RSS - xml

Kontrollerades senast: 2019-08-12 01:52:39

Victoria Hultbergs Blogg

VictoriaHultberg blogg på Nouw

Jobbet ger så mycket lycka

2019-07-05 10:28
Från VictoriaHultberg

Hejsan!

Jaha då var det fredag igen, tiden går så fort, särskilt när man jobbar så flyger dagarna förbi!
Är ledig nu hela helgen och idag. Känns skönt med några dagar ledigt faktiskt. Det går bra på jobbet och jag bara älskar mitt jobb verkligen! Älskar avdelningen och mina arbetskollegor, dem är underbara!

Förra helgen jobbade jag 7 - 21.30 både lördag och söndag, men det gick superbra i alla fall och så var jag ledig i måndags och kunde sova ut lite! Idag ska jag väl åka till stan en sväng och gå på bolaget och sen ska jag kanske besöka gymmet en sväng, skulle kännas så skönt!

I fredags förra veckan var jag på AW med jobbet på krönet, var supermysigt och kul!
I Måndags gick jag till Själsö bageri (ca2,5km ifrån mig) och käkade frukost med några arbetskollegor, de var trevligt! På kvällen var jag på kallis med Julia från jobbet och var på OOOAW, det var super kul och skoj, sen var det raka vägen hem till sängen eftersom jag jobbade dag i tisdags! En är ju ännu ung så de borde man ju klara! hahah

Ikväll vet jag inte vad som händer, vill så gärna gå ut och dansa men får väl se. Som vanligt ingen som vill göra nått när man själv kan och har tid.. Jobbar ju dubbel både lördag och söndag nästa helg med.. Och i morgon blir det Tofta beach club och "Smalare än Thord" som uppträder, sen grilla och ha drinkkväll i Bro vid pappa!! Så det blir en bra lördag i alla fall och hoppas det händer nått kul ikväll också.

Vi hörs, ha de bäst!

//V

Det var ett tag sen sist, nu har de hänt grejer

2019-06-28 10:41
Från VictoriaHultberg

Hej där!

Oj ja det var ett tag sedan jag bloggade, inte gjort de sen i Januari. Det har hänt en del i livet sedan dess. Vet inte riktigt vilken ände jag ska börja i..

Jag kan väl börja med skolan. Det har gått bra faktiskt, klarat av termin 4 nu och har bara 1 år kvar på sjuksköterskeprogrammet, så till nästa sommar är de MIN tur! Som jag kämpar på med allt, och framåt kommer jag i alla fall. Det är tungt och det är tufft men det flyter på i alla fall. Praktik 10 veckor var det denna termin och det gick väldigt bra, en sväng till Uppsala blev det och bo på vandrarhem tillsammans med bästa Linda, käka god mat och ha de bra när man är iväg och kanske lite shopping vart det också! Så skolan rullar på, men nu är det sommarlov!

Då kommer vi till nästa del i mitt liv, jobbet. En stor del av mitt liv, en underbar del av mitt liv! Älskar verkligen mitt jobb, försöker alltid göra mitt bästa och så mycket jag bara kan! I sommar är jag anställd på Kardiologen på Visby lasarett, alltså hjärtavdelningen. Det är en väldigt bra avdelning att arbeta på, bra rutiner och underbara arbetskollegor och dem har lyckats få tag i hur bra uskor och sjuksyrror som sommarjobbar där med, så det kommer bli en bra sommar! Är ledig idag, och hela helgen, alltså verkligen hela helgen ska spenderas på jobbet 7 - 21.30 både lördag och söndag! Som sagt, älskar mitt jobb! Hoppas på en bra helg i alla fall.

