RSS - xml

Kontrollerades senast: 2019-10-11 18:03:55

Trullsan blogg

Trullsan blogg på Nouw

Pengar pengar pengar!

2019-10-11 10:13
Från Trullsan

Idag stämmer detta citat verkligen !

Så trött på allt som har med pengar att göra . Så trött på att behöva räkna på allt konstant för att pengarna ska räcka till . Alla utgifter , barn som pratar om värsta märkeskläderna de vill ha osv .
De som säger att pengar inte spelar nån roll har fel . Visst pengar är inte allt men tyvärr väldigt mycket, du slipper stressa pga dom , du kan köpa dig till god vård om du behöver , du kan bo på bättre ställen i bättre områden bland annat , listan går att göra lång .

”Pengar är inte allt men det är nyckeln till resten ”

Pengar gör ingen lycklig men visst har det en lugnande inverkan på nervsystemet .

Pengar gör ingen lycklig men jag gråter hellre i en Jaguar än i en buss.

Den rike tänker på framtiden, den fattige tänker bara på nuet.

Lite så är det faktiskt ! Tyvärr !
Även om pengar självklart inte är allt .

Lite fina Nalle Puh Citat såhär en måndag !

2019-09-30 19:54
Från Trullsan

" Det bästa är att veta vad man letar efter innan man början leta efter det" .

”Vissa människor bryr sig för mycket. Jag tror det kallas kärlek.”

”Jag är inte vilse för jag vet var jag är. Men, där jag är kanske är vilse.”

”Om man tänker efter en stund kan det hända att man kommer fram till ett mycket viktigt beslut.”

”Om snöret inte håller, utan går av, är det bara att försöka med ett annat snöre.”

”Du kan inte alltid stanna i din egen hörna av skogen och vänta på att andra ska komma till dig. Du måste gå till dem ibland”

”Ju mer man tänker, ju mer inser man att det inte finns något enkelt svar.”

"du är modigare än du vet, starkare än du tror, och klokare än du förstår"


”Om en person du talar med inte tycks lyssna, var tålamodig. Det kan helt enkelt vara så att han har lite ludd i ena örat. ”
När man är en björn med en mycket liten hjärna och tänker ut saker, upptäcker man att en idé som verkade vara riktigt idéaktig inne i hjärnan, är annorlunda när den kommer ut i det fria och andra människor ser på. ”

”Hur underbart det skulle vara att ha en Riktig Hjärna, som kunde tala om saker och ting för en.”

"Fast man är liten är man minst lika viktig som en stor"

Nalle Puh är en mycket klok liten björn tycker jag ❤️!

Ingefärashots !

2019-09-29 18:24
Från Trullsan

Jaha nu börjar det redan bli höst , känns som det slog om väldigt snabbt i år . Men men bara och vänja sig .
Eftersom mitt immunförsvar inte brukar vara på topp så börjar jag göra mina ingefärsshots redan nu . Inte världens godaste men riktigt bra faktiskt . Har börjat göra på ett annat sätt också för att behålla så mycket av det ”bra” i alla ingredienserna som det bara går .
Läste ett inlägg på Facebook där en tjej skrev att hon mixar allt så det blandas iställets för att värmas ( koka ska det ju inte göra eftersom mycket av det nyttiga försvinner då . )
Min shot består av :
Ingefära
Gurkmeja
Svartpeppar
Honung
Citron
Vatten
Och färskpressad apelsin så även barnen kan dricka av den !

Så skär och dela gurkmeja+ingefära i bitar , mixa i vatten . Jag låter det ligga i mixern ca 45-60 min och mixar lite då och då . Sen blandar jag resten av ingredienserna ordentligt , silar och häller upp i en flaska och in i kylen !
Perfekt ! Tips till er som ofta blir förkylda eller sjuka .

Färsk gurkmeja

Tillbaka igen !

2019-09-17 15:12
Från Trullsan

Ajdå nu var det jätte längesen jag var här och skrev. Men nu är jag i allafall tillbaka och ska försöka bli mer aktiv. Jag har ju mina stora sömnproblem och stress& utmattning som jag brottas med så då blir det bara för mycket ibland tyvärr. Men min sida kommer mest handla om vardagen, sömnproblem, film och mat :) !



