RSS - xml

Kontrollerades senast: 2018-12-16 11:15:26

sandraaugustiinson blogg

sandraaugustiinson blogg på Nouw

December utmaning

2018-12-16 10:00
Från sandraaugustiinson

@blogglistor

Dag 16 - Är jul en religiös högtid för mig? 

Nej, det kan jag väl inte påstå. Jag är inte religiös av mig alls, visst kan man väl hedra religionen som julen kommer ifrån men det är inget jag tänker på när jag firar jul. Jag tänker mest på det man gör på julen, grötfrukost, spela spel, njuta av varandras sällskap, Kalle Anka, glögga och öppna julklappar, sen njuta av julmaten i flera timmar Så, att julen skulle vara något religiöst är inget som är för min del, det är säkert det för andra som tar det seriöst och det respekterar jag men för mig så är julen det jag skrev ovan.

Blossas glögg och lussekatt

2018-12-13 22:33
Från sandraaugustiinson

Då har man invigt Blossas lättvinsglögg, jag köpte den också för att testa ifall jag kunde dricka den och det gick bra så jag blev överlycklig! Tänk vilken glädje det kan ge en när man kan dricka saker som man inte tror att man tål, nu längtar jag till julbordet då vi kommer få starkvinsglögg innan maten och deras glögg är så god. På julafton så dricker vi också glögg, speciellt till Kalle Anka och julen är ingenting utan glöggen Jag gjorde en riktig mysig stämning till lucian på tv, släckte ner och tände granen. Jag verkligen kände lucia stämningen medan jag lyssnade till musiken. Tittade ni på lucian på tv?

Just nu så tittar vi på Rebecka Martinsson, det är så spännande! Tänk nu har lucia varit för i år, det går så fruktansvärt fort. Nu väntar man bara på julafton och nyår, men först julbordet Hoppas ni har haft en riktigt bra lucia! Och jag kan fortfarande inte blogga via mobilen, fattar inte vad som är fel? Tror jag har gjort allt man kan göra snart och det fungerar fortfarande inte. Någon som har haft samma problem?

Ha en fortsatt härlig kväll!

Lucia & mys

2018-12-13 17:00
Från sandraaugustiinson

Fina granen inne på Präntaren

Då var det helg Jobbet gick bara bra idag som vanligt, det har snöat massor idag! Hur härligt? Jag hoppas att snön stannar kvar här nu. Vi var klara vid 11.00, det var ca 2h kvar innan bussen skulle gå så vi stack till en restaurang i Åker för att handla lite lunch med oss hem där vi skulle vänta på bussen. Gud jag var så hungrig! Jag tog en kebabsallad, det var riktigt gott och det var så längesen jag åt kebab. Man fick nästan matkoma av all mat för man fick även bröd till, så vi lade oss i soffan ett tag efteråt och råkade rapa i takt för vi hade druckit varsin läsk med. Det är nästan farligt att lägga sig i soffan efter man har ätit för man får nästan matkoma, det bästa är nästan att göra någonting. Men iaf, när jag kom hem igen så hoppade jag av på stan för jag skulle göra lite ärenden som att handla lite och köpa julfrimärken. Apropå det, gud vad dyra de är - 10 stycken för ca 85 spänn. Men men.. När jag skulle handla på Ica så glömde jag ta kasse så fick lägga allt i ryggsäcken, haha jag dog hela vägen hem.

Just nu väntar jag på att klockan ska bli 18.00 då det vankas Lucia på tv, jag såg lite i morse men hann inte se hela så tänkte ta igen det ikväll. Jag har köpt lussekatter och glögg, hihi! Jag tänkte köpa det imorgon men jag kunde inte hålla mig. Så det är väl det som händer idag, helgen är väldigt oplanerad så får se vad som händer :)

Ska ni fira Lucia?

Mina mål för 2019

2018-12-12 18:44
Från sandraaugustiinson

- Allra först, gymmet! Dock så är det bara ett mål och inget nyårslöfte, jag tror att - skaffar jag det som ett nyårslöfte så kommer det bara utge stress för att jag måste dit (som alla andra som kommer göra det till nyårslöfte). I slutet på januari så tänkte jag ringa och boka tid för en rundvandring :) sen tar jag det som det kommer.

- Tjäna pengar! Året slutade ju riktigt bra med två jobb, och incheckad på tre interna tjänster via ams så jag hoppas att något av de jobben kommer att höra av sig till mig. 2019 är året som jag vill tjäna pengar på, som jag kan lägga undan till något roligt.

- Sluta shoppa! Jag har kommit till en insikt att, jag har kläder i överflöd och jag har skor, väskor och jackor. Jag behöver inte shoppa, jag har valt att lägga de pengarna jag skulle shoppa för på gymmet, till mitt sparande och till sommaren nästa år. Man tänker inte på hur mycket man shoppar förrän man ser hur mycket man har, jag satt häromdagen och tänkte på allt jag har shoppat för och fick mig en riktig tankeställare. Pengarna jag lägger på kläder, kommer till slut att bli trasiga och då måste jag slänga dem. Det är ändå pengar som man slänger, visst shopping är otroligt kul när man hittar något man vill ha men behöver man allt? Det enda jag tänker shoppa är mina kosttillskott som jag tar härhemma, mina bars när de tar slut och underkläder.

