RSS - xml

Kontrollerades senast: 2019-08-11 06:34:04

Carolina Björklund

CarolinaBjorklund blogg på Nouw

En fantastisk kväll

2019-06-16 13:16
Från CarolinaBjorklund

Lång tid har gått nu, har inte haft tid eller orka att göra några inlägg. I grund och botten så skriver jag för att kunna kolla tillbaka på vad som helt själv, alltid kul att kolla tillbaka på Härliga minnen. Jag har gjort mitt Examensarbete sedan i Februari och blev klar runt 20 Maj. Jag gjorde mitt Examensarbete hemma i Karlstad och har därför under den tiden passat på att umgås med vänner hemifrån som man inte sätt så ofta.


Men håll i hatten, nu har jag tagit examen och som om de vore nog, jag har även börjat jobba. Det är ett otroligt spännande moment i livet som jag ser fram emot. Jag tog examen i fredags den 7/6-19 och hade examensbal dagen efter. Direkt på måndagen började jag jobba.


Examen då.. Det var en fantastisk kväll och jag har försökt filma den, men vi får se om det blir något bra av det, ska försöka klippa ihop något om tid finns. Men överlag var det en fantastisk kväll som min fina vän Elif (och hennes examensgrupp) hade anordnat. Hon hade överraskningar och spex och massa roligheter inplanerade under kvällen, så bra jobbat av hela gänget. Det var tre-rättera middag med väldigt godmat, jag brukar inte äta så mycket på sittningar då jag är lite kräsen (Det skäms jag över) men maten var oerhört god och föll mig bra i smaken. Både innan och efter sittningen så var vi ett helt gäng hemma hos mig och Adam. Men efter sittningen minglade vi bara en snabbis hemma hos oss innan vi gick till Moa och Linn. Efter att vi haft det mysigt hos Moa och Linn så bar det av vidare till Bryggare (som är ett av studenthemmen) för en gemensam mellanfest med festligheter innan det var dags att gå ut och dansa. När kvällen led mot sitt slut var nog inte ett öga trott, då våran lilla "treåriga-familj" ska ut i vuxenvärden och man vet att det inte längre är en självklarhet att vi alla ses mer. Men återigen en fantastisk kväll.


Fantastiska Elif

FALKENBERG STRANDBAD

2018-12-11 19:53
Från CarolinaBjorklund

I söndags överraskade jag Adam med hans tidiga födelsedagspresent. Han fyller 23 på lördag, men då ska vi ut med vänner på julgasqen, så fick bli en tidig födelsedagspresent. Vi började söndagen med att gå på julmarknad på Fredriksdal, det var jätte mysigt där, det var gammaldags miljö och de sålde alla möjliga saker, vi köpte lite små saker där som, lammkorv och lite kryddor. Men sen bar det av mot okänd destination, jag hade bara gett Adam en packlista, som bestod av träningskläder, badkläder och finkläder.

Han blev så glad när vi kom fram, kändes verkligen lyckat. Sen vilket fantastiskt mysigt rum vi fick med utsikt över havet. Otroligt vacker plats och hela stället var verkligen underbart.Viktigast av allt, vi hade verkligen super mysigt. Vi åt god mat, badade mycket, chillade, spelade spel och skrattade. Adam sa att de var bland den bästa trerätters han ätit. Känner mig nöjd med min födelsedagspresent till honom. Adams sa flera gånger när vi kom hem på kvällen att han kände sig riktigt utvilad, vilket var målet. Nu laddar vi upp för en ny vecka med plugg och aktiviteter innan julgasqen i helgen.

