RSS - xml

Kontrollerades senast: 2020-01-05 00:40:44

Anderssonlovisa blogg

Anderssonlovisa blogg på Nouw

Nytt år och nya utmaningar!

2020-01-04 22:04
Från Anderssonlovisa

Hej igen bloggen. Var ett tag sedan jag skrev något här, öppnade mina tankar och känslor och lät allt som finns inom mig bara komma ut i ord. Kan lova att jag saknat så mycket att få skriva igen!
Det är så mycket som kommer hända nu, många förändringar i mitt liv som kommer att ske.
Ska ärligt erkänna att jag pressade mig lite väl mycket min förra ”blogg period”. Ville så mycket men kände att jag verken hade materialet eller tiden för de ambitionerna som jag då hade och ville med bloggen. Jag jobbar dock på det. Vill köpa mig en ny mobil, en nyare iPhone med bättre kamera bla. Kan man få vissa bilder att bli bättre tror jag det kommer höja bloggen, på ett helt annat sätt än innan.
Sedan inte tvinga mig själv att publicera 3 inlägg om dagen. Utan mjukstarta lite kan man säga. Kommer ha mycket mer att skriva om detta året känner jag än i mitt liv tidigare. Låter kanske lite deprimerande nu när jag tänker efter men tror det kommer bli en stor skillnad.

2020 har nu börjat, några dagar in i månaden är vi faktiskt. Jag och Kristoffer räknar ner till vår inflytt i huset! Vi ska skriva de sista papperna onsdag den 15e januari. Så nära nu och så mycket att förbereda. Försäkringar, vatten + avlopp, sophämtning och massa annat. Förutom då att vi snart bor i en flyttlåda(som det känns) är vi extremt taggade. Äntligen vårat eget liksom, sjukt kul!

Förutom hus har jag min älskade häst också. Vealine, Vealine, Vealine... vilken häst jag äger!?!? Hon är så sjukt fin. Vi får så extremt mycket komplimanger från gänget i stallet. Man blir så lätt ”hemmablind” när man själv håller på med henne varje dag, rider henne, mockar, borstar ja ni fattar. Men när så många säger så mycket positivt stannade jag upp och faktiskt tänkte igenom allt. Ja hon är superfin! Vi hann tom att anmäla oss till en digital tävling innan 2019 hann nå sitt slut. Vi red en LB:1 som vi kommer få ett protokoll på den 10/1. Extremt spännande att se vad en domare tycker om oss. Visst allt kan inte bedömas på en film men att möjligheten ges tycker jag är väldigt bra.
Över lag är Vealine väldigt fin just nu. Vi tränar relativt hårt nu, hon rids/linas 5-6 dagar i veckan ungefär. Men jag har en plan. Om man räknar på en veckoperiod tänker jag lite såhär..
En dag i veckan ska hon linas.
En dag i veckan ska hon ridas ut/promeneras.
Ett ridpass i veckan ska vara med bommar.
Sedan blir det tre rena dressyrpass.
En dag vila.

Dagar som hon linas ser jag som ”aktiva vilodagar”. Vet jag skrivit om det innan men tycker det är ett bra tänk.
Sedan behöver hon minst en vilodag och det ska hon få ha, sedan kommer det alltid komma undantag när man blir sjuk eller åker bort en lite längre period. Men mitt mål för att komma igång på riktigt är att grundplanen ska se ut såhär.
Tänker att i ett annat inlägg kommer jag skriva mer om våra mål för året.

Min jul och nyår var väldigt lugna, julen var jag och Kristoffer själva och på nyår hade vi Josefine och William på besök som var mycket trevligt.
Annars har det inte hänt så mycket nytt just nu.
Vill mest med detta inlägg berätta att jag är tillbaka med massa nytt att skriva på bloggen!
Hoppas ni kommer tycka denna nya resa i mitt liv bli lika spännande som jag själv kommer tycka.
Låt 2020 bli det bästa året!

Kladdkakans dag

2019-11-07 23:13
Från Anderssonlovisa

Hej på er! Har ni haft en bra dag? Jag har typ haft en fantastik dag!
Jobbet flöt på idag och mycket hann vi med. Känns bra.