- Spara pengar! Jag vill ha näst nästa år en Samsung Galaxy A9, jag såg att den med Tele2 15GB ligger på 570:- I månaden nu eller hur det var och det är lite dyrare än det jag har nu men det verkar vara en grym mobil med värsta kameran så om jag ska ha råd med den så får jag lägga undan lite pengar :) Sen är det ju kul att spara undan till något roligt som man kan hitta på tillsammans, eller om jag vill dra iväg med Anna igen på något roligt så är det ju kul om det finns lite sparat. Jag behöver inte spara liksom så höga summor, men en liten summa varje månad i alla fall.

- Börja fokusera mer på mig själv! Jag försöker ofta vara andra till lags, då jag är en sån person som tänker väldigt mycket på andra men jag glömmer mig själv. Jag har faktiskt börjat med detta nu lite smått, det känns väldigt bra! Jag tror att man ibland måste vara lite självisk, att göra det man själv vill göra. Ta sina egna beslut, vill man göra något så gör man det! Förut så tänkte jag mycket på vad andra tyckte och tänkte, nu känner jag mest bara screw it jag gör precis som jag vill!

Vad är era mål för 2019?

Spöktimmen när man jobbar

2018-12-12 13:14
Från sandraaugustiinson

Ååh, igår blev jag riktigt glad :) Jag hittade Mikael Karlsson på Instagram som jag lyssnar på via Spotify med låten "Ett ljus för er alla", så jag kommenterade en video där han sjunger akustiskt till den och i morse så hade han svarat mig med ett tack, sen hade han kommenterat en bild på min Instagram med ett hjärta där jag hade skrivit hans refräng till en bild där jag tänt första adventsljuset och han följer mig. Tänk att något sådant kan göra en så glad, jag gjorde säkert hans dag också :) Det skadar verkligen inte att skriva ett litet meddelande till någon där man skriver något snällt, det tycker jag man borde göra varje dag.

Hur som helst, jag har haft en sån chill dag idag på jobbet. Jag var där efter 08.00 och var klar redan vid 11.00, så roligt att jag fått upp tempot nu på de ställen där jag känner mig trygg. Jag lyssnade på spöktimmen samtidigt, det var så spännande och riktigt läskigt ibland så jag fick lov att kolla ibland att det bara var jag där för jag hörde ibland en massa ljud hahaha eller om det bara var något jag föreställde mig. Förut så brukade jag lyssna på musik men nu har jag börjat lyssna på podd istället, riktigt avslappnande. Nu är jag hemma igen och har varit hemma ett tag, har hunnit duscha och ätit lunch. Nu har jag slagit mig ner i soffan med en buskis, kaffet är intaget och nu blir det bara lugnt resten av dagen. Imorgon hade jag tänkt efter jobbet att gå ner och handla glögg och lussekatter för imorgon är det ju lucia så det måste man ju fira, jag ska se lucia på kvällen och mysa imorgon. Resten av helgen blir bara lugn och självklart längta till nästa helg då julhelgen verkligen börjar! Jag hoppas nästa vecka går riktigt snabbt, för på torsdagen är det julbord med jobbet :) Bästa jobbet!

Nu: Ta en till kaffe strax, eventuellt måla lite senare och bara va.

Glöm inte: Julklappar är roligt, men det är alltid roligast att ge till den man håller kär och se dens glädje.

7 snabba om mig

2018-12-11 12:50
Från sandraaugustiinson

* Jag är en sån känslomänniska, när jag blir arg så blir jag verkligen arg men när jag blir ledsen så blir jag verkligen ledsen så jag gråter floder. Men när jag älskar någon så gör jag det verkligen med hela mitt hjärta, jag kan älska någon så mycket så hjärtat svämmar över.

* Jag är en rebell, jag ifrågasätter väldigt mycket saker.. Speciellt när någon säger åt mig "såhär ska du inte göra, såhär ska du göra" och försöker prata över huvudet på mig, då ifrågasätter jag det direkt och vill ha svar. Så många gånger i mitt liv så har folk försökt prata över huvudet på mig, bestämt hur jag ska leva mitt liv och hur jag ska vara. Så många gånger har jag inte reflekterat över det, men nu har jag satt fram handen och sagt stopp! Det har förvånat många i min omkrets, många har blivit riktigt irriterade men det har samtidigt gjort mig starkare som individ och jag har min egna rätt att bestämma över mig själv och mitt liv.

* Jag är en drömmare och en tänkare, jag kan drömma om livet jag har haft, livet jag har och livet jag har framför mig. Jag kan tänka på de val jag har gjort, de val jag gör och de val jag har framför mig. Jag kan tänka på alla omkring mig, vilja hjälpa när någon har det jobbigt och finnas där. Jag kan drömma om min framtid, tänka hur jag ska leva mitt liv och om jag är nöjd där jag är. Livet är svårt och kommer inte med manualer, man skapar sin egen framtid och jag vill känna när jag är gammal att jag har levt mitt liv!

