RSS - xml

Kontrollerades senast: 2019-08-12 12:54:09

Emelie Florence Mill

emeliemill blogg på Nouw

Frakturen är äntligen läkt!

2019-06-18 21:35
Från emeliemill

Denna onsdagen startade riktigt tidigt för mig och Charlie. Vi hade en tidigt tid till BVC redan kl. 08.30. När han vaknade för mat imorse kändes se onödigt att försöka somna om eftersom larmet skulle ringa 1h senare.

Vi har både Sigge & Charlie skrivna på BVC i Karlskoga därav vart morgonen extra tidig eftersom de är en bit att åka. Men helt klart värt det. Vi är verkligen jättenöjda med familjecentralen där, vi känner oss trygga med att gå där!

Charlie är exakt 3 veckor idag. Egentligen skulle de varit läkarbesök nästa vecka men de vart en vecka tidigare. Vår distriktssköterska hade semester och sedan skulle läkarbesöket vara av en barnläkare med tanke på frakturen han haft i sitt nyckelben därav en vecka tidigare. Allt såg jättefint ut! Kroppen växer som den ska och han utvecklas fint. Frakturen hade även den läkt ihop väldigt fint och nu var de bara en bula kvar. Han har även börjat använda höger armen mycket mer och de märks tydliga framsteg på hur de successivt läkt ihop.

Egentligen har vi inte gjort så mycket mer idag. Vädret har varit trist och än så länge har vi endast en bil och Fredrik har jobbat eftermiddag. Vi tog oss en cykeltur och hälsade på några kompisar för att sedan ta svängen förbi återvinningen och slänga skräp.

Nu är det natten sen någon timme tillbaka för pojkarna här hemma. Nu laddar vi om inför morgondagen och hoppas att den har något fint att erbjuda!

Bygget är igång!!

2019-06-17 21:05
Från emeliemill

I lördags gjorde vi det, vi bara tog tag i saken äntligen! Vi rev hela vår altan. De är nu dags att bygga en ny och fräsch precis som vi vill ha den. Rivningen dag 1 var jätterolig och både jag och Fredrik hade så mycket motivation. Dag 2 kom och där försvann de, så tråkigt nu när de ska jämnas till och allt grundarbete innan man bara kan börja lägga ny trall. Men vi tar oss igenom de också, tidigare renovering har de blivit dippar också!

De känns så skönt. Vi ska göra altanen större, de ska upp staket runt om och jag hoppas på att kunna ordna med en lekhörna. Min idé till lekhörna är att Sigge ska kunna vara ute och leka i lugn och ro och ha staket runt om. Än är han förliten för att vara själv på den gemensamma gården.

Annars, mamma livet som tvåbarnsmamma går riktigt bra, över förväntan! Jag hade räknat med att de skulle komma svartsjuka, känns sig otillräcklig som mamma men faktiskt inte! Sigge visar så fin och mycket kärlek till Charlie, han hjälper till så fint och Charlie får även han vänta ibland. Jag njuter för varje dag som jag får spendera med min lilla familj! ❤️

Första dagen ensam & semesterplaner

2019-06-12 12:54
Från emeliemill

Onsdag och denna dagen gör Fredrik sitt första arbetspass sedan Charlie kom. Han jobbar dock bara idag och sen går han på ledighet fram till måndag.

Jag och barnen har roat oss själva idag. Vi startade dagen med mysmorgon i sängen framför barnprogram. Vi har hunnit med en promenad i Grythyttan, man kan säga att denna kropp behöver tränas upp. Så otränad och helt slut efter promenaden.. Känner fortfarande av foglossningen en del vilket är frustrerande och jobbigt! Jag har hunnit med att tvätta, bakat en rabarberpaj och även jobbat en stund medan barnen sov.

Nu är det lunchdags och sedan ska vi bara ta de lugnt hemma och invänta att Fredrik ska sluta och sedan kommer mamma hit och hälsar på.