Nu kan vi ta mitt mående. Det är bra just nu faktiskt, helt okej i alla fall! Fått träffa en kurator en gång, känns väldigt bra och ska dit igen i Augusti. Hoppas att det kan hjälpa mig lätta lite på mitt hjärta. Det är väl sådär med endometriosen, blöder emellanåt och ofta, oftare än vad jag borde och vill. Så fortfarande mycket värk och just nu har jag fått mera problem med mina knän och höfterna med en sjuk värk så jag knappt kan sova, har så ont när man ligger ned. Det går väl över någon gång som allt annat, haha. Det finns dom som har det värre!
Så mitt mående är ändå helt okej tycker jag, känns skönt att det är sommar, jag jobbar och när jag är ledig är jag ledig och det känns väldigt bra!

Vad har hänt i mitt liv sedan Januari då?
* Klarat termin 4
* Varit på Elmia
* Varit och sett Swedish Housemaffia
* Accepterar att mamma och pappa gått isär och att pappa redan träffat en ny
* Fått en plastbrorsa
* Varit på Mantorp Park och kollat på Gatebil
* Firat midsommar med goa vänner och after beach på Tofta
* Träffat en kurator
* Festat en del
* Även haft nästa en hel vit månad.
* Gått i väggen en sväng
* Så har jag ju fyllt år med! 24 år gammal...
* Haft så jävla kul och massa skratt och tokigheter
* Anordnat en babyshower
* Och juste, nu är jag mera blond och inte lilahårig!


Jag lovar att jag ska blogga mera och oftare från och med nu i alla fall.
Ha de bäst så länge!

//V

Inget blev som tänkt

2019-01-24 15:32
Från VictoriaHultberg

Hej bloggen!

Jahaja, gårdagen blev inte alls som tänkt. Fick skallvärk, åkte hem och mådde skit. Blev inget gym för det var strömavbrott då så åkte hem och la mig och sov i 3 timmar istället.. Mådde inte bättre på hela kvällen och vaknade i morrse med skallvärk fortfarande. Låg kvar i sängen och valde att sova några timmar till. Tror det beror på att jag igår släppte bomben här på bloggen om allt som pågår i mitt liv just nu och det var jävligt skönt! Så ni får nu mera vara beredda på att det kan komma upp vad som helst här när jag skriver pga mitt mående och det är jag väldigt öppen med!

Vid 11 åkte jag till skolan, käkade lunch med dem andra och sen var det att sätta sig och lyssna på föreläsningar.
Sluta 16 idag och ska då åka till Johanna en sväng sen ska jag på gymmet innan jag åker hem i alla fall!
Får se om man orkar med gymmet i morrn efter skolan eller inte men de hoppas jag i alla fall.

I helgen blir det jobb, lördag 7 - 16 och Söndag 7 - 14.30, ska bli kul. Ska jobba på A4 Stroke.
Trivs på den avdelningen dem är så bra och trevliga där alla som jobbar, känner sig alltid välkommen där.

I morgon i skolan är det föreläsning på förmiddagen och efter lunch ska vi åka till Ambulansen och vara där på ett besök, ska bli lika kul som vanligt att åka dit, är ju ännu sugen på att bli ambulanssjuksköterska, men vi får se vad man vill göra med livet!! Men det hade varit sjukt kul!

Bloggar mera ikväll eller i morgon, önskar dig en bra Torsdag!

Puss Vickan

Livet är inte en dans på rosor

2019-01-23 13:06
Från VictoriaHultberg

Hej där!


Det var ett tag sedan, typ straxt över 4 månader!!

Ja under dessa månader har de hänt en hel jävla del rent ut sagt, jag tänker inte göra ett jättestort inlägg av dessa fyra månader men tänker ta upp lite olika saker som hänt här u punktform:

- Skolan: Termin 3 är slut och T4 började i Måndags. Än så länge godkänd på allt i T3, fick svar om sluttentamen i Måndags, väntar dock ännu svar ifrån Vetenskaplig Metod. Får se om det blir godkänt eller ej. På måndag 28 Januari går vi ut på praktik igen, 5 veckor och jag ska vara på AIM, medicinavdelningen. Ska bli kul och spännande! Praktiken i T3 gick superbra, bara för att tillägga det! T4 har börjat vilket innebär att jag är närmre min examen än att jag aldrig börjat min utbildning, så sjukt!