Efter jobbet åkte jag till stallet, mockade och fixade. Vealines bädd såg faktiskt mycket bättre ut än vad jag trodde. Hon började ju äta upp halmen igår men kanske insåg att det inte va lika gott? Fast det syntes idag att hon ändå ätit lite, hehe...
Vi får testa och se om det håller sig. Smidig lösning isåfall. Plus att det ser så mysigt ut med halmen i boxen!
Efter massa stallfix gjorde jag iordning Vealine. Det var kallt idag, precis som igår. Så tog på mig en väst också. Tror kylan gör Vealine taggad för shit vilken energi hon hade både igår och idag. Passen blev lite längre än tänkt men shit vilka bra pass! Helt sjukt vilken känsla hon bjuder på. När hon väl är uppvärmd alltså de minimala rörelse du som ryttare behöver göra är sjukt. Räcker att vrida kroppen för att få en reaktion. Så sjukt coolt. För när hon är där i de läget, då är inget omöjligt. Hon klarar allt och man bara sitter där och försöker se söt ut. Skämt och sido, hon är så extremt känslig och det är roligt när man kommer till ordentlig ridning då! Wow.

Som min rubrik lyder, kladdkakans dag! Min favoritdag typ! Jag verkligen älskar kladdkaka.
Började med en på jobbet, ni vet sån man köper i frysdisken på affären med mjölkchoklad täcke ovanpå. Till det blev det lite vaniljglass. Smaskens!
När jag kom hem från stallet lagade jag mat och idag blev det stekt korv med pommes och lite hackade grönsaker. Sedan bakade jag en kladdkaka med marabou schweizernöt choklad hackad ovanpå. Sedan lite vispad grädde till. Supergott!
Har resten av kvällen plockat iordning överallt, diskat, skurat kattlådan, slängt sopor och plockat fram Vealines pass. Så nu tänkte jag hoppa in i duschen och sedan gå till sängs. En timme senare än vad jag tänkt men ibland blir det så, igår somnade jag strax efter åtta så ska väl inte klaga!
Natti!

Grattis Mamma

2019-11-06 10:00
Från Anderssonlovisa

Idag är det ingen vanlig dag för idag är det världens bästa mammas födelsedag hurra, hurra, hurra, hurra!

Idag är det din dag mamma och jag vill egentligen bara säga hur grym du är!
Du kämpar i vårt och torrt även om motgångar bara forsar över dig som en flod. Du är stark, smart, omtänksam, snygg och extremt snäll. Kan man ha en bättre mamma? Bäst av allt är du alltid är rättvis, stöttar mig och Johanna när vi inte är hundra och ge oss de bästa tipsen och råden när vi själva inte vet svaren. Du finns alltid vid vår sida när det är jobbigt, även om du också kanske tycker det är lite jobbigt så offrar du dig för oss ändå❤️

Du bevisar verkligen att man aldrig ska ge upp på sig själv, det finns bara en väg när man redan är på botten och det är toppen. Du är en fighter och det har du lärt oss att också vara❤️.

Utan dig som mamma i våra liv vet jag inte vart vi hade hamnat? För du är så mycket mer än bara mamma, du är en vän- en bästa vän, en tankeläsare och du är vår idol.
Mamma vi ser upp till dig varje dag, vi älskar dig mer än du tror och ett liv utan dig skulle jag inte klara av❤️

Ha en fantastik födelsedag

Tisdag- rörig? Svar JA!

2019-11-05 22:36
Från Anderssonlovisa

Halloj, en regnig tisdag i november!

