RSS - xml

Kontrollerades senast: 2019-11-26 02:13:36

petterssonamanda blogg

petterssonamanda blogg på Nouw

MIN ÖNSKELISTA

2019-11-25 17:50
Från petterssonamanda
Axelda / Chanel / Babyliss / Converse / Remington / Real Techniques

VECKANS SCHEMA

2019-11-25 13:09
Från petterssonamanda

Måndag: Röja undan hemma inför imorgon. Hämta J på jobbet för att handla lite byggmaterial & kanske få upp resten av väggen som vi började få upp igår till W's rum. Laga en god middag & chilla.

Tisdag: En besiktningsman kommer & kollar huset pga att vi bytt försäkring. Även vår nya tvättmaskin kommer som vi väntat MYCKET på, vår gick sönder för nån vecka sen & tvättberget växer & växer. Laga middag!

Onsdag: Dags för julpynt att börja fylla vårt hem, W ska till föris & då får mamman passa på under tiden. Ta en promenad med barnet. Laga middag!

Torsdag: Fortsätta med julpyntet om inte färdigt. Köpa smink på stan för mitt är slut. Lämna & hämta W på föris.

Fredag: Promenad med W. Handla lite gotte & mysa framför en film med familjen. Laga & äta mat.

Lördag: Sätta upp granen & pynta med familjen. Mysa till en julfilm. Fixa nissens lilla hem & göra iordning för första brevet som kommer på söndag den 1 december.

Söndag: Adventsmysa!

GE BLOGGEN ETT NYTT FÖRSÖK?

2019-11-24 13:40
Från petterssonamanda

Så många gånger som jag skrivit här att det är dags för att börja blogga igen, jisses.. Jag är ju så himla sugen men saknar på något sätt inspiration till typ.. allt. Till att skriva, fotografera, fantasi.. Livet har fått en twist & jag har blivit sjuk, men jag försöker varje dag att vara mer med i livet & göra saker som jag finner glädje i & då har bloggen varit i mina tankar väldigt mycket på sista tiden för jag älskar att skriva & fotografera, så nu gör jag ett nytt försök till att hitta inspiration & glädje igen.

jag vet inte hur ofta jag kommer att uppdatera, men drömmen är minst 1 gång om dagen, om kroppen & hjärnan tillåter mig.. Min inspiration just nu är att det snart är 1 december & den mysigaste tiden på året. Eftersom W nu är över 2 år har jag fixat en nisse kalender till honom, med både paket, uppdrag & bus, så om några dagar flyttar nissen Julius in hos oss & jag vill dela allt detta med er som läser här, tanken är att varje dag i december visa vad som händer med nissen & vad W tycker om det hela. Jag som mamma tycker det är väldigt spännande & kul att få planera detta. Så förhoppningsvis kommer ett inlägg om dagen i december!

Börjar detta med att dela bilder inför kommande julkort på lilla prinsen som blivit sååå stor!

DAG 4

2019-08-25 20:27
Från petterssonamanda

Idag har vi haft en halvdag på stranden & en halvdag vid poolen. På stranden var W galnare än någonsin & kastade sig i vågorna, det var riktigt skönt i vattnet, lagomt svalkande.

Jag har varit riktigt trött & sliten idag så har sovit under dagen & vilat på rummet endel, men det behövs det också ibland, vi är inte vana vid att hålla igång såhär så tillslut säger kroppen stopp & då får man väl försöka lyssna även om det känns tråkigt att ligga inne när man är utomlands.

Jag kom iväg till poolen med resten av familjen en sväng iallafall, det var kul ända tills W bajsade i badbyxorna så det rann nedför hans ben, då blev det fort upp till lägenheten & duscha för honom innan middagen började, men det slutade med att han fick välling & sova vid 19, det har varit hårda & fartfyllda dagar för honom med knappt nån sömn så han är riktigt sliten på kvällarna. Skönt för honom att slippa lida igenom middagen & somna senare än vanligt. Så idag fick han ha det som han brukar hemma, han somnade på 3 minuter & sover super gott. Vi sitter på balkongen & dricker cola & njuter av att det inte är super varmt, det blir nog dock sängen snart, värmen tar hårdare på en än vad man tror!

DAG 3

2019-08-25 20:12
Från petterssonamanda

Wow vilken dag vi haft, helt underbar!

Vi har promenerat till hamnen & kikat lite & sen var vi vid poolen hela resten av dagen, W är ett riktigt vilddjur i poolen, han lever där i & har lärt sig att hoppa i från kanten så han hoppar om & om igen hela tiden.

På kvällen innan middagen gick vi förbi klipporna vid havet & tog lite bilder & efter middagen satte vi oss på balkongen & spelade spel & skrattade så vi fick ont i magen & tårarna sprutade.


