RSS - xml

Kontrollerades senast: 2019-08-13 05:42:53

carolinaekstrom blogg

carolinaekstrom blogg på Nouw

En tripp genom södra Skåne

2019-06-06 17:21
Från carolinaekstrom

Då var snart denna veckan slut, vad händer?
Tiden går så extremt fort, eller är det bara jag som tycker det? Ena stunden är det måndag och nästa sekund är det fredag haha!

För typ en vecka sedan fick jag bara en idé om att jag ville åka på en liten roadtrip genom Skåne. Det finns så fina ställen i skåne och framförallt under sommaren. Så frågade F om hon ville hänga på och vi bestämde oss för att köra en eftermiddag/kvällstur till Simrishamn. Dock när jag började kolla på restauranger så var ingenting öppet haha! Blev väldigt förvånad men vi åkte ändå. Vi stannade på ett väldigt hemtrevligt kaffe med typ den godaste morotskakan jag NÅGONSIN ätit haha! Sen körde vi till ale stenar. Minns när man var där på skåneresan i 3an och ville se det under kvällen. Det var verkligen så mysigt! Sen körde vi till ystad och käkade sushi. En super mysig kväll!

Ibland blir man lite hemmablind och glömmer att det finns så mycket fint bara 1 timme bort. Ska försöka hitta några guldkorn i norra Skåne också så det blir en roadtrip till.

Dags att låta kreativiteten flöda

2019-06-02 18:32
Från carolinaekstrom

Så var det söndag igen haha, veckorna går alldeles för fort! Jag har ju varit sjukskriven dom senaste 3 veckorna då jag behövde gipsa min fot. Men att det har gått 3 veckor är helt sjukt haha! Känner dock att jag behöver göra något om dagarna för jag börjar gå mig själv på nerverna.

Så igår fick jag bara en känsla att jag ville börja måla igen. Jag tecknade en del när jag var yngre (typ 12-14års åldern) och bild lektionerna i skolan var bland det bästa jag visste. Att få sätta i hörlurarna med bra lugn musik och bara måla var och är bland det bästa jag vet. Så igår åkte jag och köpte mig ett målarkit! Tänkte först köpa lösa delar men så hittade jag detta kitet och allt var bra förutom penslarna som sög! Så det får jag köpa nya.

Köpte lådan på Clas Ohlssons för 299kr och då fick man 3 penslar, ett block med 12 ark, 1 pannå, plastpalett och 18 olika färg tuber. Valde att köra på akvarell färg då det blir väldigt fint men också för att det är väldigt enkelt att måla med. Nu är inte min tanke att jag ska bli grym på detta utan mer som en sak att göra när jag inte har nått annat o göra och/eller behöver lite egen tid helt enkelt. Så jag ska försöka att inte sätta press på mig själv vilket jag annars gärna gör när jag ska prestera.

Boohoo on i'ts way

2019-06-02 12:27
Från carolinaekstrom

Snacka om att jag är taggad på att få hem detta paketet :D
Har dragit på det väldigt länge men idag tog jag mig i kragen och beställde hem lite saker från boohoo. Nu får jag bara hoppas att allt sitter som jag vill att det ska göra haha, alltid lika intressant när man beställer från nätet. Men dom senaste gångerna har det faktiskt suttit som jag velat. Har en liten tanke om att ha bodyn och byxorna på en student i nästa vecka om det inte blir super bra väder för isåfall kör jag på nått mer somrigt, men vi får se.

Vad tycker ni om boohoo? Ska jag vara ärlig så tycker jag det är väldigt blandat varje gång jag beställer. Ibland sitter det som en smäck och super bra kvalite, sen nästa gång kan jag inte ens få på mig kläderna.. Men det känns ändå värt att beställa antar jag då jag fortsätter att beställa... Men har lärt mig att man inte ska beställa det absolut billigaste för det sitter aldrig bra.

31a maj

2019-05-31 22:24
Från carolinaekstrom

Gud vad tiden går snabbt.. Det kändes som det var igår jag skrev här sist men det var visst ett par veckor sedan haha. Jag lovar att jag ska bli bättre, det gör jag!! Men jag är så glad att ni ändå är en del som tar er tiden att gå in och se om jag lägger upp något, och det är för er jag lovar att jag ska bli bättre!

Kom hem från vår stuga för ett tag sedan, blir nog enda och sista gången för min del denna sommaren om allt går som planerat. Har ju inte berättat i detalj för er men jag har en kontrakt med TUI som enterteiner denna sommaren. Skulle egentligen ha börjat jobba den 15 maj men det har varit en himla massa klydd så jag har hamnat i en pool och kommer därför inte få någon destination förrens någon annan väljer att åka hem... Allting just nu är väldigt oklart och jag vet inte alls vad som händer. Jag har även sökt in till högskolan då jag måste ha en B-plan om jag inte kommer iväg med TUI. Det känns väldigt tråkigt men jag måste ha en inkomst och så e det bara.

Denna helgen blir bara att ta det lugnt, ska försöka ta mig tid att göra lite yoga. Tror jag behöver det. Man kan ha all tid i världen men att ta sig tid till och att göra yoga hemma krävs så mycket mer, eller i alla fall för mig. Vet att jag verkligen mår bra och att jag behöver det men ändå hittar jag andra saker att göra (som inte får mig att må bättre) haha. Nu ska jag bädda ner mig och hitta någon bra serie, känns som jag sträck tittar ALLT jag börjar på haha! Måste lära mig att bara se två avsnitt i taget och inte fem haha!

Mönstrade byxor

BUDGIE hårvård recension

2019-05-06 19:47
Från carolinaekstrom

För ett tag sedan stötte jag på ett hårvårds märke på instagram, hur vet jag egentligen inte men i alla fall. Några dagar senare går jag in på kicks hemsida då jag behövde en annan sak och just den dagen hade kicks 50% på ALLT från det hårvårdsmärket... Jag åkte då dit och köpte på mig ett flertal olika produkter som jag ville testa. Nej detta är inget samarbete eller så utan detta är bara en ren ärlig recension av ett märke som jag inte tror så många vet om! Produkterna är veganska och till min förvåning (av priset) bland det bästa jag provat på länge!

Jag köpte hem schampo och balsam. Jag har använt samma schampo och balsam i över 1 års tid, inget speciellt märke eller så utan bara produkter från ICA. Har en väldigt känslig hårbotten och har provat både billiga och dyra märken men får alltid reaktion i form av torr och kliande hårbotten. Därför har jag inte vågat prova något nytt och speciellt inte något dyrt. Detta kostar 119:-/flaska.

Mitt hår har aldrig varit såhär luftigt och med så mycket volym (utan produkter i) någonsin. Jag har en väldigt fet hårbotten men som lätt blir torr (pgr av hormoner) så måste tvätta mitt hår väldigt ofta, ca varannan dag. Detta gör ju att det sliter något enormt på håret och jag har precis blekt håret våd två tillfällen + använder silverschampo 1-2 gånger/vecka. Dessutom luktar håret underbart efter en tvätt!!


