RSS - xml

Kontrollerades senast: 2019-12-20 22:53:14

Gabriella Jones

gabriellajones blogg på Nouw

Julledighet och framtidsplaner

2019-12-20 15:28
Från gabriellajones

Det senaste har mitt liv varit en riktig storm, orkan eller varför inte kalla det virvelvind. Har hänt så mycket grejer, både positiva och betungande. Först och främst så har mina framtidsplaner helt förändrats. Från att ha varit helt inställd på att åka till Dublin till våren och har vindarna helt vänt och nu är visum och skolan betald i Brisbane, Australien. På grund av en misskommunikation (och många andra faktorer) mellan mig och skolan så var Dublin inte längre aktuellt. Men jag är faktiskt mer än glad att jag skall få komma till Brisbane istället, känns sjukt bra och är så otroligt taggad. Att komma till solen är faktiskt det jag ser mest fram emot med undantag för det fantastiska "nya liv" jag kommer att utmana. Mår riktigt dåligt av detta svenska vädret, att inte få se solen och ständigt leva i ett mörker är inte kul alls. Älskar verkligen Sverige men under vinterhalvåret finns det inte mycket positivt... inte med vädret i alla fall.

Snart är det jul och det är ju hur mysigt som helst. Älskar julen. Det är så stämningsfullt med alla tända ljus och julmusiken. Har tyvärr inte fått någon överdrivet stor julkänsla i år på grund utav den stora skolstressen som präglat hela mitt liv på alla plan, men nu äntligen är sista inlämningen innan jul gjord så nu kan jag verkligen bara slappna av och njuta. Ska faktiskt till min gamla gymnasievän Ida idag tillsammans med mina andra vänner och baka lite pepparkakor, hur mysigt? kan inte ens komma på senaste gången jag bakade pepparkakor, så tråkigt :( Den absolut bästa delen med julledigheten är ju att alla sina bästa kompisar kommer hem från sina studentstäder och att vi äntligen får lov att vara samlade, så himla värdefullt! Mysigt att få träffa alla och ta igen lite förlorad tid.

Jag, Christoffer & Lisa <3

En flyttfågel

2019-03-16 14:08
Från gabriellajones

Med ett glatt besked kan jag meddela att jag fått utbytesplats. Nästa vår for jag till Dublin för att plugga internationella relationer, såsåså kul. Är verkligen helt överlycklig och ska bli så skönt att få flytta till ett ställe där du inte har någon knytning till. Där du helt ensam skall försöka utmana en helt ny stad, ett helt nytt land. Är ju ett tag kvar men är ändå pirrig i magen, haha.

Förutom det så är det superbra med mig! Har fått en tenta nu över en vecka som jag är lite oroad över dock men som alltid kommer det lösa sig i slutändan. Skall om en stund slita mig från plugghörnan och träffa några kompisar, man behöver det också.
Eftersom detta är lite som en dagbok för mig utan några krav så ville jag egentligen bara titta in och berätta vad som hänt det senaste och om hur otroligt glad jag är för utbytesbeskedet!

Ha det gött!

2019?

2019-02-14 12:55
Från gabriellajones

Nu närmar vi oss mitten av februari och idag har vi alla hjärtans dag att fira, festligt! Eller inte? Vet inte men är inte så förtjust i alla hjärtans dag och nej jag är inte hjärtekrossad och avskyr allt som har med kärlek att göra utan jag förstår bara inte vitsen riktigt. (VARNING FÖR KLYSH) Varför ska det vara just en utsatt dag för att visa kärlek när man kan göra det varje dag? Nä men ni förstår kanske vad jag menar? Gillar inte det där att man ska göra något bara för att man ”ska” utan tycker det skall vara mer för att man verkligen vill, annars blir det ju inte genuint?
Själv ska jag om en halvtimme lira lite tennis med Filippa i Landvetter. Så himla kul att vi börjat hänga igen och inte nog med det spelar tennis ihop som på den gamla goda tiden.
Senare mot kvällen kommer Hugo hem från Danmark så då ska vi äta på Max hahaha. Har inte ätit på Max sen typ innan nyår och har riktigt brutala cravings på det.

- Annars?

Ja, jag har varit i Thailand på en snabbvisit. Skrivit min andra tenta som för övrigt gick över förväntan men också fokuserat på ett utbyte nu under andra året. Har skrivit motivationsbrev, CV och tagit en tjusig bild för att jag skall verka vara en attraktiv student haha. Hoppas verkligen jag får det, det är allt jag vill. Inom bara en månad får jag veta svaret och hjälp vad nervös jag är!!! Hoppas hoppas hoppas!!