20 år

2018-11-13 09:49
Från CarolinaBjorklund

Vissa dagar som student är glammigare en andra och i helgen var det en extra glammig dag för oss alla på skolan. I helgen fyllde ING-sektionen 20 år. Det firades med nya och gamla elever, samt såååå god mat. Hade så kul med mina vänner och så roligt att träffa alla man inte sätt på länge. Helt ärligt så var detta den första finsittningen som jag ätit maten på, för att de helt enkelt har varit för avancerat och för att de ska vara så himla fin mat annars. Alltså kvällen får verkligen 10/10. Efter sittningen gick vi hem och var hos våra kompisar en snabbis innan de var dags att gå hem. Som sagt jätte mysig kväll och extra + i kanten att så många gamla elever kom och att man fick höra deras berättelser.

Slänger in två bilder på min sminkning

Helt ärligt mina vänner är såååå himla fina.. men sen har jag ju såklart mina fina sambo vid min sida som också var med.. är så glad och stolt över honom, han är ju nu mer också en gammal elev.

Sen som jag nämnde.. så god mat och trevligt sällskap.

Förrätt: Laxröra

Varmrätt: ryggbiff, rotfrukter och potatisgratäng

Efterrätt: Kladdkaka

Det låter ju så härligt. Men sällskapet gjorde ju mycket också, sen var de otroligt roliga spex under kvällen från nya som gamla studenter.

Otroligt vilken finkväll det var och det ser ni ju även själva.. inget mer behövs säga en kolla på dessa bilder, ni förstår

Ska vi slå vad?

2018-10-20 09:33
Från CarolinaBjorklund

Igår kom Sanna och Joel till oss, var så mysigt att träffa dem igen. Det hade verkligen gått för lång tid sen sist, men jätte trevligt verkligen. Jag kände mig nästan som ett bar på julafton som väntar på tomten, för att jag har saknat dem och verkligen sätt fram emot att träffa dem igen. Vi åt god mat och testade att göra potatis gratäng på Rättika, helt ärligt.. jag kände ingen skillnad.

Vi skulle som jag tror att jag tidigare nämnt, ha spel kväll. Vi körde i alla fall bara ett spel, det var typ de som hans med.. men Gud vad roligt det var. ”Ska vi slå vad?” hette spelet och om ni inte har provat de, gör det.. riktigt roligt att spela med flera.

Sen tog vi fram ost och kex och bara pratade, åt och hade det mysigt. En riktigt lyckad kväll som jag hoppas görs om snart.

Alltså Sanna hade gjort så goda egna knäckebröd. Ska fråga om receptet..

Kram

Kärt återseende

2018-10-18 17:29
Från CarolinaBjorklund

Alltså mitt liv har varit fullsmockat med plugg, plugg, plugg denna läsperiod. Det syns klart att de drabbat bloggen, då inte ett enda inlägg finns från denna period. Tänkte att jag skulle börja igen efter tentorna, men fick feeling nu. Så tänkte att jag kan börja med att berätta om de roliga jag varit med om, bortsätt från plugget. Det är ju nämligen så att all ledig tid som funnits över har gått åt till vänner och träning, då har det inte funnits tid till bloggen, men nu finns tiden igen då det lagt sig i skolan och allt inte är lika fullsmockat.


Så, imorgon kommer Joel och Sanna till oss och vi ska ha spelkväll, de ska bli riktigt mysigt. Jag har inte träffat dem sen examensfesten, så länge sedan.

I tisdags var jag och Linn bjudna till Hanne, hon hade det så mysigt i sin lägenhet. Vi gjorde Våfflor och drack milkshake, tiden bara sprang iväg. Det var riktigt mysigt!

Som sagt så börjar tentaperioden redan på måndag. Så igår firade vi sista pendlignsdagen till Lund eller det var i alla fall vad jag gjorde. Vi har läst en kurs där denna läsperiod, så mycket tid har gått till pendling.. igår var alla linjer avstängda, så kom bara en timme sent till labben som började 8 . Men i alla fall jag och killarna käkade på tugg, väldigt gott, men blev mätt alldeles för fort, hade velat äta upp.

Idag har ändats plugg varit på schemat, lite senare blir det städning och laga mat med Adam.

Kram på er!

