RSS - xml

Kontrollerades senast: 2019-12-15 15:41:46

Alma Reinsjö - nouw

almareinsjo blogg på Nouw

Julklappsinslagning

2019-12-15 15:37
Från almareinsjo

Idag under dagen har jag påbörjat inslagningen av alla julklappar jag köpt i år. Allt jag har beställt har dock inte kommit ännu, så jag blev endast klar med fem paket idag.

Jag älskar att slå in julklappar, mycket mer än till exempel födelsedagspresenter! Vet inte vad det är men det är så mysigt och jag brukar försöka göra dem lite speciella varje år. I år fick den speciella touchen bli en polkagris på varje paket. Tycker det blev väldigt fint tillsammans med de jordnära papperna och snörena.

Fick verkligen julkänsla när jag satt där och pysslade med paketen. Hade tända ljus och julmusik i bakgrunden. Nu får julen gärna komma!

Mina tankar kring flytten tillbaka

2019-12-14 08:12
Från almareinsjo


Nu har jag bott i Tranås i ungefär två månader. Tiden går så fort, det känns som jag fortfarande bodde i Stockholm för max några veckor sedan. Men iallafall, mitt huvud har såklart varit fullt av tankar och funderingar kring hela den här situationen, och är det fortfarande ibland. Så jag kände för att skriva av mig lite, och berätta om mina tankar angående flyttandet och allt runt omkring.

Jag förstår att många säkert tycker det är rörigt och kanske till och med konstigt att jag flyttat till Stockholm så kort tid och sen kommit hem igen. Det tycker jag också, tro mig. Men något jag vet nu som jag inte visste då är hur extremt hemmakär och familjekär jag är. Jag trodde att avståndet till Stockholm skulle bli en lätt match, det finns ju de som flyttar till Norrland till exempel, eller till och med utomlands tänkte jag när jag valde en stad tre timmar bort. Stockholm skulle gå hur bra som helst.

Maja fick nycklarna i början av augusti och jag flyttade upp i slutet, och trivdes verkligen hur bra som helst i själva staden. Jag älskar ju Stockholm tänkte jag, plus att lägenheten var svinsnygg, så jag var nöjd med tillvaron. Och som jag skrev i inlägget igår så älskade jag även jobbet som receptionist på det fina hotellet jag blivit anställd på. Jag hann även få några få vänner under min korta tid där uppe. Så jag var varken ensam, arbetslös, rastlös eller obekväm.

Allt var så rätt. Allt förutom en sak. Att min familj inte fanns där.


Jag började sakta men säkert känna att jag saknade den där vardagliga och spontana känslan som man har om man bor nära familj och vänner. Att svänga förbi efter jobbet, att komma på middag en söndagskväll, eller att bara titta in snabbt och ta en fika. Allt det där försvann med flytten. Det vardagliga fanns inte kvar, och även om jag pratade telefon med både vänner och familj varje dag så var det inte detsamma. Vissa klarar det utan problem, som Maja till exempel. Vi flyttade ihop när jag flyttade upp och då hade hon redan bott i Stockholm själv i ett år. Hon är inte lika hemmakär som jag är så för henne är det enklare att vara ifrån familjen längre perioder. Hon kan hantera saknaden och avståndet mycket bättre än jag. Och där är alla olika, och hur man själv fungerar i en sådan situation får man aldrig veta om man inte testar.

Jag struntade först i tankarna på att flytta hem, det fanns inte på kartan tänkte jag. För jag hade sagt innan flytten att jag skulle ge Stockholm minst sex månader innan jag bestämde om jag ville bo kvar eller flytta ner till Småland igen. Så tiden gick men jag kände mer och mer för varje dag att det inte var dags för mig att flytta så långt bort än, och nu med facit i hand så undrar jag om jag någonsin kommer flytta så långt igen. Och nej, Stockholm är inte långt när man ser till världen, men hoppas ni förstår vad jag menar.

