RSS - xml

Kontrollerades senast: 2019-11-01 13:22:30

matildaappelqvist blogg

matildaappelqvist blogg på Nouw

2019 vad händer här näst?

2019-09-11 13:52
Från matildaappelqvist

Hej!

Ett tag sen sist... Jag tänker försöka skriva av mig lite igen.

Jag har slutat jobba på förskolan och jobbar nu som nagelterapeaut på mitt eget företag, jag sitter på samma salong där jag gick min utbildning för ett år sedan, och trivs ganska bra med det.

Men drömmen om att få jobba på scen har vuxit sig allt starkare framför allt sedan jag var i Falkenberg och såg Stulen kärlek på Vallarnas friluftsteater, och fick träffa min stora förebild och idol Anna Carlsson. Där och då kände jag att "Vad håller jag på med? Det är ju det här jag vill göra!". Och sedan dess har all min energi gått åt till att söka teaterjobb. Just nu har jag kontakt med Falkenbergsrevyns producent, så vi får väl se vars det leder!

Jag spelade teater på Holmön även i sommar i år drog vi oss tillbaka till 1970-talet. Lite kort om föreställningen och min karaktär: Skolan hotas att läggas ner ute på ön, och det flyttar ut hippies till ön som alla kanske inte är så väl villigt inställda till, framför allt inte öns Bygdeförenings ordförande, som leder kampen mot dessa nyanlända. Jag spelar en av dessa hippies, "Soffan" en glad och flitig tjej vars specialitet är att baka bröd. För övrigt ska vi spela föreställningen på söndag i Holmsund klockan 18:00 på Q-ben. Biljetter finns att köpa på biljettcentrum, och kommer även kunna köpas på plats i entrén. Jag är lite nervös över detta då min hals inte är som den ska, men det löser sig nog. Vill ni veta mer får ni gärna kolla in oss på Facebook och Instagram där försöker vi lägga ut all nödvändig information.

Hoppas att du får en fin dag och kom ihåg att ta vara på alla som du älskar!

Kramar, Matilda!

2018 så som jag minns det...

2019-01-04 21:34
Från matildaappelqvist

2018 var ett väldigt upp och ner år!

Jag började året med att fortsätta jobba på skolan som elevassistent i en 3:a, jag trivdes bra på jobbet och allt flöt på fint. Januari gick över i februari och allt var fint, solen var påväg tillbaka och det blev ljusare på dagarna. Men...

...den 24:e februari la mörkret sig över oss igen då jag förlorade min älskade mormor efter en lång tids sjukdom, jag var där tillsammans med mamma och mostrarna, vi sjöng "Härlig är jorden" och hon kunde sakta somna in. Mormor som varit en stor förebild, en fantastisk läromästare och framför allt en fantastisk mormor. Hon lämnade ett stort tomrum i mångas hjärtan, men hon lever kvar i allas våra minnen och den värmen hon utstrålade den finns kvar och värmer oss när det känns kallt.

I mitten på mars hade vi mormors begravning, väldigt fin och det var fantastiskt att så många av hennes vänner, släktingar och familj dök upp för att hedra hennes minne, alla på sina egna sätt, jag genom att sjunga "Kärleken är".
Efter begravningen gick jag sakta men säkert tillbaka till dagliga rutiner även om saknaden är väldigt stor.

Sista april slutade jag att jobba på skolan och sökte jobb på annat håll. Max hamburgare blev mitt sommarjobb och där trivdes jag inte särskilt bra.

Men resan till Malmö och att få träffa Ellen efter så lång tid som några månader känns så otroligt skönt och det fyllde mig till bredden med lycka och värme.

Sommarteater på Holmön denna fantastiska ö och dessa fantastiska människor som åter igen gjort dessa två veckor mitt i sommaren till årets höjdpunkt!

Sista veckan i augusti började jag utbilda mig till nagelterapeut och blev klar med den utbildningen i slutet av september, jag lärde mig massor och kan nu alltså anta mig titeln som nagelterapeut och manikyrist! Heja mig!

Första oktober började jag på ett nytt jobb som barnskötare på Bullmarks förskola där jag har anställning fram till sista juni. Men i mitten av oktober så skulle jag åter igen sjunga på en begravning, det var tanken i all fall men jag blev förkyld och tappade rösten så det gick inte att sjunga för min älskade farmor som lämnade oss den 25:e september, vi sjöng sånger in i det sista och även om vi inte träffades så ofta som jag skulle önskat så hoppas jag att du vet att jag älskar alltid dig!