Sedan valde jag två olika torrschampo. Idag har jag provat ca 3-4 olika märken och ja alla fungerar men det känns ändå som om man måste göra något mer med håret för att det ska se bra ut, och många torrschampon gör även att håret ser tungt och livlöst ut efter ett par timmar...
Jag valde deras volymtorrschampo och deras torrschampo i mousse form. Volym schampot är HELT MAGISKT! Det klarar helt klart en hel dag, och det är bara att borsta igenom och puffa till det lite i hårbotten under dagen så ser det nystylat ut! Något flikigt kan det bli men det kan ju variera hur fett håret är när man använder schampot såklart! Detta kostar 99:-.

Nästa schampo, det jag var mest skeptisk till, ett torrschampo i mousse form. Detta är helt klart en ny favorit. Blir ingen direkt volym men håret ser nytvättat ut! Det höll tyvärr inte hela dagen på mig men håret blev inte tungt och tråkigt som det blir med andra märken som jag testat. Kommer helt klart fortsätta med detta! Detta kostar 129:-.

Sista produkten som jag testat är The multitasking all-in-one-spray. Jag har använt detta spray både i blött och torrt hår och tror jag gillar det mest i blött hår. Det blir tjockare och mer fast när håret torkar men annars gör det inte mycket tycker jag. Dock luktar håret fantastiskt efter ett par spray, så pass gott att jag kan tänka mig att faktiskt köpa det enbart för doften haha! Men att spraya detta i håret innan man ska lägga sig och sedan fläta håret gör att lockarna blir kraftigare och håller längre, dock blir det något klistrigt i torrt hår tyvärr. Jag gillar produkten men inte lika förälskad som i dom andra jag provat! Detta kostar 149:-.

Jag köpte även deras sun-blocker spray. Inte lika skarp och god doft som det andra sprayet men ändå så man vill ha det i håret. Har provat en annan produkt för att skydda håret och då är denna bättre då den inte tynger ner håret utan lägger sig lätt på hårstråna vilket jag gillar. Håret blir inte heller fett! Hurvidare det skyddar mot strålar och slitage vet jag inte än! Denna kostar 129:-


Detta är helt klart ett märke jag rekommenderar och som jag själv kommer att köpa igen! Det är inget budget märken men inte heller lyx vilket höjer betyget ännu mer. Äntligen produkter till ett bra pris! Någon av er som testat det? Vad tyckte ni?

Avslutning på vårterminen

2019-05-05 20:00
Från carolinaekstrom

Hej fina!
Den senaste veckan har gått i ett! Jag hinner inte med längre haha. Har i helgen haft två avslutningar på mina dansklasser & gud vad stolt jag är över mina elever! Dom är så grymma! Denna terminen har jag undervisat lite olika åldrar men flest mellan 6-14år. Så igår var det show i Lund med två klasser och idag i Malmö med 3 klasser. Lite tråkigt att terminen är slut men samtidigt skönt på något sätt. Kommer antagligen sakna att undervisa om ett par veckor igen haha, som alltid!

Imorgon blir det att träffa min sjukgymnast på ortopeden för sista gången innan jag åker. Har ju lyckats skada mig på nytt så vi får se hur mycket hon kan hjälpa mig. Efter det ska jag bara ta det lugnt, kanske rensar garderoben eller städar, får se vad jag känner för.

Påskhelg

2019-04-24 10:07
Från carolinaekstrom

Hej!
Det var denna helgen, det gick snabbt...! Hoppas ni har haft en lika fin och mysig helg som jag. Har faktiskt bara varit hemma och njutit av det fantastiska vädret! Älskar första fina helgen på våren, alltid något speciellt att kunna ta på sig bikinin och njuta av solen hemma i Sverige.
Någon av er som inte heller firat påsk?
Grillade faktiskt för första gången i år i lördags med F, sååå gott! Det är vid såna tillfällen jag faktiskt kan sakna kött, har ju inte ätit rött kött på snart ett år! Helt sjukt egentligen, men är glad att jag valde att ta bort rött kött, mår faktiskt bättre!

Tänker jag slänger upp lite bilder från helgen!

Har inte haft motivation till o träna på flera veckor men vädret har helt klart gjort något med mig för har tränat varje(!!!) dag denna helgen. Både promenader, yoga & styrketräning hemma. Måste ju stärka kroppen nu inför sommaren och mitt nya jobb!
Har dessutom show med några av mina klasser nästa helg vilket innebär att min kondis måste vara lite bättre än vad den är nu i alla fall!

IM BACK!

2019-04-18 17:03
Från carolinaekstrom

Hej fina ni, det var ett bra tag sedan!!
Hoppas att ni alla mår bra! Jag har precis hämtat mig från ett ganska kraftigt skov men börjar känna att det blir bättre och bättre för varje dag. Låg inne i över 1 vecka och fick bra med tid att fundera över saker som jag behövde reda ut och på något vis fick jag viljan tillbaka att blogga!

Det har ju hänt en hel del sedan sist jag skrev. Sist var ju när jag var iväg på min resa i Spanien, och det var i början av december så nästa 5 månader... jisses! Vad hände med med tiden?!

Det har ju hänt en del såklart, nytt jobb, ett eller kanske ett par steg närmre mina drömmar och ja såklart en massa där emellan! Men jag tänker att vi kör från och med nu och så berättar jag lite på vägens gång när nya saker dyker upp. Tanken är att bloggen ska bli lite av en dagbok för mitt kommande jobb. Har i för sig alltid sett bloggen lite som en dagbok men tänker att jag ska bli bättre och faktiskt tänka ett steg extra och ta lite fler bilder osv. Ångrar alltid mig i efterhand när jag gjort saker att jag inte fotograferade mer. Ja jag vet men ska leva i nuet och uppleva saker där och då bla bla bla, men en och annan bild hade inte skadat...


VIT BLUS HÄR! RANDIGA BYXOR HÄR!

Lanzarote - resan hit

2018-12-01 19:48
Från carolinaekstrom

Nämen gokväll!
Gårdagen var väldigt lång och det hände väldigt mycket. Först flygresan, som för övrigt var väldigt kort, under 5 timmar. Sen när jag skulle ta mig från flygplatsen till hotellet hade jag hyrt bil då jag känner att jag vill kunna ta mig runt på ön utan att behöva hålla på med buss och taxi, eller boka massa utflykter. Problemet var bara att jag hade glömt att föra över pengar till mitt ena kort, och jag var tvungen att använda det kortet annars får jag inte min bilförsäkring. Jag var tvungen att betala bilen men även en deposition på nästan 7000:- och det var jag inte riktigt beredd på haha. Men det löste sig, sen kom nästa utmaning. Att köra en ny bil... Jag hatar att sätta mig i andras bilar då jag är så van vid min bil hemma. Det var samma sak när jag jobbade i Grekland haha. Denna bilen jag fick nu var dessutom extremt känslig på bormsen och ratten vilket jag VERKLIGEN INTE är van vid haha, men jag tog mig till hotellet och hittade en parkeringsplats precis vid ingången, LYX! När jag sedan checkade in var inte mitt rum klart... Fick vänta typ 3 timmar vilket verkligen var drygt för jag ville bara duscha av mig och byta om...