- Jobb: Sökte jobb i September på sjukhuset och jag jobbar där nu som resursundersköterska, varit runt på lite olika avdelningar och arbetat och det funkar bra, dag, kväll och nattpass. Ger extra klirr i kassan och mera kunskap inför akutsjukvården!

- Familj: mamma och pappa har separerat efter nästan 35 år, har varit skittufft och är det ännu. Mamma flyttade till eget boende 1 December, men allt är ännu konstigt i mitt huvud, snurrar en massa och allt är faktiskt skit med de och jag vet inte hur jag ska hantera det så jag trycker bort det väldigt mycket, förutom vissa dagar då jag bara bryter ihop. Som tur är har jag min älskade sambo som stöttar mig och hjälper mig med allt, han är ju bara bäst, bäst i hela världen!!

- Mig själv: Håret är numera lila, jag äter inte provera/saroten längre, slöt inte att blöda och fick hjärtproblem, legat inne på lassis en sväng då jag fick åka ambulans in när jag svimmade och var borta någon minut och inte kunde jag heller träna något! Nu är det bättre men kan vara problematisk emellanåt. Så i November satte jag in en spiral istället, det har fungerat okej än så länge så hoppas det fortsätter att vara bra!
Mitt mående är upp och ned mellan dagarna, mår mestadels bra men det är för att jag förtränger en hel del för att kunna stå på benen men så är det, verkar aldrig som mitt liv ska vara enkelt, men så kan det vara!

Idag är det skola till 15, sen på gymmet med älsklingen, vi har börjat gymma minst 3 ggr/vecka och äter mycket bättre mat, tagit bort onödigt socker och äter mera regelbundet! Det känns sjukt skönt och gått ned 1,5kg förra veckan i alla fall!

Hör av mig snart igen. ha en bra onsdag!

Puss Vickan

Finns inga ord för detta...

2018-09-21 18:32
Från VictoriaHultberg

Hej hopp!

Ja nu var de över en vecka sedan jag bloggade men de har varit för att jag inte mår så bra.. Jag hatar mediciner och har aldrig velat ta de och nu när jag får medicin för min sjukdom så får jag en hel jävla rad av biverkningar. Grattis till mig!
Så här faktiskt inte orkat blogga för jag är helt slut och orkar knappt vara uppe..
Jag har verkligen försökt att se de positivt men de vände när jag var på gymmet i början och veckan, hade hunnit gymma 15 min, började få ont i vänstra bröstet, kändes som hjärtat skulle ur kroppen och så kände jag hur pulsen ökade våldsamt och så svimmade jag.. Då kände jag att de var svårt att hålla fokuset positivt! De jag älskar mest, att gymma och rensa ur huvudet där.. Och en hel del andra biverkningar som hjärndimma, äckliga svettningar, ingen aptit, dock ett stort sötsug, mardrömmar, dåligt humör, så otroligt trött hela tiden särskilt på kvällen när man tagit medicinen fram till 14 timmar efter den är intagen.
Allt detta påverkar min studie och de var precis de jag inte ville skulle hända men nu är de som de är och jag får försöka foga mig efter det.
Jag struntade även i att köra rally nästa helg eftersom jag inte mår så bra och vill inte utsätta mig själv, min kartis eller andra människor ifall jag skulle svimma eller något pga adrenalinpåslag.. Så jag och Andreas åker ut och tittar istället! De känns ändå skönt!

Jag vet själv att det tar mellan 2 - 4 veckor för kroppen att komma i balans med dosen och jag tänker ge de 4 veckor, de har gått straxt över 1 vecka nu så ett tag tills 4 veckor gått! Har fått öka dosen på proveran pga fortsätta blödningar och då ökar man med 5mg/dos, alltså 1/2 tablett varje kväll. Började på 10mg/dos är uppe i 35mg/dos nu och ikväll blir de 40mg.