* Jag kan älska någon så hårt att jag kan börja gråta bara av att tänka på personen, just nu tänker jag otroligt mycket på mina syskonbarn och mitt lilla mirakel som kommer i januari. Jag trodde inte man kunde älska varenda litet mirakel lika mycket som jag gör med alla mina syskonbarn, varje liten individ är en egen person i sig. Jag känner redan så mycket kärlek för min familjs lilla mirakel som kommer i januari, hur kan jag älska den här lilla personen så mycket redan när jag inte ens har träffat henne än? Jag tänker på när jag har henne i min famn, fasters lilla tjej. Alla känslor bara rusar i min kropp, att min lilla brorson ska bli storebror fastän han bara är 1 år och 10 månader när hon kommer. Jag har snart sju syskonbarn på 20, 16, 14, två på 6 år, 1 år och så lilla miraklet i januari. Älskar de otroligt mycket!

* Det bästa jag vet är att få mysa ner mig under en filt med en kaffe och något gott att äta med en podd i bakgrunden och mina målarböcker. Jag älskar den lilla stunden för mig själv, och få eventuellt slockna några minuter. När jag har den stunden då slappnar jag av, jag kopplar bort allt runtomkring mig för ett tag och bara är.

* Jag har alltid känt att någon vakar över mig, sen min morfar gick bort när jag gick i mellanstadiet så har jag alltid känt att han finns med mig. Jag vet till hundra procent att det var han som lade sin hand på min axel när jag var ensam hemma, jag skulle öppna skafferiet och då kände jag att någon lade sin hand på min axel och jag blev rädd men nu när jag är vuxen så tänker jag att det var han som kom och sa hejdå. När jag fick körkort när jag klarade uppkörningen så var det på min farfars födelsedag som gick bort när jag gick i högstadiet, jag är helt säker på att han var med mig den dagen. När jag bodde i min lägenhet, så tittade jag på ett kort på vår förra hund som var en dalmatiner och då lät det som att någon hoppade upp i soffan och jag är helt säker på att det var hon så jag sa "god natt, Zsa-Zsa" sen somnade jag lugnt den kvällen. Jag tror att alla som jag förlorat som min morfar, farfar, farmors syster varit med mig sen jag var liten till nu när jag är vuxen. Jag har aldrig känt att jag varit ensam, jag har alltid känt att någon varit med mig. Det sägs att varenda människa har en skyddsängel och jag har mina, morfar och farfar även vår förra hund Zsa-Zsa.

* Jag har lärt mig på senaste att aldrig ta någon för givet, inte ens mig själv. När jag har haft mina sjukhusbesök så har jag alltid känt när jag haft som mest andnöd att livet är kort, när som helst så kan det gå riktigt fel. Jag har haft tur att jag alltid har fått hjälp med ambulans, men jag tänker på de som inte alltid har fått den hjälpen som har blivit nekade. För dem finns, det finns människor som ringt akut men det har inte funnits någon ambulans i närheten. Jag tänker på dem som får astmaanfall, som inte får luft vilken panik man får! Jag har haft panik varje gång, jag kan inte andas in men jag kan andas ut, man känner verkligen hur hjärtat jobbar och hur det nästan slår utanför kroppen. Det som skrämmer mig är att, hur fort det kan gå! Oftast så hinner jag stoppa det innan det går fel, men ibland hjälper inte ens det utan man känner verkligen hur syret försvinner. Jag är så tacksam idag att jag fick min tyska läkare som såg mig, som tog bort mina infektioner i lungorna och som gav mig alla kontroller, blodprov och röntgen. Jag undrar hur det hade gått annars, om ingen läkare hade sett det hon såg på mina röntgenbilder. Mina men jag fick av att infektionerna stannade för länge är matallergin, jag är riktigt allergisk mot tillsatser i mat och dryck, e-ämnen som askorbinsyra och konserveringsmedel, färgämnen. Allt jag har kunnat dricka och äta förr kan jag inte längre, jag är riktigt ledsen över det. Jag älskar min tyska läkare, utan henne kanske jag hade varit riktigt sjuk fortfarande och fått infektioner efter infektioner. Jag är glad att jag hamnade på lungavdelningen, där jag fortfarande är patient för där fanns hon, min räddare i nöden. Jag kanske alltid kommer vara patient där men för min del så gör det inget så länge jag har henne som min läkare, tyskar kan vara bra ibland!