Jag saknade min familj, släkt som bor där nere och alla mina vänner lite till hela tiden. Och en dag kände jag bara att nej, det blir inte något halvår här uppe. Jag vill ner till Småland, mitt hjärta vill ner till Småland. Jag bröt ihop kvällen jag insåg det, för jag kände mig så dum som ville flytta hem så snabbt. Hela den kvällen bestod av samtal med mamma, en del släktingar och vänner där nere. Och alla var såklart väldigt glada att jag skulle komma hem igen och stöttade mitt beslut. Det var en tuff dag men mitt beslut kändes rätt.

Jag tror jag bodde kvar i Stockholm en och en halv eller två veckor efter den kvällen. Min provanställning på hotellet skulle endast en vecka senare gå över till en fast anställning, så det var på håret att jag endast hade två veckor uppsägningstid. Det hade dock inte skadat om jag hade haft längre uppsägningstid, älskade som sagt jobbet och visste att jag skulle sakna kollegorna. Men det blev endast två veckor till där, och det var tråkigt att sluta där måste jag säga. Väldigt tråkigt.

Så fort jag bestämt att flytta tillbaka så ringde jag även till min chef jag hade på Ica i Tranås, och de tog mer än gärna in mig igen. Så att det löste sig med jobb så pass snabbt kändes så skönt och det var en stor lättnad för mig. Att veta att jag inte skulle gå utan jobb när jag kom hem var lugnande. Det är såklart inte lika bra som hotellet, varken i sysslor, schema eller lön. Men det funkar tillsvidare, tills jag börjat plugga till grafisk designer nästa år.

Jag är väldigt väldigt glad att jag flyttade till Stockholm. Annars hade jag gått och undrat hur det hade varit hela livet. Tranås är absolut inte staden jag vill bosätta mig i för gott, men jag tänker att en lite mer närliggande stad som kanske Jönköping får duga. Jag vill bo i en större stad men ändå ha kvar det här vardagliga, att kunna åka hem en eftermiddag efter jobbet till exempel. Så det är min plan framöver, att eventuellt flytta dit. Men inte nu på ett bra tag.


En annan sak jag vill få med är en liten händelse som inträffade tidigare i veckan. Det var en halvt bekant som var inne på Ica häromdagen när jag jobbade och vi började prata om min flytt tillbaks. Och hon sa något som fick mig att tänka. Det gjorde mig både ledsen och irriterad, men även full av skratt. Vi kallpratade lite om mitt liv senaste månaden och efter några minuter vävde hon så fint in att "Om det inte känns bra så ska man inte vara kvar, nu har du ju testat iallafall, och att flytta hem var helt rätt beslut"... Så var hon tyst någon sekund, sedan fortsatte hon... "Även om du förmodligen känner dig väldigt väldigt misslyckad och så nu". Där och då tänkte jag att, nej men gud, tror folk att jag känner mig misslyckad för att jag flyttat tillbaka? Jag svarade bara lite kort att jag inte förstår varför jag skulle känna så, sen bytte vi samtalsämne och sedan skulle hon handla vidare.

Jag önskar att jag sagt som det verkligen är. Jag tycker inte att jag är det minsta lilla misslyckad, snarare tvärtom. Jag kan iallafall säga att jag varit utanför 50-skyltarna när jag dör. Att jag har sätt och upptäckt något nytt, och att jag vågade ta steget. Dessutom var jag uppe innan flytten till Stockholm en dag och jag hade planerat in fyra olika jobbintervjuer, och gissa vad? Jag fick alla fyra jobben! Det är inte var jag kallar misslyckad. Det är raka motsatsen till det. Så om någon mer undrar, nej. Jag känner mig inte det minsta lilla misslyckad. Bara lite förvirrad och i någon form av identitetskris. Men misslyckad, nej, inte alls.

Jag tycket väl snarare att de som aldrig utmanar sig själva och testar något nytt är misslyckande. Men alla gör precis som de vill, och jag respekterar det. Jag tyckte bara det var en så konstig sak att säga, och försöka väva in på ett snällt sätt. Det var endast för att vara nedlåtande denna person sa så. Fega medelålderskvinnor som aldrig upptäckt något under hela livet, det är dem som ör misslyckade.

