RSS - xml

Kontrollerades senast: 2019-04-15 17:04:17

MalinHedblom

MalinHedblom blogg på Nouw

Blogged from my phone

2019-04-15 10:24
Från MalinHedblom

Tänk att min lilla tjej nu är 1 helt år! Ångesten över att jag skola in henne på förskolan vad ska jag göra nu tro? Jag har vart hemma föräldraledig i 2 och ett halvt år! Vad ska jag göra nu? Jag hade precis sagt upp mig från en fast tjänst när jag ovetandes var gravid och sen när jag fick veta att jag var gravid med Alva vem vela anställa mig som var gravid? Jag hade jobb de månaderna men jag fick bara timma ställning för de var ingen som vela fasta ställa en som ska gå hem efter någon månad. Ångesten är enorm vem är jag utan mina barn? Vem är Malin? Vem är jobb Malin?

Jag har inte direkt suttit på latsidan detta året utan har så klart sökt jobb som jag både velat ha och som jag är behörig till men om det var svårt att hitta jobb direkt efter skolan skulle jag säga att det är betydligt svårare nu som småbarnsmamma ..

Jag har ständigt koll på olika jobbsajter och jag har även börjat tänka om om man skulle börja plugga och skola om sig. Så jag har sökt in till en kurs som är ett år med kursstart i maj så jag väntar på svar om det med.

Just nu så sitter jag i solen en bit bort från förskolan för jag skolar in lilla Aliza det går jätte bra men det är jag som är orolig, i dag är första dagen jag går därifrån. Men snart så ska jag gå och hämta hem mina små frön så ska vi ta och cykla hem.

Vardags pusslet

2019-03-25 22:00
Från MalinHedblom

En stor eloge till alla föräldrar som driver en blogg med småbarn! Sen lillen kom så har jag inte haft mycket tid över till att skriva uppdatera och ens vart in på min sida. Nu står jag inför nästa steg i livet om man kan säga så.

För på fredag så blir min lilla plutt 1 helt år!

Det betyder också att det är dax för inskolning på förskolan snart och det i sig betyder att jag snabbt nu måste hitta en sysselsättning.

Jag hade precis sagt upp mig från en fast tjänst när jag precis efter det fick veta att jag var gravid med Alva och när man är gravid så är man inte så eftertraktad på arbetsmarknaden men jag fick jobb men det var bara timanställningar och det innebar också att jag inte har något jobb att komma tillbaka till nu så jag har engnat mycket tid till att söka alla möjliga jobb men jag går samtidigt i tankar på att kanske börja plugga.

Hatar denna väntan! Allt tar sådan tid! Jag har varken tid eller tålamod så det går inte jätte bra.

Nu när jag börjar få lite tid så hoppas jag att jag kommer kunna sitta och skriva mera än vad jag har gjort de närmaste halvåret det är ju pinsamt vad det har ekat här!

Men sen är det så att när man har barn så ser nästan alla dagar likadana ut i alla fall i vårt liv men vi försöker pussla i hops pusslet till det bästa för oss.

Me and my girls every day all day = love

Uppdatering av livet

2018-12-15 23:42
Från MalinHedblom

Vad är det som händer egentligen? Varför har jag inte skrivit något sen i augusti? Och varför skriver jag nu igen?

Enkla svar, som småbarnsmamma är man inte på topp jämt. Jag har väl inte riktigt mått så bra och jag har inte haft den tiden och orken som krävs för att uppdatera här men de leder oxå in på nästa fråga varför skriver jag nu igen?

Jag älskar verkligen att sitta här vid datorn och skriva så jag tänkte att jag får göra en kraft ansträngning nu och ta mig i kragen igen som så många gånger förut.


Vad har då hänt sedan i somras?

Både Alva och Aliza har blivit sjukt stora!!! Alva är nu min "lilla" 2åring som älskar pippi och alla sina dockor som hon tar hand om och bäddar ner. Mest sedda på netflix är Greta gris som går avsnitt efter avsnitt. Alva gillar till och med att gå till förskolan nu och det känns bra att lämna ett barn som är glad och inte gråter sönder när man går därifrån. En riktig liten donna är hon som vet precis vad det är hon vill.

Aliza min lilla plutt... Hon går inte upp i vikt som hon ska utan har gått ner och kurvan går bara neråt och vi har vart till läkare och kollat hjärtat och det var det inge fel på tack och lov dock så vet dom fortfarande inte varför hon förlorar vikt och vi har fått kontakt med dietist som lagt till ett pulver som ska ner i ersättning yoghurt m.m men än har hon inte gått upp men nästa vecka är det dax för en till extra viktkontroll och jag hoppas verkligen hon gått upp nu! Sist så vägde hon 5600g (ca) och då är hon snart 9 månader. Men annars är hon en pigg liten rackare som har börjat hasa sig framåt i raketfart, ena sekundern i vardagsrummet andra sekunden är hon i alvas rum som ligger längst bort. Hon börjar förstå så mycket och när Alva tar något av henne så kollar hon direkt på någon av mig och Mathias och väntar på att vi ska säga till Alva sen börjar Aliza gråta för hon inte får ha något.