Fredrik och jag satt kvällen igår och kikade på vad vi ska hitta på i sommar. Vi är så kluvna vart vi ska åka och vad vi ska hitta på i sommar..
Vi har funderat på kryssning, Astrid Lindgrens Värld, djurparker, weekend i Stockholm men inget är bokat och inget bestämt. Vi har även en altan som helst ska renoveras och bli klar inför sommaren.

Tvåbarnsmamma i 13 dagar!

2019-06-10 05:35
Från emeliemill

Det har nu gått 13 dagar sedan vår älskade lilla Charlie kom till världens. 13 dagar som tvåbarnsföräldrar och shit vad de går bra och jag älskar de! Charlie har verkligen fått den finaste storebrodern och Sigge den finaste lillebrodern.

Sigge är så otroligt fin mot Charlie och de har blivit en hel del mysstunder under dessa första dagar. Han är så snäll och hjälpsam mot lillebror. De är verkligen så fint att se!

Fredriks schema plus de 10 första föräldradagarna gjorde att han är hemma med oss längre än bara 10 dagar. Så denna vecka förutom onsdag har vi honom hemma. De är så lyxigt och härligt!


Charlie växer som han ska och mår väldigt bra! Väldigt lik Sigge när han var bebis, mest sover och äter.

Inatt är faktiskt andra natten som jag gått ifrån att ha larm på mobilen för att väcka för matning. Än så länge har han vaknat runt 1 till 2 gånger per natt för mat.

Idag har vi tid på BVC och ska in på en vanlig kontroll, spännande att se vad som hänt med lillen! Efter kontrollen ska vi alla åka över till Karlstad för att skriva garanti på barnvagnen som vi köpte nyligen.

Vi kan äntligen flytta!!

2019-03-24 19:02
Från emeliemill

Vilken underbar och helt fantastisk helg! Fredrik och jag summerade att detta är den bästa helgen på riktigt länge. Vädret har varit underbart, vi har alla varit lediga tillsammans och vi har fått och gjort så mycket ihop!

Vi startade lördagen med en god helgfrukost för att sedan mysa ner oss i soffan och titta på en film tillsammans. Efter filmen var slut och vi gjort oss iordning för dagen så åkte Sigge till mamma och Harry för att leka. Fredrik och jag kunde passa på under tiden att färdigställa vårt sovrum och få klart de vi kunde göra själv i Sigges rum.

Efter någon månad med renovering tar jag aldrig för givet att något ska gå snabbt och smärtfritt, men lördagen flöt verkligen på! Det var så härligt och glatt!


På eftermiddagen var vi alla bjudna ner till morfar & Monica. Som alltid blir man serverad så himla god mat där!

Vi kom hem i tid så Sigge somnade i tid och efter han lagt sig började Fredrik och jag småpyssla i vårt sovrum. Gardiner hängdes upp och Fredrik fixade vår nya taklampa. Så imorse när vi vaknade kunde vi äntligen flytta in i vårt sovrum!! Tanken var att Sigge skulle flytta in i sitt rum idag också, men det är lite som ska fixad inredningsmässigt så han flyttar in till sig imorgon.

Idag har det varit en lika underbar dag som igår! Vi vaknade och gjorde en lika god frukost som igår, älskar verkligen frukostar och stunden tillsammans!!

Efter frukosten flyttade vi in till vårt sovrum och sedan fixade vi ordning fönstret i Sigges rum. När det var gjort fanns det inte mycket mer att göra innan vi skulle få hjälp hit med att få upp några lister. Mamma och Harry kom förbi och vi tog oss en promenad ner till glasskiosken, så mysigt!

Under tiden Fredrik och Håkan fixade de sista i Sigges rum så åkte jag in till Karlskoga med Sigge. Vi köpte lite grejer hem hit. Sedan har vi haft en lugn och skön eftermiddag/kväll!

Galen graviditet...

