RSS - xml

Kontrollerades senast: 2019-11-01 09:13:00

flizza blogg

flizza blogg på Nouw

De flesta ungdomar är ju.....

2019-09-10 10:59
Från flizza

Deprimerade...
Jajjemensan, tyvärr så är det så det ser ut idag!

Jag har kontakt med några 15 åringar och alla dom har på något sätt problem
med psyket. Många av dom går inte ens i skolan pga att dom mår så psykiskt dåligt, känner inte att de får den hjälp i skolan som de skulle behöva! MPF de nya som kommit till skolorna i Sverige! Enligt min åsikt så tycker jag att de är helt upp mot väggarna. Barn idag får inte ha någonting på väggarna i sina klassrum för att MPF-elever kan bli triggade.. Triggade på/för vad?
- Alla barn med någon form av bokstavskombinationer är MPF-Elever ovh dom har särskilda behov..

Som vadå?!

- Jo för deras koncentration, dom tappar lätt fokus om man har annat i klassrummet än bara bord och stol...

Svaret är..... 
GLÖM DET! 
Jag har väldigt grov ADHD, jag har ALDRIG haft problem i skolan för att jag har haft tillräckligt kompetenta lärare, och dessutom lärare som är utbildade för just barn med  bokstavskombinationer.. 
Men idag är ju skolorna KAOS, inte en enda lärare med den kompetensen idag, jag blir så ledsen, jag blir så fruktansvärt besviken på våra politiker och skolnämnden. Att man inte tar sig i kragen och gör det bästa av hela situationen...

12 åriga barn drogar, dom får tag på droger lika lätt som att hitta en vattenkran. Men vart är alla vuxna?

Vägvalen!

2018-12-10 17:18
Från flizza

Dessa vägval som många ”vuxna” pratar om när man är liten, låter inte så värst svårt! Inte när man är 10 år i alla fall.
När man nu själv är ”vuxen” och står vid alla dessa vägkorsningar är ingenting ett lätt val.
Vissa gånger är det plättlätt medan vissa gånger står man still i flera dagar och bara kollar på korsningen, man vet att vägen till vänster är den väg som alla ber dig om, rakt fram är den väg som är kortast och enklast, vägen till höger är den väg som är svårast och den som tar längst tid.. sen har vi den absolut lättaste vägen och det är den tillbaka! Bara att vända sig om och gå, bara gå och låtsas som att det regnar...
Det är där jag står, just nu i denna sekund och har gjort det i ungefär en månad..
Jag har gått mot alla håll men vänt och ställt mig i mitten åter igen!
Jag känner mig bara för att stå kvar där och vänta tills någon väljer åt mig, men samtidigt så vill jag kämpa och ta den långa vägen för att jag vet att den kommer att löna sig!
Ja ja, det är som det är, man får ta dagen som den kommer!
Ha de bäst!

Livet i huset!

2018-11-16 12:44
Från flizza

​Hej!
nu äntligen bor vi i huset.. ÄNTLIGEN!
Vi har inte riktigt fått i ordning allting än men vi är på god väg i alla fall! 
 Om jag ska jämföra livet i lägenheten och i huset så är det en STOR skillnad, vi är mer fria, vi har massor av rum. Vi har en stor tomt, vi har en övervåning, en källare, vi har över 200 kvm att röra oss på. 
Lägenheten va 58 kvm, två rum, en liten balkong, ett litet kök... Herregud säger jag bara, jag fattar verkligen inte varför folk vill bo i lägenhet?! För mig är det en gåta. Visst man behöver inte hålla på med gräsklippning, snöskottning, massa sådana saker, men tro mig det är helt klart värt det! 
Jag ångrar inte en sekund att vi flyttade till hus! Det är en sådan frihet på något vis. Man har inga grannar som klagar på att man låter, man behöver inte vara tyst klockan 22.00, man behöver inte tänka sig för när man duschar eller tvättar.
Man kan göra vad man vill helt enkelt. 
Jag trivs som fisken i vattnet. 

Dessutom så är mitt liv ganska jätte bra just nu! 
Jag har klarat mitt C-kort, jag är klar med min YKB, jag håller på med CE nu och snart.... SNART är jag äntligen klar och snart får jag jobba med mitt dröm jobb. Som jag har kämpat för att klara det här och äntligen så är det så nära så jag kan nästan ta på det. 
Jag trivs verkligen med mitt liv just nu, allting bara faller på plats och visst man kanske har lite motgångar då och då, men vad gör det när man har allt som man behöver?