En tripp till Eskilstuna

2018-12-11 11:00
Från sandraaugustiinson

Idag blev det en tripp till Eskilstuna, jag hade möte där på arbetsförmedlingen och jag var så nervös ifall jag inte skulle hitta men det var ju hur enkelt som helst för jag gick bara igenom gallerian vid hemköp och så var det till höger. Men när jag skulle gå in så var jag så förvirrad, liksom det var första gången jag var där så jag följde med strömmen typ som också skulle in dit. Mötet gick i alla fall bra, hon var väldigt förstående med att jag hade mitt jobb, jag behövde ingen jobbcoach nu och satte även in mitt cv på tre heltidsjobb inom det interna hos dem så jag hoppas att någon av de arbetsgivarna vill ha mig för drömmen är ju ett heltidsjobb. Sen tog jag en sväng inom centralstation för att fråga om mitt busskort för de har stått ogiltigt varje gång men på deras blipp så funkade det så jag undrar vad som är fel på bussarnas blipp, sen gick jag ner på stan igen för att gå inom espresso house för att äntligen få inviga tomtelatten! Gud vad god den är, den är värd att vänta på verkligen varje år. När jag skulle ta bussen hem så märkte jag att de hade gjort om allt på stan vid hemköp så busshållplatsen var borta så jag tog en promenad till Mälarsjukhuset istället för att fördriva tiden, jag gick dit på ca tjugo minuter så det var inte dåligt. Det känns så bra när jag kan gå på lite, jag orkar med flåset och jag blir bara varm, hihi!

Nu är jag hemma och ska bara mysa resten av dagen, det är inte skönt ute alls och regnigt. Imorgon och torsdag väntar ett jobbpass sen är det helg igen :) Sjukt, nu är det bara en vecka kvar sen är det julbord och sen är jag ledig två veckor! Om inte mitt andra jobb hör av sig, men det tror jag inte och så är det julafton och nyår. Gud vad jag längtar!

Hoppas ni får en härlig dag, jag ska ta en till kaffe strax och bara mysa inne i värmen.

När dippen kommer

2018-12-10 17:32
Från sandraaugustiinson

…så är det så skönt att bara slockna i soffan, jag har en tendens att alltid efter jobbet somna antingen i soffan eller i sängen. Jag tror det är viktigt, att när kroppen säger till att nu börjar du bli på dåligt humör så nu måste du vila, att man faktiskt lägger sig en stund och vilar. Jag har lätt för att slockna på bussen med för det är då man blir vaggad till sömns, det är mörkt och ibland är det tyst. Men nu på senaste fastän Robert har musik på datorn eller när tv:n är på så slocknar jag oavsett vad det är för ljud på, det spelar ingen roll hur länge jag sover men jag vaknar alltid pigg efteråt. Idag slocknade jag ca 30 minuter, det är länge för min del så jag tror att kroppen behövde sova ut. Det roliga är att jag slocknar alltid sen när jag ska sova för kvällen, jag har inte fått problem längre att somna och det är så skönt!

Gud jag minns förra året när jag knappt fick sova någonting, man var uppe hela nätterna och försökte få en blund och sen skulle man upp till jobbet. Jag fattar än idag inte hur jag ens kom upp till jobbet när jag bara hade fått ca 3-4hs sömn, men jag sov typ bort hela dagarna när jag kom hem. Så länge jag är frisk och så länge jag inte är förkyld så får jag mina 8hs sömn, jag måste ha ca 8h om jag ska fungera. Jag har börjat sagt ordet dippen efter Eve, haha! Hon säger jämt så när vi är i sluttampen på jobbet när hon börjar bli trött, då säger hon nu kommer dippen.

Jag kollade ut nu och det snöar! Det regnar väl bort snart som vanligt men det är så mysigt när det väl snöar, jag älskar det men om det bara kunde lägga sig och bli så mycket snö så det knarrar under skorna, jag älskar det ljudet! Man kan ju hoppas att det kommer mycket snö till julafton och nyår, sen får det gärna bli lagom med snö.

Har ni fått snö än?

En riktigt bra dag

2018-12-10 14:20
Från sandraaugustiinson

Åh, idag har det varit en härlig dag! Jag hade förberett mig på en lång dag med tre pass och ett flyttstäd, men det blev bara ett kort pass sen två lite längre pass sen var jag klar för dagen. Vi fick skynda oss lite så jag skulle hinna med bussen från Åkers Styckebruk men vi hann precis i alla fall, det var skönt att komma hem ganska pigg. Haha, jag har utvecklat ett nytt ordspråk när vi jobbar när något krånglar "jobba med mig" Min kollega yrkade det idag när ingenting funkade, så jag började säga så jag med när dammsugarkabeln fastnade under ena dörren till städskrubben. Det märktes också att det var måndag när jag skulle gå på bussen i morse, först hade de ändrat vart bussen skulle gå så jag stod på helt fel hållplats sen när jag väl kom på så var det fel på blippen där man blippar kortet. När jag skulle åka hem så var det fel igen på deras blipp, men det var skönt för jag trodde att det var fel på mitt kort.

