RSS - xml

Kontrollerades senast: 2019-07-29 17:14:07

Tildaanckarman blogg

Tildaanckarman blogg på Nouw

Min allra första betalda semester

2019-07-29 09:32
Från Tildaanckarman

Ojojoj vad jag njuter av att vara ledig just nu. Det behövdes verkligen, kände mig väldigt trött de sista veckorna innan semestern. Tyvärr har jag bara 2 veckor men vi tänkte resa i höst istället. Jag och Sebbe och suttit och letat efter resor till i höst/vinter men vet inte riktigt vart vi vill åka, tycker det är så svårt.
Tyvärr har det redan gått en vecka av min semester och 4 dagar spenderades i Gdansk med Sebbes föräldrar. Det var helt underbart, tyvärr var vädret inte det bästa men det va rätt skönt ändå. Första Dan gick vi mest runt och strosade på gatorna och shoppade i en galleria. Andra dagen var vi på ett museum om andra världskriget och på eftermiddagen var jag och Sebbe på massage. Den tredje dagen åkte vi till sopot för att sola och bada, tyvärr fick vi inte bara då det var röd flagg. Sen tog vi en båt tillbaka till Gdansk och åt världens godaste pizza. Sista dagen åt vi frukost på hotellet då vi åkte till flygplatsen runt kl 10.00. Över lag åt vi väldigt god mat hela tiden, dock kändes det som att det ända man gjorde var att äta, hehe.

Terminstart och ångest

2018-08-27 21:23
Från Tildaanckarman

Idag började skolan igen efter ett långt sommarlov. Eller lov vet jag inte om jag skulle kalla det, har ju jobbat i princip hela sommaren. Har faktiskt haft lite ångest över den här sommaren. Det här har nog varit min tråkigaste sommar hittills. Jag har jobbat så extremt mycket så har inte haft någon tid alls för att hitta på så mycket. När jag väl var ledig någon dag mitt i veckan eller sista veckan innan skolan så jobbade alla andra, alltså familj, Sebbe och vänner. Jag tror jag har träffat mina vänner två gånger den här sommaren, är inte det lite sjukt!? Men alla har ju jobbat olika helger och det har verkligen inte gått ihop alls. De gånger som det även var roliga saker planerade, blev jag sjuk eller jobbade. Sen har min pappa flyttat under sommaren så under hela hans semester hade han fullt upp. Tror jag kom ut till sommarstugan och båten två gånger, det är ju deprimerande bara det. Men jag och Sebbe har ju heller ingen bil så när vi båda har varit lediga så har vi ändå inte kunnat göra så mycket för vi har varit fasta i stan. Man blir ju så sjukt låst utan bil på sommaren. Sen har vi inte haft så gott om pengar heller så vi har liksom inte kunnat hitta på så mycket som kostar några pengar. Det enda vi unnade oss under sommaren var en resa till Polen som vi fick ta oss råd till, trots att ekonomin har varit ganska kämpig detta år. Så ja denna sommaren har faktiskt varit riktigt jäkla kass om man får säga så. Jag längtar så sjukt mycket till när jag är färdig sjuksköterska, kan börja tjäna pengar, unna mig det jag vill och framförallt få 4 veckor semester under sommaren. Men nu är det ju bara en termin kvar, alltså 20 veckor vilket innebär 97 arbetsdagar. Hur SJUKT är inte det!!!!! Alltså jag kan äntligen se en liten skymt av att jag om 20 veckor står där och tar min examen. Orkar knappt tänka på det för får ju samtidigt lite ångest. Vet att denna termin kommer innebära väldigt mycket stress och slit, framförallt när det gäller examensarbetet. Börjar nästan gråta så fort jag tänker på examensarbetet, tycker det känns sjukt jobbigt och är så stressad över att man ska hinna klart. Men har mest panik över ifall man efter framläggningen skulle behöva skriva om hela arbetet och så har man bara 2 veckor på sig.
Aja jag ska försöka att släppa ångesten över det för tillfället. Just nu väntar två fullproppade veckor med teori och simuleringar som jag ska försöka fokusera på.

Det blev visst väldigt mycket tankar och funderingar men nu ska jag försöka koppla av lite innan jag ska sova. Har satt på mig en ansiktsmask som jag fick i en glossybox och har gjort mitt godaste te som Sebbes mamma köpte till oss. Det luktar så sjukt gott så önskar att ni kunde känna doften genom skärmen.

