RSS - xml

Kontrollerades senast: 2019-08-12 12:54:42

matildaliden blogg

matildaliden blogg på Nouw

Välkommen höst och nystart.

2019-08-08 10:01
Från matildaliden

Så semester och sommarlov börjar lida mot sitt slut. Igår åkte pojkvännen tillbaka till jobbet och vårat andra år med distansförhållande kan officiellt börja. Tankarna snurrar väldigt, ena sekunden så känns det fint att återigen välja varandra dagligen trots avståndet medans andra sekunden så vill jag bara åka upp till honom för att få närheten och den vardagen vi fick under sommaren.

Jag börjar läsa igen på Måndag, det känns faktiskt väldigt roligt denna gången. Veckan därpå så åker jag upp till Uddevalla med släkten i en dryg vecka och det ska bli så skönt. Hoppas på fint väder så man kan ta en springtur och sedan morgondopp direkt efter.

Tänkte alldeles strax uppdatera er om min sommar, vad som händer i mitt liv just nu och vad som komma skall.


NÅGOT NI INTE VISSTE OM MIG / ATTEFALLSHUS

2019-03-04 15:24
Från matildaliden

Jag har i många år haft en dröm om att köpa ett attefallshus . En dröm jag vetat är mer eller mindre omöjlig då vi bor i lägenhet men ändå en dröm. I några år funderade jag faktiskt på att ha det på min mormors trädgård. Idag har jag gett upp det, dels för att jag hellre sparar dom pengarna och lägger på en lägenhet i framtiden men också för att jag studerar just nu och attefallshus är ingenting som man bara köper hux flux.

Däremot så älskar jag attefallshus, jag tycker det är oerhört mysiga och väldigt många är praktiska. Visste ni att tack vare en lagändring för några år sedan så kan man faktiskt nu bygga/köpa en större stuga eller ett mindre hus att använda som attefallshus, utan bygglov. Är inte det perfekt? Att ansöka om bygglov är ju både dyrt och tidskrävande.

Jag har faktiskt haft väldigt många vänner som haft attefallshus på tomten och bott i. Det är ju perfekt som ett testboende/förstaboende. Har man det dessutom hos föräldrarna så kan ju dom fortfarande nyttja det när man flyttat därifrån. Antingen som garage/förvaringsutrymmen eller gästhus. Eller om dom vill göra t e x gym. Jag tycker det är jättepraktiskt!

Ifall ni är nyfikna och vill kika själva så länkar jag några bra sidor här nedanför.

Sorselestugan.se

Byggmax.se

Lördag & Bubbelkväll

2019-03-02 11:22
Från matildaliden

Jag vill skriva god morgon men sanningen är att jag redan varit vaken i några timmar. Jag vaknade upp av ett fint men lite halvtråkigt meddelande av pojkvännen haha. Dom ska ha övningsdygn nu i några dagar vilket innebär ingen kontakt förrän dom är tillbaka. Samtidigt som man är van vid det nu så är det aldrig roligt.

Igår blev en rätt sen kväll, för mig som är van vid att lägga mig runt 22 och vakna runt 07.30 iallafall. Mamma och jag öppnade en flaska bubbel och pratade i flera timmar. Uppskattar de stunderna så mycket.

Jag ska upp och göra mig iordning är tanken och sedan blir nog en sväng på stan för att inhandla lite grejer inför imorgon. Ikväll blir det myskväll hos mormor.

FÅ TILLBAKA PENGAR AV DIN SHOPPING

2019-03-01 18:42
Från matildaliden

Inlägget är i reklamsamarbete med Bonusway

Jag måste faktiskt tipsa er om typ världens bästa grej? Många av er använder er säkerligen redan av det. Nämligen Bonusway.se. Jag var faktiskt skeptisk när jag först fick höra om hemsidan. Tyckte det kändes ovärt då jag på den tiden nästan aldrig shoppade online.

Idag shoppar jag nästan mest online och då är det ju perfekt. Jag tillexempel som använder Kevin Murphy's produkter till håret tjänar ju till slut in dom pengarna igen. Vill ni testa? Isåfall kan ni klicka HÄR för att komma direkt till sidan.

Detta må vara i en form av samarbete med Bonusway men helt ärligt, jag älskar det. Tycker det är superbra och perfekt nu när väldigt många människor köper det mesta online eller hur?

ETT BRA TRÄNINGSPASS

2019-03-01 16:37
Från matildaliden

Inlägget innehåller reklamlänkar.

Jäklar vilket bra pass jag brände av idag. Mest fokus var cardio idag faktiskt men med inslag utav ben. Var där i ca 1 timma och blev nog 40 min cardio och 20 min ben. Klämde ur sista kraften med några minuter på trappmaskinen. Kändes riktigt bra efteråt!

Jag har taggat Bubblerooms hemsida på linnet och tyvärr fanns inte dessa gråa tights kvar på hemsidan MEN det fanns exakt likadana fast med rosa linjer istället för vita. Det är helt klart de skönaste tightsen jag ägt. Jag rekommenderar dom starkt! Ni hittar dom i länken nedan.