Bloggar mera i helgen!
Önskar dig en bra helg, Puss// V

Stuck in the Blue

2018-09-13 21:40
Från VictoriaHultberg

Hallihallå!

Ligger på soffan och kollar på tv. Ska snart gå och lägga mig då jag känner att medicinen börjat verka. Tyvärr sov jag orolig i nättras och vaknade av sådana hemska värkar. Men upp i morse, göra sig i ordning och åka till Laila och plugga med henne, Tove och Lovisa! Skulle börja med en uppgift men den blev till 95% klar i stort sett! Jag avvek tidigare så jag hade så ont, var förbi affären och thaivagnen då Andreas varit hemma idag med feber, ont i halsen osv.. Vi käkade sen såg vi CS-matcher på tv men jag somnade och sov någon timma. Sen var det dags att plugga lite inför i morrn, käkat kvällsmat och sen åkte jag och Andreas upp med saker jag handlat åt mamma. Nu är de soffläge och se färdigt det jag kollar på sen gå och lägga sig och hoppas på en bra natt!

I morrn ska jag träffa min basgrupp klockan 9 i skolan och fixa en uppgift tills måndagen. Så att man kan beta av sakerna så allt blir gjort! I helgen vet jag inte alls vad som händer. Får se helt enkelt. Bloggar mera i morrn!

Puss // V

Timmar som försvinner

2018-09-12 22:47
Från VictoriaHultberg

Godkväll!

Ligger på soffan och kollar tv med värmedynan på magen, tänt lite ljus och bara myser till ljudet av att det blåser kraftigt ute!
I nättras sov jag extremt bra, dock inget minne från sista timmen igår kväll innan jag gick och le mig. Har iallafall sovit bra och kol upp som jag skulle i morse, dock varit som en zombie hela förmiddagen och svårt att koncentrera mig och vakna till! Så förmiddagen i skolan va tuff. Åkte och käkade lunch med pappa och fick såklart ett smärtskov precis när jag körde bil och sen när vi skulle äta, lyckades äta trots jag mådde så illa, svettades massa och kände mig yrslig.. Tog lite tid innan det gick över och då var jag helt slut. Så somnade på fällstolarna som finns i aulan innan lektionen började och hade svårt att hänga med på eftermiddagen med eftersom jag var så trött efter allt smärta.

Efter skolan var jag på maxi en sväng innan jag åkte hem och vilade en stund. Lagade mat och fixa de 2 matlådor till Andreas, åt mat själv och har pressat mig till att plugga inför morgondagen hos Laila med en uppgift min halva basgrupp göra! Tog medicinen vid 20, så ska bara säga hej till Andreas nu när han kommer hem sen gå och lägga mig.

Bloggar mera i morgon!
Kramis // V

12 års helvete är kanske ett minne blott?

2018-09-11 21:06
Från VictoriaHultberg

Godkväll!

Kom precis hem från Bro. Idag var jag ju vid gyn 14.00 och det hände en grej.. Något jag Aldrig någonsin trott skulle hända mig. Men idag, idag hände det!! Jag har för första gången på 12 år blivit sedd, lyssnad på och fått klok och konkret hjälp!! Jag kan inte beskriva min lycka, jag kan inte beskriva alls, jag fattar det knappt fortfarande själv!! Äntligen var de min tur, efter 12 års helvete med alla behandlingar, smärtlindringar och operationer, frånvaro från skola och jobb det kanske nu bara är ett minne blott!!