Jag har fått en sådan bra kontakt med människor runt mig som jag inte haft förut, vilket jag är så oerhört tacksam för. Jag verkligen njuter av livet och försöker att skita i människor som bara tar energi från mig. 
Så kortfattat så mår jag väldigt bra! Jag trivs med livet helt enkelt. 

Ni får ha en underbar dag, för det ska jag ha! 


Hur ska man orka?

2018-09-20 15:00
Från flizza

Hej!
var ett tag sedan som vanligt...
Men just nu är det mycket som händer!

Vi har ju köpt hus som är under renovering och vår lägenhet är såld och vi ska vara ute den sista september, men problemet är att vårt hus är inte klar tills dess...
Så vi får förmodligen bo hos mina svärföräldrar några veckor tills det går att bo där.
Jag håller också på med min YKB och mitt CE kort, samt att jag jobbar, jag har en mamma som är dålig, jag har en familj som är splittrad och vissa pratar inte ens med varandra... En otroligt nära vän har fått två hjärntumörer, en nära vän är självmordsbenägen, min andra nära vän är mitt uppe i en djup depression, min lillebror har brutit handleden, jag har fått den där berömda hälsporren, jag har dessutom fått skit för att jag själv inte mår så bra just nu?!

Hur ska jag orka med det här??
Hur ska jag göra?
Hur ska man bete sig?

Jag vet fan varken ut eller in längre och det känns inte som om jag har någon att prata med, jag har en psykolog som jag måste byta ut eller hur man nu säger efter 5- 6 år.... För att hon inte jobbar för samma enhet längre och för att hon inte får ha långa kontakter utan en kontakt med henne måste avslutas efter ett visst antal veckor!

Vilket jag också kan tycka är för jävligt rent utsagt.
För att vara helt ärlig, vilket jag brukar vara så får jag så mycket skit, antingen för att jag umgås med någon annan en personen ifråga, eller så får jag skit för att jag är otrevlig samt dryg, jag får skit för att jag inte vill berätta för alla varför jag inte mår så bra, jag får skit för att jag säger nej, jag får skit för att jag vill vara ifred, jag får skit för att jag är trött, jag får skit för att jag lämnar min son på dagis fast jag inte jobbar alla dagar i veckan, jag får skit för att jag inte orkar svara i telefonen klockan 03,00 på nätterna, jag får skit för att jag svarar i telefonen lite för otrevligt, jag får skit för att jag vill hjälpa alla människor, jag får skit för tamme fan allt.... Inte en jävel som är nöjd, alltså alla människor stör dig på något men att få höra bakom ryggen att folk snackar en massa skit om en fast man ställt upp 24 timmar om dygnet 365 dagar om året så blir man ganska less. Jag hjälper folk dag ut och dag in. Jag orkar fan inte hur mycket som helst men jag får ju så himla dåligt samvete om jag säger ifrån, dessutom så har jag fått höra att man ska ta livet av sig och att det är mitt fel eftersom att jag inte orkar att lyssna just precis i den minuten!

Nu säger jag inte att alla mina vänner är så, men många så kallade vänner pissar på en och låtsas som att det regnar, och sen kan jag också bli lite så att har dom gjort någonting bra mot mig så får jag världens jäkla ångest för att säga nej och det vet många så därför utnyttjar dom det..

Hur bryter man kontakten med någon utan att få jordens ångest?!
Hur ska jag säga?
Hur ska jag palla ta all denna skit?!

Så kan någon bara säga vad fan jag ska göra?!
För helt ärligt talat så vill jag bara packa ihop mina saker och dra så långt här i från som det bara går!

Oj herregud vilken självömkan jag fick nu, haha men det var inte riktigt så men jag tycker INTE synd om mig själv men däremot så tycker jag att jag får lite väl mycket skit för det jag faktiskt gör mot andra.. Jag kan inte som människa rädda alla, jag har försökt att intala mig det nu i ett par veckor och det börjar gå framåt faktiskt.
Men som sagt om någon har något tips eller råd så tar jag mer än gärna emot faktiskt...

om jag inte svarar här så kan ni gärna få maila mig [email protected] men som sagt ni behöver verkligen inte men jag skulle uppskatta det otroligt mycket.