Dag 4: Gdansk, Polen - sista dagen

2018-08-17 09:27
Från Tildaanckarman

Sista dagen i Polen började på sämsta sättet någonsin. Hade planerat att gå till ett pannkaksställe för att äta frukost men dom hade nått fel i köket så dom öppnade aldrig. Vi fick då gå förbi ett café för att köpa frukost vilket var den äckligaste frukosten någonsin. Först beställde vi två toast som var vidriga, det var både ägg och bostongurka i. Sen beställde vi en pannkaka med frukt och jag tänkte ju att det går inte misslyckas med en pannkaka men det var en riktigt sliskig pannkaka. Och jag vet inte om man kan kalla det för frukt, det var konservburksfrukt plus att dom hade hällt på all saft från konservburken. Jag åt en tugga av den pannkakan sen köpte vi ett wienerbröd och gick därifrån.

Till lunchen lyckades vi lite bättre. Gick tillbaka till vår favoritrestaurang där vi åt världens godaste pasta första kvällen. Eftersom det var sista dagen så åt vi trerätters, hehe. Efterrätten var så himla god, visste inte exakt vad vi beställde men fick frukt och smält choklad. Det kan man kalla för färsk frukt, mums.

Efter lunchen gick vi tillbaka till hotellet och satt i loungen och väntade ungefär en timme för att sedan ta en taxi till flygplatsen. Flyget tillbaka gick jätte bra och tog bara 40 minuter, dock var jag ju extremt nervös som vanligt. Nu när jag flyger så brukar jag använda öronproppar som fungerar jättebra, köpte dom på apoteket för 2 år sedan. Utan dom får jag jätteont i öronen så att jag till och med börjar gråta. Det är svårt att förklara känslan men det liksom sprängs i hela öronen och bara gör sjukt ont.

Dag 3: Gdansk, Polen - En lite lyxigare dag

2018-08-12 15:10
Från Tildaanckarman

Började dagen med en riktigt god frukost på en av våra favoritrestauranger. Frukosten bestod av toast, croissant, honung, sylt, nutella, te och en väldigt god smoothie med kokos och jordgubb.

Efter frukosten letade vi efter ett ställe för att få massage. Först gick vi till ena sidan av staden där det skulle finnas ett ställe med massage som vi aldrig hittade så då fick vi gå till andra sidan av stan och där hade dom ingen tid. Tillslut hamnade vi på ett ställe med thaimassage som låg precis utanför vårat hotell. Jag var ju skapligt nervös då jag aldrig har varit på massage tidigare och är så rädd för att det ska göra ont men det var jätteskönt. Fick lagom ”hård” massage som var både avslappnade men inbland gjorde lite ont, hehe.
Innan massagen fick vi våra fötter tvättade av personalen och efter massagen fick vi ett te som smakade ris vilket inte var jättegott. Själva stället var jättefint och mysigt, tog dock inte så mycket bilder för det var väldigt mörkt och hade inte riktigt det i huvudet, var mest nervös.

Runt 13 gick vi till Original Burger för att äta lunch. Det var en helt ok hamburgare men har ätit godare.

Efter lunchen gick vi till Mariakyrkan och herregud va jobbigt det var att gå upp. För att gå upp i kyrkan gick man först i en jättesmal, rund trappa där man inte så nånting. Det var jättetrångt och jag började få panik av klaustrofobi. Sen kom man tillslut upp till mycket större trappor där man tyvärr kunde kolla ner vilket inte var jättesmart av mig för då började höjdskräcken komma. När vi väl var där uppe och såg på utsikten så tyckte jag inte att det var så jobbigt faktiskt. Trapporna ner var nästan jobbigast för då såg man ju ner hela tiden och det kändes som att man skulle snubbla och ramla ner i den trånga trappan då det inte fanns något räcke att hålla i.

Efter Mariakyrkan gick vi tillbaka till hotellet för att göra oss iordning för kvällen. Hade bokat bord på en restaurang som hade fått bra recensioner på tripadvisor. Det var väldigt god mat dock tycker jag att dom tog lite överpriser på både maten och vinet.

Efter middagen promenerade vi tillbaka mot hotellet och stannade för att köpa våfflor till efterrätt. Våfflorna var goda faktiskt, dock nästan lite för mycket choklad, om det nu kan bli det...

Dag 2: Gdansk, Polen - shopping hela dagen

2018-08-11 23:11
Från Tildaanckarman

Sov fram till kl 10.00 igår för att försöka sova ut lite. Sen gick vi ut och åt lunch och den maten va inte det bästa men ändå helt okej. Efter lunchen beställde vi en taxi till Galeria Baltycka där vi spenderade ungefär 4 timmar. Det fanns ganska bra med butiker men hittade inte så mycket förutom 2 byxor och en topp på Zara. När vi kände oss klara tog vi en ny taxi till nästa shoppingcenter som hette Forum. Det var också helt okej men hade kanske lite mer dyrare kläder.