Jag fick idag träffa en jourläkare som hade läst på om mig innan jag fick komma in. Vi började prata om vad jag varit med om i min resa och hon sa att hon hade en ny behandlingsplan för mig!! Hon började prata om smärta, min långvariga 12-åriga smärta som nu mera är kroniskt satt i hjärnan och stör mitt smärtcentrum och rubbar det. Samt mitt psykiska mående, trodde dock hon skulle börja snacka om någon jäkla psykolog som alla andra men hon förklarade att de hjälper inte, problemet med depressionen sitter fast i hjärnan inget man kan prata ur sig! Och behandling för endometriosen. Jag började störtböla och hon kom fram och kramade mig och höll om mig och frågade varför jag grät, även mamma grät för hon förstod vad detta innebar. Jag förklarade för läkare att jag äntligen kände mig hörd, förstådd och att jag äntligen fått hjälp!! Hon har varit läkare på karolinska, numera fast anställd på gyn på Gotland och åker runt och föreläser om bland annat Endometrios, så hon har både kompetensen och förståelsen för mig och min svåra situation!!
Jag fick Saroten för smärta/depression, Provera för endometriosen (sätter stopp för ägglossning och mensblödning) och så ska jag få gå på akupunktur! Proveran är bra då den inte gör någon skada på äggstockarna och inte minimerar mina chanser mera att få barn i framtiden som många andra preparat kan göra!

Så ikväll började jag min första dos av bägge dessa läkemedel och om 3 månader ska jag träffa läkaren igen för utvärdering! Jag känner mig såå glad och lycklig och jag hoppas att detta nu kan vara min väg till att vara friskare!! Jag hatar egentligen tabletter och mediciner men jag måste göra detta för mitt egna bästa och nu har jag äntligen klok back-up från Gyn och någon att alltid vända mig till!!
Sing halleluja säger jag bara
Nu får ni alla hålla tummarna för mig att jag äntligen efter 12 års rent helvete äntligen kan få komma på benen! Mina ungdomsår har blivit bestulna av denna vidrig sjukdom men nu ska jag sikta på min examen som sjuksköterska och äntligen få må bra!!! Känslan går inte att ta på, så sjukt jäkla lycklig jag är

Läkaren är underbar, visade empati och förståelse för allt och det jag varit med om. Hon tyckte det lät sinnessjukt att jag fått vara med om så mycket och på de sättet jag blivit bemött av andra och hon önskade mig all lycka till och att hon nu kommer finnas där för att hjälpa mig! Vill bara säga de tack underbara Ayesha för ditt bemötande och din otroligt professionella sida och din kompetens inom området, Du räddar mitt liv!! ❤

Ville bara tala om det för dig! Hoppas nu du håller tummarna för mig och kan stötta mig i denna process mot ett friskare liv!
Puss// V 

Den ovackra sanningen om mig

2018-09-11 08:33
Från VictoriaHultberg

Hej där, hoppas du får en bra Tisdag!

Min börjar som skit.. Igår kväll kunde jag inte somna för jag hade så ont. Tillslut blir man så utmattad att man somnar, men de betyder inte att man sover hela natten.. För de har jag verkligen inte gjort.. Vaknat av att jag får sånna smärtattacker att jag börjar gråta innan jag ens hunnit vakna till klokt.. Ändå sovit med värmedynan hela natten, men de har inte hjälpt. Klev upp nu vid 7 för jag klarade inte att ligga kvar i sängen. Bokade telefontid till gyn 08.10 och den gick jag på toa. Blöder mer än vanligt men fixade i ordning de. Kommer ut och sätter mig på soffan, ställer mig upp igen för att jag ska få fast värmedynan som har karborrband och känner då att jag blödit igenom allt och på soffan.. Får gå på toa och byta allt. På mig på soffan med värmedynan och väntade på samtalet från Gyn...