Alltså hovslagare, typ älskar hovslagare! Har haft 3st eller jag är på min tredje. Låter jätteskumt, som att jag samlar på dom, ni fattar vad jag menar.
Dit jag vill komma är att hovslagaren är alltid så extremt trevlig och har sånna sunda tankar och idéer kring hästvärlden och mycket annat som är så roliga att diskutera!
Hade en bokad tid igår med min hovslagare Emil. 16.30 var det och tog kanske en timme? (Har bara framskor på V). Han åkte från stallet efter 19.00?! Visserligen skulle han sko en annan häst också fast ägaren inte va med. Men undertiden snackade vi om verkligen allt möjligt. I nästan 3h? Egentligen hade jag kunnat va färdig mycket snabbare i stallet men jag tycker det är så viktigt att få en bra relation med sin hovslagare.
Det absolut roligaste va att vi avslutade vårt samtal med ”vi ses igen nästa år!”. Eftersom V har tid först då. Så himla roligt.

Om dagen har jag inte så mycket att säga mer än det vart väldigt mycket på jobbet idag. Fick en extrem utskällning av en person. Var verkligen helt obefogat då vi tidigare haft denna diskussionen. Men att springa in på kontoret och starta med att skrika? Inte ens säga hej utan direkt börja hacka. Då vill man helst inte hjälpa personen. I mitt fall måste jag de men man blir bara så beskriven. Speciellt med när det finns så extremt många lösningar på problemet men personen i fråga är så snål så lösningarna existerar inte ens. Därför väljer jag att inte prata mer om det utan istället försöka glömma. Får så mycket skit på mitt jobb annars, detta var dock lite väl så det kändes får jag väl säg...

Blev en snabbmockning i stallet. Redan förberett allt så det gick fort. Är dock lite bekymrad över Vealines box. Den känns så ofräsch. Även om jag fyller på spån 2 gånger i veckan. Eftersom dom fodras alla tillfällen i boxen blir det automatiskt mycket grisigare.
Men vi har en bra och fin bädd. Det är liksom ”bara” fluffet ovanpå som ska vara bra också.
Min tanke är att lägga ett litet spåntäcke på bädden för att se till att den inte blir sådär blöt och blaskig. Sedan funderar jag på om man ska testa lägga lite halm uppepå istället. Ge det ett försök i typ 1vecka och se om det blir någon skillnad? Kan va värt ett försök!

Efter stallet åkte jag hem, bytte om lite snabbt sedan promenerade jag väldigt fort bort till gympasalen och var med på ett zumbapass. Så roligt när man börjar lära sig danserna och kan gå all in! Svettigt men roligt var det!

Resten av kvällen nu har jag bara chillat i soffan med mina missar. Vilar upp mig och taggar till inför helgen! Ska bli så kul att träffa familjen igen och framförallt får visa vårt drömhus


Ett lite rörigt inlägg med massa olika tankar och kanske en lite helt off bild. Men så får det vara ibland, är trots allt tisdag!
Natti natti bästa ni!

Gårdagen & veckoplanering

2019-11-04 11:21
Från Anderssonlovisa

Hej på er! Måndag och en ny vecka har precis startat. Är sjukt trött idag. Så kan det vara ibland.
Gårdagen var så bra. Tråkigt såklart att säga hejdå till bästi som skulle åka hem till Småland igen. Men vi har haft en sån sjukt trevlig helg. Verkligen! Längtar så tills hon kommer på besök nästa gång.
Vi hann med både pannkaksfrukost med nutella och jordgubbar, baka chokladbollar, åka till stallet och rida samt lite annat smått och gått. Mycket trevligt, så kul också att ha med någon till stallet. Förr var det ju alltid vi två i stallet typ varje dag. Saknar det och därför blev det lite extra kul att vi fick den tiden ihop igen.

Efter Josse åkt hem igår tvättade jag en massa, sängkläder, jobbkläder, underkläder, stallkläder osv. Hade massa tvätt att ta tag i. Allt hann jag med så det var skönt. Passade även på att duscha. Finns ingen bättre känsla än när man är nyduschad och lägger sig i en ny bäddad säng. Älskar det!
Lagade även lite mat på kvällen, fick bli tacopaj. Också extremt gott.
Sedan chill i soffan med Bagge och Stella innan det var dags för sängen.

Vad händer i veckan då? Självklart har jag en liten plan och kan säga att det händer mycket denna veckan!

