motiverar mig är att de typ är 6v till jullovet och att jag ska åka till varmare breddgrader!!

Situationer

2016-10-14 08:00
Från Superstar9808