Kvällen sen gick väldigt snabbt, jag käkade middag och sen tittade jag lite på "showerna" som dom hade. Inte något super speciellt faktiskt, så får se hur jag gör ikväll. Idag har jag bara legat vid poolen och haft det super mys. Det var lite molnigt under en timme typ på förmiddagen men sen har det princip vart molnfritt på hela himlen :D Det känns så himla skönt att vara här, och nu börjar det även kännas som semester haha!

Nu tar jag semester

2018-11-30 06:23
Från carolinaekstrom

Äntligen sitter jag på flygplatsen! Som jag skrev tidigare i veckan så åker jag till Spanien idag, eller ja Lanzarote närmare bestämt. Mitt andra hem verkligen! Detta blir 12:e gången jag åker dit & nu då dessutom själv. Känslan just nu går inte att beskriva haha! Ska bli så himla skönt med semester & lite värme. Enligt prognosen ska det bli typ strålande solsken & 24-25 grader varje dag :D
Kommer att uppdatera här på bloggen under veckan, men framförallt på insta.

Äntligen en ny telefon

2018-11-28 22:30
Från carolinaekstrom

Hej fina!
Denna dagen har gått så fort! Är ganska krasslig, men vem är inte det såhär års, så sov ganska länge. Sen plötsligt skulle jag åka till jobb. Tillochmed jobbet gick snabbt idag vilket är ovanligt haha!
Igår drog jag iväg och införskaffade mig en ny telefon vilket jag verkligen behövde! Min gamla har ett eget liv och är såååå seg!

Under black friday beställde jag hem två saker från ideal of sweden, har haft deras skal i flera år och dom håller så bra. Spelar ingen roll hur ofta man tappar telefonen haha! Köpte även en korthållare som velat ha länge men inte riktigt hittat den rätta, men så hade dom 50% på allt så varför inte?!

Svart korthållare / Blommigt skal
Passa på att beställa nu då det fortfarande är 50% på hela hemsidan :D

Resa bokad!

2018-11-26 21:00
Från carolinaekstrom

Hej fina ni!
Nu börjar äntligen mitt liv, eller ja min vardag att falla på plats. Jag har fått ett nytt jobb och kommit igång och jobba. Så nu jobbar jag i receptionen på Nordic Wellness. Jobbar inte på någon speciell klubb utan jag är med i en vikarepool så jobbar på alla klubbar i Malmö och dom som ligger runt om, så Löddeköpinge, Bjärred, Lomma osv. Sen ska jag även börja undervisa nu igen till våren vilket jag verkligen längtar till!!

För typ 2 veckor sedan satt jag och kollade resor bara för att jag inte hade nått bättre för mig haha. Det slutade med att jag bokade en vecka så på fredag åker jag till mitt underbara Lanzarote. Denna gången åker jag faktiskt själv, men jag åker till ett all inclusive hotell så jag verkligen kan slappna av och bara ta det lugnt. Jag kommer dessutom ha bil hela veckan så det ska bli sååå skönt! Om det känns bra och om jag hittar på tillräckligt med saker kanske det kommer upp en och annan video på youtube. Så håll koll!

Bjuder på två bilder från förra resan i Januari 2018

SportNEWS

2018-10-12 08:15
Från carolinaekstrom

Är det bara jag som får massor med motivation att träna och äta bra när man sitter och tittar på massa nya träningskläder? Jag verkligen älskar det!! Slutar dock med att jag beställer en massa haha. Tror säkert 70% av min garderob består av träningskläder haha! Typical me...

Sista inspelningsdagen

2018-10-11 21:49
Från carolinaekstrom

Hej på er!
Nu har allt äntligen börjat landa någorlunda och jag känner att jag börjar få tillbaka min motivation. Det har hänt en hel del på jobbfronten men jag går inte ut med något förrens allt är helt klart!

Kom hem från sjukhuset tidigare idag, har legat inne sen i måndags... Fått nya mediciner så nu får vi se om dom funkar...

Åkte sedan direkt till set när jag blivit utskriven. Missade två hela inspelningsdagar när jag låg inne och idag var min sista dag så jag var tvungen, eller ja jag ville verkligen dit och jag är så glad att jag åkte. Det känns faktiskt väldigt tråkigt och lite tungt att det är över. Jag har haft så himla roligt Detta var min första roll någonsin och jag fick bygga upp karaktären helt själv. Självklart var det kul men även så svårt och verkligen en utmaning. Det ska bli så kul att få se resultatet. Jag lovar att berätta mer så fort jag får dela med mig av vad serien handlar om men det jag kan säga är att ni kommer se mig på SVT-play inom kort!!

Fantastisk utsikt från pausen mellan tagningarna, hösten är allt vacker!!

Jag har funderat länge

2018-09-15 22:41
Från carolinaekstrom

Hej fina ni!
Det har varit dött här ett tag nu men det är för att jag vet inte vad jag vill dela med mig av, & jag vet inte vad ni vill se och läsa längre. Det känns som om ni är så oense om vad ni vill läsa så, hjälp mig!
Vill även få igång min youtube kanal igen men vad vill ni se där? Hauls? Vloggar?

Är just nu mitt uppe i att spela in en tv-serie som ska visas på SVT webb så småningom, men ska snart påbörja min utbildning som flygvärdinna, är det någon ni vill se och höra mer om? Hjälp mig? Känns som om jag bara står stilla just nu och ni som fortsätta komma tillbaka, I LOVE YOU!
Hjälp mig❤️

Hemma igen?

2018-08-17 14:29
Från carolinaekstrom

Hej på er!
Precis som titeln lyder så är jag hemma i lilla Malmö igen... Jag lyckades ju tyvärr skada min fot när vi jobbade på flygplatsen för ca 2,5 vecka sedan. Jag har sedan legat i två veckor i min lägenhet och bestämde mig då för att åka hem istället. Det är min gamla ledbandsskada från i våras som antagligen har dragits upp, suck! Jag älskade verkligen jobbet men att inte kunna jobba och endast ligga i en lägenhet utan någon att prata med eller kunna göra någonting på egen hand kändes inte bra. Så jag kom hem i måndags och har sedan dess fått träffa en läkare, dock inte blivit något klokare över vad det är som är fel tyvärr.


Om och isåfall när jag åker ut igen är oklart, allt hänger på hur länge det tar för foten att läka. Jag har kunnat börja gå på den men det gör fortfarande väldigt ont och då går jag inga långa sträckor precis. Annars får vi se vad jag hittar på för skoj, jag har inte riktigt bestämt mig haha. Tänker att jag slänger in ytterligare bilder från underbara Zakynthos.