Tiden går så hemskt fort och snart är det tyvärr slut med att vara hemma med barnen efter 2 års tid från jobb. Tyvärr så har jag inget jobb att komma tillbaka till så efter nyår så ska jag ta en rejäl kraftansträngning till att leta efter bra jobb alternativt om jag börjar plugga.

Mathias har bytt jobb och fått sitt drömjobb som han länge har längtat efter så det är vi glad över. Jag tyckte dock mer om hans förra schema men det är klart att det är viktigt att han oxå trivs med det han jobbar med oxå!

Vi letar samtidigt efter vårat drömhus just nu och det kommer ju aldrig ut! blir så less men jag vet ju att det är någon mening med det oxå.


Cykeltur med Alva och spring i benen

2018-08-30 09:33
Från MalinHedblom

I går så var jag och köpte en cykelpump äntligen! Ångrar mig nu efteråt att jag inte köpt det tidigare i sommar så jag och Alva kunnat cykla mera.

Men i går så var det första turen för Alva i cykelstolen och som hon gillade det hon vägrade hoppa av först sen så fick hon prova den lilla plast 3 hjuling och sin sparkcykel nöjd men sur som tusan när de inte gick som hon vela. Precis som mamma sin att bli sur när de inte går som man tänkt sig, haha.

Sen skulle jag ställa in cykeln i förrådet så vart hon så ledsen så då fick vi åka en lite längre tur så att hon blev nöjd men inte då, då var det dax att springa, springa, springa! Gömma sig är oxå kul tycker hon inte lika kul tycker jag att det är. Barn dom är för goa !

Systrarna Åberg

2018-08-22 09:27
Från MalinHedblom

Mina finisar

Nervös och spänd vad har jag gjort?

2018-08-19 21:46
Från MalinHedblom

ANTAGEN.

Asså vad har jag gjort..

Efter att ha vart mammaledig i snart 2 år så har jag nu gjort ett val som gör att jag är ett steg närmare mina mål här i livet.

Jag har sen jag slutade gymnasiet för 8 år sedan varit bestämd om vad jag vill jobba med och för att nå målet så behövde jag plugga 3 ämnen för att äns ha en chans att få komma in på det programmet på högskolan och högskoleprovet är bara att glömma (pga, det var mer än 8 år sedan jag pluggade de ämnena som är på högskoleprovet)

För 2 och ett halvt år sedan så började jag plugga Engelska 6 på distans och det var de ämnet som för mig var det svåraste mycket på grund av min dyslexi och med det så är stavningen i engelska inte det lättaste att lära sig men det var inte förrän förra veckan jag tog tag i det och ringde min gamla distansskola för att få svar om jag hade fått godkänt i kursen och det visade sig att jag hade det så otroligt glad jag blev när jag fick veta det och när jag fick hem mitt betyg i Engelska 6 så bestämde jag mig för att jag måste skicka ansökan till nästa ämne och det är då Mattematik 2 och 3.

Jag har nämligen blivit antagen till mitt andra ämne närmare mitt mål, så jag kommer börja läsa Mattematik 2 redan nu i veckan!

Jag behövde endast matte 1 under gymnasiet och den kursen tyckte jag var väldigt enkel och rolig, var alltid klar långt före de andra så jag fick hjälpa till att förklara för de andra men då var det oxå 11 år sedan jag lästa Matte sist för det var i 1an i gymnasiet men jag hoppas det sitter fast och att jag fortfarande har lika lätt för det.

Jag är nervös och spänd men samtidigt väldigt glad över att jag ändå lyckats tagit mig igenom ett ämne, nu är det bara att köra järnet i matte 2 och sedan kötta på direkt med matte 3 för att kunna söka till högskolan till nästa höst.

Önska mig lycka till.

Brunbrända ben = Sommarben

Med min älskling och våra barn

2018-08-12 11:00
Från MalinHedblom

Tänk att det har nu gått 3år sedan vi blev tillsammans jag och Mathias och vi har vart förlovade i 2år och har skapat 2 mirakel under den tiden.

Våra fina barn älskar dom så otroligt mycket det är väldigt svårt att förklara för någon som inte har barn men det är så fantastiskt! Visst alla dagar är inte som att flyga på rosa moln med barn utan man har ju dom dagar som allt bara är tungt och jobbigt och stora tösen ska trotsa allt och tänja på varenda gräns vi satt och gör precis som hon själv vill. Hon är riktigt envis men dom säger att det kommer från mig och jag har nog säkert vart lika trotsig och envis som hon är nu om inte lite värre.

Aliza börjar bli så stor nu och hon vill mest bara sitta med och älskar när storasyster skrattar och busar. Men hon ser oxå lite ledsen ut att inte hon kan vara med och busa.

Vissa dagar ska Alva bara mysa och leker lite och sen kommer hon och kramas och pussas sen går hon och leker en liten stund sen kommer hon igen och ska kramas och mysa de stunderna smälter mammahjärtat totalt <3


Bild från första dejten <3

Forlovade 2016

Alva & Aliza

Snyggaste mobilskalen!

2018-08-09 15:00
Från MalinHedblom

För ca 2 månader sedan så köpte jag mig en 1+ 6 alltså ett ganska nytt märke på mobiltelefon iaf här i Sverige. Jag tycker den har funkat jätte bra hittills det som är lite minus är oxå att den är så pass ny att det nästan inte finns några skal alls att köpa till den.