Jag var hemma redan efter 11.00, hade jag haft mitt gymkort så hade jag dragit till gymmet. Men jag får vänta till nästa år, men gud vad jag längtar! Jag måste införskaffa mig nya skor till gymmet och en gymväska :) Men jag tänkte kolla på Intersport under mellandagsrean, sen är jag fit for fight! Tights har jag hemma från svenskt kosttillskott, samma med träningstoppar och tröjor så det enda jag behöver är skor och gymväska. Jag har en ryggsäck men den har jag i jobbet så vill ha en annan :) Gärna en rosa/svart, det skulle vara snyggt! Så nu får det bli mellandagsrea så jag kan shoppa lite nödvändigheter! Jag har kollat in lite saker nu så jag hoppas de går ner i rea

Ska ni handla på mellandagsrea?.

Julpyssel igår och julmat

2018-12-09 13:52
Från sandraaugustiinson

Hejsan, åh dagen igår var helt underbart rolig! Vid 14.00 så spenderade jag hela dagen med Roberts familj och julpysslade, jag gjorde dock inget pyssel för jag har inte så bra fantasi, haha så jag satt mest och målade men det var roligt det med. Dock så är denna bild från förra året då jag inte tog några bilder, men det gör inget. Det var så mysigt, alla var glada och skrattade, pratade massor och skojade. En helt perfekt julpysseldag :) Vid 17.00 så var det dags för julmat, det var ett litet julbord med lite vise versa som köttbullar, varmkorv som prinskorv, Janssons frestelse, potatis, julskinka. Det räckte gott och väl för att bli mätt, jag tog två portioner men det hade nog räckt med en, haha! Vi kollade sen på lite tv, lät maten smälta innan det var dags för efterrätt. Vi testade också årets glögg med Blossa, jag trodde inte jag skulle tåla den med all sulfit men det gick bra! Jag blev överlycklig, så nu kan jag ta starkvinsglögg på julbordet sen med jobbet för det gick bra förra året så. Jag kunde också ta en cider igår, Kopparbergs cider så nu vet jag det. Till efterrätt så serverades det två olika cheesecakes, en med saffran och vit choklad - den smakade som äggtoddy så god och den andra var hallon med vit choklad :)

Det hade räckt igår att jag hade tagit av ena cheesecaken, min mage blev sååå dålig av all grädde och gluten. Jag glömde ta tabletter igår före så jag fick skylla mig själv lite grann, när jag kom hem så höll jag på att smälla av. Jag fick gå på toa flera gånger och det bara brann i rumpan (TMI i know) men vad tusan liksom, hur dålig kan man bli? Det lade sig i alla fall tills jag skulle sova tack och lov, idag är det mycket bättre! Så till julbordet den 20e blir det att preppa med tabletter före, hihi och till julafton :) Tänker inte må såhär dåligt nästa gång.

Andra advent idag, så mysigt! Vi blir bara inne idag och myser, en ny jobbvecka väntar imorgon och en lång dag redan nu imorgon med tre pass och ett flyttstäd så jag kommer vara ganska mör imorgon när jag kommer hem. Tisdag väntar möte i Eskilstuna, sen jobb onsdag och torsdag. Men hörrni, bara två helger kvar nu sen är det julafton! Är ni taggade? Jag är så taggad och typ räknar ner dagarna nu. Längtar massor till julafton!

Ha en riktigt härlig advent, nu blir det nog en kopp kaffe till och sen mysa och vila min mage. Kramisar!

Inspo Sport-Bh

2018-12-09 13:03
Från sandraaugustiinson

1. Hero Racer Brand 2. Swoosh Metallic Brand 3. Sana W sport-bh

Jag ska börja gymma nu i januari, och under mellandagsrean så tänkte jag införskaffa mig en ny sport-bh så jag kollade på Intersport och blev väldigt intresserad av dessa tre då jag tyckte de var snygga och ser sköna ut så varför inte tipsa er också ifall ni behöver ny? Jag tycker Intersport har bra sport-bhar och till ett bra pris. Happy Shopping!

Dagens :)

2018-12-07 14:37
Från sandraaugustiinson

Dagens humör:
Pigg och glad! :) Längtar till imorgon.

Dagens borde:
Handla på Willys, ska göra det senare.

Dagens frisyr:
Nytvättat, oborstat än så länge.

Dagens smink:
Naturell, sminkar mig inte så ofta :)

Dagens klädsel:
Än så länge mjukisbyxor med ett linne och tröja.

Dagens planer:
Handla, sen ha fredagsmys med sambon efter en jobbvecka :)

Dagens materiella vill ha:
Hmm.. Glass! :) Haha! Är så sjukt sugen på en glass.

Dagens längtan:
Julpyssel imorgon, julbord med jobbet och sen julafton :)
Och så längtar jag efter vännerna och familjen faktiskt.