Måndag: 16.30 kommer Emil , V ska få lite nya skor på fötterna. Innan det ska hon longeras lite.

Tisdag: V får en vilodag och jag ska äntligen få dansa zumba igen!

Onsdag: världens bästa mamma fyller år! Jag ska även köra till däckcentrum och få på två nya bakdäck på bilen samt kolla om jag har någon pyspunk på framdäcken. Sedan ska V ridas ett enkelt pass.

Torsdag: V ska ridas. Ända dagen jag inte har något speciellt planerat mer än att åka till stallet.

Fredag: först kommer distriktsveterinären kl 10.30 och ska vaccinera samt kolla tänder på V. Så den dagen får hon vila. Sedan på kvällen kommer min kära familj ner på besök.

Lördag: V får vila. Vi ska kolla på huset! Såklart ska familjen få följa med på det. Sedan ska vi fira mamma som fyllt år är planen. Kanske gå någon mysig promenad och bara umgås!

Söndag: V får nog vila söndag med eller longeras lite lätt. Hon har ju trots allt fått gå igenom lite på fredagen. Även fars dag. Såklart ska det firas också. Sedan blir det nog lite härligt mys innan familjen åker hem igen.


Kort och gott blir det nog såhär denna veckan ser ut.
Ha en fin måndag!

L Ö R D A G

2019-11-03 00:19
Från Anderssonlovisa

Godkväll!
Vilken dag det vart! Helt underbar dag, som grädde på moset har jag fått göra allt det här ihop med Josefine! Så extremt roligt, mysigt och precis vad jag behövde.

Vi startade dagen med en otrolig sovmorgon, jag slängde ut Kristoffer från sovrummet så han fick sova i bäddsoffan medan jag och Josse sov i sängen. Precis som förr- super mysigt!
Därefter i lugn ro gjorde vi oss iordning och gick ut på stan.
Gick till Esters café där vi åt surdegstoast och rockyroad cheesecake med en kopp varv chokad. Efter en låååång pratstund om allt möjligt gick vi en liten vända på stan där vi såklart hittade lite smått och gott. Bla köpte jag farsdagspresent, en stickad tröja och en stickad klänning samt en liten puderborste.

Efter mängder av vänder in i provrummen gick vi tillslut hem. Bytte om till ridkläder och så åkte vi vidare till stallet. Mockade, bar in höpåsar, bytte vatten, bar fram kraftfoder och sist all utrustning bar vi bort till uppställningsplatsen. Hämtade Vealine och så borstade vi henne och sadlade. Idag red vi i stora ridhuset, skritt trav och galopp. Vealine var jättefin. Verkligen hur fin som helst och känslan var helt grym.
Sedan fick Josse trava och skritta av. Kul och viktigt att hon får prova rida på V också för hennes utveckling. Såg väldigt fint ut.

Efter stallet åkte vi hem och bytte om samt beställde hamburgare och pommes från Christos. Sedan har det vart massa filmer och mys med godis och chips i soffan.
Precis som en lördag med sin bästis ska va.

Vi ses här igen imon!

Okej att sörja

2019-11-01 18:12
Från Anderssonlovisa

Vilken dag det vart, hunnit med massa grejer i stallet och vart på lite andra ärenden.
Mockade 3st fulla skottkärror med bajs från hagen, sedan en halv till från boxen. Packade alla höpåsar, blandade alla hinkar med kraftfoder, plockade iordning med mina täcken som jag har framme nu, red ett skritt/trav pass på Vealine på utebanan i 45min- hon var superfin! Och sist men inte minst putsade jag all utrustning. Tror jag va i stallet i ca 5h idag. Skönt att beta av lite på listan.