Jag älskar verkligen Ideal of swedens skal dom är så otroligt fina så jag hoppas verkligen att dom snart kommer ut med skal även till 1+ mobiler.

Dessa är helt klart 6 favoriter och jag är helt såld på blått!

Vilken är din favorit?

Jag kan bara hålla tummarna på att de kommer göra skal till flera modeller av telefoner

Lite nytt och middag med tjejerna

2018-08-07 22:14
Från MalinHedblom

Köpte lite nya kläder och som jag letade efter en fin jeanskjol som passade mig och jag hittade den på Kappahl! Älskar verkligen kjolen och jag hoppas jag kommer få mycket använding av den! T-shan är från samma ställe och den passade så bra till tyckte jag, Hittade även en mysig klänning i svart som jag är jätte nöjd med.

I lördags så var jag ut på middag med några tjejkompisar och vi hade det super trevligt! Vi åt på Helt enkelt i Gävle och tyvärr så var det alldeles för högljutt där så där blev det bara en fördrink och huvudrätt och jag tog en halloumiburgare med sötpotatis pommes och det var jätte gott men vi fick skrika till varandra för att höra vad den andra sa så vi gick till en uteservering och tog några drinkar och en efterrätt. Nästan alla är mammor och det slutade med att vi drog hem innan kl 23 för alla var så trötta.

Haha men mysigt hade vi det mer sånna kvällar då man kan få vara med vänner och kunna vara bara Malin och inte mamma Malin som aldrig kan föra en diskussion utan att behöva springa iväg och jaga barn eller bli av bruten konstant. Men det är ju så klart inget jag klagar på för det är mitt liv som jag har valt men då och då så är det nödvändigt att få komma hemifrån och umgås med andra vuxna människor.

Hoppas ni alla har en fin dag ❤

Dåligt med sömn

2018-08-03 14:00
Från MalinHedblom

Ungarnas sovrutiner

Jag är så otroligt trött nu sen Mathias har börjat jobba igen för nu har barnen börjat krångla mer och mer på nätterna och jag lägger mig sent som jag alltid gjort.

Alva har börjat sova i eget rum och det har gått jätte bra och det tycker jag att det gör nu med men saken är den att när hon kommer till oss på morgonen nu så vägrar hon somna om och samma gäller för Aliza dom vaknar vid 5-6 och då har jag oftast somnat vid 00-01 (ja jag kan inte somna tidigare) vaknat 111 gånger mellan den tiden Aliza ska ha välling, det är panikvarmt och ibland har Alva kommit in på natten och lägger sig med oss och då ligger hon tvärs över sängen och trycker ut oss båda, så tills ungarna vaknar så är ju jag som en zombie när dom vill gå upp. Det ska sägas att jag har värsta morgon humöret så jag tycker synd om dom som ska drass med mig tills jag blir människa. Som tur är så funkar det ibland att ge Alva telefonen så hon kan kolla på youtube eller netflix det är värre med minstingen henne får man försöka söva om med blöjbyte och en flaska välling och hoppas på det bästa!

Sen så tänker man att man får vila i soffan medans dom sover lunch eller så men inte de! Då sover dom i omgångar den som inte sover skriker och stojar och gråter.

Sen när barnen har somnat för kvällen/natten kl 19 så har vi alla måsten att göra och så måste man hinna ta det lugnt och varva ner också.

Alva sover mellan 19-19,30 till ca 05-06 och ibland somnar hon om i vår säng efter det till 07-08 de tycker jag är super och så otroligt duktigt i eget rum i ny säng.
Aliza sover mellan 19-06 och då äter hon vid kl 00-01 och 03-04. Är så otroligt glad över att vi fick in nattningsrutinerna som vi hade på Alva till Aliza med en gång så att vi hinner med allt från disk till städning till egentid och annat.

Skillnaden när Alva var lite så var hon ofta vaken på nätterna och innan vi fick sovrutiner på henne så var hon vaken ända till 22-23 på kvällarna och då fick vi aldrig nå egentid eller tid till alla måsten hör hemma så det fick göras under dagarna när hon sov eller när båda var hemma.

Skulle ni vilja veta hur vi fick in sovrutiner och lite tips till nattning? Kommentera om ni skulle vilja det

Man kan väl säga att jag haft semester

2018-08-01 11:58
Från MalinHedblom

Jag har saknat att skriva av mig men jag vet inte riktigt hur jag ska förklara mig för det står lixom still i huvudet. Det händer inte så jäkla mycket just nu förutom att barnen växer så det knakar.

Mathias har haft semester 2 veckor och oj så vi har njutit av det och inte minst Alva! Måndagen första jobbdagen efter semestern så vakna Alva kl 06 och Mathias hade åkt en stund tidigare och hon skriker på pappa och springer och letar efter han och så fortsatte det hela dagen tills han kom hem snacka om att sakna sin pappa!

Jo i vilket fall som helst så har vi då under dessa 2 veckorna fyllt dagarna med utflykter. Vi har njutit av värmen badat en massa både i stugan och hos mina föräldrar som har sin husvagn på strandbaden i Årsunda vi har vart i Lumsheden hos barnens farmor och farfar.

Vi har oxå åkt på en dagskryssning till Åland.

Sen var det ett tag sedan jag äns uppdaterade nu under sommaren så jag slänger upp lite bilder här så kan ni få en glimt av vad vi pysslat med.

