RSS - xml

Kontrollerades senast: 2019-12-12 18:12:45

Elin Gibson.

elingibson blogg på Nouw

Touchdown Florida

2019-12-12 14:30
Från elingibson

Har inte uppdaterat på ett tag nu märkte jag.
Jag och David var i Holland för tre veckor sen, hade en helt underbar helg. Festivalen var fantastisk, vädret var okej, julstämningen i hela staden var helt magisk.


Nu är vi i Florida. Jag & David, mamma, Anna & barnen. Lever livet. Vi kom hit i tisdags efter en lååååång resa som gick väldigt bra.
Igår tog vi det bara lugnt, gick i nån affär och käka på en av mina favoritrestauranger Bonefish. Idag ska vi se om vi hittar lite julpynt så vi kan få igång julkänslan här hemma.


Är så exalterad för hela resan, har så mycket vi ska hitta på och så mycket jag ska få visa David, spännande!!!

Ren lycka

2019-11-18 17:50
Från elingibson

Hello!

Idag startade jag dagen med en tur till Ängelholm med mamma. Hade ett besök hos min ryggläkare som gick helt OK.

Sen slutade älskling jobb och då åkte vi och handla. Idag lagar han middag (vilket inte händer alltför ofta) så jag sitter i soffan och väntar på att det ska bli klart. Luktar riktigt gott! Ikväll ska vi bara se Paradise Hotel & Innan vi dör.

Känner mig så lycklig i kroppen. På fredag åker vi till Holland. Ska gå på julmarknad och sen på lördag ska vi på Qlimax!!! Spännande!
Och om tre veckor åker vi till usa. SOM JAG LÄNGTAR!

It’s been a year

2019-11-17 10:32
Från elingibson

Gud, ett helt år sen jag skrev här..
otroligt mycket har hänt på detta året. Jag har varit katt mamma i ett helt år snart, Lisa & Stina har växt sååå mycket.
Höjdpunkten är nog att jag har skaffat mig en pojkvän som nu är min sambo.. min älskade david ♡
Jag & david var tillsammans i högstadiet och nu i början av året insåg vi att den lilla känslan vi har haft inombords oss sen dess borde vi ta tag i och det är HELT SJUKT hur bra vi har det. Allting är som i en film, allt är för bra för att vara sant...

Om tre veckor åker vi till usa, tillsammans med hela min familj. Vi ska fira jul och nyår ihop där. Att jag ska få visa david mitt älskade älskade Florida!! Åh jag längtar så mycket.


2018-11-25 19:10
Från elingibson

Nu är dom här! I onsdags flyttade mina små kisar in hos mig. Tänk att två små kattungar kan förgylla ens vardag så mycket.
Så just nu är jag mitt i en bebisbubbla om man kan säga så?? Världens mysigaste är dom och gud vad mycket kärlek jag har för dom.

ULTIMATE FLORIDA GUIDE

2018-10-25 16:37
Från elingibson

Var ska man bo?

Enligt mig är Kissimmee en bra stad att bo i. Det är nära till allt, och här är väldigt mycket som ligger inom 15 min körning.
Flygplatsen (Orlando international airport) ligger ca 20 min från Kissimmee. Parkerna är alla inom 30 minuter, och bästa shoppingen är allt inom 40 min.

Nu har ju min familj hus i Kissimmee så givetvis vill jag ju främst rekommendera att hyra genom oss.
Ett av husen ligger i området Cumbrian Lakes. Det är en enplansvilla med 4 sovrum, 3 badrum och pool.
Det andra huset är i området Terra Verde och är ett tvåvånings radhus med 4 sovrum, 3 badrum och pool. Här har man även tillgång till en stor pool med en tiki bar. Gym, minigolf, lekplats, tennisbana, volleyboll, och basketplan finns också tillgängligt.
Ni kan se mer av det på;
www.sunshinevilla.se

Var ska man äta?
Mina topp 6 restauranger;

1. The Melting Pot. Detta är ett fondue ställe. Här rekommenderar jag deras 4 rätter som börjar med en sallad, följer med en ost fondue, därefter huvudrättsfondue (fisk, kyckling eller kött) och slutligen deras fantastiska chokladfondue!
2. Bonefish grill. Här har dom blandat, men mestadels från havet. Jag rekommenderar deras hummer som är helt underbar.
3. Outback steakhouse. Definitivt en 10poängare för köttälskare. Här brukar jag beställa in en baked potato soup till förrätt och därefter någon god köttbit.
4. BJ’s. Blandad mat, men deras efterrätter är WOW. Dricker man öl så kan man ta deras ölsmaknings meny. Jag brukar äta pasta med räkor här, och hela familjen avslutar alltid med varsin pizookie - små varma kakor toppad med glass.
5. Mellow mushroom. Stenugnsbakade pizzor. Här bygger man sin egna pizza.
6. Olive garden. Har varit på min favoritlista länge. Här äter man italienskt. Min favorit är deras angel hair pasta med räkor, tillsammans med ett gott moscato vin!