Ja, det var nog det jag hade på hjärtat för nu. Jag hoppas att detta blir en liten förklaring så att vi är på samma sida vad gäller min flytt. Jag är tacksam för Stockholm och min flytt dit, men lika tacksam för Småland och min flytt tillbaka.


Vi hörs

Long time no see

2019-12-13 22:15
Från almareinsjo

Hej på er. Igen.

Det är snart ett år sedan jag publicerade det sista blogginlägget och då hade jag inte en tanke på att någonsin starta upp lilla bloggisen igen. Men, jag har senaste tiden saknat det en aning så ska ge det en chans till. Att ett år snart passerat är dock sjukt, jag hänger verkligen inte med alls.

Detta år har iallafall varit väldigt händelserikt, minst sagt. Det måste nog vara ett av de åren med mest stora ändringar i mitt liv. Jag har till exempel hunnit flytta till Stockholm, och sen tillbaka till Tranås igen.

Detta ska inte bli en årsresumé eller så, men bara lite hjälp på traven för er som inte riktigt hängt med på vad jag haft för mig senaste tiden. Det blir en blandning av småsaker och större händelser.

Så, vad har egentligen hänt i mitt liv sen sist?

I början av året så jobbade jag väldigt mycket, och det har egentligen aldrig slutat göra haha, därav gjorde jag iallafall lite småtripper på helgerna. Jag var bland annat i Göteborg och kollade premieren av mello med mamma och Maja, vi fick biljetter av Sarah så det var kul att komma iväg lite. Jag var även på Mia Skäringers show i Globen strax därefter, och den var verkligen hur grym som helst. Under dessa weekendtripper så åt jag såklart en massa god mat också, och mestadels i Sthlm. Sushi, fajitas och massa mer. Därav mycket bilder på mat haha!

Första helgen i mars så åkte jag och tre tjejkompisar, Cajsa, Iza och Linnéa, till Köpenhamn en helg. Det var verkligen en skitrolig helg som jag mer än gärna gör om snart. Även där blev det en hel del god mat (såklart), och massa massa goda drinkar. Givetvis så festade vi också, hallå eller!? Det var en mysig helg som helt klart är en av mina highlights från i år. Men detta skulle inte bli en resumé med toppar och dalar från året, så ska försöka att inte ranka saker haha. Iallafall, Köpenhamn är verkligen en perfekt stad för shopping, mat och fest. Blir säkerligen en repris nu i vår!

Vår blev till sommar och jag hann med en hel del vid sidan av allt jobb och lägenhetsletande (som vi kommer till lite senare). Jag var bland annat på Liseberg med mina småbröder och deras mamma. Dessutom var jag hos mina släktingar i Örebro och red deras häst som de hade då, och som jag saknar ridningen, så det var en väldigt mysig helg!

Sen var det helt plötsligt studenttider och då gick jag på massa studentmottagningar för mina vänner som tog studenten i år. Sen kom midsommar och det firades på en svinkul hemmafest en bit utanför Tranås. Mindre roligt var att mer eller mindre åka direkt från festen till jobbet kl 07 dagen efter hehe..

En till sak som absolut tillhör highlightsen från i år är när jag var på Mumford & Sons konsert i Globen. Herregud vad bra de var!! Jag tyckte de var helt orimligt grymma första gången jag såg dem live, men detta toppade det giget ändå. Det var magiskt! Jag hade även köpt premiumbiljett så jag stod allra längst fram, och skrek givetvis med till varenda låt som spelades. Längtar redan tills de ska ut på turné igen, när nu det blir.

Jag åkte på SummerOn-festivalen i Båstad tillsammans med ett stort gäng, och det var både en kul och tråkig helg. Det spöregnade verkligen hela helgen förutom några få timmar på fredagseftermiddagen, övriga dagar så regnade det så pass mycket så det regnade in i tälten vi sov i. Det sög verkligen. Men själva festivalen i sig var väldigt bra. Min favoritspelning var när Steve Aoki fick med sig hela Båstad trots att det haglade någon fruktansvärt när han var på. Jag dansade hela hans framträdande och vi stod längst fram vid kravallstaketen.