2019-03-21 20:31
Från emeliemill

Torsdagar är ny vecka och detta innebär att jag idag går in i vecka 30+0. Hur sjukt är inte det?! Vilken skillnad det är på graviditet nummer 1 och nummer 2! Sigges graviditet kändes evighetslång, som vi bara väntade och väntade. Den här graviditeten har bara flugit förbi och helt plötslig är det bara 10 veckor kvar! Det är verkligen helt galet!

Jämför jag graviditeterna så känns kroppen lättare nu men ändå mer gravid. Jag känner av foglossningen hela tiden och mer intensivt än med Sigge, jag blir helt slut i kroppen för minsta ansträngande aktivitet jag gör. Men jag känner mig lättare ändå. Det beror nog också på att med Sigge gick jag upp lite i vikt, denna graviditet har jag gått ner i vikt istället. Det gör en hel del! 

Jag försöker njuta så mycket det går av denna graviditet även om tiden rusar iväg! Som jag också ser fram emot det nya kapitlet i livet, att Sigge & bebis ska lära känna varandra och vi ska bli 4! Helt underbart!

Snart klara!!!

2019-03-20 21:06
Från emeliemill

Renoveringen fortsätter här hemma men tempot har sjunkit en del sen vi startade igång allt! Fredrik är en riktigt kämpe och håller igång medan jag mer sköter markservicen hemma mestadels.. Han kan mer än mig så fördelningen blir bättre, även om jag kanske borde lära mig. Det är verkligen guld värt det han ordnat och fixar med! Tio miljoner guldstjärnor till honom och de som hjälper oss!

Vårat sovrum är näst intill klart, det ska läggas in en heltäckningsmatta. Mattan är införskaffad men vi har inte lagt in den än då det sågas i vårt blivande sovrum. I övrigt är allt klart. Sen är det inredningen kvar. Taklampa och våra sänglampor har vi fått hem. Det som fattas är måttanpassade speglar, sängbord och gardiner till den längre delen av skenan.

Sigges rum, där är tapeterna på plats och idag lades golvet in. Nu ska det bara dras el, monteras uttag och sen alla lister. Det är verkligen det rummet jag ser fram emot mest!! Att äntligen kunna ge honom ett ordentligt fint rum. Han har bland annat fått ett kök och tågbana som legat ouppackade så länge just för vi ville vänta tills rummet är klart.

När vi skulle byta ut kontaktuttagen i vårt sovrum så fick vi reda på att uttagen inte var jordade. Det är nu ordnat i vårt sovrum och alla uttag kommer bli det allt eftersom vi renoverar! Men det dyker alltid upp något litet moment som gör att det tar extra tid med allt känns det som.


Detta är alla fall en bild av hur Sigges rum ser ut just nu. Jag har faktiskt inte tagit så mycket bilder på sista tiden.

Vårat mål är att rummen ska vara iordning innan månaden är slut. Jag hoppas att vi kommer ha det klart! Det hade varit en sådan skön känsla!

Vi kan börja tänka renovering!

2019-02-27 19:34
Från emeliemill

Enda sedan vi startade med renovering i vårt sovrum har jag haft en sån fin bild i huvudet hur resultatet kommer bli. Det roligaste nu är att vi äntligen kan börja förbereda inredningen, hur vi vill ha det! Väggarna är nu färdiga och taket likaså. Det som fattas nu är lister, några uttag och heltäckningsmattan.

Imorgon kommer listerna och de sista uttagen förmodligen upp i rummet. På lördag är vi alla lediga och åker in till Karlstad för att handla till rummet. Heltäckningsmattan ska införskaffas, gardiner (förhoppningsvis) och takskenor. Vi är även ute på jakt efter nya sängbord som ska sitta fast i väggen vilket är väldigt svårt att hitta de ”perfekta” har vi insett nu.