Så fort jag är frisk nog kommer jag ta tag i träningen igen, tappade ju en del i Grekland då det inte fanns någon möjlighet till gym eller så vilket var väldigt tråkigt. Men nu ska jag komma igång igen och fortsätta mot mitt mål, jag gick faktiskt ner 2-3 kg under tiden i Grekland så det kändes bra, men nu vill jag verkligen komma ner till mitt mål och få må som jag faktiskt vill må! Nu kör vi!

Vilken mess! Vad hände med London?

2018-08-01 17:24
Från carolinaekstrom

Hej fina ni!
Det har hänt så otroligt mycket sedan vi sågs sist. Som jag skrev så skulle jag åkt till London och jobbat som AuPair, men guess what?!?! Familjen jag hade kontrakt med bröt det av personliga skäl och jag satt nu med en enkel biljett till London men ingenstans att ta vägen. Jag valde då att börja söka en mängd olika jobb och fick napp hos Apollo. Så nu jobbar jag som reseledare på Zakynthos i Grekland haha! Allt gick så snabbt, ansökte jobbet på en måndag, fick en tid för intervju en vecka senare och två dagar efter intervjun var jobbet mitt. Sen var jag hemma i 10 dagar och sen åkte jag.... Jag hann inte riktigt med själv då det gick så snabbt och därför har jag inte uppdaterat här heller. Nu börjar jag äntligen komma in i allt och känner att jag vill ha med er också! Jag har nu varit här i 2 veckor så jag har hunnit jobba en hel del!

Jag har alltid haft reseledarjobbet i tankarna men aldrig känt mig riktigt redo men nu när planerna med London gick i kras kände jag att det var dags att prova mina vingar. Jag känner fortfarande som jag gjort tidigare att någonting saknas men jag vet inte riktigt vad... Dock trivs jag verkligen med jobbet, jag älskar det! Tänkte bjuda på nån bilder från mina senaste två veckor här på ön och fortsättningsvis uppdatera er så ofta jag bara kan!! Det kommer bli en hel del fina bilder på denna underbara ö! Så glöm inte att följa mig och min resa!! :D

Fantastisk utsikt över Zakynthos Stad från en restaurang i Bohali

Jag och en kollega fick åka med på en av våra (Apollos) utflykter i Fredags och den var så mysig. Det var en kvälls utflykt och man fick besöka bland annat en farm här på ön som producerar bland annat olivolja, russin, honung och vin. Produkterna var så underbara och goda. Tydligen hade dom vunnit priser för den bästa olivoljan i världen. Ganska imponerande!

Den första utflykten jag fick åka med på var vår båtutflykt som vi har där vi bland annat spanar efter havsköldpaddor men också badar i det kristallblå havet. Detta är nog en av dom mest fantastiska upplevelserna jag någonsin upplevt. Havet är så blått att det går inte att beskriva. Klipporna är uppemot 200m höga... Helt underbart!!

Göteborg baby

2018-06-03 15:35
Från carolinaekstrom

Hej fina ni!
Sitter nu i bilen på väg hem från Göteborg. Det har varit super mysigt. Har tyvärr och mår tyvärr inget vidare då magen verkligen lever ett helt eget liv, men om man bortser från det var detta precis det jag behövde. Har redan börjat planera för en ny roadtrip innan jag flyttar till England.
Igår var vi på Liseberg & gud vad kul det är!! För bara ett par år sedan åkte jag INGENTING, men nu åker jag nästan allt haha. Har fortfarande ont i halsen så mycket vi har skrikit! Jag älskar Balder och lisebergsbanan, vilken är din favorit?
Idag var vi på Universeum. Där fanns massor att titta på!!
Jag ska titta över materialet och se om jag kan få ihop till en liten video, har haft fullt upp och det har nästan varit helt omöjligt att filma tyvärr. Så är det när man ska springa runt på Liseberg med 3 barn och alla vill åka olika karuseller haha! Vi ser helt enkelt vad jag får ihop!!
Kram<3

Slänggungorna, en favorit!

En bild utanför Liseberg, och en i kvällssolen på väg hem från restaurangen i fredags

Dom senaste dagarna

2018-05-31 22:21
Från carolinaekstrom

Hej fina ni!
Var ju så duktig med bloggen och sen bara ingenting haha. Nä men jag har faktiskt varit väldigt dålig, min mage är kaos för tillfället. Ena stunden mår jag hur bra som helst och sen plötsligt mår jag skit. Så egentligen har det inte hänt så himla mycket. Det är har varit mest jobb, läkarbesök (som vanligt) och en massa solande såklart. Vädret är ju helt magiskt!! Är ju så lycklig just nu att jag jobbar kvällar så jag har möjligheten att verkligen njuta av det underbara vädret så länge det varar. Någon som håller med mig?!?

Idag blev det en tur till IKEA för att fixa lite till mitt rum, håller ju på och renoverar och är faktiskt nästan helt klar. Nu är det egentligen bara massa små fix kvar och det känns super härligt. Bor just nu i vårt gästrum i en enda stor röra med alla mina saker i en enda stor hög haha, ska bli så skönt att få ordning och reda. Dock får det bli en runda till IKEA imorgon också och införskaffa lite lådinsatser så jag kan börja sortera lite.

Imorgon åker vi även till Göteborg och jag har lite tankar att vlogga, vad säger ni? Isåfall blir det en helg vlogg då vi ska vara där från fredag till söndag. Det blir två fartfyllda dagar med Liseberg och annat kul. Jag får se hur mycket material jag får ihop men det bådar gott för en härlig vlogg i alla fall :)

Nu ska jag sova, ska upp tidigt för att åka till min sjukgymnast och sedan vidare till IKEA som sagt. Kram på er <3

En super härlig bild från när jag överraskade mamma med chokladdoppade jordgubbar och bubbel i värmen när hon kom hem i fredags.

Jag flyttar till London, ambassadör och mycket mer

2018-05-15 21:12
Från carolinaekstrom

Hej fina ni!
Här har det varit tomt ser jag, har mått väldigt uppochner den senaste tiden. Ibland mår jag super bra och ibland vill jag bara somna om och inte behöva gå upp. Mycket tror jag beror på att jag har smällt ett ledband + fått en lös benbit i min fot vilket har gjort att jag inte har kunnat träna eller jobba normalt på ca 4 veckor... Fick tillochmed gipsa min fot i förra veckan, dock fick jag åka in i fredags för att lägga om det då jag fick vatten i det. Sen det man satte då sattes fel så mina nerver kom i kläm, så i söndags åkte jag in och fick ta bort det. Har fortfarande kraftiga domningar och stickande känsla hela vägen upp till knät, men dom säger att det ska släppa så... På torsdag ska jag till sjukhuset för att röntga foten igen och sen få träffa en fotspecialist för att se hur mycket jag får och kan använda foten. Just nu gör det väldigt ont men jag vet inte om det är okej att det gör ont eller om jag skadar foten mer så det ska bli skönt att få svar på detta på torsdag!