Bild från Pinterest

Julens härkomst från alla länder

2018-12-07 13:17
Från sandraaugustiinson

Jag hittade en text som en tjejkompis skrivit på hennes Facebook och jag kände att jag behövde dela den här också:

"Till er som sprider rasistisk skit från Nyheter Idag, Exponerat eller någon "nyhetssajt", Jag kan förstå att det är viktigt för er att, såhär kring jul, värna om våra svenska traditioner. Efter att vi har satt upp den judiska sjuarmade menoran (adventsljusstaken) i fönstret, har firat ett italienskt helgon (Lucia), tagit in våra tyska barrträd (julgranen), satt oss framför ett amerikanskt underhållningsprogram (Kalle Anka), ätit risgrynsgröt från Medelhavet (ris à la Malta), tagit emot gåvor från ett turkiskt helgon (tomten), och gjort allt detta för att en judisk pacifist (Jesus) föddes av en hijab-bärande moder (Maria) i Palestina (Betlehem), så kan ni väl fundera på om inte julen egentligen handlar om att ta väl hand om varandra, oavsett ursprung, födelseort, ålder, kön, sexualitet, historia, hudfärg eller religion".

Så på ett sätt kan man ju säga att julen är internationell, den är inte svensk någonstans. Varje år får man läsa klagomål på Luciatåget, man ska ge tusan i våra svenska traditioner.. Men vilka svenska traditioner? Lucia är inte svensk från början då hon är ett helgon från Italien. Jag tycker istället för att vi ska klaga och gnälla, så kan vi ta alla traditioner som julen fört med sig från alla dessa länder och fira julen med glädje gemensamt! Det tänker jag göra i alla fall :)

Den vintertid nu kommer - MissLi

2018-12-06 18:58
Från sandraaugustiinson

Den här låten är så fin, det är melodin till den blomstertid nu kommer men jag tycker det var helt bra val för låten blir så otroligt fin till den. Jag tycker också MissLi sjunger så fint, hon har en speciell röst tycker jag :) Jag hittade den här faktiskt på Spotify när jag sökte på julmusik så det var väldigt random, har ni hört den här? En låt jag verkligen kan rekommendera.

#musik #youtube #julstämning #jul #MissLi

Spöktimmen om expeditioner - Open Water

2018-12-06 18:31
Från sandraaugustiinson

Tjenixen, hur är läget? :) Här är det super bra, faktiskt och min dag har varit hur bra som helst. jag har rockat julmusik på jobbet och så när jag skulle göra köket så drog jag på spöktimmen. Jag lyssnade på ett avsnitt om expeditioner där Linn och Jenny pratade om filmen Open Water om paret som blev kvarlämnade mitt i havet, har ni sett den? De gick igenom massa teorier, fakta och vad man tror kan ha hänt. Jag tycker det är fruktansvärt hur det ens kan hända? Är man så tafatt som personal så man inte har koll på vilka man har med sig? Och hur kan man ignorera som personal när andra som är där ifrågasätter att det saknas två personer och till och med hittar saker som hör till paret? Det tog 48h innan de åkte ut och letade efter paret, självklart var dem döda och de har ännu inte hittats. Teorierna är ju att de blivit attackerade av en tigerhaj som är ökänd att bita ihjäl människor för tigerhajar äter ju verkligen allt. Om ni inte har lyssnat på det avsnittet så gör det!

Jag var klar vid jobbet vid ca 11.00 och bussen gick 12.00 så jag hade en timme att avverka, så jag packade mina saker och sen började jag trava bort mot min chefs hus som är kontor för att se ifall de var hemma men det var ingen där så jag travade vidare. Jag kunde ju säkert vänta där men nej det kändes fel att gå in så jag gick en sväng istället. Jag har också bokat frisörtid den 28e hos Nathalie på salongno20 här i Strängnäs, jag måste toppa håret för det är så slitet så får se hur mycket som måste kapas Sen har jag bara chillat hemma, somnade i soffan i vanlig ordning, haha!

Imorgon har vi inga planer mer än att vi ska handla lite, så får se vad som händer. På lördag ska jag i alla fall på julpyssel, jag längtar massor! Söndag är vilodag, jobb igen nästa vecka. Två veckor kvar innan det blir lite julledigt, julbord och sen själva julafton! Så, snälla dagarna gå riktigt snabbt nu.

Vad har ni gjort idag?

It´s all about food

2018-12-06 13:30
Från sandraaugustiinson

@blogglistor

1. När jag lunchar ute på stan, väljer jag oftast restaurangen - Espresso House! Älskar deras kyckling hickory bagel, oftast när jag ska ta den så är den slut, haha! Annars gärna någon kinarestaurang, är så svag för kinesisk mat.

2. När jag tar en fika på stan, fikar jag främst på - Espresso House! Alltså, ja jag är så svag för deras fika. Under jultider, tomtelatten och pepparkaksmuffins, vem kan säga nej till det? Så gott!

3. En restaurang jag aldrig kommer käka på igen är - Restaurangen nere vid hamnen bredvid de röda stugorna, kommer inte ihåg vad den heter. Men gud så äcklig mat, pizzan är helt flottig och dålig service. Usch!

4. Till dricka blir det oftast - Pepsi, vatten eller en öl beroende på vad jag är sugen på :) Jag kan ju inte dricka så mycket längre, men under helgerna är det gott med en öl ibland.

5. En överskattad restaurang är - En restaurang med skyhöga priser, jag tycker en restaurang ska ha priser där alla har råd att äta och ingen speciell prisklass på människor. Jag vet en i Strängnäs som har det, så tråkigt.