Strax efter det så firade jag min vän Linnéa som hade 20-års fest i sitt föräldrahem på landet. Det var en rolig fest och det kändes som sista sommarkvällen för i år. Jag minns iallafall ingen kväll som var så fin och skön efter den kvällen.

I mitten eller mer slutet av juli så hade jag bokat en resa till Rhodos för mig och min syster Maja. Vi flög dagen efter Linnéas fest faktiskt. Maja fick resan av mig i förtidig 18-års present. Det var en svinbra vecka med mestadels sol och bad, men även lite partaj. Vi bodde i Rhodos stad, väldigt nära det hotellet jag och mina kompisar bodde på förra året när vi var där på studentresa. Det var kul att få visa Maja alla bra restauranger vi åt på och även bargatan. Det var jättefint väder hela veckan. Dock brände sig Maja redan första dagen så vi låg ganska mycket i skuggan resterande dagar. Men lite färg fick jag ändå, och mitt hår blev hur solblekt som helst haha!

Under denna tiden så stod det även klart att jag och Maja hittat lägenhet, för vi skulle bli systersambos en period.

Ttillslut så hände det största för i år! Jag flyttade till Stockholm, och jag älskade det. Jag hade fått jobb på ett hotell där uppe och jag älskade jobbet och kollegorna. Kände verkligen att receptionist passade mig. Det var ett väldigt fint hotell precis vid Stureplan. Allt kändes så rätt. Staden, jobbet och livet där.

Mitt i detta blev jag dessutom 20 år, inte dåligt.

Jag började även med en personlig Youtube. Alltså en ny kanal, inte dark stiles. Det var superkul och spännande med något nytt, men det dog ut ganska snabbt. Är lite för lat och kände efter att ha testat det också att det inte riktigt heller var det jag ville ha som hobby. dark stiles-kanalen är mer jag och min typ av redigering.

Månaderna i Stockholm gick, men efter ca tre månader så kände jag att, nej. Småland är mitt hem. Så jag tog mitt pick och pack och flyttade ner hit igen. Jag bodde hemma ett tag tills en perfekt lägenhet dök upp.

Så det är här vi är nu. Jag har bott i min lägenhet här i Tranås i två veckor exakt idag.

Och det är mer eller mindre vad jag pysslat med i år.

. . . . . .

Jag vet inte riktigt vad jag tänker med bloggen. Att det ska bli något seriöst där jag tjänar pengar eller liknande har aldrig varit syftet innan, och det är det inte nu heller. Det blir mer ett sätt att hålla igång med layout osv tills jag ska plugga kommande år, eftersom att personlig YouTube inte va kul och dark stiles ligger lite på hyllan just nu.

Jag har väl haft en typ av identitetskris i år nu när jag ser tillbaka. Jag har dock varit så taggad och glad på vad livet haft att ge. Jag har testat mycket nytt. Flyttat hemifrån och att ha en personlig YouTube till exempel.

Där jag är just nu är att jag vet att jag tycker det är kul att skriva men framförallt att layouta. Dock att det är lite tråkigt med blogg..

Jag ska plugga på Berghs School of Communication 2020. Jag ska läsa Grafisk Design Start och det känns så himla rätt. Jag har av allt detta hoppande mellan YouTube och allt lärt mig att det är att designa, skapa och klippa jag älskar. Så att börja läsa till grafisk designer, på den bästa skolan när det kommer till sånt, känns väldigt bra. Och jag är taggad på det! För då kan jag jobba med grafisk design och liknande, och ha kvar dark stiles som hobby.

Jag skulle egentligen börja nu till våren då jag kom in på kursen men tackade nej, vill landa lite i flytten till Tranås och så först. Jag ska dock läsa på distans, så ska inte fara upp till Stockholm igen. Jag tror verkligen denna kursen och yrket kommer passa mig. Kommer läsa vidare och inrikta mig mer sen, men vill ha denna kurs som start. Kan inte vänta på att få börja jobba med det jag älskar!

Detta ska inte bli ett inlägg om kommande år. Så jag sätter punkt här. Vet inte alls när nästa inlägg kommer, men någon gång. Det får iallafall bli bloggen ett tag nu!