Även mammas vännina både på jobbet och privat lämnade jordelivet under september månad efter en tids sjukdom. Kära Anna jag kommer alltid minnas dig för ditt fantastiska skratt som både roade och smittade av sig.

Jag hade det fantastiskt bra på ett spahotell innan jul, julafton spenderade jag tillsammans med familjen och nyårsafton spenderade jag med världens bästa Ellen!

Resten av hösten och vintern fram till nu har gått mest på rutin och helt plötsligt var året slut, saker har visserligen förändrats men det känns inte så, jo en sak vet jag nu, ta ingen och inget för givet. Jag har sagt hejdå och adjö till en del personer under året, men tack vare de personerna har jag lärt mig att alltid tro på sig själv och lyssna på mitt eget hjärta först och främst!

Och med detta låååånga inlägg vill jag säga att jag hoppas att vi alla får ett fantastiskt 2019 förhoppningsvis utan begravningar och sjukdomar! Jag önskar er alla ett riktigt gott nytt år! Jag har en bra känsla för detta år!

Kram Matilda!

Kom ihåg att ta vara på varandra!

What ever....

2018-11-18 19:25
Från matildaappelqvist

​Hej!

Livet fortsätter gå utan att det går att stoppa, den 25/9 lämnade min farmor oss. Jag saknar henne jätte mycket, vila i frid och tack för allt älskade farmor. Tanken var att jag skulle sjunga på begravningen men det gick inte... jag var förkyld och hade ingen röst. Men det är inget man kan styra över tyvärr. Men över till något roligt...

Nu är jag utbildad nagelterapeut och manikyrist :D

Jobbar på en förskola och trivs ganska bra. Men det tar på krafterna rejält!

Nästa helg väntar Holmsund på oss då vi ska spela årets sommarteater i Storsjöhallen på Q-ben. I de lugnaste vatten, Skriven av Alexander Fahlander. Handlingen är förlagd till 1980-talets Holmön, militärer patrullerade ön, kärlek över gränserna och ett mystiskt försvinnanden av färjan. Hjärtligt välkomna, biljetter hittar ni här: http://www.biljettcentrum.com/evenemang/holmo-sommarteater-i-de-lugnaste-vatten-1/​ eller i entrén. De kostar 200 kr/st. Hoppas att ni vill komma och se oss. 

Puss och kram! /Matilda

What ever...

2018-08-22 18:31
Från matildaappelqvist

​Hej!

Jag jobbar inte kvar på skolan utan har under sommaren jobbat på Max Hamburgare ute vid Avion i Umeå. 

Jag ska utbilda mig till nagelterapeut med start nu på måndag, det ska bli ett spännande äventyr som jag kommer berätta mer om när jag börjat utbildningen :D 

Efter utbildningen ska jag börja jobba på förskolan i Bullmark och stannar kvar där fram till juni nästa år. Det ska också bli en spännande upplevelse :)

Ellen har flyttat hem från Malmö, så sjukt glad över de!!!

Sommaren här i Umeå har varit VARM! Så varm att man typ inte orkat göra någonting. Det började redan i maj nej redan i mitten av april hade vi några varma dagar men eftersom det var så mycket snö så trodde vi att snön skulle ligga kvar till midsommar i alla fall och det har fortsatt sedan dess enda in i mitten av augusti har det varit över 20 grader varje dag, ja utom midsommar då förstås då var det typ 7 grader och regnade i stort sett hela dagen. Vi var tvungna att elda i öppenspisen för att hålla värmen. 

Men nu verkar det vara slut på värmen, i morse var det bara tre grader varmt när mina föräldrar for till jobbet. frost på vissa ställen...

Ja nu är verkligen hösten påväg och visst den är mysig men sommaren är ju bra mycket skönare, de tycker i alla fall jag. 

Måste väl nämna valet också, det är första gången jag får rösta och det känns ganska bra ändå. Jag kan börja med att säga att jag är helt ointresserad av politik men jag tänker inte gå in på varför eller hur jag kommit fram till mitt val men jag tänker rösta rött i valet, vilket parti tänker jag inte avslöja men det blir rött för min del. 

Mina vänner, fortsätt leva och sprida glädje runt er! 

Puss och kram! /Matilda

Jag har en dröm!