6. En underskattad restaurang är - En restaurang där personalen inte verkar bry sig, De skäller på sin personal, maten är dålig och personalen är bara stressad. Restaurangen nere vid hamnen är så som jag skrev ovan, jag gillar den inte alls. Inte Riva alltså, utan den andra vid SEB, inte Edsbacka bistro utan den andra, men minns inte vad den heter!

7. En sommardag väljer jag ute eller inne serveringen - Uteserveringen självklart! Om det är bra väder såklart :) Det finns inget mysigare än att sitta ute en varm sommarkväll och bara prata :), njuta av en kall öl och något gott tilltugg.

8. Mysigaste restaurangen/kafét att äta/fika på är - Mysigaste restaurangen är The Immortal Highlander och Riva :) Mysigaste kafét är Espresso House och Prinsen :) Men nu är jag väldigt sugen på att testa nya The Bishop Arms nere på stan, så får se hur det är :)

9. Tråkigaste restaurangen/kafét att äta/fika på är - Tråkigaste restaurangen är nog.. pizzerian! :) Haha! Snabbmat är väl gott men ibland vill man ha lite mer exklusiv mat. Tråkigaste kafét vet jag inte, jag gillar de vi har.

10. En drömrestaurang enligt dig är - Bra och schyssta priser, riktigt god mat som grillat som tillagas exakt så som man vill ha. Personal som brinner för sitt jobb och service, som ser sina gäster och kan erbjuda tjänster om maten blir försenad och som ser sina fel om något skulle bli fel. Personal som är glada och trevliga, som har humor och verkligen vill visa sin restaurang från sin bästa sida. Min drömrestaurang är restaurant London i Stockholm på Drottninggatan, den har allt jag nyss skrev och man blir aldrig besviken när man går därifrån. Kolla in detta liksom Mums!!

Core Female Vitamins & Burn

2018-12-05 22:11
Från sandraaugustiinson

Jag vill skriva om två kosttillskott som jag tar från svensktkosttillskott.se, Core Female Vitamins och Burn. Jag har ätit dessa nästan ett år nu och jag tycker de är så bra! De funkar verkligen på mig så jag kan rekommendera de till er också

Core Female Vitamins, denna lilla burk innehåller alla b och c vitaminer även d vitaminer, mineraler, zink, selen, magnesium, Rosenrot så man håller sig pigg. Den innehåller även vitaminer för hår, hud och naglar. Den här tar jag 1 kapsel av på morgonen när jag äter frukost :) Sen jag började med den här för ett år sen så har min hy blivit mycket bättre, den håller sig fräsch och ser frisk ut. Mina naglar växer som bara den, så jag får klippa de hela tiden hihi! Men det bästa är att mitt hår har blivit så fint, det har blivit jättelångt och även blivit tjockare. Hela mitt liv har jag haft tunt hår, spretigt hår och det har inte funnits så mycket liv i det. Min familj och mina vänner har även lagt märke till att det blivit längre och fylligare Detta är Core Female Vitamins:

Female Vitamins är ett multivitamin speciellt anpassad för aktiva tjejer och kvinnors behov. Kapslarna innehåller bland annat folsyra och järn som är viktigt för blodbildningen.

 • Multivitamin för aktiva tjejer
 • Berikad med sojaisoflavon och vitamin-K
 • Förstärkt med adaptogenen rosenrot och ginseng
 • Innehåller mjölksyrabakterier
 • Högdoserad

Kapslarna är förstärkta med vitamin-K, sojaisoflavoner, rosenrot och aktiv bakteriekultur. Sojaisoflavoner fungerar som antioxidanter som motverkar cellnedbrytning. Rosenrot och pantotensyra bidrar till normal prestationsförmåga och ett komplex av en aktiv bakteriekultur till den naturliga tarmfloran så att även magen mår bra.

För en aktiv livsstil

När vi har en aktiv livsstil har vi en högre förbrukning av vitaminer och mineraler, vilket gör att vårt behov ökar. Female Vitamins är utvecklat för att täcka dessa behov och kan säkerställa ett fullgott näringsintag.

___

Burn, dessa tar jag två gånger om dagen 2 tabletter på morgonen och på eftermiddagen. Jag tar de innan jag äter, dessa hjälper mig att hålla mig mätt under dagen och minskar mitt sötsug, hjälper mig att förbränna det jag äter väldigt smidigt. Burn finns med både koffein och utan koffein, jag har utan då jag dricker kaffe :) Det här innehåller Burn:

 • Hoodia, känt för sin aptitnedsättande effekt, ersätts precis som tidigare med extrakt från den nära besläktade Opuntia dilleni skillnaden är att vi tillsatt ännu mer extrakt!
 • Rhododendrobium® är standardiserat till hög halt forskolin, samt en högre koffeinhalt ger en ännu mer påtaglig effekt så att du kan prestera mer och bränna mer.
 • Hög halt capsaicin från chilifrukt, chilin som har effekt på kroppsvärmen och förbränningen
 • Högre halt grönt té med hela 50% EGCG och hallonketon med antioxidanter som är ett måste i denna typ av kosttillskott
 • Krom bidrar till normala blodsockernivåer, vilket är viktigt för att hålla sockersuget i schack
 • Teobromin (BURN utan koffein) utvinns från kakao som både får dig att må bra under diet samtidigt som teobromin finns med i riktigt intressanta studier gjorda om fettförbränning