Jag måste faktiskt erkänna att vi inte är super nöjda med detta hotellet, sängarna är stenhårda så vi får ha täcken att sova på för att inte få så ont i rygg & höfter. & Maten är skit för oss som är kräsna så i 4 dagar har jag levt på pommes, smörgås & lite pizza, vet inte vad jag hade förväntat mig riktigt eftersom vi är i spanien men ändå, lite falukorv & makaroner hade inte varit fel


DAG 2

2019-08-25 19:46
Från petterssonamanda

Andra dagen här & vi har bara hängt vid poolen, ätit chips & njutit. Wilton har med sig bilarna överallt så han är sysselsatt & nöjd dom stunderna han inte badar.

Sen behövde jag vila lite så jag & J gick till rummet & sov medans mamma & mormor tog med W på en promenad till hamnen som ligger bredvid vårt hotell.

Bamse var även på besök på kvällen & hade födelsedags kalas där dom sjöng & dansade. W var såklart mitt i smeten hela tiden men han var även väldigt blyg. Det blev ingen dans för honom konstigt nog men lite bus med bamse vågade han sig på! Han var såå himla nöjd & mallig, aldrig sett honom så, han fnittrade & det lyste i ögonen på honom som aldrig förr, då blir man riktigt varm i mammahjärtat.

DAG 1

2019-08-24 20:37
Från petterssonamanda

Vi landade vid 11.00 & var framme vid hotellet ungefär en timme efter, då startade vi semestern med att äta, vi har all inclusive så det var bara att traska iväg för en härlig buffe.

Efter det bestämde vi oss för att kika runt lite så vi gick till havet som ligger precis nedanför vårt hotell, W & J badade medans jag tittade på som den badkruka jag är.

Sen gick vi förbi poolen också så W fick bada mer, bada är det absolut bästa han vet, han är en riktig fisk i vattnet!

Kvällen blev kort & vi la oss vid 21 efter en väldigt lång dag..


MR & MRS WIKSTEDT

2019-08-24 20:25
Från petterssonamanda

Ja, ni läste rätt! VI ÄR GIFTA!

Bröllopet var magiskt & vi är så lyckliga.

Tänkte berätta mer om det i ett annat inlägg för just nu är vi på bröllopsresa & jag vet att vissa läser bloggen lyriskt & hoppas på uppdateringar så nu är en bra tid att börja skriva!

Kommande inlägg kommer alltså att vara ifrån Menorca, där vi befinner oss just nu!


En bild från vår stora dag♥


ångest inför morgondagen

2018-10-21 19:54
Från petterssonamanda

Imorgon börjar W på inskolning på förskolan, jag har sådan fruktansvärd ångest över detta pga många anledningar men mest för att jag är rädd, rädd att han ska göra sig illa eller inte få den uppmärksamheten han behöver och han är ju en riktig vilding som behöver att man håller koll på honom så han inte hittar på bus & det kan ju vara svårt på en förskola med massa andra barn.
Det sista jag vill är att han ska må dåligt eller att något ska hända. Sen är jag väl lite självisk också och vill inte att någon ska få honom som jag får honom, om ni förstår.
ångest ångest ångest..

Har inte riktigt tyckt att han haft nån anledning till att vara där heller men försäkringskassan kanske kastar ut mig i januari & då måste han ha förskoleplats om jag blir tvingad till att jobba.
Sen vet jag ju att det kommer gynna honom för han får leka med andra barn och så, men det känns i mammahjärtat.
Han är ju min lilla pojk, alltid!

Tänk att han redan är 14 månader, över 1år.. Han föddes ju typ igår? Stora killen som ska börja på förskola, hoppas inte det alltid kommer gå såhär fort

1 års kalas

2018-08-11 20:49
Från petterssonamanda

Idag har vi haft kalas för våran blivande 1åring, hur sjukt att han snart är 1 år? Om 5 dagar för att vara exakt, vart tog min lilla bebis vägen?

Men iallafall, W's faster & hennes pojkvän kom redan igår för att hjälpa till & förbereda men det blev inga förberedelser för vi trodde att vi skulle få ställa in kalaset, ni som vet ni vet att det blåste som bara tusan igår & vi skulle sätta upp ett partytält, ah jo tjena.. De blev inget med det så vi valde att avvakta tills idag & det har varit stabilt
väder så äntligen var vädret på vår sida, dock började det spöregna mitt i kalaset men vad gjorde det? Vi satt ju i ett gigantiskt tält!

J & K dekorerade i tältet med ballonger & allt annat medans jag & M fixade i köket. W var lite överallt han, mest med M (faster moa) så att vi andra fick greja!

Vi ville inte slänga pengar på någon svin dyr tårta som inte skulle räcka till alla så vi gjorde 5 rulltårtor istället med grädde & bär & det blev så himla lyckat, rulltårta med grädde & bär är en favorit hos mig & alla blev nästan uppätna!
Vi hade även cupcakes med grädde & små kronor på som jag hade gjort på morgonen, det tog en väldans lång tid men jag blev riktigt nöjd över resultatet!
Sen hade vi såklart lite smått & gott till!

W blev super glad över sina presenter & började leka med dom direkt efter att alla var öppnade. Ett super bra kalas med så många fina människor. Dom är guld värda allihop ♡