GLÖM INTE

2018-09-07 15:55
Från CarolinaBjorklund

Jag var på dejt med Adam nu förra helgen innan skolan började. Så mysigt!! Hade verkligen en riktigt trevlig stund, så skönt att faktiskt uppskatta varandra i en annan miljö en våran lägenhet. Tror det är jätte viktigt att man inte glömmer att ta sig tid att hitta på något. Jag uppskattade verkligen kvällen jätte mycket. Känns som att jag bara blir kärare och kärare i denna människa. Han får mig verkligen att bli så lycklig. Alltså jag mår så bra runt honom och uppskattar verkligen hans personlighet. Men i alla fall en riktigt toppen kväll!

Lyxig långhelg på spa

2018-08-04 11:02
Från CarolinaBjorklund

Min lillasyster Hanna körde ”tonårsbossen” om ni sett den på tv, fast inte tv inspelat utan bara vi i familjen. När hon fick pengar över bjöd hon grabbarna på resa till västkusten och oss på spa. Så nu i två dagar har vi befunnit oss på spa. Vi åkte dit och hade lunch efter vägen, oliven sallad (som jag älskar).



Vi checkade in och köpte oss drinkar, såå goda (alkoholfria). Vi satte oss och njöt av utsikten medans vi väntade på vårt rum.

Efter att vi fått rummet som för övrigt var jätte fint så var det snabbt på med bad kläder och sätta sig i bubbelpoolen innan det var dags för dagens två träningspass, har massa träningsvärk i kroppen efter detta.

Senare på kvällen gjorde vi oss i ordning och Hanna bjöd oss på tre rätters middag. Såååå gott!!

Förrätt: bakadpotatis med räkor

Varmrätt: flankstek med sallad och potatis

Efterrätt: key lime paj med jordgubbar.

Mitt största - var nog varmrätten, den var alldeles för oljig för min smak. Men supertrevligt och mysigt med fantastisk utsikt. Tack igen Hanna.

Senare tog vi de lugnt och bara relaxade och gick senare och la oss. Så var det upp tidigt för en mysig frukost(ännu mer bilder på mat). Innan de var dags för vatten gympa.. och nej det är inte bara för äldre, jag svettades så mycket. Allt blir ju vad man gör det till. Vi relaxade vid polen och bara njöt innan vi begav oss hemåt.

Tusen tack igen Hanna för lyxen, det var verkligen så skönt och fridfullt. Allt på grund av att du var så duktig. Du är bäst!

FUENGIROLA

2018-08-01 12:21
Från CarolinaBjorklund

Som jag har njutit.. nu är jag tillbaka på svensk mark. Men har haft det så himla Nice utomlands. Den sista veckan bodde vi vid havet i början av Fuengirola. Vi har inte ätit så mycket spansk mat, Hanna testa att göra tortilla the patata. (Ursäkta stavningen) Annars har vi ätit Italienskt och Portugisiskt.

Men har njutit så av fina Spanien. Idag sista dagen testade jag att surfa, inte på stora vågor men jag testade. Lärde känna Joose som jobbade där och han försökte hjälpa mig så gått de gick. Haha, jag var ju inte så bra.. men Hanna lyckades ta några bilder då jag inte ramla. Tror jag sträckte muskeln när jag ramla och höll i åran, det gör i alla fall ganska ont. Drog väll även in ett kilo saltvatten i näsan så har fått i mig salt för en livstid framåt. Han var super snäll som försökte hjälpa mig i alla fall!

Hum.. kommer antagligen skriva några mer inlägg om Spanien, vill ju få med allt och utan att det blir för mycket på samma gång. Vi har solat och badat mycket och båda ställena vi bodde på hade pool, så det blev mycket eftermiddags häng i pool och bada på stranden på dagen. Det var såå varmt att man inte ens kunde gå på stranden, sanden gjorde sååå ont.