Sen funkar ju kosttillskott olika för alla, bara för att detta funkar på mig så kanske det inte funkar för någon annan. Men jag känner att mitt liv har förbättrats enormt mycket sen jag började med dessa Nästa år har jag bestämt mig för att börja på Garrido Wellness nere på stan, inte som nyårslöfte utan mest för att jag vill träna på gym! Jag har testat att träna hemma men det blir inte av på samma sätt, så jag känner att gymmet passar mig mer. Så, till den träningen så kommer dessa kosttillskott passa mig super bra! Någon mer som tar kosttillskott? Hur tycker ni att det funkar?

#träning #kosttillskott #Core #vitaminer #mineraler #Burn

Jobb, frisk promenad

2018-12-05 14:31
Från sandraaugustiinson

Hej hej! Åh, idag har jag varit produktiv må jag säga. Igår kväll så lade jag mig vid ca 22.00 och vaknade i morse tio minuter innan klockan ringde så det var bara att gå upp och det var så skönt för jag hade 1½ timme på mig innan bussen gick. Jag var så pigg, jag var redo och alert. Men när jag satte mig på bussen så blev jag trött, haha det är sövande att sitta på bussen verkligen för som Eve säger, bussen vaggar en till sömns. Jag kom fram till jobbet och gjorde mitt pass, det gick faktiskt bra och jag sjöng med till julmusik under tiden och lullade runt. När jag var klar så var det ca 30 minuter kvar innan bussen skulle gå så jag tog mig en promenad bort mot ångbåtsbryggan, det var så otroligt fint väder så jag passade på att ta lite kort. Där såg jag också tre enorma svanar, de var hur stora som helst och jag gissar på att det var mamma och pappa med barn för barnet var grå :) Jag fick zooma in för de var en bit bort så därför är det lite suddigt.

Jag tog lite andra bilder också men lägger inte ut alla på en gång, då blir det så mycket bilder. Det var skönt ute idag efter jobbet, det var friskt och kallt men varmt i solen. Sen var det bara att skynda sig till bussen, så tog lite genvägar så jag kom ut vid Coop. Jag mötte också två unga tjejer som önskade mig god jul haha det var trevligt! Nu har jag kommit hem, har duschat och satt på mig min onepiece från Ziperall för jag blev så otroligt kall. Ibland är det så otroligt skönt att krypa ner i sin onepiece, jag har också slagit på Svensson Svensson filmen på Youtube, den är så rolig! Resten av dagen blir bara lugn, sista jobbpasset imorgon så jag taggar inför det. Jag har fått min promenad idag

Hoppas ni har haft en riktigt härlig dag!

Kan inte blogga via mobilen

2018-12-04 19:24
Från sandraaugustiinson

Hej! Åh, jag har haft så mycket idéer idag men när jag ska skriva dem på mobilen på appen så kraschar den, varje gång. Är det fler som har det problemet? När jag trycker på nytt inlägg så bara stängs appen av, jättekonstigt.. Jag har avinstallerat den och installerat den på nytt, jag har loggat ut och in igen men det vill inte ändå. Jag kommer in på appen men när jag ska skriva så vill den absolut inte, såhär var det förut med och sen funkade det igen så får se hur detta fortsätter. Därför kan jag inte skriva något förrän jag sitter vid datorn, så jobbigt speciellt när man kommer på idéer och vill skriva direkt.

Hur som helst.. Min dag då, den var riktigt bra faktiskt. Jobbpasset var klart på tre timmar och det tror jag är rekord för min del just på det passet, så jag kunde lugnt lunka till bussen. När jag var hemma igen så tog jag en promenad ner till Ica från tågstationen för att handla lite basvaror, när jag kom hem så åt jag lunch sen däckade jag i sängen, haha bokstavligt talat. Jag skulle bara vila en stund men jag somnade till flera gånger och vaknade, men det var så otroligt skönt att bara få ta en liten nap och låta kroppen ta igen sig. Man tror inte man blir så trött när man städar men det blir man, speciellt på jobb för då är man så noggrann och vill att allt ska bli snyggt. Mina naps när jag kommer hem från jobbet är de skönaste, jag däckar antingen i soffan eller i sängen Det har inte hänt så mycket mer, Anna ringde en sväng och vi pratade om allt och inget som vanligt. Jag har förberett lite middag, vi tittar på Big Bang Theory och kvällen fortsätter som vanligt. Bara två pass kvar den här veckan, imorgon och på torsdag. Dagarna går så otroligt snabbt så man hänger inte med.

Hoppas att ni har haft en riktigt bra dag :) Snart är det helg!