Borta bra men hemma bäst?

2018-03-14 12:35
Från gabriellajones

Hej på er!

För några dagar sedan landade jag i Köpenhamn igen efter 3 veckor i värmen. Utan stress och utan bekymmer, bara jag och min bundsförvant. Borta bra men hemma bäst? Den som myntat detta uttryck lär ha varit en riktig soffpotatis, trött och bekväm. För aldrig har jag känt att borta är bäst mer än nu, då jag faktiskt inte tillbringat vardera dag hemma utan istället varit i från det under längre perioder. Aldrig har det känts mer rätt att flytta och aldrig har det känts mer rätt vad jag vill göra.
Visst är det skönt att komma hem till gamla rutiner och till samma gamla människor som är och alltid kommer finnas på exakt samma plats som du lämna dem på. - Nej!
Jag vill bort och jag vill upptäcka, jag vill se det människor blundar för och jag vill göra något åt det. Det är detta som ger mig motivation och inspiration, för vad är egentligen livet till för? Är det att sitta i soffan, levandes i bubblan och glo på en tv-skärm eller är det att ta steget utanför bubblan, handla utifrån ens egna erfarenheter och vilja istället för vad samhället säger att du ska göra? Jag vill åtminstone tillhöra grupp nummer två. Jag gillar utmaningar och jag antar att det är därför jag föredrar borta istället för hemma. För tillfället i alla fall...

Nu får jag stoppa mig själv i skrivandet innan det blir för luddigt, inte alls meningen. Jag som bara tänkte säga hej, visa att jag lever och berätta lite om resan men detta blev något helt annat! Har i alla fall haft några fantastiska veckor och längtar redan till nästa grej i kalendern. Känns som mycket men ändå lite händer och kommer hända i mitt liv, superkul men orkar inte vänta! Jag och tålamodet går inte alltid överens... Struntsamma! Allt gott!


Nytt tillskott i garderoben

2018-01-09 17:23
Från gabriellajones

Wow wow wow. Låt mig visa min nya jacka, alltså jag är så grymt nöjd och kär. Wow haha.
Jag har letat hela hösten efter en snygg silvrig ”puffjacka” men varje gång jag hittade något i närheten av det så hade dom antingen en ful krage eller helt fel nyans av silver. Och så plötsligt, BAM, den 8 januari 2018 hitta jag allt den gömda diamanten hängandes där. Vilken grej, stort grattis!

Visst är den snygg/cool/ball/grym/extremt j*vla underbar?

För att köpa en liknande jacka som dessutom är på REA just nu, klicka in på länken nedan

SNYGG JACKA, klicka här

1 månad sedan

2018-01-02 21:32
Från gabriellajones

Idag är det en månad och 10 dagar sedan vi hördes sist men också otroligt mycket har hänt så jag tänkte snabbt göra en liten lista på saker jag hittat på.


Prag
Jag åkte till Prag med det roligaste och knasigaste gänget som existerar vilket resulterade i en så rolig och fantastisk resa. Snart väntar resa numero dos med detta järngäng hoppas jag.




En dag på Liseberg

Som ni alla vet så arbetar jag på Liseberg men trots det så har jag inte hunnit ta mig dit som gäst. Så när jag fick finbesök från Sveriges sydligare delar åkte vi tillsammans med några andra kompisar till Liseberg och vandrade runt bland allt julpynt, ett finare ställe under vintertid får man leta efter.

Värt att också säga är väl att jag nu gjort mitt sista pass på Liseberg fram tills April när det öppnar igen. Men idag fick jag svar från ett annat arbete jag sökt som jag nu ska på intervju på redan på måndag, spännande!!!





Klippte mig

Jorå, när man väl börjat klippa håret kort så vill man bara testa ännu kortare. Jag är en sån som alltid vill ha förändring så jag tänkte att nu när jag väl redan har ganska kort kan jag testa ännu kortare, klippte även ner min lugg något gränslöst så nu hänger den där och irriterar.




Julafton och juldagen

Jag har firat jul likt er andra med vänner och familj.
Bild på min vackra mor och lillskitens presenthög





-> Lund, Malmö, Trelleborg + resa?