Snabbmatskedjor:
1. Taco Bell - ett måste!
2. Panda Express - asiatiskt.
3. Steak n shake - fantastiska milkshakes.

Lunchställen:
1. Panera bread - ganska nyttigt ställen med olika sallader/mackor/soppor.
2. Dunkin Donuts - feta donuts. Här brukar jag äta en bagel med ost skinka och ägg. Islatten är väldigt god.
3. Five Guys - hamburgare! Deras pommes är gjorda på riktiga potatis som dom själva odlar, sjukt goda!

Var ska man shoppa?

Otroligt många gör misstagen och bara shoppar på outletsen eller Florida mall. Trots deras fantastiska utbud så är det även lite turistfällor. Är man ute efter något speciellt från något specifikt märke så är det absolut ställena att åka till, men vill man mer se runt på vad som finns, så har ni några affärer nedan som är sjukt billiga!

1. Ross, Burlington, Marshalls & TJmaxx är 4 butiker som alla tar in sina produkter från märkesbutiker som inte säljs där. Här kan du hitta allt från Ralph Lauren, Tommy Hilfiger, till Michael Kors och Calvin Klein. Prisklasserna är ca mellan $5-$50. Här handlar jag många av mina skor och klänningar, och min syster hittar väldigt mycket barnkläder. I dessa affärerna kan ni handla kläder, skor, väskor, heminredning och smink.
2. Premium outlets. Det finns två olika, prime & premium. Premium är den man ska åka till!!! (Orlando Vineland premium outlets heter den) den andra ligger väldigt långt bort, man kör stort sett rödljus hela vägen ner, och dom har exakt samma som på Vineland.
3. The Loop. Här är ett fantastiskt ställe som är ganska nytt. Här har ni stort utbud av butiker, med mycket mindre folk och köer. Här har ni även en Forever 21 butik som jag hänger på mycket.
4. Florida mall. Dyrt ställe, mycket folk, men det är här du hittar de senaste (eller det som inte ens har kommit ut i Sverige än)
5. Walmart. Ganska rolig butik faktiskt. Detta är lite som Ullared fast snäppet bättre. Här kan du handla ALLT.

Praktiska tips inför resan:

1. Hyr en bil. USA är ett stort land och här tar du inte tåg/buss. Taxi är också ganska dyrt i längden. Min familj har alltid hyrt via Alamo, men för er som är under 25 rekommenderar jag Hertz som är billigare med underage priser.
2. Gå i flipflop. Vädret kan man inte lita på, det kan börja pisseregna inom en minut, men det kan lika gärna försvinna inom fem.
3. Dricksa alltid på restaurang. Amerikanarna lever på tips och man ska tipsa runt 18%.
4. Ta med en kofta. Där är AC i alla butiker och restauranger och det kan bli ganska kallt.

Vilka parker ska man besöka?

1. Sea world. Helt underbart fin park med djur från havet. Ett måste absolut. Älskar deras Shamu show!
2. Universal studios - islands of adventures. Massa roliga åkattraktioner av alla filmer som är gjorda inom Hollywood studios.
3. Gatorland. Billigare park, som inte tar en hel dag. Här kan man se alligatorer och massa andra djur.
4. Discovery Cove. Hit MÅSTE man någon gång i sitt liv. Här kan du simma med delfiner, snorkla med rockor och hajar, samt bada i vattenfall. En hel dag med massa sol och bad.

Update

2018-10-22 16:25
Från elingibson

Skriver knappt här längre, men ibland tycker jag att det är mysigt att lägga ut något. Mest för mitt framtida jag tror jag, för att jag om några år ska kunna gå tillbaka hit och läsa, vad jag gjorde, vad jag kände..

För tillfället befinner jag mig i USA. Tanken var att min familj skulle vara här i 3 veckor, och jag skulle vara hemma.. men för någon vecka sen så ansökte jag om ledighet från jobb (trodde aldrig den skulle bli beviljad) men jag fick 8 dagar ledigt! Så då bokade jag en kort resa hit.

Jag flög in i fredags. Vid 03.30 tog jag taxi till Kastrup från M. Första planet var 06.45. Landade i Frankfurt och skyndade mig bort till nästa gate och lyfte till Toronto. När jag lyfte igen från Toronto mot Orlando, så fick vi vända tillbaka till Toronto igen efter 40 min pga problem med en dörr. Här började jag tappa mitt tålamod och mitt hungriga jag kom fram, men sen tillslut var jag äntligen påväg till Orlando igen och landade strax efter 21 tiden.