Ni vet jag nämnde lite om att jag skulle åka iväg och jobba utomlands och nu är princip allt klart. Om 2 och en halv månad tar jag mina väskor och flyttar till England, till Brentwood. En stad precis utanför London. Är så extremt taggad, och denna gången ska jag åka. Det kommer inte vara någonting som stoppar mig!! Det enda som inte är fixat och klart är försäkring och det kan jag inte fixa förrens typ 4 veckor innan jag sa åka då det måste göras en utredning hur vidare mitt försäkringsbolag vill försäkra mig eller inte. Detta handlar om att endometrios är en kronisk sjukdom och kan ju göra att jag måste söka mer vård än vad en "helt frisk" person kanske behöver. Jag tycker ju detta är löjligt men så är reglerna tyvärr. Har jag riktig otur vill dom inte försäkra vården jag kanske behöver söka från Endometrios men allt annat, men vi får hoppas att dom ser att jag mår bättre och att jag får igenom en full försäkring. Jag åker i vilket fall som helst!

Jag ska åka och jobba som Au pair i en helt fantastisk familj med två små pojkar, en på 2,5 år och en på 4,5 år! Jag hoppas att familjen kommer vara okej med sociala medier och med bloggen (och förhoppningsvis lite youtube också), så ni kan få följa med på min underbara resa. Men detta får vi helt enkelt se, jag kommer att blogga och vlogga i vilket fall som helst men självklart är det ju roligare om barnen också kan vara med.

Jag är super taggad verkligen. Jag håller redan på att kollar utbudet för olika kvällskurser men även dansklasser. Det tar egentligen inte lång tid att komma in till London, ca 50 minuter till 1 timme, men det kostar as mycket. Då vi bor i Brentwood som är väldigt långt ut kommer jag att landa på 12.50 pund för 1 dag, oavsett hur mycket jag åker (detta är tydligen en maxgräns för Oystercard), dock ingår inte dom snabbaste tågen från vår station in till London på oyster så om man vill åka snabbare kostar det ännu mer... Detta är ju det som känns tråkigt och som sätter lite käppar i hjulen för min del, men jag ska försöka hitta lite klasser och så i Essex som jag isåfall kan köra till. Jag ska ju då även försöka lära mig att köra på fel sida av vägen haha. Då det krävs att köra barnen till skolan på morgonen behövs detta. Jag ska få körlektioner och bilen jag kommer köra hos familjen är automat vilket jag hade som krav haha. Det räcker att jag ska hålla koll på vägen, och inte behöva lära mig att växla med vänster hand också haha.

Så just nu är mitt liv ganska tråkigt då jag är sjukskriven pgr av foten vilket gör att jag inte gör så mycket om dagarna och då finns det inte så mycket att skriva om tyvärr haha. Men så fort min fot är okej så kommer jag att komma igång det lovar jag. Jag har en fullspäckad tid framför mig innan min avresa och sen kommer det bli ännu mer förhoppningsvis. Jag har även ett samarbete på G eller ja jag har blivit erbjuden en Ambassadörsplats för ett företag som säljer träningskläder för tjejer/kvinnor vilket känns så sjukt kul. Allt detta kommer jag såklart prata mer om när jag har allt klart!

P<3

Första hormontabletten på 3 månader...

2018-04-26 11:41
Från carolinaekstrom

Ligger just nu i min säng med världens ångest, ångest jag inte kan förklara. Har sedan tre månader tillbaka befunnit mig i ett kemiskt klimakterie som jag skrivit om tidigare. Idag bytte jag behandling, en hormonell behandling. Det är ett minipiller som är speciellt utformat för kvinnor med endometrios. Jag som då har haft en blodpropp (3 egentligen men två har varit ytliga) får inte ta vilken behandling som helst. Det har ju även gjorts en utredning och jag har anlag för att få blodproppar. Att byta behandling igen suger! Har dom senaste 2-3 veckorna verkligen mått bra, jag har börjat komma tillbaka till mig själv, betydligt mindre smärtor och även min akne har blivit så mycket bättre och nu ska man börja proppa kroppen med massa hormoner igen...

Det är svårt att förklara ångest som man får över något man inte kan göra någonting åt. Dom första veckorna på den kemiska klimakterie behandlingen var ett rent helvete. Jag kände inte igen mig, jag visste inte vem jag var längre, och nu när jag mår bra ska jag riskera att hamna där igen...Inte nog med detta ska jag riskera att få såna sjuka biverkningar. Läst och frågat runt blend människor som gått på samma behandling och ALLA har fått extrema biverkningar. Vissa har blivit av med dom efter ett par veckor/nån månad men definitivt inte alla. Några av biverkningarna är:
- Viktuppgång (ja som om jag behöver det...)
- Smärtor i äggledare, livmoder, rygg mm.
- Akne och håravfall (ja det behöver jag ju...)
- Blödningar (skulle jag inte bli av med dessa?)
- Nedstämdhet, sömnproblem och humörförändringar (yippie)
- Illamående, kräkningar, gaser och svullen mage

Ja detta känns ju bra.... Har precis pratat med en av sjuksköterskorna i endoteamet i Malmö och hon skulle prata med min läkare. Känns inte alls motiverat att byta till en ny behandling om jag verkligen inte måste. Den jag har nu får jag genom sprutor som jag inte kan ta själv utan måste åka till en distriktsköterska för att få den. Dessutom har den biverkningar som kan vara farliga i längden, och den rekommenderande längden är max 6 månader. Jag har redan fått den i 3... Dock har jag läst om flera olika patienter som fått dessa sprutorna betydligt längre än 6 månader så det går. Jag har varit helt blödningsfri dom senaste 8 veckorna och dom senaste 3 veckorna har jag haft max 3 dagar med smärta... För mig är detta det bästa som hänt mig på väldigt länge och därför känns det så extremt jobbigt.

Jag hoppas verkligen att man kan ge mig denna behandlingen under hela min vistelse i England trots riskerna. Jag sa precis till min mamma att jag tar hellre den kostnaden som tillkommer för att jag ska uppsöka en sjuksköterska i England och få sprutorna än vad det kostar med tabletterna. För det är nämligen så att dom tabletterna jag fått inte ingår i högkostnadsskyddet... & det är sjukt! Dom kostar ca 420:- för 28 tabletter, det är alltså lägsta dosen. Många behöver ta två om dagen av denna medicinen för att den ska få ordentlig verkan... Hittade en väldigt intressant artikel om just denna medicinen och kostnaden, ni kan läsa den HÄR!

Att man ska behöva betala så mycket pengar för en medicin för en sjukdom du fötts med och som du inte kan bli botad från är helt sinnes sjukt. Vad många inte vet är att endometrios är en kronsik sjukdom, du kan inte bli av med den hur många operationer du än gör. Det finns tillochmed kvinnor som opererat bort äggledare, livmoder mm och har fortfarande smärtor, både för själva endometriosen men också för att när du går med kronisk smärta kommer det till den punkten att du kanske aldrig blir av med smärtan. Detta är för att nerverna i kroppen är så skadade... Detta nämns nästan aldrig, och detta gäller all kronisk smärta och inte bara endometrios.