Började semestern med grillning och det vart den ända innan det blev eld och grillförbud tyvärr.

Altanen i stugan är färdig och vi har sovit en natt där dock så var det sjukt varmt så nästa gång får vi inte glömma fläktar! Bilderna neranför är från stugan det med.

-----------------------------

Blandade bilder

Bilder från ålandskryssningen

En mysig hotellfrukost med killen i mitt liv och Aliza sen blev det golf.

Alva upptäcker musik i hörlurar

-----------------------------

Hoppas ni har haft och har en fin sommar trotts alla bränder och kaos som har vart.

Ha det bäst så hörs vi snart igen

Förlossningsberättelse barn nr 2 -Aliza

2018-06-08 00:02
Från MalinHedblom

Jag har glömt att berätta om förlossningen!

Vet att det är många som gillar att läsa om förlossningar så det är klart jag ska dela med mig av min andra förlossning med men det kommer inte bli mycket läsning och det kommer inte behöva bli en uppföljare som det vart med min första förlossningsberättelse med Alva.

Dagen innan bf den 29de mars så hade jag känningar redan på morgonen och det utvecklade sig till oregelbundna värkar och jag hade ett inbokat besök hos barnmorskan så jag åker med värkar för att hämta upp min svägerska som skulle ta hand om Alva undertiden jag var hos barnmorskan. Väl hemma så var värkarna hemskt jobbiga men jag led mig igenom dom och det var fortfarande oregelbundna men jag förvarnade Mathias om att det är på gång. Han i sin tur ringer och förvarnar min mamma som skulle vara barnvakt.

Efter Mathias slutat jobbet så är värkarna väldigt jobbiga (fortfarande oregelbundna) han tar med sig Alva och Sonos på promenad och jag lägger mig i badet och ringer förlossningen. Jag fick komma in när jag kände för det men jag vela vänta lite till så jag duschade av mig och Mathias kommer hem och han ringer mamma igen som var på väg och en timme efter samtalet till förlossningen så sitter vi i bilen för värkarna gör så ont.

Inne på förlossningen så får vi ett undersökningsrum de sätter CTG och jag får ligga där en timme och jag har under hela tiden skitont och sammandragningar och värkar som gör skiiit ont.

Dom säger som sist att det inte syns att jag har värkar på maskinen men väljer att göra en vaginal undersökning och då var jag öppen 4cm men lilla A var ruckbar och kunna puttas upp så hon var säker på att hon inte skulle komma än på nån timme.

Efter undersökningen så får jag riktiga smärtor och får värk efter värk efter värk utan minsta vila kanske bara på 2-3 sekunder om äns det! Jag hann knappt andas mellan och säger att ungen kommer och jag inte kan ta mig ifrån sängen jag ligger i skriker av smärta och förstår inte alls hur man kan utsätta sig för samma smärta ännu en gång! Barnmorskan säger att vi har ett förlossningsrum och att jag måste ta mig dit. Jag skriker att jag inte kan men på något sätt så tar jag mig till rullstolen som stod vid sängen mellan värkarna (2 sekunders vilan) och de skjutsar in mig snabbt över hallen in till sängen på förlossningsrummet innan jag hinner fram till sängen ställer jag mig upp och samtidigt sparkar av mig skorna skriker åt Mathias att han ska dra av mig byxorna. OJ hör jag! -Där gick nog slämproppen säger Mathias samtidigt som jag hunnit slängt mig på sängen där gick vattnet splash de var fan blött överallt! Mathias skriker vattnet har gått! Då var det bara en barnmorska som stod i andra sidan av rummet hon stod och skulle sätta på sig handskar hon säger åt Mathias att ropa ut i korridoren att vattnet har gått och då kollar han på mig och skriker huvet är ute och barnmorskan vänder sig snabbt och skriker vänta krysta inte!!! När hon ser att huvudet är ute så skyndar hon sig fram med en handske och säger åt mig att fortsätta. Ungen var ute! Från att jag la mig i sängen på förlossningsrummet så var hon ute på mindre än 5 minuter! Och totalt sätt från undersökningsrummet då jag var öppen 4cm så var hon ute på ungefär 10 minter om äns det! Allt gick så fort det var helt jäkla OTROLIGT! Jag var typ i chock!

Barnmorskans ord efter förlossningen -Ska ni skaffa en till så måste ni komma in på första värken!

Lilla A föddes torsdagen den 29 mars kl 18.05 och var 48cm vägde 3204g

Stolt pappa ❤

Runt 30 och första doppet!

2018-05-31 21:42
Från MalinHedblom

Hur skönt väder har vi, runt 30 grader har det vart flera dagar och man kan inte göra annat än att njuta! Visst när man har en liten bebis så får man mest hålla sig inomhus eller i skuggan när det är som varmast men jag passar på att komma ut och sitta i solen medans jag kan.

Mitt första dopp är taget!

Har ni badat än, och när tog ni ert första dopp i år?

Passa på nu att njuta av vad livet har att erbjuda och drick en islatte det gör en gött!

Hur fint är det inte i Årsunda nattetid

Rosa till flickor och blått till pojkar, genus och unisex!