Utsikten från vår lägenhet ser ni här

Hahahah på en skala mellan lycklig och lycklig, hur glad tror ni inte jag blev när jag inte bara blivit positivt överraskad av världens godaste glass utan att de även har min favvo GB glass som jag blev så ledsen när jag såg att de hade tagit bort o Sverige, älskar Spanien.

Hahah, ju mer jag tittar på alla bilder ju mer inser jag att jag har att berätta om. Så avslutar inlägget såhär. Imorgon bär det av mot spa, Hanna har bjudit oss så det ska bli mysigt, men de är ett tränings spa så dags att komma igång igen.

Marbella

2018-07-24 09:41
Från CarolinaBjorklund

Idag vaknade vi av att pappa gjort en mysig frukost, som varje morgon. Vi tog det lugnt och chillade och åt frukost tillsammans. Man har ju inte bortom då det är semester. Känner mig verkligen så lugn och avslappnad, så skönt. Efter frukosten så gjorde vi oss i ordning för att åka en hel dag mot Marbella. Så fantastiskt mysig stad. Allt var så fint, men strandpromenaderna var pricken över i.

Hur häftig var inte denna Cola lastbil????
Så gammaldags och fin

Vi gick lite i staden, men försökte ta oss så snabbt ner till Havet som möjligt. Är det något litet minus så är det nog att havet är lite kallt, men å andra sidan så behöver man svalka av sig när det är så varmt. Vi hittade en lagom mysig strand där vi badade och hade det mysigt nån timma innan vi började gå längs strandpromenaden. Vi tittade i lite affärer, är nämligen lite sugen på att köpa en baddräkt, men vi får se. Har inte hittat någon som passar mig här en.

Att gå längs med promenaden var väldigt slitsamt, då det var så varmt. Det fick alltså bli ett till Glass stopp. Men jag måste säga Spanien, Wow vilken glass ni levererar. Hur fantastiskt gott som helst.

Sen efter glass stoppet blev det lite mer rundvandring innan vi bestämde oss för att åka hem till oss igen. Marbella var verkligen en fin stad, riktigt mysig och trevlig, kommer absolut komma tillbaka och garanterat äta mer glass.

När vi kom hem käkade vi lite och gjorde oss i ordning, sen bar de ut mot en uteservering, där satt vi och prata och hade det jätte mysigt.

NY DESTINATION

2018-07-21 09:04
Från CarolinaBjorklund

Vi är i Fuengirola!! Så skönt!! Vi kom vid 12 ungefär. Men innan det var de en lång resa, bland annat flyg, tycker de är lite långtråkigt att flyga.. särskilt när man fått lite sömn. Åkte vid 12 på natten mot Stockholm, var i stockholm halv 5 och käkade frukost och checkade in osv. Så har varit en lång dag med många power naps, men ändå tycker jag att vi hunnit med mycket. Vi tog tåget från Malaga, där vi landade till Fuengirola, men det var verkligen sååå jobbigt att gå i värmen från tågstationen till lägenheten. Vi var tvungna att ha ett glass stopp.

Sen var det bara upp och installera sig, följt av att slänga sig i poolen på innergården. Se hur vackert det är från vår balkong!! Vi badade verkligen näst intill hela dagen, det har varit så varmt så man har inte kunnat göra något, så fort man la sig och sola så svettades man så otroligt mycket. Var uppe en snabbis och käkade bara, men man ville inget annat en att ligga i poolen.

Senare fram mot dagen/kvällen så ville vi ju utforska stället lite. Måste verkligen säga OMG jag har aldrig ätit så god glass som jag gjorde på detta ställe, alltså aldrig. Så gott! Beställde mint, kinder och brownie smak, allt smakade verkligen som de ska, alltså älskar. Blir definitivt fler besök där. Åker ni hit någon gång, ni måste besöka detta ställe!! Om någon undrar så självklart uppmärksammande jag dem om det och dem vart jätte glada. Men så gott som de var, all kredd till dem. Ska kolla upp vad stället hette.