Vet att detta blev ett ganska dystert och lågt inlägg men det är sjukt vad världen förvånar mig varje dag när det gäller denna sjukdomen. Det är något nytt varje dag...

Truth or dare

2018-04-23 17:01
Från carolinaekstrom

Hej fina ni!
Igår stod det jobb på schemat, hade först min musikalklass och sedan bar det av till ICA. Efter jobb kom F till mitt jobb och så satt vi utanför på parkeringen i bilen och käkade MAX, haha så går det när man har ont om tid, trodde vi. Efter det körde vi upp i stan för att gå på bio. Alltså jag har nog inte varit på bio det senaste 2 åren eller någonting haha, väldigt synd då jag tycker det är dundermys. Filmen vi såg var Truth or Dare. Har ni sett den? Jag är inte mycket för skräck men eftersom det var Lucy Hale från PLL som spelar en av huvudrollerna så kände jag mig tvungen och jag ångrar inte en sekund. Den var grym!! Vid två-tre tillfällen hoppade och skrek vi till så rädda vi blev haha, awkward!! Så har ni inte sett den, SE DEN! Dock hade vi haft tid att gå och käka någonstans, om det var vi som sett fel på tiden eller om dom ändrat vet jag inte men vi trodde den började 19.10 men det var 19.50... Men men vi fick en lugn stund innan filmen började så det var najs!

Idag har jag bara tagit det lugnt, har fortfarande ont i min j*vla fot som inte vill ge med sig. Vet inte om jag skrev om det här på bloggen men jag har smällt en muskel eller dylikt och samtidigt har den dragit med sig en liten benbit så min fot är knas... Var precis på VC igen då dom ville att jag skulle komma in för en ny läkarbedömning men ikke så nikke, fick träffa en sjuksköterska (som var riktigt otrevlig) i typ 5 minuter och sen skickade hon hem mig igen. Ska ju tilläggas att jag faktiskt ringde dit innan för att höra hur jag skulle göra och hon jag pratade med ville att jag skulle komma dit. Så nu ska jag dit igen på fredag för att få en sjukskrivning, SUCK!

Snart är det middag som gäller och sen ska jag bara hitta någon bra film och gosa ner mig, hade velat gå ut och gå men ja...

Att kämpa med sin vikt utan resultat suger

2018-04-21 19:44
Från carolinaekstrom

Hej fina!
Tänkte bara skriva av mig, klaga lite osv. Jag har sedan jag var 14 år kämpat med min vikt, på allvar. I snart 6 år har jag verkligen försökt att gå ner i vikt, få den kroppen jag vill ha och få lov att vara nöjd. Nu tänker många, du är fin som du är. Ja det är jag, men jag trivs inte med hur jag ser ut + jag har ex antal kilon för många om man tänker ur ett hälsoperspektiv, men viktigast av allt, jag är inte nöjd med mig själv.

Jag har aldrig tagit vid några extrema åtgärder som att sluta äta, kräkas eller så. Jag har istället tappat motivationen och känt "det är inte lönt". För 6 år sedan visste jag inte varför jag var överviktig, det gör jag idag & nej det har inte med att jag äter massa onyttigt hela tiden för det gör jag inte. Allt handlar om mina hormonbehandlingar, alltså min endometrios. När jag var 14 år gav man mig dom första p-pillerna. Inte för att jag inte ville bli gravid, eller slippa min mens utan för att man hittat en cysta på 6 cm i diameter sittandes på min äggstock. Jag fick väldigt starka sådana, dom motverkade inte bara cystor utan även acne och en hel del andra saker. Efter ett tag kunde jag inte äta dessa längre då dom höjde risken för blodproppar något enormt. Så då fick jag ju byta, men det skulle ju inte vara några problem?

Dom första jag provade ut är bland dom vanligaste, dom som alla (nästan) får när dom kommer till en barnmorska på UMO. Jag fick alla, och ja ALLA biverkningar som man hade stött på hos patienter som använt dessa. Så då fick jag byta igen, men det är väll lugnt?

Fick utprovat en ny sort, ganska starka dessa med. Dessa funkade, eller ja om man bortsåg från att jag fortfarande hade sjuka smärtor kring min mens, ägglossning, acne och då övervikt. Då funkade dessa perfekt!

När jag kom in till akuten för att jag fått ett ryggskott och nerven kommit i kläm (detta var för 15 månader sedan) blev jag ju inlagd. Dag 2 hittar man en blodpropp i mitt vänstra ben... Jag är 19år och får beskedet att jag har en blodpropp i mitt ben. För några kanske detta inte är någonting, men detta är det jag har fruktat mest med att ta mina p-piller, det som gjorde mig extremt skeptisk från en början och nu ligger jag här med faran framför mig. Jag får nu sluta med dessa ganska tvärt, men då kommer nästa fara. Hur kommer det nu bli med smärtorna kring mensen? Vid detta laget hade jag hoppat över min mens ca 2 månader i taget, mer eller mindre då p-pillerna inte klarade av att hålla emot min mens så som jag verkligen ville.

Man väljer nu att jag ska sätta in en hormonspiral istället. Det görs ingen koagulationsutredning då man anser att det inte är nödvändigt. Dock får jag inte äta p-piller mer. Min första, läs första, spiral in, detta var i februari förra året. Med denna kom bland dom 3 värsta månaderna i mitt liv. Jag blödde KONSTANT! Och med blödningarna kom såklart extrema smärtor. I maj får jag ett uppehåll, jag tar studenten och så även mitt körkort. Jag kommer iväg på min semester i två veckor till Spanien som jag verkligen sett framemot. Det ska ju även tilläggas att jag var sjukskriven hela vägen fram till första juni pgr av ryggen, så jag hade den också som var ett helvete.

I slutet av Juli åker jag in första gången akut för såna smärtor i magen så jag svimmar. Jag kunde knappt prata så ont jag hade. Är inlagd 1 vecka och sen får jag komma hem. Nu var allt bra, eller?

Exakt en månad senare är det precis likadant, in på akuten, inlagd 1 vecka och sen hem igen. Här träffar jag en idiot till läkare (nä jag tänker inte be om ursäkt för mitt uttalande), han har INGEN koll på vad han pratar om. Han förklarar för mig att den spiralen jag har är en för liten dos för någon som misstänks (här har man fortfarande inte kommit fram till om jag har endo eller inte..) för endometrios och jag som är oerhört smärtpåverkad och inte vet mer går med på att ta ut spiralen. Idag sitter jag med samma typ av spiral igen... Jag fick alltså börja om från början, tre månader med helvetes smärta och blödningar för att en läkare inte visste vad han pratade om...

