RSS - xml

Kontrollerades senast: 2019-10-24 18:04:04

mammatillMoM blogg

mammatillMoM blogg på Nouw

Welcome Autumn

2019-09-20 18:00
Från mammatillMoM
Yankee Candle / Yankee Candle / Yankee Candle / Yankee Candle / Yankee Candle

Nu kommer storyn..

2019-09-20 14:27
Från mammatillMoM

Som jag skrev i det förra inlägget så ska jag försöka sammanfatta allt som hänt under det senaste året.

Barnen

Det ni inte har missat är att vår son föddes i februari (på sin beräknade dag dessutom!), vilket innebär att han är just nu 7 månader, det är riktigt sjukt hur fort det går.. Vi har ju en liten donna till som blev 2 år i maj, så två små underbaringar har jag här hemma med andra ord! Det går hur bra som helst med dom och Meleah (min dotter) är så himla snäll vid sin lillebror (Milton). När jag var gravid med honom bar jag på den värsta oroskänslan att det inte alls skulle funka bra mellan dom, att det skulle komma svartsjuka mellan men ingenting änsålänge!



Relation

Tyvärr är inte jag och barnens pappa tillsammans längre, då det var för mycket bråk mellan och det drabbade barnen rätt mycket så då valde vi att gå på varsitt håll. Jag har flyttat till en egen lägenhet sen 2 veckor tillbaka, och jag kan inte trivas bättre! Visst, jag ska inte sticka under stolen med att det känns att man är ensamstående med två små barn, det tar rätt mycket på krafterna men jag ska klara detta också ska ni se!


Utbildning/Jobb

För ungefär ca 3 månader sedan fick jag en känsla av att jag vill göra något annat när min mammaledighet tar slut och då slog det mig att jag skulle gärna vilja plugga till ordningsvakt, så ni kan kanske gissa vad jag har gjort? Jag har sökt in till en utbildning som ORDNINGSVAKT! Asså kan ni fatta?! Från att bara gå och grubbla lite tankar så tänkte jag "Nej nu ska jag ta chansen i livet och söka in!" Så just nu går jag och väntar på svar om jag kommer in eller ej.

över 1 år sedan?!

2019-09-19 11:36
Från mammatillMoM

​Oj wow,hej? 

Det var verkligen ett bra jäkla tag sedan jag satt här framför min dator och skrev här, jag gick genom min blogg innan och det är snart ett år sedan jag skrev sist, och då skrev jag att jag hade kommit igång igen? Hehe konstigt..

Men ja, ni anar inte HUR mycket som har hänt under detta året, ni som har följt mig under en tid har säkert läst att vår son kom i februarimånad. Med detta sagt ville jag bara kika in här och berätta att jag lever och jag kommer dra igång så smått igen, så i nästa inlägg tänkte jag att jag ska berätta för er vad som hänt under denna tiden jag varit borta. 

Nu drar jag igång igen!

2019-02-19 15:22
Från mammatillMoM

Heej på er!

Det var ett jäkla bra tag sen ni läste något från mig här, och anledningen är att jag tappade intresset helt under sista tiden av graviditeten. och ja nu har ÄNTILIGEN vårt andra barn kommit, en underbar liten son. Han föddes den 2 februari. Alltså kom han för ungefär 2 veckor sedan. Jag tänker att jag skriver mer om det i ett annat inlägg där det b.la kommer en förlossningsberättelse. Som ni säkert förstår kommer det inte bli uppdateringar varje dag, det är rätt kämpigt att vara tvåbarnsmamma och speciellt när det inte är så stor åldersskillnad mellan dom, men det finns inget jag älskar mer än dessa underbara barn! Men jag tänkte bara kika in här och berätta att jag är tillbaka!

Då var man här igen..

2018-10-25 08:47
Från mammatillMoM

Godmorgon på er!

Nu har jag lämnat loppan på dagis och nu sitter jag på vårdcentralen, igen.. känns som man är mer här än hemma. Eftersom mina värden är så pass dåliga så måste jag gå och ta extra prover under resten av graviditeten, så det är bara det jag ska göra här. Förresten, jag vart hos en specialist igår ju och ÄNTLIGEN blev jag sjukskriven fram till den 1 december sedan går jag över till graviditetspenning. Det har varit ett jäkla kämpande men jag ger inte mig! Nej nu till något roligare, direkt efter jag har varit här så ska jag sticka till frisören och fixa till mitt rufs jag har på huvudet. Jag slänger in bilder sen på hur det blev.

Detta tar kål på mig..