Vi hörs<3

Hejdå 2018 & hejdå bloggen

2019-01-01 12:09
Från almareinsjo

Nej hörni, nu har jag bestämt mig. Jag har bloggat regelbundet på denna bloggen sen 1 april 2017 och nu känner jag mig färdig med det. Jag har tyckt att det har varit kul, verkligen! Men jag känner att nu vill jag fokusera mer på min Instagram och när jag flyttar, YouTube. Jag känner att jag inte har inspiration nog för bloggen just nu och har tröttnat lite. Har trott att jag bara behövt lite paus för att hitta idéer till inlägg men nej, jag vill gå vidare. Jag har inte bloggat alls under jul eller i mellandagarna och det har verkligen inte känts tomt. Jag har gjort massa saker, firas jul, varit i Sälen, åkt helikopter, kört snöskoter och igår även firat nyår. Men jag ser mer glädje i att fota allt sånt istället för att skriva om det. Det har aldrig varit något jag vill jobba med men det har varit (snart) två roliga år där jag fått utveckla min layout-kunskap och kreativitet. Det är dock mest bilderna och redigering/layout jag tyckt varit det som vart kul med bloggen, speciellt nu på senaste tiden. Därför vill jag fokusera mer på bara det, vilket blir Instagram och ibland Vsco. Så ni får hemskt gärna följa mig där för att hålla koll på vad jag sysslar med!

Men innan jag loggar ut för sista gånger tänker jag att en sammanfattning av detta året vore på sin plats. Så here we go, här har ni mitt 2018 i bilder!!!

Januari, februari & mars
April & maj
Juni, juli & augusti
September & oktober
November & december

Vi hörs lagom till jul

2018-12-19 21:00
Från almareinsjo

Heeej!
Vill jag sluta blogga? Nej.
Ska jag då göra det? Nej.
Men denna veckan jobbar jag 55h och med det sagt har jag knappt en minut över till annat än att duscha, äta och sova. Och jag vill fokusera på jobbet så jag kan ta ledigt över jul med gott samvete. Jobbar bara den 27 december annars är jag ledig 24 december-2 januari!

Men vill ju blogga och visa alla fina kort jag kommer ta under jul och vad jag hittar på! Så vi får höras igen på söndag för då börjar jag fira jul.

Puss

Planszzs

2018-12-17 07:17
Från almareinsjo

Ny vecka nya tag, så känner jag verkligen. Är pigg, taggad och redo för denna veckan för den kommer gå fort! Och när denna veckan är slut är det äntligen jul, ledighet, sälen och nyår! Jag gör som ni vet inte sånahär planeringsinlägg så ofta men nu var det dags igen tycker jag. Dock har jag inte fått ett uppdaterat schema för veckan från Direkten än så jobbtiderna där kan variera lite, till exempel som på torsdag.

Måndag // Jag jobbar bara 10-17 för vid 17:15 ungefär måste jag åka för att hinna till min lillebror Ludvigs dagis då de har julpyssel/mys den dagen. Skulle egentligen jobbat till 18:30 men kunde gå tidigare som tur var. Jag försöker alltid gå på mina syskons grejer om jag kan! Jag lär inte göra mer när jag kommer hem då klockan står på 05:20 dagen efter.

Tisdag // Börjar som sagt tidigt, 06-14 på Ica och sen efter det kör jag på Direkten. Just nu står det 14-18 i kalendern men jag behöver 30min lunch och jag antar att jag jobbar tills vi har stängt. Så det blir nog 14:30-18:30, så samma timmar. På kvällen sen ska jag inte göra mer än att fixa lite saker jag måste göra, inget kul så, det är jobbrelaterade saker.

Onsdag // Jobb 9:30-18:30 sen har jag inget mer planerat just nu, får se helt enkelt.

Torsdag // Än så länge är jag ledig och tror jag ska vara det, hoppas det iallafall för jag skulle behöva ta en dag och var lite produktiv. Har lovat pappa att julstäda vår lägenhet då de kommer ner och firar direkt den 26 december, så dom själva hinner liksom inte damma av eller få fram pynt innan det är dags att fira jul där. Så jag borde göra det här då jag verkligen har tid. Och vill får det gjort med då jag får en slant för det hehe. Sen blir det nog ett par timmar åt 2Entertain, det jobbet jag gör hemifrån när jag hinner. Det känns inte bra att inte jobba nåt en dag..