Bloggat från min mobil

2018-12-31 23:31
Från Trullsan

Gott Nytt år på er alla ! Hoppas 2019 blir ett bra och fint år ❤️

...

2018-12-30 19:05
Från Trullsan

Vattkoppor !

2018-12-30 18:05
Från Trullsan

Äntligen börjar sonens vattkopporna torka , jätteskönt . Måste säga att det gått hyfsat fort och smidigt ändå . Tänkte dock skriva ner lite fakta och råd om just dessa jobbiga prickar .

Vattkoppor är en vanlig barnsjukdom.
Här i Sverige så vaccineras man inte mot det men det är möjligt det kommer förändras i framtiden . Nu ges mest vaccinationen till de med försämrat immunförsvar.

Vattkoppor orsakas av varicella zoster - virus . Den börjar i huvudsak med feber och utslag . Eftersom det är så pass smittsamt så ska man inte åka in till vårdcentral el sjukhus utan att först ringa dom . Vattkoppor är en vanlig sjukdom och är relativt ofarlig . Men om det inte går att få i sig vätska, klara toabesök el kopporna bli variga så ska man självklart kontakta sjukvården .

Symtom är feber, huvudvärk , klåda , röda vätskefyllda blåsor , trötthet .
En del har turen och få väldigt lindrigt med koppor medans en del blir riktigt sjuka och får väldigt många koppor över hela kroppen .

Klias det väldigt mycket kan man kontakta läkare för att få medicin mot klådan , t ex tavegyl.

Vattkoppor och bältros orsakas av samma bakterie men en persons med vattkoppor kan INTE ge någon bältros medan däremot en med bältros kan ge någon vattkoppor .
Man kan endast ha just vattkoppor 1 gång i livet , sen är du immun . Dock kan du få bältros senare i livet om du haft vattkoppor.

Man ska försöka och inte klia på kopporna eftersom det kan komma in bakterier i kopporna och på så vis skapa en hudinfektion .

Här hemma har det ändå varit som sagt ganska lugnt fast sonen fick väldigt mycket koppor . Det som var absolut bäst här hemma var att bada,alvedon och även medlet PoxClin. Vi vädrade väldigt mycket och ofta och isglass var också väldigt populärt .
Det är ju alltid bra att få i sig mycket vätska och att kunna kissa . Sen är alla olika och vad som är bäst får man nästan prova fram , jag har läst att babypuder är så bra men här hemma gjorde det varken bu el bä . Kändes ingen skillnad med det alls tydligen .
Nu är det iallafall dags att börja planera lite för en meny inför nyaåret som kommer firas lugnt hemma ! Ha det bra allihopa

Julen förbi !

2018-12-27 13:48
Från Trullsan

Så har julen passerat med en himla fart ! Vi fick en oväntad start hemma med vattkoppor dagen innan julafton . Men har ändå kunnat fira jul med närmaste familjen . Så trevligt sällskap , väldigt mycket gott , Kalle anka och tomte blev det som tur är ändå .
Nu är det lugnt hemma och tankarna börjar fara iväg till nyårsafton . Har inget planerat men blir nog lugnt och stillsamt
.
Hoppas ni haft en bra jul ni med !

Vår på G !

2018-03-26 18:22
Från Trullsan

Tänk vad lite sol kan göra . Nu när vi går mot ljusare tider känner jag mig iallafall lite piggare och gladare . Även om hälsan är som den är så blossar man upp.
Härligt med alla dessa vårtecken som poppar upp , snön försvinner , fåglarna kvittrar , solen skiner , blommor som börjar kika fram ., varmare ute och fler människor är ute och promenerar.
Och snart kommer även båtarna och motorcyklarna fram .
Ett stort och härligt vårtecken ( för mig iallafall ) är Hammarbys första hemma. Och den är ju nu i helgen . Allsvenskan börjar och första matchen blir mot Sirius .
Det blir kul .