När vi väl kände oss klara började vi promenera tillbaka mot hotellet och stannade till vid en restaurang för att äta. När vi valde restaurang visste vi inte att den var så fin men oj vad god mat det var.

Dag 1: Gdansk, Polen - Sopot Beach

2018-08-10 22:47
Från Tildaanckarman

Igår var det en riktigt lång dag. Gick upp klockan 02.50 då bussen till flyget gick 04.00. Flyget gick faktiskt bättre än vad jag hade föreställt mig. Resan gick väldigt fort och jag slapp smärtan i öronen. Vi landade runt 09.00 och tog direkt en taxi till hotellet. Vårat rum var inte klar så vi fick byta om på en toalett och sen lämna in bagaget.

Direkt efter att vi hade bytt om tog vi en taxi till Sopot beach och där la vi oss vid stranden och låg där fram till lunch.

Efter lunchen tog vi en taxi tillbaka till hotellet och jag va så trött så jag somnade i taxin, hehe. När vi kom till hotellet fick vi äntligen tillgång till vårat rum. Måste bara säga att jag älskar det här hotellet. Det är verkligen jättefint och är så nöjd.
Efter att vi packat upp lite la vi oss faktiskt och sov i kanske en timme. Vi var riktigt trötta och det var väl inte så konstigt då vi gick up kl 03.

Tror vi vaknade runt 17 och då sminkade jag mig lite snabbt sen så gick vi ut för att äta. Vårat hotell ligger precis vid gamla stan och utanför en jättelång gata med massor av restauranger. Tog kanske en timme innan vi bestämde oss för vart vi skulle äta då det fanns en del att välja mellan. Tillslut hamnade vi på ett ställe där de gjorde hemmagjord pasta och den maten var sjukt god. Jag tog pasta med kyckling, soltorkade tomater och en krämig sås.

En av de bättre helgerna på länge

2018-07-30 08:28
Från Tildaanckarman

Just nu sitter Sebbe och jag och käkar frukost samtidigt som jag sitter vid köksbordet med min mobil och kollar på alla bilder som jag har tagit i helgen. Har faktiskt haft världens bästa helg på väldigt länge. Jag har jobbat så mycket och äntligen var jag ledig så jag och Sebbe kunde hitta på något att göra.
I fredags jobbade jag till 15 och sen kom pappa och hämtade mig och Sebbe och så åkte vi ut till sommarstugan. Föst försökte både jag och Sebbe åka vattenskidor men det gick åt skogen. Jag har ju åkt innan men det var typ 3 år sedan men nu så orkade inte armarna alls att dra upp mig. Var ju mer vältränad förr så får träna lite armar och försöka snart igen. Har faktiskt sjuk träningsvärk i armarna, axlarna och ryggen idag så jag kan inte ens dra på mig shorts utan extrem smärta. Efter våra vattenskids-försök tog vi en sväng med båten och det var himla mysigt faktiskt. Vi la till bredvid några klippor och pappa hade gjort iordning jättegoda baguetter som vi satt och käkade. Sen satt vi bara och hade det mysig i båten och badade i solnedgången. Det var sjukt varmt i vattnet, 25 grader enligt båten vilket passade mig bra då jag annars är en badkruka.
Är så lycklig över att vi äntligen kom ut till båten. Jag har inte åkt båt en enda gång i sommar(förutom igår) och nu när vi äntligen fick tid för det så njöt jag som aldrig förr.

I lördags började vi dagen med att spela minigolf i Berg och för första gången vann jag. Helt sjukt, jag som alltid har kommit sist förut. Till kvällsmat gjorde vi världens godaste halloumiburgare med avokado och mango chutney. Mellan 19-23 satt jag och Sebbe på balkongen, drack lite vin och bara pratade om allt och lite till. Det var också jättemysigt då det var länge sen vi bara satt och pratade. Runt 23 drog vi in till stan och tog två drinkar på Brasseriet som vi delade på. En av drinkarna var väldigt god och tror den hette Mango Bellini.

Få men stora grejer

2018-07-21 21:37
Från Tildaanckarman

Oj oj oj, nu var det ett tag sedan jag hängde här. Och helt ärligt så har det inte hänt så mycket i mitt liv just nu. Dock har det hänt några stora saker som jag är väldigt glad över.
Bland annat har mina småsyskon blivit stora och äntligen tagit studenten. Är så stolt över att de tog sig igenom 3 kämpiga år och nu ska ut i den vuxna världen.

Midsommar detta år blev ett skämt. Hade lite planer med Sebbes kompisar men självklart blev jag sjuk dagen innan så låg bara hemma hela midsommarafton. Sebbe var snäll och stannade hemma med mig så vi försökte göra det bästa av dagen och gjorde god mat och midsommartårta. Blev så besviken och ledsen när jag blev sjuk. Var för en gångs skull ledig på midsommar så jag hade först köpt en klänning inför dagen men insåg sen att det skulle bli dåligt väder så köpte nya byxor och en ny topp som aldrig kom till användning. Det blev alltså en dyr midsommar trots att man bara låg hemma.