2018-05-25 09:00
Från MalinHedblom

Jag har två fina flickor här hemma och i början när dom kom tyckte jag om att klä dom i gulliga rosa kläder och det gör jag även än men det har vart många gånger som det har hamnat "pojkkläder" på flickorna. Om man nu ska kalla det pojk och flickkläder.. Alla får så klart klä sina barn precis som dom själva vill och det är samma för oss.

Men det som stör mig nå grymt mycket är att det fortfarande finns pojk och flick avdelningar och att alla kläderna ska vara så otroligt olika för på "pojksidan" finns det coola snygga kläder som detta på bilden Alva kläs i, basebollkeps, en gul t-shirt med en tiger och så står de sunny day och ett par skit snygga camo shorts.

Men det finns inget äns liknande på "flicksidan" utan där är det bara volanger och kortkorta shorts och de är mycket kortare i regel än vad pojkshortsen är.

Det är inte så att jag inte gillar volanger rosa och allt vad det är på "flickavdelningen" men jag tycker att det borde finnas kanske mera av samma fast i flera olika färger i samma model.

Men de som stör mig allra mest är ändå att det är så inne just nu med allt med unisex och att barn ska kallas hen istället för hon och han och allt vad det är men att inte affärerna har kommit längre och gjort en ren och skär BARNAVDELNING i stället för att dela upp det låt föräldrarna få välja själva vad de ska ha till sitt barn spelar ingen roll om det är pojkar eller flickor. Gärna mera neutrala kläder varför ska det vara sån enorm skillnad?

Vill du som förälder till en flicka ha en rosa/lila klänning till din flicka så är inte det heller nå fel eller konstigt i det men att även den föräldern till den pojken oxå vill ha samma klänning låta dom få välja det själv. Det är väldigt många oxå med pojkar som absolut inte vill klä dom i "flickiga kläder" och då behöver absolut inte det heller. Vi klär våra barn mest i rosa men det är inget jag heller skäms över utan vi klär dom som vi vill och Alva har fått vart med och välja själv nu oxå men mest är det väl jag som väljer kläder åt dom båda. Vad de än är för kläder så måste allt passa ihop ändå men jag börjar släppa på det mer och mer.

Jag önskar bara att det var mindre fördomar.

Vi har bestämt namn till lilla A

2018-05-21 10:00
Från MalinHedblom

Lilla A är snart 2 månader och vi har nu äntligen kommit överens om vad hon ska heta. Vi var tidigare inne på Alicia och Alice jätte fina namn men båda namnen är de mest vanligaste namnen att ge till sina bebisar nu och därför så valde vi att namnge våran lilla A till Aliza som däremot är ett väldigt ovanligt namn.

Alva och Aliza

Alva är en kopia av mig när jag var liten fast med Mathias mörka pigment och Aliza är en kopia av Mathias när han var liten fast med mina orange/röda pigment så gulligt!

Älskade barn

Mor och dotter tid och träffade en följare

2018-05-17 10:00
Från MalinHedblom

I går planerade jag tid för mig och Alva.

Alva vaknade väldigt tidigt och morgontrött + morgontjurig som man är så går jag och slår på tv och gör en flaska till henne och lägger mig i sängen och försöker vila. Aliza valde låång sovmorgon så Mathias fick ligga kvar i sängen och ha det skönt!

Innan Mathias och lilla Aliza vaknade så drog jag och Alva till affären för att inhandla lite jord och lite annat för jag hade planerat att hon och jag skulle så lite ärtskott, tomat, vitlök och plantera om basilikaplanta.

Tyckte jag var väldigt smart som gav Alva en sån "mini" kundvagn och tog en rullkorg till mig själv slutade ganska på en gång med att jag fick ta både kundvagnen och korgen och bära henne som inte var så jätte nöjd. Stöter på en annan mamma med ett barn som går med en sån "mini" kundvagn och säger till Alva att kolla på honom som gick med sin kundvagn. Var på hon känner igen mig och säger att hon följer mig och att hon tycker jag är en väldigt bra mamma och det värmde i hjärtat på riktigt!

Efter de orden så bestämde jag mig för att ta upp mitt skrivande här igen då jag insåg att jag inte bara skriver för min egen skull utan att det faktiskt är de som följer mig och tycker om att läsa vad vi hittar på så otroligt fint att hon vågade det skulle nog inte jag ha vågat för jag är rätt blyg i sånna situationer.


Bilder från när vi sådde

Tänk att ibland driver du mig riktigt till vansinne men jag älskar dig så obeskrivligt mycket för det, allting kan inte vara lätt.

Sanningen

2018-04-12 21:33
Från MalinHedblom

Ingen har sagt att de är så sjukt jobbigt att vara förälder!

Skuldkänslor som aldrig lämnar ens kropp, oron över att något ska hända sina små något, att känna att man inte räcker till och ständigt känna sig som en dålig mamma för minsta lilla.

Hur ska man få till vardagen utan att man ska behöva sitta och böla varje kväll?

Okej, nu kan de vara så att jag har extremt mycket hormoner som spökar men flera kvällar i rad nu så har jag jätte dåligt samvete över att vi har Alva på förskolan. Vi hade tänkt att hon skulle vara där för utvecklas och att lära sig samspela med andra barn i samma ålder och vi trodde hon skulle gilla att komma iväg.