Det är verkligen nu som motivationen har börjat tagit kraft igen. Att börja kunna se slutet och börja kunna tänka inredning är underbart! Under renoveringen av detta rum har jag verkligen insett att jag är som mest driven vid förarbetet och när inredningen börjar ta kraft. Det där emellan är rätt tråkigt...

Vi har ett projekt och det är att ordna en spegel som ska gå från sängbordet till taket. Nu har vi beställt sänglamporna och ska specialbeställa speglar för vardera sida. Tanken är att lampan ska sitta i spegel. Taklampa till sovrummet är även det beställt, den ser fin ut på bild tycker jag, Fredrik lite skeptisk.. Men vi hoppas den faller oss båda i smaken när man ser den i verkligheten. Annars får man leta annan!
Sängbordet på bilden är ett liknande som vi tänk oss sätta upp, om vi hittar något..

Renoveringen fortsätter..

2019-02-11 20:03
Från emeliemill

Renoveringen fortsätter här hemma.. Vårt sovrum är nu bredspacklat och klart och idag började Fredrik med slipning. När slipningen är klar så ska vi på med en grundfärg. Förmodligen kommer vi åka på och få måla taklisterna då dem fått sig lite stryk efter spackling och slipning, men det kommer bli snyggt!

Idag efter jobbet var jag på Colorama och tittade ut väggfärg till sovrummet och även tapet till Sigges rum. Färgen till vårt sovrum har varit så svårt. I mitt huvud har jag haft den perfekta färgen, men jag har inte lyckats hitta den.. Men idag tror jag verkligen vi hittade den. Så duktiga och hjälpsamma på Colorama i Hällefors, förstod precis vilken nyans. Det vart mest att jag kikade och fotade allt för att kunna visa Fredrik. Han jobbar tyvärr eftermiddag så handling får det bli en annan dag när han kan vara med och tycka och tänka.

Det har börjar hända saker i fler rum nu också, så roligt! Igår började vi i Sigges rum. Medan spacklet torkade i vårt sovrum kunde vi lika gärna dra igång i hans rum.

I hans rum ska det upp tapeter. En fondvägg och resten av väggarna i en neutral matchande färg. Nytt golv ska läggas in, nya lister och omfattning till fönstret.

Gårdagens projekt var att slipa ner alla skarvar från de gamla tapeterna som överlappade varandra och syntes igenom.

I lägenheten finns det jättedåligt med förvaring. Det finns inga garderober på plats över huvud taget. Det finns ett rum som går som garderob, men skulle kunna användas som ett rum.

Vi hade beställt en stor garderob som skulle in i det rummet och sen skulle vi köpa till trådbackar. Men leveransen har krånglat, den skulle kommit V4.. Igår avbeställde vi den och sedan kommer vi bygga upp på väggarna istället med förvaring! Det kommer bli hur bra som helst. Det kommer bli så mycket mer prisvärt och dessutom kommer vi få det exakt som vi vill ha det. Vi kommer även kunna nyttja hela ytorna när vi kör på detta istället!

Nu ska vi bara hitta ett tillfälle när båda är lediga så vi kan åka in och köpa detta. Just nu är det kläder överallt och de mesta ligger i säckar...


Grundfärgen klart!!

2019-02-02 21:36
Från emeliemill

Idag är vi ett steg närmare klart!! All lös tapet är nu borta och vi har jämnat till väggarna så gott det går. Igår fick vi färgen som vi idag målat väggarna med. Nu återstår det att spackla alla väggarna för att sedan slipa dem jämna. Det kändes verkligen skönt att färgen äntligen kommit och att vi hann måla väggarna idag, dessutom medan Sigge tog en riktigt långsov!

Nästa helg är tanken att vi ska åka in till butik och kika ut färgen vi ska måla väggarna med. Försöka matcha ihop det med säng, gardiner och heltäckningsmattan. Heltäckningsmattan ska vi även kolla ut den färg vi ska ha. Vi har tänk någon nyans av beige/rosa som ska matcha ihop med grå säng, gardiner och heltäckningsmatta.