Samtidigt som jag fick min nya spiral gick jag även på mini-piller, alltså både hormonspiral + mini-piller... I december valde man att dubbla dosen på mina mini-piller då det inte hade någon effekt, men vad gör detta? Detta spelar väll ingen roll, eller?

I början av februari valde man, istället för att höja mina mini-piller till 3 om dagen, att sätta mig i ett kemiskt klimakterie. Alltså med mediciner stänger man av allt, man tar bort alla hormoner som man självproducerar. Detta har väll ingen påverkan, eller?

Jag är nu i månad 3 av mitt "klimakterie" och ska om ett par dagar gå tillbaka till mini-piller, en annan sort då som dessutom inte ens ingår i högkostnadskortet... Min spiral har suttit kvar hela tiden och den kommer vara kvar även med nästa behandling.

För mig är det ganska glasklart varför jag ser ut som jag gör när man läser detta, eller? Att mixtra såhär mycket med kroppen, att tillföra, ta bort och sedan tillföra såhär mycket hormoner på så kort tid är inte konstigt att kroppen inte fungerar som den ska. Det är inte konstigt att man har ångest, det är inte konstigt att jag inte går ner i vikt och det är inte konstigt att jag inte mår bra. Detta är en sjukdom som 1 av 10 kvinnor drabbas av och ändå är det fortfarande skrämmande många som inte ens vet vad det är. Jag har skrivit om min endometrios tidigare, och jag kommer fortfarande göra det tills det är lika självklart för folk som när man pratar om andra sjukdomar som alla vet vad det är (cancer, diabetes, eplepsi osv). Endometriosen i sig har inte tagit något liv men följderna av sjukdomen har, tänk på det!

Jag ska trots nu hormonbehandling ge mig fan på att jag ska klara detta och börja på ett kostschema på måndag. Detta ska jag följa i 4 veckor, och ja där ingår fusk, men det är inte mycket. Jag ska kunna leva och njuta av livet men samtidigt dra åt bältet och ge mig fan på att jag ska kunna gå ner i vikt. Förlåt för att långt och kanske tråkigt inlägg men ett oerhört viktigt för mig i alla fall!
Kärlek till er alla <3

Tänker jag avslutar med en otroligt peppad och glad tjej som äntligen börjar se resultat från gymmet, kanske inte på vågen, men i huvudet och att jag kan lägga på mer och mer vikter!!

Boohoo + refunder = sant

2018-04-20 18:01
Från carolinaekstrom

När det är såhär fint väder blir jag alltid sugen på att shoppa fina nya sommarkläder, är det bara jag? Det är samma sak varje år. alltid samma visa när vi får den första riktiga värmen haha! Hej förresten, long time no see!

Så när jag fick min feeling idag gick jag in på Boohoo, samma som alltid... Om ni missat denna sidan tjejer (även killar...) då har ni missat något!! Såg dessutom att dom sänkt gränsen för fri frakt. Tidigare var det när man hade handlat för 500:- eller mer som man fick gratis frakt, nu är det på 235:-, väldigt konstig summa kan man tycka men kom igen, det är ingenting! Innan drog jag mig för att shoppa på boohoo just för att man behövde komma upp i 500:- eller mer, annars var det liksom inte lönt (enligt mig), men nu är det helt rimligt, i alla fall för mig med en liten plånbok ;)

DESSUTOM så kan du få tillbaka pengar på ditt köp om du handlar via refunder. Någon av er som brukar använda refunder? Jag kollar alltid om en hemsida är kopplade med Refunder, men jag måste ha missat att boohoo är det. Så hur grymt är inte detta? Först billigare frakt och nu även återbäring på ditt köp?? Klicka här för att komma till refunder och dessutom få 50:-, smart va??

Här är några godingar som jag tänker klicka hem senare ikväll:

Här & Här

Här & Här

För er som missat så la jag upp för ett par månader sedan en boohoo haul, kanske blir en ny snart???

Inlägget innehåller adlinks

Första danslektionen på 4 veckor...

2018-04-07 16:36
Från carolinaekstrom

Hej fina!
Varit lite tomt här dom senaste dagarna, har verkligen bara försökt bli frisk från den helvetes förkylningen jag lyckades dra på mig. Börjar äntligen bli bättre. Fortfarande snuvig och så men annars är jag nästan helt tillbaka! Jobbade första gången igår, först en demo i Svedala på en företagsmässa. Väldigt speciellt måste jag säga haha! Väldigt annorlunda om man jämför med tillexempel när vi står på gym eller så, men det var kul! Åkte sedan direkt hem, åt, bytte om och sedan iväg för att jobba ett kvällspass på ICA. En riktig hel dag helt enkelt!

Har ni smakat den nya NOCCO'n? Vad tycker ni? & har ni smakat VitaminWells 10års utgåva? Den är helt klart min nya favorit!! Noccon var god men den är väldigt lik den tropiska, eller vad tycker ni?

Idag var det dags för att börja med dansen igen. Super kul verkligen! Det börjar närma sig slutet på terminen och stor show för vissa av mina elever. Så himla kul att få följa dom och se dom lära sig nya saker. Kändes super skönt att komma tillbaka i alla fall!! Nu är jag dock helt slut körd. Ska dock köra mamma till en kompis och sen kommer R hit och vi ska käka tacos. Blir inte någon lång kväll då jag jobbar imorgon (också) och är helt slut från dansen idag. Har som sagt, 5 klasser på raken på lördagar så jag man blir trött haha!
Kram på er <3

Förkylning från helvetet

2018-04-02 14:49
Från carolinaekstrom

Hej på er!
Äntligen skiner solen, kallt dock, men vad gör det när solen skiner. Dock är jag nerbäddad i min säng med en dunder förkylning. Nu när jag äntligen kommit igång med allt! Jaja, nu ska jag försöka tänka positivt. Har sagt om jag är lika snuvig, samma huvudvärk och feber imorgon får det bli VC. Får ju väldigt lätt bihåleinflammation och har inte tid med det just nu.

Provade soygurt från Planti till frukost och jag är faktiskt förvånad, den var riktigt god. Alltid tyckte att soya produkter och havre produkter har en konstig smak, men denna, den var god!

Bläddrar mellan youtube, musik och lite serier. Har ännu en gång börjat om Vampire Diaries, och fråga mig inte varför haha. Detta är nionde gången, ja du läste rätt 9:onde gången haha! Där måste vara något fel med mig... Dock sett mitt favorit avsnitt av alla, från alla 8 säsonger, "miss mystic falls", bara jag som älskar det avsnittet??

Tänkte passa på att ge er tips på lite bra låtar, nu när jag ändå inte har något bättre för mig.

Påskhelgen är över

2018-04-01 22:01
Från carolinaekstrom

Hej underbara!
Glad påsk till er alla, själv har jag inte firat påsk direkt utan faktiskt bara varit hemma och tagit det lugnt! Mina föräldrar har varit i vår stuga hela helgen medans jag har varit hemma. Hade lite saker som jag behövde göra och kände helt enkelt inte för att köra upp.