Men det har absolut inte gått nå bra vi började inskolningen veckan innan lilla A kom och bara att bli storasyster och behöva dela på mamma och pappa är en stooor omställning för ett litet barn och samtidigt som de ska vi då börja lämna bort henne till förskolan och vi som nästan aldrig har vart ifrån henne hon har vart ifrån mig inte äns 10 gånger under hela hennes liv och då är de inräknat när hon vart hos mormor och morfar bara 1-2 timmar och då har hon vart hos några hon känner väldigt väl och nu ska hon lämnas hos för henne helt okända människor flera dagar i veckan.

I dag brast det rejält när jag skulle lägga Alva.

Vid 19 så satt vi och myste jag och barnen och Alva fick kolla på sin favoritfilm och jag satt och kramades och pussade på henne hela tiden. Vid 19.40 så var hon lite trött så då tyckte jag hon skulle till sängen. Hon springer iväg till sitt rum så jag bär henne in i vårt rum och lägger henne och som vanligt skriker hon till en början och jag har lagt lilla A i vår säng och Alva i spjälsängen. Jag sitter och kliar Alva i håret som hon gillar och ser ut som hon ska somna, lilla A blir hungrig så jag lägger mig med ansiktet mot Alva och ammar lilla A och ser hur ledsen Alva är, hon säger inte ett ljud utan man ser hela hennes ansiktsuttryck att hon är jätte ledsen och kollar mig rakt i ögonen och efter en stund utan ljud och med ledset ansikte så somnar hon.

Det var skit jobbigt och som jag har gråtit, usch ska det vara så här? ska man alltid ha dessa skuldkänslor?

Älskar mina barn över allt annat <3


De finaste jag har <3

Vi välkomnar lilla A

2018-04-10 00:02
Från MalinHedblom

Den 29 mars kl 18.05 kom våran lilla flicka till världen!
(Förlossnings berättelse kommer komma upp snarast möjligt)
Alva var och är en väldigt stolt storasyster till lilla A. Varför jag skriver och säger lilla A är för att vi var 99% säkra på ett namn men nu har jag börjat tänka om på ett snarlika namn men som är mycket mer speciellt och ovanligt men eftersom det är just det så tar det ett tag att ”vänja” sig vid namnet och tycka om det så det är på tal och vi väntar lite med att skicka in papprena. Mathias är inte riktigt helt övertygad över namnet som jag är men han har det i åtanke så vi får se men båda börjar iaf på A så därför säger jag lilla A
Är de någon som kan gissa vad de är för namn vi velar mellan? (De som jag berättat för behöver ju inte skriva )

Nytt till barnen!

2018-03-16 13:05
Från MalinHedblom

Innehåller annonslänkar

Set från hm fanns inte på hemsidan / Overall nu på rea
T-shirt med tryck rosa nu på rea / T-shirt med papegojtryck turkos / den rosa fanns tyvärr inte
Set med mimmi / Set med miffy
Everest extra medlemspris
Alla söta barn och bebiskläder!

I går var vi och shoppade i Gävle var inte det lättaste att shoppa med en sprallig flicka som inte kan sitta stilla som tur var så fick jag gå lite och kolla medans Mathias underhöll Alva. Hittade ett set till lilla bebisen i magen på HM och en mysoverall från Polarn och pyret med en söt mössa till. Vi fick dubbletter av en filt i samma tyg som overallen så vi bytte in ena och köpte istället overallen och mössan så jäkla söt! Vila ha bodyn men den fanns inte i storlek.Overall 56 vit

Alva fick 3 söta t-shirts oxå från Polarn och pyret och så fick hon 2 söta sett från HM. Stövlarna var ett måste nu till våren!

Kan man ha mer otur?

2018-03-13 08:22
Från MalinHedblom
Våran lilla sjukling!

Känns som det inte var längesedan vi hade influensan och förra veckan så råkade både jag och Alva ut för magsjukan det var inte lätt med magsjukan och sammandragningar och foglossning på det. Samtidigt som vi båda fick hjälpas åt med Alva som kräktes rakt ut när som helst. Det var tur att Mathias var hemma för jag skulle aldrig klarat av det när man själv kräktes med jämna mellanrum.

Men det var f*n inte nog där för Alvas magsjuka gick över i feber och hosta som framkallade kräkningar och i går så var vi till läkaren med henne och de visade sig att hon hade öroninflammation så det är inte konstigt att hon är så hängig och nästan bara sovit nu i över en vecka.

Men nu i dag så känns det som om att det börjar vända (peppar peppar ta i trä) hon ser piggare ut och verkar vara lite mera medveten än vad hon har vart den senaste veckan.

Hoppas hoppas verkligen att det vänder nu så vi kan återgå till vardagen med en glad sprallig flicka, lite bättre regelbunden sömn och glädjen till att vi snart har en bebis till här hemma!

V38 nu och 2 och en halv vecka kvar till bebisen är beräknad så när som helst nu får den gärna komma!

Möte med förskolan

2018-03-01 19:36
Från MalinHedblom

Äntligen var det dax!

I dag har vi vart på Alvas förskola och hälsat på och haft möte med hennes förskolelärare, det gick jätte bra. Alva var till en början blyg för lärarna men bara efter nån minut satt hon hos ena och lekte medans vi satt och prata så på onsdag så är första inskolningsdagen och jag tror att det kommer gå bra. Men jag måste fundera på vad jag ska hitta på under tiden Alva kommer vara där under dagarna...