Fredag // Jag jobbar 6-16 på Ica och direkt efter det ska jag fylla på fransarna. Det behövs verkligen då jag på tisdagen denna veckan fyllde på för en hel månad sen. De har hållit väldigt bra denna gången. Så trots att de inte kommer vara så glesa de annars är när jag bokar refill vill jag ha nya till jul och allt. Efter det ska jag nog träffa Cajsa. Vi pratade om att ses torsdag eller fredag så någon av dagarna blir det.

Lördag // Jobb 9:30-15:30 och när jag slutar har Maja kommit hem med tåg så då tar vi bilen till farfar för att julpynta hos honom. Det har jag och Maja gjort sen vi var små och det har blivit en tradition, så det ska bli jättemysigt! Kul att träffa Maja med och att hon är här över jul, hon har inte varit hemma på ett tag nu.

Söndag // Jag jobbar även denna dagen, men bara 10-13 för sen börjar jag fira jul. Eftersom jag har skilda föräldrar och båda sidorna är stora släkter så tar det några dagar för mig att fira jul med dom vi firar med. Så 23 december firar vi alltid med min morfar, hans fru, min ena moster (som bor i samma stad som mig) och hennes familj, samt min morfars mamma & pappa. Då är vi hemma hos oss och delar ut julklappar, äter julkvällsmat och umgås. Det är alltid jättemysigt! Sen ska vi i familjen spela på Bingolotto, det känns som att alla gör det dagen innan julafton. Det ser jag fram emot! Emellan jobbet och att släkten kommer ska jag hinna storstäda mitt rum och även ta brun utan sol och allmänt fräscha till mig inför de kommande firandena!

Min helg | Bubbel & rosa hår

2018-12-16 20:11
Från almareinsjo

Denna helgen har minst sagt varit händelserik. Jag har hunnit med en hel del roliga saker både i fredags, igår och idag. Just därför har jag inte uppdaterat er dag för dag för jag har inte hunnit. Så därför vore det väl på sin plats med en stor repa från hela helgen.

I fredags så var jag bjuden till min kompis Agnes för att äta tacos, bada i deras ute-bubbelpool och dricka bubbel. Jag hade hur trevligt som helst! Maten vi lagade var jättegod, jag tror dock inte tacos kan var äckligt, men ändå. Det var supergott! När vi lagat allt, ätit, plockat undan och bytt om samt duschat av oss var det dags att bubbla och dricka bubbel. Det var jättenajs verkligen! Jag och dom andra två som var där åkte hem runt halv tolv/tolv tror jag? Vet inte exakt vad klockan var men där nånstans. Det var en så himla kul kväll som jag gärna gör en repris på snarast. Hade heller inte varit hemma hos Agnes innan så det var kul att se hur hon bodde och så!

På morgonen/förmiddagen igår så kom mamma och Nicke hem med en gran de varit och köpt så vi tog in den och pyntade den. Det var så mysigt och nu längtar jag bara ännu mer till julen. En gran gör verkligen så sjukt mycket i hemmet tycker jag, det är ett måste. Mitt på torget här i Tranås sätter kommunen varje år dit en jättestor gran med ljus i och den har Millie varit så fascinerad av så gissa vem som blev mest lycklig av att vi nu har en julgran i huset? Haha<3