Tyvärr har jag såklart dragit på mig världens förkylning haha. Vaknade upp inatt och fick inte luft och idag har jag pendlat från feber till feberfri var och varannan sekund... Suck säger jag bara! Jag vill verkligen träna och jag som nu äntligen kommit tillbaka i att ta mig till gymmet osv, ska plötsligt bli sjuk... Förhoppningsvis är jag feberfri imorgon och kan gå på yogan i alla fall!

Jobbade i fredags, hade demo eller ja sampling av underbara Vitaminwell Free. Jag och M åkte runt på olika ställen i Malmö och delade ut flaskor till folk som ville smaka. Verkligen succé! Ser ut som en enda stor köttbulle på denna bilden men jackan var det mysigaste jag haft på mig haha. Vill inte ta av mig den när vi slutade jobba haha!

Gjorde en storhandling i torsdags inför helgen och det syns verkligen att jag har lagt om mitt tänk när det gäller mina matvanor! Just nu fått en fling på att göra min egen juice. Bara en enkel äpple och ingefära färskpressad går alltid hem till en mer avancerad med rödbetor, morot och annat mumsigt! Blir ju mer "socker" när man pressar ut saften än om man äter frukten men vad gör det. Om man gör den jag älskar just nu med rödbeta, morot, äpple och ingefära så får man i sig så mycket saker som är riktigt bra för kroppen! Det blir ju dock lite mer disk så man gör ju inte det hela tiden, men någon gång då och då helt klart!

Nu ska jag bädda ner mig i min säng och bara kolla runt på youtube. Har som sagt feber och är helt slut! Vi hoppas på att jag mår bättre imorgon! Kram på er!

Youtube, träning & planer

2018-03-28 15:46
Från carolinaekstrom

Hej fina!
Gud vad dagarna går fort! Det är redan onsdag, alltså snart en vecka sedan jag sedan skrev något. Tiden går så fort så jag knappt hänger med, känns hemskt haha! Körde mitt första pass på ett annat ställe igår som jag antagligen ska börja undervisa på. Det känns ganska najs faktiskt men ja jag säger inte mer förrens allt är klart!

Idag har jag inte mått världens bästa och somnade om 3 timmar efter frukosten så nu har jag världens ångest för att jag inte fått nått gjort... Så tänkte plugga lite koreografi för nästa vecka och sen får vi se om jag drar till gymmet eller inte. Det beror på vad klockan blir. Tycker inte om att träna för sent, blir stressad och somnar inte. Konstigt men sant haha!

Har lite saker på G men vill inte gå ut med allt innan allt är helt klart och så! Men så fort allt är klart lovar jag att berätta! Om allt går som planerat inkluderar detta även youtube som jag inte heller varit så aktiv på.

Tillbaka i YOGA salen

2018-03-23 22:44
Från carolinaekstrom

Hej fina ni!
Blir ett lite sent inlägg men har mått skit hela dagen, alltså verkligen hela dagen. Både haft smärtor och mitt humör ska vi inte ens prata om! Men jag gjorde ändå någonting som förvånade mig, jag tog mig igenom ett yoga pass på 75 minuter. Bara att ta mig dit var oerhört jobbigt, hade sådan ångest inför klassen. Jag grät mig igenom passet, både för att det gjorde ont i vissa positioner men även för att jag hade en ångest attack i över 1 och en halv timme! Tillsist är kroppen helt slut och det var de som hände när jag kom hem. Jag gick bara upp och la mig, gick ner och åt middag, och upp igen och la mig.

Klassen var ett yin-pass. Det är en av mina favoriter, både för psyket men även för endometriosen. Det brukar gå ganska bra men vi fokuserade väldigt mycket på just ländrygg idag och det e där jag har ont... Så då går det inte riktigt som man tänkt sig. Dock är jag stolt över mig själv att jag tog mig dit, tog mig igenom passet och klarade att åka hem utan att fullständigt bryta ihop. Redan på måndag ska jag tillbaka men då för medicinsk yoga. Det var ett tag sedan jag körde det, typ sen i november, så det ska bli spännande! Jag har ett nytt mål för sommaren 2018, jag ska klara huvudstående, eller åtminstone vara på god väg att klara det. Ska så småningom, när smärtan börjat släppa, börja köra vissa övningar hemma för att just tänja på kroppen och bli mer vig. Är väldigt vig redan (med tanke på hur länge sedan det är jag gjorde en ordentlig strech) men jag vill nå mer, och mer lite varje dag så kommer jag nå dit jag vill. Speciellt med yogan!

Nu ska jag sätta på en film och bara mysa.

Min yoga outfit för dagen, mjuka byxor och en super lätt tränings bh/topp, då jag ofta tränar warm eller hot yoga vill jag inte ha för mycket på mig. & det måste jag säga, i en yoga sal är det verkligen ingen som bryr sig över hur du ser ut eller vad du gör. Du kan gå in där och ligga i samma position genom typ hela passet (vilket jag gjorde idag) och ingen bryr sig. Samma gäller hur du ser ut och vad du har på dig. På ett gym tillexempel skulle jag aldrig, asså ALDRIG våga gå och träna i tights och en bh/träningstopp, men i en yoga sal, alla dagar i veckan!

Power till det!

Nytt kapitel

2018-03-20 16:57
Från carolinaekstrom

Suttit och tagit bort (avpublicerat) alla mina inlägg, hela vägen tillbaka till 2014... Jag har alltså bloggat här på Nouw i snart hela 4 år! Helt sjukt. Bloggade ju tidigare på andra portaler men nouw är ändå den bästa enligt mig. Anledningen till att jag avpublicerat mina inlägg är för att jag känner att jag behöver en ny start. Jag behöver få börja om på en ny kula, mer motivation, mer positivitet och massor av nytt. Jag har så mycket på gång just nu och därför kändes detta som rätt tillfälle. Jag kunde ha startat en helt ny blogg, med nytt namn och allt, men jag vill ändå ha kvar inläggen för min egen del längre fram så då fick det bli såhär.

För er som är nya, jag heter Carolina och är 21 år, bor i Malmö och jobbar mesta dels som danslärare (har andra jobb men danslärare är mitt huvudarbete). Jag lever med sjukdomen Endometrios som jag skriver öppet om både här, på facebook och Instagram. En sjukdom som väldigt få vet vad det är trots att 1 på 10 kvinnor i Sverige lever med den. Ett av inläggen jag lät vara kvar, är om just endometrios och min behandling som jag går igenom just nu.

Om ca 5 månader åker jag till England för att jobba som Au Pair och läsa några kurser. Vilka kurser det är kommer ni få veta längre fram. Har bestämt mig för någon men måste fortfarande vänta och se då jag inte vet var jag ska bo än så kurser som kräver att man är i skola får jag vänta med att bestämma mig för. Som ni märker händer det en del, och det vill jag dela med mig till er!