Jag var till mvc och kollade till bebisen i magen och allt var bra med han/hon. Om vi har tur så har vi bara 2 besök kvar!! Lite ofattbart att vi snart har en liten bebis och då kommer inte heller Alva vara liten, då kommer hon vara våran stora tjej! Tiden går så otroligt fort!

V.36 på lördag är der V.37!!

En bättre torsdag

2018-02-22 21:16
Från MalinHedblom

I dag har vi vart på öppnaförskolan Alva gick hela vägen dit och ingen var gladare än hon för i dag kunna pappa vara med och se vad vi brukar hänga och vilka vi brukar träffa där. Jag kunna slappna av lite mer i dag för Mathias hade koll på Alva och fick springa efter henne så jag kunna sitta och prata med de andra om himmel och jord sam vanligtvis inte går utan att bli avbruten för att liten springer iväg. Det var även en 2 veckors liten bebis där och gu vad mysigt det var men ändå läskigt bebisen var ju så liten! De skrämde mig lite för jag har redan glömt hur det va när Alva var så liten så det blir ju att börja om på nytt men så är det ju ändå för det kommer ju en liten bebis som har en egen personlighet än vad Alva har. Alla är vi olika och tur är väl det!!

Det har hänt massor denna vecka i alla fall om jag får skryta lite om Alva! Hon har ÄNTLIGEN börjat äta mat!!!!! Vi är så otroligt glada att hon äntligen har börjat gapa och börja äta mat som vi har trugat med matningen och det har inte alls gått utan hon har levt mestadels på ersättning fram till nu men flaskan vill hon inte riktigt släppa än så efter en enligt mig stor måltid (för henne) så ska hon ha en flaska ersättning som hon oxå dricker upp men det är helt okej tycker jag.

Hoppas ni har haft en bra dag ni med!

Vi är redo för förskolan

2018-02-17 19:07
Från MalinHedblom
I sammarbete med Filurnamnlappar
Namnlappar / Overeall softshell / Geggamoja / NIKE
Länk till deras hemsida

Alva har äntligen fått en förskoleplats och i samarbete med Filur Namnlappar så har vi fått hem klisterlappar som vi kan märka alla hennes ytterkläder, kläder, skor, väska m.m.

Man får själv designa sina namnlappar som man vill ha dom finns massor med olika mönster och utföranden. Namnlapparna klistras enkelt på det som ska märkas, har ett outslitbart tryck, sitter bra och ser dessutom fantastiska ut! De tål 60 grader i tvättmaskin, torktumlare, diskmaskin, ugnstemperaturer och kyla. De är dessutom väldigt bra för att slippa namnakläderna med permanenta pennor.

Klicka in på länkarna som finns på bilderna för att komma till de olika produkterna!

Den 7de Mars ska vi skola in vår stora tjej på förskolan och jag tror att hon kommer trivas bra där!

Renoveringen är klar!

2018-02-13 15:24
Från MalinHedblom
Innehåller annonslänkar

Hallen i sin helhet älskar den gråa tapeten önska mig nu i efteråt att jag hade valt den till vardagsrummet i stället men den passar jätte bra i hallen med och med det nya ljusa golvet. På vintern blir de alltid massor med stora plufsiga ytterkläder så själva skohyllen/hängaren syns knappt men den är ifrån IKEA skulle vilja haft den i vitt men den fanns bara i svart så temat i hallen blir grått, svart, vitt och silver.

Det som saknas är en matta som vagnen ska stå på istället för ett badlakan som de fick bli provisoriskt sen ska vi beställa och få upp tavlor sen kommer jag vara jätte nöjd!

Köket husets hjärta men i vårt fall lägenhetens hjärta!

Jag måste helt ärligt säga att jag är glad att Mathias valde denna tapeterna för det vart riktigt bra men i början var jag orolig att det inte skulle funka men får man upp några tavlor så kommer det bli kanon fint!


Jag är så nöjd med våran lägenhet nu som vi har väntat på att det skulle bli renoverat och nu så är det klart och innan bebisen hunnit komma! Nu är det massor med småsaker som att få upp hyllor, tavlor hitta plats för allt.

I dag har min mamma och syster vart här och hjälpt mig så vi har fått mycket gjort och jag blev äntligen klar med bebisrummet med men de får ni se en annan dag och även bilder på Alvas fina rum.

Fick inge luft!

2018-02-05 22:37
Från MalinHedblom

Vilken panik som uppstår när man går och pratar i telefon i lugn och ro och ser att lill tösen har en träleksak i munnen och att hon själv börjar få panik av att hon inte får ut den och förmodligen inte får tillräckligt med luft!

Paniken när man inte vet vad man ska göra, mattläggaren som var i telefon hör på mig att de är panik jag skriker på Mathias och lägger på, försöker lirka in fingret i munnen på henne och trycker och klossen flyger ut!

Hon gråter såklart i panik men jag tror hon mest blev rädd för att hon inte fick ut klossen som hade fastnat bakom tänderna och hon bet ihop.

Fy tusan vad jag var rädd!!

Men allt vart bra efter vi fick ut den och hon fick i sig välling! Mammas lilla strumpa ❤️

Den konstanta oron som en förälder har är att de ska hända ens barn något börjar redan efter man plussat på stickan!