Linne / Tights

FRÅN EN MYSIGARE DAG

2019-03-01 16:17
Från matildaliden

Våren i all ära, jag älskar våren och solen får mig att må så himla bra. Men denna vintern alltså. Jag vet inte om det beror på att jag skaffade min en friluftsman till pojkvän men, mysigaste vintern jag haft på länge. Fick en bild skickad till mig igårkväll utav Linus från när vi åkte längdskidor ute hos hans föräldrar. Det var mysigaste dagen denna vintern utan tvekan.

Vi åkte så tidigt som möjligt ifrån mig på förmiddagen och handlade mat. Åkte vidare till honom och lagade lunch till att börja med och bara var. Sen skulle vi antingen åka skridskor eller skidor, jag hade tjatat om skidor så länge så det fick bli det. Jag hade inte ens stått på ett par skidor på över 10 år så jag var ändå imponerad att jag lyckades ta mig fram haha.

Efter detta så gick vi ner till sjön och laga pyttipanna över öppen eld. Hur mysigt?! Fler sådana dagar nästa vinter tack. Även liknande dagar till våren och sommaren, utan skidor då givetvis.

Det är ju ingen bra bild men blev så glad av att se den då hela dagen var så mysig och vi bara umgicks med varandra ute hos dom.

SNYGGA TRÄNINGSKLÄDER UNDER 300 KR

2019-03-01 10:45
Från matildaliden

Inlägget innehåller reklamlänkar

Jag kan tycka att träningskläder är svindyrt. Jag vet också att många inte vill spendera hur mycket som helst på det. Därför har jag nu hittat några otroligt snygga träningsplagg för UNDER 300 KR(!)

Nike / Reebok Performance Wor Sup 2.0 Tank Bl Linne Loose Fit / Only Play / Nike

Only Play / Only Play / Champion

IT'S A GOOD (FRI)DAY

2019-03-01 09:14
Från matildaliden

Härliga Fredag! Idag vaknade jag upp 07.30 helt klarvaken och det var så skönt. Fördelen med att ens pojkvän är väldigt rutinmänniska. Det smittar av sig på mig också. Frukosten är käkad, kaffe drucket och jag har tillochmed fått plugg gjort. Och klockan är bara 09.12

Det känns som att det händer så mycket och mycket roligt denna helgen, kommer starta den med ett träningspass. Blir antingen rygg eller ben idag. Är sugen på att få till ett riktigt jobbigt och härligt pass. Jag ska också ta mig en sväng på stan och köpa lösögonfransar och så kanske man hittar något annat skoj. Min gammelmorbror kommer även hit ifrån Skåne ikväll, hur mysigt?

På lördag blir det nog middag och häng hos mormor med gammelmormor och gammelmorbror, älskar att bara sitta och tjöta med dom. Vi har inte träffat min gammelmorbror sen i julas heller så blir extra skoj att han kommer hit.

På Söndag så ska vi till Pinchos och fira mormor, tänka sig..hon fyller 69 i år. Det kan man absolut inte tro när man träffar henne. Det ska i vilket fall bli superkul och gott. Min syster och svåger kommer dessutom upp för det så vi blir en hel del. Älskar familjestunderna.


Gud vad trött min frukost ser ut men alltså, medwurstmacka..finns något godare? Och ett glas med kall mjölk. Mums!

NAKD 3 YEARS

2019-02-28 16:16
Från matildaliden

Inlägget är inget samarbete med innehåller adlinks från metapic

Visste ni att NA-KD firar 3 år? Det firar dom med 30(!)% rabatt på nästan allting i shopen. Hur bra? Idag är dock sista dagen men därför tycker jag ni verkligen ska passa på. Det ska iallafall jag göra.

Här har vi 4 utav mina personliga favoriter.

Iva Nikolina x NA-KD / NA-KD Classic / Qontrast X NA-KD / Cheap Monday

Rabattkoden är 3YEARS och gäller fram till midnatt ikväll. Gäller på allt utom Sale , Astrid Olsen x NA-KD och Linn Ahlborg x NA-KD

HAPPY THURSDAY

2019-02-28 12:43
Från matildaliden

Hej på er och god förmiddag! Skulle egentligen skrivit ett inlägg tidigare idag med en att göra-lista för dagen men solen sken redan 07.30 så ville ta vara på dagen faktiskt.

Jag är precis hemkommen ifrån gymmet. Det blev en halvtimma cardio idag, kör det så sällan men idag var det härligt. Solen skiner och det är 9°C ute. Blir nog en promenad till med en kompis senare, i solen. Men först lunch.

orsdagar är dessutom barnvaktsdag så vi ska hämta upp min kusin på förskolan senare och mysa med honom hela eftermiddagen. Lär ju somna gott ikväll iallafall.

Jag är på så bra humör idag och det känns riktigt härligt. Brukar oftast vara lite låg dom första dagarna efter att Linus åkt iväg men denna gången känns allt faktiskt bra. Eller ja, så bra som det kan vara. Självklart riktigt tråkigt men man får göra det bästa av det.