Efter stallet åkte jag till kyrkogården. Skulle tända två ljus på två gravar. När jag sitter i bilen och kör så känner jag mig ledsen och lite sörjande. Kämpar med att hålla tårarna inne och tänker att jag spar det tills jag är framme.
Parkerar, kliver ur bilen, går till första graven och tänder ett ljus, går till andra graven och tänder ett ljus sedan går jag tillbaka till första graven igen- Sveas grav. Sätter mig på kanten och tittar på graven, vill gråta, skrika och bara släppa allt lös. Men det händer inget, hela jag känner mig helt tom på känslor. Tittar runt på alla ljusen som är tända, tittar på folket som går förbi och tittar återigen på Sveas grav.
Kyrkan eller kyrkogården är en sån plats där det är okej att både fira och sörja på alla olika sorters vis. Du går dit för att blotta dina känslor och på något sätt lägga all din börda på någon eller något annat.

När jag kom till gravplatserna idag ville jag gråta så mycket jag kunde. Jag ville gråta för alla nära som gått bort, Kristoffers pappa, Elouise som snart är 1år sedan jag fick klappa henne en sista gång, jag ville också gråta över min extremt trötta kropp.
Men att se in i alla dessa små ljuslyktor och se varje ljus lyser starkare och starkare, precis som att ljusentar all vår sorg, känslor och tömmer oss på det onda. Varje besökare som är ledsen eller saknar någon, den smärtan sugs upp av ljuset och ljuset lyser starkare.
Precis så kändes det för mig idag. Även om jag ville sörja tyckte någon eller något att det inte fanns någon mening med och tog bort den smärtan.
Istället valde jag att be en bön, ni alla har säkert när ni vart små bett gud som haver. Den valde jag och kände istället en tacksamhet över mitt liv, att jag ska leva det till fullo precis som jag vill leva det.

Jag kanske inte tror på gud eller är speciellt kristen av mig. Men kyrkan är en plats där det är okej att vara ledsen. Det är okej att sörja. För det är då kyrkan tar hand om dig genom att ta all den smärtan istället.


Kanske lite rörigt, kanske lite djupt inlägg såhär en fredagkväll. Men var tvungen att berätta om känslor som uppstod.
Jag rekommenderar verkligen att se den animerade filmen Coco. Det ger en verkligen en tankeställare om att inte sluta glömma sina förfäder❤️.

Trevlig fredagkväll folk!

Tiden springer iväg

2019-11-01 08:45
Från Anderssonlovisa

Och så även livet.. Godmorgon på er!
Var längesedan jag uppdaterade här. Men det har vart extremt mycket den senaste tiden och stressen att skriva här också blev ingen bra kombination.
Nu har dock en hel del rättat till sig!

Sist jag skrev här var vi påväg till Småland för att träffa familj och vänner samt hitta på lite bus! Var jättetrevligt!
Fick träffa massa släktingar som man saknat, fika med mormor, träffa kompisar som vi sedan åkte till Sigges en sista gång där Johanna äntligen fick följa med(lagligt). Fick träffa Johannas nya häst Blue som är supersöt och snäll samt följa med Josefine till hennes söta Zita och pressa dom lite på banan.
Såklart åkte vi och träffade Kristoffers föräldrar också. Fikade med hans mamma och PG. Sedan åkte vi till kyrkogården där Koffe själv sa hej till sin pappa❤️
Helgen spenderas också till att laga min bil som Koffe och min pappa gjorde. Extremt tacksam!

Vad har hänt mer, känner att jag vill uppdatera på alla roliga saker så ni liksom är med i spelet.

Vealine har fått en behandling av Helene. Kommer inte ihåg vad den heter men hon hade en låsning bak i ryggen. Inget oväntat eftersom hon jag shiveringen också. Annars en väldigt sund och frisk häst sa Helene! Så kul att höra!
Denna behandlingen är ganska så omfattande faktiskt. Man lämnar in en bit man som sedan analyseras i en maskin som berättar vad som finns som kanske är fel, hjälper även till att få bort om de har mask i sig. Dock med tanke på den extrema låsningen som V hade har gjort att hon gått på ett speciellt sätt. Så lugna, korta och enkla pass väntas göra nu i ca 3 månader för att muskler ska få byggas upp rätt igen.
Lite drygt men verkligen värt det!
Har även bokat in så fredag nästa vecka kommer distriktsveterinären och ska ge V sin vaccination samt kolla tänder, vet att de kommer behöva raspa lite men tror det inte är något större. Sedan är hennes ”måsten” detta året klart.
I måndags firade vi också 1år jag och V! Tänk vad tiden går fort!