Sådär, nu har jag fått ur mig det med, känns faktiskt ganska skönt att få skriva av sig och tala om hur jag upplever vissa saker!


Nu ska jag gå ut och ta en cigg och ta mig en funderare medan min lilla älskling ligger och sover med hans Farmor!
Ni får har en fortsatt trevlig dag/kväll så får vi se hur mycket jag kommer att skriva i framtiden! Kan inte lova någonting som jag så många gånger har gjort, men jag kan försöka att skriva några gånger i veckan om jag kommer ihåg eftersom att jag också har blivit lite dement nu när det är så pass mycket som det faktiskt är!

Puss och kram och nyp i stjärten!

Köpt hus!

2018-07-06 16:46
Från flizza

Hallå!
Nu äntligen är allting klart!
Nu säljer vi lägenheten för vi har köpt hus!!!
Så Freddan syster har vart här med mäklaren och fotat hela lyan, så snart ligger den ute på nätet!

Jag trodde nästan inte att vi skulle bli husägare men jo då!
Huset är på Väddö och vi har en så lyxig och vacker trädgård, jag vill bara att renoveringen ska vara klar typ nyss så vi kan flytta in och bara börja om lite granna!

Det har vart ett tufft år som inneburit att min kropp och min hjärna nu säger ifrån!
Jag tänker alldeles för mycket på alla andra än mig och min egen familj!
Så nu mina damer & herrar är det slut på det!

Jag håller just på att förverkliga min dröm!
Hus, familj, och snart är jag på mitt drömjobb!!!

Jag är så glad över att jag börjat lära mig att säga ifrån när jag tycker någonting är fel, folk blir sura men ärligt så skiter jag fullständigt i det.

Jag är den jag är och kan folk inte ta det så tråkigt för dom, jag kan inte dalta med alla längre.

Efter allt som hänt det senaste året så har jag också tagit så mycket lärdom av det, visst jag har mått piss och det har känts som om jag bara ska ge upp men nej..!!! Jag är inte en sådan människa som ger upp, jag ÄLSKAR utmaningar och bevisa för andra att dom har fel om mig!

För er som inte känner mig så har jag en ADHD diagnos jag har också en PTSD diagnos och en depression diagnos.
Men det är ingenting jag spelar på, men däremot så förklarar det varför jag gör som jag gör ibland!

Jag är också en otroligt omtänksam person och gör ALLT för att hjälpa andra men nu när jag fått så mycket skit och fått så många utskällningar så skiter jag fullständigt i det!
Det är inte värt det, och det är många som sagt åt mig så många gånger men jag är för snäll och vill alla väl!

Jag har nu insett efter 12 år att jag inte kan fortsätta som jag gör, för det håller inte i längden
Så nu jävlar hörni är jag taggad på att förändra mitt liv helt!
Jag har aldrig vart så taggad någonsin faktiskt på att göra en så stor förändring och faktiskt rensa mina vänner och bara ta tag i mig!

Nu vet ni lite mer om mig och detta vart ett väldigt skevt inlägg men det är som det är!

Ha det bäst!

Här nedan ser ni bild på mitt blivande kök


#Kuselofte

2018-06-04 18:30
Från flizza

Hallå!
Nu var det ett tag sedan
Som jag skrev men har haft lite mycket i huvudet på sista tiden, så har inte haft någon större lust om jag ska vara ärlig! Jag har också haft en del saker för mig,
Min lillebror har fyllt 20 år och vi hade ordnat en överraskningsfest för honom och hans present var hans idoler Kuselofte som kom och spelade för honom!
- för er som inte vet vilka det är så är det norska DJ:s som är så jäkla bra så in på Spotify och lyssna!
Festen blev otroligt lyckad och jag ångrar inte någonting!
Visst den kostade en del pengar men det var fan värt varenda krona!
Så nu kan jag lova att jag är helt slut efter denna helg!
Nog om helgen, vi har kollat på hus nu vilket känns jätte skönt och vi hoppas såklart på att vi kan köpa huset.
Det skulle innebära såå många fördelar för oss som har barn!
Hugo skulle få eget rum, han skulle kunna leka ute på ett helt annat sätt, man skulle inte känna sig instängd ja som sagt många fördelar!
Jag är värdelös på att skriva så jag tänker fortsätta städa detta H-hus nu!
Puss & kram och nyp i stjärten!