I lördags åkte vi till Orlando dragrace och såg på när Harley (en familjevän) tog 2a plats. Vi mötte även upp Ms mamma och hennes man. Hade en supertrevlig och supersvettig dag som vi senare avslutade på Mellow Mushroom med Danielle och Maranda.

Igår (söndag) så åkte vi till någon affärer innan vi åkte vidare till Sanford för trunk and treat (bus eller godis fast i bakluckor) hemma hos Bonnie, och senare på kvällen körde vi hemåt igen.

Idag är det måndag. Jag ska snart ut och lägga mig i solen en stund innan vi ska iväg på shopping!

På lördag åker jag hem igen, och innan dess ska jag hinna med lite mer shopping, massor av familjemys och kanske en dag på stranden.


En sak som jag inte nämnt i bloggen!! - jag ska bli mamma :) till två söta små kisar. I slutet av november flyttar tvillingarna Lisa & Stina in till mig och jag längtar sååå mycket efter dom!

Jag är kär

2018-09-05 21:45
Från elingibson

Nu har jag bott i min lägenhet i nästan två månader och gud vad jag har fått till mycket bra och mysigt. Hela hemmet är inrett precis som jag vill och här är så mysigt.
Är så evigt tacksam för min familj och vänner som hjälpt mig med allting.


Äntligen fick jag mitt rosa guldiga hem ♡

Bloggat från min mobil

2018-06-25 08:23
Från elingibson

Tänkte egentligen blogga lite då & då under resan men har haft fullt upp med att ta det lugnt så har inte tänkt på det faktiskt.
Idag är det exakt en vecka tills jag är hemma igen, vilket betyder att jag har mån-lör kvar.
Vi har hunnit med ganska mycket, vi åkte till Clearwater Beach där vi stannade i 3 nätter. Alla blev lagom brända men vi hade en väldigt avslappnad tur dit. Njöt på stranden, åt god mat och bara hängde.

Jag har fått testa på tandläkaren här första gången! Jag har världens tandläkarskräck så drog mig lite för att gå, men de första dagarna var ganska jobbiga för jag hade så ont i munnen (trodde det var visdomstand först) och det visade sig vara en inflammation i tandköttet, så jag fick antibiotika och smärtan var över redan efter 2a dagen.

Vi var på SeaWorld en dag, älskar den parken. Väldigt lugn dag det med, och vi njöt med massor av djur runtom oss.

Vi har shoppat. En hel del. Jag har däremot inte gått crazy denna gången, men har fått handlat en hel del fint, speciellt till min lägenhet.

Vi firade midsommar! En dag för sent men det passade in i planerna bättre hehe, dessutom så regnade det då så det kändes mer äkta. Vi åt god frukost och middag, och drack gott.

Jag, Sebastian och Jonas var på en konsert på Universal Studios! Vi alla blev lagom fulla och det slutade med att Sebastian hade gått sista vägen hem tydligen haha!

Resan hittills har varit helt underbar. De flesta åker hem imorgon så efter det är det bara familjen kvar, pappa kommer även imorgonkväll. Ska bli skönt att få vara bara med familjen också de sista dagarna.


USA

2018-06-05 02:45
Från elingibson

äntligen framme i mitt andra hem ♡
Imorse vaknade jag 07.00 och gjorde mig klar för taxin som hämtade mig lite innan 08. Kramades och pussades hejdå i mängder och sen drog jag till Kastrup.
Väl där så checkade jag in och allt gick väldigt smidigt. Vi lyfte i tid och resan till Toronto tog bara 7h. SKÖNT. Däremot landade vi 12.30 och jag skulle boarda nästa plan 13.50 så när jag fick stå i kö till 3(!!!) immigrations för extrakontroller så blev jag lagom stressad när jag fick springa genom flygplatsen till nästa plan som skulle lyfta 14.30 och jag var klar i immigration 14.15... däremot kom jag fram till lång kö för boarding och vi fick tillochmed gå av och boarda om för det var fel på planet. När vi väl lyfte var det bara 2,5h till Orlando. Själva flygningen har gått bra, men allt runtomkring har tagit sönder mig.
Stressad och en jävligt bråkig visdomstand som jag hoppas håller sig bra tills jag kommer hem igen.
Nu är kl 20.45 (02.45 svensk tid) och jag sitter och väntar på resterande gänget som egentligen skulle landat nu men är försenade så jag får vänta i 1,5h till...
Ser fram emot 4v semester med familjen. Bara ta det lugnt, sola och njuta. Dricka lite öl med såklart.

min motorcykel är klar!

2018-05-15 12:08
Från elingibson

förra året köpte jag ju en skrothög kan man säga... nu efter många månader så är den äntligen färdigrenoverad och titta så fint det blev! där är fortfarande lite små justeringar som jag vill ändra på men inget som jag prioriterar för tillfället. är så nöjd med min motorcykel och ser fram emot många körningar på den i sommar ☀️