Vid klockan två så hämtade Moa mig så åkte vi till henne i Aneby innan vi drog vidare mot Jönköping. Hon skulle köpa lite julklappar så vi gick på asecs tills det stängde, jag fick också med mig två julklappar hem. Ytterligare en var till mina småbröder hehe, kan inte låta bli. Älskar att ge julklappar och födelsedagspresenter till mina syskon. Lägger gärna pengar på det faktiskt! Innan vi åkte hem åt vi middag på Rosegarden inne i stan i Jkpg. Jag har vetat om restaurangen länge men aldrig ätit där, det var iallafall jättegod mat! Jag tog wokade nudlar med kyckling och grönsaker med cashew, fick dock jordnötter men det funkade det med. När vi kom hem till henne så begick vi ett stort misstag (kan jag säga med facit i hand). Vi var inne på Lyko på asecs och köpte en rosa färgbomb att dela på för att det skulle vara en rolig grej liksom. Hon i butiken förklarade jättenoga hur vi skulle göra för att färgen inte skulle bli så skrikig. Men som ni ser på bilden här över, mitt hår är numera neonrosa. Vi gjorde som man skulle men våra hår måste vara bra på att suga upp pigment. Men haha what to do, det tvättas ju ut så småningom. Det är bara sjukt ovant... Får väl försöka rocka rosa tills den rinner ur, har beställt Löwengrips silvershampoo ifall det går åt skogen.

Idag har inte varit mindre händelserik. Jag och Moa var i Jönköping idag igen då vi hade bokat tid för tandblekning hos The Beauty Clinic. Jag har tyvärr inga bra före/efterbilder men det är skillnad! Hade lätt kunnat bleka mer men tror inte man ska göra det för tätt inpå blekningarna så får vänta lite. Det förklarar väl resultatet. Mina tänder är väldigt mycket vitare än innan men vill ha vitare ändå känner jag nu. Kul grej iallfall som jag kommer göra om om ca ett år när det behövs fyllas på.

Det var min helg. Jag har haft en superbra helg från början till slut!

Millies första luciatåg

2018-12-13 20:31
Från almareinsjo

Vid fem idag hade Millies förskola kallat till lucia. Millie har berättat i veckor om hur de övat och sjungit, trots det så öppnade hon inte munnen väl där framme. Men hon satt i sin frökens knä hela tiden och tjatade inte efter mamma, stort tycker jag då hon bara är 2 år!

Hon är så stor mitt lilla hjärta

Julfest med jobbet

2018-12-13 08:28
Från almareinsjo

Igår när vi stängt butiken (Direkten) så var det dags för julfest tillsammans med några fler butiker på Storgatan här i Tranås. Vi var först bjudna till en butik som heter Gary’s. Där hade vi sportturnering och mingel. Efter att jag och min kollega Mille vann , så hade Gary’s bestämt att vi skulle äta på en restaurang som heter Axels Matsalar. Samma som jag åt på när jag gick balen.

Till förrätt fick vi kastanjesoppa, varmrätten var oxkind med rödvinssky-ish och lite rotfrukter. Till efterrätt var det en liten chokladruta med kolasås och ett blåbär. Maten var helt okej, absolut inte äcklig men jag har ätit bättre! Det var väldigt trevligt iallafall.

Efter att vi ätit tror jag att klockan var strax innan 22. Så vi förflyttade oss till restaurangen soffgrupp/bar och satt och pratade enda tills halv 1. Jag hade kul! Det var roligt att göra nåt annat än att bara jobba med mina kollegor där, speciellt eftersom jag inte kommer vara kvar där nästa år!

Vi hörs

Gott & blandat-shopping

2018-12-12 08:25
Från almareinsjo

Nu har det gått några veckor sen jag uppdaterade med mina inköp. Jag har inte shoppat så mycket men några småsaker har det allt blivit. Och det är blandat med saker, som vanligt. Kläder, lite hudvård och såklart en tekninkpryl, annars skulle det inte vara jag hehe. Dock behövde jag den för att kunna använda mina hårddiskar med min nya dator, så inget onödigt köp inte. Allt det andra är mer onödiga saker. Det finns självklart länkar till allt, under varje bild!

Linn Ahlborg X NA-KD - Glitter Blazer

Din Sko XIT - Boots / Holika Holika - Baby Silk Foot Mask Sheet

Lumene - LÄHDE Arctic Body Scrub / Kocostar - Lip Mask Pink Peach / Monki - necessär med apor

ASOS Design - Jultröja
(Detta är en herrtröja men xxs passade mig)

iDeal Of Sweden - iPhoneskal leopard / Satechi - Thunderbolt adapter