2018-10-23 04:48
Från mammatillMoM

Ja ni ser rätt på tiden, klockan är 04.30 och här sitter jag med datorn i knäet och skriver haha. Men jag kunde verkligen inte sova mer pga foglossningen och regnet som spattrar på fönstret, det är typ världens storm ute så det gör inte det bättre. Meleah kom även in till oss för en stund sen så jag har ju inte min plats kvar i sängen haha! Så jag tänkte nej jag går upp, skriver något inlägg och startar en serie så får jag isåfall somna om på soffan. Eftersom det händer lite saker denna veckan tänkte jag att jag kunde göra en week update till er.

Måndag: Meleah är ledig från dagis så vi ska vara på öppna förskolan nästan hela dagen.

​Tisdag: Meleah ska på dagis och då ska jag passa på att städa rubb och stubb här hemma! 

Onsdag: Jag ska till en specialist ang min foglossning och sjukskrivning. 

Torsdag: Dagen jag längtar till mest då jag ÄNTLIGEN ska färga och klippa mitt hår! 

​Fredag: ​Meleah ska på dagis och efter det är det hennes tur att gå till frissan och klippa sig.

Lördag: ​Dop för min brors dotter.

​Söndag: Time for Ullared! Jag vet att det inte var så längesen vi var där men vi ska enbart handa julklappar då jag tycker man tjänar på det och man slipper köra rundor till massa olika affärer. 

Pumpkin Bolognese

2018-10-17 14:00
Från mammatillMoM

Förra helgen var min syster och hennes familj på besök för vi ville bjuda dom på mat och jag hade 0 ideér om vad vi skulle äta. Då scrollade jag förbi ett inlägg på instgram (hittade det på yayanaomi's instagram) och upptäckte denna supersöta och SUPERGODA maträtten, och det passar ju perfekt nu till halloween, så det gav vi oss på och gjorde och det var superenkelt att göra. Så vill ni också testa och göra dessa söta pumpkin's så skriver jag receptet här!

PUMPKIN BOLOGNESE

GÖR SÅ HÄR:

1. Skär av toppen på paprikan och skär loss kärnorna med en kniv. Skölj ordentligt.

2. Skär ut ögon & mun med en liten kniv så den ser ut som en pumpa.

3. Lägg paprikorna i vatten i ca 45-60 min. Så dom mjuknar till aningen.

4. Under tiden som du väntar på paprikorna så påbörja köttfärsen. Gör den köttfärssåsen som du brukar. Skippa paprika om du brukar som jag att ha i det vanligtvis. Tänk också på att inte ha för mycket vätska i. Jag har inga exakta mått på vad jag har i min köttfärssås. Jag smakar alltid mig fram. Men förutom färs så brukar jag alltid ha i: Gul lök, champinjoner, krossade tomater, salt, svartpeppar, vitlök & en skvätt matlagningsgrädde.

5. När paprikorna legat i vatten så är det dags att fylla dom med köttfärsen. Toppa med parmesan eller riven mozzarella. Ej nödvändigt.

6. In i ugnen på över & undervärme, 175 grader i ca 25 minuter.

Servera med spaghetti eller någon annan pasta till.

Onsdagmorgon

2018-10-17 08:49
Från mammatillMoM

Godmorgon på er!

Hoppas att allt är bra med er. Med mig är det lite si sådär. Jag är fortfarande sjukskriven pga foglossning, eller ja min sjukskrivning går ut idag så jag ska tillbaka till läkaren idag 12.30 och förnya sjukskrivningen, så får vi se hur länge det blir denna gången. Nu har jag precis varit och lämnat Meleah på dagis och jäklar vad kallt det är?! Det är så sjukt dimmigt och ruggigt här jag bor, men hur mysigt är det inte egentligen om man tänker efter? Direkt när jag kom hem tände jag värmeljus och startade kaffekokaren, så nu står det och puttrar på.

Har ni börjat?

2018-10-11 19:57
Från mammatillMoM

Har ni börjat tänka på julklappar? Det har vi! Jag har faktiskt slagit in några redan då jag tycker det är så himla mysigt, att bara sitt vid köksbordet med en kopp te och slå in julklappar, få skriva på etiketterna och göra dom fina med snöre och en stjärna. MEN som vanligt tycker jag det är så svårt att köpa till min sambo och min pappa, så här kommer lite tips på vad jag har hittat som dom ska få.

Calvin Klein / Kavat / Hårtrimmer Pro ER-SC40 / Lambretta

Ritual adventskalender

2018-10-07 13:00
Från mammatillMoM