Kan inte du bli känd!?

2018-02-01 12:42
Från MalinHedblom

I morse satt jag och kollade på Jocke och Jonnas dagliga youtube klipp som jag alltid kollar på varenda dag. Och vilka förebilder! Önskar dom all lycka och välgång i livet verkligen fina människor.

Nu var det inte dom jag skulle skriva om men medans jag kollar på det klippet så säger min kille kan inte du oxå bli känd på bloggen eller på youtube.

Alla börjar så klart blogga av en anledning och branschen är oerhörd svår att slå igenom i och bli stor. Man måste verkligen lägga ner många timmar på allt och inte minst på att marknadsföra sin egen sida för att synas. För att få många följare så är det viktigt att den som hittar till min sida ska gilla antingen mina inlägg det jag skriver om att det är intressant och många går oxå bara in för att se på bilderna som läggs upp.

Jag ska alltså vara tillräckligt intressant för att få just dig att läsa hela denna texten och utan en bild så kan jag nästan lova att du inte har kommit äns så här långt in i texten.

Tänkte göra ett litet experiment nu om du har läst hela denna texten utan bilder så lämna gärna en kommentar så ska jag ta mig tid att kolla in just din sida och lägga en personlig och fin kommentar tillbaka ❤

Följ mig gärna både här på bloggen och på min instagram ❤

Influensan har checkat in

2018-01-29 22:11
Från MalinHedblom

Blev inte många knop alls i helgen. Det enda på min lista som blev gjord var att Mathias gick till affären och hämtade ut sitt paket.

Lördagen låg jag nerbäddad i sängen hela dagen med feberfrossa och kallsvettningar ont i hela kroppen med en jäkla hosta och halsont och svidande ögon. Influensan är ingen lek fy vilken jobbig helg!! Alva kom inte undan hon heller så Mathias har tagit hand om henne hela helgen och passat upp på mig så här har det stått stilla.

Tycker så synd om lilla Alva som inte kan sova och som är så varm av febern och som knappt får i sig något och hostan på det stackars liten!

Jag är inte helt frisk ännu men jag är upp på fötterna så i morgon får Mathias gå tillbaka och jobba. Det är bara att hoppas att lillstrumpan blir frisk snart nog så vi alla kan återgå till vardagen som vanligt och så vi alla får lite mer sömn ❤️

Inte lätt att vara sjuk när man är liten och inte blir förstådd ❤️

Febrig och jäklig men de får gå ändå.

2018-01-26 22:52
Från MalinHedblom

Sjukstuga här hemma både jag och Alva har legat i soffan hela dagen..

Men de känns ändå rätt bra för i morgon är äntligen älsklingen hemma och är ledig så trotts feber hosta och halsont så ska vi ändå få lite gjort här hemma hade jag tänkt.

Ser ut som ett bombnedslag här hemma för Alva drar med sig allt så ingenting är på sin plats och ingenting får någonsin stå kvar. Kulan som man bär på så orkar man inte böja sig ner 300 gånger om dagen för att plocka upp allt ska nog skaffa mig en sån där lång tång någon som vet vad jag pratar om? Kommer ihåg att min farfar hade en sån ska se om jag hittar en bild på en sån.

Såg att de tydligen fanns att köpa på apoteket!!


Här kan ni köpa tången

Nu så ska jag ta en alvedon och sen blir det nog sängen så får man se hur många gånger Alva vaknar i natt.

Pruttbus och massa pussar

2018-01-24 12:06
Från MalinHedblom

Alva älska snön!

Vi var ut och sa hej då till min syster som ska åka hem till Åre. Så efter de så passade vi på att busa och leka i snön och vi eller mer jag gjorde en snögubbe men den var hon inte alls intresserad av men jag tänkte att då har hon något att titta på från fönstret.
Efter det så vela hon ta en promenad och de visade sig att hon vela leka i lekparken men snön trotsade... Var lite för mycket snö för att gunga och åka rutschkana.

Sen blev det att värma sig i soffan och Alva skulle pussa och busa med bebisen i magen. Hon ska hela tiden dra upp mina kläder för att pussa och klappa magen men nu skulle hon oxå göra roliga pruttljud. Som ni även kan se på videon här under.

(Jag har massa väldigt stora och breda tigerränder på min mage efter Alva låg där och det är något jag försöker acceptera att det är en del av mamma livet)

Lördag

2018-01-20 21:24
Från MalinHedblom

Jag och lillstrumpan har vart på 1 års kalas i dag och det var så trevligt så och Alva fick nya kompisar som hon lekte med.

Efter kalaset så passade vi på att uppvakta min nyopererade vän och kom med lite krya saker lite godis och monster som hon älskar. Alva fick leka lite med Aston och hans leksaker. Han hade en mini cooper elbil som Alva älskade!

Väl hemma så somnade Alva med en gång och då kom cola och chipsen fram nu sitter jag bara och väntar på att älsklingen ska komma hem så jag får pussa lite på han innan jag ska lägga mig, är så sjukt trött nu så sängen lockar riktigt mycket nu!

Är inne i gravvecka 31 och 69 dagar till bf som vi längtar nu efter den lilla som sparkar och har sig hela tiden ❤️