Vi hade ju ett hus på gång sist jag skrev här, NU ÄR VI ÄGARE PÅ DET?!?!?! så himla roligt, vi har 2 möten på banken kvar, ett privat och sedan ett med mäklaren och säljaren. Det mötet blir i januari när vi flyttar in! Så spännande!!
Som vi har väntat på det här drömhuset och nu finns det här!
Extremt glada är vi!

En vända till Göteborg blev det också för lite Jysk fest. Tema gala hade dem. Var så trevligt och vi eller jag lärde känna lite trevliga människor! Påvägen hem stannade vi till hos Kristoffers syster på lite snabb lunch, fika och lite trädgårdsarbete. Mycket trevligt.

Fick en superrolig överraskning av min chef igår, löneförhöjning! Motivationen var att jag engagerar mig så mycket i vår förening och gör min jobb så bra, ser lösningar istället för problem.
När man jobbat så extremt hårt och verkligen hela tiden lägger sin fulla energi och engagemang lönar det sig med hårt slit. Är så tacksam!

Sist men inte minst, denna helgen kommer världens bästa Josefine på besök! Ska bli så kul att ha en egen helg ihop och kunna lägga vår tid till 100% på varandra. Mys hemma, in på stan, ut i stallet och bara umgås som förr. Ska bli så kul!Vilket innebär att jag nu behöver ta tag i min dag. Ska åka till däckcentrum och visa mina däck som dom ska hjälpa mig med nästa vecka, ska också smita upp till kyrkogården och tända två gravljus. Därefter åka till stallet. Vealine ska ridas, jag ska börja mocka lite i hagen nu när det äntligen är torrt så det går köra upp för backen.. sedan hem och runt 17-18 ikväll kommer Josefine! Galet kul!

Blev ett långt inlägg och många bilder, så blir det ibland.

Fix före avfärd

2019-10-11 09:11
Från Anderssonlovisa

Godmorgon!
Har inte sovit bra inatt. Känns som att jag sover oroligt eller nått? Vet inte riktigt. Hoppas på att kanske åka iväg i helgen ger resultat i mer sömn. Att jag kan sova.
Ligger i soffan och kollar på nyheter och vädret nu. Tänkte brygga lite kaffe och chilla tills dagen ska tars tag i.

Idag eller snarare ikväll åker jag och Kristoffer hem till Småland över helgen. Han stänger butiken så är inte hemma förrän strax innan 20.00 ikväll. Tills dess ska jag hunnit packa bilen så det bara är att tuta och köra! Vi åker i min bil upp då den ska lagas. Pappa har införskaffat delar som vi ska byta på lördagen.
Tråkigt nog missar jag tyvärr idol, får kolla på tv4play dagen efter istället.

Lördagen ska vi som sagt fixa bilen, sedan kl 15.00 kommer lite släkt hem på kaffe för att träffa mig och K. Blir så svårt att hitta helger att köra upp när vi jobbar så mycket. Därav blir det alltid så intensivt när man åker hem till Småland. Ska ändå bli kul att träffa släkten!
Ska även följa med Johanna till stallet tänkte jag samt titta när min kompis Josefine rider sin häst. Se deras utveckling sen sist.
På kvällen är det förfest för oss tre framförallt (jag, Johanna och Josefine). Sedan bär det av på sista Sigges! Två blyga läppar spelar bla. Ska bli så kul! Brukar komma en hel del från Segerstad dit så jag hoppas stöta på lite gamla klasskompisar. Hade vart kul.

Söndag sedan är inget spikat egentligen. Vi ska åka hem runt lunch är planen, vill hinna med stallet utan stress samt komma hem till katterna och förbereda inför den kommande veckan.
Någon gång under helgen vill jag hinna med att träffa min mormor och vi ska hinna med att träffa Kristoffers mamma Maggan.
Blir en intensiv men härlig helg!