Nyheter!

2018-01-23 15:16
Från flizza

Herrejösses!
Nu kommer jag men positiva nyheter!
I alla fall för mig..

Jag har ÄNTLIGEN börjat plugga för mitt älskade lastbilskort!
Så snart får jag äntligen sitta bakom ratten på en lastbil med tungt släp och snurra ute i skogen och lasta timmer!

För er låter det säkert helt galet men för mig är det en dröm som går i uppfyllelse!
Jag är nog den mest lyckligaste människan på jorden!
Får åka till London nu i april OCH ta lastbilskortet!

Nu ska jag fortsätta plugga!
PUSS!

Nytt år nya tag !

2018-01-06 20:27
Från flizza

Hallå!

Nytt år nya tag sa vi va?
Jag har kommit till insikt med många saker dom senaste månaderna, vilket också har gjort mig till en gladare person även fast jag har haft så sjukt mycket motgångar!

- Jag har fått nytt jobb! Tacka gudarna...
så nu jobbar jag på Edblad som servitris och för er som inte vet vad Edblad är så är det ett företag som kommer från lilla Roslagen från början men som har blivit stora och nu har butiker runt om i världen!

Edblad gör egna smycken, kläder, inredning mm. Dom har även en restaurang som jag jobbar på med närproducerade råvaror! Kom dit och pröva deras underbara mat!

Nog om det!
Den senare tiden har jag haft fullt upp, med både jobb & privatliv!
Jag har ju som sagt haft otroligt mycket motgångar den senaste tiden vilket har fått mig att tänka på saker som jag aldrig gjort!

Några av det bra saker som dock har hänt:
Jag har börjat tagit hand om mig själv och bryr mig mer om mig själv än vad jag rigidare gjort!
Jag har också fått kontakt med en familjemedlem som jag haft svårt att ”lära känna” vilket känns så otroligt skönt.
Jag har också blivit av med en rädsla jag haft länge och det är faktiskt också skönt! Jag har nästan alltid vart rädd för hästar men efter ganska många månader så har jag vart tvungen att lära mig att hantera min rädsla vilket har gjort att jag nu kan stå i stallet och mysa med dom söta liven!

En av dom två absolut bästa sakerna är att jag har fått en resa till London och där ska vi gå på Harry Potter museum
vilket är helt underbart!

Herregud vilken lyckligt lottad människa jag är!

Jag har spenderat mer tid min familj än någonsin vilket jag ÄLSKAR!

Nu ska jag försöka få min son att somna om
Puss & godnatt

Arbetslös

2017-10-04 10:11
Från flizza

Så där!
Det slutade med att jag sa upp mig från Äldreliv, och är sjukskriven uppsägningen ut.
Vad ska jag göra efter att sjukskrivningen gått ut?
Ja det var faktiskt en bättre fråga, jag är just nu arbetslös typ, jag jobbar på väddö skjutfält ( militäranläggning )
ibland när mamma behöver hjälp!
Men vad ska jag göra när hon inte behöver hjälp?
Jo jag tänkte faktiskt börja plugga men till vad?

Jo min dröm har alltid vart att köra lastbil, men inte vilken lastbil som helst utan faktiskt timmerbil eller dunderbygge, ingenting annat är egentligen intressant. Så jag hoppas nu vid min gud att jag får hjälp antingen från komvux eller AF, vi får se om någon av dom kan hjälpa mig med det här annars får jag ta det privat och då kommer jag att få jobba på många jobb för att ens ha råd med det. Det är inte bara ett C-kort jag behöver, det är ju CE-kortet jag måste ha! så ja vi får se hur detta kommer att gå!
Nu ska jag åka och ta ut en väns lilla vovve.
XOXO



Nu så börjar allt ordna sig!

2017-09-19 15:21
Från flizza

Hallå!
Mycket har hänt sen sist!
Ska säga upp mig på Fredag från äldreliv och ska på en arbetsintervju nästa onsdag på Väddö Vård AB!
Hoppas verkligen att jag får de jobbet.. behöver lite vändning i livet nu!
Så håll tummarna för mig nu!