Jag begav mig ner till Skåne i 4 dagar och hälsade på. Några fantastiska dagar som jag länge kommer minnas och inte minst att jag upptäcktes ha en dold talang i boule. Jag vann 2-2 tävlingar mot över femtiotalet människor, helt sjukt!! Speciellt då det var första gången jag testade på detta, så hem traskade jag med två presentkort totalt värda 1800kr. bild 1 är när jag vinner för 2:a ggn

+ Jag och min kompanjon bokade oss en resa till Thailand, så om 48 dagar beger vi oss iväg i 2,5 veckor. Kommer bli fantastiskt!




Nyår

Sen kommer vi ju till nyårsafton.
Den 30:e december började vi redan tagga upp med lite krök och myskväll med jacuzzi och pizza hemma hos Ville i Lerum. Där sov vi sedan allihopa och vaknade upp utvilade den 31:e och redo för att fira in det nya året. Vi lagade nyårsmiddag och fixade en grym förfest innan vi drog oss vidare till den riktiga nyårsfesten. Super!

Synd bara att vi inte tog några riktiga bilder men det bevisar väl bara att vi hade alldeles för kul för att tänka på sådant strunt! Ellerhur? ;)



Ett återbesök

2017-11-22 21:58
Från gabriellajones

I slutet av Juli hördes vi senast och nu kommer ett inlägg 4 månader senare, som det kan gå.
Mycket har förändrats i mitt liv kan man säga sedan sist, mycket positivt skulle jag också vilja påstå. Har hängt mycket på Liseberg och därmed skaffat vänner för livet som jag är så otroligt tacksam över, har även återupptagit gamla kontakter jag nästan gett upp om och inte minst haft extremt kul.
I mitt senaste inlägg skrev jag om min resa till Prag och om ett återbesök. Gissa vem som åker i övermorgon till Tjeckiens huvudstad? Jo just precis, det är jag. Vi är ett gott gäng som drar iväg i 4 dagar, ska bli skönt att komma iväg.
Sen har vi ju det förbaskade körkortet jag ännu inte tagit? Haha jag vet, det är skrattretande men har inte haft behov av det och då inte heller haft motivationen till att ta det men imorgon har jag både risk 1 och 2:an. Så nu ska jag lägga i en högre växel (fyndigt ;) ) och faktiskt orka hela vägen tills jag har kortet.
Spännande, vi får se om jag tittar in igen om 4 månader eller kanske om 1 vecka. Men tills dess, ha det grymt!

Vad hände sedan?

2017-07-29 14:43
Från gabriellajones

Ciao.
Nu när man glömt hörlurar i en fullproppad buss så kan jag passa på att slänga in ett inlägg.
Vad händer egentligen i mitt liv mer jobb, det är liksom det enda som jag gör. Jag vaknar, äter, åker till jobbet, kommer hem, sover, åker till jobbet. Oerhört tråkigt och när jag väl är ledig så orkar jag inte göra något alls just för jag är så trött efter alla jobbdagar.
Men i förrgår gjorde jag faktiskt något supermysigt, åkte iväg mot Bohuslän till en kollegas sommarställe och tillbringade hela dagen och natten där. Så himla mysigt, vin, havet och undervart sällskap kan inte bli så mycket bättre. Igår morgon vakna vi upp och åt frukost i solen innan vi gick ut mot havet igen och satte oss och fiska. Helt fantastiskt.

Vad har jag mer missat att berätta? Kanske att jag var i Prag? Efter Kroatien så åkte vi till Prag i två dagar vilket var skoj det med eftersom jag aldrig varit där, men efter denna resa kan det bli ett återbesök haha ;)

Ha det fantastiskt


En tripp genom europa

2017-07-20 09:11
Från gabriellajones

Hej gänget!

Nu var det ett bra tag sedan men det har faktiskt skett en del sedan sist.
Inte bara inom mig utan mycket resor har faktiskt blivit gjorda. Har vart i Grekland, Stockholm, Österrike och nu är jag i Kroatien! Det är helt fantastiskt här, och vi bor precis bredvid en stor marin vilket gör mig otroligt glad med min stora kärlek till båtar. Kanske låter lite skumt men har alltid älskat båtar och önskat mig en stor segelbåt att segla med runt hela världen.
Här i Kroatien kommer vi stanna till lördag då vi åker vidare till Prag där vi kommer vara i tre dagar. Åh längtar redan, älskar cityresor.

Vi hörs


Grekland


Stockholm


Österrike


Kroatien

Yellow

2017-06-19 14:56
Från gabriellajones

My new favourite color..