~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•

Planerna för idag då?
Jo jag har såklart en hel del som ska hinnas med innan vi åker ikväll. Min to do för dagen kan ni läsa här!

Åka till stallet och förbereda för veckan, samt gå en promenad med Vealine.

Tvätta

Dammsuga

Ringa tandläkaren

Åka till husvagnen och hämta lite grejer som mamma behövde.

Dammsuga bilen och hämta ett paket på Preem!

Fixa kattlådan och mat så det räcker till katterna.

Duscha

Packa

Packa in bilen

Gå till apoteket och köpa inprensa.

Så ser planen ut för dagen. Har en del att göra men först, en kopp kaffe.

Vad gör jag för fel?

2019-10-10 22:54
Från Anderssonlovisa

Den frågan ställde jag min tränare som idag var Helene.
Svaret jag fick var att jag inte gör något fel.

Ni vet känslan när man verkligen gör precis som tränaren säger men det händer inget? I detta fallet var det i både traven och skritten. Båda varv. Jag hade kontakt på båda tyglar hela tiden. Vealine går jättefint man kan säga att på en skala från 1-10 går hon som en 8 och bara det där lilla extra behövs för att allt ska vara helt fläckfritt utseendemässigt, kontakt, takt och känsla. Cirkeln är nästan fullbordad om ni fattar.
Det Vealine gör då är att hon slänger upp huvudet och släpper både kontakt och takt. Då försöker jag fånga upp det igen och gör precis likadant igen. Repeterar säker 100 gånger eller nått. Men hon vill inte släppa efter, det är något som sätter stopp.

Då frågar jag Helene vad gör jag fel? Inget. Jag sitter så stilla jag kan, vår kontakt (mellan bett och hand) är så fin att det går inte få det bättre (vad Helene sa!) och jag gör inget fel.

Vi konstaterade tillslut att hon hade en spänning i vänster höft. Något Helene tryckte till direkt. Det märktes på Vealine att det var skönt! Sedan konstaterade vi att hon kan behöva få sina tänder något raspade då det var liiiiiiite taggigt. Inte farligt men lite.

Så skönt när man kan finna svar på problemen. Vealine ska få en lite promenad imorgon sedan vila på lördag. Söndag ska jag lite försiktigt rida igen.
På tisdag förmodligen ska Vealine få en behandling av Helene. Hon ska använda en maskin som genom att läsa av manen då behandla hela henne. Förklarar mer när det blir dags.
Jag ska även boka en tid med distriktarna om kolla tänder samt vaccinera då det ska göras innan årsskiftet.

Eftersom inget är akut akut tänkte jag boka en tid lite längre fram som fredagen jag nästa gång är jourledig. Mycket lättare att ha en hel dag off för det.

Men känslan när tränaren säger att inget är fel blir jag så lättad. Alla tankar om att jag inte har någon känsla eller inte kan rida försvinner lite. Det är stackars Vealine som haft en låsning och även om det vart extremt jobbigt kämpar på ändå. Hade en känsla av att något var fel men kunde inte sätta fingret på det.
Är iallafall extremt tacksam över träningen idag och det lilla Helene hjälpte mig med att då lossa spänningen. Verkligen tacksam❤️.


Efter stallet åkte jag hem, pratade med mamma som lyckads övertala mig att ringa till tandläkaren och boka en tid så fort dom har det ledigt. Har extremt ont i vänster käke kan man väl säg. Gör ont att äta, tugga, le, öppna munnen och en konstant verk. Kanske en visdomstand eller en inflammation? Ja det får tandläkaren helt enkelt ta reda på! Käka alvedon sålänge. Måste kunna sova och äta iallafall utan att ha allt för ont i munnen. Hoppas får hjälp snart.
Jag och Kristoffer lagade lite mat och sedan har jag myst med Stella i soffan.
Ska faktiskt gå till sängs innan jag somnar i soffan. Vart en lång dag. Är väldigt trött nu. Ska bli skönt att inte ha något alarm igång imon! Längtat så efter en sovmorgon.

Vi ses här imon, mycket på listan. Kika här imon ifall ni är nyfikna på vad det kan va!

Natti