Jag har inte käkat värktabletter så mycket sedan 2011 då jag bara kände mig neddrogad. Jag har tagit Ipren någon gång men de hjälper inte.. 2011 var senaste gången jag hemma åt morfinpreparat för mina smärtor. Men jag klarar inte detta mera.. Meningen var att jag skulle kunna äta p-piller och bara ha uppehåll 1 gång på 6 månader. Alltså bara ha mens 2 ggr/år. De gick inte ens från början och jag var tvungen att ha uppehåll var 3e månad. Som nu har resulterat i att jag måste släppa på p-pillrena nästan varje månad och jag och min kropp klarar inte av att hantera de.. för de är då min sjukdom blossar upp som mest och orsakar mest skada! Jag bokade tid till Gyn för att få smärtlindring för jag inte kan sova, jag har ont 24/7 när jag är vaken och jag kan inte äta för jag mår så illa pga värken och jag har spytt för jag har så ont.. Dem gav mig först en tid i morrn, men jag kan inte vänts fucking 24 timmar till för att komma till gyn för att få smärtlindring!! Så fick tillslut en tid 14.00 idag på jouren. Tur de! Men nu ska jag ändå vänta många långa timmar med denna värk och ligga och lida med de.. Ja jag vet jag brukar inte vara så här, men värk, det tar bort de bästa av en. Och jag måste delta i skolan jag kan inte missa 1 vecka varje månad av skolan, de funkar inte! Då kommer jag aldrig klara utbildningen..

Det känns som jag åter igen upplever Solbergatider som var dem absolut värsta 3 åren i mitt liv!! Jag hoppas på att få klok smärtlindring idag och att dem skickar remiss till Huddinge så jag kan få hjälp att styra upp de här. Kan inte ha de såhär.. De tär inte bara på mig utan min familj oxå.. De suger!!

Får se om jag orkar blogga i eftermiddag när jag varit på gyn.
Kram // V

När livet fallerar lite mera varje dag

2018-09-10 20:46
Från VictoriaHultberg

Godkväll!

På mig just på soffan och kollar Sofias änglar! Idag har de varit skola mellan 10 - 12, åkte hem och gjorde lunch till mig och Andreas. Vi åt och sen skulle Andreas åka till jobbet. Jag passade på att plugga en stund sen vilade jag lite då jag fick så ont. Har ju släppt på mina p-piller så det suger att vara jag just nu kan jag säga.. Har så ont och mår så dåligt. Försöker dock att se varje dag med mina positiva-glasögon! Det får en att må bättre iallafall. Pappa hämtade upp mig och så gymmade vi över en timma och sen åkte jag med till Bro så käkade vi mat och så körde pappa hem mig. Jag tände lite ljus och satte igång Tv:n och kollar Sofias Änglar!

Igår mådde jag skit jäkla as dåligt.. På förmiddagen röstade både jag och Andreas, åkte på Ica maxi och hämtade något att äta till lunch, hem och käka sen på jag mig på sängen och vilade, sen blev jag kvar i sängen resten av kvällen i stort sett. Jag mådde så psykiskt dåligt igår och det var sjukt jobbigt så ville bara ligga i sängen och vara ifred.. Andreas lagade mat åt mig så jag fick äta kvällsmat trots att jag mådde så illa och dåligt. Kollade lite på valet sen gick vi och lade oss.

I lördags var vi på dragrace och det blev inget kräklingbo. Hämtade mat efter racet var klart, hem och åt sen körde jag Andreas till Angelica och jag åkte hem och gjorde mig i ordning. Marion kom hit och så kom mamma och hämtade oss och körde oss till Tom & Moa på fest. Andreas fick skjuts dit av sin mamma och sen var vi där fram tills 01 någon gång! Sen fick vi skjuts hem av pappa och sen bums i säng!!

I morgon är det inget i skolan så ska sitta hemma och plugga. Det känns ändå skönt för jag har så äckligt ont och mår som sagt väldigt dåligt! Det är så de är med denna sjukdom, men jag tar en stund i taget och försöker ta mig igenom varje dag iallafall och jag har sånt stöd av min underbara pojkvän och Sambo. Hade inte klarat det utan Dig Andreas, du är mitt allt ❤ Tack för att du står ut med mig! Tack också till mina underbara föräldrar ❤ Och mina fina vänner!

Bloggar mera i morrn!
//V