2017-12-27 20:41
Från matildaappelqvist

En dröm om att ha en egen hästgård med massor av hästar, och även andra djur. Tillsammans med min bästa kompis Ellen ska vi äga och driva gården i våran riktning, där alla djur och människor lever med tillit till varandra, en gård där inga begränsningar finns, där jag och Ellen kan uppfostra våra hästar som vi vill, dvs utan bett, utan något som håller hästen fast, en fri tillit som baseras på att våga släppa taget om grimmskaft, tyglar osv att våga. En gård med stora hagar, med skog runt om och fri tillgång till mat och vatten.

Hästrasen som jag vill arbeta främst med är den Nordsvenska brukshästen, eftersom att den är mångsidig och går att använda till all form av hantering, dessutom är de så vackra och kraftfulla.

Lägenhet!

2017-11-15 21:44
Från matildaappelqvist

Hej!
Som ni märker skriver jag bara när jag har lust och ork! Jag jobbar på dagarna och pluggar på kvällarna så det säger ju sig självt att jag är ganska trött i huvudet, men nu är det inte långt kvar på svenskan bara muntlig examination och nationella provet...

Jobbet på skolan är sjukt roligt! Jag kan nu alla barnens namn i klassen, på fritids är det lite svårare... men det är ju ändå över 45 barn så det är väl inget märkvärdigt med de. J är jätte duktig och lär sig mer och mer om sin diagnos varje dag♡ Men herregud vad barnen är engagerade och fina♡

Titeln på inlägget avslöjar mig men... *trumvirvel* Jag ska kolla på en lägenhet i centrum nu på måndag, efter jag skrivit nationella! Tusen tack Mia för att du tänkte på mig när du läste inlägget!♡ Fin liten etta i centrala Umeå, enligt bilderna iaf. Hur tur ska man få ha egentligen? Både jobb och nu lägenhet! :D Hoppas turen räcker till att komma in på utbildningen också bara ;)

Hade bra så länge så hörs vi snart igen! Kom ihåg att sprida kärlek där ute, för de behövs!♡

Jobbat i drygt en vecka!

2017-10-03 18:46
Från matildaappelqvist

Hej!

Jag har nu jobbat som elevassistent på lågstadiet i drygt en vecka! Det är verkligen jätte roligt och alla eleverna i klassen är så otroligt duktiga! Ja, lite pratiga men det är en stor klass på 26 elever så det är väl inte så konstigt. 

Förra veckan var jätte bra, alla jobbade på bra hela veckan och var väldigt intresserade av mitt arbete. Sen så jobbar jag ju även på fritids för att fylla ut min anställning.

Hade bra så länge så hörs vi, kom ihåg att sprida kärlek!

Lyckad dag igår!

2017-09-22 12:56
Från matildaappelqvist

Hello!
Igår började dagen med att Kajsa min moster ringer från skolan där hon jobbar och undrar om jag kan komma in och träffa rektorn vid halv tio. Så jag åkte dit och träffade honom. Blev erbjuden ett heltids jobb som elevassistent som jag tackade ja till! Jag fick träffa elevens föräldrar tillsammans med rektorn.
Efter mötet åkte jag in till stan på en annan intervju på McDonald's (ett jobb är bättre än inget) och blev erbjuden även det jobbet men tackade nej till det eftersom jag redan fått de andra!
Och efter det åkte jag till Espresso house och köpte en caramel latte. Sen vidare på komvux info träff för att få veta mer om distanskurserna... allt gick bra även där och åkte för att hämta pappa på jobbet, sen hem och äta middag.

Det var hela gårdagen i korthet! Hade bra så länge, hörs snart igen! Kom ihåg att sprida kärlek! /Matilda

Vad som helst

2017-09-20 21:11
Från matildaappelqvist

Hej igen!
Kul dag idag, åkte in till stan och fikade på Espresso house, åkte buss hem med Emilia sen spelade vi spel och pratade massor.
Middag med mamma och pappa som vanligt och sen övade jag på några låtar med gitarren.
Imorgon arbetsintervju... kanske inte mitt förstahandsval av arbetsplats men det är ju bra att ha ett jobb. Lite sur eftersom att dem ringde från Sävar skola och undrade om jag kunde jobba på fritids imorgon men det kunde jag ju inte... efter intervjun ska jag på informationsmöte på Plaza om komvux. Får väl hoppas att i alla fall det ger något...

Nu andra planer, hörs snart igen! Kom ihåg att sprida kärlek! /Matilda