Under tiden som jag har varit inaktiv här så har jag även hunnit bli moster till ännu en liten söt plutt som redan var extremt tung, eller så är det jag som är svag, haha. Men hon är ju så sjukt söt, båda är väldigt söta faktiskt. Samtidigt som jag var och hälsade på nykomlingen har jag även passat på att leka med Elsa och det börjar bli så roligt nu när hon börjar kunna göra mer saker. Hoppade studsmatta i en evighet i stekande sol då det tydligen är hennes favorit just nu. Blev ganska svettig... men men vad gör det när man har roligt.


En av mina allra finaste vänner har även hunnit fylla år så för två veckor sedan firade vi henne. Tyvärr skulle jag jobba dagen efter så det blev en ganska kort kväll/natt.

Jag har även hunnit sommarjobba i hela 6 veckor. Det bästa är att man äntligen kan börja räkna ner tills jag och Sebbe ska till Polen. Det ska verkligen bli så himla skönt att bara få gå runt i staden och mysa och bara vara vi två. Längtar så enormt mycket.

I torsdags var vi faktiskt på en lägenhetsvisning och älskade den verkligen. Det var en 2:a på 75 kvadratmeter med fiskbensparkett och högt i tak. Det hade ju varit en dröm att få flytta in i den lägenheten så väntar ivrigt då vi får svar på onsdag om vi får den eller inte. Självklart fick Sebbes mamma följa med på visningen då hon är ganska duktig på sådant och efteråt gick vi till Cioccolata och åt mat. Jag tog nån pizza med salami och mozzarella som var väldig god men mastig så efter halva blev man lite trött och Sebbe fick äta upp resten.

Tre riktigt bra dagar

2018-05-28 15:28
Från Tildaanckarman

Började faktiskt lördagen med att åka hem till Sebbes pappa på kalas då Sebbes lillasyster fyllde år. Efter kalaset åkte vi hem och gjorde oss i ordning inför kvällen. Sebbes kompis kom också och vi gjorde lite käk. Sen tog vi en taxi till en fest som Sebbes kompis hade fixat för sin flickvän som har fyllt år. Det var faktiskt en väldigt rolig kväll.

Igår fick det bli en cheat day då vi delade på en pizza till lunch. Under dagen åkte vi även hem till både min och Sebbes mamma och fick fika och middag.

Idag tog jag en paus från plugget och åt lunch med Elina i trädgårdsföreningen. Det var ett tag sedan vi sågs så det var verkligen dags nu. 

Ikväll måste jag även ta mig iväg till gymmet, har inte tränat på fyra dagr nu så det är verkligen dags!

Mysig kväll vid stångån

2018-05-17 11:02
Från Tildaanckarman

Gick upp vid 07.00 igår och började dagen med att baka till Sebbes praktik. Kan säga att det var riktigt jobbigt att baka utan att få äta något, det luktade verkligen choklad i hela lägenheten. Blev faktiskt tvungen att smaka en liten bit bara för att kontrollera att dom var goda och det var ju tur att jag gjorde det för dom smakade bara bränt, riktigt äckliga faktiskt. Så jag fick göra ett nytt försök vilket jag hoppas blev bättre.
Förstår inte hur svårt det kan vara att baka lite små kakor, hehe tydligen jättesvårt.

När jag till slut blev klar med bakandet gjorde jag min vanliga frukost med fil, hallon och kokos. Satte mig faktiskt på balkongen och kollade på ett avsnitt av Robinson.
Resten av förmiddagen satt jag inne på vår soffa och pluggade, och ja vi läser fortfarande bara en massa artiklar...
Runt 13 gick jag faktiskt ut och solade på balkongen i kanske två timmar, men tror inte att jag fick så mycket mer färg.

Vid 18 cyklade jag iväg för att möta upp Maggan. Vi gick faktiskt till något nytt ställe i gränden för att köpa med oss mat. Tror det var vietnamesisk mat och det var ganska gott. I början smakade det inte så mycket men sen när vi hällde på all sås och blandade runt lite så blev det mycket bättre. Vi tog faktiskt med oss maten och gick ner till ån och satte oss. Dock var det Vårruset igår och självklart sprang dom runt ån, dock var det ganska kul att titta på, hehe.

Efter ett tag blev det skugga där vi satt så vi gick bort till ”stranden” och satte oss på bryggan. Det var faktiskt en väldigt mysig kväll och vädret gjorde kvällen helt perfekt!